Telegram Web
🔻سخنگوی صنعت آب: اگر مصرف آب تهران نصف نشود به بن‌بست می‌رسیم

عیسی بزرگ‌زاده:

▪️تهران با مشکلات پیچیده، عدیده و چندلایه‌ای مواجه است که بخشی از آن مستقیم و بخشی نیز غیرمستقیم به آب مربوط است، برخی مشکلات آب پایه بوده و روی آب تاثیر می‌گذارند و در برخی موارد هم آب روی مشکلات دیگر تاثیر می‌گذارد.

▪️اگر سبک زندگی را تغییر ندهیم و میزان مصرف آب را تقریبا در تهران به نصف نرسانیم به بن‌بست آبی می‌رسیم.| ایلنا

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
😢1
⚠️نیروگاه‌های خورشیدی شناور، یک تیر و چند نشان

✍️ عبداله مصطفایی/ پژوهشگر انرژی و محیط زیست

🔺️همان‌طوری‌که در کلیپ پیوست دیده می‌شود در خصوص مزایای شناورسازی نیروگاه‌های خورشیدی بر روی منابع آب، به صفرشدن هزینه زمین و کاهش تبخیر آب اشاره می‌شود.

🔺️روش‌های مختلفی برای شناورسازی پنل‌های خورشیدی به‌کار گرفته می‌شود که تابعی از شرایط آب‌وهوایی و جغرافیایی منطقه، در دسترس‌بودن امکانات و اهداف مورد انتظار از اجرای پروژه است. مثلا در المپیک پاریس پنل‌های خورشیدی روی قایق‌های بزرگ استقرار یافتند تا بتوان در محل‌های مختلف و در امتداد رودخانه از آنها بهره جست.

🔺️یک نکته مهم که شاید کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد اینست که در تابستان گرم با افزایش دما راندمان پنل‌های خورشیدی کاهش می‌یابد ولی با استقرار این پنلها روی منابع آب از افزایش دمای پنل‌ها و کاهش راندمان آنها جلوگیری می‌شود.

🔺️باید توجه داشت که پنل‌های خورشیدی شناور به قدری تعمیم یافته‌اند که از دریاچه‌های مرتفع در کشور سوییس تا مناطق گرمسیری هند و اندونزی به‌کار گرفته شده‌اند.

🔺️اخیراً یک مطالعه جدید از محققان آزمایشگاه ملی انرژی‌های تجدیدپذیر وزارت انرژی آمریکا (NREL) نشان داده‌است که مخازن آب تحت مدیریت فدرال می‌توانند ظرفیت تولید انرژی خورشیدی شناور به میزان کافی برای تأمین برق حدود ۱۰۰ میلیون خانه را داشته باشند.

🔺️مطالعه جدید که در نشریه Solar Energy منتشر شده، نشان می‌دهد که این مخازن تحت کنترل فدرال آمریکا می‌توانند ظرفیت تولید انرژی خورشیدی تا  ۱۴۷۶ تراوات ساعت در سال داشته باشند.

🔺️در مطالعه دیگری بیان شده‌است که فقط ۱۰ درصد از مخازن آب داخل کشورهای جهان می تواند میزبان ۲۲ تراوات نیروگاه خورشیدی شناور باشد.

🔺️یک پژوهش دیگر نشان می‌دهد که در عربستان، نیروگاه خورشیدی شناور هزینه ترازشده انرژی را به عدد تقریبی پنج سنت بازای هر کیلووات ساعت می‌رساند.

یک جوالدوز به خودمان
🔺️کشورمان ایران علاوه بر دریاچه‌ها، سدها و آبگیرها دارای کانال‌های زیادی برای انتقال آب است که می‌توان روی آنها را با پنل خورشیدی پوشاند. لازم ذکر است که پوشاندن این کانال‌ها این حسن را دارد که از تبخیر آب جلوگیری نموده و دمای پنل‌ها نیز افزایش نخواهد یافت و نهایتا اینکه نیازی به هزینه‌نمودن برای شناورسازی پنل‌ها نیز نیست یعنی هزینه‌ها را کاهش می‌دهد.

🔺️جالب آنجاست که این می‌تواند به‌عنوان یک مدل ایرانی برای بهره جستن از انرژی خورشیدی با کمترین هزینه حتی برای ارائه به جهان باشد. قابل ذکر است که اینکار بر روی کانال انتقال آب تصفیه‌خانه فاضلاب جنوب تهران اجرا و تست شده‌است. حال این گوی و این میدان/کانال تغییر اقلیم و آب و هوا

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👏2
#84
#Book #English #Forest
#کتاب #انگلیسی #جنگل

Designing the Forest and other Mass Timber Futures

Author(s): Lindsey Wikstrom
2023
246 pages

طراحی منظر تولیدکننده مصالح تجدیدپذیر یعنی چوب در مقابل مصالح استخراجی غیرتجدیدپذیر مانند بتن و اثرات آن در اکوسیستم

Download🔽
منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
.
خلاصه جلسه معارفه بوت کمپ
" شهر سازگار با اقلیم"
Climate Adaptive Cities, ENVI-met for a Resilient Future


امروز 18 بهمن ماه
.
ارتباط با ادمین جهت هماهنگی و ثبت نام:
@CAC_Bootcamp_Admin
.
.
کانال اطلاع‌رسانی بوت کمپ

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
3
💢سازگاری شگفت‌انگیز انسان با طبیعت خشن تبت؛ تکامل هرگز متوقف نمی‌شود

انسان‌ هنوز از تکامل باز نایستاده‌ است؛ ما همچنان به تطبیق با جهان اطراف خود ادامه می‌دهیم و شواهدی از این سازگاری‌ها در بدن‌ ما ثبت شده است.

ما می‌دانیم که برخی از محیط‌ها می‌توانند ما را بیمار کنند. کوهنوردان اغلب دچار بیماری ارتفاع می‌شوند؛ واکنشی طبیعی از بدن انسان به کاهش قابل توجه فشار اتمسفر که به معنای جذب اکسیژن کمتر در هر دم است.

با این حال شاهد آن هستیم که جوامع انسانی در ارتفاعات بالای فلات تبت، جایی که سطح اکسیژن در هوای تنفسی به طور قابل توجهی پایین‌تر از ارتفاعات پایین‌تر است، به خوبی و بدون هیچ مشکلی زندگی می‌کنند./یورو نیوز

اطلاعات بیشتر

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️ واکنش عضو شورای شهر به وزات کشور: می‌خواهید تهران را رها کنید؟/ میلیون‌ها لیتر بنزین ارزان‌تر از آب در تهران سوزانده می‌شود

مهدی اقراریان عضو شورای شهر:

🔺️ پیشنهاد بنده این است که ضریب‌های پیش‌بینی شده را برای تمام پلاک‌ها در نظر بگیریم و تفاوتی بین پلاک تهران و پلاک شهرستان وجود نداشته باشد.
🔺️میلیون‌ها لیتر بنزین یارانه‌ای که از آب خوردن هم ارزان‌تر است، در تهران سوخته می‌شود.
🔺️وزارت کشور اگر پیشنهاد و تدبیری در این زمینه دارد، ما منتظر آن هستیم. وزیر کشور بگوید باید چه کاری در تهران انجام دهیم؟
🔺️این مطالبه شهروندان و رانندگان تاکسی و مردم است. اگر راه حل پیشنهای دارند بگویند و اگر راه حلی ندارد، اجازه دهند شورای شهر تصمیم بگیرد./مستقل آنلاین

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
1
⚠️تبریز پایتخت «محیط زیست کشورهای آسیایی» در سال ۲۰۲۵ شد


🔻شهردار تبریز از انتخاب این کهن‌شهر به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ خبر داد و گفت: کلانشهر تبریز و شهر آنتالیای ترکیه به طور مشترک به این عنوان انتخاب شدند.

🔻 یعقوب هوشیار اظهار کرد: در پی فراخوان چند ماه گذشته مجمع شهرداران آسیایی برای انتخاب پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵، کلانشهر تبریز نیز برای کسب این عنوان اعلام نامزدی کرده بود.

🔻وی با اشاره به شرایط آب و هوایی خاص تبریز و ویژگی‌های برجسته زیست‌محیطی این شهر، اعلام کرد: تبریز از دیرباز شرایط آب و هوایی خاصی داشته و پاک ترین و پاکیزه‌ ترین شهر ایران برای دهه‌های متمادی بوده است.../ شفقنا

لازم به ذکر است که در سال ۲۰۲۴، شهر شیراز به عنوان پایتخت «محیط‌زیست کشورهای آسیایی» انتخاب شده بود.


منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
3👍2👎2
کانال منظر پلاس
⚠️تبریز پایتخت «محیط زیست کشورهای آسیایی» در سال ۲۰۲۵ شد 🔻شهردار تبریز از انتخاب این کهن‌شهر به عنوان پایتخت محیط زیست کشورهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ خبر داد و گفت: کلانشهر تبریز و شهر آنتالیای ترکیه به طور مشترک به این عنوان انتخاب شدند. 🔻 یعقوب هوشیار اظهار…
برنامه Capital of Environment توسط Asian Mayors Forum (AMF) به منظور تشویق و تقدیر از شهرهایی که در زمینه محیط زیست و مدیریت شهری پایدار پیشرو هستند، ایجاد شده است. این برنامه به شهرهایی که اقدامات برجسته‌ای در زمینه حفاظت از محیط زیست، کاهش آلودگی، مدیریت پسماند و توسعه پایدار انجام داده‌اند، عنوان "پایتخت محیط زیست" را اعطا می‌کند.

اهداف برنامه:
۱.تشویق به اقدامات محیط زیستی: تشویق شهرها به اجرای پروژه‌ها و برنامه‌های محیط زیستی.

۲.افزایش آگاهی عمومی: افزایش آگاهی عمومی در مورد اهمیت حفاظت از محیط زیست.

۳.تبادل تجربیات: ایجاد بستری برای تبادل تجربیات و بهترین روش‌ها بین شهرهای مختلف.

۴.تقدیر از شهرهای پیشرو: تقدیر از شهرهایی که در زمینه محیط زیست و توسعه پایدار پیشرو هستند.

شهر شیراز در سال ۲۰۲۴ و شهر تبریز در سال ۲۰۲۵ به عنوان پایتخت محیط‌زیست شهرهای آسیایی انتخاب شده‌اند.

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍2
#85
#Book #English #Infrastructure
#کتاب #انگلیسی #زیرساخت

Blue and Green Cities: The Role of Blue-Green Infrastructure in Managing Urban Water Resources

Author(s): Robert C. Brears
2023
267 pages

رابرت سی. بررز، بنیان‌گذار سازمان Our Future Water است که به منظور تضمین امنیت آب برای نسل‌های کنونی و آینده ایجاد شده است.

Download🔽
منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
🇮🇷بندر کنگ، هرمزگان
عکس از مرتضی نیک نهاد

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تست تراموای تهران تا عید ادامه دارد

▫️رئیس شورای شهر تهران آخرین وضعیت فعالیت تراموا در پایتخت را تشریح کرد.

▫️به گزارش اکوایران، مهدی چمران در حاشیه سیصد و چهارمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران، در خصوص تست تراموا نیز گفت: تست تراموا نیاز به مجوز شورا ندارد. تست یکبار یا دو بار انجام نمی‌شود و تا نزدیک ایام عید باید استمرار داشته باشد.

▫️به گفته رئیس شورای شهر تهران، آموزش‌های لازم در این زمینه ارائه می‌شود و خوشبختانه رانندگان ماهری داریم که می‌توانند به عنوان راننده تراموا فعالیت کنند. امروز بحث بیشتر در مورد محل تردد ترامواست.

▫️وی افزود: تراموا دو راننده در دو سمت دارد؛ چراکه نمی‌تواند دور بزند. لذا آموزش‌های لازم برای نحوه تردد آن ارائه خواهد شد.

▫️چمران همچنین در خصوص بودجه حمل‌ونقل پایتخت در سال آینده، برنامه‌های توسعه حمل‌ونقل عمومی در سال آینده و الحاق منطقه بافت‌فرسوده مرتضی‌گرد به شهر تهران توضیح داد./اکوایران

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👏1
⚠️وضعیت تالاب‌ها: تغییر اقلیم مقصر است یا انسان‌ها؟

عبداله مصطفایی، پژوهشگر انرژی و محیط زیست

🔺️در کلیپ پیوست به پنج کارکرد مهم تالاب‌ها اشاره شده‌است. به گزارش یورونیوز هر چند بیش از ۵۰ سال از تصویب کنوانسیون رامسر، مهمترین سند بین‌المللی برای حفاظت از تالاب‌ها می‌گذرد، معاهده‌ای که قرار بود چشم و چراغ محافظت از محیط زیست ایران باشد، اما اینگونه نشد. امروز، پس از نیم قرن، حال هیچکدام از تالاب‌های ایران خوب نیست.

🔺️تالاب‌ گاوخونی در اصفهان خشک شده‌‌است. دریاچه ارومیه به بدترین وضعیت خود طی ۱۲هزار سال اخیر رسیده، تالاب‌های بین‌الملل هامون چشم‌انتظار حقابه، خشک مانده‌اند. زخم حفاری برای استخراج نفت، تالاب هورالعظیم در خوزستان را چنان مجروح کرده که هیچ مرهمی نمی‌تواند موجب التیام‌آن شود. تالاب انزلی در حالی کمترین عمق طی سال‌های حیات خود را تجربه می‌کند که فاضلاب سه شهر رشت، انزلی و صومعه‌سرا مستقیم به آن وارد می‌شود و دور نیست که به تالابی فصلی تبدیل شده و حتی به طور کلی خشک شود. همین چندی قبل نیز وقتی نماینده مردم جنوب کرمان خواست از حال تالاب جازموریان بگوید گفت: «این تالاب مرده‌ است».

🔺️این در حالی است که «رضا حاجی کریم» رئیس فدراسیون صنعت آب ایران اخیرا طی گزارشی اعلام کرد که دست‌کم ۴۷ میلیارد مترمکعب حقابه به تالاب‌ها بدهکاریم.

🔺️این بدهی به تالاب‌ها در حالی سنگین و سنگین‌تر می‌شود که خوزستانی‌ها و سیستان و بلوچستانی‌ها سال‌هاست تبدیل‌شدن تالاب به کانون ریزگرد و غبار را با پوست و گوشت خود لمس کرده‌ و با ریه‌های خود تنفس کرده‌اند.

🔺️گرچه تغییر اقلیم نیز روند خشک‌شدن بسیاری از اکوسیستم‌ها را تشدید کرده اما تجربه کشورهای اروپایی در قبال تالاب‌ها نشان از وضع مقررات سختگیرانه و تامین حقابه‌ آنها دارد. چیزی که ایران به عنوان کشوری با جغرافیای گرم و خشک حتی در روند احیای دریاچه ارومیه نتوانسته به اجرا درآورد./تغییر اقلیم و آلودگی هوا

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️آماری عجیب از میزان تردد مردم با خودروهای عمومی: قانون می‌گوید ۵۰ درصد تردد مردم باید با حمل و نقل عمومی باشد اما فقط ۱۳ درصد اجرا می‌شود!/تهران ۲۰

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
#86
#Book #English #Economy
#کتاب #انگلیسی #اقتصاد

The Green Economy and the Water-Energy-Food Nexus

Author(s): Robert C. Brears
2023
416 pages

رابرت سی. بررز، بنیان‌گذار سازمان Our Future Water است که به منظور تضمین امنیت آب برای نسل‌های کنونی و آینده ایجاد شده است.

Download🔽
منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
هیچ چیز خطرناک‌تر از این نیست که جامعه‌ای بسازیم که در آن بیشتر مردم حس کنند هیچ سهمی در آن ندارند. مردمی که حس می‌کنند سهمی در جامعه دارند، از آن جامعه محافظت می‌کنند؛ اما اگر چنین احساسی نداشته باشند، ناخودآگاه می‌خواهند که آن جامعه را نابود کنند. مارتین لوتر کینگ


دولت ایران نمی‌تواند به تنهایی با این حجم از بودجه‌بندی پرداخت حقوق که حتی هرساله با کسری نیز همراه است، زیرساخت‌های شهرهایش را توسعه دهد. دولت ایران برای توسعه شهرهایش، نیاز به مشارکت و همراهی جامعه‌اش دارد. با ایجاد ارتباط و شفاف‌سازی میان دولت و جامعه، همگرایی اهداف صورت می‌پذیرد و جامعه در این توسعه، خود را سهیم و ناظر می‌بیند.

حمل‌ونقل عمومی یکی از اساسی‌ترین زیرساخت‌های زندگی شهری است که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی شهروندان، کاهش آلودگی و افزایش بهره‌وری اقتصادی کمک کند. توجه به توسعه و بهبود سیستم‌های حمل‌ونقل عمومی می‌تواند باعث پیشرفت کلی شهر و رفاه عمومی شود.

سیستم حمل‌ونقل فرسوده، کوچک و عقب‌مانده ما نیاز به مشارکت جامعه از طریق سرمایه‌گذاری دارد. به این معنا که مردم خود را در بهبود زندگی‌شان سهیم کنیم و روشن سازیم که صرف سرمایه آنها در توسعه حمل‌ونقل عمومی مستقیماً در زندگی خود آنها در قالب کاهش آلودگی هوا، کاهش ترافیک و... بازخواهد گشت.

منابع:
- Martin Luther King Jr.
- Urban Transportation and Environment
- Public Transportation Benefits

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
2
مالیات سگ‌ها در آلمان؛ چقدر باید پرداخت کرد؟

آیا می‌دانستید صاحبان سگ در آلمان باید هر سال مبلغی را به‌عنوان مالیات بپردازند؟ این مبلغ بسته به شهر، تعداد سگ‌ها و نژاد آن‌ها متغیر است. اما این قانون شامل سایر حیوانات نیز می‌شوند؟

داشتن حیوان خانگی همیشه هزینه‌بر است. اگرچه هزینه سرپرستی یک سگ چند صد یورو است، اما خرید یک توله‌سگ بسته به نژادش ممکن است بیش از هزار یورو خرج داشته باشد. این تازه اول ماجراست؛ هزینه‌های دامپزشکی و بیمه درمانی سگ نیز به این رقم اضافه می‌شود.
بااین‌حال، صاحبان سگ در آلمان باید علاوه بر همه این هزینه‌ها، سالانه مالیاتی به نام «Hundesteuer» پرداخت کنند.

مالیات سگ‌ها؛ چقدر باید پرداخت کرد؟

در آلمان، میزان این مالیات به شهر محل سکونت، تعداد سگ‌های فرد و حتی نژاد آن‌ها بستگی دارد. بر اساس گزارش«Sud-Ouest» این رقم معمولا بین ۷۲ تا ۶۰۰ یورو در سال متغیر است، اما برای سگ‌هایی که به‌عنوان نژاد خطرناک شناخته می‌شوند، ممکن است تا هزار یورو در سال نیز افزایش یابد.

برخی گروه‌ها از پرداخت این مالیات معاف هستند؛ ازجمله صاحبان سگ‌های راهنمای افراد نابینا، سگ‌های نجات و سگ‌هایی که در مشاغل دامداری استفاده می‌شوند. همچنین، افراد بیکار یا کم‌درآمد نیز از پرداخت این مالیات معاف‌اند.

این مالیات توسط شهرداری‌ها دریافت می‌شود و درآمد حاصل از آن به خزانه عمومی واریز می‌شود. در سال ۲۰۲۳، این مالیات در مجموع ۴۲۱ میلیون یورو برای دولت آلمان درآمدزایی داشته است. جالب اینجاست که این مالیات فقط شامل سگ‌ها می‌شود و سایر حیوانات خانگی را در بر نمی‌گیرد، البته در برخی شهرهای آلمان مالیات جداگانه‌ای برای اسب‌ها نیز وجود دارد.

آیا کشورهای دیگر هم مالیات حیوانات خانگی دارند؟

آلمان تنها کشوری نیست که از صاحبان سگ مالیات می‌گیرد. در سوئیس نیز قانونی مشابه وجود دارد که مبلغ آن بسته به منطقه متفاوت است. در سال ۲۰۱۹، مالیات سالانه نگهداری از یک سگ در شهر اوستر ۲۰۰ فرانک سوئیس (حدود ۲۱۲ یورو) بود، درحالی‌که در شهرهای لیشتال و بلینزونا این رقم تنها ۷۰ فرانک (۷۴ یورو) بود. در سال ۲۰۲۰، دولت سوئیس توانست از این طریق ۶۰ میلیون یورو درآمد کسب کند.

فرانسه
در فرانسه، مالیات بر سگ‌ها تا سال ۱۹۷۱ وجود داشت. این قانون که در دوران ناپلئون سوم وضع شده بود، مبلغی بین ۱ تا ۲ فرانک را به عنوان مالیات تعیین کرده بود که بر اساس جثه سگ‌‌‌ها محاسبه می‌شد.

در سال‌های اخیر این ایده بار دیگر در فضای مجازی مطرح شده است. برخی بر این باورند که اجرای چنین مالیاتی می‌تواند برای دولت فرانسه درآمد قابل‌توجهی داشته باشد. اگر مدل مالیات سوئیس در فرانسه اجرا شود، دولت می‌تواند سالانه حدود ۹۹۰ میلیون یورو درآمد کسب کند؛ رقمی که می‌تواند بخشی از بدهی‌های کشور را جبران کند.

بااین‌حال، این ایده مخالفانی نیز دارد. بسیاری از انجمن‌های حمایت از حقوق حیوانات نگران‌اند که اجرای دوباره این مالیات باعث افزایش رها کردن سگ‌ها از سوی صاحبانشان شود، چراکه برخی ممکن است نخواهند هزینه بیشتری برای نگهداری از حیوان خانگی خود بپردازند./یورونیوز

در کشورمان ایران، نگهداری سگ‌ها بدون هیچ نظارتی صورت می‌پذیرد. به قول پروفسور آخانی، ایران، بهشت سگ‌گردان‌هاست. قبل از آن که چیزی به زندگی و فرهنگ جامعه اضافه شود، بایستی بستر مدیریتی و نظارتی آن فراهم شود.

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
2
♦️ اورعی، استاد برق دانشگاه شریف، در گفت‌وگو با «انتخاب»:

🔹 در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن، در تابستان سال آینده، ۲۰ هزار مگاوات کسری برق خواهیم داشت

🔹باید دعا کنیم باران زیادی تا بهار ببارد که سد‌ها پر شوند و هوا گرم نشود

🔹اگر هر دو دعای ما بگیرد، یک سوم تولیدمان کسری خواهیم داشت

🔹 اگر میزان تقاضا خیلی بیشتر شود،شاید شبکه هم بخوابد

🔹از قطعی برق تهران تعجب نمی‌کنم؛ نیروگاه‌های ما کهنه است و انرژی هم ندارند

اطلاعات بیشتر

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
1
2025/07/12 18:48:05
Back to Top
HTML Embed Code: