Telegram Web
درختان جنگل آمازون را برای رفت و آمد شرکت‌کنندگان در اجلاس جهانی تغییرات اقلیمی قطع کردند

نگرانی افراد بومی آن محل این است که ساخت این جاده در آینده منجر به تخریب بیشتر جنگل‌ها شود زیرا حالا این منطقه برای کسب‌وکارها قابل دسترس‌تر است.

یکی از افراد بومی می‌گوید: «ترس ما این است که یک روز یکی بیاید اینجا و بگوید: این هم مقداری پول. ما به این منطقه برای ساخت پمپ بنزین یا برای ساخت یک انبار نیاز داریم. و سپس ما باید منطقه را ترک کنیم.»

وی می‌گوید: «ما اینجا در این جامعه به دنیا آمده‌ایم و بزرگ شده‌ایم. کجا قرار است برویم؟»/بی‌بی‌سی فارسی

ببشتر بخوانید

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍31
خانۀ «منشی امیرکبیر»؛ یادگار معماری قاجار در قلب تهران

در قلب یکی از محلات تاریخی تهران، یکی از عمارت‌های زیبا و ارزشمند دوران قاجار با عنوان خانۀ دبیرالملک خودنمایی می‌کند؛ خانه‌ای که در اصل متعلق به یکی از رجال دربار قاجار بوده است.

این بنا که حدود ۱۴۰ سال قدمت دارد، متعلق به میرزا محمد حسین خان فراهانی، ملقب به دبیرالملک، از کارگزاران برجسته حکومت قاجار بوده است. خانه دبیرالملک، علاوه بر ارزش تاریخی، از نظر معماری نیز شاهکاری تلفیقی از سبک‌های ایرانی و اروپایی به شمار می‌رود که زیبایی خاصی به آن بخشیده است.

خانه دبیرالملک نمونه‌ای بارز از ترکیب معماری سنتی ایرانی و تأثیرات معماری اروپایی است. در این بنا تقارن در طراحی به خوبی رعایت شده و این از ویژگی‌های چشمگیر خانه است.

از ویژگی‌های دیگر این عمارت، استفاده از طاق‌های زیبا، پنجره‌های چوبی متقارن، گچ‌بری‌های هنرمندانه و نرده‌های فلزی با طراحی خاص است. در مرکز حیاط نیز حوضی مستطیل‌شکل به رنگ زرد و نارنجی قرار دارد که از ویژگی‌های معماری قاجاری محسوب می‌شود./فرارو

بیشتر بخوانید

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
2
🇮🇷آسمان شب، شهسوار/ استان مازندران

عکس از احسان نیکفرجام

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
3
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تاکید مجدد رئیس جمهور محترم بر اهمیت فرونشست زمین

در ششماهه اول شروع کار دولت چهاردهم، اینجانب برای چندمین بار است از زبان عالی ترین مقام اجرایی کشور، موضوع #فرونشست_زمین را می شنوم که بیانگر توجه ویژه رئیس جمهور محترم به این پدیده پرخطر و توسعه یابنده در سطح کشور است، پرواضح است این میزان از حساسیت ها و توجهات، امید به شروع اقدامات جدی و ملموس کنترل این پدیده و کاهش خطرات فرونشست زمین در کشور را افزایش می دهد(مهم توجه و طرح موضوع فرونشست زمین توسط ایشان است، میزان دقیق عدد نرخ فرونشیت زمین در ورامین اینجا مد نظر نیست).

پیشنهاد اینجانب بعنوان کارشناس کوچک این کشور، "تدوین مقررات ملی فرونشست زمین" در حیطه آب، کشاورزی و آبیاری، پایش خطر، مکانیابی صنایع آب بر، شهرسازی و احداث بنا، حمل و نقل، شریان های حیاتی و حفظ آثار تاریخی است(مباحث مختلف این مقررات الزاما و باید در ارتباط با هم و منسجم و یکپارچه مختص پهنه های فرونشستی تدوین و لازم الاجرا گردد). یکی از اهداف و آرزوهای کارشناسی اینجانب همین اقدام است که امیدواریم شاهد شروع این مهم باشیم./دکتر علی بیت‌اللهی

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
1👏1
انقلاب سبز در زاهدان؛ ساخت بزرگترین پارک جنگلی دیار نخل و آفتاب با ۲۲ هزار نهال

پارک جنگلی ۷۰ هکتاری زاهدان با کاشت ۲۲ هزار نهال، آغازگر تحولی سبز در دل کویر سیستان و بلوچستان است؛ این طرح عظیم به‌عنوان نمادی از تغییرات محیط‌زیستی و مقابله با بحران‌های زیست‌محیطی نه تنها به بهبود کیفیت هوا کمک خواهد کرد، بلکه الگویی برای توسعه فضای سبز در سایر نقاط خشک کشور خواهد بود.

به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان، استانی که سال‌ها با بحران‌های زیست‌محیطی همچون خشکسالی، کمبود فضای سبز و افزایش گرد و غبار دست‌وپنجه نرم کرده اکنون شاهد اجرای یکی از بزرگترین طرح‌های جنگل‌کاری شهری در کشور است.

پارک جنگلی زاهدان با ۷۰ هکتار وسعت و کاشت ۲۲ هزار نهال، نه‌تنها بهبود سرانه فضای سبز را هدف قرار داده، بلکه گامی اساسی در راستای تغییر اقلیم محلی و کاهش آثار مخرب بیابان‌زایی به شمار می‌رود.


هم‌زمان با هفته منابع طبیعی، استانداری و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری سیستان و بلوچستان در کنار سایر نهادهای مرتبط، این طرح را به‌عنوان بخشی از راهبرد کلان توسعه فضای سبز شهری کلید زدند./ایرنا

بیشتر بخوانید

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
2👏1
اپیزود دوم "پندار، پیکر، پیرامون"
- خاک در پیرامون -

🔺عنوان کارگاه:
دوره مقدماتی شناخت خاک و سازه‌های خشتی

■خاک از نخستین مصالح معماری بشریت و رکن اصلی معماری ایران از دیرباز تاکنون سهم عظیمی در فضاهای زیستی پیرامون ما داشته است.
این کارگاه با هدف فهم و تجربه نزدیک خاک و همچنین آشنایی با شیوه‌های بکارگیری آن در معماری کهن ایران و چشم‌انداز آینده برگزار می‌شود.

📌برگزارکننده:
  تک‌لب دانشگاه شیراز با همکاری مرکز معماری حوزه هنری

👤مدرسین دوره:
پویا خزائلی پارسا
امیرمسعود احمدی

⏱️زمان برگزاری: ۲۰ تا ۲۴ فروردین
📍محل برگزاری: دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز

🎖️با ارائه گواهی معتبر از دانشگاه شیراز و مرکز معماری حوزه هنری

●ثبت نام و اطلاعات بیشتر | ۰۹۱۷۲۱۴۷۲۵۹
@fa_boroumandi

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
🇮🇷گلفشان نفتلیجه، شهرستان گمیشان/ استان گلستان

عکس از امیر چلچلائی

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
2
ایران یکی از آسیب‌پذیرترین کشورهای جهان در برابر تغییرات اقلیمی است، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور در گفت‌وگو با پیام‌ما توضیح می‌دهد

زمان نگرانی رسید
| ستاره حجتی |

🔺اثرات تغییراقلیم وقتی حادتر از آنچه تا به امروز دیده‌ایم خودش را نشان دهد، می‌تواند چهره‌ای حقیقتاً ترسناک داشته باشد. چهره‌ای که به‌نظر می‌رسد زودتر از پیش‌بینی‌های جهانی در حال بروز است. «احد وظیفه»، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور، در گفت‌وگو با پیام‌ما از آنچه چشم‌انداز آینده ایران، خاورمیانه و مناطق جنب حاره‌ای درصورت تداوم روند انتشار کربن و تشدید اثر تغییراقلیم است، می‌گوید. او معتقد است ایران در برابر تغییراقلیم بسیار ضربه‌پذیر است.

🔺ما چاره‌ای جز پیوستن به توافق پاریس نداریم و چه آن را بپذیریم و چه نه، باید برای کاهش انتشار کربن فکری کنیم. وظیفه می‌گوید جهان آستانه‌های افزایش دما را خیلی زودتر از آنچه انتظار داشت، رد کرده است و اگر به اهداف کاهش کربن دست پیدا نکند، باید در انتظار فجایع اقلیمی باشد؛ به‌ویژه کشورهایی مانند ایران که به‌دلیل نوع روابط سیاسی و اقتصادی در جهان به منابع طبیعی خود بسیار وابسته است./پیام ما

بیشتر بخوانید

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍1
اَبَربحران آب؛ آیا نمی‌دانستیم؟!

ناصر خلقی

چندین هزار سال است که مردم سرزمین پهناور ایران با جغرافیایی بسیار بزرگتر از گستره فعلی زندگی خود را با شرایط کم آبی و در مقاطعی از تاریخ با بی‌آبی سازگار نموده‌اند. شواهد تاریخی و اندکی کنکاش در جامعه‌شناسی تاریخی این مرز و بوم کهن  نشان‌دهنده هنرمندی مردم این پهنه گسترده برای سازگاری با شرایط محیط زیستی این سرزمین بوده‌است.

اما آیا در حال حاضر تنها با اتکا به این افتخارات ملی و تاریخی می توان از تار و پود تنگناهایی که به‌ویژه در ۶۰ سال اخیر «حکمراوایی مصرف محور» منابع آبی کشور بوجود آورده رهایی یافت؟ خیلی مایلم به‌عنوان فردی که سال‌هاست گوشه‌ای بسیار کوچک از تامین آب در عرصه های مختلف مصارف آب را برعهده داشته‌است به این پرسش جانکاه پاسخی امیدوارکننده بدهم.

آیا مگر وظیفه یک مهندس در هر عرصه‌ای یافتن راهکارهای عملی برای رفع مشکلات نیست؟ چرا باید ناامید باشم؟ آیا نه فقط به‌دلیل ایرانی‌بودن بلکه به‌عنوان یک کارشناس حق ناامیدبودن و بازننمودن این گره را دارم؟ آیا اساسا تنها به‌دلیل مهندس‌بودن حق ارائه راهکار و یا راهکارهای قطعی برای حل مشکل کم‌آبی و یا بی‌آبی را خواهم داشت؟

چرا باید انتظار داشته باشم و یا داشته باشیم که «هنرمندی» یک مهندس بتواند چون چوب جاودیی عمل کرده و مشکل مورد نظر را حل نماید؟ اگر بپذیریم که گره موجود در وضعیت نابسامان آب کشور یک معضل اجتماعی است پس این تمامی ارکان جامعه را درگیر این مشکل خواهد نمود و در چنین شرایطی مشکل دیگر یک مشکل فنی و مهندسی نبوده و تمامی عرصه‌های اجتماعی را درگیر می‌کند.

متاسفانه علیرغم کارنامه درخشان ملی و تاریخی که ملت ما در سازگاری با پدیده کم‌آبی داشته چندین دهه است که مدیریت منابع طبیعی در ایران به‌طور عام و منابع آب به‌طور ویژه بسیار غیرعلمی، مصرف گرایانه، بدون برنامه‌ریزی و بدون درنظرگرفتن توان طبیعی ایران عمل کرده و می‌کند و پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که خواهد کرد.

ما در چهارمین سال پدیده خشکسالی سرزمینی قدم گذاشته‌ایم و با سیاست‌ها و مدیریت آکنده از خطای خود ثابت نمودیم که وارثان خوبی برای نیاکان خود که به‌خوبی خود را با شرایط طبیعی این سرزمین سازگار نمودند نبودیم. آیا ما نمی‌دانستیم که بر گستره و جمعیت شهرهای کوچک، متوسط، بزرگ، و کلانشهرهای ما هرساله افزوده می‌گردد؟

آیا ما نمی‌دانستیم که آبخوان‌های دشت‌های ما که تامین‌کننده اصلی آب نبودند ولی به‌دلیل سیاست‌های ناموزون ما در توسعه تبدیل به تامین‌کننده اصلی این مرز و بوم شدند روزگاری از بین خواهند رفت؟ آیا  بزرگان و سیاست‌گذاران ما نسبت به نتایج خطرناک این تغییر شکل در پاسخگویی به  مصارف آبی آگاهی نداشتند؟

آیا آنانی که سکان و هدایت کشتی آب کشور در دستانشان بود نمی‌دانستند تامین آب و پاسخگویی برای نیازهای آبی به هر شکل و روشی مخاطره‌آمیز است؟ آیا ظرفیت‌های قانونی ما در کنترل مصارف و تامین نیازها که طی دهه‌های اخیر باید و حتما براساس توان طبیعی ایران می بود دچار نقصان و چالش بود؟

آیا نحوه مصارف به‌ترتیب در عرصه‌های شرب، محیط‌زیست، کشاورزی، و صنعت ما منطبق و سازگار با توان دشت‌ها و حوضه‌های آبریز ما بود؟ آیا سیاست‌های مصرفی ما در عرصه های مختلف با سیاستهای تامین آب همپوشانی دارند؟ اگر همواره به‌غلط ادعا می‌گردد که این همپوشانی وجود داشته‌است پس چگونه ما دچار کسری مخازن در بخشی مهم از منابع آب کشور یعنی ذخائر آبهای زیرزمینی هستیم؟

آیا مدیریت کلان کشور به‌طور عام و منابع آب‌وخاک به‌طور خاص در طی دهها سال اخیر نمی‌دانستند ذخایر غیر قابل تجدید این سرزمین به‌زودی به اتمام می‌رسند؟ حال که سرزمین عزیز ما در مقطعی از تاریخ قرار گرفته که امکان احیا و برگشت در ذخائر آبی را تقریبا ناممکن ساخته است آیا این حکمرانی آب، کشاورزی، و صنایع پاسخی روشن و عملی به مردم دارد یا اینکه به گونه‌ای غیر منطقی مردم را مقصر در مصرف می داند!!؟

اگر ما دهها سال که نتوانسته‌ایم سیاست‌های منطقی برای حفاظت از منابع آبهای سطحی و زیرزمینی خود داشته باشیم و یا ناتوان در ارائه الگوهای کشت سازگار با کم‌آبی باشیم و یا صنایع پرآب طلب را در بدترین و کم‌آب‌ترین حوضه‌های آبریز را احداث نمودیم و یا به اندازه ۴ برابر سد خشک شده امیرکبیر کرج تلفات آب در سیستم و شبکه‌های انتقال شهری در کل این مرز و بوم داریم مردم مقصر هستند!!؟/تغییر اقلیم و آلودگی

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍1
💢 رودخانه‌ای که یک‌شبه مُرد؛ نشت اسید از یک معدن چینی در زامبیا «کافو» را نابود کرد

مقامات زامبیا و فعالان محیط‌زیست نسبت به عواقب طولانی‌مدت نشت اسید از یک معدن چینی که منجر به آلودگی یک رودخانه مهم شده، ابراز نگرانی کرده‌اند.

این حادثه می‌تواند میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار دهد، زیرا آثار آلودگی تا ۱۰۰ کیلومتری پایین‌دست نیز مشاهده شده است. بر اساس گزارش‌های رسمی، این حادثه در ۱۸ فوریه رخ داد، زمانی که سد زباله‌های یک معدن مس در شمال زامبیا فروریخت.

این سد، زباله‌های اسیدی حاصل از استخراج را نگه می‌داشت اما فروپاشی آن ۵۰ میلیون لیتر پسماند حاوی اسید غلیظ، فلزات سنگین و مواد جامد حل‌شده را به جریان آبی متصل به رودخانه «کافو» سرازیر کرد.

کافو، مهم‌ترین رودخانه زامبیا، برای میلیون‌ها نفر منبع آب آشامیدنی، کشاورزی و صنعتی محسوب می‌شود./یورونیوز

بیشتر بخوانید

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
😢2
#99
#Book #English #History
#کتاب #انگلیسی #تاریخ

Women and the Collaborative Art of Gardens: From Antiquity to the Present (Routledge Environmental Literature, Culture and Media)

Editor(s): Victoria E. Pagán, Judith W. Page
2023
198 pages

به بررسی نقش زنان در هنر و علم باغ‌سازی از دوران باستان تا به امروز می‌پردازد و تأثیرات فرهنگی، اجتماعی و تاریخی زنان در طراحی و ایجاد باغ‌ها را تحلیل می‌کند و نشان می‌دهد که چگونه زنان در طول تاریخ به عنوان هنرمندان، طراحان و باغبانان در شکل‌دهی به فضاهای سبز و طبیعت نقش داشته‌اند.


Download🔽
منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👏1
🇮🇷آخرین ماه کامل سال ۱۴۰۳ از نمای اشترانکوه/ لرستان

عکس از مهدی نورمحمدی

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
3
🔘رئیس جمهور خبر داد

🔴تسریع ثبت سفارش و انجام اقدامات گمرکی برای واردات تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر

رئیس جمهور با اشاره به اقدامات دولت در زمینه استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر در جهت رفع ناترازی انرژی گفت‌: درخصوص پنل‌های خورشیدی روندکارها با سرعت پیش می‌رود؛ ثبت سفارش‌ها انجام شده و در گمرک نیز کمک می‌کنیم تا با سرعت پیش برویم./وزارت نیرو

🌐مشروح خبر

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 قصهٔ چاه‌های غیرمجازی که خون میانکاله را مکیدند

🔹بارش‌های مازندران ۱۰ درصد بیشتر از میانگین ۱۰ ساله بوده و یک‌سوم خشکی‌های تالاب میانکاله را جبران کرده است.

🔹با این حال وجود ۵ هزار چاه عمیق در اطراف تالاب میانکاله که نیمی از آن‌ها غیرمجاز است، در کنار کاهش سالانه ۳۰ سانتی‌متر از تراز آب دریای خزر باعث شده وضعیت این تالاب همچنان بحرانی باشد.

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
⚠️حضور یگان حفاظت اداره کل محیط زیست استان تهران و اجرای حکم توقف قطع درختان چنار ولیعصر، ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ ساعت ۲/۳۰ بامداد، در هنگام قطع درختان.

🔺️بیش از ۲۰۰ درخت چنار در عرض دو هفته قطع شده‌اند و قطع شبانه آن‌ها ادامه دارد؛ معیار علامت‌گذاری درختان مشخص نیست؛ درختان زنده و بدون علامت نیز قطع شده‌اند؛ کنده کنی و جایگزینی در اغلب موارد به ریشه درختان مجاور آسیب جدی رسانده؛ اولویتی برای حفط و نگهداری از درختان وجود ندارد./مستقل آنلاین

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
یک روستا از اردبیل برای ثبت در زنجیره دهکده‌های جهانی گردشگری رقابت می‌کند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اردبیل گفت: یک روستا از استان اردبیل برای ثبت در زنجیره دهکده‌های جهانی گردشگری رقابت می‌کند.

به گزارش ایلنا، حسن محمدی ادیب در جلسه بررسی مسائل روستای نمونه گردشگری موئیل به عنوان کاندید ثبت در زنجیره دهکده‌های گردشگری جهانی اظهار کرد: بیش از 200 روستا از سراسر کشور برای معرفی به سازمان جهانی گردشگری در حال رقابت بودند که در نهایت هشت روستا به این سازمان معرفی شده‌اند و قرار گرفتن روستای نمونه گردشگری موئیل از شهرستان مشگین‌شهر در بین کاندیدهای نهایی دستاورد مهمی برای استان اردبیل است.

وی افزود: این هشت روستا تا 28 اردیبهشت ماه فرصت دارند تا اقدامات لازم را پیش از حضور ارزیابان بین‌المللی انجام دهند و در نهایت برای قرار گرفتن در فهرست دهکده‌های جهانی گردشگری در سال 2025 رقابت می‌کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل تاکید کرد: لازم است که اقدامات مختلفی مانند ساماندهی سیما و منظر روستا، تامین زیرساخت‌ها و به ویژه مشارکت اهالی در امور مربوط به روستا انجام شود و هرکدام از این اقدامات امتیازاتی را برای قرار گرفتن در فهرست دهکده‌های جهانی گردشگری خواهد داشت.

محمدی ادیب ادامه داد: روستای موئیل در دامنه کوه سبلان با مواهب متعدد طبیعی و فرهنگ منحصر به فرد مردم منطقه ظرفیت‌های ویژه‌ای را دارد که قرار گرفتن این روستا در بین نامزدهای نهایی ثبت جهانی فرصت ویژه‌ای برای استان اردبیل است و باید تمام دستگاه‌های اجرایی استان برای این امر همکاری و تلاش کنند./ایلنا

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
#100
#Book #English #Rural
#کتاب #انگلیسی #روستایی

Rural Areas in Transition: Meeting Challenges & Making Opportunities (Community Development Research and Practice Series)

Editor(s): Norman Walzer, Christopher D. Merrett
2022
310 pages

محتوای کتاب شامل تحلیل‌های عمیق از مسائل مختلفی است که بر توسعه روستاها تأثیر می‌گذارد، از جمله تغییرات اقتصادی، اجتماعی، و زیست‌محیطی. نویسندگان این کتاب به بررسی استراتژی‌هایی می‌پردازند که می‌تواند به جوامع روستایی کمک کند تا با این چالش‌ها مواجه شوند و از فرصت‌های موجود بهره‌برداری کنند.

Download🔽
منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
@manzarplus Rural Areas in Transition.pdf
6.2 MB
Rural Areas in Transition: Meeting Challenges & Making Opportunities (Community Development Research and Practice Series)

منظرپلاس🌱
@manzarplus 🌱
👍1
2025/07/13 18:52:54
Back to Top
HTML Embed Code: