Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
📌 جنگ‌های جاسوسی در زنجیره‌های تأمین اقتصاد جهانی

گزارش: https://masireqtesad.ir/198830

🔹به گزارش فارین پالیسی، خرابکاری در زنجیره تأمین تاریخچه‌ای طولانی دارد و اکنون به شکلی پیچیده‌تر در فضای دیجیتال و رقابت‌های ژئوپلیتیکی نظیر آنچه درباره پیجرهای لبنانی رخ داد، نمایان شده است.

🔹ایالات متحده و چین به‌عنوان بازیگران اصلی، از استراتژی‌های متنوعی برای حفاظت یا نفوذ در زنجیره‌های تأمین استفاده می‌کنند.

🔹 آمریکا در حال تغییر سیاست‌های اقتصادی خود از جهانی‌سازی به تاب‌آوری است و چین از استراتژی‌های پیشرفته برای جمع‌آوری اطلاعات و تقویت قدرت ملی خود استفاده می‌کند.

@masireqtesad
📌 «خردی» و «پراکندگی اراضی کشاورزی» ۲ تهدید جدی امنیت غذایی است

خبر: https://masireqtesad.ir/199370

🔹محسن بابایی کارشناس مرکز پژوهش‌های مجلس در نشست «تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی» «خردی» و «پراکندگی اراضی کشاورزی» را ۲ تهدید جدی امنیت غذایی دانست و گفت: حدود ۷۵ درصد از اراضی کشاورزی ایران کمتر از ۵ هکتار مساحت دارند.

🔹وی با اشاره به اینکه سرانه اراضی کشاورزی در ایران از ۶٫۴ هکتار به ۴٫۹ هکتار کاهش یافته است، افزود: اولا از تغییر کاربری اراضی درجه ۱ و ۲ باید به صورت جدی جلوگیری شود، ثانیاً یکپارچه سازی اراضی کشاورزی باید در دستور کار قرار بگیرد که با این کار ۱۰ الی ۳۰ درصد افزایش عملکرد محصولات کشاورزی نتیجه خواهد داد.

@masireqtesad
📌 ۶ اثر یکپارچه سازی اراضی کشاورزی

خبر: https://masireqtesad.ir/199362

🔹علیرضا گودرزی معاون حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی در نشست «تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی» با اشاره به اینکه هزاران مورد تغییر کاربری مجاز و غیرمجاز اراضی کشاورزی در کشور رخ داده است، گفت: مجازات‌های تغییر کاربری اراضی کشاورزی و نحوه برخورد قضایی با این جرم، بازدارنده نیست.

🔹وی یکپارچه سازی اراضی کشاورزی را دارای آثار مثبتی دانست و با ذکر ۶ اثر مثبت این اقدام، افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته تا کنون ۱۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تجمیع شده است. برای کاهش تخریب اراضی در دست وراث نیز طرحی تدوین و در مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده و در حال پیگیری است.

@masireqtesad
📌 «سوداگری» عامل اصلی تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی

خبر: https://masireqtesad.ir/199364

🔹عباس جهانبخش عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان در نشست «تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی» با بیان اینکه «سوداگری در زمین و مسکن» عامل اصلی تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی است، گفت: تا زمانی که با این مسئله مقابله نکنیم جلوگیری از تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی ممکن نیست.

🔹وی در بیان راهکار اظهار داشت: در این راستا عرضه زمین متناسب با نیاز، اجرای کاداستر، مالیات بر ارزش زمین و آمایش سرزمینی اثرگذار است.

@masireqtesad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 از ظرفیت خالی فرآوری و صادرات غلات استفاده نمی کنیم

کلیپ: https://masireqtesad.ir/199418

🔹علیرضا پیمان‌پاک قائم مقام سابق وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به قرار داشتن ایران در همسایگی کشورهای تولید کننده غلات و همچنین کشورهای مصرف کننده فراورده های حاصل از غلات افزود: ظرفیت صنایع غذایی قابل توجهی در سال‌های گذشته ایجاد شده که غالب آن استفاده نمی‌شود و این ظرفیت مغفول مانده است.

🔹در پاکستان، افغانستان و عراق بازار فروش آرد و روغن وجود دارد درحالیکه ظرفیت تولید این موارد در کشور بلا استفاده مانده است.

@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز شنبه ۸ دی ۱۴۰۳:

📌 کمیته توسعه صادرات غیرنفتی؛ اولین الگوی شورایی در حکمرانی تجارت خارجی
https://masireqtesad.ir/198772

📌 انجام تنها ۵ درصد از تجارت خارجی ایران در بستر موافقتنامه‌های تجاری
https://masireqtesad.ir/198331

📌 جنگ‌های جاسوسی در زنجیره‌های تأمین اقتصاد جهانی
https://masireqtesad.ir/198830

📌 «خردی» و «پراکندگی اراضی کشاورزی» ۲ تهدید جدی امنیت غذایی است
https://masireqtesad.ir/199370

📌 ۶ اثر یکپارچه سازی اراضی کشاورزی
https://masireqtesad.ir/199362

📌 «سوداگری» عامل اصلی تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی
https://masireqtesad.ir/199364

📌 حفظ و یکپارچه سازی اراضی، پیش‌نیاز افزایش تولیدات کشاورزی
https://masireqtesad.ir/199376

📌 از ظرفیت خالی فرآوری و صادرات غلات استفاده نمی‌کنیم
https://masireqtesad.ir/199418

مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌ اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:

@masireqtesad
📌 «زغال سنگ» منبعی مغفول برای تنوع بخشی به سبد انرژی ایران

گزارش: https://masireqtesad.ir/199302

🔹ایران با وجود داشتن ذخایر غنی زغال‌سنگ، هنوز هیچ نیروگاه زغال‌سوزی راه‌اندازی نکرده و وابستگی بالایی به گاز طبیعی و نفت دارد.

🔹در حالی که در جهان یک‌سوم از برق تولید شده از زغال‌سنگ بوده، سهم زغال‌سنگ در سبد انرژی کشور تنها ۰.۳۶ درصد است و چالش‌های اقتصادی و سیاست‌های نادرست انرژی مانع از توسعه این صنعت شده‌اند.

🔹 برای بهبود این وضعیت، اصلاح سیاست‌های یارانه‌ای، ایجاد مشوق‌های سرمایه‌گذاری و تقویت جایگاه زغال‌سنگ در قوانین بالادستی پیشنهاد می‌شود.

@masireqtesad
📌 پیشگامی چین در فناوری‌های کشاورزی در مواجهه با چالش‌های آب و هوایی

گزارش: https://masireqtesad.ir/198225

🔹چین با سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و برگزاری کنفرانس جهانی نوآوری در محصولات کشاورزی، به دنبال تقویت امنیت غذایی خود و جهان در مواجهه با چالش‌های آب و هوایی است.

🔹تغییرات اقلیمی، به ویژه در آفریقا، تهدیدی جدی برای تولید محصولات کشاورزی و بازارهای جهانی به شمار می‌آید.

🔹تجربه چین در مدرن‌سازی کشاورزی و همکاری با نهادهای بین‌المللی، زمینه‌ساز توسعه سیستم‌های غذایی مقاوم و انعطاف‌پذیر خواهد بود.

@masireqtesad
📌 راهبرد آمریکا برای ایجاد منطقه آزاد تجاری در خلیج فارس

✍️ محمدمحسن نجفیان

گزارش: https://masireqtesad.ir/198493

🔹تغییر در تجارت جهانی و رقابت اقتصادی بین کشورها نشان می‌دهد که دولت‌ها تلاش می‌کنند از بستر موافقتنامه‌های تجاری برای افزایش حضور اقتصادی در بازار کشوهای هدف‌شان استفاده کنند.

🔹آمریکا و عمان از جمله کشورهایی هستند که اگرچه سابقه امضای موافقتنامه تجارت آزادشان با یکدیگر به سال ۲۰۰۶ برمی‌گردد، اما با امضای تفاهم‌نامه‌های جدید در بستر آن موافقتنامه، سعی در افزایش کارایی موافقتنامه و توسعه روابط دو جانبه با هدف ایجاد منطقه آزاد تجاری در خلیج فارس دارند.

@masireqtesad
📌 توسعه روستاها نباید موجب تبدیل اراضی کشاورزی به ویلا شود

خبر: https://masireqtesad.ir/199368

🔹کامبیز بازرگان رئیس هیئت مدیره انجمن علوم خاک ایران در نشست «تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی» با تاکید بر اینکه توسعه روستاها نباید منجر به تبدیل اراضی کشاورزی به ویلا شود، گفت: اینکه در قانون آورده شده حداقل ۰.۲ درصد اراضی باید به توسعه روستاها و شهرها برای توسعه مسکن اختصاص داده شود، اشتباه است و مجوز تغییر کاربری برای ۱۳.۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی صادر کرده است.

🔹وی با اشاره به اینکه کشاورزی خرده مقیاس صرفه ندارد، افزود: امروزه به سمت کشاورزی تجاری رفته‌اند و کشاورزی یک علم شده است و در شرایط خرده مقیاس و مدیریت زمین‌های کوچک، کشاورزی نمی‌صرفد؛ باید با دانش صحیح کود و سم و… استفاده کرد و از ماشین آلات مناسب بهره گرفت.

@masireqtesad
📌 اهداف حفاظت از اراضی کشاورزی باید مشخص شود

خبر: https://masireqtesad.ir/199374

🔹افشین بیک‌پور مدیر گروه مسکن و شهرسازی اندیشکده اقتصاد مقاومتی در نشست «تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی» با اشاره به اینکه در خصوص اراضی کشاورزی تعارض بین اهداف حوزه کشاورزی و حوزه شهرسازی است، گفت: در کشور اولویت سنجی روشنی نداریم که بین تأمین غذا، صادرات محصولات کشاورزی و تأمین مسکن اهمیت هر کدام چه میزان است.

🔹وی افزود: نکته دوم نیز این است که مشخص نیست هدف تولید کشاورزی دستیابی به تأمین غذاست یا افزایش اشتغال و بهره وری نیز مد نظر است؟ بنابراین ضروری است ابتدا هدف از حفاظت از اراضی کشاورزی مشخص شود تا پس از آن الگوی توسعه فضای شهری متناسب با اراضی کشاورزی مشخص شود.

@masireqtesad
📌 سنددار کردن اراضی کشاورزی راهکار مقابله با تغییر کاربری نیست

خبر: https://masireqtesad.ir/199372

🔹مسعود حسینی کارشناس اندیشکده همت در نشست «تغییر کاربری و خرد شدن اراضی کشاورزی» با انتقاد از اعطای مجوز قانونی برای تغییر کاربری اراضی کشاورزی گفت: این کار خیانت به کشور بوده و قیمت زمین را چند برابر کرده است.

🔹وی با اشاره به اینکه سنددار کردن اراضی به عنوان روشی برای مقابله با تغییر کاربری موفق نبوده است، افزود: حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد اراضی تا به حال سنددار شدند، ولی حتی همین اراضی سنددار شده هم در حال تغییر کاربری هستند و در دولت جدید نیز این قضیه ادامه دارد.
@masireqtesad
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📌 ایجاد هاب غذای منطقه‌ای اقتصاد کشور را مقاوم می‌کند

کلیپ: https://masireqtesad.ir/199480

🔹مهدی امینی دبیر انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ضمن بیان اینکه از اواخر دهه 80 مسئله تبدیل ایران به هاب غذایی مطرح و زیرساخت‌های خوبی در این زمینه ایجاد شد افزود: در بحث اقتصاد مقاومتی می‌توان با ایجاد هاب غلات و غذا در منطقه از آسیب های احتمالی جلوگیری کرد.

🔹در حال حاضر برای تجارت غله به زیر ساخت های ریلی نیاز است که هنوز توسعه قابل قبولی نداشته است.

@masireqtesad
سرخط مطالب مسیر اقتصاد در روز یک‌شنبه ۹ دی ۱۴۰۳:

📌 «زغال سنگ» منبعی مغفول برای تنوع بخشی به سبد انرژی ایران
https://masireqtesad.ir/199302

📌 پیشگامی چین در فناوری‌های کشاورزی در مواجهه با چالش‌های آب و هوایی
https://masireqtesad.ir/198225

📌 راهبرد آمریکا برای ایجاد منطقه آزاد تجاری در خلیج فارس
https://masireqtesad.ir/198493

📌 توسعه روستاها نباید موجب تبدیل اراضی کشاورزی به ویلا شود
https://masireqtesad.ir/199368

📌 اهداف حفاظت از اراضی کشاورزی باید مشخص شود
https://masireqtesad.ir/199374

📌 سنددار کردن اراضی کشاورزی راهکار مقابله با تغییر کاربری نیست
https://masireqtesad.ir/199372

📌 کلیپ: ایجاد هاب غذای منطقه‌ای اقتصاد کشور را مقاوم می‌کند
https://masireqtesad.ir/199480

مسیر اقتصاد را در پیام رسان‌های بله، ایتا، روبیکا و تلگرام و شبکه‌ اجتماعی ایکس (توییتر) دنبال کنید:

@masireqtesad
📌 استفاده از تجربه شرکت تایسون برای توسعه مرغ لاین آرین

✍️ محمدعلی ارفعی

گزارش: https://masireqtesad.ir/199090

🔹بررسی تجربه شرکت صنایع غذایی تایسون آمریکا در توسعه سویه مرغ کاب نشان می‌دهد ایران نیز می‌تواند با ایجاد یک زنجیره یکپارچه از لاین تا بازار، زمینه سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه مرغ آرین را فراهم کند.

🔹همچنین استفاده از ظرفیت پرورش قراردادی برای گسترش سهم بازار آرین با توجه به تجربه‌های موفق موجود در کشور لازم و امکان‌پذیر است و می توان با استفاده از این شیوه، سهم ۲۰ درصدی مرغ آرین در قانون برنامه هفتم توسعه را محقق کرد.

@masireqtesad
📌 ۶.۲ میلیارد دلار حمایت بریتانیا از کشاورزی برای تقویت تولید پایدار غذا

خبر: https://masireqtesad.ir/198284

🔹دولت بریتانیا با تزریق بیش از ۳۴۳ میلیون پوند به اقتصاد روستایی، قصد دارد از کشاورزان این کشور حمایت کند. این حمایت بخشی از بودجه ۵ میلیارد پوندی (۶.۲۵ میلیارد دلار) بریتانیا در طول دو سال است که بزرگترین بودجه برای تولید مواد غذایی پایدار در تاریخ این کشور است.

🔹هدف از این اقدام، بهبود جریان نقدی کشاورزان، افزایش انعطاف‌پذیری آن‌ها در برابر تغییرات اقلیمی، رشد اقتصاد روستایی و تقویت تولید پایدار غذا است.

@masireqtesad
📌 «بازار توافقی ارز» باید پیش نیاز ایجاد «نظام پرداخت رسمی» شود

گفتگو: https://masireqtesad.ir/199473

🔹محمد امینی‌ رعیا با اشاره اینکه هم رویکرد تثبیت و هم رویکرد آزادسازی، نگاه «معلول محور» به مدیریت بازار ارز دارند، گفت: روند بلندمدت رشد نرخ ارز معلول عواملی از جمله کاهش درآمدهای ارزی و عدم وجود نظام پرداخت رسمی است و «بازار توافقی» اگر بتواند پیش نیاز رسمیت بخشی به نظام پرداخت بین المللی کشور شود، اقدام متناسبی بوده و یکی از علل موثر بر رشد نرخ ارز را برطرف می کند.

@masireqtesad
📌 توسعه تجارت امارات و هند با انعقاد موافقتنامه تجارت آزاد ۱۰ ساله

✍️ محمدمحسن نجفیان

گزارش: https://masireqtesad.ir/198885

🔹امارات متحده عربی و هند با امضای موافقتنامه تجاری آزاد، روابط تجاری خود را تقویت کردند.

🔹این موافقتنامه گام مهم در راستای افزایش تجارت و سرمایه گذاری بین دو کشور است و هدف از انعقاد آن، تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری طرفین و تشکیل یک منطقه آزاد تجاری بین‌المللی است.

🔹این توافقنامه از طریق حذف تعرفه‌های گمرکی، کم شدن هزینه‌ها با تجارت الکترونیک و حمایت از بخش خصوصی که موجب فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری می‌شود، منعقد شده است.

@masireqtesad
📌 نیجریه استفاده از دلار و سایر ارزهای خارجی در معاملات داخلی را ممنوع کرد

گزارش: https://masireqtesad.ir/199036

🔹سنای نیجریه با هدف تقویت ارزش نایرا و کاهش وابستگی اقتصادی به ارزهای خارجی، قانونی را تصویب کرده است که استفاده از ارزهای خارجی مانند دلار در معاملات داخلی را ممنوع می‌کند.

🔹دولت نیجریه از افزایش استفاده از دلار در معاملات داخلی به شدت نگران است و این روند باعث کاهش ارزش نایرا و تشدید مشکلات اقتصادی کشور شده است.

🔹بانک مرکزی نیجریه نیز بارها نسبت به قیمت‌گذاری کالاها و خدمات به ارزهای خارجی هشدار داده است. این بانک تاکید کرده است که نایرا تنها پول قانونی در نیجریه است. با تصویب این قانون، تمام پرداخت‌ها، از جمله حقوق و دستمزد، باید با استفاده از نایرا انجام شود.

@masireqtesad
📌 روسیه به دنبال دور زدن تحریم‌ها با استفاده از ارزهای دیجیتال

خبر: https://masireqtesad.ir/199253

🔹روسیه به سمت استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی حرکت می‌کند. آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه، اخیراً اعلام کرده است که این کشور به طور قانونی به تجارت خارجی با استفاده از بیت کوین و سایر دارایی‌های دیجیتال اجازه داده است.

🔹این تصمیم در راستای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی و بهره‌گیری از زیرساخت‌های مدرن مالی صورت گرفته است. با این حال، استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان وسیله پرداخت در داخل روسیه همچنان ممنوع است.

@masireqtesad
2024/12/30 23:02:05
Back to Top
HTML Embed Code: