Telegram Web
مجله‌ی بخارا برگزار می‌کند:

عصر دوشنبه‌های بخارا
به مناسبت انتشار کتابِ خلاف زمان

درباره‌ی نوستالژی، آرمان‌شهر و دیگر وارونگی‌های تاریخی
نوشته‌ی گاروچو، ترجمه‌ی الهام شوشتری‌زاده

با حضور:

زانیار ابراهیمی
نوید پورمحمدرضا
الهام شوشتری‌زاده
علی دهباشی

میهن‌نامه
T.me/mihannameh
عصر دوشنبه‌های بخارا

به مناسبت انتشار کتاب «خلاف زمان: دربارهٔ نوستالژی، آرمانشهر و دیگر وارونگی‌های تاریخی» نوشتهٔ دیه‌گو گاروچو با ترجمهٔ الهام‌شوشتری‌ز‌اده، سی و هشتمین عصر دوشنبه‌های بخارا با همکاری مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انتشارات اطراف به رونمایی و معرفی این کتاب اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر دوشنبه یکم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با حضورِ زانیار ابراهیمی، نوید پورمحمدرضا، الهام شوشتری‌زاده و علی دهباشی برگزار خواهد شد.

خلاف زمان تأملی فلسفی دربارهٔ زمان، خاطره و فراموشی است و مفهوم مدرن نوستالژی را با نگاهی به فلسفهٔ کلاسیک می‌کاود. دیه‌گو گاروچو، نویسندهٔ این جستار بلند، در سفری که از یونان باستان آغاز می‌شود و در خیابان‌های شهرهای مدرن امروزی به پایان می‌رسد، ادراکِ انسانی از زمان، پیوند خاطره و اسطوره و تاریخ، معنای حسرت، وجوه سیاسی و اجتماعی یادآوری و فراموشی، سرگذشت و سیر تحول «نوستالژی»، و نسبت نوستالژی، آرمان‌شهر و شهر مدرن را بررسی می‌کند.
گاروچو در این جستار بلند با نقدِ نگاه نوستالژی‌زده و کلان‌روایت‌های نوستالژی‌محور، بستری فراهم می‌کند تا خاطره، اسطوره، فراموشی، گذشته و تاریخ را از منظری جدید ببینیم.‌ او در این کتاب نشان می‌دهد که گاهی می‌شود پاسخ امروزی‌ترین پرسش‌ها را در میراث کهنِ ادبی، فرهنگی و تاریخی یافت.

این نشست روز دوشنبه یکم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار می‌شود و حضور علاقه‌مندان در آن بلامانع است.

مرکز مطالعات خاورمیانه: تهران، بلوار کشاورز ، خ نادری، پلاک ۶


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
کتاب یورگن هابرماس

نویسنده: مایکل پیوزی
مترجم: احمد تدیّن
‏موضوع: فلسفه و جامعه‌شناسی
‏نشر: هرمس

میهن‌نامه
T.me/mihannameh
کتاب یورگن هابرماس

نویسنده: مایکل پیوزی
مترجم: احمد تدیّن
‏موضوع: فلسفه و جامعه‌شناسی
‏نشر: هرمس



یورگن هابرماس کتابی است روشنگر دربارهٔ فیلسوف و جامعه‌شناس معروف یورگن هابرماس ( – ۱۹۲۹) اثر پژوهشگر برجسته مایکل پیوزی که نخستین‌بار در سال ۱۹۸۷ منتشر شد. بارها گفته شده است که هابرماس از مهم‌ترین چهره‌های حیات روشنفکری امروز آلمان و شاید مهم‌ترین جامعه‌شناس از زمان ماکس وبر بدین‌سو است و امروزه کمتر کسی با این گفته مخالف است. انسان می‌تواند با اطمینان [از نتیجهٔ کار] سال‌های زیادی را صرف مطالعهٔ آثار او کند، زیرا نوشته‌های هابرماس به خودی خود جذاب است، و نیز به این دلیل که انسان را به مقدار زیادی با طیفی از نویسندگان کلاسیک در چندین رشتهٔ علمی آشنا می‌سازد، نویسندگانی که هابرماس آثار آن‌ها را با تهور و درخشش مبهوت‌کننده‌ای زنده می‌کند. سهم هابرماس در تحول جامعه‌شناسی جدید بسط «نظریهٔ انتقادی» و نیز ارائهٔ جایگزین مهمی برای این نظریه است. اگرچه در ابتدا این حرف ممکن است متناقض جلوه کند، بیانگر ماهیت تا اندازه‌ای پیچیدهٔ نقش هابرماس در نظریهٔ اجتماعی معاصر است.
شایان ذکر است که هابرماس در حوزه‌ای سهم داشته است که در واقع بسیار گسترده‌تر از جامعه‌شناسی حرفه‌ای است که موضوعاتی مثل فلسفۀ اجتماعی، نظریهٔ دانش و ارتباطات، مارکسیسم، و البته نظریهٔ جامعه‌شناسی را در بر می‌گیرد.


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
فایل-کلی-یورگن-هابرماس-چاپ-پنجم.pdf
389.9 KB
بخشی از کتاب یورگن هابرماس

نویسنده: مایکل پیوزی
مترجم: احمد تدیّن
‏موضوع: فلسفه و جامعه‌شناسی
‏نشر: هرمس

میهن‌نامه
T.me/mihannameh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نورِ چشمِ داکتر غلامحسین ساعدی
🤮🤮😵‍💫😵‍💫

قسم وفاداری مسعود رجوی در برابر صدام حسین:
«والله در میان عرب و عجم، دوست و هم‌دمی نزدیک‌تر از مجاهدین به خود نخواهید یافت.» این ویدئو توسط سازمان اطلاعات عراق از یکی از جلسات فوق سری مقامات امنیتی عراق با گروهک تروریستی مجاهدین خلق به صورت مخفیانه ضبط شده‌است.


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
Mantre-8.pdf
1.2 MB
🔺ویژه‌نامه‌ی مانتره

🖇️شماره‌ی هشتم گاه‌نامه‌ی علمی-فرهنگی مانتره به صاحب‌امتیازی کانون ایران‌شناسی دانشگاه تهران با محوریت واکنش به سخنان معاون اول رئیس‌جمهور منتشر شد.

🔹«به نام تمرکززدایی، به کام نابودی ایران»

یادداشت ۱۵ استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته در واکنش به سخنان آقای محمدرضا عارف، معاون اول ریاست جمهوری درباره‌ی اختیارات استانداران و ایده‌ی فدرالیسم

🔸نویسندگان:
حمید احمدی
احسان هوشمند
اصغر دادبه
کوروش احمدی
مهدی ذاکریان
آرش رییسی‌نژاد
سید عبدالامیر نبوی
مهدی تدینی
حامد زارع
حسین(سالار) سیف‌الدینی
عارف مسعودی
محمدعلی بهمنی قاجار
محمدرضا پاسبان
احسان موحدیان
اشکان زارع

۲۵ دی‌ماه ۱۴۰۳


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
بخارا؛ مجله‌ی فرهنگ و تمدن ایران

شماره‌ی ۱۶۶ - بهمن و اسفند ۱۴۰۳
ویژه‌نامه‌ی دانشکده‌ی فنی دانشگاه تهران
مدیر و سردبیر: علی دهباشی


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
بوی جوی مولیان... یادِ یارِ مهربان...

علی دهباشی؛ خادمِ شریفِ فرهنگ و اندیشه‌ی ایران


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
شب‌های بخارا؛ شب‌های فرهنگ و اندیشه

شب همراه با داریوش شایگان
و اندیشه‌هایش


به مناسبت نود‌مین سالروز تولد دکتر داریوش شایگان، هشتصد و یازدهمین شب از سلسه شب‌های مجلۀ بخارا به نقد و بررسی زندگی و آثار دکتر شایگان اختصاص یافته است. در این نشست که در ساعت پنج بعد‌از‌ظهر یکشنبه هفتم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تالار فردوسی خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود، دکتر ژاله آموزگار، نهال تجدد، مقصود فراستخواه، تورج اتحادیه و علی دهباشی سخنرانی خواهند کرد. همچنین از کتاب «سلوک در کناره‌ها» نوشتۀ محمد‌منصور هاشمی که از سوی نشر فرزان روز منتشر شده است، با حضور نویسنده رونمایی خواهد شد.

خانۀ اندیشمندان علوم انسانی: خیابان نجات‌الهی (ویلا)، چهارراه ورشو، تالار فردوسی


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
از ایران بگوییم...



میهن‌نامه
T.me/mihannameh
کاش روزگارِ بهتری بود و از عشق می‌گفتی*

کتاب جنگ جهانی اول
نویسنده: زونکه نایتسل
مترجم: مهدی تدینی
ناشر: پارسه


* دیالوگ رضا خوش‌نویس با ابوالفتح صحاف در سریال هزاردستان ساخته‌ی استاد علی حاتمی

میهن‌نامه
T.me/mihannameh
شب‌های بخارا؛ شب‌های اندیشه و فرهنگ

مجله‌ی بخارا برگزار می‌کند:
شب عبدالحسین آذرنگ


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
شب‌های بخارا؛ شب‌های اندیشه و فرهنگ

مجله‌ی بخارا برگزار می‌کند:
شب عبدالحسین آذرنگ


هشتصد و دوازدهمین شب از شب‌های مجلۀ بخارا به بزرگداشت استاد عبدالحسین آذرنگ، نویسنده، پژوهشگر، دانشنامه‌نگار، ویراستار و مترجمِ معاصر اختصاص یافته است. این نشست در ساعت پنج بعدازظهر یکشنبه چهاردهم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ با سخنرانی لیلا مرادی، کاظم حافظیان رضوی، محمدحسین رضوی راد و علی دهباشی در تالار فردوسی خانۀ اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد. رونمایی از کتاب زیستن با کتاب و قلم (پرسش‌ها و تدوین: محمدحسین یزدانی راد) که از سوی نشر اختران منتشر شده است، از دیگر بخش‌های این نشست خواهد بود.

عبدالحسین آذرنگ در ۱۵ آذرماه ۱۳۲۵ در کرمانشاه به دنیا آمد. دورۀ ابتدایی و متوسطه را در همان شهر به پایان برد. در دانشگاه‌های شیراز، اصفهان و تهران به تحصیل پرداخت و دوره‎هایی را نیز در زمینۀ نویسندگی و نشر در خارج از کشور گذراند. از ۱۳۵۱ تا ۱۳۵۵ در مؤسسۀ انتشارات فرانکلین، و از ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۰ در مؤسسۀ تحقیقات و برنامه‎ریزی علمی و آموزشی به کار اشتغال داشت و مدتی هم مدیر انتخابی مرکز مدارک علمی در همان مؤسسه بود. ورود او به حوزۀ نویسندگی و پژوهش با  کار در مؤسسۀ انتشارات فرانکلین (۱۳۵۱ تا ۱۳۵۵) آغاز  شد. پس از آن وی عضو هیئت علمی در مؤسسۀ تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی (۱۳۵۵ تا ۱۳۶۱)، مشاور در مرکز اسناد فرهنگی آسیا (۱۳۵۴ تا ۱۳۵۸)، عضو علمی دانشنامۀ جهان اسلام (۱۳۶۳ تا ۱۳۸۱) و  عضو هیات علمی دانشگاه آزاد بود. او از  ۱۳۸۱ تا این زمان (۱۴۰۳) به دانشنامه‌‌‏نگاری اشتغال، و سمت مدیریت بخش مفاهیم جدید و تاریخ معاصر در دانشنامۀ ایران و عضویت در  شورای عالی علمی در دایرة‎المعارف بزرگ اسلامی را بر عهده داشته است. افزون بر این سمت‎ها، تحقیق، تألیف، ترجمه و ویرایش مقاله‌های دانشنامه‎ای و نیز تربیت پژوهش‎گر مقاله‎نویس برای نگارش مقاله‎های دانشنامه‏‌ای از دیگر فعالیت‎های او بوده است.
یکی از  زمینه‎های تحقیقات شخصی آذرنگ مسائل نظری نشر و ویرایش است. او تاکنون ۱۶ کتاب و شمار زیادی مقاله در زمینۀ نشر و ویرایش  تالیف و منتشر، و در چندین دوره در مراکز مختلف، مباحث نشر و ویرایش را تدریس کرده است.
ازجمله  تالیف‌ها و ترجمه‎های او  می‌توان از این کتاب‎ها نام برد: تاریخ و تحول نشر؛ تاریخ ترجمه در ایران؛ نشر و انقلابی در راه؛ شصت چهره از میان قاجاریان و معاصران؛ رنگین‌کمان تمدن‎ها؛ استادان و نا استادانم؛ تاریخ تمدن و فرهنگ جهان؛ تاریخ تمدن؛ تاریخ علم؛ تاریخ فلسفۀ غرب و چند اثر دیگر. آذرنگ برندۀ چندین جایزه، از جمله: جایزۀ کتاب سال؛ پژوهش فرهنگی؛ ترویج علم؛ مقاله‎نویسی؛ و جایزۀ گلاویژ از کردستان عراق است.
کتاب زیستن با کتاب و قلم، روایت‌های جذاب و کمتر شنیده‌شدۀ عبدالحسین آذرنگ از همنشینی با این دو یار مهربان (کتاب و قلم) است. این خاطرات که حاصل نیم‌قرن فعالیت مستمر راوی در حوزه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی است، در قالب پرسش و پاسخ و به شیوۀ تاریخ شفاهی گردآوری شده است.

خانۀ اندیشمندان علوم انسانی: خیابان نجات‌الهی (ویلا)، چهارراه ورشو، تالار فردوسی


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
خبری که حالم را خوش کرد


میهن‌نامه
T.me/mihannameh
اُفق‌های
خیال
و خاطره...
بخارا تا همیشه عطر ایران می‌دهد...

مجله‌ی فرهنگی و هنری بخارا
شماره ۱۶۷ - فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۴
مدیر و سردبیر: علی دهباشی

میهن‌نامه
T.me/mihannameh
بخارای نوروزی منتشر شد

یکصد و شصت و هفتمین شمارۀ مجلۀ بخارا با تصویری از دکتر محمدحسین پاپلی یزدی بر روی جلد در ۷۳۶ صفحه منتشر شد و از صبح پنجشنبه بیست و پنجم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در کتابفروشی‌ها و دکه‌های روزنامه‌فروشی در دسترس است.

نویسندگان این شماره:
محمدرضا شفیعی کدکنی ـ ژاله آموزگار ـ محمود فتوحی رودمعجنی ـ شهلا حائری ـ حسن انوری ـ نصرالله پورجوادی ـ سیدمصطفی محقق داماد ـ سجّاد آیدنلو ـ بهاءالدّین خرّمشاهی ـ میلاد عظیمی ـ حسن میرعابدینی ـ مجید سلیمانی ـ فاطمه قاضیها ـ همایون کاتوزیان ـ ناصرالدین پروین ـ عبدالحسین آذرنگ ـ پیروز سیار ـ رسول رئیس‌جعفری ـ صدری سعدی ـ هاشم رجب‌زاده ـ محمود آموزگار ـ مهدی به‌خیال ـ احمد ضابطی جهرمی ـ‌ شادی گنجی ـ مصطفی حسینی ـ علی یاری ـ حمیدرضا قلیچ‌خانی ـ آزیتا همدانی ـ کاتیا سلماسی ـ سعید رضوانی ـ آرزو مختاریان ـ دکتر علیرضا زمانی ـ صدف محسنی ـ‌ گلنار گلناریان ـ مسعود عرفانیان ـ رستم وهاب‌زاده ـ محسن فرح‌بر ـ دکتر سیدرضا ابوتراب ـ زیور ایزدپناه ـ پریسا احدیان ـ مسعود جعفری جزی ـ سرگه بارسقیان ـ نگار امیرحسینی ـ سجاد امجد ـ سونیا جهانداری ـ ترانه مسکوب ـ سهیلا ایمان‌‌خواه ـ شهاب دهباشی ـ افشین معاصر

بخش جشن‌نامۀ دکتر محمدحسین پاپلی یزدی با نوشته‌هایی از:
ایرج افشار ـ‌ منوچهر ستوده ـ محمدابراهیم باستانی پاریزی ـ سیروس سهامی ـ فاطمه وثوقی ـ‌رضا افضلی ـ محمدرضا خسروی ـ‌علی دهباشی


با هم مروری می‌کنیم بر مطالب این شماره:


سروده‌ای نوروزی
از پشت شیشه‌ها/ محمدرضا شفیعی کدکنی 

نوروز
نوروز در «نوروزنامه»/ ژاله آموزگار 
نوروز در چکامه‌های درباری/ محمود فتوحی رودمعجنی 
در آیینۀ شعر/ شهلا حائری 

ابوریحان بیرونی
در پای‌ماچانِ درس‌گاهِ‌ ابوریحان بیرونی/ حسن انوری 

فلسفه
سفسطه و سیاست/ نصرالله پورجوادی 

سعدی‌پژوهی
پرتو قرآن در کلمات سعدی (۱۸)/ سیدمصطفی محقق داماد 

شاهنامه‌پژوهی
شنیدم ز دانا دگرگون از این/ سجّاد آیدنلو 

کوته‌گویه (۲۳)/ بهاءالدّین خرّمشاهی 

آویزه‌ها (۶۶)/ میلاد عظیمی  

داستان داستان‌نویسی (۳۱)/ حسن میرعابدینی 

کاریز (۲۸)/ مجید سلیمانی 

اسناد قاجار
سندی از تهران عصر ناصری/ فاطمه قاضیها 

تاریخ معاصر
مشروطه و هرج و مرج/ همایون کاتوزیان 

پنج مقوله (۱۵)/ ناصرالدین پروین 

فرهنگ
در متن و حاشیۀ‌ فرهنگ (۳۱)/ عبدالحسین آذرنگ 

پژوهش
بلاغت سامی/ میشل کویپرس/ پیروز سیار 

حکایت‌های باستانی (۲۱)/ رسول رئیس‌جعفری 

پژوهش ادبی
مولانا و سمرقند/ صدری سعدی 

از چشمۀ خورشید (۷۶)/ هاشم رجب‌زاده 

در حواشی کتاب در ایران (۴۳)/ محمود آموزگار 

اسناد فرهنگی
مکاتبات دکتر برت فراگنر با استاد پرویز اذکائی/ مهدی به‌خیال 

موسیقی ایران
در بزرگداشت باربد جهرمی/ احمد ضابطی جهرمی 

سفرنامه
دیرینگی آفرینش تنبور،‌ ساز رمز و نیاز/ شادی گنجی 

ادبیات فارسی در جهان غرب
آوردن ایران به آلمان/ سیبله ونتکر/ مصطفی حسینی 

ادبیات معاصر ایران
نیما در خانقاه صفی‌علیشاه/ علی یاری 

جشن‌نامۀ دکتر محمدحسین پاپلی یزدی
یادداشت سردبیر/ علی دهباشی 
سال‌شمار زندگی و آثار دکتر محمدحسین پاپلی یزدی 
زندگی‌نامۀ دکتر محمدحسین پاپلی یزدی 
طبقه‌بندی نام‌ها در خاندان‌های یزد/ ایرج افشار 
جادۀ ابریشم، جاده‌ای رویایی است/ منوچهر ستوده 
خدا،‌ جای شکرش همیشه باقی است/ محمدابراهیم باستانی پاریزی 
اندر دشواری سخن گفتن از دوست/ سیروس سهامی 
محمدحسین پاپلی یزدی، استاد نظریه‌پرداز عمل‌گرا/ فاطمه وثوقی 
کوتاه‌نوشته‌‌ها، به مناسبت بازنشستگی دکتر پاپلی یزدی 
یادداشت‌هایی دربارۀ «شازده حمام» 
به سحرِ واژه‌های رنگ‌رنگ.../ رضا افضلی 
جغرافیای جرئت/ محمدرضا خسروی 

خوشنویسان ایران (۱۰)/ حمیدرضا قلیچ‌خانی 

عرفان در ایران
بررسی انتقادی ذکر ممشاد دینوری در منابع تاریخی و عرفانی / آزیتا همدانی 

تاریخ عکاسی
عکس‌های تاریخی مکه/ کاتیا سلماسی 

نقد شعر معاصر
نقد اجتماعی در شعر سهراب سپهری/ سعید رضوانی 

پژوهش تاریخی
نشستنی شاه‌فَش/ آرزو مختاریان 

از دندان تا داستان (۹)/ دکتر علیرضا زمانی 

گفت‌وگو
گفت‌وگو با دلفین دو ویگان/ شبکۀ فرانس اَنتر/ صدف محسنی 
گفت‌وگو با آندره کنت اسپونویل/ اسوِن اُرتولی/ گلنار گلناریان 

تاجیکستان
کتاب‌ها و نشریاتی از تاجیکستان (۳۷)/ مسعود عرفانیان 

بوی جوی مولیان
نمونه‌ شعر‌های سرایندگان تاجیک (۱): رستم وهاب‌زاده/ محسن فرح‌بر 

طبیبانه (۲)/ دکتر سیدرضا ابوتراب 

ایران باستان
نامه به ناپیرآسوی ایلامی/ ژان رُنه‌ـ روآ/ زیور ایزدپناه 

گزارش
سومین دورۀ فستیوال قلم ایران/ پریسا احدیان
معرفی و نقد کتاب
علم معانی فارسی به زبان انگلیسی/ مسعود جعفری جزی 
داوری صادق دربارۀ کارنامۀ مصدق؟/ سرگه بارسقیان 
بازخوانی رباعیات خیام در پرتو پژوهش‌های ادوارد هرون آلن/ نگار امیرحسینی 
داستان آن سرو سایه‌فکن/ سجاد امجد 
واقع‌نگری/ سونیا جهانداری 
دهخدا و لغت‌نامه/ ترانه مسکوب 
خاطراتی از استاد سیدعبدالله انوار/ سهیلا ایمان‌‌خواه 
ایران و همسایگانش/ شهاب دهباشی 

یاد و یادبود
دائی من،‌ مهرداد بهار/ افشین معاصر 
استاد خدابخش،‌ چهرۀ ماندگار ریاضیات
2025/02/18 04:07:30
Back to Top
HTML Embed Code: