Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
گشت گرداگرد مهر تابناك،ايران زمين
روز نو آمد و شد شادی برون زندر كمين

ای تو يزدان، ای تو گرداننده ی مهر و سپهر
برترينش كن برایم اين زمان و اين زمين

آغاز سال ۱۴۰۴ خجسته باد

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نیایش تحویل سال پارسی

آغاز سال ۱۴٠۴ و فرا رسیدن نوروز باستانی بر همه ی ایرانیان راستین
فرخنده باد🌹
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎

🆔 @maneshparsi
برگی از تقویم تاریخ

۳۰ اسفند، ۲۰ مارس، روز جهانی شادی

سازمان ملل ۲۰ مارس را «روز جهانی شادی» (happy day) نامگذاری کرد و خواستار شرکت همه در این شادی شده است و آن‌را در تقویم وارد کرده‌اند.
روز جهانی شادی، یک روز برای خوشحال بودن و خوشحالی کردن. روز جهانی شادی، همچنین به‌عنوان روز بین‌المللی شادی نیز نامیده شده و هرساله در تاریخ ۲۰ مارس، این روز جشن گرفته می‌شود تا اهمیت شادی در زندگی مردم در سراسر جهان به‌رسمیت شناخته شود.
شادی به‌معنای وضع و حالت شاد، شاد بودن، خوشحالی و سرور است. برای شادی مرز و چارچوب مشخص و تعریف‌شده‌ای نمی‌توان در نظر گرفت؛ زیرا از نظر افراد و فرهنگ‌های مختلف، شادی معنا و مصادیق گوناگون و متفاوت پیدا می‌کند. از مهم‌ترین دلایل افزایش بیماری‌های روحی - روانی در مردم کاهش شادی و نشاط در میان آنان است. اگر به این مسئله به‌طورجدی پرداخته نشود، خسارات جبران‌ناپذیری بر سلامت جامعه وارد خواهد شد.
از سال ۲۰۱۳ سازمان ملل‌متحد روز جهانی شادی را به‌عنوان راهی برای به‌رسمیت شناختن اهمیت شادی در زندگی مردم در سراسر جهان جشن گرفته است. در سال ۲۰۱۵ سازمان ملل پروسه­‌ دستیابی به ۱۷ هدف توسعه پایدار را آغاز کرد که هدف آن پایان دادن به فقر، کاهش نابرابری و محافظت از سیاره زمین است.
به‌همین رو، در سال ۲۰۱۷ کارناوال Smurfs در پشتیبانی از اهداف توسعه پایدار برای روز جهانی شادی به‌راه افتاد.
سازمان ملل هرساله، از هرشخص در هر سنی، در هرطبقه‌ای، در هرکسب و کار و از تمامی دولتها دعوت می‌کند تا در جشن روز جهانی شادی شرکت کنند.
انسان موجودی اجتماعی است و بسیاری از وقایع زندگی وی تحت تأثیر روابط اجتماعی است. شادی و غم می‌تواند در روابط اجتماعی وی، کسب موفقیت‌ها و تأمین انتظاراتش از یک زندگی اجتماعی تأثیرگذار باشد. در محیط‌های شاد زمینه‌های خلاقیت و ابتکار افراد بروز پیدا می‌کند و همینطور آن تحول و تغییرات بنیادی در جامعه رخ خواهد داد. این تغییرات می‌تواند جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی، بهداشتی، روانی و به‌طورکلی همه جنبه‌ها را در بربگیرد. هرقدر مردم از زندگی خود رضایت بیشتری داشته باشند و احساس شادی کنند، احتمال بروز بحران و دگرگونی در امور اجتماعی آن‌ها نیز به‌حداقل می‌رسد.
سلامت جسمی و روانی را می‌توان عامل شادی در افراد دانست. یکی دیگر از عوامل شادی در یک جامعه داشتن آرامش سیاسی، اقتصادی، امنیتی و … است. البته بعد اقتصادی نیز از جمله عوامل مهم در افزایش شادی و نشاط در یک جامعه محسوب می‌شود ولی ثروت به‌تنهایی برای حفظ شادی در افراد کافی نیست.
اگر شادی در میان افراد یک جامعه کمرنگ شود، به‌مرور شاهد افسردگی‌های حاد و مزمن در مردم خواهیم بود که این افسردگی‌ها و عدم رضایت از زندگی در روند رشد و پیشرفت یک جامعه و کشور نیز تأثیر زیادی خواهد گذاشت. افرادی که شاد نیستند انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند و برای حرکت به‌سمت تعالی و پیشرفت تلاشی نمی‌کنند.
پیامدهای کمبود شادی و نشاط در میان مردم بسیار زیاد و خطرناک است. جامعه‌ای که در آن نشاط و شادی نباشد تأثیرات مخربی بر جنبه‌های مختلف زندگی انسان‌ها به‌خصوص در تعاملات و روابط اجتماعی آنان خواهد گذاشت.



‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#روز_جهانی_شادی
برگی از تقویم تاریخ

👇سال کبیسه👇
واژه عربی کبیسه، از ریشه «ک‌ب‌س» "فعل عربیِ کَبْس" به‌معنی پُر کردن چاه از خاک است و در گاه‌شماری، کبیسه عبارت است از تعداد روز یا روزهایی که برای رفع نقصانِ سال‌های عمومی "تأخیر به‌دلیل تجمیعِ کسرِ چند سال" از مقدار واقعی آن یا رفع نقصان سال‌های خاص نسبت به سال‌های دیگر، بر سال معینی می‌افزاین و سال کبیسه سالی است که مقدار نقصان بر آن افزوده شده باشد.
در تقویم‌های خورشیدی تقریباً هرچهار سال و در تقویم‌های قمری تقریباً هر سه سال یک روز کبیسه وجود دارد. در تقویم‌های خورشیدی قمری، مثل گاه‌شماری عبری و گاه‌شماری چینی، تقریباً هر سه سال یک ماه کبیسه دارد.

کبیسه خورشیدی:
در گاهشمارهای مبتنی بر تقویم خورشیدی، مثل تقویم گریگوری و تقویم هجری خورشیدی که سال‌های عادی ۳۶۵ روزه و سال‌های کبیسه آن‌ها ۳۶۶ روزه است، به‌طور متوسط در حدود هر سی‌وسه سال، هشت سال کبیسه و بیست‌وپنج سال عادی وجود دارد. این تقویم‌ها معمولاً در هر چهارسال یک سال کبیسه می‌شود و علاوه بر آن برای تعدیل دقیق‌تر در دوره‌هایی بزرگتر، با حذف یا افزودن فاصله بین بعضی کبیسه‌ها، از آن‌ها کاسته می‌شود.

تقویم هجری خورشیدی:
نوشتار(های) وابسته: تقویم هجری خورشیدی
کبیسه‌های تقویم هجری شمسی برای هر کشور از طریق محاسبه لحظه تحویل سال و مقایسه آن با لحظه ظهر حقیقی برای نصف النهار رسمی آن کشور تعیین می‌شود. در اینجا یکی از دو حالت زیر ممکن است اتفاق بیفتد:
اگر لحظه تحویل سال، بین بعدازظهر سیصد و شصت و پنجمین و قبل از ظهر سیصد و شصت و ششمین روز سال واقع شود، سیصد و شصت و ششمین روز سال را نوروز، و سال تمام شده را عادی به حساب می‌آورند
اگر لحظه تحویل سال، در بعدازظهر سیصد و شصت و ششمین روز سال واقع شود، سیصد و شصت و هفتمین روز سال را نوروز، و سال تمام شده را کبیسه به حساب می‌آورند.
در تقویم هجری خورشیدی علاوه بر کبیسه چهارساله "کبیسه رباعی" طبق محاسبات نجومی، برای تعدیل دقیق‌تر "کاستن کبیسه‌ها" فاصله بعضی کبیسه‌ها یک‌روز بیشتر می‌شود و در هر دوره ۲۹ یا ۳۳ یا ۳۷ ساله، یک کبیسه پنج‌ساله (کبیسه خماسی) در آغاز محقق۷ می‌شود.



‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ

برگی از تقویم تاریخ

            ماهی قرمز
میهمان ناخوانده سفره هفت‌سین

پیچ و تاب ماهی‌های قرمز در آکواریوم‌های کنار خیابان‌های شهر به همان اندازه که نویدبخش نوروز و فرارسیدن سال‌نو است،
تهدیدی جدی برای سلامت اکوسیستم طبیعی به شمار می‌آید.
ماهی قرمز، یک گونه بومی کشور چین است که از حدود ۸۰ سال پیش، همراه با دانه چای وارد ایران شد و کم‌کم جای خود را در سفره‌های هفت‌سین باز کرد و امروزه پای ثابت این سفره باستانی است؛ اما هیچ ارتباطی با آداب و رسوم ایران باستان و سفره هفت سین ندارد؛ بلکه تنها دلیل استقبال از آن رنگ قرمز و زیبایی این موجود است که به عنوان نمادی از شادی، سرزندگی و برکت وارد سفره‌های هفت سین شد.
کودکان ماهی قرمز عید را دوست دارند و گاهی از اواسط اسفند ماه آن را تهیه می‌کنند که ممکن است سبب انتقال بیماری به آنان شود . خطراتی که در رابطه با خرید ماهی قرمز برای کودکان وجود دارد عبارتند از :

۲. اگر ‌کودکان به ماهی قرمز بدون هیچ واسطه‌ای دست بزنند ، ممکن است بیماری هایی که بین انسان و آبزیان مشترک است به آنها انتقال یابد.

۲. افراد حساس و دارای سوابق آلرژی نباید بدون واسطه به ماهی قرمز عید دست بزنند .

۳. ترشحات روی پوست ماهی های قرمز ممکن است وارد آب تنگ یا آکواریوم شود که موجب بروز حساسیت های جلدی ، اگزما و خارش پوستی در کودکان و بزرگسالان می‌شود.

۴. در فضله ماهی ها عامل بیماری زایی به نام "سالمونلا" وجود دارد که با ورود به بدن موجب ایجاد بیماری تیفوئید و سایر بیماری های دستگاه گوارش در کودکان می‌شود.

۵. عوارض دست زدن بچه ها به ماهی ها اسهال و استفراغ و تب شدید است .

۶. توصیه می شود بعد از هر بار دست زدن به ماهیان زینتی، دست ها با آب و صابون خوب شسته شود و از دست زدن به چشم، پوست و دهان خودداری شود. استفاده از دستکش نیز برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی ضروری است.

۷. بعضی از ماهی ها به باکتری مایکو باکتریوم (سل) آلوده اند و تماس آنها با انسان ممکن است موجب بیماری‌های پوستی و اگزما شود.
نقل از " ایمنا "

#هفت_سین


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ

#ماهی_قرمز

نقاشی از شاگرد کمال‌الملک
در این اثر (سفره هفت‌سین) ماهی قرمز وجود ندارد.
برگی از تقویم تاریخ

🌸🌸 شادباش نوروز باستانی 🌸🌸

درباره جشن نوروز:
نوروز و آيين‌های باشكوه آن، مسيری سه‌هزار ساله را پيموده تا به‌ ما رسيده است.
«نوروز» كهنسال‌‌ترين آيين ملی در جهان است كه جاودانه مانده و يکی از عوامل تداوم فرهنگ ايرانيان و مردمی است که در قلمرو امپراتوری پیشین پارسیان زندگی می‌کنند.
  چند دهه است که مورخان معاصر، کشورهایی را که نوروز جشن ملی آنان است «منطقه نوروز» نوشته‌اند، از آناتولی تا دره سند، بخشی از هند و کوههای پامیر و از آسیای میانه و قفقاز تا خلیج فارس.
«نوروز» روز ملی و جشن همه كسانی است كه در فلات ايران "ايران زمين"  خود و يا نياكانشان به‌دنيا آمده‌اند و تاريخ و فرهنگ مشترك دارند  و نیز ساكنان سرزمينهایی كه در درازای قرنها امپراتوری پارسیان را تشكيل داده بودند.

🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
👍1
فرهنگ و منش پارسی
برگی از تقویم تاریخ             ماهی قرمز میهمان ناخوانده سفره هفت‌سین پیچ و تاب ماهی‌های قرمز در آکواریوم‌های کنار خیابان‌های شهر به همان اندازه که نویدبخش نوروز و فرارسیدن سال‌نو است، تهدیدی جدی برای سلامت اکوسیستم طبیعی به شمار می‌آید. ماهی…
‍۸۰ سال پیش به همراه ورود چای به ایران ماهی قرمز نیز که سمبل عید چینی ست به سفره های هفت سین مراسم عید نوروز ما وارد شد، غافل از اینکه در عید چینی ماهی قرمز را رها میکنند تا زندگی جریان یابد و ما ماهی قرمز را اسیر تنگ بلورین میکنیم تا همزمان با رشد سبزه های سفره هایمان و باروری زمین هر روز او را به مرگ نزدیک و نزدیک تر کنیم.

جالب است بدانید در هیچ کدام از مراسم سنتی مان در مورد نوروز ماهی قرمز جایگاهی ندارد؛ در میان رسوم زرتشتی در سفره عید انار به نشانه باروری و عشق و یا سیب سرخ درون ظرف آب مقدس رها میشود تا عشق و باروری همچنان پاینده بماند. اگر ایرانی ها میدانستند که ماهی قرمز هیچ ریشه تاریخی در سفره هفت سین ندارد به جای پرداخت برای خرید و مردن ماهی های قرمز به بهانه عید سیب قرمز یا انار را در آب رها میکردند که ریشه در تاریخ این دیار دارد. 
❗️عجیب نیست اگر تابلوی معروف هفت سین کمال الملک را در کاخ گلستان به تماشا بنشینیم و ببینیم که او نیز ماهی قرمز را میان سفره هفت سینش طراحی و نقاشی نکرده است.
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
2👎2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
به چندین فروغ و به چندین چراغ
بیاراسته چون به نوروز باغ


و اینک باغ فردوسی است که در نوروز دل‌افروز به کاخ بلند شاهنامه لبخند می‌زند با خرمی بهار، و آرزو می‌کند که دل­ها رو به مهر و دوستی بهاری شود و در آن جوانۀ آشتی و هماوایی بدمد. از کینه­‌کشی و بدخواهی و تاریکی دوری گزیند و به روی شادمانی و گشاده‌دلی و هماوایی آغوش بگشاید، که نوروز پیام­‌آور دوستی­‌ها و یکرنگی­‌هاست، که نوروز با کهنگی و یک­سونگری و کینه­‌داری و دشمن­‌پروری بیگانه­ است.
نوروز را در آغوش بگیریم و برای یکدیگر آرزو کنیم:
همه ساله بخت تو پیروز باد
شبان سیه بر تو نوروز باد

دکتر محمدجعفر یاحقی
مدیر مؤسسۀ خردسرای فردوسی

#نوروز_۱۴۰۴
#نوروز_مبارک
#آرامگاه_فردوسی
#خردسرای_فردوسی
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
👍3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
لحظه آغاز نوروز در پاسارگاد


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
4🔥1
Forwarded from بدانیم🌏
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
انبوه جمعیت لحظه سال تحویل در تخت جمشید

👌❤️



🍃 @didYouKonw‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
5👍1🔥1
برگی از تقویم تاریخ

۱ فروردین زادروز کتایون مزداپور

(زاده ۱ فروردین ۱۳۲۲ یزد) زبان‌شناس و پژوهشگر زبان‌های باستانی

او دوره کارشناسی علوم اجتماعی و دوره کارشناسی ارشد را در رشته زبانشناسی همگانی گذراند و در مقطع دکترا در رشته زبانشناسی همگانی و زبان‌های باستان فارغ التحصیل شد.

فهرست برخی از تألیفات مقاله‌ها:
کتاب‌:
«برگزیده شاهنامه فردوسی» [گ‍ردآوری‌] اح‍م‍د رج‍ایی‌ ب‍خ‍ارایی‌، ب‍ه‌‌ک‍وش‍ش‌ ک‍ت‍ای‍ون‌ م‍زداپ‍ور، تهران: مؤسسه مطالعات و تحقیقات فرهنگی ۱۳۶۹
«ارداویراف‌نامه (متن پهلوی)» تهران: توس ۱۳۸۱
«داغ گل‌سرخ و چهارده گفتار دیگر درباره اسطوره» (۱۳۸۳)
«خرده اوستا» (۱۳۸۶)
«تا به‌خورشید به پرواز برم‌‌» یادنامه حمید محامدی، تهران:‌ کتاب روشن ۱۳۸۹
«چند سخن» مجموعه مقالات کتایون مزداپور (۱۳۹۱)
«پهلوان‌نامه: مقالاتی درباره پهلوانی» مزداپور و دیگران، تهران: چشمه ۱۳۹۴
«ادیان و مذاهب در ایران باستان» مزداپور و دیگران، تهران: سمت ۱۳۹۴
«واژه و معنای آن از فارسی میانه تا فارسی»
«پهلوی آسان: آموزش زبان فارسی میانه ساسانی» مزداپور و دیگران٬ تهران: اساطیر ۱۳۹۶
«زرتشتیان»[مجموعه «از ایران چه می‌دانم؟»]
«سروش پیر مغان»؛ یادنامه‌ جمشید سروشیان
«مادیان هزاردادِستان»
«روایتی دیگر از داستان دلیله‌ محتاله و مکر زنان»
«اندرزنامه‌های ایرانی» تهران: دفتر پژوهش‌های فرهنگی ۱۳۸۶
«گناه ویس»
«واژه‌نامه گویش بهدینان شهر یزد»
«یسنا و ویسپرد»
«بازآرایی گل‌ و نقش: تلاشی برای بهره‌جویی از سنت ایرانی کهنی در سوزن‌دوزی» تهران: فرهنگستان هنر ۱۳۹۶

مقالات:
«ج‍ادوی‌ ض‍ح‍اک‌ و ف‍لاخ‍ن‌ ک‍ی‍وم‍رث‌» ج‍ه‍ان‌ ک‍ت‍اب‌، س‍ال‌ ۲ ش‌ ۱۱، ۱۲ (خ‍رداد ۱۳۷۶): ص‌ ۷ -۸.
«اس‍ت‍م‍داد ب‍رای‌ زن‍ده‌ داش‍ت‍ن‌ ت‍ع‍دادی‌ از ن‍س‍خ‍ه‌ه‍ای‌ خ‍طی‌» ک‍ت‍اب‌ م‍اه‌ ه‍ن‍ر، ش‌ ۲۵-۲۶ م‍ه‍ر،آب‍ان‌ ۱۳۷۹: ص‌ ۱۵ - ۱۷
«ت‍ف‍ال‌ ن‍وروزی‌» ک‍ت‍اب‌ م‍اه‌ ه‍ن‍ر، ش‌ ۲۹-۳۰ ب‍ه‍م‍ن‌، اس‍ف‍ن‍د ۱۳۷۹: ص‌ ۱۰ - ۱۱
«ب‍ن‌ ن‍وش‍ت‌ه‍ای‌ ک‍ه‍ن‌» ن‍ام‍ه‌ ب‍ه‍ارس‍ت‍ان‌، ش ۵ ت‍اب‍س‍ت‍ان‌ ۱۳۸۱: ص‌۲۵۳ - ۲۵۸
«ب‍ی‍ژن‌ گ‍ی‍و» ف‍ص‍ل‍ن‍ام‍ه‌ ه‍س‍ت‍ی‌، ش‌ ۸-۹ زم‍س‍ت‍ان‌ ۱۳۸۰ ب‍ه‍ار ۱۳۸۱: ص‌ ۴۲ - ۵۴
«اس‍طوره‌ ی‍ا اف‍س‍ان‍ه‌» ک‍ت‍اب‌ م‍اه‌ ه‍ن‍ر، ش‌ ۴۷-۴۸، م‍رداد، ش‍ه‍ری‍ور ۱۳۸۲: ص‌ ۲۸ - ۳۴

ترجمه:
«ب‍ررس‍ی‌ دس‍ت‍ن‍وی‍س‌ م‌. او ۲۶: داس‍ت‍ان‌ گ‍رش‍اس‍ب‌، ت‍ه‍م‍ورس‌ و ج‍م‍ش‍ی‍د، گ‍ل‍ش‍اه‌ و م‍ت‍ن‌ه‍ای‌ دی‍گ‍ر» آوان‍وی‍س‍ی‌ و ت‍رج‍م‍ه‌ از م‍ت‍ن‌ پ‍ه‍ل‍وی، تهران: آگاه ۱۳۷۸
«بنیادهای فلسفه در اساطیر و حکمت پیش از سقراط» دری‍و. ا. ه‍ای‍ل‍ن‍د؛ ترجمه: کتایون مزداپور، رضوان صدقی‌نژاد، تهران: علم ۱۳۹۱

یادمان و بزرگداشت:
آئین تجلیل از کتایون مزداپور، اسطوره‌شناس زرتشتی و زهره زرشناس، خاتون سغد ۶ اسفندماه ۱۳۹۳ در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری.
تقدیر از مقام علمی دکتر کتایون مزداپور، آبان ۱۳۸۴.



‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#کتایون_مزداپور، ز
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.

جمعیت زیاد مردم در آرامگاه خیام نیشابوری و هم‌خوانی سرود ای ایران و بازخوانی ترانه‌های جاودانه این چهره‌ی برجسته ایرانی که خود در اصلاح و ماندگاری این گاهشماری یزدگری نقش پر رنگی داشته‌اند ...


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.

گردهمایی باشکوه مردم در آتشکده بهرام یزد، لحظه تحویل سال ۱۴۰۴ خورشیدی و هم‌خوانی سروی #ای_ایران ... 👏👏

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
👍3
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شادباش نوروزی استاد دکتر #میرجلال‌الدین_کزازی


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
2
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پیام نوروزی استاد جلال خالقی مطلق،‌ شاهنامه‌‌شناس


دکتر جلال خالقی‌ مطلق:
نوروز ای برادر تاریخ، دیرینه‌پا برابر تاریخ
ای پاکزاد حلقهٔ زرین هر کس که کوفت بر در تاریخ


بُن‌مایه:
مؤسسۀ میراث مکتوب



‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

اما برج سنگی پاسارگاد بنایی اسرار آمیز که ....

شباهت زیادی به بنایی که در نقش رستم به کعبه زرتشت معروف است دارد، اما
کاربری دقیق آن همچنان مورد بحث محققان است چرایش کمبود شواهد مکتوب تاریخی در موردش است.
.
اما نظریه‌های زیر درباره آن مطرح شده است:

1. محل نگهداری اسناد و کتیبه‌ها: برخی بر این باورند که این برج به عنوان بایگانی یا محل نگهداری اسناد و متون مقدس استفاده می‌شده است. ساختار محکم و بسته آن این نظریه را تقویت می‌کند.

2. آرامگاه : عده‌ای معتقدند این برج ممکن است آرامگاه یکی از شخصیت‌های برجسته هخامنشی باشد.مانند مری بویس استاد دانشگاه و پژوهشگر در رشته مطالعات زرتشتی که این برج را آرام‌گاه کاساندان همسر کوروش بزرگ قلمداد کرده‌است.
یا برخی آن را آرامگاه کمبوجیه می دانند.احتمالی که زیاد در موردش مانور داده شده

3. مکان مذهبی یا آیینی: برخی فرضیه‌ها حاکی از آن است که برج برای مقاصد آیینی یا مذهبی، مانند نگهداری آتش مقدس یا اجرای مراسم خاص ساخته شده است.


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
1👍1🎉1
📍سنگ‌نبشته ایلامی پی‌بنای دیوار جنوبی تخت جمشید

سنگ‌نبشته ایلامی پی‌بنای دیوار جنوبی تخت جمشید یکی از چهار کتیبه پی‌بنای دیوار جنوبی تخت جمشید است.

این کتیبه به خط عیلامی می‌باشد.

تعداد سطور این سنگ نبشته ۲۴ سطر است.
موضوع سنگ نبشته که به دستور داریوش بزرگ ساخته شده‌است، ستایش اهورامزدا، ساخت تخت جمشید و آرزوی پایندگی برای پارسه (تخت جمشید) می‌باشد.


‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تخت جمشید _ از شروع به ساخت تا هجوم دشمن و آتش زدن آن و هرآنچه که در مورد تخت جمشید باید بدانید در چهار دقیقه.

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌💎
🆔 @maneshparsi
2👍2
Forwarded from بدانیم🌏
💠 این است نوروز؛ این است اعتدال بهاری!

🔹 آژانس اروپایی بهره‌برداری از ماهواره‌های هواشناسی پریروز تصویر بالا را منتشر کرده و در شرح آن نوشت:

🔸 امروز در ساعت ۱۰:۰۱ به وقت اروپای مرکزی، خورشید دقیقاً بالای خط استوای زمین قرار داشت و اعتدال بهاری را نشان می‌داد! 🌸

🔹 در این لحظه سیاره ما نه به سمت خورشید متمایل است و نه از آن دور  است و تقریباً روز/شب مساوی است. 🌓

🔸 این تصویر خیره کننده توسط Meteosat-12 اوایل صبح روز ۳۰ اسفند ثبت شده است.
(ساعتی که درباره‌اش توضیح دادند به وقت تهران می‌شد ۱۲:۳۱؛ یعنی لحظه تحویل سال ۱۴۰۴. عکس البته گویا دقیقا مربوط به همان لحظه نیست.)

🔹 این عکس ۲ ساعت قبل از تحویل سال در ایران گرفته شده است. این است اعتدال بهاری!.

دقیق‌ترین تقویم جهان از حکیم عمر خیام نیشابوری، نزدیک به هزار سال پیش.
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‎•🍃 @didYouKonw‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
2👍1
2025/07/14 12:04:52
Back to Top
HTML Embed Code: