Telegram Web
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیان شگفتی‌های درختان از دید فیزیکی/مجله خلقت

مواردی که کمتر در کتب معماری منظر به آن پرداخته شده است.

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
4
منظرسازان آتیس مجری برگزاری نمایشگاه تخصصی صنعت منظر ایران با همکاری شهرداری، شورای اسلامی و سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری کرج برگزار می‌کند.

🌱 دومین نمایشگاه تخصصی صنعت منظر ایران(IRANILIEX)
🌱 The Second Exhibition of Iran Landscape Industry(IRANILIEX)


📆 زمان و تاریخ برگزاری: ۱ الی ۴ آبان‌ماه ۱۴۰۳

📍مکان برگزاری: کرج، بوستان شهید چمران، مجموعه باغ گل‌ها

حامیان نمایشگاه:

❇️ انجمن متخصصان فضای سبز و منظر ایران(ISLAP)
❇️ فدراسیون بین‌المللی معماران منظر(IFLA)
❇️ پاویون صنعت منظر ایران
❇️ باشگاه سازندگان و تولیدکنندگان ساختمان کشور
❇️ انجمن مدیریت سبز ایران
❇️ شورای ساختمان سبز ایران

اطلاعات بیشتر:

💠 Telephone: 02128425767
💠 What's up: 09302002904 - 09930502809
💠 Website: www.iliex.ir

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍2
سارا زِود(Sara Zewde)، معمار منظر، میان ۱۰۰ فرد تاثیرگذار جهان از نظر مجله تایم

فهرست تایم ۱۰۰ نِکست (در پنجمین سال خود)، نام ۱۰۰ فرد تاثیرگذار در جهان، در شاخه‌های مختلفی که توسط مجله‌ی تایم گزینش می‌شود را منتشر کرد. فهرستی که در آن نام معمار منظر آمریکایی یعنی سارا زِود نیز دیده می‌شود.

این فهرست به معرفی رهبران در حال رشد که نقش مهمی در هدایت آینده برعهده خواهند داشت (در حوزه‌هایی همچون سلامت، آب و هوا، تجارت، ورزش و موارد دیگر) می‌پردازد.

سارا زِود، معمار منظر آمریکایی، بنیانگذار استودیو معماری منظر، طراحی شهری و هنر عمومی زِود و استادیار مدرسه عالی طراحی هاروارد متولد سال ۱۹۸۵ در آمریکا می‌باشد.

سارا زِود، کارشناسی خود را رشته‌ی هنر در جامعه شناسی و آمار از دانشگاه بوستون، کارشناسی ارشد خود را در معماری منظر از دانشکده طراحی هاروارد و یک کارشناسی ارشد دیگر را در رشته‌ی برنامه‌ریزی شهری از موسسه فناوری ماساچوست دریافت کرد. پایان نامه او در دانشکده طراحی هاروارد با عنوان “اکولوژی‌های حافظه: روش‌های معماری منظر در یک درک گسترده از فرهنگ” نام داشت.

مجله تایم
استودیو زِود

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
13👍1
⚠️ سایه سنگین برج‌ها بر سر باغ

🔺️درست روبه‌روی پروژه بلندمرتبه‌سازی شمال باغ‌ ملی گیاه‌شناسی تهران که بعد از اعتراضات زیاد، زمستان سال گذشته متوقف شد، حالا گود وسیعی دیده می‌شود که ماشین‌های سنگین در آن مشغول به‌کارند.

🔺️گودی که دیوار به دیوار بزرگراه شده و مؤسسه تحقیقات مراتع و جنگل‌های کشور می‌گوید دقیقاً در حریم باغ قرار دارد؛ میراث طبیعی 60 ساله تهران که حالا وضعیت ساخت برج‌های اطراف آن مبهم است و کسی به روشنی تکلیف آن را مشخص نمی‌کند.

🔺️حدود شش‌ماه بعد از توقف پروژه‌ بلندمرتبه‌سازی در حریم باغ ملی گیاه‌شناسی در منطقه ۲۲ تهران، گودبرداری دیگری در همین محدوده و حریم باغ و متعلق به همین پروژه در حال اجراست.

🔺️مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور به‌عنوان متولی این باغ ملی تاکید دارد که در این پروژه و گودبرداری انجام‌شده هیچ‌کدام از ضوابط مربوط به ساخت‌وساز رعایت نشده است و باید متوقف شود، چون اکوسیستم باغ را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

🔺️حالا وزارت جهادکشاورزی از معاون حقوق عامه دادستانی کشور درخواست ورود به این پروند و بازدید مستقیم از آن را مطرح کند./ر‌‌وزن‌آنلاین

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍1
اکوفوبیا چیست؟

اگرچه نگرانی در مورد بسیاری ازحقایق و ارقام پیرامون آب و محیط‌زیست برای اغلب بزرگسالان قابل درک است اما این حقایق می‌توانند باعث ترس و اضطراب در کودکان و برخی از مردم شوند. 

پدیده‌ای که متخصصان آموزش کودک آن را اکوفوبیا می نامند که  البته  «آینده نگرانی» می تواند فراگیرتر از کودکان باشد. اکوفوبیا یا اضطراب زیست محیطی که به آن افسردگی محیطی نیز می گویند، نگرانی فراگیر در مورد تخریب محیط‌زیست است.  ایجاد حس بدبینی مفرط و القای آن ممکن است برخی از افراد و بویژه کودکان را بدبین و آنها در جهانی ترسناک با مشکلاتی بدون راه حل غرق شوند.

این می‌تواند به صورت احساس درماندگی از رسیدن به نقطه ای بدون بازگشت، یا احساس گناه و سرزنش کردن خود به خاطر انجام ندادن کاری برای کمک به توقف زوال محیطی و مواردی از این قبیل آشکار شود.
در هرحال تولیدات آگاهی بخش درحوزه آب و محیط زیست برای مردم و بویژه کودکان نباید موجب وحشت و اضطراب  شود. در مورد کودکان اگر چنین شود به جای ارتباط دادن نسل آینده با جهان طبیعی موجب هراسشان خواهد شد.
برای اینکه کودکان تجربیات مثبتی با دنیای طبیعی و چالشهای آن داشته باشند باید الگوهای مثبت، تلاش‌های نوآورانه و نقش شان در «حل» چالش‌ها را به آنها نشان داد. 
از این رو مربیان و فعالان حوزه سواد آب و محیط‌زیست باید ضمن مطرح نمودن هر چالش با روش‌های علمی؛ باید لیستی از راه‌حل‌های عملی نیز ایجاد نمایند.

راه‌حل‌هایی که دانش‌آموزان می‌توانند به آن عمل کنند و توصیه‌هایی که می‌تواند به دانش‌آموزان نوید بدهد که به عنوان یک فرد  می‌توانند بر روند احیا اثرگذار و کمک‌کننده باشند. در این صورت دانش‌آموزان  قدردانی و همدلی خود را نسبت به چالش‌ها بیان کرده و خود راه‌حل‌هایی ارائه می کنند./ مهتا بذرافکن

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
🔵فاز ۲ مترو شیراز که مقبره حافظ را تخریب می‌کرد، متوقف شد

🔻مدیرکل میراث فرهنگی فارس درباره خط ۲ مترو که از نزدیکی آرامگاه حافظیه می‌گذرد و موجبات نگرانی تخریب و تهدید بنای حافظیه و آثار تاریخی شده است بیان کرد به محض اطلاع از موضوع با مکاتبات انجام شده به دستور وزیر میراث فرهنگی و ورود استاندار فارس دستور توقف پروژه صادر و کار متوقف شد./مستقل‌آنلاین

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍2
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥سال خشک رودخانه‌های جهان

⚠️سازمان جهانی هواشناسی، دوشنبه ۷ اکتبر گزارشی را منتشر کرد که نشان می‌دهد سال گذشته، رودخانه‌های جهان در خشک‌ترین حد نسبت به ۳۳ سال اخیر بوده‌اند. همچنین بیش از ۵۰ درصد از حوضه‌های آبریز جهانی شرایط غیرطبیعی را نشان می‌دهند. کارشناسان این گزارش، معتقدند بحران اقلیمی باعث ایجاد این تغییرات در چرخه آب جهان شده است. تغییراتی که امنیت طولانی‌ مدت آب را برای میلیون‌ها نفر تهدید می‌کند./ایرنا

دریافت فایل مربوط به گزارش سازمان جهانی هواشناسی👇

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
State of Global Water Resources report 2023.pdf
3.8 MB
📘State of Global Water Resources report 2023


📘گزارش وضعيت جهانی منابع آب (۲۰۲۳)

تاريخ انتشار توسط سازمان جهانی هواشناسی: ۷ اكتبر ۲۰۲۴

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
کانال منظر پلاس
🎥 روایت دختر آیت‌الله طالقانی از کتابخانه پدر ▫️در روزهای اخیر خبرهای ناراحت کننده‌ای از کتابخانه آیت‌الله طالقانی در خیابان شریعتی تهران به گوش می‌رسد. ▫️سال 1400، مهدی طالقانی، یکی از پسران آیت الله طالقانی در گفت‌وگو با ایسنا خبر داده بود که بعد از روی…
‼️فروش کتاب‌های کتابخانه آیت الله طالقانی در بازار کهنه کتاب

🔻
رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران گفت: «شهرداری برای رفع ایرادات مرمت خانه آیت الله طالقانی تمام تلاش خود را می کند. متأسفانه فروش کتاب‌های کتابخانه آیت الله طالقانی در بازار کهنه کتاب نیز صحت دارد

🔻احمد علوی در مورد آخرین وضعیت مرمت خانه آیت الله طالقانی با بیان اینکه در مورد خانه آیت الله طالقانی باید بگویم که این بنا در زمان مدیریت آقای کرباسچی به عنوان شهردار تهران خریداری شده بود، اظهار کرد: «به مرور زمان از آنجایی که قدمت بنا بالا بوده است نیاز به مرمت داشته است و سال ۱۴۰۱ شورای شهر تهران اعتباری برای شهرداری تهران و سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران مصوب می‌کند تا نسبت به مرمت این بنا هزینه کنند.»

🔻وی با بیان اینکه پس از تصویب بودجه برای مرمت این خانه قرارداد با پیمانکار مرمت نیز منعقد می‌شود و پیمانکار نیز مشغول به کار می‌شود، ادامه داد: « اما سازمان بازرسی شهرداری تهران ایرادی به قرارداد مرمت می‌گیرد و به مانند بسیاری از قراردادها که با ورود نهادهای نظارتی،‌ اصل قرارداد به مشکل بر می‌خورد این قرارداد نیز متوقف می‌شود.»

🔻عضو شورای شهر تهران افزود: «دو سال است که مرمت متوقف است و ما نیز پیگیر هستیم تا ایرادات نهادهای نظارتی به سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران رفع شود و کارگاه‌های مرمت فعال شود، این در حالی است که اداره کل میراث فرهنگی استان تهران نیز به تازگی مکاتبه‌ای با سازمان فرهنگی و هنری داشته که مرمت از سرگرفته شود و مرمت نیز قرار است زیر نظر میراث فرهنگی انجام شود.»

🔻رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران در مور رفع ایرادات قرارداد پیمانکار مرمت گفت: «در صدد رفع ایرادات هستند و باید حتما مرمت از سر گرفته شود.»

🔻وی در مورد انتشار تصاویری مبنی بر فروش کتاب‌های کتابخانه آیت الله طالقانی در بازار کهنه کتاب نیز با بیان اینکه واقعا موضوع را بررسی کردیم و متأسفانه صحت داشت، اظهار کرد: «موضوع از این قرار است که در زمان انجام مرمت،‌ کتاب‌های موجود در خانه را به داخل مدیریت فرهنگی و هنری منطقه انتقال داده و در آنجا متأسفانه در نگهداری این مجموعه کتاب‌ها دقت لازم نمی‌شود و کتاب‌ها سر از جاهایی در می آورند که نباید. حتما نهادهای نظارتی وظیفه دارند که با مقصران برخورد کنند و سرانجام آن را نیز، به اطلاع همگان برسانند.»/شهردارچی

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍1😢1
انجمن علمی دانشجویی معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی با همکاری شرکت متن آویس برگزار می‌کند:

◽️نشست پنجم باغ‌خوانی؛ ورسایِ لوئی چهاردهم

گفت‌وگوی دکتر کیوان جورابچی و دکتر کاوه رشیدزاده
.
▫️محل برگزاری: سالن دلبری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه شهیدبهشتی

▫️تاریخ و زمان برگزاری: یکشنبه، ۲۲ مهر ماه ساعت ۱۷:۰۰

▫️دبیر اجرایی: مبینا گروسی
.
▫️بستر برگزاری مجازی: پلتفرم اسکای‌روم

▫️جهت دسترسی به صورت مجازی روی این متن کلیک کنید.
.
منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍1
کانال منظر پلاس
جمعیت جهان در حال پیر شدن است... تصویر مذکور تعداد بازنشستگان بالای ۶۵ سال را در هر ۱۰۰ نفر نسبت به سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۵۰ نشان می‌دهد. کشور آمریکا با حدود ۴۰ نفر بالای ۶۵ سال در هر صد نفر و کشور ژاپن با حدود ۸۰ نفر بالای ۶۵ سال به ترتیب کمترین و بیشترین بازنشستگان…
⚠️ مشکل پیر شدن ژاپن

🔺️ ژاپن با کمبود نیروی کار و بحران جمعیتی مواجه شده است و جمعیت سالمندان این کشور، رکورد بالایی را ثبت کرده‌اند.

🔺️داده‌های دولتی منتشر شده پیش از روز احترام به سالمندان، نشان می‌دهد که جمعیت 65 ساله و بالاتر این کشور به بالاترین میزان خود یعنی 36.25 میلیون نفر رسیده است.

🔺️پیش‌بینی می‌شود که تا سال 2045، جمعیت ژاپن به 113 میلیون نفر کاهش یافته ولی جمعیت سالمندان افزایش یابد و افراد 65 ساله و بالاتر به 41 میلیون نفر برسند که بیش از 36 درصد از کل جمعیت ژاپن را شامل خواهند شد.

🔺️این داده‌ها نگرانی‌ها در مورد تغییرات جمعیتی و بحران نیروی کار را در این کشور صنعتی، افزایش داده است.

🔺️باید در نظر داشت که شرایط چین از ژاپن نیز پیچیده‌تر بوده و جمعیت سالمندان چینی نیز رو به افزایش شدیدی می‌باشد./مستقل‌آنلاین

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍1
سی و پنجمین کنفرانس IFLA اروپا، به میزبانی انجمن معماران منظر مجارستان (HALA)، در ۱۷ و ۱۸ اکتبر ۲۰۲۴ در بوداپست با موضوع "Plan(e)tscape" برگزار خواهد شد.

به عنوان مهم‌ترین رویداد سالانه برای حرفه معماری منظر در اروپا، فراخوان موضوعی(تماتیک) این کنفرانس به دنبال برجسته کردن اهمیت حرفه ماست که به طور عمیق در طبیعت ریشه دارد و توجه را به چندعملکردی‌بودن و کاربردهای متنوع گیاهان برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی معاصر جلب می‌کند.

ما پذیرای بحث‌ها درباره تفکر سیستمی و ظرفیت‌های نوآوری برای استفاده از گیاهان در سناریوهای تغییر اقلیم هستیم و معتقدیم که معماری منظر یکی از حرفه‌های کلیدی است که می‌تواند راه‌حل‌هایی برای وضعیت کنونی ارائه دهد.

هدف کنفرانس Plan(e)tscape ایجاد یک لحن مثبت است و بر راه‌حل‌های خلاقانه تأکید می‌کند، در برابر روحیه‌های روزمره و ناامیدکننده‌ای که به طور فزاینده‌ای شایع شده‌اند، ایستادگی کرده و یک چشم‌انداز فعال، آینده‌نگر و خوش‌بینانه از آینده نه تنها برای حرفه بلکه برای کل جامعه ترسیم می‌کند.

این رویداد تنها به صورت حضوری برگزار خواهد شد.

کسب اطلاعات بیشتر

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
☑️بمانیم و بسازیم

🔹پزشکیان در جمع دانشجویان دانشگاه تهران به مناسبت آغاز رسمی سال تحصیلی ۱۴۰۳: هیچ کسی به‌غیر از خودمان نمی‌تواند مشکلات کشور را حل کند.

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍3
🌟 نورپردازی منظر، دنیای شب را به ما برمی‌گرداند!

جانت لنوکس مویر(Janet Lennox Moyer)، با نزدیک به ۳۰ سال تجربه، یکی از پیشگامان نورپردازی منظر است. او کتاب معروف "کتاب نورپردازی منظر" را به رشته تحریر درآورده و در ویرایش سوم کتابش روی استفاده از LEDها تمرکز کرده است.

او "مؤسسه نورپردازی منظر" را نیز تاسیس کرده است که کارگاه‌های آموزشی را در باغ خود برگزار می‌کند. هدف او حفظ و ترویج تاریخ و هنر نورپردازی منظر از طریق بنیاد غیرانتفاعی "منبع نورپردازی منظر(LLR)" است.

🔍 تفاوت نورپردازی‌ها:
نورپردازی فضای باز: شامل هر چیزی که در خارج از ساختمان‌هاست.
نورپردازی خارجی: مربوط به نورهایی که به بدنه ساختمان‌ها متصل‌اند.
نورپردازی منظر: تمرکز بر باغ‌ها، گیاهان، ویژگی‌های معماری و مسیرها.

💡 فلسفه نورپردازی: مویر به زیبایی طبیعی درختان اعتقاد دارد و می‌خواهد ساختار و ویژگی‌های آن‌ها را به بهترین شکل نشان دهد.

او بر این باور است که باید دانش را به اشتراک گذاشت تا حرفه نورپردازی منظر روز به روز ارتقا یابد.

دو کتاب ارزشمند جانت لنوکس مویر را از کانال تلگرامی منظرپلاس دریافت کنید.


منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👏7
#33
#Book #English #Lightning
#کتاب #انگلیسی #نورپردازی

The Art of Landscape Lightning: A Designer's Companion

Author(s): Janet Lennox Moyer
2022
348 pages

Download🔽
منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
تصاویری از کتاب هنر نورپردازی منظر نوشته جانت لنوکس مویر

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
Janet_Lennox_Moyer_The_Art_of_Landscape_Lighting_A_Designer's_Companion.pdf
336.3 MB
The Art of Landscape Lightning: A Designer's Companion

تصاویر به صورت کاملا رنگی می‌باشد.

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
🙏2
2025/07/14 15:46:10
Back to Top
HTML Embed Code: