Telegram Web
تردید درباره‌ی ۲۸ مرداد ۳۲: آیا کودتا بود؟ آیا به زیان ایرانیان بود؟

#دکتر_مردیها

برشی از کتاب منتشر نشده «غلطواره فکر سياسی در ایران»، ۱۳۸۰، به قلم سید مرتضی مردیها، دانشیار گروه فلسفهٔ دانشگاه علامه طباطبایی، به نقل از کانال تلگرامی او در پی می‌آید:
اساساً مسلم نیست که حوادث ۲۸ مرداد ۳۲ را بتوان به درستی کودتا خواند، یا اینکه اگر هم کودتا بوده، در مجموع، حادثۀ بدی بوده باشد. مسلم نیست که این «کودتا» امریکایی بوده و به ‏دست سازمان سیا انجام شده باشد. مسلم نیست که در جایگزینی شاه به جای مصدق، ملت ایران مغبون شده باشد. مسلم نیست که باز شدن پای امریکا به ایران پس از کودتا به زیان ایرانیان بوده باشد. اگر عکس این موارد مسلم نباشد. البته مدعایی تا این حد مخالف قول مشهور، می‌‏تواند خشم‌برانگیز باشد، اما به گمان من در این باره، استثنائاً، به وجدان عامه بیش می‌‏توان اعتماد کرد تا به گفتار مسلط روشنفکری. و گرچه عامه هم به‏ شدت از گفتار مذکور متأثرند، اما در پس زدن موانعِ دید، توفیق بیشتری داشته‏‌اند.

ممکن است گفته شود مأمور ارشد سی آی اِی خودش شرح ماجرا را گفته و کلیپ آن مشهور است، پاسخ این‌ است‌ که کمکی در این زمینه صورت گرفت، ولی شواهدی هست که کمک مالی ناچیزی بود و ترغیبی، ولی نه ابدا در حدی که بشود گفت تمام یا عمده کار طراحی و اجرا با عوامل سی آی ای بوده باشد. مأمور ذیربط بعدها برای بزرگ‌جلوه دادن خودش در آن مساهمتِ ناچیز بزرگنمایی کرده بود.
ممکن است گفته شود امریکا خود به خطای خود اعتراف کرده ‏است، چگونه ممکن است ما ذمه آنان را بری کنیم، پاسخ این است که، حزب دمکرات امریکا، با تحفه‌هایی چون‌ کارتر، خودش منشأ و مدافع برخی از این ژست‌های روشنفکرانه بوده است، و بسیاری از نظرات این حزب بیشتر نظر روشنفکران چپگرای امریکایی است تا موضع کلان و عمومی مملکت امریکا. اینها می‌توانند امریکا و دولت آن را از باب این گونه کنش‏ها مورد انتقاد قرار دهند؛ ولی این به معنای اعتراف امریکا به خطا نیست، نظر بعضی از امریکاییان است. از این گذشته، چه بسا، اعتراف مذکور بیش از یک استمالت مصلحت‌آمیز به منظور بهبود روابط با ملتی نبوده باشد، که نزدیک‌ نیم‌قرن بوده هر مشکل و مسأله‌ای را به «کودتا» نسبت می‌داده‌اند

شاه بنای آن داشت که برنامۀ توسعه کشور را در کانون توجه و تلاش قرار دهد و مصدق در سودای استقلال بود. ساختن قهرمانی از مصدق، در تقابل با شاه، خطای سیاسی بزرگ سه‌ربع قرن گذشته است. آنچه مصدق را به يك شخصيت بزرگ شبه‏ اسطوره‏اى تبديل كرد، گرايشی بود كه همه‌چيز را در مقابله با بیگانه و نجات از استعمار (در معنای هرگونه ارتباط با خارجیان) مى‏ديد؛ یعنی همان چیزی که جریان روشنفکری چپگرا تبلیغ می‌کرده و در این سه دهه معلوم شد چقدر خطا است. (بگذریم از سلطنت‌ستیزی برخی نخبگان که آن هم مد روز شده بود.) به دست گرفتن زمام امور نفت، به عنوان مهم‏ترين منبع ثروت ما، كار شکوهمندی به نظر می‏آمد، اما نه انتخاب سیاسی زیرکانه‌ای بود، نه حتی کار اخلاقی و قانونی. فارغ از حماسه‏‌گرایی، منافع همه‌جانبه کشور را در بر نداشت؛ مخالفت شاه با مصدق هم، بیشتر از این حیث بود که شاه او را مانع برنامهٔ توسعه خود می‌‏دید، نه اين كه شاه مخالف استقلال ايران بوده باشد و از نظر حفظ منافع انگليس یا امریکا با مصدق مخالفت كرده باشد.

برخوردهای شاه با آمريكا و انگلستان در اواخر دهۀ چهل و اوايل دهۀ پنجاه بر سر كنسرسيوم و قيمت نفت به خوبى استقلال‏‌طلبى مثبت شاه و حمايت او از منافع ایران را نشان می‌‏دهد. شاه به موازات اين كه از بحران اقتصادى اوايل دهۀ چهل عبور كرد و قيمت نفت هم اندك اندك فزونى گرفت، اعتماد به نفس پيدا كرد و توانست قدرى از تكيه به آمريكا و غرب فاصله بگيرد. براى نشان دادن اینکه دوستی او با غرب به منظور توسعه صنعتی است، وقتی سستی آنها را دید، به شوروی سفر كرد و قرارداد وارد كردن ذوب‌آهن را امضا كرد و نشان داد كه با زيركى تمام قادر است از توازن قوا ميان شوروى و غرب بهره ببرد.

مطالب مربوط به
#تاریخ_معاصر
#نفت
#پهلوی و
#مش_ممد_مصدق
www.tgoop.com/JAAMEbaaz/4082


@JAAMEbaaz | فلسفه‌‌ی علوم اجتماعی
@Rfekri | نخبگان معاصر ملت
لس آنجلسو رها کن
فکری به حال ما کن


اینگونه نباشد که :
دو ماه قبل هواداران بشار شمشیر بدست به خیابان آمدند حالا شمشیر معلوم نیست کجایشان رفته تکرار شود
و بعضی ها سرگرم ایراد گرفتن از کشورهای دیگر باشند.

به والله ما غافلیم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سرقت روزانه ۷۰ هزار لیتر بنزین هواپیما با یک روش عجیب در بندرعباس

☹️رئیس کل دادگستری استان هرمزگان از کشف یک انشعاب دو کیلومتری خط لوله سوخت هواپیما موسوم به ATK، در بندرعباس خبر داد.

☹️نتایج حاصل از بازرسی تجهیزات کشف شده و همچنین ارزیابی ها نشان می‌دهد که سارقین مدت زیادی از این خط لوله استفاده کرده‌اند این انشعاب غیرمجاز ظرفیت برداشت حدود ۷۰ هزار لیتر در شبانه روز داشته است.

☹️ طبق نظر کارشناسان ارزش خود لوله غیرمجاز حدود ۴ ملیارد تومان است و ظاهرا سارقان دانش فنی و اطلاعات لازم در اختیار داشته‌اند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 تمثیل غار افلاطون
نارضایتی از نادانی
دشمنی با آگاهی

واقعیت چیست؟
دانش چیست؟
معنی زندگی چیست؟

@persian_organon | ایوان‌چراغانی‌دانش
@mghlte | عصر روشنگری
@moghaletat2 | آرشیو مغالطات
دِکارْت و شک دکارتی

🔰رنه دکارت  (زادهٔ ۱۵۹۶ در فرانسه — درگذشتهٔ  ۱۶۵۰ در  سوئد) ریاضی‌دان 
و فیلسوف فرانسوی معروف عصر روشنگری است.



🔰دکارت از دانشمندان و فیلسوفان بزرگ تاریخ به‌حساب می‌آید.
او قانون شکست نور را در علم فیزیک کشف کرد وهندسهٔ تحلیلی را در ریاضیات و هندسه بنا نهاد



مسائل اصلی دکارت واصل کوگیتو

دکارت در آغاز با دو مسئلهٔ اساسی روبرو بود:

1⃣معرفت یقینی

🔰دکارت در آغاز جوانی بسیار دلبسته ریاضیات بود. این به آن خاطر بود که می‌دید ریاضیات دارای نظامی کاملاً یقینی است. در حالی که سایر رشته‌های علمی و مخصوصاً فلسفه این‌گونه نیست. فکر او بیشتر از هر چیزی متوجه فلسفه بود، زیرا فلسفه را بنیاد معرفت بشری می‌دانست و اگر فلسفه به یقین نمی‌رسید، به هیچ دانشی نمی‌شد اعتماد کرد.
🔰در آن زمان بسیاری از اندیشمندان به شکاکیت مطلق فلسفی گرویده‌بودند و می‌گفتند: در هیچ موضوعی نمی‌توان به یقین رسید. دکارت این امر را قبول نداشت و می‌خواست به هر صورتی که شده، یقین را در فلسفه و دانش داخل کند.
به همین خاطر به این فکر افتاد تا فلسفه و تمام دانش‌های انسانی را به روشی ویژه با هم درآمیزد و طوری آن را بنا کند که مانند ریاضیات کاملاً یقینی باشد.

🔰شک دکارتی شکی است که بنای فلسفه دکارت بر آن نهاده شده و تأثیرات زیادی در تاریخ و اندیشه غرب  ایفا نموده و به ویژه در نوع نگرش فلاسفه و نیز تحول در رنسانس مؤثر بوده‌است.

🔰از مهمترین مطالبی که دکارت تلاش کرده‌است با استفاده از روش شک خود اثبات برساند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وجود خود یا خودآگاهی
وجود جهان خارج
وجود صانع یا خداوند



2⃣وجود خود یا خودآگاهی

🔰دکارت در ابتدا برای دستیابی به معرفت یقینی، از خود پرسید: آیا اصل بنیادینی وجود دارد تا بتوانیم تمام دانش و فلسفه را بر آن بنا کنیم و نتوان در آن شک کرد؟
راهی که برای این مقصود به نظر دکارت می‌رسید، این بود که به همه چیز شک کند. او می‌خواست همه چیز را از اول شروع کند و به همین خاطر لازم می‌دانست که در همه دانسته‌های خود (اعم از محسوسات و معقولات و شنیده‌ها) تجدیدنظر نماید.
🔰بدین ترتیب شک معروف خود را که بعدها به روش شک دکارتی معروف شد آغاز کرد. او این شک را به همه چیز تسری داد؛ تا جایی که در وجود جهان خارج نیز شک کرد و گفت:

از کجا معلوم که من در خواب نباشم؟
شاید این‌طور که من حس می‌کنم یا فکر می‌نمایم یا به من گفته‌اند، نباشد و همه این‌ها مانند آنچه در عالم خواب بر من حاضر می‌شود، خیالات محض باشد. اصلاً شاید شیطانِ پلیدی در حال فریب دادن من است و جهان را به این صورت برای من نمایش می‌دهد؟
دکارت به این صورت به همه چیز شک کرد و هیچ پایه مطمئنی را باقی نگذاشت؛


اما سرانجام به اصل تردید ناپذیری که به دنبالش بود، رسید. این اصل این بود که:
من می‌توانم در همه چیز شک کنم، اما در این واقعیت که شک می‌کنم، نمی‌توانم تردیدی داشته باشم

؛ بنابراین شک کردن من امری است یقینی؛ و از آنجا که شک، یک نحوه از حالات اندیشه و فکر است، پس واقعیت این است که من می‌اندیشم. چون شک می‌کنم، پس فکر دارم و چون می‌اندیشم، پس کسی هستم که می‌اندیشم.
بدین ترتیب یک اصل تردید ناپذیر کشف شد که به هیچ وجه نمی‌شد در آن تردید کرد. دکارت این اصل را به این صورت بیان کرد:
می‌اندیشم، پس هستم. (اصل کوگیتو)

🔰دکارت به هدف خود رسیده بود و فلسفه‌اش را بر اساس همین اصل بنیادین بنا کرد. وی پس از ۱۳ سال تفکر بر روی این موضوع آن را فهمید.

3⃣وجود جهان خارج

دکارت بقیه فلسفه‌اش را بر پایهٔ این اصل، یعنی وجود خود بنا کرد.
او گفت:
🔰من در عالم خارج اموری را ادراک می‌کنم که مادی نیستند و بنا بر این با عقل ادراک شده‌اند نه با حس؛ مانند امتداد (عرض، طول و عمق). هر شئ مادی امتداد دارد. چنین صفاتی که با عقل ادراک می‌شوند، به اندازه این واقعیت که من وجود دارم، روشن و بدیهی هستند. پس این امور هم یقینی هستند.
🔰در ادامه دکارت در اثبات این‌که جهان خارج وجود دارد و خواب و خیال نیست، از تصور موجود کامل یعنی خدا کمک می‌گیرد. به این صورت که:
وقتی عقل چیزی را به‌طور واضح و متمایز شناخت، این شناخت باید ضرورتاً درست باشد؛ چرا که خداوند نه مرا فریب می‌دهد و نیز روا نمی‌دارد که من دربارهٔ جهان و چیستی آن فریب بخورم. فریب‌کاری از عجز و نقص سرچشمه می‌گیرد.
🔰بنا بر این هرچه را با عقل خود درک کنیم، حتماً صحیح است و یکی از اموری را که با عقل می‌یابیم، وجود واقعی جهان خارج می‌باشد.

🔰به‌طور خلاصه تمام تصورات در انسان باید معلول چیزی در خارج باشد. پس جهان خارج به عنوان علت تصورات، اثبات می‌شود.

ادامه . . .

#دکارت
#عقلانیت_تجربه_گرایانه

@persian_organon | ایوان‌چراغانی‌دانش
@mghlte | عصر روشنگری
@moghaletat2 | آرشیو مغالطات
دکارت و دین‌داران

🔰دکارت به چندین دلیل مورد نفرت شدید مسیحیان و فیلسوفان مسیحی زمان خود بود و بسیاری از بقیهٔ مسیحیان به او اکراه شدیدی داشتند زیرا:
جریان فلسفی در تمام کشورها و سرزمین‌ها بسته بود و اصول کاملاً مشخص بود.
هدف فلسفه خواه اسلامی،یهودی یا مسیحی اثبات اصول از قبل تعیین شده بود مثل اثبات وجود خدا یا معاد.
فقط در تاریخ روش‌ها تغییر می‌کرد. می‌توان این روش‌های جدید را نوآورانه دانست ، اما به هیچ عنوان این مطالب بدیع و جدید نبودند.
بنا بر اصلی نانوشته در تمام فلسفه‌های دینی که تنها روش فکر محسوب می‌شدند، تفکر آزاد و شک کردن ممنوع بود یا به‌شدت کراهت داشت. گرچه هیچ‌یک از مکتب‌های فلسفی این را اقرار نمی‌کردند، که ما فکر را محدود فرض می‌کنیم مانند فلسفه مدرسی در  مسیحیت یا فلسفه اشراق در اسلام
زیرا این فرض آشکارا جزم‌اندیشانه بود و تأثیری منفی بر فیلسوفان بعدی می‌گذاشت.
🔰دکارت برای نخستین بار به همه چیز شک افراطی کرد، از جمله مستقیماً به دانش پیشینیان و مسیحیت و خدا و این نوع فکر برای نخستین بار در جهان مسیحیت اتفاق افتاد (آن موقع اروپا به جامعه اروپایی یا جامعه غربی معروف نبود و به جهان مسیحیت مشهور بود همان‌طور که چیزی به نام خاورمیانه نداشت و این منطقه جزو بلاد اسلامی بودند).
🔰دکارت می‌دانست اگر جانب احتیاط را رعایت نکند به دردسر شدیدی خواهد افتاد. به همین دلیل اقدامات زیادی انجام داد که می‌توان به این موارد اشاره کرد:
دکارت پس از محاکمهٔ گالیله در ۱۶۳۳ بسیار ترسید و چون از غوغای مذهبی پرهیز می‌کرد کتاب عالم که در آن به فلسفه و از جمله فرضیهٔ زمین مرکزی اشاره کرده بود و تکمیل هم شده یود را منتشر نکرد.
او در عوض چهار سال بعد کتاب مشهور گفتار در روش درست به‌کاربردن عقل را منتشر کرد که در نهایت محافظه‌کاری نوشته شد.





محافظه‌کاری دکارت در اثر گفتار در روش درست به‌کاربردن عقل

1⃣ دکارت بارها سعی کرده عقلانیت را به نفع الهیات معتدل کند یعنی تا جایی که ممکن است در آستانه تحمل مسیحیان از گفته‌های عقلانی خود عقب‌نشینی کند مثل اثبات وجود خدا در فلسفه دکارت.

2⃣لحن دکارت مومنانه و با نهایت ادب به مسیحیت نوشته و هنگام بحث در بارهٔ شک؛ او نسبت به همه چیز سعی کرده این شک را دستوری یا مصلحتی نشان دهد.

3⃣سعی کرده‌است حمایت پادشاهی از اروپا را به خود جلب کند، تا در صورت حمله احتمالی از طرف پاپ کسی از او حمایت کند، مثل جردانو برونو که حمایت پادشاه فرانسه او را تا مدت‌ها از مرگ رهایی داد.

برای اثبات این مسئله دکارت در آخرین جمله کتابش می‌گوید:

من این امر را را اقرار می‌کنم هر چند می‌دانم که در دنیا مایه اعتبار من نمی‌شود (منظور علم طب بوده که مایه اعتبارش نمی‌شود) ولیکن من آرزومند اعتبارات نیستم و همواره نسبت به کسانی که از عنایت ایشان بتوانم بدون مزاحمت اشخاص از فرصت و مجال خود استفاده کنم بیش‌تر سپاس‌گزار خواهم بود تا آن که محترم‌ترین مشاغل بر روی زمین را به من پیشنهاد کنند.


🔰محمدعلی فروغی در بارهٔ این جمله می‌گوید: از احتیاط‌ها و التماس‌هایی که می‌کند می‌توان استنباط نمود که احوال مردم آن زمان چگونه بوده و کسی که می‌خواسته‌است با استقلال فکر سخن گوید چه مشکلاتی در پیش داشته‌است.


🔰او در نهایت تا حدی به هدف خود رسیده‌است. او اول مورد حمایت شاه‌دخت الیزابت که از پدر به خاندان سلطنتی آلمان و از مادر به پادشاه انگلستان می‌رسید، بود.
دکارت برای این که پشتبانش را از دست ندهد، به پند گرفتن از او تظاهر می‌کرد، با او مکاتبه می‌کرد، او را می‌ستود و کتابی به نام رساله در انفعالات نفسانی را برایش نوشت؛ و بعد دختر ملکه سوئد به نام کریستین که بعدها کریستینا ملکه سوئد می‌شود که به نظر می‌رسد به دلیل حسادات با شاه‌دخت الیزابت دکارت را به سوئد دعوت می‌کند تا به او فلسفه تدریس کند ولی سرانجام، دکارت خوشحال از این که مقامی بالاتر از او حمایت می‌کند، به سوئد می‌رود و به دلیل سرمای سوئد ذات‌الریه می‌گیرد در کشمکش بین دو شاهزاده می‌میرد.
همه این‌ها وضعیت بسیار بد اندیشه را حتی در مسیحیت روزگار رنسانس نشان می‌دهد.


رنه دکارت، نویسنده: دانیل گاربر، ترجمه: بهنام خداپناه

آشنایی با دکارت، نویسنده: پل استراترن، ترجمه: هومن اعرابی، نشر مرکز

#دکارت
#تفکرنقاد
#عقلانیت_تجربه_گرایانه

@persian_organon | ایوان‌چراغانی‌دانش
@mghlte | عصر روشنگری
@moghaletat2 | آرشیو مغالطات
💢مواظب باشیم ؛ کمونیست بودن ما بخاطر گرسنه بودن ما نباشه!💢

جمله‌ای منصوب به #مارکس هست که میگه: «مراقب باشیم مارکسیست بودنمان به دلیل گشنه بودنمان نباشه.» این جمله از هرکس که باشد، حکایت از واقعیتی تلخ دارد.
افراد زیادی هستند که فقط و فقط براساس موقعیت فردی و منافع شخصی خودشون داوری و تصمیم‌گیری می‌کنند. این افراد که عموماً افراطی و تندرو هستند در دوره‌ای هوادار سینه‌چاک نظر و عقیده‌ای می‌شوند اما به محض تغییر شرایطشون؛ افکار و باورهای قبلی را کنار گذشته و اهداف و ارزش‌های جدیدی پیدا می‌کنند.
در دوران دانشجویی و در خوابگاه دانشگاه تهران که بودیم یک دوست داشتیم که خیلی ذوب در مارکس و مارکسیسم بود. سخن از «پول» و « #مالکیت_خصوصی » و «سرمایه‌داری» براش حکم کفریات را داشت و معتقد بود آمریکا گوشه‌ای از جهنم روی زمین است. کوچکترین تفاوتی روحش را آزار می‌داد و با قدرت تمام جلوی آن می‌ایستاد. آنقدر عاشق مساوات و عدالت بود که اگر می‌خواستیم صبح جمعه دسته جمعی بریم کوه، بیانه می‌داد که همه برای صبحانه فقط می‌توانند نان و سیب زمینی و تخم مرغ بیارند. وای به حال کسی که می‌خواست از نان و کره و مربا یا پنیر و گردو دفاع کنه! معتقد بود نباید هیچ تفاوت و تبعیضی درکار باشه، فقط سیب زمینی و تخم مرغ، والسلام ختم کلام.

چند سال بعد از فارغ التحصیلی، دوباره این دوست قدیمی رو دیدم. در شرکتی خصوصی جایگاه بسیار خوبی پیدا کرده بود و حقوقش حداقل سه برابر حقوق کارمندی من بود. از عقاید براتون بگم؛ مارکس و مارکسیسم رو بوسیده بود و بطور کلی گذاشته بود کنار. دانشجوی پابرهنه‌ای که هزینه بلیط اتوبوس را نداشت، حالا که شاسی بلند سوار می‌شد فهمیده بود؛ ای بابا « #فریدمن » و « #نوزیک » عجب اندیشمندان بزرگی بودند و ما مسخرشون می‌کردیم. کدوم گوساله‌ای قبول می‌کنه که درآمد و مزایای پزشک جراح با پرستار ساده برابر باشه که من بخوام از حقوق کارگر شرکت در برابر کارفرمای زحمت‌کش دفاع کنم.
چندباری که به جمع دانشجویان رفتم از این «مارکسیست‌های گشنه» زیاد دیدم. رگ غیرتشان دربرابر سخنان لیبرالیستی و کاپیتالیستی من بالا می‌زد، اما در پشت این برآمدگی بیشتر گرسنگی و ناامیدی می‌دیدم تا باور قلبی و همیشگی به عدالت.

روی دیگر این سکه که البته شیادتر و فریبکارترند؛ روشنفکران و اساتید دانشگاهی هستند که از صبح تا شب در نقد #سرمایه‌_داری و نئولیبرالیسم فک می‌زنند، اما
مسیر زندگیشان را بر این اساس تعریف کرده‌اند که چگونه از پایین خیابان ولی عصر بروند بالای آن.

نظام بهرامی کمیل

#ارتجاع_سرخ
#فلسفه_اقتصاد
#لیبرالیسم

@JAAMEbaaz | فلسفه‌ی علوم اجتماعی
@mghlte | عصر روشنگری
تا قوای نظامی ایران ( دستگاه چاپ ) پول دارد ما هم پول داریم.

شهید حسن نصرالله

تا پول داریم ، آدم می‌خریم.
تا وقتی آدم بخریم ، به بقای خودمون ادامه می‌دیدم.
حتی اگر آمریکا حمله زمینی بکند
مثل طالبان

🔰ملِت ایران
از نمد #ترامپ برای شما کلاهی در نمیاد
جز #تورم که نتیجه‌ی مستقیم تحریم و چاپ پوله

#دلخوش_به_این_مقدار_نباشید

تورم ونزوئلا رو بیینید
و عاقبتش رو

فکر دیگه ای بکنید.

اگر گمون می‌کنید من گول‌م
ببینید دوره قبل ترامپ رو

آورده‌ی ترامپ برای شما چه بود؟

حتی اگر فرض کنیم حکومت هم ضعیف شده باشه
شما بیشتر ضعیف شدید یا حکومت ؟!

بدانید ترامپیسم
یکی از معدود راههای نجات حکومته
چه بسا تنها اتفاقی که می‌تونست
-ولو اندکی- به بقای حکومت کند همین ترامپ بود

بزرگترین و طولانی ترین اعتراضات خیابانی سالهای اخیر کی اتفاق افتاد؟!
سال ۸۸ هشت ماه
سال ۱۴۰۱ حدود ۴ ماه

زمان بوش و ترامپ بود؟!
نبود

اعتراضات دی ۹۶ و آبان ۹۸ هم هیچ ربطی به ترامپ نداشت
در مجموع تنها آشوب هایی کوری بودند با کشته های فراوان
بدون ثمری برای ملت

نا امید بشید
بهترین اتفاق نا امیدی از ترامپه
مثل ناامیدی از #پهلوی

@Nviolence2 | اوضاع گردون
🔘خطاب به دوستی که گفت از رنج مگو

در باب رنج روانشناختی

دختر خانمی تو سن ازدواجه
خواستگارهایی هم داره
کم و بیش مناسب

به همه می‌گه: نه ...

چرا ؟
چون با دیگران مقایسه می‌کنه.
مثلا با شوهر دختر خاله ش

گیر هم داده که مثلا قدش بلند باشه
مثه شوهر دخترخاله‌ش

فرضا خودش هم اگاهه که
ممکنه هیچوقت چنین خواستگاری نداشته باشه
یا داشته باشه و بقیه چیزهاش بیش از حد بد باشه ، مثلا لاط و لوط باشه.

از طرفی بهرحال خانم ها دوران طلایی دارن.
از یه سنی بگذره - همه چیز براشون تموم نمی‌شه ولی - حق انتخاب هاشون محدود می‌شه .

باین نکته هم اگاهه
و این آگاهی جز اضطراب براش سودی نداشته.
قبلا یه غم داشت ( خواستگار قد بلند)
الان دو غم داره:
موندن و تنهایی در سنین بالا

هر دو اضطراب هم - اگر نگیم بیهوده ست - منشا دورنی داره .

ممکنه این ماجرا کم کم پیش بره
با دو تا محرک دیگه قاطی بشه
و شخص رو افسرده کنه و کلا از کار و زندگی بیفته.
اگه کار باینجا برسه ، دارو درمانی موثر و لازم و مفیده ‌
ولی اصل ماجرا به قوت خودش باقی هم خواهد ماند.

پیشنهاد شما چیه ؟

نکته
فرض بگیرید
بدونیم که این خانم مشکلش خواستگار قد بلند نیست و در صورت پیدا شدن خواستگار یا ازدواج با پسر قد بلند هم حالش خوب نشه ( که در مواردی مشابه که علاقه به قد بلند ناشی از ـ بقول هلاکویی- بیماری و گرفتاری هست ) با پیدا شدن شخص هم مشکل حل نمی‌شه .

#طرح_بحث

@SHARRomid | فلسفه‌ی زندگی
@Me_and_therapist | ماجراهای من و تراپیست‌م

💬گپ برای بحث :
www.tgoop.com/+8wPENkQNyI8yOWY8

◽️ فعلا داروی بزن روشن شو نداریم:
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥هشدار پلیس درباره افزایش پیام‌های حاوی لینک آلوده در پیام‌رسان‌های داخلی
در جستجوی روایت کلان ذهن: آیا سرانجام زیست شناسی و نوروساینس، روانشناسی…
در جستجوی روایت کلان ذهن: آیا سرانجام زیست شناسی و نوروساینس، روانشناسی و فلسفه را منسوخ خواهد کرد؟

- دیدگاه‌های کل نگر اگر تدقیق شوند ...
- #نوروساینس و شناساندن مکانیزم زیستی تئوری های روانشناسی و روانکاوی
- فعلا داروی « بزن روشن شی » نداریم .

مدرسه زندگی فارسی

#مرگ_فلسفه
#فلسفه_ذهن
#اگزیستانسیالیسم
#روانشناسی
#روانکاوی
#اروین_یالوم

@Me_and_therapist | ماجراهای من و تراپیست‌م



▪️ فروید و روشنگری

▪️ تئوری های فروید در مورد رویا (صوتی ، هلاکویی )
▪️ فیزیکدان مراجع یونگ
یهودیان همیشه گه خور باندازه‌ی کافی داشتند و دارند

الحق و الانصاف قومی که اونقد نابغه داشته و داره یه ذره حق داره خودشیفته باشه.

شما خیلی شجاعی ، آیات قتل و جنایت قرآن رو توضیح بده.
اگر سقراطی
راجع به هجویات زرتشتی بگو

( بقیه روشنفکر نما)
شما خیلی فهمیده ای
بفرما راه حل قطع آب و برق و تعطیلی کشور و تورم و بیکاری و منع تعقیب متجاوز به بچه های مردم چیه؟!

گه خور کار خویش باشیم.

گه خوری از شبکه های خارجی ( ایران اینترنشنال یا هر شبکه دیگه) و اعرابی که دارن زندگی شونو می‌کنن و کاری به کار ما ندارند ( حالا یه شبکه رو هم تامین مالی می‌کنند که بیطرفی حرفه ای خوبی داره )

دردی از کسی دوا نمیکنه.

مگر کسی دردش همین گه خوری ها باشه
که اون بحثی دیگه ست.

😑طرف اونقدر خودشیفته ست که یه دیس لایک برای پست های کانالش نذاشته
بعد نقد کتاب پنج هزار سال پیشی می‌کنه.

مردک کدوم قومی پنج هزار سال پیش کتاب داشته و شبیه اراجیف یهودیان توش نیست ؟!

بعدم یهودی با عمه ت وصلت کرده که انقد عقده داری ازش یا با ننه ت؟

فقط نمایش یم و ریا

اگه این وطن دوستیه
من ---م به هرچی وطن و وطن دوستیه

همچنین اگر روش سقراط این بود ...
🌐 بن بست روشنفکری در ایران
شارلاتانیسم و آدرس غلط دادن به مردم

#نظام_بهرامی_کمیل


در تاریخ معاصر ایران روشنفکران به معنای درست کلمه از سال‌های انتهایی حکومت ناصری سربرآورده و نقش مهمی در شکل دهی به حوادث تاریخ معاصر داشتند. روشنفکری در ایران سالم و مبتنی بر شرایط بومی متولد نشد و گفت‌وگو با آن‌ها شرایط خاصی می‌طلبد.

نظام بهرامی کمیل ، جامعه شناس معاصر، را دنبال کنندگان مباحث روشنفکری با کتاب «گونه‌شناسی روشنفکران ایرانی» می‌شناسند. مهمترین مدعای او در کتاب گونه‌شناسی این است که روشنفکران دینی، بومی و همه آنها که خواسته‌اند ترکیبی از خوبی‌های سنت و مدرنیته بسازند و راه سومی را برای جامعه به ارمغان آورند؛ در نهایت هیچ مسی را به طلا تبدیل نکرده و فقط هزینه آزمون و خطاهای فکری خود را بر دوش جامعه گذاشته‌اند. به باور او روشنفکران ایرانی محبوب مردم بودن را بر حقیقت‌طلبی ترجیح داده‌اند. نقدهای او به جریان روشنفکری پس از انقلاب از رضا داوری گرفته تا یوسف اباذری و سید جواد طباطبایی را شامل می‌شود.

یکی از دلایل این عدم رضایت این است که روشنفکران نمی‌خواهند زیر مجموعه یک گروه قرار بگیرند؛ چون هر کدام مدعی هستند و خود را یک سردمدار گروه جدید فکری می‌دانند که باید دیگران را در زیر مجموعه آنها تعریف کرد. به قول معروف ما ایرانی‌ها هرکدام یک شاه کوچک هستیم؛ روشنفکران هم از این قاعده مستثنا نیستند.
همچنین قرار گرفتن در یک مکتب به معنی آن است که روشنفکر باید به نقدهایی که به آن مکتب می‌شود پاسخ دهد و روشنفکران چون بیشتر تمایل دارند نقد کنند نه اینکه پاسخگوی انتقاد دیگران باشند؛ با چنین دسته‌بندی‌هایی مخالفت خواهند کرد.

اکثر روشنفکران که می‌خواهند از انگ غربزدگی (که به امثال تقی‌زاده زده شد) یا انگ ارتجاع (که به امثال شیخ فضل‌الله نوری زده شد) فرار کنند خود را در زیر گروه سوم یعنی موافقان ترکیب خوبی‌های سنت با خوبی‌های مدرنیته و غرب قرار می‌دهند.
معیار این این تقسیم‌بندی یک قضاوت و داوری ارزشی و اخلاقی نسبت به غرب است.

گروهی غرب را می‌خواهند؛ گروهی با آن دشمن هستند و گروه سوم (کیمیاگران) می‌خواهند میان غرب و سنت جامعه گزینشگری و تلفیق کنند. این وضعیت جریان روشنفکری در ایران را به بن بست کشانده و به نظر من یکی از مهمترین کارها پیدا کردن معیار جدیدی برای دسته‌بندی روشنفکران است

ادامه در مشاهده فوری

#خودشیفتگی
#چرندیات_پست_مدرن
#پست_مدرنیسم
#فردید
#عبدالکریمی
#دکترسروش
#روشنفکری_دینی
#قرون_وسطای_اسلامی
#فوکو

@Rfekri | فرهیختگان معاصر ایران
@mghlte | عصر روشنگری

مطالب مرتبط:
▪️دیوی که از غرب ساخته ایم.
▪️فیلسوفان ضد فلسفه
▪️مشکل کشور سلحشوری ست ( نه استبداد)
▪️دموکراسی بدون وطن دوستی و هویت ملی
▪️روشنفکری دینی
1- شرح کتاب معرفت‌شناسی لیندا زگزبسکی
کاوه بهبهانی
شرح کتاب معرفت‌شناسی
#لیندا_زگزبسکی (۱)

تعریف سوژه و ابژه
دانش های تلویحی ، معرفت گزاره ای و غیر گزاره ای
تفاوت جمله و‌ گزاره
معرفت باور داشتن به یک گزاره صادق از راه خوب
یقین و فهم
شکاکیت
تفاوت توجیه ( پاسخ به چرایی با دلیل ، برای اعتبار بخشی به ادعا به کار می‌رود ، مربوط به علوم قیاسی مانند منطق، فلسفه ، ریاضی ، مساوی با اثبات )
با توضیح ( : تبیین ، پاسخ به چگونگی : علت یابی ، برای تشریح روند وقوع یک پدیده بکار می‌رود ، در علوم استقرایی مانند زیست و شیمی و فیزیک بکار میرود. )

#معرفت_شناسی
#کتاب_صوتی

@persian_organon | ایوان‌چراغانی‌دانش
@mghlte | عصر روشنگری

▪️بخش ۲
▪️بخش ۳
▪️بخش ۳
▪️بخش ۴
▪️بخش ۵
▪️بخش ۶
▪️بخش ۷
▪️بخش ۸
▪️بخش ۹
▪️بخش ۱۰
▪️بخش ۱۱
▪️بخش ۱۲

▪️واژه شناسی معرفت
▪️تبیین علمی از نظر همپل
▪️روش علمی : کتاب دکتر نبوی
⭕️فرمانده کل سپاه به اسرائیل و آمریکا :

منتظر و آماده هستیم

🔻سردار سلامی گفت می‌خواهیم به دشمنانمان بگوییم محاسباتتان را تنظیم کنید و اشتباه نکنید. مراقب باشید. ما اهل عملیم و از هیچ چیز اغماض نمی‌کنیم. حرکت شما در رصد ماست.

🔻ما منتظر و آماده هستیم و به فرماندهانمان هم می‌گوئیم آماده و منتظر برای لحظه‌ای که فرمان می‌رسد به فضل الهی جلوه‌های بزرگ این قدرت را نشان دهید کما اینکه در گذشته نشان داده‌اید.

#ما_خطرناکیم
#گوریل_چیز_پریشون
عاقبت بخیری رو تو مرگ رییس جمهورهای آمریکا هم میشه دید


نفاق پروری حکومت دینی :
https://www.tgoop.com/JAAMEbaaz/1053
https://www.tgoop.com/JAAMEbaaz/7012
بنابر آمار سایت IQAir که به بررسی کیفیت هوا در شهرهای جهان می‌پردازد، هوای تهران در ساعت ۴:۳۰ دقیقه بامداد روز دوشنبه ۲۴ دی ماه بیش از چهاربرابر آلوده‌تر از لس‌آنجلس در حال سوختن است.

بر اساس آمار این سایت، شاخص آلودگی هوای تهران در این ساعت ۱۶۹ و هوای پایتخت ایران ناسالم است. این درحالی است که همزمان شاخص هوای لس‌آنجلس ۳۹ و کیفیت هوای این شهر که بخش‌هایی از آن در حال سوختن است، خوب است.

@Nviolence2 | اوضاع گردون
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
پالایشگاه‌های خصوصی چین که خریدار ۹۰ درصد نفت ایران هستند، با مشکلات مختلفی روبه‌رو شده‌اند. توماج طاهباز، ایران اینترنشنال در گزارشش به بررسی وضعیت این پالایشگاه‌ها پرداخته است.

@Nviolence2 | اوضاع گردون
2025/01/13 07:16:41
Back to Top
HTML Embed Code: