Telegram Web
عکس هوایی از ورشو، پایتخت لهستان، پس از پایان جنگ جهانی دوم در حالی که ویران شده است، سال ۱۹۴۵میلادی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
در سفرنامه ها و خاطرات مكرراً اشاره شده كه قهوه خانه های بين راهی در دوره ی قاجار مسائل بهداشتی را رعايت نمی كردند. عين السلطنه در اين مورد می نويسد:

«قهوه خانه های عمومی همان نيمكت سابق است كه روی آن يک وجب چربی و چرک و كثافت بسته شده، داد و بيداد چای بيار پای درخت بيد و يا نيمكت سوم همان شكل بلند است. استاد قهوه چی همانطور لُنگ چِرک بسته و ظرف شست و شوی فنجان و آب مضاف آن كما فی السابق است.»

عين السلطنه در جای ديگر می نويسد: «قهوه چی اتاق های كثيف با گليم هايی مملو از شِپِش در اختيار ما قرار داد.»

منبع: روزنامه خاطرات عين السلطنه، قهرمان ميرزا سالور، مصحح مسعود سالور و ايرج افشار، جلد چهارم و ششم، ص۲۹۷۳ و ۴۸۰۴

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
حلق آویز کردن، کشیدن و ربع کردن نوعی مجازات اعدام بود که در انگلستان در زمان پادشاهی «هنری سوم» و جانشین او «ادوارد اول» در قرن سیزدهم میلادی رواج داشت و به طور رسمی در سال ۱۳۵۱میلادی به عنوان مجازاتی برای مردانی که به خیانت متهم می شدند، وضع می شد.

شیوه ی اجرای آن بدین صورت بود که محکومین را به سورتمه ای چوبی که شبیه یک تکه حصار حصیری بود می بستند و توسط اسب ها به محل اعدام می کشانند و در آنجا به طور متوالی به دار می آویختند (اجازه نمی دادند تا حد خفگی بمیرند)، آنها را اخته می کردند، شکمشان را جدا می کردند، ربع می کردند (بریدن بدنشان به چهار قسمت) و سرشان را می بریدند. اجساد اعدام شدگان در برجسته ترین مکان های عمومی پادشاهی و پایتخت از جمله پل لندن به نمایش گذاشته‌ می شدند. زنانی که به دلیل خیانت به اعدام محکوم شده بودند به دلیل حفظ عفت عمومی در آتش سوزانده می شدند.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
به طور کلی ایرانیان انجام کارها را همیشه به «فردا» موکول می‌کنند و بدین علّت واژه «فردا» در این کشور زیاد به گوش می‌خورد.

منبع: در سرزمین آفتاب «سفرنامه هینریش بروگش»، هینریش بروگش، ترجمهٔ مجید جلیلوند، ص ۱۰۱

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
ناصرالدین شاه در ارتفاعات منطقۀ پلور مازندران؛ سال ۱۲۶۸هجری شمسی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
طعام قبل از مرگ‌
 
برخی از پادشاهان هند را رسم چنان است که چون به حکومت می‌رسند، برایش برنجی پخته جلویش روی پوست موز می‌گذارند. شاه از یارانش می‌خواهد که سیصد یا چهار صد تن به اختیار خود نه به اجبار شاه، داوطلب شوند تا از آن برنج به آنان بدهد. شاه ابتدا خود از آن برنج می‌خورد و سپس داوطلبان یکی یکی نزدیک می‌شوند و هر یک اندکی از آن برنج بر گرفته می‌خورند. کسانی که از این برنج می‌خورند، ملزم می‌شوند که در روز مرگ یا قتل پادشاه جملگی خود را بسوزانند و این کار را به تأخیر نمی‌اندازند به طوری که از آن افراد هیچ اثری باقی نمی‌ماند.

منبع: سلسله التواریخ یا اخبار الصین و الهند، سلیمان تاجر سیرافی، با گردآوری و اضافات ابوزید حسن سیرافی؛ ترجمه حسین قرچانلو، ص‌۱۲۵

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تصاویری از امپراتوری عثمانی در جریان جنگ جهانی اول ۱۹۱۸-۱۹۱۴ میلادی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
مظفرالدین شاه در یکی از سفرهای خود به فرنگستان

ورشو، لهستان، امپراتوری روسیه، اواخر قرن نوزدهم میلادی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
سِری بودن اقدامات پیش از محاکمه ی واقعی مردم را وحشت زده می کرد. کلیسا امیدوار بود از این طریق در دل متخلفان احتمالی وحشت افکند و آنها را به کلیسا وفادار نگه دارد.

منبع: تفتیش عقاید، دبورا بکراش، ترجمه مهدی حقیقت ‌خواه، ص۳۷ و ۳۸

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
در دوران هخامنشیان به وسیله انبرک‌هایی یا پیچیدن بخش‌هایی از ریش به دور حلقه‌هایی، قسمت‌هایی از ریش را فِر می‌دادند.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
برخی از مجازات‌ها در دوره ساسانی

مجازات جرم‌هایی مانند عدم حضور در دادگاه به اتهام دزدی در زمان مقرر، خودداری شوهر از تهیه خوراک برای همسر در دوره قاعدگیِ او و سرقت، داغ زدن بوده و اگر کسی به جرم ارتکاب به اعمال خلاف گوناگون چهار بار داغ می‌شده، برای بار پنجم مجازات او زندان ابد بوده است. مجازات دیگر، خوار کردن مجرم بود چنان‌که او را معمولاً سوار الاغ می‌کردند و در کوچه‌ها و خیابان‌ها می‌گرداندند. قدیمی‌ترین منبع برای این مجازات حماسه پارتی یادگار زریران است که در آن گفته می‌شود ایرانیان در پایان نبرد، ارجاسب فرمانده دشمن را اسیر کردند، نخست یک دست، یک پا و یک گوش او را بریدند و بر یک چشم او داغ زدند، آنگاه او را سوار خر لنگی کردند و گرد شهر گرداندند. بر اساس این قطعه شاید بتوان نتیجه گرفت که این نوع مجازات قدیمی بوده و اگر به خاطر بیاوریم که داریوش یکم شاهنشاه هخامنشی فرورتیش را با بریدن دماغ، گوش، و زبان او و از کاسه درآوردن یک چشمش مجازات کرد، به قدمت این سنت پی می‌بریم.

منبع: شاهنشاهی ساسانی، تورج دریایی، ص۱۷۸

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
سربازان شوروی یک عقاب بزرگ(نماد آلمان) که بالای در ورودی ساختمان صدراعظم آلمان نازی بوده است را پایین آورده اند.

برلین، آلمان، سال ۱۹۴۵میلادی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
پیشاب[ادرار]خرس نزد ایرانیان دارویی مهم و با ارزش است. در بازار اصفهان کسی از عطار، پیشاب خرس خواست‌. عطار به پستوی پشت دکان رفت و شیشه ای پُر از مایعی زرد رنگ آورد و به مشتری داد. مشتری فریاد زد: «این پیشاب که گرمِ گرم است!» عطار گفت: «البته، من آن را تازه ی تازه از خرسی که به همین منظور پشت دکان نگاه داشته ام، گرفته ام!»

منبع: سفرنامه پولاک، یاکوب ادوارد پولاک، ترجمهٔ کیکاووس جهانداری، ص۴۱۲

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
اهالی مسکو با خرید لوازم خانگی سعی می کنند ارزش پول خود(روبل) را که به علت بحران اقتصادی کاهش یافته، حفظ کنند. روسیه، ۲۹ اوت سال۱۹۹۸میلادی

بحران مالی ۱۹۹۸ روسیه که با نام بحران روبل شناخته می‌شود در ۱۷ اوت ۱۹۹۸میلادی ضربه شدیدی بر اقتصاد روسیه وارد کرد و در نتیجهٔ آن ارزش روبل نسبت به سایر ارزهای دیگر به شدت کاهش یافت. کاهش بهره وری، بالا نگه داشتن مصنوعی نرخ ارز روبل نسبت به سایر ارزهای خارجی برای جلوگیری از آشفتگی‌های عمومی و کسری مالی شدید از جمله دلایل بروز این بحران بود. علاوه بر این هزینه‌های جنگ چچن که در حدود ۵٫۵ میلیار دلار برآورد شده‌است، شدت آسیب این بحران را بیشتر کرد.

عوامل خارجی نیز تأثیر زیادی بر این بحران داشتند. در همین دوران اقتصاد روسیه به شدت وابسته به فروش نفت بود و با شروع «بحران مالی آسیا» در سال ۱۹۹۷ و کاهش تقاضا و در نتیجه کاهش قیمت نفت و فلزات غیر آهنی، اقتصاد نو پای روسیه به شدت آسیب پذیر شده بود. از سوی دیگر با کاهش قیمت نفت و فلزات و خروج سرمایه‌گذارهای خارجی هرج و مرج اقتصادی در روسیه و موج بیکاری شروع شد.

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
Did You Ever Really Care at All?
رادیو اراجیف
" قسمت ششم "
پلی لیست
"Did You Ever Really Care at All?"

ترک ها به ترتیب:
1.Time - Tom Adams
2.Miracles (Back in Time) - The Dø
3.Le Vent Nous Portera - Sophie Hunger(Noir Desir Cover)
4.Erase - Archive
5. Imaginary You - No Clear Mind
6.Polly - Gem Club
7.Bullet Proof...I Wish I Was - Radiohead
8.Drowning in Vertigo - Riversea
9.Dawn Chorus - Thom Yorke
#arajif_radio
@arajifezehnegorbe
برهمنان؛ انحصارگران دین در هندباستان

قدرت برهمنان متکی به انحصار دانش بود. آنان نگهبانان و نوسازان سنت، مربی کودکان، مصنف یا ویراستار کتب، و صاحبنظرانی استاد در متون وداهای وحی شده و تغییر ناپذیر بودند.

اگر فردی از طبقه سودره[پایین ترین طبقه هندباستان] به قرائت کتب مقدس گوش می داد، می بایست گوشش را (بنا به کتاب های قانون برهمنی) با سرب گداخته پر کرد؛ اگر آنرا زمزمه کند، باید زبانش برید. اگر آنرا به یاد بسپارد، باید او را دو پاره کرد. گاهی به این تهدیدها عمل می کردند و برهمنان بدین گونه علم خود را حراست می کردند. به این ترتیب، کیش برهمنی آیینی انحصاری شد، و دقیقا گرد خود حصاری کشید تا مردم عادی نتوانند در آن راه یابند.

منبع: تاریخ تمدن، ویل دورانت، ترجمه احمد آرام و ع.پاشایی و امیر حسین آریان پور، جلد یکم، ص۵۵۶ و ۵۵۷

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
فرزندان فقرا

شرق لندن، بریتانیا، دهه ۱۸۹۰میلادی

🌐مطالب تاریخی
https://www.tgoop.com/matalebtarikhim
اطلاع رسانی و بررسی جدیدترین و مهم ترین اخبار منطقه و دنیا را در کانال های زیر دنبال کنید

📌 بررسی اخبار و حواشی ترامپ

📌 آخرین وضعیت جنگ اکراین و روسیه

📌 جدید ترین اوضاع آتش بس غزه و اسرائیل

📌 رزمایش پدافندی ایران و تهدیدات حمله به تاسیسات اتمی چه نتایجی دارد؟

⬅️ برای عضویت کلیک کنید
2025/02/17 01:49:41
Back to Top
HTML Embed Code: