Telegram Web
🔶رازداری پزشکی؛ گم کردن سوراخ دعا توسط همشهری!

🔻نظرات نویسندگان مهمان لزوما بازتاب دهنده نگاه صدای پزشکان نیست

✍🏼 سوران امین‌زاده
چشم پزشک
دانش آموخته دانشگاه تهران

روزنامه همشهری در تاریخ ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۱، یادداشتی را تحت عنوان 《رازداری پزشکی》منتشر کرده که در فراز پایانی آن آمده است:《...چرا که با توجه به اهمیت و ضرورت اصل رازداری، پزشک باید در حفظ اسرار بیمارش کوشا باشد، اما در مواردی که در قوانین مختلف مورد بررسی قرار گرفت رازداری به‌صورت مطلق نبوده و استثنائاتی نیز خواهد داشت؛ چراکه اگر پزشک به اصول اخلاقی حرفه خود در همه حال پایبند بوده و درصورت آگاهی از ارتکاب جرم از سوی بیمار باز هم رازداری بیمارش را در اولویت قرار دهد، وظیفه‌ انسانی خویش را زیر پا نهاده است؛ چراکه مطالعات انجام شده بیانگر ضرورت حفظ رازداری در غیراز موارد استثنایی است و پزشک را در مورد ارتکاب جرم ملزم به نقض رازداری کرده‌اند.»

این یادداشت توسط یک کارشناس ارشد حقوق جزا به نگارش درآمده است. ساده‌لوحانه است اگر فکر کنیم در شرایط ملتهب کنونی یک غیر‌ پزشک در یک روزنامه با گرایش سیاسی مشخص این نکته اظهر من‌الشمس را صرفا برای یادآوری اخلاق حرفه‌ای به پزشکان منتشر کرده باشد. به نظر می‌رسد هدف نهایی نویسنده جمله آخر یادداشتش باشد که با نگاهی نه چندان خوشبینانه، تهدیدی ضمنی نیز در آن مستتر است. اگر فرض کنیم نویسنده این یادداشت در زمان نگارش آن در حال گرفتن حمام آفتاب بوده و در یک دستش قلم و در دست دیگرش لیوان موهیتو را نگه داشته باشد، آنگاه می‌توان به آرامی از کنار این جملات گذشت. اما مطمئنا این گونه نبوده و جان کلام آن در بستر اتفاقات اخیر شکل گرفته است. اگر هدف نویسنده این است که در شرایط فعلی هر مصدومی که از در بیمارستان وارد شد را مجرم تلقی کنیم و با این توجیه رازداری پزشکی را به صورت قانونی نقض کنیم، باید به ایشان یادآور شد که: اولا، اصل بر برائت است، دوما افشای راز بیمار فقط با مجوز دادگاه و قاضی امکان پذیر است. نکته سومی هم دارد که خالق این سطور از ترس اینکه بیلبوردهایش را از سطح شهر پایین بکشند اشاره نمی کند. اگر هم هدف نویسنده این نیست که اهلا و سهلا. این روزهای پر تنش، زمان خوبی برای یادآوری نکات حقوقی به جامعه پزشکی نیست، خیلی‌های دیگر جلوتر از ایشان در این صف هستند. البته که نیتتان خیر بوده لیکن سوراخ دعا را گم کرده‌اید.

@MedVoice
روایت تسنیم از کشته شدن خانم دکتر آیلار حقی، دانشجوی پزشکی دانشگاه آزاد تبریز:
«پلیس: دختر جوان تبریزی به نام «آیلار حقی» بر اثر سقوط در محل گود‌برداری جنب برج شهران فوت کرده / ۳ نفر از مرتبطین در این حادثه دستگیر شدند.»

در مورد بسیاری از کشته شده های روزهای اخیر روایت رسمی سقوط بوده است

@MedVoice
عدم امکان خرید تعهدات آموزش رایگان برای سهمیه مناطق ۲ و ۳ به مدت یک برابر مدت تحصیل (اجبار بر گذراندن یک برابر مدت تحصیل و امکان خرید باقیمانده تعهدات پس از آن)

افزایش قابل توجه هزینه خرید آموزش رایگان

@MedVoice
امتیاز پروانه مطب در تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و البرز از ۳۶۰ به ۲۵۰ تقلیل می‌یابد

⬛️دکتر محمد رییس‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، ‌ از کاهش امتیاز کسب پروانه مطب پزشکان خبر داد و گفت: مجلس شورای اسلامی قانون تسهیل فضای کسب و کار را در پنجم اردیبهشت ماه مصوب و ابلاغ کرد که حوزه سلامت هم مشمول این قانون می‌شود. بر همین اساس هم جلسات مکرری را با معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد داشتیم که از ما خواستند تا در راستای عمل به این قانون اقدامات لازم را انجام دهیم. پیگیری‌های جدی در این زمینه صورت گرفت و در این جلسات اعلام کردیم که آمادگی داریم تا امتیازات برای همکاران جوان را در زمینه دایر کردن مطب و سایر مجوزها بنا به این قانون تسهیل کنیم، اما ضوابط این کار را وزارت بهداشت به ما ابلاغ می‌کند.

⬛️وی افزود: در قانون صدور پروانه مطب به طور واضح ذکر شده که سازمان نظام پزشکی بر اساس ضوابطی که وزارت بهداشت ابلاغ می‌کند، پروانه و مجوز مطب را صادر می‌کند. بر همین اساس هم در جلساتی که برگزار شد، اعلام کردیم که اگر وزارت بهداشت این همراهی و هماهنگی را داشته باشد، ما در سازمان نظام پزشکی به شدت استقبال کرده و پیگیر هم هستیم. بر این اساس اخیرا در کمیسیون ماده هفت که سه الی چهار نفر هم به عنوان نماینده وزارت بهداشت در آن حضور دارند، این موضوع مطرح شد و هم افرادی که به نمایندگی از طرف وزارت بهداشت در این کمیسیون حضور دارند، توافق کردند و هم من برای اطمینان بیشتر نظر موافق معاون درمان وزارت بهداشت، دکتر کریمی را نیز دریافت کردم و مقرر شد که در گام اول امتیازهای کسب پروانه مطب را در پنج شهر بزرگ تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و البرز از ۳۶۰ به ۲۵۰ تقلیل یابد و در سایر شهرها نیز از ۲۵۰ به ۱۷۰ تقلیل دادیم.

⬛️رییس‌زاده ادامه داد: در عین حال شاخص جمعیتی را هم تقریبا نصف کردیم که عدد آن در شهرهای مختلف، متفاوت بوده و متناسب با منطقه و رشته تفاوت دارد؛ اما عموما به دنبال این هستیم که این شاخص جمعیتی را نصف کرده و به نوعی ظرفیت را برای ایجاد مطب دو برابر کنیم. این اقدام در راستای عمل به قانون مصوب مجلس مبنی بر تسهیل فضای کسب و کار مورد توافق وزارت بهداشت و سازمان نظام پزشکی قرار گرفت تا همکاران جوان ما بتوانند با زحمت، وقت و امتیاز کمتری مجوز مطب را دریافت کرده و فضای کسب و کارشان تسهیل شود. ما به شدت نیازمند ایجاد نشاط و امید به ویژه در بین فارغ‌التحصیلان جوان‌مان هستیم و باید فضای کسب و کار آنها فراهم شود.

⬛️رییس‌زاده با بیان اینکه این گام بزرگی است که سازمان نظام پزشکی با همکاری وزارت بهداشت برداشته است، ادامه داد: همین الان تعداد زیادی از پرونده‌هایی که در نوبت بودند و امتیازاتی را کم داشتند، با کاهش قابل توجه امتیازات مشکلات‌شان حل می‌شود. ۲۵۰ و ۱۷۰ امتیاز هم امتیازاتی است که همکاران با امتیازات طرح ضریب K می‌توانند آن را کسب کنند. بنابراین می‌توان به نوعی گفت که افراد بعد از دوره خدمت ضریب طرح‌شان به ویژه در مناطق محروم با زمان کمتر و راحت‌تر از قبل می‌توانند امتیازات لازم برای اخذ مجوز مطب را کسب کنند.

⬛️رییس‌کل سازمان نظام پزشکی همچنین گفت: در گام بعدی دنبال این هستیم که با سازوکارهایی که دسترسی مردم در مناطق محروم مشکل پیدا نکند، کل امتیازات را حذف کنیم که البته این اقدام نیاز به کمک دولت و مجلس دارد تا بتوانیم بسته‌های تشویقی و مشوق‌های قابل توجهی را برای ماندگاری همکاران‌مان در مناطق کمتر برخوردار فراهم کنیم؛ به طوری که بجای حضور پزشکان بر اساس مولفه‌های سلبی به سمت مولفه‌های ایجابی رویم. اگر این شرایط مهیا شود، در گام بعدی می‌توانیم با همکاری وزارت بهداشت کل امتیازات را حذف کنیم. بر این اساس هرکس که فارغ‌التحصیل شد و دوره خدمات قانونی‌اش را گذراند، مانند سایر مشاغل بتواند مطب تاسیس کند.

⬛️وی تاکید کرد: اکنون کسی که مهندسی کامپیوتر دریافت می‌کند، از روز بعد می‌تواند مجوز دریافت کرده و دفتر برای خودش تشکیل دهد. جامعه پزشکی و به خصوص قشر جوان فارغ‌التحصیل ما هم باید به همین صورت باشند. ضوابطی که طی این سال‌ها دیده شده و تکان نخورده‌اند، ان‌شاءالله با کمک سازمان نظام پزشکی که دنبال این کار است و با همکاری خوب وزارت بهداشت و معاونت درمان عملیاتی شود.

@MedVoice
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نظر دکتر احمدرضا نیاورانی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مورد دکتر حمید قره‌حسنلو که به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده‌اند

@MedVoice
خاکسپاری خانم دکتر آیدا رستمی، پزشک ۳۶ ساله که نیروی انتظامی علت مرگ مشکوکش را به خانواده تصادف اعلام کرده است. موبایل و وسایل شخصی او به خانواده تحویل نشده است.

@MedVoice
Letter to Dr Ghanaati.pdf
464.4 KB
نامه ۹۰ تن از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خطاب به ریاست این دانشگاه در اعتراض به شیوه‌نامه جدید انضباطی

🔺در بخشی از متن نامه آمده است:

«اخیرا در فضای پرالتهاب جامعه شاهد آن هستیم که به جای استقبال از حساسیت دانشجویان به مسائل روز و ابراز تمایل دانشجویان نخبه کشور برای ماندن و ساختن کشورشان، اقدام به بازنگری تنگ‌نظرانه شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه انضباطی به عنوان ابزاری برای خاموش ساختن صدای اعتراضات دانشجویان شده است. آیا در مقطع ناآرام جاری، بازنگری منصفانه امکان‌پذیر است و می‌توان برای آن مقاصد آزاد‌اندیشانه متصور شد؟»

@MedVoice
4_5821453932047633539.pdf
156 KB
هشدار ۲۹۳ عضو هیئت علمی و متخصص دانشگاه علوم پزشکی مشهد به وزیر بهداشت در خصوص جرم انگاری فعالیت دانشجویی در آئین نامه جدید انضباطی

@MedVoice
🔶داستان کمبود جراح قلب و راهکارها

🔻نظرات نویسندگان مهمان لزوما بازتاب دهنده نگاه صدای پزشکان نیست

✍🏼 سوران امین‌زاده
چشم پزشک
دانش آموخته دانشگاه تهران


حداقل چند نفر جراح قلب تربیت میکردید که اگر خودتان نیاز داشتید، یکی باشد بای‌پَسِتان(bypass) کند. این‌ها خطاب به جامعه جراحان قلب کشور است که سال‌ها دهانه ورودی به حلقه جراحان قلب را چنان تنگ کردند و مافیای این رشته به اندازه‌ای قوی بود که برای تحصیل در آن علاوه بر توانایی‌های علمی و عملی، مهارت چاپلوسی هم جز پیش‌نیازها بود‌. وضعیت جراحی قلب و کودکان در کشور چنان وخیم است که بزرگواران در گروه‌های خصوصی خود به شوخی هم که شده جمله آغازین این یادداشت را تکرار می‌ کنند. به این تنگ‌نظری‌ها مهاجرت افسارگسیخته پزشکان، عدم جذابیت مالی این رشته‌ها و طول مدت تحصیل زیاد آن‌ها را نیز اضافه کنید تا با فاجعه‌ای هر چه عمیق‌تر رو‌به‌رو شویم. فاجعه‌ای که دست‌اندرکاران را به صرافت اعتراف کردن انداخته است. اگرچه در دوران "پَسا مهسا" به نظر می‌رسد راه‌حل طولانی مدت هر بحرانی از خلال یک حکمرانی خوب و تغییر استراتژی‌ها می‌گذرد، اما عجالتا راهکارهای زیر برای حل کوتاه‌مدت مشکل کمبود جراحان قلب و کودکان به هر کسی که گوش شنوایی دارد پیشنهاد می‌شود:

۱. تبدیل رشته‌های جراحی قلب و کودکان از فوق‌تخصص به تخصص؛ به گونه‌ای که متقاضی این رشته‌ها یک یا دو سال به عنوان رزیدنت جراحی عمومی تحصیل کند سپس یک دوره ۲ یا ۳ ساله از رشته مورد نظر را طی کند و به عنوان متخصص فارغ‌التحصیل شود. مانند رشته قلب که از داخلی جدا شد و با کاهش طول دوره و کانالیزه شدن فرد در مسیر مشخص تعداد کاردیولوژیست‌ها به میزان چشمگیری افزایش پیدا کرد.

۲. حذف سربازی برای متقاضیان آقای این رشته‌ها؛ این کار احتمالا بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

۳. حذف مالیات بر درآمد جراحان قلب و کودکان؛ درآمدی که از راه طبابت به دست آمده باشد.

۴. اجازه تاسیس مطب بدون توجه به میزان امتیاز

۵. افزایش k جراحی برای این دو رشته

البته می توان پیشنهادات دیگری نیز به این لیست اضافه کرد اما موارد بالا احتمالا در دسترس‌ترین، سریعترین و کم‌هزینه‌ترین آن‌ها می‌باشند.
این روزها نوشتن در مطبوعات شاید بیهوده‌ترین کار ممکن باشد چرا که سرها مانند کبک زیر برف و گوش‌ها از پنبه پر است‌، لیکن به قول شاعر :

دل گفت مرا علمِ لَدُنّی هوس است
تعلیمم کن اگر تو را دسترس است
گفتم که الف، گفت: دگر؟ گفتم: هیچ!
در خانه اگر کس است، یک حرف بس است

پ.ن: علم لَدُنّی، علمی است که از طریق مکاشفه به فرد الهام شود.

@MedVoice
رئیس‌زاده رئیس نظام پزشکی تهران بزرگ شد

⬛️در چهاردهمین جلسه هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ که روز سه‌شنبه ۲۰ دی ماه ۱۴۰۱ برگزار شد، محمد رئیس‌زاده رئیس فعلی سازمان نظام پزشکی کشور به اتفاق آرا به عنوان رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ نیز انتخاب شد

⬛️موید علویان رئیس هیات مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ در پی وقایع ۴ آبان ماه از سمت خود استعفا داده بود


@MedVoice
وزیر بهداشت: پزشکی که به اروپا، آمریکا، کانادا و انگلیس مهاجرت کند، به او شغل نمی‌دهند.

⬛️به گزارش ایلنا وزیر بهداشت و درمان گفت: ما خیلی نگرانی از این قضیه نداریم، کاری که انجام دادیم این بود که آموزش و تربیت را بالا بردیم تا آنقدر نیرو داشته باشیم که تهدید از سر ما برداشته شود

⬛️بهرام عین‌الهی درباره آمار منتشر شده درخصوص موج مهاجرت پزشکان به خارج از کشور گفت: به عنوان یک کارشناس، نه به عنوان یک وزیر؛ زیرا من رئیس انجمن آموزش پزشکی کشور هستم و به عنوان یک کارشناس در جلسات مختلف هم در خارج و هم در داخل شرکت کرده‌ام می‌گویم، پزشکان باید به جایی مهاجرت کنند که نیاز وجود داشته باشد.

⬛️وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: امروزه در اروپا، آمریکا و کانادا نیاز پزشکی وجود ندارد. از همکاران خود من افرادی بودند که چشم پزشک بودند به کانادا رفتند و در حال حاضر اپتومتر شده‌اند و کار چشم پزشکی به آن‌ها نمی‌دهند. اگر کسی به آمریکا برود مثلا مدرکش پزشکی باشد می‌گویند دوباره باید از انترنی شروع کنی و باید دوباره درس بخوانی و بُرد ما را بگیری و مجوز کار نمی‌دهند.

⬛️وی تاکید کرد: از جامعه پزشکی اگر کسی مهاجرت کند در اروپا، آمریکا، کانادا و انگلیس به او اشتغال نمی‌دهند مگر این‌که کار دیگری انجام دهد، آن کار پزشکی که داخل کشور انجام می‌دهند نمی‌توانند در خارج داشته باشند، البته برخی از کشورهای حاشیه خلیج فارس، اشتغال می‌دهند اما آن‌ها هم جمعیت‌شان خیلی کم است حتی به اندازه بعضی از شهرهای ما نیست.

⬛️عین‌اللهی خاطرنشان کرد: ما خیلی نگرانی از این قضیه نداریم، کاری که انجام دادیم این بود که آموزش و تربیت را بالا بردیم تا آنقدر نیرو داشته باشیم که تهدید از سر ما برداشته شود. امسال ۲۵ درصد افزایش ظرفیت دستیاری ایجاد کردیم که به طور مثال در سال گذشته ۳ هزار نفر بودند و امسال نزدیک به ۴ هزار دستیار گرفتیم که این‌ها همه متخصص می‌شوند و در کشور مشغول به کار می‌شوند، بنابراین فکر نمی‌کنم نگرانی چندانی وجود داشته باشد.

@MedVoice
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ابراهیم رئیسی با صدور حکمی عبدالحسین خسروپناه را به سمت دبیری شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب کرد.

⬛️حکم روسای دانشگاه‌های کشور از جمله دانشگاه های علوم پزشکی باید به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد

@MedVoice
اعلام آمادگی وزیر آموزش و پرورش برای ایجاد هنرستان های طب ایرانی

⛔️خبرگزاری دانشجو نوشت یوسف‌ نوری، وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه طب سنتی ما، مدیون دانشگاهی است که امام صادق(ع) تشکیل دادند و در کشور ما دانشمندانی مانند ابوعلی سینما پایه‌گذار جهانی شدن طب ایرانی بودند، گفت: جامعه ما اگر بخواهد رو به جلو حرکت کند نیازمند توجه به دوره‌های ابتدایی مدارس است.

⛔️وی افزود: ما در کتاب‌های درسی در رابطه با سلامت بحث‌های بسیار زیادی داریم حتی کتاب مستقل هم داریم اما بچه‌ها فقط به دنبال این هستند بخوانند و امتحان بدهند و این رویه باید اصلاح شود.

⛔️وزیر آموزش و پرورش با اشاره به این که جشنواره طب ایرانی بر مبنای تاکیدی است که مقام معظم رهبری در اردیبهشت امسال در رابطه با بحث هویت داشتند، اذعان داشت: طب رایج هم جایگاه خودش را دارد، اما طب ایرانی باعث ارتباط با فرهنگ اصیلمان می‌شود و آموزش و پرورش آمادگی تدارک تشکیلات دانش‌آموزی و تاسیس هنرستان‌های طب ایرانی را دارد تا از ظرفیت معلمان و دانش‌آموزان در این مسیر استفاده شود.

توضیح تکمیلی: منبع این خبر خبرگزاری دانشجوست و متن بدون تغییر و با کمی تلخیص استفاده شده، عنوان «ابوعلی سینما» به جای «ابوعلی سینا» در خود متن خبر خبرگزاری دانشجو موجود است
https://snn.ir/fa/news/1057057

@MedVoice
🔶دکتر فرهاد میثمی و بهلول عاقل!

🔻نظرات نویسندگان مهمان لزوما بازتاب دهنده نگاه صدای پزشکان نیست

✍🏼 سوران امین‌زاده
چشم پزشک
دانش آموخته دانشگاه تهران


پس از انتشار تصاویر دکتر فرهاد میثمی که موجب تاسف و تاثر هر وجدان بیداری شد، کنشگران اجتماعی به روش‌های گوناگون اعم از واکنش‌های احساسی، تحلیل‌های حقوقی‌و... اظهار نظر کردند که ترجیع‌بند همه آن‌ها، آزادی ایشان بود. ضمن آرزوی تحقق این خواسته، ذکر چند نکته در این رابطه خالی از لطف نخواهد بود:

۱. دکتر میثمی همواره خواستار تغییرات و کنشگری خشونت‌پرهیز بوده و هست و در این راستا کتابی با همین مضمون نیز ترجمه کرده است. پر واضح است لفظ خشونت‌پرهیزی هم شامل مردم خواستار تغییر و هم حکومت می‌شود.

۲‌. طی این چند روز افرادی در مورد آزادی ایشان اظهار نظر کرده‌اند که در نقطه مقابل خشونت‌پرهیزی قرار دارند، به نظر می‌رسد برای این افراد دکتر میثمیِ در‌ بند با آن عکس‌ها کارکرد بیشتری نسبت به دکتر میثمی‌ای داشته باشد که آزاد است و از خشونت‌پرهیزی می‌گوید. شاید اگر ایشان در جریان اعتراضات خارج از زندان بود، سرنوشتی مشابه احمد زیدآبادی پیدا می‌کرد.

۳. روزی تاجری از بهلول پرسید که یا شیخ! سرمایه‌ای دارم،آن را چه کنم که سود خوبی حاصل آید؟ گفت: آهن و پنبه بخر‌. این دو کالا بعد از مدتی کمیاب شدند و تاجر سود خوبی کرد. چند ماه بعد،دوباره بهلول را دید و پرسید: آهای بهلول دیوانه، این بار چه کنم؟ بهلول در پاسخ گفت: پیاز بخر. پس از مدتی پیازها فروش نرفت و گندید و تاجر ورشکست شد. تاجر از بهلول پرسید: چرا بار اول آن شد و این بار این؟ بهلول پاسخ داد: بار اول مرا شیخ خطاب کردی و بار دوم دیوانه. نتیجه شیخ آن باشد و دیوانه این!
اگر حکومت معتقد است که هر معترضی اغتشاش‌گر است و هر منتقدی دست‌نشانده دشمن، نتیجه‌اش می‌شود همین وضعیت زندان‌های ما. به نظر میرسد امثال دکتر میثمی قربانی چنین نگاهی هستند که راه را بر گفتگو و کنشگری خشونت‌پرهیز می‌بندد. آیا وجود منتقدانی مانند دکتر میثمی، احمد زیدآبادی و امثالهم که با وجود تمام مشقت‌هایی که بر آن‌ها رفته کماکان بر وجه خشونت‌پرهیزی کنشگری اصرار می ورزند برای یک حکومت نعمت نیست؟

۴. میگویند پزشکان در کنش‌های سیاسی و اجتماعی آدم‌های محافظه‌کاری هستند، چرا که همیشه احساس می‌کنند چیزهایی برای از دست دادن دارند، البته تا حدی هم درست میگویند. به نظر میرسد این طرز فکر مشترک ناشی از اتمسفر این شغل و رشته باشد. با این وجود شخصی مانند دکتر میثمی حاضر است مسیر دیگری را انتخاب کند. چرا؟ چه انگیزه‌ای باعث شد ایشان، این مسیر را انتخاب کند؟ چرا در جامعه‌ای که افراد حاضرند از هر رانت و سهمیه و تقلبی استفاده کنند تا پزشک شوند، دکتر میثمی آن را میبوسد و دو دستی تقدیم می‌کند؟ آیا ارزشش را داشت یا دارد؟
پاسخ به این سوال‌ها جوهره فکری ایشان را تشریح خواهد کرد. جوهره‌ای که احتمالا مختص یک فرد خاص نیست و هر شخصی ممکن است در برهه‌ای از زندگی به آن برسد. در واقع شاید مرحله‌ای از تکامل روح و روان آدمی باشد که فرد حاضر است جانش را برای اعتقادش بدهد. به مثابه سربازی که جانش را برای وطنش میدهد.

در هر صورت دکتر میثمی اگر همین امروز هم  به اعتصابش پایان دهد به هدف خود رسیده چرا که پیامش به بهترین شکل منتقل شده است.

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز
کآن سوخته را جان شد و آواز نیامد
این مدعیان در طلبش بی خبرانند
کآن را که خبر شد خبری باز نیامد

@MedVoice
تصویب اصلاحات قانون برقراری عدالت آموزشی (سهمیه مناطق محروم)

⭕️به گزارش ایسنا نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز مجلس، گزارش کمیسیون آموزش و تحقیقات در مورد طرح اصلاح قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی را بررسی کرده و به منظور تامین نظر شورای نگهبان با اصلاحات صورت گرفته در این طرح موافقت کردند.

⭕️ماده ۱ به شرح زیر اصلاح شد:

تبصره "۱" بند "۳" ماده‌واحده قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌‎های تحصیلات تکمیلی و تخصصی مصوب ۲۹ /۱/ ۱۳۸۹ با اصلاحات و الحاقات بعدی، به‌شرح زیر اصلاح می‌شود:

تبصره ۱- تعهد أخذ شده برای کلیه مشمولان این بند در مقطع دکترای عمومی‌حرفه‌ای "پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی" 1/5 برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقه‌ای و برای رشته‌های تخصصی پزشکی 1/7 برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقه‌ای و برای سایر مشمولان از جمله رشته‌های‌ تخصصی دندانپزشکی و فوق تخصصی پزشکی و دندانپزشکی دو برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقه‌ای است که قابل خرید یا واگذاری به غیر نمی‌باشد. همچنین مدت تعهدات هیچ‌یک از مشمولان این بند پس از لازم‌الاجراشدن این قانون، نباید از مدت تعهدات او پیش از لازم الاجراشدن آن بیشتر شود.

مدت تعهد مشمولان رشته‌های تخصصی پزشکی که قبل از لازم الاجراشدن این قانون فارغ التحصیل شده اند، به میزان دو برابر دوره تحصیلی مصوب بدون اعمال ضریب منطقه‌ای می باشد.

⭕️ بر اساس اصلاحات صورت گرفته در ماده ۳ متن زیر به تبصره "۴" بند "۳" ماده‌ واحده قانون، اضافه می‌شود:

دانش‌آموختگان مقاطع پزشکی عمومی، دندانپزشکی عمومی و داروسازی عمومی پذیرفته‌شده سهمیه این قانون که حائز شرایط آیین‌نامه‌های استعدادهای درخشان مصوب وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌باشند، صرفاً در همان سال فارغ‌التحصیلی مجازند در آزمون‌های دستیاری تخصصی در رشته مورد نیاز دانشگاه/ دانشکده علوم پزشکی محل تعهد به صورت آموزشی یا درمانی شرکت نمایند و در صورت قبولی، مجموع تعهدات دو مقطع را پس از فارغ‌التحصیلی در محل تعهد سپری نمایند.

⭕️بر اساس اصلاحات صورت گرفته در تبصره ۷ ماده ۴ این طرح؛ متعهدینی که پس از پذیرش در سهمیه تعهدی، به بیماری صعب‌العلاج یا ناشی از حوادث مبتلا شده و با تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توانایی خدمت در محل تعیین‌شده را ندارند، در مدت درمان، حداکثر برای مدت یک سال مجاز به تغییر محل انجام تعهد به یکی از مناطق کم برخوردار مورد موافقت کمیسیون عالی تعهدات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ‌می‌باشند. درصورت ضرورت مجدداً باید فرایند أخذ مجوز برای سال بعد با تشخیص وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی شود. وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف است نسبت به ‌تأمین نیروی جایگزین اقدام نماید.

⭕️تبصره ۱۳ این طرح به شرح زیر اصلاح شد:

دولت مکلف است از ابتدای سال ۱۴۰۲ از محل اعتبارات مربوط به ‌تأمین و ارتقای سلامت جامعه موضوع جزء "۱" بند "ب" ماده "۷" قانون هدفمندکردن یارانه‌ها مصوب ۱۵/ ۱۰/ ۱۳۸۸ با اصلاحات و الحاقات بعدی در قالب بودجه سنواتی، نسبت به حذف سقف مزایای غیرمستمر متعهدین مشمول این بند از قبیل کارانه اقدام کند.

⭕️تبصره ۱۴ ماده ۴ این طرح به شرح زیر اصلاح شد:

مستنکفین از انجام تعهدات، علاوه بر اعمال ممنوعیت‌های مقرر در تبصره "۲" این بند و درج در پرونده، مکلف به پرداخت جریمه نقدی می‌باشند. مبلغ جریمه، معادل اعتبار مورد نیاز برای تأمین نیروی جایگزین در منطقه تعهدی در مدت غیبت خواهدبود که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محاسبه می‌شود. جریمه نقدی تعیین‌شده در حکم سند لازم‌الاجرا بوده و از طریق واحد اجرای اسناد رسمی ‌سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قابل مطالبه می‌باشد. این جریمه، جایگزین خدمت در محل تعهد نبوده و متعهد موظف به انجام تعهد قانونی خود خواهدبود. همچنین صدور گذرنامه و مجوز خروج از کشور برای مستنکفین از انجام تعهدات طبق فهرست اعلامی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ممنوع است.

⭕️تبصره ۱۵ ماده ۴ نیز به شرح زیر اصلاح شد: پذیرفته‌شدگان دوره‌های پیش از تصویب این قانون نیز مشمول مفاد احکام این قانون ‌می‌شوند. دم اجرای تکالیف مقرر در تبصره های "۱" "۲" و "۳" بند "۳" ماده واحده این قانون از سوی مسئولین ذی ربط،، جرم محسوب شده و مرتکب به مجازات تعزیری درجه شش موضوع ماده "۱۹" قانون مجازات اسلامی مصوب ۱/ ۲/ ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی محکوم می‌شود.

@MedVoice
تعریف «خانواده با شکوه» از نظر «معاونت بهداشت» «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» جهت تشویق:
فرزند دار شدن مادر پیش از ۱۸ سالگی و پس از ۳۵ سالگی
2024/12/21 09:29:44
Back to Top
HTML Embed Code: