Telegram Web
‍اگر دو برادر همسان را به مدت سه سال هر روز به بدترین شکل کتک بزنند و به اولی بگویید کتک خوردنش جزئی از یک تمرین ورزشی است و به دومی هیچ دلیلی برای کتک خوردنش ارائه ندهید، برادر اول بعد از سه سال به ورزشکاری قوی با اعتماد به نفس بالا و برادر دوم به انسانی حقیر و سرشار از عقده‌ها و کینه‌ها تبدیل می شود.

کتک خوردن و رنج برای هر دو یکسان است اما تفاوت در حکمتی است که می تواند به رنج کشیدن‌ «معنا» بخشد. یکی به امید روزهای بهتر رنج می کشد و دیگری با هر ضربه خردتر و حقیرتر می‌شود.

اینکه چگونه با سختی‌ها و مشقت‌های زندگی کنار بیاییم و به آن‌ها واکنش نشان دهیم، نهایتاً محصول یک «تصمیم شخصی» است. می‌توانیم تصمیم بگیریم به سختی‌ها و مصائب اجتناب‌ناپذیر زندگی از منظر «معنا و حکمت» نگاه کنیم تا در پسِ هر ضربهٔ روحی و هر لطمهٔ جسمی تنومندتر، مقاوم‌تر و آگاه‌تر بیرون بیاییم یا اینکه تصمیم بگیریم در بهترین حالت یک «قربانی منفعل» با حیاتی پر از غم باشیم.

#ویکتور_فرانکل
کتاب: معنا درمانی
ترجمه: مهین میلانی


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
گیاهان فاقد عقل‌اند اما اگر آنها را با سرپوشی بپوشانی که دارای یک سوراخ باشد ، آنها به دنبال نور از همان‌جا بیرون می‌زنند ...

پس چرا ما با داشتن عقل نور را دنبال نمی‌کنیم؟

#مارتین_هایدگر (فیلسوف آلمانی)



کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
چطور با هشتاد سالگی و احساس این که دارین به پایان نزدیک و نزدیک تر میشین کنار اومدین؟

- شوپنهاور در جایی احساس عشق رو با نور کور کننده ی خورشید مقایسه می کنه. وقتی در سال های آخر، زندگی کم نور میشه، ناگهان متوجه آسمان های پر ستاره ای میشیم که خورشید مانعشون بوده یا پنهانشون کرده بوده.

خوب ناپدید شدن جوانی که بعضی اوقات خیلی احساس بدیه، باعث شده از آسمانهای پر ستاره و شگفتی های زنده بودن، بیشتر لذت ببرم؛ شگفتی هایی که قبلا بهشون توجهی نداشتم ...

#اروین_د_یالوم
کتاب: مخلوقات یک روز


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
من اعتقادی به خرافات ندارم ولی در بی‌اعتقادی خودم هم متعصب نیستم ...

#صادق_هدايت / تخت ابونصر


کانال؛ مخفیگاه @makhfigah_channel
گر آتش بارد به پیکرم

جز مهرت در دل نپرورم ...

(عکس: تعرض اسراییل به تمامیت ارضی ایران ۲۶ خرداد ۱۴۰۴)

کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
آوای ایران - حامی
@makhfigah_channel
#موسیقی
قطعه آوای ایران
خواننده: حامی
ترانه سرا: ساعد باقری
آهنگساز: مجید انتظامی

لاله به لاله
داغستانهایت ...

کانال: @makhfigah_channel
بسيارى از معلمين تاريخ هنوز هم نمى‌دانند مقصود از تدريس تاريخ فقط دانستن حوادث جنگى نيست و اگر مقصود همين باشد، براى شاگرد مدرسه چه فايده دارد كه بداند فلان جنگ در چه تاريخ واقع‌ شده يا فلان ژنرال در چه تاريخ به دنيا آمده؟ يا چه زمانى مرده‌است؟ بلكه شاگرد بايد بطور تحقيق از علت اين نبردها و حوادث تاريخى آگاه شود.

#آدولف_هيتلر
کتاب: نبرد من


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
جمله ‌ای که در روز رستاخیز باعث تخفیف در مجازات می ‌شود: ما از همان ابتدا نیز علاقه ‌ای برای به دنیا آمدن نداشتیم ...

#کورت_ونه‌_گات
کتاب: زمان لرزه
ترجمه: مهدی صداقت‌ پیام



کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
توانایی "آرام ماندن" از جمله مهارت‌های بسیار مهم زندگی است که بسیار نادیده گرفته شده است. بدترین تصمیمات را هنگامی می‌گیریم که آرامشمان را از دست داده‌اییم یا دچار اضطراب و آشفتگی شده‌اییم.

ترس به‌طور کشنده‌ای می‌تواند توانایی ما را برای مقابله با مشکلات واقعی و زیربنایی از بین ببرد. آرام‌تر بودن اصلا به این معنا نیست که فکر کنیم همه چیز به خیر و خوشی تمام خواهد شد، بلکه صرفا بدین معناست که با وضعیت ذهنی بهتری با چالش‌های حقیقی زندگی‌مان روبه‌رو خواهیم شد.

#آلن_دوباتن
کتاب: آرامش


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
Forwarded from نگاهی دیگر Re-View (Behrooz Ghorbanian)
*
نکات پایانی پست های گذشته در مورد استعمار هند توسط انگستان در این کانال...

...متاسفانه گفتگو با برخی از دوستان تفکر چپ، که هنوز طبق صحبت های قدیمی مارکس، استعمار را داروی تلخ سرمایه داری می دانند که کشور های ضعیف جهان باید برای انکشاف اقتصاد شان و بسیج نیروی کارگر جهانی بنوشند، و یا با دوستانی از حوزۀ فکری راست که آنرا بخشش الاهی در غالب بمب های کشور های اروپایی و یا آمریکا می دانند که باید بر سر ضعفا برای نجاتشان از عقب ماندگی فرود آید، کاری پر چالش است. زیرا ما مدلی برای سندیت نقد و ادعای خود نداریم جز صد ها سال خون و خونریزی تاریخ استعمار و جهان نا به سامان امروز.

ما نمی دانیم که اگر هند، به جای 190 سال حکومت بی رحم انگلیس، تحت سلطۀ یک مهاراجۀ گردن کلفت بود چه می شد. و یا آفریقا امروز چگونه می بود، اگر ششصد سال زیر تیغ استعمار شکنجه نمی شد و سوای تاراج منابعش، حداقل 25 میلیون نفر از مردمش برای برده داری در کشورهای متمدن سرمایه داری دزدیده نمی شدند.

ولی این را می دانیم که از حرکت اولین کشتی پرتقالی در سال 1415 میلادی به سوی آفریقای شمالی، تا کنون صد ها بار انواع شیوه های تولید، به علاوۀ "شیوۀ تولید آسیایی"، که مارکس امید داشت با فرو پاشی اش، در نهایت سیستم های استبدادی هند و چین از بین بروند، در هم شکسته است. و هزاران بار بمب های استعمارگران متمدن بر سر مردم ستمدیدۀ آسیا و آفریقا و آمریکای جنوبی، به بهانۀ ترس از وحشیت آنان، و متمدن کردنشان فرود ریخته است.

ولی ما امروز شاهد بزرگترین نا برابری ها و قحطی ها و مهاجرت های چند صد میلیونی مردم در کرۀ زمین هستیم. نابودی محیط زیست به وسیلۀ سود جویی کشور های متمدن دیگر محرز است. شاید اکنون وقت آن رسیده است که ما هم بحث علیه استعمار را که بیش از یک قرن است با پشتکار و آمار های علمی شروع شده است و هر روز عمیقتر می شود جدی بگیریم.
بهروز قربانیان
***
https://www.tgoop.com/negahideegar
*
من نمی‌گویم مسئولیت همهٔ ما به یک اندازه است، و قصد ندارم قربانیان را با قاتلانی که در کمال خونسردی آنها را می‌کشند یکی بدانم. همهٔ حرفم این است که نوعی همدستی پنهان وجود دارد؛ همه‌ی ما از سر فرصت‌طلبی و ترس... همدستیم.

زیرا با بستن چمدان‌هایمان، با ادامه دادن به خریدمان، با تظاهر کردن به اینکه اتفاقی نیافتاده است و با این فکر که این مشکل ما نیست، در واقع داریم به آن "دیگری‌ها" خیانت می‌کنیم. اما آنچه متوجه‌اش نیستیم، این است که با چنین مرزبندی‌هایی داریم خودمان را هم گول می‌زنیم. با این کار، در واقع خودمان را هم در معرض این خطر قرار می‌دهیم که در شرایطی متفاوت تبدیل به آن "دیگری" شویم. دیگری که احتمالا فقط با خشونت حذف می شود.

#اسلاونکا_دراکولیچ
کتاب: بالکان اکسپرس
ترجمه: سونا انزابی ‌نژاد


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
سعادتمند زیستن ، یعنی با مصیبت کمتر زیستن، یعنی زندگی تحمل‌پذیر را فهمیدن:

کسی که می‌خواهد زندگی‌اش را از دیدگاه فلسفی جمع‌ بندی کند، بهتر است صورت ‌حساب را بر مبنای ‌بلایایی که از آنها گریخته است بنویسد ، نه بر مبنای لذت ‌هایی که از آنها بهره‌مند شده است ...

#آرتور_شوپنهاور
کتاب: در باب حکمت زندگی


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
در اوايل انقلاب فرانسه سه نفر محكوم به اعدام با گيوتين شدند: یک روحانی، یک وكيل و يك فیلسوف.

ابتدا سر روحانی را زير گيوتين گذاشتند و از او سؤال شد حرف آخرت چيست؟ روحانی گفت: خدا خدا او مرا نجات خواهد داد ... تيغ گيوتين پايين آمد و نزديك گردن او متوقف شد. مردم با تعجب فرياد زدند آزادش كنيد! خدا حرفش را زد! به اين ترتيب نجات يافت.

نوبت وكيل رسيد؛ پرسيدند آخرين حرفت چيست؟ گفت: من مثل روحانى خدا را نمى شناسم، درباره عدالت بيشتر مى دانم. عدالت عدالت مرا نجات خواهد داد ... گيوتين پايين رفت اما نزديك گردن وكيل ايستاد. اينبار هم مردم متعجب فرياد زدند آزادش كنيد! عدالت حرف خودش را زد! وكيل هم نجات پيدا كرد.

در آخر نوبت به فيلسوف رسيد؛ از او سؤال شد آخرين حرفت چيست؟

فیلسوف گفت: من نه خدا را مى شناسم و نه عدالت را اما من اين را مى دانم كه روى طناب گيوتين گره اى هست كه مانع پايين آمدن تيغه مى شود ... جلادها طناب را بررسى كردند و مشكل را يافتند، گره را باز كردند و تيغ برّان بر گردن فيلسوف فرود آمد و آن را از تنش جدا كرد ...


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
Forwarded from نگاهی دیگر Re-View (Behrooz Ghorbanian)
The map above is a 2006 proposed plan to redrawn the borders of the Middle East by Ralph Peters, a retired United States Army lieutenant colonel, author, and Fox News commentator. It was original published in the Armed Forces journal in an article titled Blood borders: How a better Middle East would look.
_
نقشۀ فوق ایران تجزیه شده و خاورمیانه تغییر داده شدۀ جدید را نشان می دهد. این نقشه در سال 2006 در ژورنال نیرو های مسلح آمریکا چاپ شد. عنوانِ مقاله «مرزهای خون: شکل خاور میانۀ بهتر چگونه خواهد بود» می باشد. این مقاله توسط یک سرهنگ باز نشستۀ آمریکایی به نام "رلف پیترز" تدوین شده است که در بین ارتشیان و سیاستمداران آمریکا بسیار بحث برانگیز بوده است. فکر کنید دشمنان ایران بزرگ و قدرتمند اکنون چه علاقه ای به این نقشه دارند.
لطفا نقشه را بزرگ کنید تا کشور های زیر بهتر مشخص شوند
.
Greater Azerbaijan (northwest)

Free Kurdistan (west)

Arab Shia State (Khuzestan in the southwest)

Free Baluchistan (southeast)
*
به ما بپیوندید:
https://www.tgoop.com/negahideegar
-
هایدگر معتقد است که ما آن چیزی هستیم که انتخاب می‌کنیم که باشیم و دارای ماهیتِ انسانیِ ثابتی نیستیم. هنگامی می‌شود گفت شما دارید به روشی اصیل زندگی می‌کنید که هر موقعیتی را همانگونه که پیش می‌آید در نظر گرفته و ماهیتِ حقیقیِ خود را از طریقِ رفتار و طرزِ برخوردِ خود بروز دهید. در غیرِ این صورت شما دارید سعی می‌کنید که از ترس و اضطرابِ خود، با تن دادن به آنچه دیگران از شما انتظار دارند، فرار کنید.

#مل_تامپسون
کتاب: خودآموز فلسفه


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
سنگین ترین بار

این را چه می گویی، که شبی، یا روزی، دیوی به خلوتگاهت بیاید و به تو بگوید: "باید این زندگی را، که الآن می گذرانی، باز هم بگذرانی. آن هم نه یک بار و دو بار، بلکه بینهایت بار! هیچ چیزِ نوئی هم در آن نخواهد بود، بلکه هر درد و هر شادی، هر فکر و هر آه، و هر چیزی که در این زندگی¬ات از خیلی بزرگ تا خیلی کوچک داشته¬ای، فقط همان ها برایت تکرار می شود. همگی هم درست با همین ترتیب و توالی که در این زندگی¬ات داشته¬اند. حتی این عنکبوتی که الان در این خلوتگاهت است، این مهتابی که میان درخت¬هاست، همین طور خودِ این لحظه، خودِ من. همۀ این ها تکرار شود. دنیا مثل ساعتی شنی بشود که یکسر سر و ته می شود، و تو هم، ای ذره¬ای خاک، تو هم یکسر با آن سر و ته شدن ها هی می روی و بر می گردی."

وقتی او این را گفت، آیا تو خود را به زمین نخواهی زد؟ دندان هایت را بر هم نخواهی سایید؟ دیوی را که چنین چیزی گفته است دشنام نخواهی داد؟ یا این که آن لحظه، لحظه¬ای بزرگ برایت خواهد بود، و تو در آن لحظه به او خواهی گفت: "تو خدا هستی. من هیچ گاه چیزی بهتر از این نشنیده¬ام؟"

اگر این بازگشت در توانت نباشد، فکرش تو را دیگرگون خواهد ساخت، و شاید له خواهد کرد. آن سؤالی که راجع به کلِ چیزها و تک تکشان می گوید، "آیا می خواهی این همچنان و بینهایت بار تکرار شود"، بار سنگینی برایت می شود که هر کارِ تو را سنگین خواهد کرد. یا این که نه؟ آنقدر خودت و زندگی¬ات را دوست داری که آرزویی جز تحقق یافتن این بازگشت، و مُهر قطعیت و جاودانی بر آن خوردن، نخواهی داشت؟

#فریدریش_نیچه
کتاب: حکمت شادان
ترجمه: عباس پژمان


کانال مخفیگاه: akhfigah_channel
ببینید، کلمات عین هوا هستند: متعلق به همگان. مشکل در کلمات نیست، که در لحن صداست، در بافت سخن است، در نیت و مقصود کاربردشان، و این‌که با مشارکت چه کسانی بیان می‌شوند.
تردیدی نیست که هم قاتلان و هم قربانیان از کلمات مشابهی استفاده می‌کنند. ولی من هرگز به کلماتی از سنخ یوتوپیا، لطافت یا زیبایی در گزارش پلیس برنخورده‌ام.

می‌دانستید که دیکتاتوری آرژانتین کتاب شازده‌کوچولو را به آتش کشید؟ و البته به نظر من حق داشت، نه به این خاطر که من این کار را دوست ندارم، نه، برعکس چون این کتاب انباشته از لطافتی‌ست که برای هر دیکتاتوری خطرناک است.

#محسن_عمادی / خوان خلمن



کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
‌مردم اینگونه بودن را نمی‌پسندند. من بیش‌ از‌ حد بی‌آزارم ...

#ژرژ_ساند
نامه‌ به گوستاو فلوبر
ترجمه: گلاره جمشیدی


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
#شعر

شش هزار سال است
که مردم جهان
به آدم کشی مشغول اند
و در این مدت
خداوند بیهوده وقت خود را
در راه پدید آوردن
گل ها
و ستارگان
تلف میکند ...

#ویکتور_هوگو
ترجمه: شجاع الدین شفا


کانال مخفیگاه: @makhfigah_channel
Forwarded from نگاهی دیگر Re-View (Behrooz Ghorbanian)
_
فرهنگ عرصۀ بی‌طرف لذت و زیبایی نیست؛ فرهنگ میدان نبرد تفسیرهاست، جایی که سلطه می‌تواند در لباس ظرافت پنهان شود...

...تمام فرهنگ‌ها معنا سازی میکنند و تفسیر تحمیل می‌کنند؛ اما امپریالیسم معناهای خود را به ‌عنوان جهانی، فرهنگ خود را به‌عنوان فرهنگ برتر، و ارزش‌های خود را به‌عنوان ارزشهای طبیعی القا می‌کند.


ــ برگرفته از فرهنگ و امپریالیسم؛ ادوارد سعید -۱۹۹۳
_
https://www.tgoop.com/negahideegar
2025/07/07 16:10:36
Back to Top
HTML Embed Code: