Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
295 - Telegram Web
Telegram Web
صالحی امیری در سفر به خوزستان عنوان کرد:
چگاسفلا باید جهانی ‌شود
 
 
✍🏻مجتبی گهستونی
▫️در سفر وزیر میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی که به همراه هیات دولت به خوزستان سفر کرد، این وزیر به درستی از اهمیت محوطه بی‌نهایت مهم چگاسفلا سخن گفت و در جلسه شورای اداری شهرستان بهبهان بر ضرورت ثبت چگاسفلا در فهرست آثار جهانی یونسکو تاکید کرد.
محوطه‌ای که کشفیات آن، پیشنیه کهن خوزستان را به هزاره‌های پیش از تاریخ برده و وزارت میراث‌فرهنگی هم با به نمایش گذاشتن برخی آثار کشف شده، احساس غرور و افتخار می‌کند، قطعا باید چالش‌ها و موانع ثبت جهانی را رفع کند تا بتوان مقدمات ثبت جهانی را به وجود بیاورد.
بگذارید یک مثال بزنم؛ در سفرهای مختلف مقامات مسئول، شاهد هستیم که وعده‌هایی داده می‌شود اما وقتی به مرحله اجرا می‌رسد، موضوع به سمت و سوی دیگری سوق پیدا می‌کند و ناکامی به وجود می‌آید.
وزیر معتقد است: «ظرفیت‌ها و نعمت‌های بی‌شمار الهی در خوزستان و بهبهان وجود دارد. ما در این شهرستان ظرفیت‌های بسیار خوبی در ابعاد مختلف داریم اما در کنار تمام این ظرفیت‌ها، آنچه اهمیت دارد هویت و تاریخ ارزشمند شهرستان بهبهان است‌. ظرفیت نهفته در بهبهان به مثابه یک گنج است و اگر این گنج و این ظرفیت برای جهانیان مکشوف شود موجی از گردشگران به بهبهان خواهند آمد».
▫️اگر به گفته وزیر میراث‌فرهنگی، جغرافیای خوزستان نیازمند بازشناسی و بازیابی عناصر فرهنگی و هویت تاریخی است و باید آثار تاریخی و هویت فرهنگی‌مان نیز حفظ شود تا زمینه رشد هرچه بیشتر این شهرستان فراهم شود پس باید زمینه ثبت جهانی چگاسفلا نه در حد حرف که در عمل اجرایی شود.
▫️چون ثبت جهانی یعنی ثبت ثروت ملی و اعتبار برای یک ملت و کشور است هر قدر بیشتر باشد به همان میزان اهمیت بیشتری دارد، ثبت آثار در یونسکو به مثابه دارایی یک ملت و کشور محسوب می‌شود.
▫️ثبت جهانی تأثیر بسزایی در توسعه و گسترش گردشگری دارد و بی‌تردید از اولین مقاصد گردشگری محسوب می‌شود. ثبت جهانی تصویر زیبایی از تمدن و فرهنگ را نشان می‌دهد. وقتی یک اثر ثبت جهانی شد تعلق به آحاد جامعه بشری دارد. در کنار یک ملت جامعه جهانی خود را مسئول حفظ و صیانت از آن می‌داند. ثبت آثار جهانی هویت بخش و تشخص و منزلت یک ملت و تمدن ریشه‌دار آن است. آداب و رسوم، سنت‌ها، باورها، عقاید، زبان، پوشش‌ها و آئین‌ها همه و همه در متن زندگی مردم است در عرصه جهانی معرفی می‌گردند.
▫️اگر قدر این همه ثروت و دارایی را بهتر و بیشتر می‌دانیم، امید است که ابتدا ساکنان موقت این محوطه را جابه جا کنید، سپس با کمک دیگر وزارتخانه‌ها مکان روستای جدید را جانمایی کنید، در نهایت با انتصاب یک مدیر قوی و باستان‌شناس و بدون وابستگی سیاسی و حزبی و منفعت‌های محلی زمینه‌های پژوهشی و ایجاد بستر گردشگری را فراهم کنید.
 #چگاسفلا#میراث#میراث‌فرهنگی#خوزستان#ثبت‌جهانی
👏1

پاسخ قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی به سوال میراث‌خبر
بازنگری حرایم معامله با نمایندگان مجلس بود؟

با آغاز دولت چهاردهم و ورود رضا صالحی امیری به وزارتخانه میراث‌فرهنگی چالش‌ها بر سر بازنگری حرایم آغاز شد؛ چالش‌هایی که امروز تبدیل به سونامی ترسناکی شده‌اند. پیش‌بینی می‌شود؛ بسیاری از بافت‌های تاریخی و محوطه‌ها از این پس با کابوس بازنگری شب را به صبح می‌رسانند. هر چند «علی دارابی» قائم مقام وزارت میراث‌فرهنگی به میراث‌خبر می‌گوید: «ما جلوی «نهضت بازنگری» را گرفتیم که وا اسفا بود.»
امروز یکشنبه 14 بهمن در نشست خبری علی دارابی قائم مقام و معاون میراث‌فرهنگی میراث خبر به سونامی بازنگری حرایم پرداخت و آن را نوعی معامله با نمایندگاه مجلس برای گرفتن رای اعتماد عنوان کرد و از آنجایی که دارابی بیشترین رای‌زنی با نمایندگان را در این زمینه داشته است؛ از او پرسید؛ واقعا این نقش را داشتید و قرار است چه اتفاقی برای حرایم محوطه‌ها و آثار تاریخی بیافتد؟
دارابی در پاسخ به این سوال توضیح داد: اختلاف نظر ما با مجلس آمد به مجمع و من به عنوان نماینده وزارتخانه به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفتم، در آن‌جا مخالفت خود را با این دو واژه بیان کردم یکی این‌که واژه خطرناکی آوردند با نام نهضت بازنگری که وااسفا بود واقعا. بنابراین موضع من به عنوان خادم میراث‌فرهنگی مشخص است. به رغم مخالفت و بحث‌ها بالاخره تصویب شد در در بحث حرایم بازنگری بکنیم. بانگری ضوابط خاص خود را دارد و مراحل خود را باید طی کند و ما بالاسر کارها هستیم بازنگری اگر چه در برنامه توسعه هفتم تعریف شده اما این به معنای تقلیل نیست مثال آن باغ عباس‌آباد است. من در شورای عالی معماری رسما مخالفت کردم. بعد در همین دولت مجددا نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی نوشتم. در همین سفر اخیر آقای صالحی امیری مخالفت خود را اعلام کردند. ما در بحث بازنگری حریم باغ عباس‌آباد می‌خواهیم هزار هکتار به حریم اضافه ‌کنیم. این را خاطر جمع باشید ما در ضمن صیانت از میراث‌فرهنگی باید به توسعه، عمران و سازندگی کشور توجه کنیم. و از سوی دیگر دفاع از حقوق عامه مردم را توجه کنیم. همین الان در سیلک کاشان وزیر محترم راه و شهرسازی زمین‌های معوض را تامین بکنند. ما برای چه آمدیم انجمن خیرین میراث‌فرهنگی را راه انداختیم. برای اینکه با کمک جریان قدرتمندی صداهای محکم‌تری داشته باشیم. تعداد خیرین در مشارکت‌های فرهنگی بیشتر شده از سوی دیگر هم مسائل اقتصادی مردم هم دشوار شده است. به هر حال امیدواریم بتوانیم امانت‌دار خوبی برای میراث‌فرهنگی باشیم.
حال باید دید که در روزهای پیش‌رو چه اتفاقی برای حرایم می‌افتد. آیا براستی مدیران میراث‌فرهنگی امانت‌داران خوبی برای میراث‌فرهنگی ایران می‌شوند یا نامشان برای همیشه در فهرست سیاه مردم می‌رود.
قانون‌های حفاظتی کافی نیست
26 ثبت جهانی ایران بدون پشتوانه قانونی برای صیانت!
 🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
✍🏻سمیه حسنلو
▫️ایران در سال ۱۳۹۸ مهارت ساختن و نواختن دوتار را در یونسکو ثبت کرد. حدود دو سال بعد ترکمنستان در پرونده‌ای دیگر دوتار را به نام خود ثبت کرد. کارشناس حقوقی میراث فرهنگی می‌گوید: با وجود ثبت ۲۶ میراث ناملموس در فهرست جهانی یونسکو، هنوز هیچ پایگاه اطلاع‌رسانی عمومی در مورد نام و مشخصات مصادیق ثبت شده ایران در فهرست‌های داخلی و بین‌المللی ایجاد نشده است و صیانت از میراث‌ فرهنگی ناملموس در ایران در غیاب یک قانون کامل و کارآمد در ابهام است.
▫️ایران تاکنون ۲۶ مصداق میراث ناملموس، شامل مهارت سنتی قالی‌بافی در کاشان، ردیف‌های موسیقی ایرانی، تعزیه، موسیقی بخشی‌های خراسان، نقالی و داستان‌سرایی نمایشی در ایران، نوروز، هنر ساختن و نواختن کمانچه، آیین‌های پهلوانی یا زورخانه‌ای، مهارت ساخت و نواختن دوتار، دانش ساخت لنج، فرهنگ پخت و تقسیم نان لواش، قالی‌شویان، مهارت‌های سنتی قالی‌بافی در فارس، چوگان، نگارگری ایرانی، آیین زیارت کلیسای تادئوس، برنامه ملی پاسداری از هنر خوشنویسی، یلدا/چله، هنر ساختن و نواختن عود، هنر سوزن‌دوزی ترکمن، پرورش کرم ابریشم و تولید سنتی ابریشم، هنر تذهیب، افطار و سنت‌های فرهنگی و اجتماعی آن، جشن سده، مهرگان و هنر ساختن و نواختن رباب را در فهرست یونسکو ثبت جهانی کرده است، با این وجود به نظر می‌رسد صیانت از میراث‌ فرهنگی ناملموس در ایران صرفا به شناسایی و ثبت این مصداق‌ها محدود شده و از نظر قوانین و مقررات هنوز مورد توجه کافی قرار نگرفته ‌است.
▫️چنین خلائی حفاظت از این مصدایق ناملموس را به خطر انداخته و حتی نام کشور دیگری را به جای ایران در کنار نام آنها نشانده است. سوسن چراغچی، کارشناس حقوقی وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با توجه به این خلاء، در پژوهشی به بررسی ضرورت سیاست‌گذاری و وضع قانون صیانت از میراث‌فرهنگی ناملموس ایران پرداخته و پیشنهادهایی را در این راستا ارائه کرده است.
▫️براساس پژوهش این کارشناس حقوقی میراث فرهنگی ایران که نتیجه آن در اختیار ایسنا قرار داده شده است، «میراث‌فرهنگی ناملموس بخش مهم و جدایی‌ناپذیر حوزه میراث‌ فرهنگی است. با این حال قوانین و مقررات این بخش، در مقایسه با حوزه میراث‌ فرهنگی ملموس، از غنا و کفایت لازم برخوردار نیست. بالتبع، صیانت از میراث‌ فرهنگی ناملموس در ایران در غیاب یک قانون کامل و کارآمد، همچون حوزه میراث طبیعی، نه صرفاً ولی عمدتاً، محدود به شناسایی و ثبت مصداق‌های میراث‌فرهنگی ناملموس در فهرست‌های داخلی و بین‌المللی شده و کمتر اقدام مؤثری در زمینه پاسداری عملیاتی از مصادیق ثبت شده در این فهرست‌ها صورت گرفته است.»
▫️میراث‌فرهنگی ناملموس، اساساً زنده و خودجوش است. با این وجود، نظر به شرایط و اقتضائات فعلی به‌ویژه حاکمیتی بودن حوزه میراث‌ فرهنگی طبق قوانین موجود کشور، شایسته است که نقش ترویجی و پشتیبانی دولت و دستگاه‌های اجرایی متولی این حوزه، در همه عرصه‌های حقوقی و اجرایی، همسو و هماهنگ با حرکت خودجوش مردمی، در چارچوب سیاست‌گذاری و وضع قانون مناسب، تبیین و نهادینه شود. همچنین لازم است ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل میراث ناملموس در پیشرفت و توسعه حیات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور شناسایی شده و در قالب سیاست‌گذاری و وضع قانون مورد نظر پیش‌بینی شود.
 

منبع: ایسنا
#میراث ناملموس#میراث فرهنگی#ایران#میراث خبر
پاسخ به تکذیبیه اداره میراث فرهنگی خوزستان
واقعیت اشیا مفقود شده موزه آبادان کتمان می‌شود
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
✍🏻مجتبی گهستونی

در پی انتشار خبر «اشیا تاریخی موزه باستان‌شناسی آبادان غیب شدند» در «میراث خبر»، اداره کل‌ میراث‌فرهنگی گردشگری صنایع‌دستی خوزستان در جوابیه‌ای نه تنها موضوع سرقت را کتمان کرد بلکه اشاره‌ای به کلیه مکاتبات و صورت جلسه‌های صورت گرفته هم نکند‌.

🔺با توجه به اینکه اداره میراث‌فرهنگی شهرستان آبادان در محل موزه دایر است و در حال حاضر هیچ شی تاریخی در قالب موزه در آن به نمایش در نمی‌آید در تیتر مطلب به غیب شدن اشیا موزه باستان‌شناسی که اداره در دل آن قرار دارد اشاره شده است. کلیه مکاتبات بین شهرستان آبادان، معاونت میراث‌فرهنگی با مدیرکل و صورتجلسه نوشته شده این موضوع را تایید می‌کند.

🔺نامه به شماره‌های ۱۴۰۳۱/۱۱۸/۵۸۹۰ خطاب به مدیرکل و نامه شماره ۵۳۳-۱۰/۱ و یک صورتجلسه با امضا ۵ مقام مسئول در سطح اداره کل میراث‌فرهنگی خوزستان و شهرستان متن زیر که حاکی از مفقود شدن اشیا است را تایید می‌کنند.

🔺توضیح اینکه این نامه‌ها اصالت ۹ شی را با بیان قدمت تایید و فقط اصالت ۲ شی را بدل و فاقد ارزش بیان می‌کند.

👈🏻لطفا اطلاعات درج شده در نامه‌های مورد نظر را خود بخوانید:

۱- تعداد ۱۱۲ سکه احتمالا الیمایی

۲- تعداد ۱۶۳ سکه مسی احتمالا الیمایی

۳- تعدادی مهر و سنگ در ابعاد و اندازه‌های مختلف (که درج نکردن تعداد توسط نویسنده و امضاکنندگان صورتجلسه خود جای پرسش دارد)

۴- یک عدد کوزه کوچک دوران اسلامی

۵- یک عدد کوزه کوچک فلزی شکسته احتمالا اسلامی

۶- یک عددفنجان فلزی شکسته

۷- یک عدد قمقمه متوسط دارای لعاب با دهانه تنگ دوران اسلامی

۸- یک عدد میله فلزی شکسته اسلامی

۹- یک عدد شی فلزی به طول تقریبی ۷ الی ۸ سانتی متری اسلامی

۱۰- یک عدد ریتون سفالی بدل

۱۱- یک تکه سفال شکسته فاقد ارزش.

متن کامل خبر را در اینستاگرام میراث خبر بخوانید

#نه_به_سرقت_موزه‌ای#آبادان#کتمان# میراث‌فرهنگی#اشیا تاریخی
فاطمه رضایی✍🏻
مسجد تاریخی مشیر شیراز یکی از آثار ارزشمند دوران قاجاریه در وضعیت بحرانی قرار گرفته است. ترک‌ها و شکاف‌های عمیق در دیوارها، سقف‌ها و طاق‌ شبستان‌های این بنای تاریخی دیده می‌شود که احتمال ریزش آن را افزایش داده است. برخی از کارشناسان می‌گویند که مرمت‌های غیراصولی در گذشته، آسیب‌های بسیاری به این مسجد وارد کرده و باعث شده تا آژیرهای خطر تخریب آن به صدا درآید.

▫️این مسجد که بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی شیراز است، در حالی که به دلیل وضعیت خراب به روی مردم و گردشگران بسته است، نیازمند توجه فوری مسئولین برای مرمت و حفاظت است. کارشناسان میراث فرهنگی بر این باورند که ادامه بی‌توجهی به این وضعیت می‌تواند منجر به تخریب کامل این یادگار ملی شود.

🔺همچنین هنرمندان و فعالان میراث فرهنگی نیز از وضعیت بحرانی این مسجد ابراز نگرانی کرده‌اند و خواستار ورود فوری مسئولان وزارت میراث فرهنگی برای ترمیم و بازسازی این اثر تاریخی شده‌اند. این خبر هشداری است به مسئولین نهادهای فرهنگی و مردمی تا در حفظ و مرمت این گنجینه فرهنگی اقدام کنند و اجازه ندهند که میراث تاریخی شیراز از دست برود.
#مسجد مشیر#شیراز#نه_به_تخریب_آثار_فرهنگی_تاریخی #میراث‌فرهنگی#ایران
اعتراض گردشگران در روز جهانی تالاب‌ها
تالار بین المللی شادگان سرویس بهداشتی ندارد
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻 مجتبی گهستونی✍🏻

▫️گردشگران تالاب بین‌المللی شادگان برای استفاده از سرویس بهداشتی با مشکل مواجه هستند.

▫️اسکله گردشگری تالاب بین‌المللی شادگان با اینکه از دستشویی زنانه و مردانه و یک مرکز بازدید کنندگان برخودار است اما در این تاسیسات به روی گردشگران بسته است و گردشگران یا باید به جزیره بروند و یا در خانه مردم را بزنند و از دستشویی ساکنین استفاده کنند.

▫️در روز سه‌شنبه 9 بهمن به اتفاق چند نفر از فعالان گردشگری کشور و خوزستان راهی تالاب بین‌المللی شادگان شدیم. در بدو ورود شاهد حضور گردشگران بی‌شمار در محل اسکله شدیم و چون از شهری دیگر به شادگان آمده بودیم و با روستای صراخیه که اسکله گردشگری در آن قرار دارد آشنا بودیم از سرویس بهداشتی خانه یک دوست برای دستشویی استفاده کردیم. اما به محض حضور در بین گردشگران باردیگر شاهد بودم که مرکز بازدیدکنندگان تالاب شادگان که فقط روزهای عادی و آن هم در ساعات اداری باز است و گردشگر معمولا در روزهای غیر تعطیل برای گردشگری به تالاب نمی‌آید بسته است. در این میان سرویس بهداشتی عمومی تالاب که به دلیل خرابی چاه دستشویی مدتهاست تعطیل می‌باشد همچنان بسته بود. پس تنها راه استفاده کلیه گردشگران از دستشویی حضور در خانه اهالی و یا رفتن به جزیره بود که برای رفتن به آن جزیره باید مسیر را با قایق پیمود.

▫️به شخصه شاهد بودیم که گردشگران از بزرگ تا کوچک و از پیر تا جوان، از زن تا مرد نیاز به سرویس بهداشتی داشتند و این موضوع برای آنان آزاردهنده بود.

▫️در حالی که مرکز بازدید کنندگان تالاب به همت پرسنل اداره میراث‌فرهنگی شادگان برای ما باز شده بود تا بازدید اختصاصی از موزه حصیر داشته باشیم اما از این فرصت استفاده کردیم و بیش از 20 گردشگر را برای استفاده از دستشویی مرکز بازدیدکنندگان راهنمایی کردیم.

▫️تالاب شادگان در سال ۱۳۵۴از بین بیش از یکهزار و ۳۰۰تالاب ثبت شده در فهرست کنوانسیون حفاظت از تالابها موسوم به رامسر در ژنو، عنوان ششمین تالاب بین‌المللی را به خود اختصاص داد

#تالاب_شایگان#میراث‌خبر#گردشگری
1
گلایه از وزیر میراث و مدیرکل میراث خوزستان  
خوزستان فقط شوشتر، دزفول، بهبهان، شوش و آبادان نیست

مصیب خراسانی، باستان‌شناس✍🏻



▫️خوزستان فقط شوشتر، دزفول، بهبهان، شوش و آبادان نیست! چرا همیشه شهرهای دیگر خوزستان مورد بی‌مهری قرار می‌گیرند(از لحاظ نبود پیگیری و سرکشی و اختصاص ندادن بودجه برای مطالعات و مرمت)؟

👈🏻چرا فکر می‌کنید میراث خوزستان فقط در این شهرها هستند؟ شما اگر کمی به داده‌های باستان‌شناسی سایر مناطق خوزستان از جمله شهرستان لالی توجه کنید؛ پی خواهید برد که قدیمی‌ترین بخش خوزستان به گفته دکتر حامد وحدتی‌نسب غار پبده لالی با قدمتی بالغ بر ۴۵ هزار سال است. قدیمی‌ترین شواهد انسان در کوه‌های زاگرس در این منطقه کشف و ثبت شده است. آیا این مهم و با ارزش نیست؟ هیچ‌گاه با این اثر مهم آن‌گونه که لایق قدمتش باشد برخورد نشده است!

▫️بخش ورودی این غار و مسیر دسترسی آن هنوز به همان شکل دوران باستان است.

👈🏻چرا چندین سال است، هیچ فعالیت مطالعاتی و باستان‌شناسی در آنجا انجام نمی‌شود؟ بی‌شک یکی از ابتدایی‌ترین اقدامات بررسی و شناسایی است و چه بسا در این بررسی و شناسایی آثار شگرفی دیگر کشف شود؟ شناسنامه خوزستان شامل این‌ مکان‌ها هم می‌شود و فقط محوطه‌هایی که از قبل کشف و شناسایی شده‌اند؛ مانند چغازنبیل و قلعه شوش و ارجان و آبشارهای شوشتر. آیا تا کنون به این موضوعات فکر کرده‌اید؟ پیشنهاد می‌کنم شوش و شوشتر و بهبهان و آبادان و دزفول برای خود استانی شوند و دیگر شهرهای خوزستان هم استانی دیگر بلکه آثار آنها هم دیده شوند
#خوزستان#میراث‌ایران#لالی#میراث خبر#غار_پبده_لالی
با حضور نماینده ویژه رئیس‌جمهور  
سیزدهمین نمایشگاه جامع دریایی
ایران برگزار می‌شود

🔻🔻🔻🔻🔻🔻
سیزدهمین نمایشگاه جامع دریایی ایران، رویدادی مهم در عرصه صنایع دریایی کشور، قرار است در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های جزیره کیش آغاز به کار کند. این نمایشگاه که با حضور مقامات ارشد کشوری و لشکری برگزار می‌شود، میزبان سخنرانی  علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه رئیس جمهور در توسعه دریا محور و مکران خواهد بود.
حضور نماینده ویژه رییس‌جمهور در این برنامه نشان از توجه ویژه دولت به توسعه صنایع دریایی و سواحل مکران دارد. انتظار می‌رود که سخنرانی او بتواند نشان از نکات مهمی در خصوص برنامه‌های دولت برای توسعه در این بخش باشد.
این نمایشگاه فرصتی مناسب برای شرکت‌ها و فعالان حوزه دریایی است تا آخرین دستاوردها، فناوری‌ها و محصولات خود را به نمایش گذاشته و با یکدیگر به تبادل اطلاعات و تجربیات بپردازند. حضور مقامات ارشد کشوری و لشکری در این رویداد، می‌تواند زمینه را برای حمایت بیشتر از صنایع دریایی و توسعه همکاری‌های بین‌المللی در این زمینه فراهم کند.
سیزدهمین نمایشگاه جامع دریایی ایران، با هدف توسعه و تقویت صنایع دریایی کشور، ایجاد فرصت‌های جدید برای کسب و کارها، و جذب سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی در این حوزه برگزار می‌شود. این نمایشگاه می‌تواند نقش مهمی در تحقق اهداف توسعه پایدار در مناطق ساحلی و دریایی کشور ایفا کند
میراث و شورای شهر در خواب
تیر آخر به زندان قصر زده شد
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
‍ پس از قطع انبوه درختان و تخریب بخش‌هایی از ساختمان قدیمی زندان قصر در ماه‌های اخیر، اکنون به نظر می‌رسد یک بنای جدید با فونداسیون سیمانی و دیوارهای آجری در حال ساخت در روبروی زندان سیاسی این موزه است.

اطراف پروژه کاملا بسته شده و کارگران به سرعت در حال ساخت و سازند به نظر می‌رسد در روزهای اخیر بخش‌هایی از محوطه زندان گود برداری نیز شده است.

بسیاری از فعالان میراث‌فرهنگی از وزارتخانه میراث‌فرهنگی می‌خواهند برای جلوگیری از این رویه اقدامات اساسی انجام دهند. چرا که زندان قصر یکی از موفق‌ترین پروژه‌های جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته بوده که منجر به تغییر کاربری یک زندان شد. حال باید دید که مدیران کنونی چگونه مانع از ساخت‌وساز غیرقانونی در این باغ موزه می‌شوند.
#قصر#میراث‌فرهنگی#زندان قصر#میراث‌خبر
▫️سید احمد علوی عضو و رئیس کمیته گردشگری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه برخی ممکن است بگویند که بازگشت آب با پمپ به چشمه مصنوعی است، گفت: از وزیر میراث فرهنگی هم خواهش می‌کنم حتما درباره موضوع ورود آب در چشمه علی به کمک شهردار بیایند، شهرداری حاضر است همه هزینه‌های بازگشت آب را هم تقبل کند و الان کارهایی در حال انجام است منتها طرح باید به تأیید میراث فرهنگی برسد.

▫️خشک شدن آب چشمه‌علی که قرن‌ها پا برجا بوده است در حالی اتفاق افتاد که شهرداری تصمیم به کشیدن مترو در شهرری گرفت. در آن زمان بارها و بارها رسانه‌ها هشدار دادند که در صورت در نظر نگرفتن اقدامات کارشناسی و بدون نظارت میراث‌فرهنگی و محیط زیست کشیدن مترو خطاست اما رویه نادیده گرفتن این هشدار حالا کار دست شهرداری داده است.

👈🏻باید دید که این بار پیگیری‌های رییس‌ کمیته گردشگری شورای شهر تهران می‌تواند به نتیجه برسد و مسئولان شهرداری و میراث‌فرهنگی را پای یک میز بنشاند؟ و در نهایت آب رفته از چشمه بازگردد؟

#چشمه_علی #شهرری #شهرداری #شورای_شهر #تهران #ایران #تاریخ
چرا مسئولان یگان حفاظت کشور اقدام جدی برای جلوگیری از این رویه انجام نمی‌دهند؟
حفاران غیرمجاز تونل وحشت 100 متری در دزفول کشیدند
🔻🔻🔻🔻🔻🔻
مجتبی گهستونی✍🏻

حفاران غیرمجاز آنقدر به مرز وقاحت رسیده‌اند که در محدوده شهری و بافت تاریخی دزفول اقدام به حفاری عمیق و شیب‌دار کرده‌اند. دوستداران میراث‌فرهنگی در دزفول بر اساس مستنداتی که دیده‌اند تاکید می‌کنند که این حفاری در روزهای گذشته از یک منزل شخصی شروع و به صورت هدفمند در عمق بیش از ۱۰۰ متری به سمت مکانی مورد نظر به سمت یک بقعه تاریخی جهت پیدا کرده و در همان عمق به دیواره‌های آجری تاریخی برخورد کرده‌اند. توضیح اینکه عوامل این حفاری شناسایی شده‌اند.

▫️دزفول بیش از ۵۰ محوطه و تپه باستانی دارد اما کمتر از ۱۰ محوطه ثبت ملی شده‌اند. برابر با اخبار محلی، برخی حفاران از دیگر استان‌ها در حال تردد به دزفول هستند تا اهداف سودجویانه خود را تحقق ببخشند.

▫️در این خصوص تقویت یگان حفاظت میراث‌فرهنگی خوزستان و ادارات شهرستان‌های استان ضرورت بسیار دارد.

▫️حضور مدیران پژوهشگاه میراث‌فرهنگی و کارشناسان پژوهشکده باستان‌شناسی کشور برای تعیین تکلیف محوطه‌های مهم و ثبت ملی نشده در خوزستان ضرورت دارد.

🔸نکته این که سال‌هاست مسئولان یگان حفاظت میراث‌فرهنگی برای سرکشی به وضعیت نابسامان میراث‌فرهنگی به این استان که در ردیف استان‌های درجه یک کشور محسوب می‌شود سفر نکرده‌اند.
#میراث‌فرهنگی#دزفول#حفاری_غیر_مجاز#ایران#میراث‌خبر
فرونشست بلای جان آثار تاریخی شد
مسجد سید اصفهان در حال نصف شدن است
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
▫️اصفهان در معرض خطر جدی فرونشست قرار دارد. آثار تاریخی این شهر با ترک‌های بسیاری مواجه شده و مسجدسید اصفهان در خطر دو نیم شدن است. به جز جنوب شهر که آثار فرونشست کمتر یافت می‌شود، دیگر نقاط اصفهان به صورت کاملاً عینی درگیر فرونشست است. از سوی دیگر اقدامات مربوط به جلوگیری از این روند نیز به درستی انجام نشده است.

▫️بهرام نادی، عضو هیئت مدیره دانشگاه، درباره تأثیر فرونشست بر بنا‌های تاریخی اصفهان گفت: اگر آثار ظاهری را بر بنا‌ها بررسی کنیم، بیشترین آسیب را مسجد سید اصفهان دیده است. مسجد سید در حال نصف شدن است. یک قسمت خطی در جنوب مسجد داریم که امتداد شرقی و غرب را دارد و تا قسمت کف و دیوار و سقف و تقریباً نیمی از گنبد را پوشش می‌دهد. تمامی این شواهد بیانگر فرونشست است، چون ترک‌ها از زمین خورده است. جلوگیری از پیشروی این فاجعه سخت است و باید مدیریت آب زیرزمینی را داشته باشیم. راهکار‌های جلوگیری از تخریب و ترمیم هم پرهزینه است. در مسجد سید نگهداری و مرمت هم درست صورت نگرفته است.

▫️او درباره تأثیر فرونشست بر میدان نقش جهان و مسجد‌های اطراف آن بیان کرد: مسجد جامع عباسی و میدان نقش جهان بعد از مسجد سید در خطر هستند. آنچه خیلی شدید است و ممکن است بحران ایجاد کند، کج شدگی ستون‌های شرق و غرب گنبد مسجد جامع هستند. این ستون‌ها در یک جهت ۵ سانت و در جهت دیگر ۸ سانتی‌متر نسبت به پایین ستون انحراف ایجاد شده است. این انحراف سبب شده پی‌های سنگی شکسته شود. مسجد شیخ لطف الله آثار کمتری دارد، اما در طبقه دوم آن ترک‌هایی دید می‌شود. در ورودی بازار قیصریه هم شاهد ترک‌هایی هستیم. سازه‌ها در نقش جهان در معرض خطر هستند. مسجد حکیم هم ترک‌هایی داشته است. در جنوب اصفهان شواهد کمتری از فرونشست داریم، چون سنگ بستر در ارتفاع بالاتری قرار دارد. این مناطق مستعد فرونشست نیستند.

منبع: انتخاب
#نشست#اصفهان#میراث#نقش‌جهان#میراث‌فرهنگی‌اصفهان#مسجد_سید_اصفهان
✍🏻نگار ذکایی

مجسمه‌ پسربچه‌های حوض پارک دانشجو به طور ناگهانی ناپدید شده‌اند و تا امروز هم توضیحی رسمی در این زمینه از سوی متولیان امر داده نشده است.

ناپدید شدن ناگهانی مجسمه‌های تهران، سابقه طولانی دارد و اگر نگاهی به تاریخچه آن داشته باشیم، متوجه می‌شویم که تنها در خود محدوده تئاتر شهر چند مجسمه غیب شده‌اند یا بخشی از آنها به سرقت رفته است.

نمونه‌ای بر این امر مجسمه «فرهاد قفل‌زن» از پرویز تناولی است که بارها تکه‌هایی از آن به سرقت رفته است و حتی آخرین بار کل قفل آن را از مجسمه جدا و به سرقت برده بودند.

مجسمه «شهریار» اثر علی قهاری نیز که در مقابل تئاترشهر در پارک دانشجو نصب شده بود، در جریان سرقت‌های سریالی مجسمه‌ها در بهار سال ۱۳۸۹ دزدیده شد. این مجسمه از جنس برنز بود.

یکی دیگر از مجسمه‌های اطراف مجموعه تئاترشهر «مرد نی‌لبک‌زن» بود آن‌هم که به یک باره برداشته شد. این مجسمه اثری از بهمن محصص بود که سال‌ها پیش آن را از محل نصب خود خارج کردند. این مجسمه در سال‌های حضورش در محوطه تئاترشهر به‌دلیل بی‌مهری‌هایی که صورت می‌گرفت بارها آسیب دید.

و اما مجسمه‌ای که اخیرا گم شده است، مجسمه‌ آب‌نمای پارک دانشجو است که کودکانی را در حال بازی نشان می‌دهد. این اثر یک کار سنگی از هنرمندی ایتالیایی و متعلق به اولین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران است.

خبرنگار ایسنا در پی ناپدید شدن این مجسمه‌ها، تماسی داشت با سازمان زیباسازی شهر تهران تا علت را جویا شود. طی صحبتی که با بخش فرهنگی این سازمان داشتیم، گفته شد که این مجسمه‌ توسط شهرداری منطقه از محل خود جابه‌جا شده‌ و مشخص نیست که این امر به چه علت بوده‌ است، ولی گویا این مجسمه‌ به ترمیم نیاز داشته و بعدا دوباره به محل جا نمایی خود بازگردانده می‌شود.

منبع: ایسنا
#تاتر‌شهر#مجسمه#میراث فرهنگی#مرد‌_نی_لبک_زن کجاست#ایران#تهران#میراث‌خبر#بهمن‌محصص#آبنما_تاترشهر#زیباسازی شهر تهران
▫️کتاب «مِستر ساسان» در قالب منتخبی از مجموعه خاطرات مستند و شفاهی استاد ابوالقاسم ساسان، از راهنمایان گردشگری پیشکسوت ایران در ۱۰۳ صفحه و مصور، با بازنویسی و گردآوری امیربهادر کریمی و به همت انتشارات نوسده منتشر شد.

▫️کتاب «مِستر ساسان»، بخشی از خاطرات سامان‌یافته ایشان است؛ خاطرات آنهایی که با راهنمایی او میهمان ایران شدند و گاه به رسم دید و بازدید، میزبانِ او؛ مسافرانی که ره‌آوردشان، خیالی‌است که تا ابد با خود همراه دارند.

▫️رنگین‌کمان خاطرات استاد ساسان، آموزه‌ای است برای راهنمایان نوآموز گردشگری تا بتوانند عالمانه، صادقانه و شیوا، این سرزمین را در چند پرده برای مشتاقان نقل کنند. «مِستر ساسان» شرح جاودانگی ایشان از لحظاتی باشکوه در حافظه همراهانش است و این کتاب بزرگداشتی است برای او. علاقه‌مندان از سراسر ایران برای تهیه‌ این کتاب با قیمت ۳۲۰ هزارتومان می‌توانند به وبسایت فصلنامه میراث و گردشگری گیلگمش به آدرس www.gilgameshmag.com یا شبکه‌های مجازی آن و انتشارات نوسده مراجعه کنند
#کتاب#مسترساسان#ابوالقاسم‌ساسان#نوسده#انتشارات‌نوسده#میراث‌خبر
👍1
Forwarded from Asia News (asianews office)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞 نسخه جداگانه

🔸 چه کسی از میراث فرهنگی ایران
محافظت می‌کند؟
گفت‌و‌گو با فاطمه علی‌اصغر


با خانم فاطمه علی‌اصغر، روزنامه‌نگار و پژوهشگر میراث فرهنگی، در روزنامه آسیا به گفتگو نشستیم تا درباره خطراتی که میراث باستانی ایران را تهدید می‌کند، صحبت کنیم. آیا میراث ارزشمندمان به دست فراموشی سپرده شده است؟ چرا روند حفاظت از آثار باستانی معکوس شده است؟

🗓 پنجشنبه ( ۱۸ بهمن ۱۴۰۳)

@asianewsiran
پیش‌همایش بین‌المللی «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ایران»، با حضور وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سفرای کشورهای مختلف، برگزار می‌شود.

🔸مدیرعامل هلدینگ هگتا از برگزاری پیش‌همایش بین‌المللی «فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ایران» در روز سه‌شنبه ۲۳ بهمن در هتل هما تهران خبر داد و افزود: این رویداد که مقدمه‌ای برای همایش اصلی در اردیبهشت‌ماه در شهرهای خرمشهر و آبادان محسوب می‌شود، با هدف بررسی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه گردشگری پزشکی این دو شهر و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی، ترتیب داده شده است.

او ادامه داد: در این پیش‌همایش، احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سید رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حضور دارند. همچنین، تعدادی از سفرای کشورهای مختلف، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، از میهمانان این برنامه هستند.

▫️تابش با تاکید بر اینکه محورهای اصلی این رویداد بر توسعه گردشگری پزشکی، نقش دولت و بخش خصوصی در تسهیل سرمایه‌گذاری، چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی صنعت گردشگری پزشکی در ایران، متمرکز خواهد بود، خاطرنشان کرد: همچنین، ظرفیت‌های موجود در مناطق آزاد و استان‌های جنوبی کشور، به‌ویژه خرمشهر و آبادان، برای جذب گردشگر از کشورهای همسایه و دیگر نقاط جهان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

▫️نخستین همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در گردشگری پزشکی ایران، اردیبهشت‌ماه سال آینده در شهرهای خرمشهر و آبادان، با حضور شرکت‌های فعال در این حوزه، سرمایه‌گذاران و تسهیل‌گران بخش دولتی و خصوصی برگزار خواهد شد
مسیر جذب توریست به بیراهه می‌رود
رویای توسعه گردشگری در ایران با مدیران غیرمتخصص
 
بهنام صابر نعمتی
این روزها در حالی‌ که تب گردشگری در نمایشگاه‌هایی که از سوی این ارگان و آن نهاد برگزار می‌شود، داغ است؛ ترکیب تحریم‌ها، تورم و مدیریت ناکارآمد در سال‌های اخیر زیرساخت‌های گردشگری کشور را با ضعف جدی مواجه کرده. معلوم نیست که نزدیک شدن نوروز و فصل سفر می‌تواند محرکی برای توسعه این زیرساخت‌ها باشد و عاملی برای رشد اقتصادی یا نه؟ سوال اینجاست که با وجود مدیران و معاونان فعلی در دولت چهاردهم می‌توانند رویای جذب 15 میلیون گردشگر خارجی در چشم‌انداز توسعه کشور را محقق کنند؟ یا همچون مدیران دولت سیزدهم و دوره ضرغامی آمارهای مغشوش و غیرشفافی ارایه می‌دهند تا دهان پژوهشگران و رسانه‌ها بسته شود؟
 
برای بررسی چشم‌انداز این وعده‌ها، ابتدا به انتخاب انوشیروان محسنی بندپی به عنوان معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری پرداخته می‌شود که بار دیگر پرسشی جدی را درباره اولویتِ تخصص بر سیاست زدگی در انتصاب‌های مدیریتی مطرح کرده. بررسی سوابق کاری محسنی بندپی نشان می‌دهد هرچند وی در جایگاه‌هایی مانند استانداری تهران، سرپرستی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و مدیریت سازمان تأمین اجتماعی فعالیت داشته، اما تجربه مستقیم و ملموسی در حوزه گردشگری ندارد. این انتصاب، نه‌ تنها نادیده گرفتنِ ضرورتِ تخصص‌گرایی در مدیریت است، بلکه بیم آن می‌رود که به تشدید چالش‌های پیشروی صنعت گردشگری کشور بینجامد.
 
گردشگری؛ نیازمند دانش ویژه
گردشگری تنها به تبلیغ جاذبه‌های تاریخی یا طبیعتگردی محدود نمی‌شود. این صنعت، مجموعه‌ای از مهارت‌ها شامل مدیریت میراث فرهنگی، بازاریابی بین‌المللی، توسعه زیرساخت‌ها، هماهنگی با نهادهای مرتبط (از هتلداری تا حمل و نقل) و حتی دیپلماسی فرهنگی را می‌طلبد. یک مدیر متخصص در این حوزه می‌داند چگونه با حفظ تعادل میان جذب گردشگر و حفاظت از محیط زیست یا بناهای تاریخی، منافع بلند مدت خلق کند. چنین فردی با چالش‌های خاص این صنعت، مانند رقابت با مقاصد جهانی، تغییر ذائقه گردشگران و مدیریت بحران‌هایی مانند همه‌گیری‌ها آشناست. در مقابل، انتصاب فردی بدون این دانش، به سیاست‌گذاری‌های ناکارآمد، سردرگمی در اولویت‌ها و احتمالاً تخریب ظرفیت‌های موجود می‌انجامد.
 
 سیاست به جای تخصص
 
مرور پیشینه انوشیروان محسنی بندپی – از نمایندگی مجلس تا مدیریت سازمانهای رفاهی – نشان‌دهنده تجربه‌ای عمدتاً سیاسی و اداری در حوزه‌های غیرمرتبط است. هرچند مدیریت سازمان‌هایی مانند تأمین اجتماعی یا استانداری تهران نیازمند مهارت‌های اجرایی است، اما این تجربه‌ها به خودی خود نمی‌توانند جایگزین تخصص در حوزه پیچیده‌ای مانند گردشگری شوند. به‌ویژه آنکه صنعت گردشگری ایران در شرایط کنونی با موانع جدی از جمله تحریم‌ها، ضعف زیرساخت‌ها، تصویر نامناسب بین‌المللی و رقابت با کشورهای همسایه روبروست. حل این مشکلات تنها با مدیرانی ممکن است که هم از ظرفیت‌های داخلی آگاهند و هم با الزامات جهانی این صنعت آشنا باشند.
 
خطرات انتصابهای غیرتخصصی
متاسفانه انتخاب مدیران بر اساس روابط سیاسی به جای شایستگی حرفه‌ای، پیشینه‌ای تلخ در مدیریت کشور دارد. نمونه‌های فراوانی وجود دارد که چنین انتصاب‌هایی به اتلاف منابع، طرح‌های نیمه‌کاره، یا حتی آسیب به میراث فرهنگی منجر شده است. برای مثال، عدم آگاهی از استانداردهای حفاظت از بناهای تاریخی ممکن است به مرمت‌های غیراصولی و تخریب هویت سازه‌ها بینجامد. یا ناآشنایی با بازارهای جهانی، تبلیغات بین‌المللی را بی‌اثر کند. در شرایطی که ایران سهم ناچیزی از درآمدهای کلان گردشگری جهان دارد، انتصاب مدیران غیرمتخصص به معنای از دست دادن فرصت‌های باقیمانده است.
 
تخصص، شرط اول مدیریت گردشگری
در کشورهایی که گردشگری نقش محوری در اقتصاد آنها ایفا میکند (مانند ترکیه، مالزی، یا ایتالیا)، مدیریت این حوزه معمولاً به افراد با سابقه اجرایی در همین صنعت یا تحصیلات مرتبط سپرده میشود. این مدیران می‌دانند چگونه با ایجاد کمپین‌های خلاقانه، بهبود خدمات گردشگری و تعامل با آژانس‌های بین‌المللی، سهم کشور خود را از این بازار افزایش دهند. در مقابل، ایران که تنها در سال ۱۴۰۱ حدود ۶.۲ میلیارد دلار از گردشگری درآمد داشته (در مقایسه با ۴۶ میلیارد دلار ترکیه)، نمی‌تواند ریسک انتصاب‌های غیرکارشناسی را تحمل کند.
 
 امیدواری یا هشدار؟
 اگرچه برخی استدلال می‌کنند تجربه مدیریتی در حوزه‌های دیگر میتواند به گردشگری نیز تعمیم یابد، اما واقعیت این است که هر صنعت چالش‌های منحصربه‌فرد خود را دارد. گردشگری تنها با داشتن برندینگ قوی، زیرساخت‌های استاندارد و جذب سرمایه‌گذاری خارجی رونق میگیرد؛ اهدافی که بدون دانش تخصصی محقق نمی‌شوند.
23 سال پس از ثبت ملی اتفاق افتاد
قلعه «کوران» اندیمشک کمر خم کرد
 
مجتبی گهستونی
قلعه کوران، مهم‌ترین قلعه ثبت ملی شده بخش الوار گرمسیری در شهرستان اندیمشک از توابع خوزستان در شرایط نگران کننده‌ای به سر می‌برد. این قلعه که در بزرگترین بخش استان در مرز خوزستان-لرستان قرار دارد و قابلیت مرمت و بهره‌برداری برای اهالی این بخش دارد در شرایط نامناسبی مورد تعرض حیوانی و انسانی به حیات خود ادامه می‌دهد و جلوی چشم همگان کمر خم می‌کند. در تصاویری که طی روزهای گذشته ثبت شد، شرایط ناگوار این قلعه که پیش‌تر کاربری نظامی داشته را نمایان می‌کند.  قلعه کوران، در دامنه کوه تلوز بخش الوار گرمسیری و در مسیر روستای چینه‌روزه قرار دارد.
با اینکه طی سال‌های اخیر عنوان شده که بودجه‌هایی برای مرمت بخش‌هایی از قلعه در نظر گرفته شده اما این سعادت هیچگاه نصیب قلعه کوران نشده است و شرایط پیش روی قلعه حاکی از وخیم‌تر شدن وضعیت قلعه دارد.
قلعه کوران یا کهرو در 95 کیلومتری شمال شرق اندیمشک و در 70 کیلومتری شهر حسینیه مرکز بخش الوار گرمسیری و در 700 متری جاده اندیمشک به امام‌زاده احمد قرار دارد. 
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کتاب کمیاب کاوش دو گوستان پیش از تاریخ از لویی واندنبرگ به چاپ دوم رسید 
کتاب «هکلان و پرچینه» نقبی به تاریخ لرستان
 
کتاب «هکلان و پرچینه» نوشته‌ی «ارنی هرینک» و »برونو اورلت» نتیجه کاوش‌های «لویی واندنبرگ»، باستان‌شناس مشهور بلژیکی با ترجمه‌ از «محسن زینی‌وند»، باستان‌شناس و مقدمه‌ای از «عباس علیزاده»، باستان‌شناس پیشکسوت از سوی انتشارات «دادکین» به چاپ دوم رسید.

کتاب حاضر ترجمه‌ی فارسی گزارش کمیاب کاوش دو گورستان مهم پیش از تاریخ توسط لویی واندنبرگ است که شاگردان او اِرنی هرینک و برونو اُوِرلت آن را با دقتی بی‌نظیر در سال 1996 م. به چاپ رساندند. گورستان‌های هَکَلان و پَرچينه کهن‌ترین و مهم‌ترین شواهد باستان‌شناختی از دامداران کوچ‌رو باستان و در نوع خود بی‌نظیر هستند. 

ترجمه‌ی این کتاب از سوی محسن زینی‌وند فرصت مطالعۀ این اثر مهم را برای بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران علاقمند فراهم کرده است.

لویی واندنبرگ، خاورشناس بلژیکی است که از ۱۹۴۴ تا ۱۹۴۸ در دانشگاه‌های بروکسل، آمستردام، و لیدن در رشته‌های باستان‌شناسی و زبان‌های شرقی درس خواند. 

از ۱۹۵۷ استاد باستان‌شناسی و تاریخ خاور نزدیک در دانشگاه گان بود. برای کاوش‌های باستان‌شناختی، چندین‌بار به ایران سفر کرد و باستان‌شناسان بلژیکی به ریاست او به چندین کار پژوهشی در فارس و لرستان و پشتکوه دست زدند. در ۱۹۶۱ با همکاری گیرشمن نشریه‌ای به‌نام مطالعات ایران باستان به‌راه انداخت.

در بخش‌هایی از کتاب آمده است: کوچ‌نشینی به معنی وسیع واژه، جا‌به‌جایی مکانی، در تهیه معاش است. از این منظر، تاریخ این‌گونه معیشت به قدمت نخستین جوامع انسانی در شرق و جنوب آفریقا است. اما کوچ‌نشینی استوار بر گله‌داری، نخست با تعقیب و مدیریت گله‌های بز و گوسفند وحشی در کوهستان‌های آناتولی و زاگرس آغاز شد.

این کتاب در قطع وزیری، ۲۴۴ صفحه، جلد شومیز با طرح و عکس رنگی به قیمت ۲۸۰ هزار تومان را می‌توانید از همین صفحه با ارسال رایگان خریداری کنید. 




#ایلام #کوچ‌نشینی # کتاب #تاریخ #ایران #پشتکوه #باستان‌شناس #کشف #گنجینه #انتشارات_دادکین #دادکین #واندنبرگ #کاوش #ترجمه #ارسال_رایگان
وبسایت «بررسی جمعیت جهان» با بررسی داده‌های آماری و تاریخی ۸ کشور قدیمی جهان را بر اساس تاریخ تشکیل نخستین حکومت سازمان‌یافته و همچنین تاریخ استقلال و حاکمیت ملی اعلام کرد که در هر دو فهرست، ایران کهن‌ترین کشور جهان است.
بنا بر آمار این وبسایت، نخستین حکومت سازمان‌یافته در ایران در ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تشکیل شده است.
در این فهرست مصر در جایگاه دوم، ویتنام سوم، ارمنستان چهارم، کره شمالی پنجم، چین ششم، هند هفتم و گرجستان هشتم هستند.
👍2
2025/07/13 01:12:58
Back to Top
HTML Embed Code: