Telegram Web
در کارگاه پژوهش کیفی در خدمت کارشناسان ارزیاب در مرکز نظارت و ارزشیابی صداوسیما بودم.

تهران، ۵ آذر ۱۴۰۳

@masoudzamanimoghadam

در صورت تمایل کانال پژوهش کیفی را دنبال کنید:
@Qualitative_Methodology
بارها و بارها به من پیام داده‌اند و یا تماس گرفته‌اند که برای‌شان پایان‌نامهٔ ارشد و رسالهٔ دکتری بنویسم. با این‌که درآمد چنین کاری خیلی خوب است، اما هیچ‌گاه نپذیرفتم. چون هم این کار را خلاف اخلاق حرفه‌ای و دانشگاهی می‌دانم و هم این‌که پول حاصل از آن را حلال و مشروع نمی‌دانم.

@masoudzamanimoghadam
روز دانشجو را به همهٔ دانشجویان عزیز تبریک می‌گویم.

به‌نظر می‌رسد برای بیشتر مردم دانشجو بودن صرفاً به‌معنای داشتن کارت دانشجویی و حضور در دانشگاه است. البته این تلقی درست است، ولی دانشجویی در معنای واقعی و اصیل آن یعنی جست‌وجوی دانش و علم‌ورزی و تکاپو برای فهم بیشتر، نه‌فقط تلاش برای گرفتن مدرک دانشگاهی. دانشجو بودن فراتر از دانشگاه و بی‌انتهاست. به قول مولانا: «علم دریایی‌ست بی‌حد و کنار / طالب علم‌ست غواص بحار / گر هزاران سال باشد عمر او / او نگردد سیر خود از جست‌وجو».

به هر روی، جویای دانش بودن لذت‌بخش و سازنده است و خوشا به حال آنان که مجال این جست‌وجو را می‌یابند و ز گهواره تا گور دانش می‌جویند.

@masoudzamanimoghadam
خوشبختانه مقاله‌مان برای ارائه در پنجمین کنفرانس انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی پذیرفته شد. این کنفرانس، که هر چهار سال یک‌بار با شرکت چند هزار جامعه‌شناس از سراسر جهان برگزار می‌شود، سال آینده در مراکش برگزار خواهد شد. بنده در سومین کنفرانس انجمن بین‌المللی جامعه‌شناسی که سال ۲۰۱۶ در اتریش برگزار شد نیز حضور داشتم. ان‌شاءالله عمری باشد و بتوانم به مراکش نیز سفر کنم و دوباره در جمع بزرگان جامعه‌شناسی جهان حضور یابم.

▪️توضیحات بیشتر در مورد این کنفرانس:
https://www.isa-sociology.org/en/conferences/forum/rabat-2025/5th-isa-forum-theme

@masoudzamanimoghadam
‏اکنون، ضرورت وفاق و همگرایی بین دولت و ملت در ایران، در مسائل داخلی و خارجی، بیش‌از‌پیش اهمیت می‌یابد. و بی‌شک نخستین گام در این وفاق، ارادهٔ دولت در پذیرفتن خواسته‌های اساسی جامعه و تلاش برای برآوردن نیازهای اجتماعی و اقتصادی مردم است.

@masoudzamanimoghadam
فرهیختگان گرامی!

دورهٔ دوم کارگاه مقاله‌نویسی گام‌به‌گام از دی‌ماه امسال در سه سطح آغاز خواهد شد:

▪️مقدماتی (با ظرفیت ۶ نفر)
▪️میانی (با ظرفیت ۵ نفر)
▪️پیشرفته (با ظرفیت ۴ نفر)

💡در این کارگاه مراحل عملی نوشتن یک مقاله علمی (از یافتن موضوع و بیان مسئله تا تحلیل و انتشار) را با هر یک از شرکت‌کنندگان پیش می‌بریم. در این فرآیند، هر یک از شرکت‌کنندگان هم روال انجام و نگارش مقاله را می‌آموزد و هم مقالهٔ انجام‌شده را، در صورت کیفیت مناسب مقالهٔ انجام‌شده، برای انتشار می‌فرستیم و پیگیری می‌کنیم.

🔹 جزییات بیشتر کارگاه و جلسهٔ تعیین سطح به‌زودی اطلاع‌رسانی خواهد شد.

📌 برای ثبت‌نام اولیه در این کارگاه لطفاً مشخصات (نام و نام خانوادگی، رشته و مقطع تحصیلی و نام دانشگاه محل تحصیل) را در پیامی به @EduSocio بفرستید.

@masoudzamanimoghadam
صبح چهارشنبه با حضور دوستان در انجمن جامعه‌شناسی لرستان نشستی با دکتر تقی آزاد ارمکی (استاد جامعه‌شناسی دانشگاه تهران) داشتیم. سپس به خانهٔ مهندس مظفر افشار (کنشگر برجستهٔ محیط زیست و پدر بلوط ایران) رفتیم، دورهمیِ گرم و خوبی داشتیم و کشکینه خوردیم. پس از آن به قلعهٔ فلک‌الافلاک درآمدیم و از محوطه و موزه‌های آن بازدید کردیم. بسیار خوش گذشت.

۲۱ آذر ۱۴۰۳، خرم‌آباد

@masoudzamanimoghadam
به این نتیجه رسیده‌ام که کار و کنشگری علمی اساساً مستلزم دلسوزی و دغدغه‌مندی انسانی و اجتماعی است. وگرنه نتیجه صرفاً افتادن در مسیر رزومه‌سازی و به‌کارگیری فضای علمی برای منافع شخصی و کوتاه‌مدت بدون نقش‌آفرینی مثبت در ساختن نهاد علم است. متأسفانه بخش گسترده‌ای از ساختار بوروکراسی نظام علم و دانشگاه در ایران مانع کنشگری علمی پایدار و کارآمد اجتماعی است و نیرو و خلاقیت علمی کنشگران دلسوز و دغدغه‌مند را می‌فرساید. اگرچه در هر حال باید در فضای علمی و دانشگاهی امیدوار بود و در حد توان اصلاح کرد و در ساخت بنای علم کوشید.

@masoudzamanimoghadam
💻 دورهٔ آموزشی آفلاین مبانی، مفاهیم و زبان تخصصی جامعه‌شناسی

📝 فصل سیزدهم: نهادهای اقتصادی و سیاسی

🎙مدرس: مسعود زمانی مقدم
(دکتری جامعه‌شناسی و مترجم)

🔴 مدت‌زمان دوره: ۹ ساعت و ۱۹ دقیقه (در ۱۰ جلسه)

🔵 مباحث اصلی و فرعی این فصل:

Chapter 13: POLITICAL and ECONOMIC INSTITUTIONS

1. Power and Authority
▪️Definitions of Power and Authority
▪️Forms of Authority
▪️Types of Political Systems

2. Political Power in American Society
▪️Influence of the Vote
▪️Two Models of Political Power

3. Economic Systems
▪️Capitalism
▪️Socialism

4. The Modern Corporation
▪️The Nature of Corporations
▪️Multinational Corporations

5. Work in the Modern Economy
▪️The Changing Nature of Work
▪️Occupational Structure

🔹متن دوره به‌صورت کاملاً انگلیسی است که در آن به صدها مفهوم تخصصی علوم اجتماعی همراه با مثال‌های مشخص با ترجمهٔ فارسی متن و اصطلاحات خواهیم پرداخت. متن انگلیسی دوره نیز در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.

📌 برای اطلاعات بیشتر و تهیهٔ فایل‌ها به @edusocio پیام بفرستید.

🆔 @Sociological_terminology
شب چلّه بر همهٔ دوستان عزیز مبارک. این شب دراز نماد سردی و تاریکی‌ای است که سرانجام‌اش صبحی روشن است. حکایت همیشگی زندگی ما انسان‌هاست؛ «پایان شب سیه سپید است».

@masoudzamanimoghadam
تقریب و توافق دولت و ملت در ایران: ضرورت رویکرد اجتماعی در حکمرانی

✍️ مسعود زمانی مقدم (جامعه‌شناس)

در سال‌های اخیر، جامعۀ ایران دچار تحولات و تغییرات بنیادین شده است که خود حاکمیت را نیز تحت تأثیر قرار داده است. این تحولات به ما نشان می‌دهند که دگرگونی در جامعۀ ایرانی علاوه بر ظهور صورت‌های اجتماعی جدید، ساختار سیاسی را نیز تکان داده است. در واقع، رابطۀ مسئله‌مند دولت-ملت وارد مرحله متفاوتی شده است. این‌جاست که توافق دولت و ملت اهمیت‌اش مضاعف می‌شود. بنابراین، برای آیندۀ بهتر سیاست در ایران لازم است که به این توافق توجه اساسی شود و برای احیای امر سیاسی کارآمدتر، دولت ناگزیر است که خود را به یک رویکرد اجتماعی زمینه‌مند در حکمرانی مجهز کند. جامعه در حالت سکون و رکود نیست و همین امیدوارکننده است.

تغییرات و چالش‌های اجتماعی و حاکمیتی در ایران را می‌توان از چهار بعد اجتماعی، سیاسی، منطقه‌ای و جهانی مورد توجه و بررسی قرار داد.

👈🏼 متن کامل این یادداشت را در ویژه‌نامهٔ فرهیختگان با عنوان آیندهٔ ایران، که دیروز منتشر شد، بخوانید.

@masoudzamanimoghadam
✳️ انجمن جامعه‌شناسی ایران (دفتر لرستان) برگزار می‌کند:

🟡 کارگاه آنلاین مقاله‌نویسی گام‌به‌گام

در سه سطح:
▪️مقدماتی (با ظرفیت ۶ نفر)
▪️میانی (با ظرفیت ۵ نفر)
▪️پیشرفته (با ظرفیت ۴ نفر)

🔹 مدرس: دکتر مسعود زمانی مقدم

🔸 جلسه معرفی و تعیین سطح: پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳، ساعت ۱۶

🔹 جلسه معرفی و تعیین سطح رایگان و ظرفیت آن محدود است.

💡در این کارگاه مراحل عملی نوشتن یک مقاله علمی (از یافتن موضوع و بیان مسئله تا تحلیل و انتشار) را با هر یک از شرکت‌کنندگان پیش می‌بریم. در این فرآیند، هر یک از شرکت‌کنندگان هم روال انجام و نگارش مقاله را می‌آموزد و هم مقالهٔ انجام‌شده را، در صورت کیفیت مناسب مقالهٔ انجام‌شده، برای انتشار می‌فرستیم و پیگیری می‌کنیم.

📌 برای ثبت‌نام لطفاً مشخصات (نام و نام خانوادگی، رشته و مقطع تحصیلی و نام دانشگاه محل تحصیل) را در پیامی به @EduSocio بفرستید.
@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
2025/01/01 19:49:12
Back to Top
HTML Embed Code: