Telegram Web
عقده‌گشایی پساترور

محمدجواد اخوان

#سرمقاله #روزنامه_جوان

تجربه چند حادثه امنیتی در کشور در پنج سال اخیر نشان می‌دهد تعدادی مشخص از کاربران خاص در شبکه‌های اجتماعی دشمن تروریست را رها کرده و خط تحقیر و تخطئه مدافعان امنیت را در پیش می‌گیرند. در حوادثی، چون شهادت سرداران فخری‌زاده، صیاد خدایی، سیدرضی موسوی و حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری ایران در سوریه و نیز حملات تروریستی در نقاط مختلف کشور، درست در زمانی که جامعه در شوک و بهت این حوادث تلخ قرار دارد و هنوز حتی عامل یا چگونگی حادثه روشن نیست، تعدادی از صفحات مجازی مشخص با تمسخر و تخریب نهاد‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور، قدرت تروریست‌ها را چندبرابر جلوه داده و در واقع پروژه رعب‌افکنی را تکمیل می‌کنند. آخرین نمونه این رویکرد را همین چند روز پیش و بعد از اعلام خبر شهادت «اسماعیل هنیه» در تهران شاهد بودیم.

داده‌کاوی کلان‌داده‌های موجود در حوادث یادشده و امثال آن، ساختار کلی روند مذکور را که از حساب‌های کاربری مشخصی شروع می‌شود و دامنه می‌یابد و در میانه آن حتی برخی مردم عادی نیز بی‌خبر از پشت‌صحنه واقعه و متأثر از تلخی حادثه با آن همراه می‌شوند، ترسیم می‌کند. اکنون می‌توان فهمید که کلیت این بازی تکراری توسط دو طیف از بازیگران مجازی به‌موازات هم پیش می‌رود. طیف نخست اکانت‌های اجاره‌ای تابلودار و ناشناس وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی و نیز گروهک‌های هم‌پیمان با آنان از قبیل لشکر سایبری منافقین و سلطنت‌طلبان است. طیف دوم بخشی از کاربران شناخته‌شده عمدتاً ساکن در داخل که به نحوی سابقه شخصی تلخی از نهاد‌های امنیتی کشور دارند و در چنین زمانه‌ای فرصت را برای انتقام‌گیری از آن‌ها مغتنم می‌شمارند.

کنش دسته اول در چنین موقعیتی روشن و طبیعی است. هر حمله تروریستی پیوستی از جنس «عملیات روانی» دارد و مطالعه چند عملیات خاص صهیونیست‌ها در سال‌های اخیر نشان می‌دهد که آن‌ها اتفاقاً روی این بعد ماجرا حساب ویژه‌ای باز کرده‌اند و در طرح‌ریزی عملیات و چگونگی بازنمایی آن تأثیرات مهمی برای مهندسی افکار عمومی جامعه مخاطب در نظر گرفته‌اند. بر این اساس طبیعی است که حساب‌های کاربری تحت کنترل سرویس‌ها و ضدانقلاب به‌عنوان یار کمکی تروریست‌ها بر فضای وحشت عمومی و نیز ناکارآمدنمایی مدافعان امنیت کشور دامن بزنند و پیوست عملیات روانی ترور را اجرایی کنند.

اما دسته دوم که خواسته یا ناخواسته در بازی تروریست‌ها افتاده‌اند. افرادی که در سال‌های گذشته به دلیل برخی جرائم با برخورد نیرو‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور مواجه شده‌اند و هنوز از اعمال قانون نسبت به خود ناراضی‌اند، در این زمان‌ها فرصتی را مهیا می‌بینند تا از خشم عمومی مردم، خود را بی‌گناه جلوه دهند و با حمله به دستگاه‌های حافظ امنیت، در واقع خودشان را تبرئه کنند. موارد متعددی وجود دارد که در چنین اوقاتی کسانی در خط اول حمله به مدافعان امنیت قرار می‌گیرند که وجه اشتراک‌شان عداوت شخصی با یک یا چند نهاد امنیتی و اطلاعاتی کشور است.

فرض کنید نقد به سامانه‌های اطلاعاتی و حفاظتی وارد باشد و برخی غفلت‌ها راه را برای تروریست‌ها هموار کرده باشد، آیا این دلیلی است که نهاد‌های مدافع امنیت انبوه وظایف دیگر خود را از جمله مراقبت از افرادی که به براندازی نرم و نیز تضعیف امنیت روانی جامعه (که کمتر از امنیت جان انسان‌ها نیست) مشغولند، رها کنند؟ اگر مثلاً در یک پاسگاه مرزبانی قصوری رخ داد که منجر به رسوخ بیگانگان به خاک کشور شد، باید کلانتری شهر‌ها را هم تعطیل کنند و کارکنان آن را به لب مرز بفرستند تا دزدان و قاتلان در شهر‌ها بتوانند راحت‌تر به جنایات خود برسند؟

نهاد‌های اطلاعاتی و امنیتی از خطا و قصور مصون نیستند و باید مرتباً در مسیر تحول متناسب با اقتضائات فناورانه و اجتماعی قرار گیرند، اما هنگامه بحران یا حادثه امنیتی، زمان مناسبی برای عقده‌گشایی علیه آن‌ها نیست. در همه دنیا در این زمان‌ها همه توان‌ها متمرکز می‌شود تا جامعه آرامش یابد و از حوادث بیشتری پیشگیری شود. همان‌طور که تسویه‌حساب سیاسی در چنین زمانی مذموم است، انتقام شخصی و عقده‌گشایی نسبت به مدافعان امنیت نه‌تنها خطایی بزرگ که اقدامی در راستای اهداف تروریست‌ها و مستوجب پیگرد قضایی نیز هست. رهبر معظم انقلاب‌اسلامی همین نکته را بار‌ها به قوه قضائیه متذکر شده‌اند و از جمله فرموده‌اند: «یکی از حقوق عامه، امنیت روانی جامعه است. اینکه یک عده‌ای آنجا بنشینند و با استفاده از فضای مجازی یا غیرمجازی مدام روی اعصاب مردم راه بروند و امنیت ذهنی مردم را به هم بزنند، مردم را بترسانند و مانند اینها، خب این خلاف مقتضای احیای حقوق عامه است و قوه قضائیه باید وارد بشود.»

💠 @mjakhavan
Forwarded from روزنامه جوان
‎دسترسی به صفحات روزنامه جوان

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4070

🗓️ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یک‌شنبه | ١۴ مرداد ١۴٠٣

📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‎‌‏🌎 @NewsJavan
Forwarded from روزنامه جوان
‎دسترسی به صفحات روزنامه جوان

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4072

🗓️ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سه‌شنبه | ١۶ مرداد ١۴٠٣

📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‎‌‏🌎 @NewsJavan
‏انتخاب ‎#يحيى_السنوار به عنوان جانشین شهید ‎#اسماعيل_هنية به معنای وحدت دیپلماسی و میدان در مقاومت ‎#فلسطین است.
ان‌شاالله به برکت این وحدت مبارک پیروزی نزدیک خواهد بود.
۳ژوئن ۱۹۸۲ رژیم‌صهیونیستی به بهانه زخمی‌شدن شلومو آرگوف، سفیر #اسرائیل در لندن به‌دست گروهی فلسطینی، با صدهزار سرباز به #جنوب_لبنان حمله کرد و ۴۰هزار فلسطینی و لبنانی را به شهادت رساند.
آنها که بخاطر زخمی‌شدن ۱نفر ۴۰هزارنفر را در کشور دیگر قتل‌عام می‌کنند توقع خویشتن‌داری دارند؟
‏از نشانه آشکار تغییر نظم و ساختار قدرت در جهان، آموزش ‎#زبان_چینی در مدارس متحد سنتی امریکا در غرب آسیا یعنی ‎#عربستان_سعودی است.
درست است که بسیاری از سیاسیون اصلاحات خود یا خانواده شان تابعیت مضاعف دارند و خیلی شهروندی #ایران برایشان معنادار نیست. اما عموم ایرانیان به #پرچم و هویت ایرانی خود افتخار می‌کنند و به این سادگی مرزهای هویتی خود را با کسانی که به این پرچم و شهروندی پشت کردند کم‌رنگ نمی‌دانند‌.
توصیه‌های رسانه‌ای به رئیس‌جمهور

محمدجواد اخوان

#سرمقاله #روزنامه_جوان

مسئولان معمولاً در روز خبرنگار به مدیران و اصحاب رسانه تبریک و خداقوت می‌گویند و جبران این تبریکات، پیشنهاد‌ها و توصیه‌هایی است که اهالی رسانه می‌توانند به مسئولان ارائه دهند. ازآنجاکه دفتر رئیس‌جمهور محترم بنده را به همراه جمعی از اهالی رسانه به نشستی دعوت کردند که به دلیل کسالت نتوانستم دعوت‌شان را اجابت کنم، ضمن تشکر از دعوت‌شان، نکاتی را که می‌خواستم مطرح کنم در این نوشتار کوتاه به ایشان و سایر دولتمردان جدید تقدیم می‌دارم:

۱- در سال‌های متمادی یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف دولت‌ها، بازنمایی دستاوردهای‌شان برای جامعه بوده و اتفاقاً رهبر معظم انقلاب‌اسلامی در دیدار‌های گوناگون با ادوار مختلف کابینه‌ها، بر اهمیت اطلاع‌رسانی اقدامات و پیشرفت‌ها و اصلاح سازوکار‌های اطلاع‌رسانی تأکید نموده‌اند. این مشکل چپ و راست نمی‌شناسد و تقریباً در ادوار مختلف به‌رغم تغییر تیم‌های رسانه‌ای همچنان باقی است. به نظر می‌رسد ریشه اصلی این چالش که ممکن است دولت آقای پزشکیان هم با آن دست‌به‌گریبان باشد، ناشی از دو نکته است؛ اول ضعف ساختار روابط عمومی‌ها در وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها که عمدتاً به دلیل کیفیت پایین بدنه سرمایه انسانی این بخش در دولت است، به‌گونه‌ای که گاه نیرو‌های مازاد دستگاه‌ها را به این بخش‌ها گسیل می‌کنند.
دوم آنکه عناصر رسانه‌ای اطراف نامزد‌ها و احزاب هم که مصدر اصلی کار اطلاع‌رسانی را در دست می‌گیرند، عمدتاً گرایش سیاسی دارند و نه حرفه‌ای. عناصر سیاسی هرچند به رئیس‌جمهور علاقه‌مند هم باشند، دغدغه‌های خود را دنبال و گمان می‌کنند مسئله میلیون‌ها نفری که به رئیس‌جمهور رأی داده‌اند همان مسائل معمول آنهاست که عمدتاً مطالباتی سیاسی است، ازاین‌رو به‌جای توجه به مطالبات واقعی مردم و انتقال آن‌ها به دولتمردان و نیز اقناع افکار عمومی، به دنبال راضی کردن معدود افراد پیرامون خود هستند. به رئیس‌جمهور محترم توصیه می‌کنم در انتخاب تیم اطلاع‌رسانی خود در دولت و وزارتخانه‌ها، نه گرایش حزبی و فعالیت ستادی در انتخابات، بلکه توانمندی حرفه‌ای و نیز مردمی بودن افراد را در اولویت اول قرار دهد.

۲- برای همه ما و کسانی که دل در گرو نظام و انقلاب دارند، موفقیت دولت چهاردهم یک آرزوی قطعی است، چراکه پیروزی این دولت، در واقع پیروزی نظام و کشور است. ما هم به سهم خود می‌کوشیم به کارآمدی دولت چهاردهم و رئیس‌جمهور کمک کنیم و رمز این کارآمدی را در دو نکته اساسی می‌دانیم؛ نخست استماع نقد دلسوزانه که سهم ما اهالی رسانه ارائه نقد‌های تخصصی از عملکرد‌ها و تصمیم‌ها و انتخاب‌هاست و سهم دولتمردان شنیدن و توجه به این نقدهاست و امید است که مفید واقع شده و به حل مشکلات کشور کمک کند. ازاین‌رو انتظار آن است که دولت از نقد دلسوزانه استقبال کند و با رسانه‌های منتقد (و نه مخرب) برخورد سلبی نکند. اما کارآمدی دولت چهاردهم، وجه دیگری هم دارد و آن تکثیر رئیس‌جمهور در تمام سلسله‌مراتب دولت است.

جناب پزشکیان خودشان بار‌ها گفته‌اند که دولت سوم کسی نیستند و مردم هم به ایشان با ویژگی‌های خاص خودش یعنی صداقت، عدالت‌خواهی، ساده‌زیستی، مردم‌گرایی و برخورداری از ادبیات دینی رأی داده‌اند و انتظار دارند کارگزارانی با این صفات بر سر کار بیایند. علاوه بر اعضای کابینه در سطوح عالی، حتی مدیران میانی و سطوح پایین دولت، یعنی همان‌ها که در لبه تعامل با مردم‌اند مثل فرماندار و بخشدار و مدیران شهرستانی اتفاقاً به دلیل مواجهه بیشتر با عامه مردم، باید بیشتر به این صفات متصف باشند. مردم دوست دارند کارگزارانی شبیه رئیس‌جمهورشان ببینند. 
در این مدت بسیاری که چندسالی از پست و صندلی دور بوده‌اند، به بازگشت به کرسی‌های‌شان امیدوار شده‌اند و شاید در شورا‌های راهبری و غیرراهبری هم به رئیس‌جمهور پیشنهاد شوند، اما معلوم نیست بسیاری از اینان دغدغه‌شان حل مشکلات مردم یا حتی جلب رضایت عمومی برای دولت جدید باشد. رئیس‌جمهور باید بداند، در نهایت افرادی با ویژگی‌های شبیه خود و نه لزوماً عشاق کرسی‌ها می‌توانند هم به مردم خدمت کنند و هم رضایت و دعای خیر مخلوقات را برای دولت جدید کسب نمایند.
 
مولای متقیان علی علیه‌السلام در فرمان خود به مالک می‌فرمایند: «[کارگزاران دولتى]را از میان مردمى باتجربه و باحیا، از خاندان‌های پاکیزه و باتقوى، که در مسلمانى سابقه درخشانى دارند انتخاب کن، زیرا اخلاق آنان گرامی‌تر، و آبروی‌شان محفوظ‌تر، و طمع‌ورزى‌شان کمتر، و آینده‌نگری آنان بیشتر است.»

💠 @mjakhavan
Forwarded from روزنامه جوان
‎دسترسی به صفحات روزنامه جوان

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4074

🗓️ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌شنبه | ٢٠ مرداد ١۴٠٣

📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‎‌‏🌎 @NewsJavan
Forwarded from روزنامه جوان
‎دسترسی به صفحات روزنامه جوان

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4075

🗓️ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌یک‌شنبه | ٢١ مرداد ١۴٠٣

📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‎‌‏🌎 @NewsJavan
میانگین سنی کابینه پیشنهادی #پزشکیان ۶۰ سال است.
این عدد در کابینه #شهید_رئيسی ۵۲ سال و کابینه #روحانی ۵۸ سال بود.
#جوان_گرایی
به نظر می‌رسد #شهید_رئیسی در حال توقف روند پیرگرایی در انتخاب کابینه و مدیران دولت بود که ظاهرا با شهادت ایشان روند به سیاق قبل برگشت و پیرترین کابینه پس از انقلاب در دولت چهاردهم در حال شکل‌گیری است.
Forwarded from روزنامه جوان
‎دسترسی به صفحات روزنامه جوان

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4076

🗓️ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دو‌شنبه | ٢٢ مرداد ١۴٠٣

📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‎‌‏🌎 @NewsJavan
Forwarded from روزنامه جوان
‎دسترسی به صفحات روزنامه جوان

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4077

🗓️ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌سه‌شنبه | ٢٣ مرداد ١۴٠٣

📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‎‌‏🌎 @NewsJavan
🔴 صرفا جهت تامل...

‏حتی در کشوری مثل آمریکا که #خاک مبنای شهروندی است، کسب تابعیت و پاسپورت امریکایی نیازمند تکمیل فرم مخصوصی است که والدین برای نوزادشان تکمیل و درخواست تابعیت می‌کنند....

بنابراین #تابعیت_مضاعف خاک هم برای ایرانیان متولد آمریکا قهری نیست و کاملا اختیاری است....

💬 محمدجواد اخوان

@mahdi_ghasemzadeh
Forwarded from روزنامه جوان
‎دسترسی به صفحات روزنامه جوان

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4078

🗓️ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌چهار‌شنبه | ٢۴ مرداد ١۴٠٣

📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‎‌‏🌎 @NewsJavan
Forwarded from روزنامه جوان
‎دسترسی به صفحات روزنامه جوان

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏🔗 Javann.ir/fa/pb/1/1/4079

🗓️ ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌پنج‌شنبه | ٢۵ مرداد ١۴٠٣

📥 دانلود کلیه صفحات به صورت یکجا

‌‎‌‏‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‌‎‌‏‌‎‌‏🌎 @NewsJavan
2024/08/15 15:21:46
Back to Top
HTML Embed Code: