Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
ما سه‌شنبه این هفته به تماشا و نقد اگزیستانسیالیستی و روانکاوانه فیلم آینه ساخته آندره تارکوفسکی خواهیم پرداخت
تأمل اگزیستانسیالیستی، به‌ویژه نزد هایدگر، مرگ را عاملی برای اصیل‌شدن هستی می‌داند.در آینه، حضور مرگ به‌صورت خاموش و گسترده در تمام اثر جریان دارد و انگار که تمامیت فیلم، یک آخرین فکر قبل از خاموشی است. تنها در این لحظه، راوی می‌تواند هستی خود را بازاندیشی کند.
در این فیلم، چهره‌ها در هم می‌لولند مادر و همسر یک بازیگر دارند، راوی بدون چهره است، و هویت‌ها در حال دگرگونی‌اند. این عدم‌قطعیت در مرز خیال و واقعیت، بازتابی از دیدگاه اگزیستانسیالیستی به انسان است: او نه ذات دارد، نه طبیعتی از پیش داده‌شده؛ بلکه هستی‌اش را در زمان و تجربه‌های خود می‌سازد و یا ناتوان از ساختنش است.

#بهنام_محمدی

جهت حضور در این رویداد سینمایی و فلسفی به آیدی زیر پیام دهید.


@philosophyyar

🆔 @logoss24
کاش فردا دنیا به آخر می‌رسید، آنگاه شتابان سوار آخرین قطار می‌شدم و درِ خانه‌ات را می‌کوبیدم و بهت می‌گفتم: «با من بیا، دیگر می‌توانیم بدون ترس و احتیاط به یکدیگر عشق بورزیم، چون فردا دنیا به آخر می‌رسد.

نامه‌های کافکا به میلنا

🆔 @logoss24
از هرکس می‌خواهی بپرس، بهترین قسمت روز، شب است.

بازمانده روز
کازوئو ایشی گورو

🆔 @logoss24
آدمی اگر فقط به چیزی که هست راضی باشد، هرگز به چیزی که باید باشد، نمی‌رسد.

#سقراط

🆔 @logoss24
▫️عنوان دوره: نقش اسطوره در روان‌شناسی تحلیلی و یونگی

🔸جلسه ۱: مقدمه‌ای بر روان‌شناسی تحلیلی و یونگی
🔸جلسه ۲: ناخودآگاه جمعی و کهن‌الگوها
🔸جلسه ۳: ساختار روان: خود، سایه، آنیما و آنیموس
🔸جلسه ۴: تحلیل اسطوره‌ها و نمادها در روانشناسی‌
🔸جلسه ۵: خدا بانوان باکره
🔸جلسه ۶: خدا بانوان آسیب‌پذیر و مادرانه
🔸جلسه ۷: خدایان قهرمان زن
🔸جلسه ۸: کهن‌الگوهای زنانه در روان و زندگی روزمره
🔸جلسه ۹: خدایان پدرانه و قدرتمند
🔸جلسه ۱۰: خدایان قهرمان مرد
🔸جلسه ۱۱: خدایان آسیب‌پذیر و خردمند
🔸جلسه ۱۲: نقش کهن‌الگوهای مردانه در روان و رفتار
🔸جلسه ۱۳: اسطوره و روان‌شناسی فردیت
🔸جلسه ۱۴: کهن‌الگوها در هنر، ادبیات و فرهنگ معاصر
🔸جلسه ۱۵: تحلیل رویاها و نمادها با محوریت کهن‌الگوها
🔸جلسه ۱۶: جمع‌بندی دوره و طراحی نقشه روانی شخصی با کهن‌الگوها

▫️برای دوره حضوری تنها پنج نفر ظرفیت داریم و اولویت با عزیزانی خواهد بود که زودتر ثبت نام خود را تکمیل نمایند.

▫️هزینه دوره حضوری:چهار میلیون تومان
▫️هزینه دوره آنلاین: یک میلیون و پانصد هزار تومان

🔘جهت ثبت‌نام به آیدی زیر پیام دهید.

@philosophyyar

🆔 @logoss24
این گفته که حقیقت همیشه بر باطل پیروز می‌شود، در واقع یکی از آن دروغ‌های زیبایی است که انسا‌ن‌ها آنقدر تکرارش می‌کنند که چیزی بدیهی می‌شود، اما تجربه آن را به تمامی رد می‌کند.


#جان_استوارت_میل


🆔 @logoss24
اگر کسی بتواند به هر نحوی، اشتباهاتم را به من نشان بدهد، من با کمال میل تغییر خواهم کرد. من به دنبال حقیقت‌ام که هیچ‌گاه آسیبی به کسی نرسانده است. آسیب اصلی در خودفریبی و ناآگاهی است.

تأملات
#مارکوس_اورلیوس


🆔 @logoss24
ملاقات دو شخصیت با یکدیگر، مانند برخورد دو ماده ای شیمیایی است.
اگر هر گونه واکنشی بین آنها صورت گیرد، هر دو دگرگون می شوند.

#کارل_گوستاو_یونگ


🆔 @logoss24
ریشه یابی مفاهیم امروزی در اسطوره ها

بخش اول سوگند
ما امروزه برای درک بسیاری از مفاهیم ناچاریم به گذشته‌های خیلی دور برگردیم و در نهایت اغلب به زایش اساطیری انسانها در فرهنگ های مختلف می‌رسیم. ناگفته پیداست که آفرینش انسان در اسطوره ها همیشه به یک شکل نبوده است . انسان از خاک، سنگ، درخت، ذرت و هر آنچه که برای بومیان مناطق مختلف جهان ، اهمیت بالاتری داشته ، آفریده شده است . فعلا قصدم واکاوی زایش اسطوره ای انسان نیست که کاری بسیار طاقت فرساست ؛بلکه میخواهم به ریشه هایی که دنیای کنونی ما را به دنیای بسیار دورتری گره زده اند و ناخودآگاه اعمال امروزیمان را تحت تاثیر خود قرار داده‌اند بپردازم ؛ پس لازم میدانم قبل از آنکه به ریشه اصلی سوگند برسیم از ده‌ها خدای نخستین عبور کرده و به یکی از زیباترین اسطوره های یونان باستان یعنی پرومتئوس بپردازیم . این خدای دوست داشتنی که رنج بشری را به لذت خدایی ترجیح داد و آتش را از خدایان دزدید و به انسانها هدیه کرد.
ولی آتش چیست؟ و چرا برای خدایان ، انسان اساطیری و فلاسفه این قدر مهم بوده است ؟ مگر نه اینکه خورشید سرچشمه آتش و مظهر حقیقت بوده است ؟ و آتش جزئی از کل ؟ خورشید دنیایی را روشن می‌کرد و حقیقت جهان را نمایان می‌ساخت و آتش قسمتی از شب را ، پس آتش نمودی از حقیقت و معرفتی بود که با طغیان پرمتئوس به دست انسانها رسید. ولی این تمام ماجرا نبود. هر چند می‌شود رابطه ای عمیق ما بین درخت معرفتی که آدم و حوا از آن خوردند و معرفت یافتند و از بهشت برین به زمین پر از رنج و عذاب تبعید شدند. با تبعید پرومتئوس بر روی زمین و فرستاده شدن صندوق پاندرا که پر از بدبختی و عذاب برای انسانها بود یافت و این هر دو را از یک ریشه دانست .

ادامه دارد.

#بهنام_محمدی

🆔 @logoss24
ولی باید بگذریم و کمی جلوتر برویم تا به یکی دیگر از خدایان محبوب یونان باستان برسیم، خدایی به نام دیونوسوس ، که مادرش سمله به فریب هرا از زئوس خواسته بود تا با تمام جلال و جبروتش بر او ظاهر شود. و خدای خدایان با رعد و برقی که نمودی از آتش و نماد نرینگی بود ابتدا سمله را بارور و سپس خاکسترش کرد . نطفه دیونوسوس از مادر بیرون کشیده شد و به ران زئوس دوخته شد تا دیونوسوس برای دومین بار از پدر زاده شود . سال‌ها گذشت و او به راز خدایان آگاهی یافت و با در هم آمیختن دو عنصر بشری و خدایی یعنی آب و آتش درخت تاک را بوجود آورد و از آن شرابی ساخت تا انسانها با خوردن از آن تا حد خدا شدن بالا بروند . در اینجا دیگر مجال نوشتن در مورد ریشه های عرفانی و مذهبی و رقص های دیونوسوسی دوران یونان باستان نیست . پس من مستقیمأ به کوزه طلایی پر از شراب مقدس که سوگند نام داشت می‌پردازم که به باور هزیود قدیمیترین شاعر یونانی یک نهم از آب رودخانه استکس بود . و آنچه بسیار جالب می‌نماید کارکرد این شراب مقدس است . همانطور که می‌دانید خلق و خوی خدایان یونان باستان شباهت بسیار زیادی به انسانها داشت ، آنها حسادت می‌کردند ، جنگ و خونریزی به راه می‌انداختند ، روابط نامشروع داشتند و مدام دروغ می‌گفتند و در قبال اعمال خود قوانین و مجازاتهای خودشان را هم داشتند . مثلا هر خدایی که دروغ می‌گفت زئوس به دختر سائوماس ، ایرئس تیز پا دستور میداد تا کوزه طلای پر از شراب مقدس را برایش بیاورد و خدای دروغگو با خوردن از آن شراب ، نه تنها به مدت نه سال به خواب می‌رفت و نه سال از جمع خدایان تبعید می‌شد بلکه تا ابد نمی‌توانست از شهد آسمانی یعنی آمبروزیا بخورد . پس سوگند شرابی بود که در قبال دروغ گفتن می‌خوردند و می‌توان گفت ریشه در جمله مستی و راستی داشت . در حالی که ما امروزه سوگند می‌خوریم ولی نه آن سوگندی را که حقیقت را آشکار می‌کند. بلکه سوگندی را که دروغ را پنهان میکند . و ما امروزه شراب نمی‌خوریم نه برای آنکه ریشه در عنصری خدایی دارد و انسان را تا حد خدا شدن بالا می‌کشد بلکه برای آنکه بتوانیم از شهد و آسمانی یعنی آب کوثر بخوریم بله این واقعیت بسیاری از کارهایی است که ما امروزه انجام می‌دهیم بدون آنکه به ریشه و حقیقت بنیادین آنها آگاهی داشته باشیم .

#بهنام_محمدی

🆔 @logoss24
همهٔ بزرگان و آموزگاران و مربیان برآنند که بچه خودش نمی‌داند چه می‌خواهد ...
ولی این که بزرگ‌ترها هم مثل بچه در دامان زمین تاتی می‌کنند و مثل بچه نمی‌دانند از کجا آمده‌اند و به کجا می‌روند، و در کار و کردارشان حتی آن هدف راستین و روشن بچه هم نیست و مثل بچه هم به حکومت با ابزار نان قندی و تو سری تن در می‌دهند، واقعیتی ست که بسا بسیاری نپذیرند، حالی که به گمان من این واقعیت روشنی روز را دارد!»

#رنج_های_ورتر_جوان
#یوهان_ولفگانگ_فون_گوته

🆔 @logoss24
هر‌گاه قلم از نوشتن باز بماند گلوله‌ها با جوهری از جنس خون شروع به نوشتن می‌کنند.
گاهی باید نوشت تا جهان کمی آرام بگیرد. ولی از چه باید نوشت؟ نمی‌دانم...
شاید باید در اینجا کمی فلسفه ارسطو و کامو را به هم بدوزیم و بنویسیم انسان حیوانی است که هنوز یاد نگرفته است بدون خونریزی اختلافات خود را حل کند.

ادامه 👇

#بهنام_محمدی

🆔 @logoss24
بخش دوم

آخر میدانید؟مسأله اختلاف ، اختلاف در عقیده و حقیقت است و در جنگ هیچ حقیقتی وجود ندارد این حقیقت را نخستین بار آیسخلوس بود که 500 سال پیش از میلاد مسیح بیان کرد و گفت در جنگ حقیقت نخستین قربانی است و بیش از دو هزار سال بعد کامو بین الجزایر و فرانسه مادرش را انتخاب کرد با اینکه هنوز هم جنگ، مادران و فرزندان زیادی را از هم جدا می‌کرد. و بعدها هاوارد زین تاریخ نگار آمریکایی گفت هیچ پرچمی آنقدر بزرگ نیست که تابوت فرزندان ما را بپوشاند.ولی باز بعد از سالیان سال هر روز پرچم‌های زیادی تضاهر به پوشاندن تابوت‌های فرزندان زیادی را می‌کردند .
و حالا که شهر به شکل کابوس‌واری خلوت شده نمی‌دانم چرا کتاب طاعون آلبر کامو و کوری ژوزه ساراماگو را به یاد می‌آورم و ناخودآگاه کنار پنجره می‌ایستم و روی گربه‌هایی که با هم بازی می‌کنند تف می‌اندازم. اه … لعنت به گربه‌های ائدولوژیک و سرمایه داری ….
میدانید؟ من تاریخ جنگ‌ها و دیوانگی‌های زیادی را می‌دانم و می‌دانم بزرگتر‌ها جنگ بازی را بیشتر از بازی‌های کودکانه دوست دارند و قواعد بازی‌یشان قواعد زندگی‌ها و بازی‌های زیبای زیادی را خون آلود می‌کند.و هر روز وسایل بازی‌هاشان بزرگ‌تر و خونین‌تر می‌شود .تا جایی که نمی‌شود با چسب زخم و دستمال و چندین دست کوچک این همه خون را بند آورد. و ناچار باید باز آنها را با پرچم‌های بزرگ پوشانید.
عزیزان من ، می‌خواهم بدانید این بازی، بازی بزرگتر‌هاست و ما کوچک‌تر از آن هستیم که بتوانیم جلوی آن را بگیریم لابد حتما باز بزرگترها بهتر می‌فهمند و ما هیچ وقت هیچ چیزی نفهمیده‌ایم.
ولی در پایان می‌خواهم یادتان باشد در این روزهای سخت آرام باشید و بخندید ، برقصید و همدیگر را به آغوش بکشید چون همین لحظه‌هاست که می‌توانید زندگی کنید پس این لحظه‌ها را به تنفر و تعصب آلوده نکنید.
قلم‌های خود را بردارید و بنویسید شاید گلوله‌ها کمی آرام بگیرند.

#بهنام_محمدی

🆔 @logoss24
زندگیِ انسانی، یعنی باز کردنِ مجراهای مختلف در ذهن، و مواجهه‌ی آگاهانه و فعالانه و انتقادی با طرز فکرهای مختلف ...

تماشای مداومِ یک رسانه یا شبکه‌ی خاص، مطالعه‌ی پیوسته‌ی کتاب‌ها یا نشریات خاص، گوش کردنِ مداومِ یک دسته سخنرانیِ خاص، شرکت کردنِ مداوم در یک گروه سیاسی یا فکری یا مذهبیِ خاص، و به تعبیر بهتر، مسدود کردن ورودی‌های مغز به روی تنوعات فکریِ عالَم، و فقط یک مَجرا را برای طرز فکر خاصی باز گذاشتن، به تدریج و چه‌بسا ناخواسته و نادانسته، فرد را به یک رُباتِ برنامه‌ریزی شده توسط دیگران (به ویژه صاحبان زَر و زور) تبدیل می‌کند.

کسی که فقط چکُش در اختیار دارد، همه‌ی دنیا را میخ می‌بیند.

آبراهام مزلو

🆔 @logoss24
در سرزمین ما شاید هنوز هیچ‌چیز عالی نباشد
اما به اعترافِ گرسنگان سخنرانی‌های وزیر تغذیه فوق‌العاده است...!!!!

#برتولت_برشت

🆔 @logoss24
مذهبیون انسان هایی هستند
که هر لذتی را برخود حرام میدارند
بجز لذت دخالت کردن
در لذت بردن دیگران...!

#برتراند_راسل

🆔 @logoss24
اگر زمانی در دلت نسبت به کسی احساس عصبانیت و نفرت کردی و خواستی تلافی کنی،
یکی از بهترین راه‌های تلافی کردن این است که سعی کنی مثل او نباشی ...

#مارکوس_اورلیوس


🆔 @logoss24
هیچ‌وقت برای فهمیده شدن فریاد نزنید!
آنکه شما را بفهمد،
صدای سکوتتان را بهتر می‌شنود ...

#جبران_خلیل_جبران

🆔 @logoss24
Audio
اپیکور فیلسوف مرگ و زندگی

تقدیم به عزیزانی که این‌روزها دغدغه‌های وجودی دارند.🌹

مدرس: بهنام محمدی

🆔 @logoss24
آدم هايى كه روح بزرگی دارند، عقده هاى كمترى دارند
شعور بيشترى دارند و قلب مهربان تری براى همين نباید از آنها ترسيد،
آدم هاى كوچک وحقير با عقده هاى بزرگ ترسناک‌ترند چون از صدمه
زدن به ديگران هراسى ندارند.

چارلی چاپلین

🆔 @logoss24
2025/07/08 05:06:03
Back to Top
HTML Embed Code: