Telegram Web
◾️اعمال شب نوزدهم ماه مبارک رمضان◾️

▪️اين شبِ با عظمت، آغاز شب‌هاى قدر است. شب قدر آن شبى است كه در طول سال، شبى به خوبی و فضليت آن يافت نمى‌شود و عمل در اين شب از عمل در طول هزار ماه بهتر است، و تقدير امور سال در اين شب صورت می‌گيرد، و فرشتگان و روح كه اعظم فرشتگان الهى است، در اين شب به اذن پروردگار به زمين فرود می‌آيند و به محضر امام زمان ارواحنافداه مى‌رسند و آنچه را كه براى هر فرد مقدّر شده بر آن حضرت عرضه می‌دارند.

▪️علاوه بر اعمال مشترک شب‌های قدر، اعمال خاص این شب عبارتند از:

#اوّل- گفتن صد مرتبه:

▪️ « أسْتَغْفِرُ اللهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ »

▪️از خدا پروردگارم آمرزش مى‌طلبم و به سوى او باز می‌گردم

#دوّم- گفتن صد مرتبه:

▪️ « اللَّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ »

▪️خدايا قاتلان اميرالمؤمنين را لعنت كن

#سوّم- بخواند این دعا را:

▪️ « يا ذَا الَّذِی كَانَ قَبْلَ كُلِّ شَیْ‏ءٍ ثُمَّ خَلَقَ كُلَّ شَيْیءٍ ثُمَّ يَبْقَى وَ يَفْنَى كُلُّ شَیْ‏ءٍ، يَا ذَا الَّذِی لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَیْ‏ءٌ وَ يَا ذَا الَّذِی لَيْسَ فِی السَّمَاوَاتِ الْعُلَى وَ لاَ فِی الْأَرَضِينَ السُّفْلَى‏ وَ لاَ فَوْقَهُنَّ وَ لاَ تَحْتَهُنَّ وَ لاَ بَيْنَهُنَّ إِلَهٌ يُعْبَدُ غَيْرُهُ‏، لَكَ الْحَمْدُ حَمْداً لاَ يَقْوَى عَلَى إِحْصَائِهِ إِلاَّ أَنْتَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلاَةً لاَ يَقْوَى عَلَى إِحْصَائِهَا إِلاَّ أَنْتَ‏. »

▪️اى آنكه پيش از هر چيز بوده، سپس هر چيز را آفريد و او باقى است و هر چيز فانى شود، اى آنكه به مانند او چيزى نيست، اى آنكه در آسمان‌هاى بلند و نه در زمين‌هاى پست و نه بالاى آنها و نه در زير آنها و نه در ميان آنها معبودِ حقّى كه پرستش شود جز او نيست، حمد مر توراست، آن سپاس كه جز تو كس نتواند آن را شمرد، پس درود فرست بر محمّد و آل محمّد علیهم السّلام، درودى كه جز تو كس نتواند آن را شمرد.

#چهارم- اين دعا را بخواند:

▪️ « اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِيمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَكِيمِ فِی لَيْلَةِ الْقَدْرِ وَ فِی الْقَضَاءِ الَّذِی لا يُرَدُّ وَ لا يُبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِي مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْكُورِ سَعْيُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَيِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِيلَ عُمْرِی وَ تُوَسِّعَ عَلَیَّ فِی رِزْقِی وَ تَفْعَلَ بِی كَذَا وَ كَذَا. »

▪️خدايا مقرّر فرما در آنچه حكم می‌كنى و تقدير می‌نمايى از فرمان حتمى، و در آنچه جدا می‌كنى از كار حكيمانه در شب قدر، و در آن حكم حتمی كه برگشت و تغييرى ندارد، كه مرا از حاجيان خانۀ محترمت بنويسى، حاجيانى كه حجّشان قبول، سعیشان پذيرفته، گناهانشان آمرزيده، بدی‌هايشان ناديده گرفته شده است، و در آنچه حكم می‌كنى و تقدير مى‌نمايى، مقرّر فرما كه عمرم را طولانى نمايى، و در روزى‌ام بر من وسعت بخشى، و با من چنين و چنان كنى.
و به جاى «كذا و كذا» حاجت خود را بيان كند.


#مراقبات_ماه_رمضان

@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️اهمیت شب قدر - المراقبات◾️

شبی که به نص قرآن مبارک است. در روایات اهل‌بیت علیهم‌السّلام آمده است:

فرشتگان در شب قدر فرود آمده و در زمین پخش می‌شوند، بر مجالس مؤمنین گذشته، بر آنان سلام می‌کنند و برای دعاهای آن‌ها «آمین» می‌گویند، تا آنگاه که سپیده‌دم طلوع کند.

در این شب دعای کسی رد نمی‌شود مگر دعای عاق والدین، قطع کنندۀ رحم نزدیک، کسی که شراب بنوشد و کسی که دشمنی مؤمنی در دلش باشد.

در «اقبال» از «کنز المواقیت» از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت شده است که فرمودند:

موسی عرض کرد: خدای من نزدیک شدن به تو را خواهانم.

فرمود: نزدیکی من از آن کسی است که شب قدر بیدار شود.

عرض کرد: خدای من رحمت تو را می‌خواهم.

فرمود: رحمت من از آن کسی است که در شب قدر به فقیرها رحم کند،

عرض کرد: خدای من جواز عبور از صراط را خواهانم.

فرمود: آن برای کسی است که در شب قدر صدقه‌ای بدهد،

عرض کرد: خدای من از درختان بهشتی می‌خواهم.

فرمود: این مال کسی است که در شب قدر سبحان اللّه بگوید.

عرض کرد: خدای من رضایت تو را می‌خواهم.

فرمود: رضایت من از آن کسی است که دو رکعت نماز در شب قدر بخواند.

و از همین کتاب از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم روایت شده است که فرمودند:

درهای آسمان‌ها در شب قدر باز می‌شود. بنابراین بنده‌ای در آن نماز نمی‌خواند، مگر این که خداوند متعال در مقابل هر سجده‌ای درختی در بهشت برای او می‌نویسد که اگر سواره، صد سال در سایۀ آن حرکت کند به انتهای سایه‌اش نمی‌رسد، و در مقابل هر رکعت خانه‌ای از درّ و یاقوت و زبرجد و مروارید، و در مقابل هر آیه‌ای تاجی از تاج‌های بهشت، و در مقابل هر «سبحان اللّه گفتن» پرنده‌ای از پرندگان بهشت، و در مقابل هر نشستن درجه‌ای از درجات بهشت، و در مقابل هر تشهّدی بالاخانه‌ای از بالاخانه‌های بهشت، و در مقابل هر سلام دادن، لباسی از لباس‌های بهشت برای او می‌نویسد. و آنگاه که سپیده صبح بدمد، خداوند از بهترین پرندگان و بوهای خوش و نعمت‌های خوب و تحفه‌ها و هدایا و خلعت‌ها و کرامت‌ها، و آنچه نفس میل دارد و دیدگان از آن لذّت می‌برد به او عنایت می‌فرماید، و شما در آن جاوید هستید.

◾️المراقبات
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی◾️

#مراقبات_ماه_رمضان
#المراقبات

@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️هر شبِ قدر یک مرحله از سلوک◾️

☑️شب اوّل؛ شب یقظه (بیداری)

☑️شب دوّم؛ لیله‌الموت

▪️ موتوا قَبلَ‌ اَن‌ تَمُوتُوا
▪️ النّاسُ نِیامُ فَاِذا مَاتُوا اِنْتَبَهُوا

▪️مردم خوابند وقتی می‌میرند بیدار می‌شوند. وقتی بیدار شد، نائل به دیدار می‌شود.

☑️شب سوّم؛ لیلۀ مقام فنا. سالک الی الله به فنای فی‌الله و بقاءبالله نائل می‌شود.

▪️به حقایق قدر خود متحقّق و به مقام ولایت و خلافت الهی نائل می‌شود.

▪️وجودش، وجودِ خدایی می‌شود. زبانش لسان الله، دستش یدالله، چشمش عین الله، گوشش سمع الله می‌شود ......

آن لیله‌ای که به هر یک از این مقامات رسیدیم، آن لیله، لیله‌القدر ماست .....

#استاد_مهدی_طیّب

۸۷/۰۷/۰۴
#ماه_رمضان

@mohamad_hosein_tabatabaei
#دعای_جوشن‌_کبیر

▪️دعای جوشن‌ کبیر، حاوی‌ هزار نام‌ و صفت‌ خدای‌ متعال‌ است. طبق روایات این دعا را امام‌ سجاد علیه‌السّلام‌ از پدر خود امام‌ حسین‌ علیه‌السّلام‌ و ایشان‌ از جدّ بزرگوارشان رسول‌الله صلّی الله علیه وآله وسلّم نقل‌ کرده‌اند.

▪️طبق این‌ روایت‌، در یکی‌ از غزوات‌ که‌ پیامبر زرهی‌ سنگین‌ پوشیده‌ بودند و آن‌ زره‌ جسم‌ ایشان‌ را اذّیت‌ می‌کرد، جبرئیل‌ نازل‌ شد و ضمن‌ اعلام‌ سلام‌ خدا بر پیامبر، خواندن‌ این‌ دعا را به‌ جای‌ پوشیدن‌ آن‌ زره‌ به‌ پیامبر توصیه‌ کرد و گفت‌ که‌ این‌ دعا، امان‌ پیامبر و امّت‌ اوست‌.

▪️امام حسین علیه‌السّلام فرمودند: پدرم علی بن ابیطالب علیه‌السّلام به حفظ این دعا وصیّت کرد و نیز این‌که آن را بر کفن ایشان بنویسم و به اهل خود بیاموزم و آنان را به خواندنش تشویق کنم.

▪️علاّمه مجلسی در «زاد المعاد» آن را در ضمن اعمال شب‌های قدر بیان کرده است و در برخی از روایات نیز وارد شده که دعای «جوشن کبیر» را در هر یک از شب‌های قدر بخوانند.

#مراقبات_ماه_رمضان

@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلوات عرشی جناب محی الدین ابن عربی بر امام المتقین، حضرت امیرالمؤمنین، اسدالله الغالب، امام علی بن ابیطالب علیهماالسلام...

🏴صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی سِرُّ الأسرارِ و مَشرِقِ الأنوارِ، المُهندِسِ فی الغُیُوبِ اللّاهوتِیَّة، السّیّاحِ فی الفیافِی الجَبَروتیَّة، المُصّوِّر لِلهَیولَی الملکوتیَّة، اَلوالی للولایةِ النّاسوتیّة، أُنمُوذِجِ الواقِعِ، و شَخصِ الإطْلاقِ المُنْطَبِعِ فی مَرایا الأنفُسِ و الآفاقِ، سرِّ الأنبیاء و المرسلینَ، سیّدِ الأوصیاء و الصّدیقین، صورة الأمانة الإلهیّة، مادةِ العلومِ الغیرِ المُتناهیةِ، الظّاهرِ بالبرهانِ، الباطنِ بالقَدْرِ و الشّأنِ، بِسْمَلَةِ کتابِ الموجودِ، فاتحة مصحفِ الوجودِ، حقیقة النقطةِ البائیّة، المتحقّقِ بالمراتبِ الإنسانیّة، حَیدَرِ آجام الإبداعِ، الکرّار فی معارکِ الإختراع، السّرِ الجلیّ و النّجم الثّاقبِ، علیِّ بن أبی طالب علیه الصّلوةُ و السّلام.

@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️اعمال شب بيست‌ و يكم ماه مبارک رمضان◾️

▪️فضيلت اين شب نورانى از شب نوزدهم بيشتر است و بايد اعمال اين شب را، از غسل و احياء و زيارت و نماز هفت «توحيد» و قرآن بر سر گرفتن و صد ركعت نماز و دعاى جوشن كبير و غير آنها را انجام دهد و در غسل و احياء و سعى در عبادت، در اين شب و شب بيست‌ و سوّم اصرار ورزد، در روايات به اين كه شب قدر يكى از اين دو شب می‌باشد، تأکید شده است.

▪️علاوه بر اعمال مشترک شب‌های قدر، از اين شب شروع كند به خواندن دعاهاى شب‌هاى دهه آخر ماه مبارک رمضان و همینطور در این شب:

#بخواند_این_دعا_را:

▪️يا مُولِجَ اللَّيْلِ فِي النَّهَارِ وَ مُولِجَ النَّهَارِ فِي اللَّيْلِ وَ مُخْرِجَ الْحَيِّ مِنَ الْمَيِّتِ وَ مُخْرِجَ الْمَيِّتِ مِنَ الْحَيِّ يَا رَازِقَ مَنْ يَشَاءُ بِغَيْرِ حِسَابٍ يَا اللَّهُ يَا رَحْمَانُ يَا اللَّهُ يَا رَحِيمُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ يَا اللَّهُ لَكَ الْأَسْمَاءُ الْحُسْنَى وَ الْأَمْثَالُ الْعُلْيَا وَ الْكِبْرِيَاءُ وَ الْآلاءُ أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجْعَلَ اسْمِي فِي هَذِهِ اللَّيْلَةِ فِي السُّعَدَاءِ وَ رُوحِي مَعَ الشُّهَدَاءِ وَ إِحْسَانِي فِي عِلِّيِّينَ وَ إِسَاءَتِي مَغْفُورَةً وَ أَنْ تَهَبَ لِي يَقِينا تُبَاشِرُ بِهِ قَلْبِي وَ إِيمَانا يُذْهِبُ الشَّكَّ عَنِّي وَ تُرْضِيَنِي بِمَا قَسَمْتَ لِي وَ آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَ فِي الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنَا عَذَابَ النَّارِ الْحَرِيقِ وَ ارْزُقْنِي فِيهَا ذِكْرَكَ وَ شُكْرَكَ وَ الرَّغْبَةَ إِلَيْكَ وَ الْإِنَابَةَ وَ التَّوْفِيقَ لِمَا وَفَّقْتَ لَهُ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحَمَّدٍ عَلَيْهِ وَ عَلَيْهِمُ السَّلامُ.

▪️اى فرو برندۀ شب در روز، و ای فرو برندۀ روز در شب، و بيرون آورندۀ زنده از مرده، و بيرون آورندۀ مرده از زنده، اى روزى دهندۀ بی حساب به هر كه خواهى، اى خدا، اى مهربان، اى خدا اى خدا، اى بخشنده، اى خدا، اى خدا، اى خدا، برای توست بهترین نام‌های نیک و والاترین نمونه‌هاى برتر و بزرگواری‌ها و نعمت‌ها، از تو می‌خواهم بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى، و قرار دهى نام مرا را در اين شب در زمرۀ سعادتمندان و روحم را با شهيدان، و نيكوكارى‌ام را در بلندترين مقام بهشت، و بدكارى‌ام را آمرزيده، و بر من يقينى بخشى كه با دلم همیشه همراه باشد، و ايمانى كه شک را از من بیرون کند و خشنودم نمايى به آنچه نصيبم كردى، و عطا کن به ما در دنيا حسنه و در آخرت حسنه، و از آتش سوزان حفظ فرما، و روزی کن مرا در اين شب ذكر و شكر و رغبت به سويت، و توبه و توفيق به آنچه توفیق دادی محمّد و خاندان محمّد را، که درود بر او و آنان.

#بخواند_این_دعا_را:

▪️اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اقْسِمْ لِی حِلْما یَسُدُّ عَنِّی بَابَ الْجَهْلِ وَ هُدًى تَمُنُّ بِهِ عَلَیَّ مِنْ کُلِّ ضَلالَةٍ وَ غِنًى تَسُدُّ بِهِ عَنِّی بَابَ کُلِّ فَقْرٍ وَ قُوَّةً تَرُدُّ بِهَا عَنِّی کُلَّ ضَعْفٍ وَ عِزّا تُکْرِمُنِی بِهِ عَنْ کُلِّ ذُلٍّ وَ رِفْعَةً تَرْفَعُنِی بِهَا عَنْ کُلِّ ضَعَةٍ وَ أَمْنا تَرُدُّ بِهِ عَنِّی کُلَّ خَوْفٍ وَ عَافِیَةً تَسْتُرُنِی بِهَا عَنْ کُلِّ بَلاءٍ وَ عِلْما تَفْتَحُ لِی بِهِ کُلَّ یَقِینٍ وَ یَقِینا تُذْهِبُ بِهِ عَنِّی کُلَّ شَکٍّ وَ دُعَاءً تَبْسُطُ لِی بِهِ الْإِجَابَةَ فِی هَذِهِ اللَّیْلَةِ وَ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ السَّاعَةِ یَا کَرِیمُ وَ خَوْفا تَنْشُرُ [تُیَسِّرُ] لِی بِهِ کُلَّ رَحْمَةٍ وَ عِصْمَةً تَحُولُ بِهَا بَیْنِی وَ بَیْنَ الذُّنُوبِ حَتَّى أُفْلِحَ بِهَا عِنْدَ الْمَعْصُومِینَ عِنْدَکَ بِرَحْمَتِکَ یَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِینَ.

▪️خدايا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست، و آن چنان بردبارى روزى من گردان كه درِ نادانى را به روى من ببندد، و هدايتى كه رهيدن از هر گمراهى را به وسيلۀ آن بر من منت نهى، و ثروتى كه درِ هر فقرى را به سبب آن بر من ببندى، و نيرويى كه به آن هرگونه ضعفى را از من برگيرى، و عزّتى كه مرا به آن از هر خوارى اكرام نمايى، و مرتبه بلندى كه مرا به آن از هر افتادنى بلند گردانى، و امنيتى كه به آن هر ترسى را از من دور سازى، و سلامت كاملى كه مرا به آن از هر بلايى بپوشانى، و دانشى كه به آن درِ هر يقينى را به رويم بگشايى، و يقينى كه به آن هر شكى را از من برطرف سازى، و دعايى كه به آن سفرۀ اجابت را در امشب و در اين ساعت بگسترانى همين ساعت، همين ساعت، همين ساعت اى كريم، و ترسى كه به آن هرگونه رحمتى را برايم پخش كنی، و بازدارنده‌اى كه بين من و گناهانم پرده شود، تا به سبب آن نزد معصومين به درگاهت رستگار شوم، به حقّ مهربانی‌ات اى مهربان‌ترين مهربانان.

#مراقبات_ماه_رمضان

@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴صلوات عرشی جناب محی الدین ابن عربی بر امام المتقین، حضرت امیرالمؤمنین، اسدالله الغالب، امام علی بن ابیطالب علیهماالسلام...

🏴صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی سِرُّ الأسرارِ و مَشرِقِ الأنوارِ، المُهندِسِ فی الغُیُوبِ اللّاهوتِیَّة، السّیّاحِ فی الفیافِی الجَبَروتیَّة، المُصّوِّر لِلهَیولَی الملکوتیَّة، اَلوالی للولایةِ النّاسوتیّة، أُنمُوذِجِ الواقِعِ، و شَخصِ الإطْلاقِ المُنْطَبِعِ فی مَرایا الأنفُسِ و الآفاقِ، سرِّ الأنبیاء و المرسلینَ، سیّدِ الأوصیاء و الصّدیقین، صورة الأمانة الإلهیّة، مادةِ العلومِ الغیرِ المُتناهیةِ، الظّاهرِ بالبرهانِ، الباطنِ بالقَدْرِ و الشّأنِ، بِسْمَلَةِ کتابِ الموجودِ، فاتحة مصحفِ الوجودِ، حقیقة النقطةِ البائیّة، المتحقّقِ بالمراتبِ الإنسانیّة، حَیدَرِ آجام الإبداعِ، الکرّار فی معارکِ الإختراع، السّرِ الجلیّ و النّجم الثّاقبِ، علیِّ بن أبی طالب علیه الصّلوةُ و السّلام.

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️در حدیث است که خداوند چهار چیز را در چهار چیز مخفی کرده است؛ رضایت خود را در عمل صالح، پس همه‎ی اعمال صالح را انجام بده تا عملی را که رضایت الهی را در بردارد انجام داده باشی. سخط و غضب خود را در معاصی، پس از همه‎ی معاصی پرهیز کن تا از عملی که موجب غضب الهی است، مصون مانده باشی. لیلةالقدر را در شب‎های سال، پس همه‎ی شب‎ها را قدر بدان تا لیلة‎القدر را هم درک کرده باشی. اولیا خودش را در بین مردم، پس به همه‎ی مردم احترام بگذار تا حرمت اولیای خدا را نگه‌داشته باشی .

▪️مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی▪️

◾️مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️تا انسان‌ها آماده پذیرش حضرت نشده باشند، تا حضرت در دل آن‌ها ظهور نکرده باشد و قرین دل آن‌ها نشده باشد، ظهور خارجی برای انسان چیزی را عوض نخواهد کرد و پیدا کردن این آمادگی همان انتظار فرجی است که افضل شمرده می‌شود.

#آیت‌الله_کشمیری


@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️عبادت باید مقرون به فکر باشد تا حضور و مراقبت بیاورد وگرنه به صِرف نمازگزاردن، این نفس متعالی نمی‌شود.

#علامه_حسن‌زاده_آملی
◾️(شرح اشارات و تنبیهات، نمط نهم، ص۱۶۰)◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️شب قدر، شب پی بردن به قدر خویش و نیل به قدر انسانی

▪️خدا در پاسخ به ملائکه فرمود: من از چیزی در انسان خبر دارم که شما خبر ندارید.

▪️خدا گوهر و حقیقتی در وجود انسان قرار داد که بعد از آفرینش انسان به خود تبریک گفت...

▪️اگر انسان خویشتن را بشناسد و عظمتی که در وجود اوست را کشف کند، خود را به مطاع قلیل دنیا نخواهد فروخت...

▪️لیلةالقدر، لیلۀ شناخت عظمت خویشتن است و کسی که عظمت خود را شناخت در برابر ابتلائات، سختی‌ها، محرومیت‌ها و کاستی‌ها ابراز ضعف، ناتوانی و بی‌ظرفیتی نمی‌کند...

▪️لیلةالقدر. لیلۀ معرفت‌النفس است که انفع‌المعارف است...

☑️استاد مهدی طیّب

۹۱/۰۵/۱۲
#ماه_رمضان

@mohamad_hosein_tabatabaei
یادتون باشه همراهان فهیم
امشب در حق هم دعا کنیم.

#بندگی_خدا_روزیتون
#یاعلی
🏴«اَللّهُمَّ اِنّی اَسئَلُکَ بِحَقِّ وَلِیَّکَ عَلِیِّ بْنِ اَبِی‌طالِبٍ اَلَّذِی ما اَشْرَکَ بِکَ طَرْفَةَ عَینٍ اَبَداً اَنْ تُعَجِّلَ فَرَجَ وَلِیِّکَ الْقائِمِ الْمَهْدِیِّ وَ تُصْلِحَ اَمْرَهُ فِی هذِهِ السّاعَةِ»🏴

@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴تَهَدَّمَتْ وَاللهِ أَرْکَانُ الْهُدَى وَ انْطَمَسَتْ وَاللهِ نُجُومُ السَّمَاءِ وَ أَعْلَامُ التُّقَى وَ انْفَصَمَتْ وَاللهِ الْعُرْوَةُ الْوُثْقَى...
قُتِلَ ابْنُ عَمِّ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى...
قُتِلَ الْوَصِیُّ الْمُجْتَبَى...
قُتِلَ عَلِیٌّ الْمُرْتَضَى...
قُتِلَ وَ اللهِ سَیِّدُ الْأَوْصِیَاءِ...
قَتَلَهُ أَشْقَى الْأَشْقِیَاء...


🏴مصیبت عظمای شهادت جانگداز حضرت مولی الموحدین، مولانا و مقتدانا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیهما‌السلام را به محضر حضرت حجة بن الحسن ارواحنا فداه، مقام معظم رهبری و یکایک شیعیان و محبان آل‌الله تسلیت عرض می‌کنیم

@mohamad_hosein_tabatabaei
🏴کوفه از ضربت یک تیغ دلش سرد نشد

باقی فتنه برای بدنِ اکبر ماند...

اللهم العن قتلة اميرالمومنين

صلی الله علیک یا اباعبدالله الحسین‌علیه السلام

@mohamad_hosein_tabatabaei
▪️شب برای سالک خیلی خوب و نافع است. هر وقت غمناک شدی، شب است. از شب و فقر و گرسنگی و مریضی و ... فرار نکن، دم هم نزن، که بهترین عبادت صوم و صمت است. دنیا شب است و قیامت روز و برزخ بین‌الطلّوعین است. دنیا لیل است. لَیلَةُ‌القَدرِ یعنی قدر لیل دنیا را دانستن و از آن بهره بردن. در آن صورت نزدیکی‌های مَطلَعُ الفَجر ملائکه به عبد خدا نازل می‌شوند و به او سلام می‌کنند، چون محبّت خدا، بلکه خود خدا می‌خواهد در آن قلب پا بگذارد.

▪️مرحوم حاج میرزا اسماعیل دولابی▪️

◾️مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب◾️

@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️مراد از دیدن شب قدر و لذّت آن - #المراقبات◾️

دیدن شب قدر به‌معنی کشف وقایعی است که در این شب اتّفاق می‌افتد. یعنی فرود آمدن مطالب مهم بر زمین، همان‌گونه که برای امام عصر علیه‌السّلام در این شب آشکار می‌گردد.

توضیح مطلب این که:

خداوند متعال بین عالم ارواح و عالم اجسام، عالمی بنام عالم مثال و برزخ دارد.

عالمی که بین این دو عالم است. نه مانند عالم اجسام تنگ و تاریک و نه مانند عالم ارواح وسیع و روشن است.

زیرا عالم ارواح عاری از کدورت مادّه و تنگی شکل و اندازه بوده و عالم اجسام در بند مادّه و شکل است و عالم مثال عاری از مادّه ولی در بند صورت و اندازه است که خود مشتمل بر عوالم زیادی است.

و هر موجودی در عالم اجسام، اشکال مختلفی غیر از شکلی که در عالم اجسام دارد در عوالم مثال دارا می‌باشد.

و هر موجودی در این عالم بعد از پیدایش در دو عالم اوّل، به‌گونه‌ای که مناسب با آن دو عالم است، بوجود می‌آید. بلکه منشأء هر موجودی در عالم مثال از گنجینه‌های خداوند است که در این آیه به آن اشاره شده است:

«چیزی نیست مگر این که گنجینه‌های او نزد ماست.» (سوره حجر. آیه ۲۱)

و هر جسم یا هر آنچه که جسمانی هست در این عالم، از عالم مثال و توسط فرشتگان خداوند بهره می‌گیرد.

روایات دال بر این است که :

مقدار ارزاق موجودات این عالم و اجل‌های آنان، در شب قدر بر زمین نازل می‌شود. و این مطلب برای خلیفۀ خداوند در این شب آشکار می‌گردد و هویدا شدن نزول این مطلب مهم، توسط فرشتگان برای او، دیدن شب قدر نامیده می‌شود.

و لذّت این آشکار شدن و دیدن نزول این مطلب مهم و فرود آمدن فرشتگان را فقط اهل آن درک می‌کنند و شاید ملکوت آسمان‌ها و زمین که إبراهیم خلیل آن را دید از همین قبیل باشد.

هر انسانی نصیب کاملی از این عوالم دارد که مخصوص به خود اوست، ولی بیشتر مردم از عوالم مثالی خود غافل بوده و از غفلت خود نیز غافل هستند، و همینطور نسبت به عوالم روحانی خود، مگر کسانی که خداوند با اعطای معرفت نفس به آنان بر آنان منّت گذاشته است.

معرفت عالم مثال از راه معرفت نفس می‌باشد.

زیرا روح، حقیقت نفس است.

بنابراین کسی که حجاب مادّه از روی روح و نفسش برداشته شود و نفس خود را در عالم مثال مجرّد از آن ببیند، می‌تواند به‌راحتی، به حقیقت روح خود که مجرّد از شکل است، نیز منتقل شود.

و این شناخت همان است که در این فرمایش پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم آمده است:

«کسی که خود را شناخت، پروردگار خود را شناخته است»

و وجه ارتباط شناخت نفس با معرفت پروردگار را نمی‌داند مگر کسی که به این شناخت رسیده باشد. برای برطرف کردن انکار و استبعاد درک شب قدر برای عاملین عابد، و ایجاد شوق برای رسیدن به آن همین مقدار بیان کافی است.

◾️المراقبات
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی◾️

#مراقبات_ماه_رمضان
#المراقبات

@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️دستورالعملی از آیت الله سیّد علی قاضی طباطبائی برای شب بيست‌وسوّم ماه مبارک رمضان◾️

▪️مَن قالَ لَیلة ثَلاثَ و عشرین مِن شَهر رَمضان ساجداً مأتین و خَمسة عشرین مّرة یا طُهرُ یا طاهِرُ یا طَهورُ یا طَیهورُ یا طَیهار نَزلت عَلیه الملائکة و طَهرته تَطهیرا

▪️شب بيست‌وسوّم ماه مبارک رمضان نیمی از شب که گذشت، در حالی که شخص نه گرسنه و نه از زیاد خوردن سنگین باشد، با وضو رو به قبله، سر بر سجده گذاشته و این ذکر را «۲۲۵» بار تکرار نماید:

▪️«یا طُهرُ، یا طاهِرُ، یا طَهورُ، یا طَیهورُ، یا طَیهار»▪️

▪️وقتی این ذکر گفته می‌شود ملائکه نازل می‌شوند و در همان حالی که ذاکر سر بر سجده دارد، با آب رحمتِ الهی، جان و وجودش را از غبار معاصی و کدورتِ توجّه به عالم کثرت می‌شویند و به طهارت باطنی و درونی راه پیدا می‌کند، ان‌شاءالله

« استاد مهدی طیّب »


#منابع :
▪️۱ - علامه سیّد محمد حسین حسینی طهرانی- مطلع انوار –جلد ۲- صفحه ۱۱۴

▪️۲ - علامه حسن‌زاده آملی - هزار و یک نکته - نکتۀ ۷۹۲

#مراقبات_ماه_رمضان

@mohamad_hosein_tabatabaei
‌‌◾️راهنما و رفیق راه در سلوک الی‌الله◾️

ماه مبارک رمضان با لطافت و زیبایی و با نورانیّت و فیض سرشار حقّ متعال در حال طی شدن است. امیدوارم با عنایات الهی از این فرصت‌های فوق‌العاده عظیم معنوی برای سیر الی‌الله بهره‌های شایسته گرفته باشیم.

سیر و سلوک در ماه مبارک رمضان بستری فوق‌العاده آماده و مساعد دارد. اگر کسی در سحرهای این ماه بر دعای ابوحمزۀ ثمالی مداومت داشته باشد، کم کم باید جوانه‌های بذری که در وجودش کاشته شده را ببیند.

سالک الی‌الله به دو چیز نیاز دارد:

۱- دلیل راه: برای اینکه مسیر را به او نشان دهد.

۲- رفیق راه: برای اینکه نیروبخش او باشد.

دلیل راه، معرفت و شناختی است که سالک به خدا دارد.

رفیق راه، محبّت و دلدادگی سالک به خدای متعال است که نیروبخش سیر اوست و به او توان سلوک می‌بخشد.

دعای ابوحمزۀ ثمالی، این گفتگوی دلنشین و عاشقانه، شناخت و تصویر فوق‌العاده‌ای از معرفت‌الله در اختیار انسان می‌گذارد که دلیل راه سالک است.

دلدادگی، اشتیاق و شیدایی به خدای متعال که نیروبخش سالک است و به او توان سلوک می‌دهد و نگرانی را از او زایل می‌کند، رفیق راه اوست که در میانۀ راه توانش را از دست ندهد و از مقصد باز نماند‌.

امیدواریم این رابطۀ صمیمانه و عارفانه در ماه مبارک رمضان با حقّ متعال هرچه بیشتر نصیب ما گردد و شاکر این عطاهای بزرگ و عنایات فوق‌العاده عظیم حقّ متعال باشیم؛ هم قدر این لطف را بدانیم و هم قدر لطیف را بدانیم که این لطف را در حقّ ما کرده است، ان‌شاءالله.

#استاد_مهدی_طیّب

۱۴۰۳/۱۲/۲۷

@mohamad_hosein_tabatabaei
◾️اعمال شب بيست‌ و سوم ماه مبارک رمضان◾️

▪️ اين شب از دو شب قدر گذشته افضل است و از احاديث بسيار استفاده می‌شود كه شب قدر همين شب است. دعاها در آن اجابت می‌شود و تمام كارها بر پايه حكمت الهى مقدّر می‌گردد.

▪️براى اين شب، غير از اعمال مشترک شب‌های قدر و دعاهای دهه آخر ماه مبارک رمضان، چند عمل ديگر است:

▪️۱- خواندن سوره «عنكبوت» و «روم»

▪️در روایات آمده که امام صادق علیه السّلام فرمودند، خواننده اين دو سوره در اين شب از اهل بهشت خواهد بود.

▪️۲- خواندن سوره «حم دخان»

▪️۳- هزار مرتبه خواندن سوره «قدر»

▪️۴- محمّد بن عيسى از امامان صالح عليهم السّلام روايت كرده كه فرمودند:

▪️در شب بيست و سوم ماه رمضان اين دعا را به دفعات بخوان، در حال سجود و قيام و قعود. و بر هر حالى كه هستى در تمام ماه، و در طول حياتت تا جايى كه ممكن باشد، و هر زمانى كه به يادت آيد.

▪️بعد از ستايش پروردگار به بزرگوارى، و فرستادن صلوات بر پيامبر صلى الله عليه و آله می‌گويى:

▪️اللهمَّ کُن لولیَّک فُلانِ بن فُلان و به جاى فلان بن فلان بگو: الحُجةِ بنِ الحَسَن صَلَواتک عَلَیهِ و عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، و فی کُلّ ساعَة وَلیّاً و حافظاً وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً و تُمَتّعَهُ فیها طَویلاً.

▪️و نیز دست‌های خود را به سوى آسمان بردارد و بخوان:

▪️یا مُدَبّرَ الاُموُرِ، یا باعِثَ مَن فی القُبور، یا مُجری البُحُور، یا مُلَیَّن الحَدیدِ لِداوُد، صَل عَلی مُحَّمد وَافعَل بی کَذا وَ کَذا اللَّیلَةَ اللَّیلَةَ (به جاى «كذا و كذا» حاجات خود را بخواهد)

▪️اين دعا را در حال ركوع و سجود و ايستاده و نشسته بخوان، و آن را تكرار كن، و در شب آخر ماه رمضان هم بخوان.

▪️۵- بخواند:

اللَّهمَّ امدُد لی فی عُمری وَ أَوسِع لی فی رِزقی وَ أَصِحَّ لی جِسمی وَ بَلِّغنی أَمَلی وَ إِن كُنتُ مِنَ الْأَشقِياءِ فَامحُني مِنَ الْأَشقِيَاءِ وَ اكتُبني مِنَ السُّعَداءِ فَانَّكَ قُلتَ في كِتابِكَ المُنزَلِ عَلَى نَبِيّكَ المُرسَلِ صَلَواتُكَ عَليهِ وَ آلِهِ يَمحُواللّهُ مَا يَشاءُ وَ يُثبِتُ وَ عِندَهُ أُمُّ الكتاب.

▪️۶- بخواند:

▪️اللَّهُمَّ اجعل فِيما تَقضی وَ فيما تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمرِ الْمَحتُومِ وَ فيمَا تَفرُقُ مِنَ الْأَمرِ الْحَكيمِ فی لَيلَةِ الْقَدرِ مِنَ الْقَضاءِ الَّذِی لايُرَدُّ وَ لايُبَدَّلُ أَنْ تَكتُبَنِی مِن حُجّاجِ بَيتِکَ الْحَرامِ فِي عامِی هذا المَبرُورِ حَجُّهُم الْمَشكُورِ سَعيُهُمْ الْمَغفُورِ ذُنُوبُهُم الْمُكَفَّر عَنهُمْ سَيِّئَاتُهُم وَ اجعَلْ فِيمَا تَقضِی وَ تُقَدِّرُ أَن تُطيلَ عُمری وَ تُوَسِّعَ لِی فی رِزقی

▪️۷- بخواند:

▪️يَا بَاطِناً فِي ظُهُورِهِ وَ يَا ظَاهِراً فِي بُطُونِهِ وَ يَا بَاطِناً لَيْسَ يَخْفَى وَ يَا ظَاهِراً لَيْسَ يُرَى يَا مَوْصُوفا لا يَبْلُغُ بِكَيْنُونَتِهِ مَوْصُوفٌ وَ لا حَدٌّ مَحْدُودٌ وَ يَا غَائِبا [غَائِبُ ] غَيْرَ مَفْقُودٍ وَ يَا شَاهِدا غَيْرَ مَشْهُودٍ يُطْلَبُ فَيُصَابُ وَ لا يَخْلُو [لَمْ يَخْلُ ] مِنْهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ وَ مَا بَيْنَهُمَا طُرْفَةَ [طَرْفَةَ] عَيْنٍ لا يُدْرَكُ بِكَيْفٍ [بِكَيْفَ ] وَ لا يُؤَيَّنُ بِأَيْنٍ [بِأَيْنَ ] وَ لا بِحَيْثٍ [بِحَيْثُ ] أَنْتَ نُورُ النُّورِ وَ رَبُّ الْأَرْبَابِ أَحَطْتَ بِجَمِيعِ الْأُمُورِ سُبْحَانَ مَنْ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْ ءٌ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَكَذَا وَ لا هَكَذَا غَيْرُهُ

▪️۸- بخواند:

▪️یَا رَبَّ لَیلَةِ القَدرِ وَ جَاعِلَها خَیرا مِن أَلفِ شَهرٍ وَ رَبَّ اللَّیلِ وَ النَّهارِ وَ الجِبالِ وَ البِحارِ وَ الظُّلَمِ وَ الْأَنوَارِ وَ الْأَرضِ وَ السَّماءِ یا بارِئُ یا مُصَوِّرُ یا حَنّانُ یا مَنّانُ یا اللّهُ یا رَحمانُ یا اللّهُ یا قَیُّومُ یا اللّهُ یا بَدیعُ یا اللّهُ یا اللّهُ یا اللّهُ لَکَ الْأَسماءُ الحُسنى وَ الْأَمثالُ الْعُلیا وَ الْکِبرِیاءُ وَ الْآلاءُ أَسأَلُکَ أَن تُصَلِّیَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَجعَلَ اسمی فِی هَذِهِ اللَّیلَةِ فِی السُّعَدَاءِ وَ رُوحِی مَعَ الشُّهَداءِ وَ إِحسانی فِی عِلِّیِّینَ وَ إِسَاءَتی مَغفُورَةً وَ أَن تَهَبَ لی یَقِینا تُباشِرُ بِهِ قَلبِی وَ إیمانا یُذهِبُ الشَّکَّ عَنِّی وَ تُرْضِیَنی بِمَا قَسَمتَ لِی وَ آتِنَا فِی الدُّنیَا حَسَنَةً وَ فی الْآخِرَةِ حَسَنَةً وَ قِنا عَذابَ النّارِ الْحَریقِ وَ ارزُقنِی فِیهَا ذِکرَکَ وَ شُکرَکَ وَ الرَّغْبَةَ إِلَیکَ وَ الْإِنَابَةَ وَ التَّوبَةَ وَ التَّوفِیقَ لِمَا وَفَّقْتَ لَهُ مُحَمَّدا وَ آلَ مُحمَّدٍ عَلَیهِمُ السّلامُ

▪️۹- غير از غسل اوّل شب، غسلى هم در آخر شب انجام دهد.

#مراقبات_ماه_رمضان

@mohamad_hosein_tabatabaei
2025/07/13 11:23:55
Back to Top
HTML Embed Code: