Telegram Web
Forwarded from خبرگزاری مهر
«ره‌نامه نبرد نرم» راهی بازار نشر شد

🔺️کتاب «ره‌نامه نبرد نرم» با موضوع اصول و فنون جنگ نرم از دیدگاه رهبر معظم انقلاب‌اسلامی، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای منتشر گردید.

🔺️در کتاب «ره‌نامه نبرد نرم» که به‌تازگی از سوی «انتشارات روزنامه جوان» به زیور طبع آراسته‌شده است، بیانات رهبر معظم انقلاب‌اسلامی درباره جنگ نرم گردآوری و تدوین گردیده است. این اثر به قلم دکتر «محمدجواد اخوان» مدرس دانشگاه و مدیرمسئول روزنامه جوان است.

📡 @Mehrnews
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
مسیر فعلی #نیشابور تا #مشهد ۱۲۰ک.م و به‌صورت نیم‌دایره است و ۵۰ سال است که احداث مسیری جدید در قطر این نیم‌دایره برای کوتاه‌تر شدن راه زوار #امام_رضا مطرح بوده است.
اگر این میانبر کوهستانی ساخته شود راه از نصف هم کمتر می‌شود. چرا این طرح مهم و مفید هیچگاه جدی گرفته نشده؟
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
 دو خوانش انحرافی از فهم عدالت

محمدجواد اخوان

#سرمقاله #روزنامه_جوان

مطالبه عدالت از جمله شعار‌ها و اهداف عالی انقلاب‌اسلامی بوده و در طول عمر جمهوری اسلامی بار‌ها در کلام مسئولان کشور از سلایق و طیف‌های متنوع فکری مطرح بوده است. اما به نظر می‌رسد شاهد نوعی اشتراک لفظی در خصوص عدالت بوده‌ایم و آنچه گاه مقصود از عدالت و عدالت‌خواهی بوده، لزوماً با مفهوم اسلامی عدالت منطبق نیست.

به‌طور مشخص در سال‌های نخست پیروزی انقلاب‌اسلامی تحت‌تأثیر گفتمان چپ سوسیالیستی، در ادبیات بسیاری از نیرو‌های سیاسی نزدیک به جریان چپ سنتی مفهوم عدالت، اقتصادی و نزدیک به نظریات چپ و سوسیالیسم تحلیل می‌شد، لذا الگو‌های برنامه‌ریزی عدالت‌گرایانه بر اساس نفی یا دید حداقلی به مالکیت خصوصی و دولتی‌سازی کلیت اقتصاد دنبال شد. در اثر همین رویکرد‌ها بود که اقتصاد ایران که در سال‌های پایانی رژیم پهلوی در اثر درآمد‌های نجومی نفتی، به‌سوی دولتی شدن پیش رفت، در دهه ۶۰ کاملاً دولتی شد و به نام «عدالت» مدل برنامه‌ریزی متمرکز و بسته بر کشور حاکم و عملاً منجر به حذف مردم از اقتصاد شد.

این رویکرد که در جریان چپ سنتی و دولت موسوی با شدت زیادی دنبال می‌شد، واکنش حضرت امام (ره) را نیز به دنبال داشت و ایشان در هفته دولت به دولتمردان وقت تذکر دادند که «بازار را شریک کنید در کارها، بازار را کنار نگذارید. یعنی، کار‌هایی که از بازار نمی‌آید و معلوم است که نمی‌تواند بازار انجام بدهد، آن کار‌ها را دولت انجام بدهد. کار‌هایی که از بازار می‌آید، جلویش را نگیرید، یعنی، مشروع هم نیست. آزادی مردم نباید سلب بشود، دولت باید نظارت بکند.... اما راجع به تجارت، راجع به صنعت، راجع به این‌ها اگر مردم را شریک خودتان نکنید، موفق نخواهید شد.... صنایعی که مردم ازشان نمی‌آید، البته باید دولت بکند. کار‌هایی را که مردم نمی‌توانند انجام بدهند، دولت باید انجام بدهد. کار‌هایی که هم دولت می‌تواند انجام بدهد و هم مردم می‌توانند انجام بدهند، مردم را آزاد بگذارید که آن‌ها بکنند، خودتان هم بکنید، جلوی مردم را نگیرید.» هرچند این تذکر امام با غفلت دولت وقت مواجه شد، اما دو دهه بعد همه بر غلط بودن نگاه دولت‌گرایانه بر اقتصاد متفق بودند و با سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، رویکرد جدیدی در اقتصاد آغاز شد.

هرچند خوانش نخست سویه سوسیالیستی داشت، اما خوانش دوم که در سال‌های اخیر از سوی برخی در کشور در حال ترویج است، سویه لیبرال دارد و برگرفته از اندیشه‌های متفکران غربی، چون «جان رالز» است. رالز در کتابش به نام «عدالت به‌مثابه انصاف» تلاش کرده عدالت را با رنگ و لعابی لیبرالیستی تعریف کند و آن را با آزادی (با تعریف اباحه‌گرایانه) و برابری (به مفهوم فرصت‌های برابر) معنا می‌بخشد. خوانش رالزی از عدالت، وجود آزادی و فرصت برابر پیشرفت را به‌عنوان مطالبه عدالت‌خواهانه به جوامع توصیه می‌کند و در سال‌های اخیر هم این خوانش ناقص از سوی برخی با ترجمه و بازخوانی آثار رالز و مکتب او در کشور ما دنبال می‌شود.

در واقع به نظر می‌رسد جریان لیبرال در حال عرضه همان دیدگاه‌های بنیادین خود با بسته‌بندی جدیدی به نام عدالت است، تا سویه‌های ضدعدالت جریان سرمایه‌داری حامی لیبرالیسم چندان برجسته نشود. ترادف عدالت با برابری و تقلیل برابری به برابری فرصت‌ها، هم تحریف مفهوم عدالت است و هم برای جریان لیبرال سرمایه‌داری که توسعه را منهای عدالت ترسیم می‌کند، راه را هموار می‌سازد.

برای آنکه روشن شود ادعای برابری فرصت‌ها تا چه حد انحرافی است، کافی است به این نکته دقت کنیم که در حال حاضر نخست‌وزیر انگلستان و معاون رئیس‌جمهور امریکا رنگین‌پوست هستند، اما در وجود تبعیض ساختاری علیه نژاد‌ها و اقوام اقلیت در این کشور‌ها تردیدی وجود ندارد. به اذعان بسیاری از صاحب‌نظران غربی، کرسی‌هایی که به تعدادی از افراد غیرسفیدپوست در غرب داده شده، در همین راستا و ایجاد ویترینی فریبنده از عدالت رالزی است، بی‌آنکه واقعاً در جامعه تبعیض علیه مهاجران و اقلیت‌ها کاهش یابد.

عدالت لیبرال‌مآب، فریب بزرگی است که امروز جهان غرب برای مهار مطالبات عدالت‌خواهانه جوامع ترویج می‌کند و به نظر می‌رسد ترویج این سویه‌ها و برجسته‌سازی آن در شعار برخی جریانات سیاسی در کشور ما نیز بی‌ارتباط با همین رویکرد‌ها نیست. اکنون‌که موضوع عدالت در گفتار رئیس‌جمهور نهم نیز به‌طور برجسته‌ای مطرح و مطالبه عموم مردم نیز هست، به نظر می‌رسد ضروری است تا در قامت اجرا به خوانش‌های غلط و انحرافی گرفتار نشود، موضوع مهمی که در توصیه‌های اخیر رهبر معظم انقلاب‌اسلامی به دولتمردان نیز برجسته بود.

💠 @mjakhavan
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
در دوره #روحانی که گلابی‌های برجام رسیده بود، چند بار به درخواست دولت سهم صندوق توسعه ملی (نسلهای آینده) از #نفت به ۲۰٪ کاهش یافت و در مجموع ۱۲میلیارد دلار اضافه برداشت شد.
گویا ایده دولت چهاردهم هم شبیه همین است.
Forwarded from دکتر رضا سراج
از همه مومنین و مومنات تقاضامندیم در این ایام عزای اهل بیت‌(علیهم‌السلام)، خادم‌الحسین دکتر حاج رضا سراج را از دعای خیر فراموش نکرده و برای شفای عاجل همه مرضاء اسلام و به ویژه حاج رضا سراج، دعای توسل و توسل به امام رضا(علیه‌السلام) را قرائت نمایند.
🏴 @DrRezaSeraj
مرحوم محمود مصدق نوه دکتر محمد #مصدق بعد از حضورش در دادگاه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ و شکایت از آمریکا و انگلیس به دلیل #کودتای_۲۸مرداد به شدت از سوی مدعیان دروغین پیروی از مصدق مورد هجمه قرار گرفت.
او می‌دانست که آمریکایی‌ها با سرنگونی دولت ملی و تقویت شاه چه خیانت بزرگی به ایران کردند.
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
۴۵ سال پیش و در خرداد ۱۳۵۸ نخستین شکاف داخل نیروهای خط امام در موضوع برگزاری مراسم سالگرد درگذشت #دکتر_شریعتی ظهور کرد.
حال نسخه‌های نوین همان جریانی که در #مجاهدين_انقلاب سینه‌چاک و مدافع مراسم #شریعتی بود، او را شعبده‌باز و افسونگر خوانده است.
حداقل به میراث حزبی خود رحم کنید!
@mjakhavan
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
این ماجرا واقعی است!

چند روز مانده به معرفی ترکیب نهایی کابینه، خانم ... توییت می‌زند "گزینه اصلی وزارت ... من هستم و به همین دلیل رقبای مرد من در حال فشار آوردن برای کنار کشیدن من به نفعشان هستند."
حالا این خانم کیست همسر یکی از مدیران دولت روحانی که بالاترین پستی که داشته مدیرکلی در همان وزارت خانه است، وزارت‌خانه‌ای که همسرش در آن سمتی عالی‌رتبه داشته است.
در روزهای بعد توییت‌های دیگری از آن خانم منتشر می‌شود که مرتبا از جدی بودن خود و کنار نرفتن به نفع دیگران سخن می‌گوید.
چند روز بعد ترکیب نهایی کابینه معرفی می‌شود و آن خانم معرفی نمی‌شود.
چند روز خبری دیگر از خانم نیست.
بعد از رأی اعتماد به کابینه آن خانم توییت دیگری می‌زند و خبر می‌دهد که شورای راهبردی چون او آن توییت‌ها را زده از لیست وزرا خط زده!
کاربری از او می‌پرسد چطور فهمیدید که گزینه اصلی شمایید؟ پاسخ می‌دهد بر اساس شاخص‌ها! می‌پرسد کدام شاخص‌ها؟ می گوید "زن بودن، از یکی از قومیت‌ها بودن، جوان بودن!"

و ما هیچ، ما نگاه !

---------------------------
* مخصوصا نام این خانم و وزارت‌خانه را حذف کردم تا متوجه باشیم که این فقط یک مصداق است و ما با چنین مسائلی در شایسته‌گزینی مواجهیم!

@mjakhavan
مصائب رشته یک‌درصدی

✍️ محمدجواد اخوان

#سرمقاله #روزنامه_جوان


در روز‌های انتخاب رشته داوطلبان کنکور سراسری، نکته قابل‌تأملی که به چشم می‌خورد، نسبت غیرمتعارف داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی است. آمار‌ها نشان می‌دهد که از حدود یک‌میلیون نفر داوطلب شرکت‌کننده کنکور امسال، قریب به ۵۰ درصد آنان یعنی ۵۰۰ هزار نفر در گروه تجربی شرکت کرده‌اند. جالب است که ۲۰ سال قبل که در قله جمعیتی کنکور قرار داشته‌ایم، نسبت داوطلبان گروه تجربی ۳۰ درصد از کل شرکت‌کنندگان بوده است. چه اتفاقی افتاده است که این نسبت به‌تدریج به‌هم‌خورده و نیمی از کنکوری‌ها در تجربی شرکت کرده‌اند؟

برای پاسخ به این سؤال باید به این نکته توجه کرد که معمولاً در این گروه آزمایشی هدف جدی داوطلبان، قبولی در رشته‌های برتری، چون پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی است. درواقع این نیم‌میلیون نفر عمدتاً برای قبولی در چند رشته خاص با ظرفیت بسیار محدود در حال رقابتند. ظرفیت این چند رشته خاص در کل کشور در جمیع شرایط (روزانه و شهریه‌پرداز) به ۱۰ هزار صندلی هم نمی‌رسد و در واقع شانس قبولی هر داوطلب در این رشته‌ها، کمتر از ۲ درصد و برای صندلی‌های روزانه کمتر از یک درصد است.

درنظر بگیرید صدهاهزارنفر دانش‌آموز مقطع متوسطه دوم که دوران سرنوشت‌سازی را می‌گذرانند، چندین سال از عمر خود را به خاطر آرزویی سپری کنند که شانس وقوع آن یک درصد باشد. آن ۹۹ درصدی که این شانس را پیدا نمی‌کنند یا باید به رشته‌های پیراپزشکی بسنده کنند یا آنکه در دور تسلسل باطل ماندن پشت کنکور گرفتار شوند. برخی صاحب‌نظران دلیل گرایش نامتعارف در سال‌های اخیر به پزشکی را مسائل اقتصادی و ناامیدی از کاریابی بسیاری از دانش‌آموختگان سایر رشته‌های دانشگاهی از جمله تعداد قابل‌توجهی از دانش‌آموختگان تحصیلات تکمیلی در رشته‌هایی، چون فنی مهندسی و علوم انسانی می‌دانند. در واقع برای بسیاری از نوجوانان و خانواده‌های آنان این‌گونه مسلم شده که پزشکی تنها رشته تحصیلی است که بازار کاری مطمئن با حقوق و دستمزدی قابل‌اعتنا (در مقایسه با سایر رشته‌ها) دارد. در سال‌های اخیر حتی برخی دانش‌آموختگان کارشناسی ارشد رشته‌های فنی مهندسی از دانشگاه‌های معتبر مجدداً کنکور داده و از اول در حال تحصیل در رشته‌های پزشکی هستند. شاید تمایل اخیر یکی از ورزشکاران مدال‌آور المپیکی به تحصیل بدون کنکور در پزشکی را هم در همین راستا بتوان تحلیل کرد.

مطالعه روند‌ها نشان می‌دهد در سال‌های نیمه دوم دهه ۹۰ موج روی آوردن دانش‌آموزان به تجربی با هدف ادامه تحصیل در پزشکی شدت چشمگیری داشته و به نظر می‌رسد اجرای طرح موسوم به «تحول سلامت» در دولت یازدهم که به افزایش یک‌باره و چندبرابری تعرفه‌های این بخش انجامید در این گرایش به‌طورجدی مؤثر بوده است. شیوع بیماری کرونا در جهان و افزایش تقاضای جهانی برای مشاغل مرتبط با این حوزه نیز در این گرایش بی‌اثر نبوده است. بر اساس گزارش‌های نظام پزشکی، تمایل به مهاجرت در میان پزشکان در سال‌های اخیر افزایش داشته که آن‌هم به دلیل مسائل اقتصادی و فاصله دستمزدی ناشی از فاصله ارزش پول است.

بنابراین موج نامتعارف گرایش به پزشکی در میان نوجوانان، بخشی از آینده‌سازان جامعه ما را وارد رقابتی بی‌معنا با شانس موفقیت پایین می‌کند که طبیعتاً تأثیرات روانی مخربی روی نسل جوان خواهد گذاشت. از سویی با توجه به طولانی بودن مدت تحصیل در پزشکی (خصوصاً با احتساب دستیاری و فلوشیپ) و نیز دشواری‌های علمی خاص آن، صرفاً باید دانش‌آموزانی که علاقه و استقامت لازم را برای به پایان بردن این دوره دارند، آن را برگزینند و در صورت غفلت از این مسئله مهم شاهد ریزش‌های چشمگیر تحصیلی یا بروز پیامد‌های روحی ناگوار خواهیم بود.

تلاش چندسال اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای افزایش ظرفیت‌های پزشکی در دانشگاه‌ها، حتی اگر از موانع سرسخت تضاد منافع بتواند با موفقیت عبور کند، نهایتاً می‌تواند شانس قبولی این شیفتگان پزشکی را از ۱ درصد به ۲ درصد برساند و در کلیت ماجرا اثر چندانی ندارد. با این وصف اگر برای اصلاح گرایش دانش‌آموزان در ابتدای متوسطه کاری صورت نپذیرد، مشکل همچنان ادامه خواهد داشت.

باید روی موضوع هدایت تحصیلی دانش‌آموزان متوسطه کار جدی صورت پذیرد و واقعیت‌های بازار کار برای آنان ترسیم شود. اگر دغدغه بسیاری از دانش‌آموزان یافتن شغلی مناسب در آینده و ادامه تحصیل در این راستا است، باید حوزه‌های مهارتی مانند هنرستان‌ها توسعه یابند و فرایند هدایت تحصیلی بیشتر دانش‌آموزان را به این سمت‌وسو سوق دهد. باید نظام آموزشی دشواری‌ها و پیچیدگی‌های تحصیل در پزشکی را نیز به دانش‌آموزان منتقل کند تا رؤیاپردازی در مورد این رشته، این موج نامتعارف را پدید نیاورد.

💠 @mjakhavan
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
فیلمی پخش شده که سارقان مسلحی برای بازسازی صحنه جرم به محل سرقت برده شده‌اند و خانمی از مالباخته چند سیلی به صورت آنها می‌زند‌.
البته آن خانم عصبانی است، ولی چرا افسر #پلیس که شاهد این صحنه است مانع نمی‌شود؟
اینها حتی اگر قاتل هم بودند، آن خانم بدون اجازه حاکم شرع حق سیلی ندارد!
Forwarded from روزنامه جوان
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/11 08:41:57
Back to Top
HTML Embed Code: