Telegram Web
Audio
🎧فایل صوتی:

🔰گفت وگوی رسانه ای :

🔹وحید اشتری(فعال اجتماعی)
🔹علی همدانی(خبرنگار سابق BBC)

🔹" بازخوانی روایت رسانه های بین المللی و داخلی از پرونده نیکا شاکرمی "


#وحید_اشتری

🔴@ghabl_enghelab
📣اطلاعیه جلسه انسان انقلاب اسلامی
با ارائه:
🎙️مسعود براتی
🌐 با موضوع «تغییر معادلات منطقه غرب آسیا بعد از طوفان الاقصی»

🕜 زمان: پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۴
📍مکان: حسینیه هنر تهران واقع در خیابان ۱۶ آذر

📣 ورود برای عموم آزاد است
@ensanenghelabeslami
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 حکمرانی آمریکا بر رژیم‌های کنترل تجارت

مسعود براتی، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل:

🔸در ظاهر رژیم‌های کنترل صادرات برای مراقبت از عدم دستیابی بازیگران ناهماهنگ بین‌الملل برای به توان اتمی و اینهاست که مهمترین آنها همین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است

🔸در واقعیت این است که تلقی حاکم پس از جنگ جهانی دوم این بوده که داشتن توانایی اتمی یک مولفه جدی قدرت است که می‌تواند معادلات را عوض کند

🔸قدرت‌های حاکم هم تمایلی به تغییر معادلات نداشتند لذا سراغ ایجاد رژیم‌های کنترلی رفتند

🔸در دوره‌های اخیر نیز این رژیم‌های کنترل صادرات(به نوعی رژیم‌های کنترل تجارت) بسیار ارتفاء پیدا کرده‌اند و آمریکا یکی از پیشتازان این عرصه است

🆔 @tadavom57
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 فریب مذاکره؛ هر دو طیف آمریکا ایرانِ ضعیف می‌خواهند/ ایرانِ ضعیف مقدمه ایرانِ تابع است

مسعود براتی، کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل:

🔹از گذشته جریانی(غربگرا)‌ در داخل داشته‌ایم که تنها راه حل هر چیزی را مذاکره با آمریکا می‌داند

🔹 در دهه ۹۰ نیز تقریبا مناصب مهم کشور در اختیار این جریان بود و سیاست‌هایشان را پیاده کردند

🔹حیات ذاتی اینها به مذاکره وابسته است و تفکراتشان برای ما روشن است. اما الان روی صحبتم با برخی دیگر از دوستان دیگر است

🔹 صحبت کردن از امکان توافق با آمریکا در این مقطع می‌تواند یک خطا باشد، اما چرا؟

🔹 آمریکایی‌ها چه طیفی که دنبال گفت‌وگو با ایران هستند و چه گروه تندروی جمهوری‌خواه، فارغ از ظاهرشان، یک هدف را دنبال می‌کنند آنهم ضعیف بودن ایران است

🔹 طیف تندروی آمریکا با فشار حداکثری به دنبال این هدف است و طرفداران مذاکره هم با درجا زدن اقتصاد هدفشان را دنبال می‌کنند

🔹ما دهه ۹۰ را دست دادیم چون ایده‌های همین گروه‌ها را در داخل دنبال کردیم

🔹 تفاوتی بین این دو گروه نیست، هر دو گروه، ایرانِ ضعیف می‌خواهند، چون ایرانِ ضعیف است که به ایرانِ تابع تبدیل خواهد شد

🆔 @tadavom57
🆔 @mbarati1364
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آیا دکترین هسته‌ای خود را تغییر میدهیم؟

در گفتگو با مسعود براتی

🖥 youtu.be/boS3lmLY908
آیا بدون مذاکره با آمریکا توسعه اقتصادی ممکن است؟
مسعود براتی
🎙فایل صوتی چهارصد و هفتاد و هشتمین اپیزود رادیو جدال منتشر شد.

📣 #اپیزود ۴۷۸: آیا بدون مذاکره با آمریکا توسعه اقتصادی ممکن است؟

🔹 گفتگو با مسعود #براتی

📆 ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳

مدت زمان: ۱۶۷ دقیقه

📍 این فایل را در کست‌باکس رادیو جدال بشنوید.

📻 castbox.fm/vb/700953118

📌 مصاحبه این گفتگو را در کانال یوتیوب جدال ببینید.

📺 youtu.be/6gEo3IM22ow

🚩 دیگر برنامه‌ها را در سایت جدال دنبال کنید.
🌐 jedaal.tv/radio
رقابت آمریکا و چین، منازعه‌ای بر سر نظم جهان در دهه‌های پیش رو

خانم فاطمه فهیمی - کارشناس روابط بین‌الملل

🔸رقابت میان چین و آمریکا در سال‌های اخیر گسترش پیدا کرده است. وقتی به این رابطه از نزدیک نگاه و تحولات آن را دقیق‌تر و جامع رصد می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این رابطه دیگر صرفا رقابت دو شریک تجاری بر سر سهم بیشتر از بازار یکدیگر و یا رقابت دو قدرت اقتصادی بر سر سهم بیشتر از بازارهای ثالث نیست.

🔸هر دو طرف هرچند حداقل در شرایط کنونی از داغ شدن این منازعه و تبدیل شدن آن به یک جنگ تمام عیار جلوگیری می‌کنند، اما هر دو آگاه هستند که این رقابت منازعه‌ای بر سر سهم بیشتر هر یک در مناسبات قدرت در دهه آینده و شکل‌دهی به این مناسبات و نظم جهانی حاصل از آن در دهه‌های پیش رو است.

🔸امروز چالش میان چین و آمریکا به نقطه غیر قابل بازگشتی رسیده است. هر چند در یک سال گذشته طرفین سطح تعاملات دوجانبه را افزایش داده‌اند و نمایندگان دو طرف روابط چین و آمریکا را « با ثبات‌تر» یا «شروع به تثبیت» می‌خوانند اما باید توجه داشت که این ثبات در برابر سیاست‌های کلی دو کشور نیست.

🔸این تعاملات،به اصطلاح آمریکا برای ایجاد گاردریل‌هایی است که می‌تواند مانع از درگیری‌های ناخواسته میان دو کشور شود و عمدتا برای جلوگیری از بی‌ثباتی‌هایی است که سال گذشته بر سر بالون چینی و سفر نانسی پلوسی به تایوان رخ داد و این تنش‌زدایی‌ها نسبتی با سیاست‌های کلان، اصول و خطوط قرمز طرفین ندارد و لذا انتظار مصالحه و معامله میان این دو ساده اندیشی و به دور از واقع گرایی است.

🔸برای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:
https://isacenter.ir/2140302241409/

@isacenter
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 #ببینید | لحظاتی از حضور رهبر انقلاب در غرفه انتشارات راه‌یار

📌 حضرت آیت‌الله خامنه‌ای صبح امروز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه با حضور در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از غرفه انتشارات راه‌یار بازدید کردند.

🏷️ #بهار_کتاب

💠 انتشارات راه‌یار؛ ناشر فرهنگ، اندیشه و تجربه انقلاب اسلامی
🌐 raheyarpub.ir
@Raheyarpub
جماعت حزب‌اللهی و یک انشقاق جدید

جماعت حزب‌اللهی حالا در کنار همه تقسیم‌بندی‌ها و انشقاقات‌شان با یک دوگانه‌ی جدید هم روبرو شدند: رائفی‌پور - علیزاده. شاید این جنگ و دعوای اخیر برای خیلی‌ها اساسا بی‌اهمیت و پرت از کف جامعه تلقی شود اما محدود بودن تعداد افراد درگیر در این معرکه دلیلی بر بی‌تفاوتی نسبت به آن نمی‌تواند باشد چه آنکه با جماعتی کنشگر و تاثیرگذار در بدنه حزب‌اللهی روبرو هستیم که تا دیروز در برابر براندازان و ضد انقلاب‌ها و اپوزسیون داشتند موضع می‌گرفتند و حالا چند روزی است به روی همدیگر چنگ می‌زنند.

عده‌ای هم اساسا این دعوا را اصیل نمی‌دانند و حرف‌شان این است که پشت هر کدام از این دو چهره جریانات دیگری واقع شدند و اهداف دیگری را دنبال می‌کنند. یکی را منتسب به جریان نفوذ می‌کنند و دیگری را منتسب به جریان قدرت‌طلب. اما من از این دست سخن راندن هم دوری می‌کنم چه آنکه نه دست‌گاه نفوذ سنجم کار می‌کند و نه خبری از پشت پرده‌های قدرت دارم. با آدم‌ها، مواضع و کنشگری‌شان روبرو هستم و لاغیر. همان‌ها را هم ملاک موضع‌گیری نسبت به اقدامات افراد - و نه خودشان - قرار می‌دهم. چه علیزاده باشد و چه رائفی‌پور.

اینکه در این معرکه بخواهم بی‌تفاوت نسبت به آنچه رخ‌داده و تا بدینجا رسیده یک‌راست ریش‌سفیدی کنم و بگویم: "آقا جان صلوات بفرستید" هم توهین به دسته نخست است و هم دسته دوم. بالاخره در این وسط حق و ناحقی شده و مواضع صواب و ناصوابی اتخاذ شده. عدل و انصاف اجازه نمی‌دهد طرفین را یک کاسه کنم. من هم یک طرف را شروع کننده‌ی این دور هرزگرد باطل می‌دانم و هم طرف دیگر را در دادن دنده به این فرمان مقصر می‌انگارم.

اما تمام آنچه فوق تصریح و اشاره کردم باعث نمی‌شود در ذم وقت‌نشناسی و بی‌توجهی به اولویت‌های رسانه‌ای جریان انقلاب و حزب‌اللهی از سوی طرفین این جریان سخنی نگویم. در حساس‌ترین روزهای جنگ طوفان الاقصی و بازگشت جنگ به جبالیا و موج اعتراضات دانشگاهی دنیا به اسرائیل و گداختگی منطقه، تایم‌لاین ما باید پر شود از هجمات طرفداران رائفی‌پور به علیزاده و بلعکس. شاید هر دو سر این طیف مدعی شوند که آنچه فی‌ما‌بین‌شان در حال وقوع است کمتر اثری در توجه و پرداختن به مساله غزه و فلسطین و اسرائیل نداشته اما بعنوان مخاطب بیرونی این تنازع بگذارید این مدعای محتمل شما را نپذیرم چه آنکه بوضوح انحراف از مساله محوری فلسطین را می‌بینم.

برادر علیزاده؛ شما که التماس کردید برای حفظ محوریت ماجرای فلسطین در فضای افکار عمومی مسوولین مربوطه دست از موج جدید طرح حجاب و عفاف بردارند تا مبادا همبستگی اجتماعی بوجود آمده دچار خلل شود آیا به من حق می‌دهید به شما التماس کنم که برای جلوگیری از انحراف افکار عمومی از ماجرای فلسطین و برای جلوگیری از جولان براندازان صهیونیست دست از این دعوا بردارید؟

برادر رائفی‌پور؛ شما که خوب از محوریت ماجرای قدس و فلسطین و جایگاهش در اندیشه آخرالزمانی تشیع مطلعید و خوب محوریت این سرزمین مقدس را در آن انقلاب مهدوی می‌دانید و خوب می‌دانید که خط کشی آخرالزمانی ما بر اساس استضعاف و استکبار است و نه لزوما کفر و ایمان آیا نمی‌شود همین ملاک و معیار را در قبال دسته‌ای که امروز پیش رویش صف کشیده‌اید اعمال کنید و اقلا در اوج ماجرای طوفان الاقصی بردارهای رسانه‌ای یکدیگر را خنثی نکنید؟

واقع‌گرایانه بنگریم باید تفاوت‌ها و تمایزات افراد و جریانات را لحاظ کنیم اما هیچ کدام دلیل نمی‌شود که اختلافات موجود را به گونه‌ای مدیریت نکنیم که باعث نشود وجوه مرکزی و اصلی و مشترک ما، قربانی آن جنگ و دعوا شود.

والأمر اليكما

🔻
سرباز روح الله | @roohullahrazavi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرا اکنون که دست ایـران پراست ،با آمریکا مذاکره نمی کند؟

در گفتگو با مسعود براتی

🖥 youtu.be/2ssMLWd4Y2g
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 چین در صدر چالش‌های آمریکا

فاطمه فهیمی کارشناس روابط بین‌الملل:

🔹چین در دهه ۹۰ میلادی یک سیاست درونگرایی دارد اما در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ با بزرگ شدن اقتصادی، فنی و تجاری، خودش رو آماده ورود به عرصه‌های مدیریت‌های جهانی می‌بیند

🔹در دوره بایدن استراتژی‌های مهار چین در صدر استراتژی‌های امنیتی آمریکا قرار می‌گیرد

🆔 @tadavom57
🆔 @ensanenghelabeslami
انتقال نفت به سرزمین‌های اشغالی توسط شرکت اسرائیلی EAPC، فعال در زنجیره تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی با همکاری ترکیه و جمهوری آذربایجان

🔸مرکز تحلیل راهبردی و بین‌الملل در قالب برنامه تحریم رژیم صهیونیستی، به منظور شناسایی زنجیره‌ی تامین نفت و گاز رژیم صهیونیستی، گروه EAPC را که یک شرکت هلدینگ اسرائیلی فعال در حوزه‌ی نفت و گاز است، شناسایی کرد. اطلاعات این شرکت را می‌توانید در اینجا مشاهده کنید.

🔸براساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که شرکت خطوط لوله EAPC رژیم صهیونیستی، نفت جمهوری آذربایجان را به وسیله تانکرها، از ترکیه به بندر اشکلون، بندر این رژیم در دریای مدیترانه منتقل می‌کند. طی سالیان گذشته و از زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین دوکشور، آذربایجان منبع تأمین‌کننده 20 درصد نفت رژیم صهیونیستی بوده است.

🔸بنا بر گزارش Bloomberg نفتکش Seaviolet که در مالت ثبت شده است، اخیراً یک میلیون بشکه نفت خام آذربایجان را از بندر جیحان ترکیه به بندر ایلات اسرائیل منتقل کرده است. از آنجایی که اسکله نفتی اصلی رژیم صهیونیستی در اشکلون، درجریان حملات حماس تخریب شد، بندر ایلات در دریای سرخ برای حمل و نقل نفت مورد استفاده قرار می‌گیرد. قابل ذکر است که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه 21 سپتامبر 2023 به نقل از رسانه‌های ترکیه اذعان داشت که ترکیه و رژیم صهیونیستی به زودی گام‌های مشترکی را در زمینه حفاری انرژی آغاز خواهند کرد، و افزود که دو کشور شبکه‌های انرژی را ازطریق ترکیه به اروپا راه‌اندازی خواهند کرد.

🔸باتوجه به منابع به‌نظر می‌رسد روش اصلی انتقال نفت جمهوری آذربایجان از ترکیه به رژیم توسط نفتکش‌ها است و پالایش این نفت بر عهده BAZAN Group است. اطلاعات BAZAN Group را می‌توانید در اینجا مشاهده کنید.

برای مطالعه‌ی کامل گزارش لطفا به سایت آیساسنتر مراجعه فرمایید:
https://isacenter.ir/3140302251700/

#برنامه_تحریم_رژیم_صهیونیستی
#همکار_شرکت_اسرائیلی
#زنجیره_تامین_نفت
#ترکیه
#آذربایجان

@isacenter
‏یکی از استدلال‌ها برای واگذاری چابهار به هند، توانایی هند برای اخذ معافیت تحریمی آمریکا است. این گزاره نشان میدهد که برخی معتقد هستند ‎#توسعه بدون رفع تحریم یا معافیت از تحریم امکان‌پذیر نیست. این یک خطای ادراکی بزرگ است.
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
برای مواجهه درست با تحریم‌ها باید شناخت علمی، دقیق و عمیق از آن داشت.
بدون شناخت یا میخواهیم مردم را فریب بدهیم یا جاهل هستیم.
انا لله و انا الیه راجعون
مسیر ناتمام شهید رئیسی در اقتصاد و دیپلماسی اقتصادی

📝شهید رئیسی در اقتصاد و دیپلماسی اقتصادی مسیری را طی کردند که مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب بود. ویژگی مسیری که ایشان دنبال کرد، عدم معطلی برای حصول نتیجه مذاکرات هسته‌ای میان ایران و ۱+۴ (در اصل آمریکا)‌ بود. هرچند مذاکرات همراه با انتقادهای فنی در دولت ایشان دنبال می‌شد اما نکته مهم عدم توقف برنامه‌ها و اقدامات اقتصادی دولت به نتیجه مذاکرات بود. جمله کلیدی ایشان این بود که «سفره مردم را به اراده بیگانگان گره نخواهیم زد» . ما حتی یک بار هم شاهد نبودیم که ایشان یا اعضای کابینه دولت ایشان برنامه یا کاری را مشروط به توافق یا رفع تحریم کنند.
در دیپلماسی اقتصادی نیز همین مبنا دنبال شد. تمرکز شهید رئیسی بر توسعه روابط با کشورهای همسو و همسایه بود. دیپلماسی بسیار فعالانه و پرتحرک که نقش شخص شهید رئیسی بسیار کلیدی بود. عضویت در دو نهاد نوظهور بین‌المللی (سازمان شانگهای و گروه بریکس) که اوج‌گیری آنها نشانه تغییر نظم آمریکا محور در صحنه بین‌المللی بود. هرچند این دیپلماسی اقتصادی نیازمند تکمیل شدن با فهم عمیق و انسجام میان دستگاه های اجرایی داخل است. کاری که باید در معاونت اول دولت دنبال می‌شد اما به خوبی نشد.
رویکرد شهید رئیسی برگرفته از آنچیزی بود که رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم درباره نسبت اقتصاد و مذاکرات هسته‌ای بیان کرده بودند و هشداری صریح نسبت به آن داده بودند «جوانان عزیز در سراسر کشور بدانند که همه‌ی راه‌حل‌ها در داخل کشور است. اینکه کسی گمان کند که «مشکلات اقتصادی صرفاً ناشی از تحریم است و علّت تحریم هم مقاومت ضدّ استکباری و تسلیم نشدن در برابر دشمن است؛ پس راه‌حل، زانو زدن در برابر دشمن و بوسه زدن بر پنجه‌ی گرگ است» خطایی نابخشودنی است. این تحلیل سراپا غلط، هرچند گاه از زبان و قلم برخی غفلت‌زدگان داخلی صادر میشود، امّا منشأ آن، کانونهای فکر و توطئه‌ی خارجی است که با صد زبان به تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران و افکار عمومی داخلی القاء میشود.»
در سطح دیگر شهید رئیسی میدان واقعی برای حضور جوانان متخصص در صحنه اقتصاد ایجاد کرد. جوانانی که همان ویژگی های مورد اشاره رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم را دارا هستند. «بی‌گمان یک مجموعه‌ی جوان و دانا و مؤمن و مسلّط بر دانسته‌های اقتصادی در درون دولت خواهند توانست به این مقاصد برسند. دوران پیشِ‌رو باید میدان فعّالیّت چنین مجموعه‌ای باشد.» حمایت از طرح‌هایی که این جوانان برای بهبود و اصلاح وضعیت اقتصادی طراحی کرده بودند، از ویژگی‌های بارز شهید رئیسی بود.
مسیر ناتمام شهید رئیسی در اقتصاد و دیپلماسی اقتصادی باید دنبال شود تا مردم نتیجه آن را بینند و در زندگی خود لمس کنند.
⭕️شهید آیت الله رئیسی که من در کار شناختم

🔹روزهای سختی برای ملت ایران سپری می شود. از دست دادن شخصیتی پرتلاش، مخلص، مردمی و دوست داشتنی برای همه ما سخت و باورنکردنی است. بویژه برای امثال من که در معاونت طرح و برنامه آستان قدس رضوی توفیق داشتم مدتی را در خدمت ایشان باشم.

🔹یادداشت زیر گوشه ای از دریافت بنده از شخصیت شهید آیت الله رئیسی است: 

1⃣مردم دوست و مردم دار
▪️مردم، دغدغه اش بود؛ نه نمایشی بلکه واقعی! یادم نمی رود که روزی برای یکی از زوار حرم مطهر حادثه ای پیش آمده بود. تا کار درمان این زائر عزیز به پایان نرسید، حاج آقا هر چند ساعتی یک بار آخرین وضعیت زائر آقا را جویا می شدند

2⃣ دارای افق بلند و عدم محدودیت به امکانات
▪️ نوآوری هایی همچون خادمیاران استانی، زائر شهر و زائر سرا، آشپرخانه بزرگ آستان قدس و ده ها خدمت مهم دیگر از این افق بزرگ ناشی می شد. والا اگر به امکانات بود، هیچ کدام را نباید شروع می کردیم.
▪️همه ما را مکلف کردند کارهای روی زمین مانده حرم را ولو از طریق مشارکت مردم جلو ببریم.
▪️ در دولت هم چنین بودند، یک روز هم از هدف یک میلیون شغل و یک میلیون مسکن کوتاه نیامدند.
@khodjoosh
مسعود براتی
⭕️شهید آیت الله رئیسی که من در کار شناختم 🔹روزهای سختی برای ملت ایران سپری می شود. از دست دادن شخصیتی پرتلاش، مخلص، مردمی و دوست داشتنی برای همه ما سخت و باورنکردنی است. بویژه برای امثال من که در معاونت طرح و برنامه آستان قدس رضوی توفیق داشتم مدتی را در خدمت…
3⃣اعتقاد عمیق به اندیشه انقلاب
▪️مفاهیمی مثل اداره مردم محور کشور، انتخابات، شفافیت، استقلال و از همه مهمتر عدالت، باور حقیقی ایشان بود
▪️در دوره مسئولیت ایشان در آستان قدس با هدف مردمی تر شدن، شفافیت شرکت های اقتصادی محقق شد

4⃣خلوص و معنویت
▪️حضور ایشان در حرم مطهر برای نماز شب را خیلی ها دیدند. اما عزیزانی که از نزدیک با ایشان تعامل داشتند، مراقبات اخلاقی حاج آقا را از نزدیک لمس کرده اند.
▪️در جلسه ای، یکی از همکاران، شبهه مرسوم آن ایام را بیان کردند و حاج آقا در پشت تریبون صریح و محترمانه به آن پاسخ دادند. لیکن در همان روز مجددا برای ایشان وقت اختصاصی گذاشتند تا اولا مطمئن شوند که پاسخ علنی ایشان لطمه ای به شخصیت آن فرد در بین همکاران وارد نکرده باشد و ثانیا به طور دقیق تری شبهه ذهنی اش برطرف شود

5⃣ حساسیت به بیت المال
▪️در ابتدایی که مسئولیت را در آستان قدس بر عهده گرفتم، فرمودند مبادا سرمایه ها خرج امور جاری شود.
▪️در تنظیم بودجه روی ارقام اصلی یک به یک دقت داشتند و طرف صرفه جویی را می گرفتند. از همان جاهای محدودی که صدای حاج آقا بالا می رفت عدم ملاحظه جیب بیت المال بود
@khodjoosh
2024/09/22 04:02:27
Back to Top
HTML Embed Code: