Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
«وفاق از کدامین سمت به کدامین سو»

Telegram

Instagram
🔸 وفاق از کدامین سمت به کدامین سو

🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DAbkoloSn6k/?igsh=eTdiYTNyNjd0MzVx


🔹 ده روز است مانده‌ام که درباره چه بنویسم، در شرایطی که حادثه پشت حادثه بر سرمان آوار می‌شود و مانده‌ایم حیران که عجب زمانه‌ای است؟!

🔹 تا می‌خواهم درباره جنایات رژیم صهیونیستی در غزه بنویسم فاجعه بی‌نظیر انفجار پیجرها در لبنان و صدها قربانی آن پیش می‌آید وهنوز از شوک ناشی از آن درنیامده‌ایم حادثه اسف‌بار معدن طبس و جان باختن ۵۰ کارگر مظلوم و زحمتکش هم‌وطن اتفاق می‌افتد و حکایت همچنان باقی است.

🔹 اما اندیشیدم درباره یک بیان امیدآفرین دکتر پزشکیان مبنی بر "وفاق ملی" بنویسم.
هرچند که از آغاز طرح این موضوع از سوی ایشان مطالب فراوانی پیرامون آن از سوی صاحب‌نظران در رسانه‌ها منتشر شده اما به گمان من از آنجا که طرح این موضوع از اهمیت ویژه برخوردار است؛ سخن درباره آن زیاده‌گوئی نخواهد بود.

🔸 ۱. آیا ساز و کار وفاق را ابزار قدرت تعیین می‌کند؟
🔸 ۲. آیا وفاق به معنای غلتیدن و غش کردن به سمت قدرت مسلط است؟
🔸 ۳. آیا وفاق یعنی تن دادن به صاحبان سلیقه و اندیشه‌های متحجرانه است که در تمامی سال‌های گذشته با تکیه بر سانسورهای مفتضحانه در حوزه‌های فرهنگ و هنر نفس صاحبان قلم، اندیشه و هنر را بریده‌اند؟
🔸 ۴. آیا وفاق به معنی تن دادن و تسلیم به تأیید یا نفی دستگاه‌های امنیتی برای انتخاب همکاران دولت است؟
🔸 ۵. آیا وفاق یعنی رعایت تمامی خط قرمزهای جریان حاکم در روابط بین‌الملل و حقوق شهروندی مردم ایران است؟
🔸 ۶. آیا وفاق یعنی قبول ادامه حصر و حبس‌های ظالمانه معترضان و منتقدان سیاست‌های حاکم و ملاحظه کاری حتی در به کار بردن نام بزرگمردی چون مهندس میرحسین موسوی با عنوان "آن یکی" است؟

یا

🔹 وفاق در درجه اول وادار کردن قدرت حاکم و انحصاری به همکاری، همراهی و اتحاد (معنای دقیق وفاق در لغت‌نامه‌ها) با قاطبه مردم ایران خصوصاً نسل‌های جوان است که خواستار طرح و رویکردی نوین در اداره کشورند؟

🔹 این خواست و اراده و منافع ملی است که سال‌هاست قربانی توهمات در مراودات بین‌المللی و چگونگی اداره کشور شده که حاصل آن فقر و فساد و تبعیض است.

🔹 انصاف که دکتر پزشکیان راهی سخت و صعب و دشوار در پیش دارد و تنها با یاری نخبگان و اعتماد و همراهی عمومی امکان ادامه و اصلاح مسیر حکمرانی را خواهد داشت.


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
«سالگرد هفتم اکتبر و هنوز هم پرسش‌های بی‌پاسخ»

Telegram

Instagram
🔸 سالگرد هفتم اکتبر
🔸 و هنوز هم
🔸 پرسش‌های بی‌پاسخ!


🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DA2oapvxasF/?igsh=emN3emEwaXRmdDBi

🔹 امروز شانزدهم مهرماه ۱۴۰۳ مصادف با هفتم اکتبر و یکمین سال آغاز جنگ رژیم صهیونیستی و مردم بی‌پناه غزه و لبنان است. سال گذشته ۱۵ روز پس از عملیات هفتم اکتبر حماس و حمله به جشنواره موسیقی و کشتن و گروگان گرفتن تعدادی از اسرائیلی‌ها و برخی اتباع دیگر کشورها که در آن جشنواره حضور داشتند، مطلبی در فضای مجازی (اینستاگرام، تلگرام و واتسپ) نوشته و منتشر کردم تحت عنوان «ابتدا ادای شهادت، سپس چند پرسش پیرامون جنگ اسرائیل و غزه» و در آن ۷ پرسش را مطرح کردم که به گمانم همه آن پرسش‌ها پس از گذشت یکسال نه تنها بی‌پاسخ ماند بل وقایع پیش آمده بر ابهامات افزوده است.

🔹 حال با تکرار یک پرسش از آن ۷ پرسش و طرح پرسش‌های جدید خواستار پاسخ از سوی صاحب نظران و صاحبان قدرت هستم.
🔸 ۱. آیا حماس رأسا و بدون دخالت و حمایت هیچ قدرت منطقه‌ای حتی آنان که قاطعانه از شکست و ناکامی پیمان صلح اعراب و اسرائیل (پیمان ابراهیم) سخن می‌گفتند دست به آن اقدام زد؟

🔹 حال طرح پرسش های تازه :
🔸 ۲. آیا حماس بر اساس چه تحلیلی از معادله قدرت خود و مردم غزه و حاکمان اسرائیل اقدام به آن حمله کرد؟
از قدیم ضرب‌المثلی رایج بوده تحت عنوان "عسس مرا بگیر" یعنی شما عمداً کاری انجام دهید تا دستگیرتان کنند. حال باید گفت آیا حماس در حقیقت به نمایندگی از مردم غزه، کرانه باختری و لبنان اعلام کرد که: اسرائیل بیا و ما را نابود کن؟!

🔸 ۳. از قدیم آقایان علما برای راهنمایی مردم به سمت نیکی و دوری از بدی و در نتیجه پرهیز از عذاب اخروی استدال‌هایی می‌کردند که:"دفع خطر احتمالی عقلا واجب است" یعنی اگر حتی خطر را احتمال بدهید نه این که حتمی بدانید باید از شرایط وقوع آن پرهیز و اجتناب کنید. آیا نباید حماس در روز هفتم اکتبر می‌فهمید که دارد دست در لانه زنبور می‌کند؟

🔸 ۴. رژیم صهیونیستی که چه از قبل و چه در یک سال گذشته نشان داده که با استفاده از سرویس اطلاعات خود و نفوذ در ارکان مخالفانش اقدام به ترور و حمله‌های دقیق به مقر نظامیان در ایران و سوریه و لبنان و غزه و کرانهٔ باختری کرده چگونه قابل باور است که در روز هفتم اکتبر در خواب خرگوشی فرو رفته و نیروهای حماس توانستند با دو گردان به شهرک‌های اسرائیل نفوذ و آن عملیات حیرت‌آور را انجام دهند؟ آیا این پرسش هراسناک را به ذهن متبادر نمی‌کند که باز هم با یک طراحی نفوذی، منتها با دست‌های حماس زمینه اقدامات یک سال اخیر و بعد از آن را فراهم کرده باشد؟!

🔸 ۵. در همین راستا این پرسش پیش می‌آید حماس که در آن روز توانست چنان عملیات موفقیت آمیز را در اسرائیل به انجام رساند با توجه به این که یک گروه چریکی و قاعدتاً متخصص جنگ‌های نامنظم و عملیات غافلگیرانه است چرا در یک سال گذشته نتوانسته حتی دو عملیات با درجات بسیار پایین‌تر را در سرزمین‌های اشغالی انجام و افکار عمومی را تحت تأثیر قرار دهد؟

🔸 ۶. در حالی که سال‌هاست رژیم صهیونیستی با حمایت نظام سلطه جهانی دست به اقدامات تروریستی آشکار در کشورهای مختلف خصوصاً در ایران زده و هیچگاه از سوی سردمداران مدعی حقوق بشر به تروریسم متهم نشده؛ چرا جریاناتی مانند حماس، حزب الله، حشدالشعبی و انصارالله یمن که بخواهند و نخواهند ناجوانمردانه انگ تروریسم را بر پیشانی دارند نتوانسته‌اند یک ژنرال، یک سیاستمدار عمده، یک مقام امنیتی و... رژیم صهیونیستی را چه در داخل اسرائیل و چه در بیرون از آن ترور کنند؟

🔸 ۷. اگر اسرائیل چه کند موفق شده؟ زیرا دائم بلندگوهای تبلیغاتی در ایران پس از کشتار ده‌ها هزار زن و کودک و مردم غزه و کرانه باختری و لبنان و ویرانی بخش اعظم غزه و جنوب لبنان و بیروت و به شهادت رساندن سران و نیروهای کلیدی حماس و حزب‌الله فریاد برمی‌آورند که رژیم صهیونیستی شکست خورده! آیا به واقع معنای لغات عوض شده است؟!
شکست چیست، پیروزی کدام است؟

🔸 ۸. هر چند که در این ماجرا نیز همانند تمامی امور عالم نتایج نسبی است و خیر و شر آن در هم تنیده است، منصفانه باید گفت که جایگاه رژیم صهیونیستی از آغاز پیدایش تا کنون پس از حوادث یک ساله اخیر به پایین‌ترین سطح مقبولیت در افکار عمومی جهانیان تنزل یافته و از سوی قاطبه مجامع حقوق بشر به عنوان یک رژیم آدم‌کش و کودک‌کش محکوم و مورد تنفر قرار گرفته. و حل مسئله فلسطین به مهمترین مسئله در معادلات بین‌المللی تبدیل شده است.

🔸 ۹. سرانجام خیر و صلاح سرزمین ایران و مردم در پرهیز حتمی و قطعی از ورود به جنگ و تلاش برای آتش‌بس و جلوگیری از گسترش جنگ در منطقه است. چرا که ورود ایران به عرصه جنگ همان و پایان آن نامعلوم و لزوماً در اختیار ما نیست و چه بسا هولناک خواهد بود.
«کشتار بی‌رحمانه مردم غزه و لبنان توسط رژیم صهیونسیتی و توهمات برخی‌ها در ایران»

Telegram

Instagram
🔸 کشتار بی‌رحمانه مردم غزه و لبنان توسط رژیم صهیونسیتی
🔸 و
🔸 توهمات برخی‌ها در ایران


🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DBTCNzMoU6R/?igsh=M3d0NjNyd3Bud2kw


🔹 جریانی با در اختیار داشتن بلندگوهای تبلیغاتی و تریبون‌های سنتی نظیر نمازهای جمعه و مناسبت‌های مذهبی به‌گونه‌ای سخن می‌گویند و فریاد می‌زنند که گویی ماجرای این روزهای خاورمیانه یک حادثه آخرالزمانی است و آنقدر پیش می‌رود تا به نابودی اسراییل منجر شود!

🔹 به نظر می‌رسد که بنا نیست از گذشته خود و جهان اطراف بیاموزند و از توهمات به درآیند.
از جنگ ایران و عراق که پس از هشت سال یعنی طولانی‌تر از جنگ جهانی دوم! نه صدام سرنگون شد و نه به کربلا رسیدیم و نه در نتیجه راه قدس به روی ما گشوده شد.
تا داستان یک نسل کشی حیرت آور که بسیاری از مردم، خصوصاً نسل‌های جوان و میانسال نمی‌دانند که حدود سی سال پیش (۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶) صرب‌ها در اروپای متمدن چگونه مسلمانان سربرنیتسا در بوسنی هرزگوین را وحشیانه قتل عام کردند و به هزاران زن و دختر مسلمان تجاوز کرده تا نسل مسلمانان را براندازند و هم اکنون پس از گذشت سی سال، نسل‌های جدید صرب و بوسنی تنها خاطرات آن سال‌ها را از زبان پدران و مادرانشان می‌شنوند و به زندگی خود ادامه می‌دهند.
ایضاً مردم ویتنام و نیز اهالی هیروشیما و ناکازاکی در ژاپن و...

🔹 نمی‌خواهم بگویم که در جریان جنگ‌ها هیچ تغییری در مناسبات منطقه‌ای و نیز جغرافیایی حادث نشده اما قصد من هشدار به کسانی است که با توهمات خود ممکن است کشور را وارد عرصه‌ای از رو در رویی کنند که حاصل آن جز ویرانی، نابودی و پرتاب شدن به گذشته نصیب و ارمغانی برای ایران زمین نخواهد داشت.

🔹 نه ما و نه حاکمان ما تافته‌های جدا بافته تاریخ نیستیم و نه رژیم صهیونسیتی نخستین و آخرین جنایتکار تاریخ بشر.

🔹 به نظر می‌رسد تا میل سیری‌ناپذیر بشر به قدرت انحصاری و میل به سلطه وجود دارد جنگ و بی‌رحمی و شقاوت رخت از این جهان برنخواهد بست.

🔹 اگر وظیفه‌ای انسانی، اخلاقی و دینی داریم، تنها تلاش‌های منطقه‌ای و جهانی برای پایان دادن به این جنگ ویرانگر است نه دمیدن در تشدید آن.
به این امید واهی که در این جنگ سرانجام اسراییل نابود خواهد شد.


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
«ابتذال محصول سانسور»!

Telegram

Instagram
🔸 «ابتذال محصول سانسور»!

🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DCHBKFqoc5l/?igsh=MW1zOGc1NG10a2Z6Ng==


🔹 "مدتی این مثنوی تأخیر شد" بیش از دو‌ هفته است موفق به نوشتن نشده‌ام. آنقدر مسأله و موضوعات حل ناشده بر سرمان آوار شده که مانده‌ام درباره کدام یک بنویسم که خوانندگان مطلب، حوصله خواندن تا آخر متن را داشته باشند و در نیمه آن را رها نکنند.
اما از آنجا که کار و زندگی و حرفه من و خانواده‌ام با کتاب و فرهنگ گره خورده است؛ لازم دانستم کوتاه سخنی با وزیر و معاونان جدید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته باشم.

🔹 در تمامی سال های عمر جمهوری‌اسلامی سیطره و سلطه سانسور بر کتاب، مطبوعات، موسیقی‌ و سینما حرف اول را زده. البته در مقاطعی این وضعیت افت و خیز داشته است.

🔹 دوران ریاست جمهوری خاتمی و عصر اصلاحات را می‌توان زمان آزادی نسبی این حوزه‌ها و دوران احمدی نژاد و رئیسی را حاکمیت بلامنازع سانسور در تمامی عرصه‌ها دانست.

🔹 چند وقتی است که صدای منتقدان سینمایی از کارگردان و هنرپیشه تا نویسندگان حوزهٔ سینما بلند شده که تولیدات سینمایی به نام عرضه طنز و کمدی به شدت بی‌محتوا و در حقیقت مبتذل شده است. این نیست مگر محصول مستقیم اعمال سانسور در حوزه سینما چرا که عرضه آثار فاخر به بهانه‌های واهی در چنگال سانسور گرفتارند.

🔹 هرچند کتاب در تمامی ادوار، مظلوم واقعی بوده و همواره تازیانه بی‌رحم سانسور را با تمام وجود احساس کرده است. تجربهٔ صاحب این قلم که در تمام ۴۶ سال عمر جمهوری‌اسلامی در حوزه فرهنگ فعالیت داشته‌ام به روشنی نشان داده که هرگاه سانسور مقتدر شده سر از ابتذال در آورده و مصداق بارز "از قضا سرکنگبین صفرا فزود" گشته است.

🔹 در هر دولتی گروهی نامرئی بر اساس چه صلاحیتی حق دارند در حوزه کتاب و مطبوعات و موسیقی و سینما اظهار نظر کنند و بیخ گلوی فرهنگ و هنر را در چنگال خود گیرند؟

🔹 سال ۱۴۰۱ با نوشتن کتابی تحت عنوان "قصه آن زلف تابدار، حدیث مهجوری و مظلومی نشر و ناشر" کوشیدم تا در حد توان نشان دهم که محصول سانسور در تمامی حوزه‌های فرهنگی و هنری جز ابتذال نیست! آن هم در زمانه‌ای که هر کودک ده ساله و نوجوانی با استفاده از تلفن همراه و فضای مجازی قادر است به تمامی حوزه های ممنوعه سرک بکشد؛ سانسور جز هیاهو برای هیچ نیست و مسئولان فرهنگی و هنری در تمامی این سال‌ها تنها "عِرض خود برده و زحمت ما داشته اند".

🔹 در شرایطی که حتی یک قاتل می‌تواند در دادگاه با داشتن وکیل از خود دفاع کند و سپس به رأی صادره اعتراض کرده و کار را به دادگاه تجدید نظر برساند و باز هم به رأی دادگاه تجدید نظر اعتراض کرده و پرونده به دیوان‌ عالی ارجاع شود. در حوزه کتاب به راحتی حکم اعدام «غیر قابل انتشار» برای آن صادر می‌شود و بدون آن‌که نویسنده و ناشر بدانند توسط چه کسانی این حکم برای کتابشان صادر شده و هیچ امکانی برای دفاع از کتاب مظلومی که نیروی انسانی و هزینه‌های بسیاری برای آن صرف شده است وجود ندارد. حکم قطعی و لازم‌الاجراست!!! ده‌ها کتاب انتشارات کویر در سال‌های گذشته از جمله دو کتاب صاحب این قلم به تیغ گیوتین سانسور مبتلا و غیرقابل انتشار تشخیص داده شده! توسط چه کسی یا کسانی؟! همچنان در پس پرده مستوری است!!!

🔹 امید که مسئولان جدید وزارت ارشاد این حصار و سیاست فرهنگ و هنرسوز را با یاری صاحب‌نظران این حوزه‌ها به سوی شکوفایی قلم و اندیشه راهبری کنند.


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
نیم‌نگاهی به بی‌مشتری‌ترین کالای ایران!

Telegram

Instagram
🔸 نیم‌نگاهی به بی‌مشتری‌ترین کالای ایران!

🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DCbbDXTo93e/?igsh=MXZ6NGV5eGZhc2d4Mg==


🔹 بارها در دیدار با صاحبان فروشگاه‌های گوناگون عرضه کالا در تمامی زمینه‌ها که از شرایط موجود اقتصادی فریادشان به آسمان بلند است و از رکود شدید بازار آزرده‌اند و می‌نالند. گفته‌ام هیچ می‌دانید ما تولیدکننده بی‌مشتری‌ترین کالای ایران هستیم!!

🔹 آنان با نگاهی عاقل اندرسفیه، از این سخن حیرت کرده و به فکر فرو می‌روند که این چه کالایی است؟! یکی دو نفر حدس زده و عموماً نتوانسته‌اند. اما همین که گفته‌ام ما تولیدکننده «کتاب» هستیم؛ همه آنان با نگاهی اسف‌بار درستی سخن من را تأیید کرده‌اند.

🔹 ۳۲ سال است که از ۲۴ تا ۳۰ آبان هفته کتاب نامیده شده است. در این هفته برنامه‌های گوناگونی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام و اجرا می‌شود. اما گویی این سروصدا در حقیقت هیاهو برای هیچ است.
اما چرا؟

🔸 ۱. اساساً کتاب در زندگی خانوار ایرانی جایی ندارد و فرهنگ حاکم در این ملک فرهنگ شفاهی است. پدران و مادران ما در پای منبرها زیسته‌اند و نسل‌های جدید روشنفکری نیز بیش از آن‌که اهل نوشتن و خواندن باشند، اهل حرف زدن و سخن گفتن‌اند.

🔸 ۲. در سبد هزینه خانوار ایرانی جایگاه کتاب صفراست و با وخیم شدن شرایط اقتصادی و گران شدن قیمت کالاها و از جمله کتاب، از سبد هزینه خانواده‌های محدود کتابخوان نیز حذف می‌شود.

🔸 ۳. بیگانگی با کتاب در جامعه ایرانی ارتباطی با میزان سواد و تحصیلات ندارد. به جرأت ادعا می‌کنم که هزاران تحصیل کرده دانشگاهی از لیسانس تا دکترا درسال یک کتاب هم نمی‌خوانند! درستی این ادعا رامی‌توانید با تأمل در احوال خود و اطرافیانتان مشاهده کنید.

🔸 ۴. تمامی تاریخ تمدن و تحول بشری نشان می‌دهد که کتاب همواره مهم‌ترین ابزار دانایی و اصلی‌ترین عامل انتقال علم و تجربه به نسل‌های گوناگون بوده است.

🔸 ۵. اما با نفوذ و گسترش فضای مجازی، مردمی که اساساً عادت به کتاب خواندن نداشته‌اند وسیله جدیدی یافته‌اند برای انتقال اطلاعات مینیاتوری درست و نادرست. بدون آن‌که لختی تأمل و راستی‌آزمایی کنند که شعر یا مطلبی را که برای دیگران به نام سروده فلان شاعر یا نوشته فلان دانشمند می‌فرستند صحیح است یانه، و بدین ترتیب با احساس «دانایی کاذب» خود را صاحب‌نظر و بی‌نیاز از خواندن کتاب می‌دانند.

🔸 ۶. بارها شاهد بوده‌ام که چه در محافل خانوادگی و چه در سایر موقعیت‌ها نظیر تاکسی و آرایشگاه و... یک استاد برجسته و صاحب‌نظر و صاحب تألیفات ناگزیر به سکوت و شنیدن حرف‌های دیگران شده که در تمامی زمینه‌ها اظهار نظر می‌کنند و خود را بی‌نیاز از پرسش و بهره‌مندی از حضور آن صاحب‌نظر و استاد می‌دانند. از نگاه من این یعنی نمادی از انحطاط فرهنگی.

🔸 ۷. حدود ۲۰ سال پیش در جلساتی که برای بررسی این موضوع تشکیل می‌شد، گفتم راه‌حل این است که نظام آموزشی ما می‌بایست بر مبنای خواندن و نوشتن تنظیم شود. از آغاز دوران دبستان کودک باید بداند بجای سخن گفتن بنویسد و بجای شنیدن بخواند تا در یک تحول نسلی کتاب با زندگی مردم عجین شود.
اما دریغ که حتی معلمان ما نیز عموما کتاب نمی‌خوانند.


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
«منابع سرزمینی و منافع مردم ایران گروگان انرژی هسته‌ای»

Telegram

Instagram
🔸 منابع سرزمینی و منافع مردم ایران
🔸 گروگان انرژی هسته‌ای

🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DCuTEwTok7y/?igsh=NjFxMDZjcmx4bXdk


🔹 سرانجام اول آذر ۱۴۰۳ قطعنامه پیشنهادی سه قدرت اروپایی و با حمایت آمریکا در شورای حکام سازمان بین‌المللی انرژی اتمی؛ به تصویب رسید.

🔹 نکات محوری قطعنامه در مجموع درخواست ایجاد شرایط لازم برای کارشناسان آژانس به منظور بازدید، اطلاع و پاسخ مناسب از سوی ایران و راستی‌آزمایی ادعاهای مسئولان مبنی بر نبود قصد ساخت بمب اتمی است.

🔹 در این رابطه لازم می‌دانم نکاتی چند را متذکر شوم هرچند که جریان حاکم گوشش بدهکار این حرف‌ها نیست حتی اگر دلسوزانه و راهگشا باشد.

🔸 ۱. بیش از دو دهه حل مشکلات و تنگناهای سرزمینی و نیازهای مردم ایران در چنگال دعوای غرب و قدرت‌های جهانی با حاکمیت جمهوری‌اسلامی بر سر انرژی اتمی اسیر و گرفتار است.

🔸 ۲. همه امور و پدیده‌های عالم جز ذات اقدس الهی نسبی‌اند. حتی ادیان آسمانی نیز خیر و شرشان در هم تنیده است. بنابراین انتظار انتخاب راه‌حلی برای مسائل مبتلا به که در آن سراسر خیر و منفعت بوده و هیچ از دست دادنی در آن نباشد وجود ندارد. هر به‌دست آوردنی لاجرم از دست دادنی به همراه دارد. در موضوع انرژی هسته‌ای نیز همه مردم شاهدند که این میزان پافشاری حاکمیت بر سر مواضع خود، تاکنون چه خساراتی را بر کشور تحمیل کرده است. بنابراین در صورت پذیرش تمامی خواسته‌ها و انتظارات سازمان بین‌المللی انرژی اتمی چه بسا منافع حاصل به‌مراتب بیش از مضاری باشد که تاکنون نصیب ما شده است.

🔸 ۳. اگر واقعا ایران قصد ساخت بمب اتم ندارد چه نگرانی از نظارت دقیق و بی قید‌‌‌ و شرط بازرسان آژانس دارد؟

🔸 ۴. تصویب برجام در دولت روحانی و بازشدن بسیاری از درها و رفع تحریم‌ها و استقبال غول‌های صنعتی جهان برای سرمایه‌گذاری و مشارکت در ‌پروژه‌های کشور نشان از آن دارد که ایران سرزمینی جذاب برای سرمایه‌گذاری جهانی است.

🔸 ۵. کشوری که می‌توانست از آغاز و عاقلانه با توجه به استعداد‌های سرزمینی به‌جای اسیر کردن خود در مقوله انرژی هسته‌ای، تمامی تلاش و سرمایه خود را صرف نهادینه کردن انرژی خورشیدی در تمام کشور کند و امروزه حتی صادرکننده آن دستاورد به کشورهای همسایه باشد و نیز هوای پاک و قابل تنفس را برای مردم ایران به ارمغان آورد به راه‌خطا رفت و خود را اسیر و دربند انرژی هسته‌ای کرد.

🔹 از قدیم گفته‌اند:
«جلوی ضرر را از هر کجا بگیری منفعت است».


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
«تناقض های فکری و رفتاری ما نسبت به آمریکا و طرح دو پرسش»

Telegram

Instagram
🔸 تناقض های فکری و رفتاری ما
🔸 نسبت به آمریکا
🔸 و طرح دو پرسش


🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DDPoCUbIkeB/?igsh=MTYzdzc4YnBiN2llaQ==


🔹 بیش از چهل و پنج سال است که شعار «مرگ بر آمریکا» جزء جدایی‌ناپذیر حیثیت و موجودیت جمهوری اسلامی شده است. سه نسل از ایرانیان همواره ناگزیر بوده‌اند در مدارس از دوران کودکی تا سال‌های پایانی دبیرستان در مراسم‌های رسمی شعار «مرگ بر آمریکا» سر دهند. در نمازهای جمعه سراسر کشور در تمامی سال‌های گذشته گویی این شعار در زمره واجبات است، به گونه‌ای که اگر یک بار آن را فریاد نکنند نمازشان باطل می‌شود!
امّا

🔹 امّا جایگاه آمریکا در زندگی ما ایرانیان فارغ از هیاهوی این شعار چه برای حاکمیت و چه برای قاطبه مردم به گونه دیگری است. حاکمیت در تمامی این سال‌های طولانی دریافته که بیخ گلوی کشورداری و تصمیم‌سازی‌اش در بسیاری از امور در چنگال آمریکا به عنوان یک قدرت مسلط جهانی اسیر است؛ و تا زمانی که با اتکاء به عقلانیت و درک واقعیت‌های مناسبات جهانی مشکل خود را با آمریکا حل نکند در بسیاری از خواسته‌ها و اقدامات ناکام و پای در گِل خواهد ماند. در نگاه قریب به اتفاق مردم نیز آمریکا دارای جذابیت‌های متعدد است. تنها به یک مورد اشاره می‌کنم که هرگاه فردی در خانواده یا در محافل اجتماعی به عنوان فارغ‌التحصیل یکی از دانشگاه‌های آمریکا معرفی شود، در منظر دیگران ازاحترام و جایگاه ویژه برخوردار خواهد شد. حال با طرح دو مثال امیدوارم بتوانم ذهن بسیاری از دست اندرکاران امور را در مورد آمریکا اصلاح کرده و دست ازگره زدن موقعیت و موجودیت خود باشعار «مرگ بر آمریکا» بردارند.

🔸 ۱. فرض کنید (در عالم خیال) با آمدن ترامپ و باهماهنگی حکومت ایران اعلام شود در پنج شهر ایران شامل: تهران، مشهد، اصفهان، شیراز و تبریز مردم ایران می‌توانند به مدت یک ماه به مراکز تعیین شده مراجعه و ویزای آمریکا را دریافت کنند. شما تصور شرایطی را که به وجود می‌آید در ذهن خود مجسم کنید! از وقایع پیرامونی آن یک ماه امکان ساخت یک فیلم پرماجرا و در عین حال کمدی فراهم می‌شود (به سهم خود حاضرم در تهیه فیلم‌نامه با کارگردان داوطلب همکاری کنم) از هجوم هزاران نفر و جمعیت کثیری که شب‌ها و روزها پشت در آن مراکز به انتظار می‌ایستند تا قیمت بلیط هواپیما و قطار و اتوبوس از سایر شهرها به مقصد آن پنج شهر که سر به فلک می‌زند. در طول آن یک ماه بی‌تردید حرف اول رسانه‌ها و محافل خانوادگی و مسافران وسایل نقلیه عمومی از شایعات تا واقعیات پیرامون ویزای آمریکا می‌چرخد. در آن صورت انگشت حیرت به دهان گرفتن امثال آقای علم‌الهدی دیدنی خواهد بود.

🔸 ۲. از حاکمان و صاحبان قدرت سیاسی، نظامی و امنیتی می‌پرسم و امیدوارم صادقانه در این پرسش تأمل کنند که با طرز تفکر و ایدئولوژی حاکم بر حکمرانی شما در تمامی این سال‌ها و وظایفی را که نسبت به حضور و دخالت در سایر کشورها به عنوان یک رسالت ایدئولوژیک و حاکمیتی برای خود قائلید، فرض کنید به اندازه آمریکا قدرت داشتید. خواهش می‌کنم عمیقاً به این فرض توجه کنید. واقعا و دقیقا در تمامی زمینه ها به اندازه آمریکا قدرت داشتید. در آن صورت با کشورها و مردم جهان چه می‌کردید؟! واقعا چه می‌کردید؟!

🔹 من که به سهم خود از تصور چنین موقعیتی بر خود می‌لرزم.


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
«به یاد آیت‌الله منتظری آن یگانه دوران در پانزدهمین سال محروم بودن از وجودش»

Telegram

Instagram
🔸 به یاد آیت‌الله منتظری
🔸 آن یگانه دوران
🔸 در پانزدهمین سال محروم بودن از وجودش


🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DDugWtMIsk3/?igsh=aDNtcGdsenloY2w4


🔹 ۲۹ آذر ۱۳۸۸ سالی که برای مردم ایران سراسر درد و رنج بود. از دست دادن یکی از امیدهای اصلی و راهبر به سوی تعالی یعنی آیت‌الله منتظری جانکاه و غیر قابل باور می‌نمود. این چه تقدیری بود که در آن سال ناگهان مواجه با آن مصیبت بزرگ شدیم؟

🔹 تشییع پیکر پاک آن رادمرد آزاد اندیش و حق‌گو در قم به یک خیزش بدل شد. هنگامی که جمعیت فریاد می‌زد "...عزت خدادادیه"
در آن زمان به یاد دهمین سالگرد انقلاب افتادم که با طرح پرسش از ایشان و سران قوا با حکم ابراهیم رئیسی به بند و زندان گرفتار آمدم. در اینجا بی‌مناسبت نمی‌دانم که در پانزدهمین سال محرومیت از وجود گرانقدرش دیدگاه خود را که در مقدمه گفت‌وگو با آن "یگانه دوران" در کتاب "یادواره فجر" در سال ۱۳۶۷ نگاشته بودم برای خوانندگان، خصوصاً نسل جوان بازگو کنم. تا گوشه‌ای از ادای دین به آن اسوه اخلاق باشد.

🔸 «در چشمانش فروغ ایمان و در نگاهش یک دنیا عاطفه؛ در کلامش همه اخلاص، در فریادش دردمندی و در قلبش عشق به خدا و مردم؛ نگران انقلاب و آینده آن، نگران سرنوشت دین خدا. او از تبار صدیقین است و از سلسله آن خروشندگان علیه ظلم و بیداد. رفتارش درس اخلاق است. سنگ صبور دل‌های دردمند است. تواضع ذاتی‌اش به انسان شجاعت و جسارت می‌دهد که بگوید و بشنود از او. خانه‌اش پناه درماندگان است. چه باشکوه است وقتی می‌بینی آن روستایی، آن مرد ساده کوچه و بازار و آن صاحب‌مقام هر دو به یک جور به آن خانه راه دارند که شاید اوّلی ساده‌تر که او از میان مردم برخاسته، از میان آن سخت‌کوش مردمی که با دست‌های پینه‌بسته‌شان نان مردم را گوئی از دل خاک بیرون می‌کشند.
🔸 در هر دیدار و با هرکس او شروع می‌کند. در اولین برخورد کاری می‌کند که فاصله بزرگی و کوچکی درهم ریزد. با کلامی دوستانه یا طنزآمیز به ملاقات‌کننده جرأت سخن گفتن می‌دهد. این کار از هر کس برنمی‌آید. او از یگانه فرزانگانی است که اخلاص در وجودش متبلور شده و ذاتی او.
🔸 قائم‌مقام رهبری است و فقیهی عالیقدر؛ عمری را بر سر آرمان خود گذاشته، به عهدی که با خدا بسته وفادار مانده و به راهی که پیموده و باید بپیماید، ایمانی شگرف دارد.
🔸 ارزش‌ها برایش از همه چیز والاترند و دنیا همانند اسوه و الگوهایش، محمّد(ص) و علی(ع) در نزدش بی‌مقدار.
🔸 درد تازیانهٔ حکومت غدّار را بر پشت دارد و طعم تلخ محبوس بودن در سیاهچال ستم‌شاهی را در ذائقه. او آگاه به زمان است و شکافنده احکام خدا، که او فقیه زمان خویش است.
🔸 متواضع، ساده، بی‌ریا، همه عشق و اخلاص و... بدین‌سان است که جرأت می‌کنیم بپرسیم و او پاسخ می‌دهد. سؤال‌هایمان را که سؤال‌های نسل امروز است. می‌خوانیم و از دیدگاه‌ها و نظرات ایشان که راهگشا و گرمی‌بخش است آگاهی می‌یابیم. بخوانیم حرف‌های او را که از انقلاب سخن می‌گوید و از لزوم تحول در اندیشه راهنما. از نیاز به تزکیّه صاحبان مقام و منزلت.»


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
«مرگ استعدادها در پرتو حکمرانی خطا»

Telegram

Instagram
🔸 مرگ استعدادها
🔸 در پرتو حکمرانی خطا



🖋️ محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DEMjV5bRDsN/?igsh=aGZhb2p0anExYXJ0


🔹 روان‌شناسان می‌گویند عامل تنبلی این است که:"انرژی‌های شخص صرف عقده‌های درونی‌اش می‌شود".

🔹 شاید در طول زندگی و در گفت‌وگوهای روزمره بین مردم این جمله را شنیده باشید که:"دست و دلم به کار پیش نمی‌رود".

🔹 سال هاست در دلنوشته‌ها وگفته‌های صاحب‌نظران از میزان خسارت‌های ناشی از شرایط اقتصادی و تورم افسار گسیخته پایدار در طول چند دهه سخن به میان آمده اما کمتر به این آسیب خانمان برانداز و نسل‌ها برباد ده (تأکید می‌کنم نسل‌های گوناگون) توجه شده که جامعه‌ای درگیر با انواع مصائب و مشکلات حل‌ناشده جامعه‌ای "استعدادکُش" است.

🔹 این شرایط اجازه نمی‌دهد فرد از عقده‌های درونی و اولیه خود آزاد شود و توانایی‌ها و توانمندی‌هایی که خداوند هستی در وجودش نهاده بروز و ظهور یابد.

🔹 بسیاری عمری را می‌گذرانند در حسرت‌ها و سرانجام از دنیا می‌روند و متوجه نمی‌شوند که چنانچه شرایط به گونه دیگری رقم می‌خورد آنان می‌توانستند انسان‌هایی دیگر باشند با توانایی‌ها و تأثیرهای شگرف در زندگی خود و دیگران.

🔹 بارها گفته و نوشته‌ام که:"حکومت‌ها عامل اصلی صلاح و فساد جوامع هستند".
خصوصا حکومتی که ادعای ایمان به وجود خدا و روز واپسین دارد که در آن ذره مثقال خیر و شر خود را خواهد دید.

🔹 اگر چنین باشد آیا صاحبان قدرت بر خود نمی‌لرزند که روزی ناگزیر خواهند بود پاسخگوی ملیون‌ها استعداد بر باد رفته و پایمال شده از چندین نسل شوند؟!

🔹 چرا مطابق آمارها در سال‌های گوناگون راندمان کار در ایران در بخش‌های اداری و صنعتی در پایین‌ترین حد ممکن است؟!

🔹 سهم عمده‌ای از تفاوت جهان پیشرفته و کشورهای جهان سوم و عقب مانده در همین امکان رشد و بروز استعدادها و میزان بهره‌وری و توانمندی‌های نهفته در وجود انسان‌ها در مناسبات آزاد یا سرکوب و نادیده انگاشتن آن استعدادها تحت حکمرانی‌های خطا و غیرعلمی است.

🔹 چرا باید هنگامی که پای ایرانیان زن و مرد به آمریکا، کانادا و اروپا می‌رسد بسیاری از آنان پس از مدتی امکان رسیدن به بالاترین سطوح علمی، شغلی، ‌سیاسی تا عضویت در پارلمان‌های اروپا نصیب‌شان شود؟ این جز به سبب فراهم شدن بستر برای شکوفائی استعدادهای نهفته در وجود آنان نمی‌تواند باشد.

🔹 آیا گوش شنوایی در حاکمیت برای شنیدن این سخنان هست؟


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
آیا امکان تغییر موضع قدرت‌های جهانی و کشورهای پیرامونی نسبت به جمهوری اسلامی وجود دارد؟
«بهره مندی ازیک تجربه موفق»


Telegram

Instagram
🔸️ آیا امکان تغییر موضع
🔸️ قدرت‌های جهانی و کشورهای پیرامونی
🔸️ نسبت به جمهوری اسلامی وجود دارد؟
🔸 «بهره مندی ازیک تجربه موفق»


🖋 محمدجواد مظفر

🎧 (برای شنیدن فایل صوتی این مطلب، به پیج اینستاگرام زیر مراجعه کنید.)
https://www.instagram.com/reel/DEkm0-XoEds/?igsh=MTRnZHpranM2ZzVvbg==


🔹 تردید نیست که به دنبال وقایع پیش آمده در پانزده ماه گذشته پس از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و تحولات غافلگیرکننده و غیرقابل پیش‌بینی در منطقه خاورمیانه و انتخاب مجدد ترامپ در آمریکا و ده‌ها مشکل حل ناشده داخلی، جمهوری اسلامی در موقعیتی سخت و دشوار قرار گرفته است.

🔹 صاحبان قدرت می‌اندیشند که چنانچه بخواهند وارد مذاکره با قدرت‌های جهانی خصوصاً آمریکا شوند با انتظارات و شروطی مواجه خواهند بود که پذیرش آن‌ها به منزله تسلیم و خفت در مقابل طرف مذاکره است.

🔹 در نتیجه مسائل و بهبود روابط همچنان لاینحل باقی می‌ماند و کشور روز به روز در باتلاق عقب‌ماندگی از تحولات جامعه جهانی و فقر فراگیر دست و پا خواهد زد.

🔹 اگر چنین است راه حل چیست؟
راه حل بی‌تردید تغییر نگاه و ساز و کار مناسبات قدرت در داخل کشور است.

🔹 ای کاش به جای عنادورزی حاضر می‌شدند یک فیلم مستند یک ساعته از سرفرازی دولت اصلاحات پس از دوم خرداد ۷۶ نشان دهند تا مردم خصوصاً جوانان بدانند که خروج از این شرایط به واقع خطرناک واسف‌بار شدنی و امکان‌پذیر است.

🔹 به اجمال یادآوری می‌کنم دوم خرداد و انتخاب سید محمد خاتمی در شرایطی اتفاق افتاد که پس از اقداماتی نظیر واقعه میکونوس در آلمان و آزردگی اروپائیان همه سفرای اروپایی کشور را ترک کرده بودند.

🔹 اما با به صحنه آمدن مردم و تحول دوم خرداد ضمن آن که ایران میزبان کنفرانس سران کشورهای اسلامی شد، سفرای اروپایی به ایران بازگشته و سال بعد مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد رئیس جمهور ایران مبنی بر نام‌گذاری سال گفت‌وگوی تمدن‌ها را تصویب کرد. و از سال‌های بعد رئیس جمهور ایران در اوج عزت و احترام مورد استقبال سران کشورهای اروپائی در کشورهایشان شد و تمایل به ورود سرمایه‌های خارجی و نیز سرمایه‌های ایرانیان خارج کشور رشد و گسترش یافت.

🔹 شامه جهانی تیز و حساس است. چنانچه تحولی ساختاری، اساسی و بازگشت به اراده ملی و واگذاری نهادهای متصلب قدرت را به جریان مردمی و تحول‌خواه واقعی مشاهده کنند خود را با آن تطبیق می‌دهند و رویکرد آنها دگرگون خواهد شد.
ایران از هر نظر سرزمینی جذاب برای قدرت‌ها و جامعه جهانی است.

🔹 به زبان دیگر جامعه جهانی باید مطمئن شود که در ایران "کشتی‌بان را سیاستی دگر آمده" و رویکرد اداره کشور به واقع رویکرد توسعه‌گرا و تحول‌خواه شده است.
آنگاه خواهید دید که چگونه به سرعت مواضع آنها نسبت به جمهوری اسلامی دگرگون می‌شود.

🔹 درغیر این صورت با شعار و شاخ و شانه کشیدن و دشمن پروری ره به جایی نخواهیم برد.

🔹 من آنچه شرط بلاغ است با صاحبان قدرت گفتم
حاکمیت می تواند از سخنم پند گیرد یا ملال


📢 Telegram: www.tgoop.com/mjmozaffar

📱 Instagram: instagram.com/mohammad.javad.mozaffar
2025/01/09 07:08:49
Back to Top
HTML Embed Code: