Telegram Web
Forwarded from مبین اندیشه
کمیته روابط بین الملل انجمن علمی مطالعات صلح ایران و مجله ایرانی روابط بین الملل برگزار می کنند

موضوع کارگاه:

مقدمه ای بر آینده پژوهی و مدیریت آینده

مدرس:

دکتر مهدی مطهرنیا:آینده پژوه سیاسی،اجتماعی و فرهنگی


مدیریت کارگاه؛ دکتر اميرهوشنگ ميرکوشش؛ دبیر علمی کمیته روابط بین الملل و مدیر مسئول مجله ایرانی روابط بین الملل

هزینه ثبت نام:120 هزار تومان
هزینه ثبت نام دانشجویان:90 هزار تومان
شماره حساب:
5024-0610-4720-0122
به نام آقای نصیر جینور
ارسال فیش واریزی و مشخصات شرکت کنندگان به واتس آپ شماره:09018121354

زمان برگزاری :دوشنبه 16 آذر
ساعت 17
محل برگزاری :اسکای روم

🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🧶اسرائیل در مورد مذاکرات وین چه در سر دارد؟


#نیولاینز_مگزین

#انتخاب

#بخش_اول

🌿"نری زیلبر" در «نیولاینز مگزین» نوشت: در مارس 2015، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، به واشنگتن سفر کرد تا علیه توافق هسته ای با ایران که توسط باراک اوباما، رئیس جمهور وقت آمریکا در حال مذاکره بود، موضع بگیرد. در یک سخنرانی در جلسه مشترک کنگره، رهبر اسرائیل به شدت نسبت به تکرار هولوکاست که توسط این توافق «بسیار بد» تسهیل شده بود، هشدار داد. او گفت برجام توافقی است که «ایران را از دستیابی به تسلیحات هسته‌ای باز نخواهد داشت... بلکه تضمین می‌کند که ایران به این سلاح‌ها دست پیدا می‌کند.»

🌿نتانیاهو نتوانست چهار ماه بعد مانع از امضای توافق شود، اما در نهایت با خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، به آرزوی خود رسید. نتانیاهو از این اقدام ترامپ استقبال کرد. وی گفت که خروج از برجام یک حرکت تاریخی بود که نیاز به رهبری شجاعانه داشت. سه سال بعد، برنامه هسته‌ای ایران طبق همه برآوردها در پیشرفته‌ترین مرحله خود قرار دارد و گروهی از مقامات سابق اسرائیلی استراتژی نتانیاهو و ترامپ را فاجعه‌بار توصیف کرده‌اند. آنها معتقدند که یک توافق منع اشاعه سلاح‌های هسته‌ای هرچند ناقص، بهتر از یک استراتژی قهری علیه ایران است که نتوانسته است به اهدافی که برایش تعیین شده بود، دست یابد.

🌿با این حال، به نظر می رسد دولت جدید اسرائیل نیز از درک این موضوع عاجر است. به طوری که در حال تکرار همان نکاتی است که در سال 2015 توسط دولت نتانیاهو مطرح شد. در این ارتباط، باید اشاره کرد که نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل بار دیگر با تلاش‌های آمریکا برای تعامل مجدد با ایران و بازگرداندن آن به پایبندی به شرایط برجام مخالفت کرده است.

🌿بنت در 29 نوامبر گفت: ایران در ازای وحشیگری‌هایش سزاوار هیچ پاداشی از جمله توافق و لغو تحریم‌ها نیست. من از متحدانمان در سراسر جهان می‌خواهم: تسلیم باج‌خواهی هسته‌ای ایران نشوند.

🌿در مذاکرات مجدد هفته گذشته در وین، قدرت های جهانی و ایران به طور قابل پیش بینی نتوانستند به پیشرفتی دست یابند. مقامات و تحلیلگران غربی به طور فزاینده‌ای بدبین هستند که توافق اولیه بتواند دوباره احیا شود. آنان معتقدند که احتمال وقوع یک بحران هسته‌ای یا نظامی (یا هر دو) در خاورمیانه وجود دارد.حال این سوال مطرح می شود که اسرائیل در واقع چه می خواهد؟

🌿تا همین اواخر، تقریباً در محافل رسمی اسرائیل حداقل علنا اتفاق نظر وجود داشت که تصمیم ترامپ برای خروج از برجام یک اقدام مثبت بود. در همین راستا، قدرت نتانیاهو، همراه با اشارات مداوم به هولوکاست، هر گونه بحث داخلی را خفه کرد.

🌿فراموش نکنید در سه سالی که از خروج آمریکا از برجام می گذرد، استراتژی ترامپ موفق نبود. تحریم های مجدد و افزایش یافته علیه ایران که فشار حداکثری نامیده می شود، تهران را مجبور به تسلیم و مذاکره نکرد. به‌علاوه، در کمال تعجب اسرائیل، ترامپ هرگز تهدیدات حمله مستقیم به ایران را علی‌رغم افزایش نقض‌های هسته‌ای توسط تهران و حملات متعدد علیه متحدان منطقه‌ای واشنگتن عملی نکرد.همانطور که در اوایل سال جاری در نیولاینز گزارش شد، یک ارزیابی اطلاعاتی نظامی اسرائیل موافق بود که آسیب واقعی به اقتصاد ایران ناشی از تحریم‌های دوران ترامپ، حمایت مالی ایران از نیروهای نیابتی منطقه‌ای تهران را کاهش نداده است. حتی در برخی موارد کاملاً برعکس این انتظار رخ داده است.

🌿نگران‌کننده‌ترین پیشرفت‌های هسته‌ای ایرانی‌ها شامل افزایش ذخایر مواد شکافت‌پذیر غنی‌شده تا سطوح نزدیک به درجه نظامی و استفاده از سانتریفیوژهای پیچیده‌تر اورانیوم همراه با تحقیق و توسعه در این زمینه هاست که می تواند تهران را به ساخت بمب اتمی نزدیک تر کند. این ها در شرایطی است که بازرسی ها نسبت به زمانی که توافق هسته ای 2015 در حال اجرا بود، کمتر شده است.

🌿در این شرایط، انتقادها نسبت به سیاست های نتانیاهو و تلاش هایش برای خروج واشنگتن از برجام مطرح شده است. "سرلشکر آهارون زیوی فرکش"، رئیس سابق سازمان ضد اطلاعات ارتش اسرائیل، اخیراً در جروزالم پست اعتراف کرد که توافق هسته‌ای جدید با ایران احتمالاً بدتر از توافق اولیه 2015 خواهد بود. با این حال حتی چنین توافقی بهتر از آن است که توافقی با ایران صورت نگیرد.تنها در طول یک هفته در اواخر نوامبر، در دو کنفرانس جداگانه، چندین مقام امنیتی سابق اسرائیل که در زمان نتانیاهو خدمت می کردند، سیاست نخست وزیر سابق در قبال ایران را به شدت مورد انتقاد قرار دادند.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶اسرائیل در مورد مذاکرات وین چه در سر دارد؟

#نیولاینز_مگزین

#انتخاب

#بخش_دوم

🌿دولت جدید اسرائیل در ابتدا وعده داد که بر خلاف سیاست جنگ طلبی نتانیاهو، با احتیاط و به طور سازنده با واشنگتن در مورد مشکل ایران کار کند. طبق گزارش‌ها، نتانیاهو در ماه‌های پایانی قدرت خود، مقامات ارشد اسرائیل را از تعامل با دولت بایدن در مورد هرگونه ارتباط دیپلماتیک جدید با ایران منع کرد. مطمئناً، مقامات فعلی اسرائیل از شورای امنیت ملی، وزارت دفاع و وزارت خارجه تقریباً هفتگی با همتایان آمریکایی خود در مورد این موضوع در تماس هستند.

🌿پس از یک دوره ی اولیه ی سیگنال‌های مثبت، بحث های ایالات متحده و اسرائیل در هفته‌های اخیر به یک الگوی آشنا از رد و بدل اتهامات تبدیل شده است. مقامات اسرائیلی ناشناس به ساده لوحی و نرمش آمریکا اشاره می کنند و مقامات ناشناس آمریکایی نیز غیرواقعی بودن و جنگ طلبی اسرائیل را مورد سرزنش قرار می دهند.به طور کلی، پیام های عمومی بنت دوگانه است. در وهله ی اول، بنت ادعا می کند که همه مشکلات را از نتانیاهو به ارث برده است، کسی که شکاف نگران کننده ای بین لفاظی های چرچیلی و انفعال چمبرلینی اش وجود داشت. در مرحله ی بعد او ادعا می کند که نتانیاهو نتوانست ارتش اسرائیل را برای حمله نظامی مستقل به تاسیسات هسته ای ایران پس از سال 2015، یعنی پس از امضای توافق اولیه آماده کند.

🌿بخشی از این اظهارات قطعا سیاسی است. بنت، بیش از بسیاری دیگر از سیاستمداران اسرائیلی، از سیاست نتانیاهو-ترامپ حمایت کرد. نخست وزیر فعلی برای سخنرانی نتانیاهو در کنگره در سال 2015 به واشنگتن سفر و علناً از ترامپ برای خروج از برجام در سال 2018 تشکر کرد. بسیاری دیگر از مقامات ارشد کنونی، حتی در حال حاضر نیز تنها از آسیب‌های وارد شده توسط نتانیاهو به روابط آمریکا و اسرائیل بر سر موضوع ایران انتقاد می‌کنند و نه آسیب‌های ناشی از خروج ترامپ از توافق.بر اساس نظرسنجی ماه اکتبر «موسسه دموکراسی» اسرائیل، پس از یک دهه پیام‌های آخرالزمانی دائمی درباره تهدید ایران، اکثریت قاطع اسرائیلی‌های یهودی همچنان از اقدام نظامی در مقابل دیپلماسی برای حل بحران هسته ای ایران حمایت می‌کنند.

🌿در حقیقت، گانتز، وزیر دفاع اسرائیل در مورد شانس کارکرد دیپلماسی بدبین است و خواستار نمایش قدرت توسط ایالات متحده و اجرای واقعی طرح B در صورت شکست مذاکرات است. به گفته ی وی، چنین طرحی شامل فشارهای سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی گسترده ای است که توسط ایالات متحده، اروپا، روسیه و چین بر ایران تحمیل می شود.

🌿به عبارت دیگر، این همان ادامه ی فشار حداکثری است. مانند بسیاری از دیگر مقامات اسرائیلی، گانتز نیز در ماه‌های اخیر بر آمادگی اسرائیل برای اجرای طرح C خود یعنی حمله ی نظامی به ایران در صورت شکست مذاکرات تاکید کرد. گانتز اعتقاد دارد ایران باید در مورد جدیت ایالات متحده و شرکایش در مورد استفاده از گزینه ی نظامی نگرانی داشته باشد.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶اسرائیل در مورد مذاکرات وین چه در سر دارد؟

#نیولاینز_مگزین

#انتخاب

#بخش_پایانی

🌿مقامات اسرائیلی می گویند در حالی که اشتیاق دولت بایدن برای احیای توافق هسته ای با تهران باعث شده است که ایران این ترس را نداشته باشد. عدم پاسخگویی ایالات متحده به حمله اخیر هواپیماهای بدون سرنشین ایران به پایگاه التنف در شرق سوریه، موجب های اعتراض مقامات اسرائیلی شد، دقیقاً به این دلیل: نمادی از عدم تمایل دولت بایدن به استفاده از زور در خاورمیانه.

🌿صرف نظر از این، خواسته‌های اسرائیل از ایالات متحده برای استخراج - از طریق قدرت نظامی بیشتر و کمی فشار اقتصادی بیشتر - یک توافق بهتر با تهران برای جبران خسارت سال‌های ترامپ بسیار دور از دسترس به نظر می‌رسد.

🌿در اوایل سال جاری، اطلاعات نظامی اسرائیل شانس هرگونه توافق جدیدی که شامل فعالیت‌های منطقه‌ای و موشکی ایران شود را غیر ممکن و بسیار بعید دانست. این برخلاف خواسته‌هایی که هنوز به طور دوره‌ای توسط برخی مقامات اسرائیلی و تحلیلگران آمریکایی انتشار می‌شود.البته امروز، از نظر اسرائیل، موضوع هسته ای باید به طور کامل از بعد منطقه ای جدا شود تا مبادا قدرت چانه زنی بیشتری برای تهران ایجاد کند.

🌿"راز زیمت"، کارشناس مسائل ایران در موسسه مطالعات امنیت ملی در تل آویو تصریح کرد: دولت جدید اسرائیل می‌داند که سیاست های تل آویو شکست خورده، اما در تصورات قبلی خود گیر کرده است، زیرا گزینه‌های زیادی ندارد. در واقع بنت تمایل ندارد که توافق اولیه ی ایران احیا شود و از طرف دیگر شرایط حمله ی نظامی به ایران را هم ندارد. پس چه راه حلی برایش باقی می ماند؟

🌿او افزود که «توافق طولانی‌تر و قوی‌تر»، همانطور که برخی مقامات اسرائیلی همچنان خواستار آن هستند، «اتفاق نخواهد افتاد». «این اتفاق در گذشته رخ نداده و در آینده هم نخواهد افتاد. ایران حتی ممکن است فکر کند که اکنون وضعیتش حتی بهتر شده است. تنها موضع فعلی ایرانی ها بازگشت به توافق برجام است - و حتی این هم با یک "اگر" بزرگ مواجه است.

🌿ایران در این میان موضع خود را سخت تر کرده است که هفته گذشته در جریان مذاکرات وین به اثبات رسید. درخواست تهران این است که نه تنها لغو همه تحریم‌های دوران ترامپ، بلکه شامل غرامت برای چند سال گذشته و تضمین این که دولت آینده ایالات متحده از این توافق خارج نشود، می شود. احتمالاً عقب‌نشینی از اقدامات جبرانی هسته‌ای ایران تنها پس از برآورده شدن این خواسته‌ها صورت می‌گیرد. به نظر می‌رسد حتی دولت بایدن صبر خود را دارد از دست می‌دهد. یکی از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا، این هفته موضع ایران را «غیر جدی» توصیف کرد.

🌿این که آیا اسرائیل متقاعد می شود یا نه، مشخص نیست. هر صورت، قاطعیت بیشتر و افزایش اهرم فشار از سوی امریکا ممکن است امکان پذیر باشد. بازگشت از آسیب تصمیم ترامپ در سال 2018 برای خروج از برجام احتمالا بسیار سخت تر خواهد بود. به نظر می رسد اولین گام ضروری، حداقل برای اسرائیل، یک ارزیابی عمومی باشد که باعث شد خسارات عظیمی به بار آید و پروسه بمب هسته ای ایران را تسریع کرد و در صورت شکست دیپلماسی، یک جنگ ویرانگر را رقم زد.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶آنچه آیپک در مورد مذاکرات بایدن با ایران به کنگره می‌گوید

#هاآرتص

#انتخاب

#بخش_اول

🌿"هاآرتص"، چاپ تل آویو در مطلبی به قلم "بن ساموئلز"نوشت: کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل، با نفوذترین گروه لابی طرفدار اسرائیل در واشنگتن، شاید مهم‌ترین نماد سیاسی برای مخالفت با توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران بود و منابع قابل توجهی را برای کاهش حمایت از توافق دولت اوباما اختصاص داد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر وقت اسرائیل نیز به شدت این توافق را مورد انتقاد قرار داد.

🌿در حالی که با تلاش دولت بایدن برای احیای توافق پس از خروج یکجانبه دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا از این توافق در سال ۲۰۱۸، آیپک به طرز آشکاری جایگاه پایین تری نسبت به قبل دارد، اما همچنان مخالفتش را با احیای توافق حفظ کرده است.

🌿مقامات این گروه اعلام کرده اند که با ورود مجدد به برجام بدون توجه به ایرادات کلیدی آن مخالف هستند. مارشال ویتمن، سخنگوی آیپک می‌گوید: دولت و اعضای کنگره به خوبی دیدگاه‌های ما را می‌شناسند. ما همچنان از دولت بایدن می‌خواهیم که جامعه بین المللی را در افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر ایران برای پایان دادن به تلاش هایش در راستای دستیابی به سلاح هسته‌ای رهبری کند.

🌿بر اساس یک یادداشت که در کاپیتول هیل منتشر شد و به دست هاآرتص رسید، آیپک از اصولی حمایت می‌کند تا مذاکرات با ایران کارآمد باشند.

🌿نکته اول این است که نباید به ایران اجازه داد که به توانایی سلاح هسته‌ای دست یابد و آمریکا باید تأکید کند که نمی‌تواند ایران را به عنوان یک کشور آستانه هسته‌ای بپذیرد. واشنگتن باید به سادگی به دنبال بازدارندگی ایران از برداشتن گام‌های نهایی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای باشد. آیپک خاطرنشان می‌کند که ایران سابقه استفاده از مذاکرات را برای متوقف کردن زمان دارد. پس نباید طوری رفتار کنیم که تهران تصور کند مذاکرات می‌تواند تا بی نهایت ادامه داشته باشد.

🌿آیپک سپس استدلال می‌کند که ایران اگر برنامه خود را متوقف نکند باید با فشار‌های فزاینده‌ای مواجه شود. به زعم آیپک، بر اساس سوابق، ایران فقط در صورت مواجهه با فشار‌های اقتصادی تهدیدکننده رژیم یا تهدید معتبر نیروی نظامی امتیاز می‌دهد. هیچ یک از این شرایط امروز وجود ندارد.

🌿لابی طرفدار اسرائیل همچنین استدلال می‌کند که به دلیل عدم اجرای کامل تحریم ها، تسهیلات اقتصادی برای ایران فراهم شده است. در این یادداشت آمده است: ادراک ایران از خروج آمریکا از افغانستان، همراه با پاسخ‌های محدود ایالات متحده به حملات تهران به منافع آمریکا در منطقه، اعتبار پاسخ قهرآمیز آمریکا به تشدید تنش‌های هسته‌ای ایران را تضعیف کرده است.این گزارش ادامه می‌دهد که کاهش محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای ایران غیرقابل قبول است. این یادداشت مستقیماً به اصطلاح «توافق کمتر برای کمتر» که طبق گزارش‌ها، دولت بایدن پیش از دور اخیر مذاکرات که در وین به پایان رسید، در حال بررسی آن بود، حمله می‌کند. آیپک این رویکرد را به‌عنوان نقص مهلک و چیزی که باید کاملاً رد شود، توصیف کرده است.

🌿در نهایت، آیپک می‌گوید نگرانی‌های بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی باید برطرف شود و امتناع تهران از همکاری هم اختیارات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و هم مشروعیت معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را تضعیف می‌کند. این یادداشت همچنین از دولت بایدن می‌خواهد تا برای صدور قطعنامه‌ای در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به منظور محکوم کردن ایران و ارجاع تخلفات تهران به شورای امنیت سازمان ملل، فشار بیاورد.

🌿علیرغم تشابهات بین آنچه آیپک مطرح کرده با موضع دولت اسرائیل، ویتمن می‌گوید که موضع آیپک به طور مستقل و بدون هماهنگی با هیچ سازمان یا نهاد خارجی ایجاد شده است.

👈قانون اول حفره‌ها

🌿تلاش‌های آیپک در حالی صورت می‌گیرد که مقامات امنیتی، سیاسی و اطلاعاتی سابق اسرائیل در انتقاد از دولت ترامپ به دلیل خروج از توافق و کمپین فشار حداکثری آن بر ایران جرات بیشتری پیدا کرده‌اند. علاوه بر این، یهودیان آمریکایی عمدتاً حمایت خود را از توافق و مدیریت روابط آمریکا با ایران توسط جو بایدن اعلام کرده اند.

اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶آنچه آیپک در مورد مذاکرات بایدن با ایران به کنگره می‌گوید

#هاآرتص

#انتخاب

#بخش_پایانی

🌿نظرسنجی اخیر GBAO که به سفارش جی استریت انجام شد، نشان داد که ۶۹ درصد یهودیان آمریکایی از ورود مجدد به توافق و ۶۵ درصد از ادامه تلاش‌های دیپلماتیک حمایت می‌کنند.

🌿جرمی بن آمی، رئیس جی استریت می‌گوید: نتایج نظرسنجی‌ها به معنای به رسمیت شناختن این موضوع است که توافق قبلی مؤثر بوده و موضع اکثریت یهودیان بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۵ درست بوده است.

🌿 بنابراین، موضعی که آیپک و نخست وزیر وقت، بنیامین نتانیاهو و دولت ترامپ اتخاذ کردند، اشتباه بود. این فقط آن چیزی نیست که ما فکر می‌کنیم، بلکه اکنون یک واقعیت تاریخی است که برجام کارساز بوده و ایران در قالب آن از امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای دورتر شد.

🌿او می‌افزاید: این یک واقعیت است که تنها یک راه برای محدود کردن و پایان دادن به این تهدید بالقوه وجود دارد و آن دیپلماسی و توافق است. این ایده که یک شکل جادویی از حداکثر فشار یا شمشیربازی قرار است موثر باشد، کارساز نیست. ما دقیقاً به این نتیجه رسیده ایم و سعی داریم آسیب‌هایی را که مقامات ایجاد کرده اند، ترمیم کنیم. اما مقامات فعلی نیز مانند افراد مبتلا به فراموشی بدون توجه به زمینه‌های تاریخی عمل می‌کنند.

🌿بن آمی می‌گوید: هدف باید یافتن زمینه‌های مشترک میان همه‌ی طرف‌ها باشد، به طوری که توقف برنامه‌ی هسته‌ای ایران در دستور کار قرار گیرد.

👈وی ادامه می‌دهد: ما در مسیر اشتباهی پیش می‌رویم. اولین قانون چاله‌ها توقف حفاری است. اجازه دهید حداقل از بدتر شدن وضعیت از طریق دیپلماسی جلوگیری کنیم، سپس می‌توانیم ببینیم آیا راهی برای ایجاد یک توافق بهتر وجود دارد یا خیر. در حال حاضر، مهم‌ترین چیز این است که ایرانی‌ها را از پیش رفتن در راهی که در آن هستند، بازداریم.

🌿علی‌رغم تفاوت‌های اساسی بین جی استریت و آیپک، آن‌ها انتظار ندارند که درگیری بین نخست‌وزیر نفتالی بنت و بایدن مشابه آنچه بین نتانیاهو و باراک اوباما، رئیس‌جمهور وقت آمریکا بروز کرد، رخ دهد.من فکر نمی‌کنم این اشتباه دوباره تکرار شود. در آن زمان، نخست‌وزیر اسرائیل به کنگره آمد تا با سیاست رئیس‌جمهور مستقر ایالات متحده مخالفت کند.

🌿 این یک لحظه مهم بود که تفاهمات دو حزبی را در مورد روابط ایالات متحده و اسرائیل شکست. من فکر نمی‌کنم که دولت اسرائیل دوباره مرتکب چنین اشتباهی شود و این قطعاً درسی است که آموخته شده است. اما به هر حال، مخالفت‌ها با توافق در اسرائیل و آمریکا ادامه دارد.

🌿هفتمین دور مذاکرات غیرمستقیم روز جمعه در وین بدون هیچ نشانه‌ای از پیشرفت پایان یافت. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که مذاکرات به این دلیل بدون نتیجه پایان یافت که به نظر می‌رسید ایران در انجام آنچه برای بازگشت به پایبندی به توافق اولیه لازم است، جدی نیست.

🌿اگر مذاکرات در نهایت با شکست مواجه شود، بن آمی پیش‌بینی می‌کند که آیپک و دیگر نیرو‌های جنگ‌طلب در هر دو دولت اسرائیل و آمریکا ممکن است برای تحریم‌های یکجانبه‌تر یا دریافت مجوز در مورد نیروی نظامی فشار بیاورند.با این حال، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد فشار حداکثری واقعاً برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران موثر است. حتی به نظر می‌رسد این فشار‌ها نتایج معکوس دارد.

👈بن آمی تصریح کرد: ما در کنگره با هر گونه تلاش یکجانبه برای ادامه مسیری که بی ثمر است و در نهایت تنش عمیق‌تری ایجاد می‌کند و به طور بالقوه ما را به سمت درگیری سوق می‌دهد، مخالفت می‌کنیم.

اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶تحرکات اسرائیل معیار پیشرفت گفتگوهای وین است

#اسپوتیک

دکتر #عماد_آبشناس

#بخش _اول

🌿این روزها همه می خواهند بدانند وین چه خبر است، در پاسخ به همه می گویم تنها راهی که برای فهمیدن آنچه در وین می گذرد هم این است که ببینیم اسرائیلی ها چی کار می کنند.

🌿شاید ما ندانیم آنجا چه خبر است اما قطعا اسرائیلی ها می دانند آنجا چه خبر است و وقتی که متوجه می شوند که قرار است توافقی انجام پذیرد هر چه در توان دارند انجام می دهند تا جلوی این توافق را بگیرند.

🌿برخی دلواپس تهدید های اسرائیلی ها مبنی بر حمله به ایران حتی در صورت محقق شدن توافق هستند.

🌿باید گفت اگر اسرائیلی ها می توانستند چنین کاری را انجام دهند حتی یک لحظه ام درنگ نمی کردند و از هیچ کس اجازه نیاز نداشتند.

🌿اینکه برخی رسانه های آمریکایی مطرح می کنند که اسرائیلی ها منتظر چراغ سبز آمریکا هستند نشان از آن دارد که اسرائیلی ها کاملا در این راستا با آمریکایی ها هماهنگ می باشند و هر کس چنین مطلبی را در رسانه های آمریکایی منتشر کرده یا قصد و غرضی داشته یا کاملا با شرایط بین المللی و منطقه خاورمیانه بیگانه است.

🌿به احتمال زیاد آمریکایی ها می خواهند که اسرائیلی ها چنین تهدید هایی را مطرح کنند تا ایرانی ها را در گفتگو ها تحت فشار قرار دهند و تهدید کنند که اگر با ما به توافق نرسید افسار اسرائیل را ول می کنیم.
وگرنه که است که نداند اسرائیلی ها هیچ وقت منتظر اجازه از آمریکا نبوده و نمی باشند.
🌿معمولا کار خود را می کنند و بعد آمریکایی ها را مجبور می کنند تا از عمل آنها حمایت کنند.
🌿البته بسیاری آمریکایی ها این روزها از عملکرد آمریکا در خاورمیانه و حمایت بی چون و چرایش از اسرائیل ناراضی هستند.
👈به هر حال آنها از خود سوال می کنند چه دلیلی داشته که دولت های آمریکا بیش از 7.5 ترلیون دلار در منطقه خاورمیانه هزینه کرده اند؟

🌿آیا اگر حمایت چشم بسته آمریکا از اسرائیل نبود این همه دشمنی بر علیه آمریکا در خاورمیانه و کشورهای اسلامی وجود داشت؟
🌿آیا بهتر نبود این پولها در داخل آمریکا هزینه می شد تا بلکه به زخمی از زخم های مردم آمریکا زده بشود؟
این مبلغ می توانست موجبات ایجاد بسیاری از مشاغل و کارهای زیربنایی و رفاهی برای مردم آمریکا شود.
به هر حال.
🌿امروزه سیاستمداران آمریکایی هم به این نتیجه رسیده اند که این همه هزینه کرد برای حمایت از اسرائیل بی فایده است و باید هر جور شده هزینه کرد خود را قطع کنند.
🌿اگر بعد از هفتاد سال بدون حمایت آمریکا اسرائیل نمی تواند روی پای خود بایستد هفتصد سال دیگر هم صبر کنند هیچ چیزی تغییر نخواهد کرد.
همچنین منافع موجودیتی آمریکا امروزه اقتضا می کند تا هر چه سریعتر از خاورمیانه و هر جای دیگری که درگیر اش هستند خارج شوند و به سمت مقابله با تهدید های اصلی موجودیتی برای آمریکا یعنی چین و روسیه بروند.
ایران وقتی می تواند یک تهدید موجودیتی برای آمریکا تلقی گردد که آمریکا اشتباه شوروی سابق را کند و مستقیم وارد جنگ و درگیری با ایران شود، تا زمانی که آمریکا مستقیم با ایران درگیر نشود ایران تهدید موجودیتی برای آمریکا به حساب نمی آید و در نهایت می تواند منافع آمریکا در منطقه را تهدید یا محدود کند، منافعی که امروزه آمریکایی ها به قول معروف دیگر عطایش را به لقایش بخشیده اند.
🌿از سوی دیگر اسرائیلی ها می خواهند به هر بهانه ای شده آمریکایی ها را درگیر جنگ با ایران کنند، امری که به خودی خود می تواند موجودیت آمریکا را به خطر بیاندازد.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶تحرکات اسرائیل معیار پیشرفت گفتگوهای وین است

#اسپوتیک

دکتر #عماد_آبشناس

#بخش _دوم

🌿برخی تصور می کنند تهدید موجودیتی برای آمریکا این است که مثلا کشوری به آمریکا حمله کند و آن را نابود کند یا مثلا روسیه یا چین و یا کره شمالی و یا ... از تسلیحات هسته ای بر علیه آمریکا استفاده کنند.

🌿این ماجراها هم تهدید موجودیتی به حساب می آیند اما تابع قوانین و معادلات بین المللی می باشند و تا زمانی که آمریکایی ها وارد جنگ و یا درگیری مستقیم با دیگر کشورهای دارای تسلیحات هسته ای نشوند بعید به نظر می آید بقیه بی دلیل وخودسر بخواهند به آمریکا حمله کنند.
اما بحث جنگ با ایران بحث دیگری است.

🌿ایران فعلا تسلیحاتی که به آمریکا برسد را ندارد و به این دلیل هیچ تهدید مستقیمی بر علیه آمریکا به حساب نمی آید ولی اگر آمریکایی ها وارد جنگ با ایران شوند مجبور می باشند هزاران ملیارد دلار هزینه کنند مضاف بر اینکه نیروهایشان درگیر این جنگ می شوند و طبق همه برآوردها خسارت های بشری آنها چندین برابر خسارت های بشری آنها در جنگ بر علیه عراق و یا افغانستان ویا کره و یا ویتنام و
... خواهد بود و در نهایت همه تحلیلگران متفق القول هستند که آمریکایی ها هیچ دست آوردی که منافع آمریکا را تامین کند از حمله به ایران نخواهند داشت، بلکه بر عکس منافع آنها در سرتاسر جهان و منطقه مورد تهدید قرار خواهد گرفت.

🌿در چنین شرایطی این خسارت ها می تواند موجبات تکرار ماجرای شوروی سابق برای آمریکا گردد و در نهایت موجب فروپاشی آمریکا بدون شلیک یک فشنگ به سمت آن گردند.
با توجه به این شرایط منطق ایجاب می کند آمریکایی ها هر چه سریعتر خود را از باتلاق منطقه خاورمیانه خارج کنند و اسرائیلی ها تلاش دارند هر جور شده آمریکایی ها را بیشتر در این باتلاق غرق کنند.

🌿حال می توان گفت هر چه قدر تحرکات و سر و صدای اسرائیلی ها بیشتر باشد می توان مطمئن بود که مذاکرات وین در حال رسیدن به یک نتیجه است و هر وقت اسرائیلی ها یقین پیدا کنند که مذاکرات نتیجه نخواهد داشت آنوقت آرام خواهند گرفت.

اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶امارات چگونه بین آمریکا، اسرائیل و ایران گیر کرده است؟

#رویترز

#انتخاب

#بخش_اول

🌿"رویترز"در مطلبی به قلم"غایدا غانتوس" و "عزیز الیعقوبی" نوشت: امارات متحده عربی تلاش دارد که روابط دیپلماتیک سطح بالایی همزمان با واشنگتن به عنوان یک ابرقدرت متحد ابوظبی، اسرائیل به عنوان یک دوست جدید و ایران به عنوان یک دشمن قدیمی داشته باشد. زیرا ابوظبی به دنبال اجتناب از یک درگیری منطقه‌ای پرهزینه است که می‌تواند جاه‌طلبی‌های تجاری و گردشگری این کشور را نابود کند.

🌿ابوظبی این هفته میزبان نخست وزیر اسراییل است و پذیرای هیئتی از ایالات متحده خواهد بود. آنان به شرکت های اماراتی در مورد تبعیت از تحریم های ایران به دلیل فعالیت های هسته ای این کشور هشدار می دهند. این کشور حاشیه ی خلیج فارس هفته گذشته یک مقام ارشد خود را به منظور بهبود روابط و مهار تنش ها به تهران اعزام کرد.

🌿به گفته مقامات اماراتی، تحلیلگران و دیپلمات های منطقه ای، چرخش دیپلماسی ابوظبی نشان دهنده تغییر رویکرد سیاست خارجی امارات است، اماراتی که پس از وارد شدن به یک سری درگیری های مخرب در دهه گذشته از یمن تا لیبی، در حال عقب نشینی از ماجراجویی نظامی است.

🌿"انور قرقاش"، یکی از مقامات ارشد امارات متحده عربی روز پنجشنبه به یک اندیشکده مستقر در ایالات متحده گفت: ما باید از یک درگیری بزرگ که ایالات متحده یا در واقع کشورهای منطقه را درگیر می کند، اجتناب کنیم. علاقه ما این است که به هر قیمتی از چنین درگیری ای دور بمانیم.

🌿ایالات متحده و اسرائیل اخیراً فشارهای لفظی بر ایران را در مورد پیامدهای اقتصادی یا نظامی احتمالی در صورت شکست تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای 2015 افزایش داده‌اند. قدرت های جهانی در تلاش هستند تا هم واشنگتن و هم تهران را به پایبندی کامل به این پیمان بازگردانند، توافقی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال 2018 از آن خارج شد.

🌿ابوظبی که سال گذشته روابط خود را با اسرائیل برقرار کرد، نگرانی‌هایی مشابه آمریکا و اسرائیل در مورد جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران، برنامه موشکی و نیروهای نیابتی منطقه‌ای تهران دارد. اما در تلاش است که در کنار محدود کردن ایران به حفظ منافع اقتصادی خودش به‌عنوان قطب گردشگری و تجاری پس از کووید-۱۹ در مواجهه با افزایش رقابت اقتصادی در منطقه نیز توجه داشته باشد.

🌿"عبدالخالق عبدالله"، تحلیلگر سیاسی مستقر در امارات متحده عربی تأکید کرد که زمان تنش زدایی و نه تشدید آن فرا رسیده است. قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس جمهور امارات به موسسه کشورهای عربی حاشیه ی خلیج فارس گفت: نه منطقه و نه واشنگتن خواهان درگیری دیگری مانند عراق یا افغانستان نیستند.

🌿ایران، سوء ظن غرب را مبنی بر اینکه به دنبال تسلیحات اتمی است رد می کند و می گوید فعالیت های هسته ای اش برای مقاصد غیرنظامی است. تهران می‌گوید با حسن نیت به مفاد توافق 2015 پایبند بوده و می‌خواهد تمامی تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات متحده پس از خروج ترامپ از این توافق برداشته شود.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶امارات چگونه بین آمریکا، اسرائیل و ایران گیر کرده است؟

#رویترز

#انتخاب

#بخش_پایانی

👈آمریکا "اولویت مطلق" است

🌿امارات و عربستان سعودی، در حالی که به قدرت‌های جهانی برای رسیدگی به برنامه موشکی و رفتار منطقه‌ای ایران فشار می‌آورند، نسبت به تکرار حملات سال ۲۰۱۹ به نفت‌کش‌ها در آب‌های خلیج فارس و تأسیسات نفتی عربستان که پادشاهی را مجبور کرد تولید بیش از نیمی از نفت خام خود را به طور موقت تعطیل کند، محتاط هستند.

🌿"نیل کویلیام" که با چاتم هاوس همکاری دارد، گفت: امارات متحده عربی برای خنثی کردن اقدامات تنبیهی ایران باید تا جایی که می تواند احتیاط کند، اما تردیدی وجود ندارد که رابطه با ایالات متحده برای ابوظبی در اولویت مطلق است.

🌿کشورهای حاشیه خلیج فارس برای امنیت به شدت به ایالات متحده متکی هستند، اما در مورد نقش منطقه ای ایالات متحده نیز عدم اطمینان وجود دارد. اسرائیل پس از عادی سازی روابط با امارات متحده عربی و بحرین، به ایجاد سازوکار دفاع مشترک با کشورهای خلیج فارس پرداخته است.

🌿امارات متحده عربی در پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ قراردادی به ارزش 23 میلیارد دلار برای خرید جت های جنگنده اف-35، پهپادها و سایر تجهیزات دفاعی ساخت آمریکا امضا کرد. اما از آن زمان پیشرفت فروش این تجهیزات، در بحبوحه نگرانی های ایالات متحده در مورد روابط امارات متحده عربی با چین، شریک تجاری اصلی امارات، کند شده است.

🌿قرقاش گفت که امارات متحده عربی اخیراً کار بر روی تأسیسات چینی در یک بندر اماراتی را پس از ابراز نگرانی واشنگتن از داشتن اهداف نظامی این پروژه متوقف کرد.

🌿قرقاش ادامه داد: حتی در شرایطی که ابوظبی روابطی را با اسرائیل برقرار کرده است، خواهان یافتن یک مخرج اقتصادی مشترک برای بهبود روابط با ایران، ترکیه و سوریه است.

🌿در تأیید این موضوع که واشنگتن در حال افزایش فشار اقتصادی بر ایران است، آندره گاکی، یکی از مقامات وزارت خزانه داری آمریکا قرار است به عنوان یکی از اعضای یک هیئت روز دوشنبه به امارات متحده عربی سفر کند تا به گفته وزارت امور خارجه، گفتگوهایی با شرکت های بخش خصوصی و موسسات مالی که به تسهیل نقض قوانین تجارت با ایران می پردازند، داشته باشد.

🌿امارات متحده عربی که از دیرباز یکی از پیوندهای اصلی ایران با جهان خارج بوده و روابط تجاری اش با تهران قدمت زیادی دارد، شاهد کاهش صادرات خود به ایران از 14 میلیارد دلار در سال 2017 به 7 میلیارد دلار در سال 2019 بر اساسه داده های بانک جهانی بود. البته روابط شروع به بهبودی کرده اند.

🌿عبدالله گفت: در امارات تمایلی برای اعمال مجازات های اقتصادی بیشتر علیه ایران وجود ندارد. وی افزود: ما کار خود را انجام داده‌ و سهم خود را طی 5 الی 6 سال گذشته در مورد ایران ادا کرده ایم، اما بس است. هیچ کس در ابوظبی تمایلی به تحریم های بیشتر ایران ندارد.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶بنت آخرین گوشزدها را کرد،سالیوان توافق کرد؛
👌رمزگشایی از یک دیدار
در تاریخ خاص

#خبر_آنلاین
🗣گفتگو با حیدرعلی مسعودی کارشناس امور بین‌الملل

#بخش_اول

🌿پیش از اینکه به موضوع سفر سالیوان به سرزمین‌های اشغالی بپردازیم، به سراغ یک موضوع جدی‌تر در میان مقامات رژیم صهیونیستی برویم. در ماه‌های اخیر و به ویژه بعد از خروج نتانیاهو از قدرت برخی از مقامات اسراییلی از جمله رییس سابق موساد یا وزیرجنگ سابق، به انتقاد از خروج امریکا از برجام دانستند.
این در حالیست که بخش دیگری در این رژیم با ترامپ در ماجرای خارج شدن از توافق هسته‌ای همراه هستند. ماجرای این اختلافات در درون رژیم صهیونیستی چیست؟

🌿اختلافات داخلی اسراییل در مورد مساله مواجهه با ایران به صورت کلی، اختلافات تاکتیکی است. یعنی گروه‌ها و احزاب و نگاه‌های مختلف معتقدند که ایران باید مهار شود. اما این مهار در حوزه هسته‌ای به طور خاص برای عده‌ای به این شکل است که با برجام موافقند و عده‌ای دیگر مهار تهران با برجام را امکانپذیر نمی‌دانند. بنابراین شما در همان سال‌های 2016 و 2015 هم یک اتفاق نظر و اجماع را در رابطه با تاثیرات راهبری برجام در اسراییل نداشتیم و الان هم طبیعی است که چنین اختلافاتی در میان مقامات این رژیم پیش بیاید.

🌿سفر سالیوان به عنوان مشاور امنیت ملی امریکا در حالی صورت گرفته که سفر اخیر مقامات این رژیم به ایالات متحده چندان دستاوردی برای آنها نداشت. علت این سفر چیست؟

🌿نکته اول این است که احتمالا سفر جیک سالیوان در پاسخ به سفر چند هفته گذشته از سوی وزیردفاع و رییس موساد اسراییل به امریکا شکل گرفته. مساله این است که در پاسخ به سفر این دو به واشنگتن، مشاور امنیت ملی آمریکا به این سفر رفته تا امریکا را در تبادل اطلاعات با رژیم صهیونیستی نمایندگی کند. معنای این کار این است که در واقع وزیر دفاع امریکا یا رییس سازمان سیا سفر نکرده و می‌تواند دلیلش این باشد که آمریکایی‌ها هنوز در مورد احیای برجام خوشبین هستند و راه‌حل‌های دیپلماتیک را برای احیای برجام ارجح می‌دانند.

🌿نکته دوم این است که اسراییل متغیر تعیین کننده‌ای در هر نوع مذاکرات هسته‌ای با ایران، در طی دو دهه گذشته بوده و هست. بنابراین آمریکایی‌ها در برهه‌های حساس تصمیم‌گیری در مورد مساله‌ هسته‌ای ایران با متحد خود در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی هماهنگ هستند.

🌿در رابطه با اینکه چگونه می‌شود این سفر را از لحاظ مفهومی و محتوایی توصیف کرد، دو دیدگاه وجود دارد. نگاه اول نگاه بدبینانه است و بر اساس آن سفر مقامات ارشد امنیتی امریکا به اسراییل به معنای تلاش واشنگتن برای معتبر سازی گزینه نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران است.

🌿به نظر می رسد اگر بدبین باشیم، آمریکایی ها در عین اینکه به‌طور غیرمستقیم در مذاکرات وین حضور دارند، از ابزارهای دیگر دیپلماسی اجبارآمیز خودشان هم استفاده می‌کنند. به صورت مشخص یکی از این ابزارها معتبرسازی گزینه نظامی است تا تلاش کنند از این طریق به تهران فشار بیاورند برای اینکه موضع خود را در مذاکرات وین منعطف‌تر کند.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶بنت آخرین گوشزدها را کرد،سالیوان توافق کرد؛
👌رمزگشایی از یک دیدار
در تاریخ خاص

#خبر_آنلاین

🗣گفتگو با حیدرعلی مسعودی کارشناس امور بین‌الملل

#بخش_پایانی

🌿نگاه دوم نگاه خوشبینانه است. به این معنا که در آستانه دور جدید مذاکرات، آمریکایی‌ها می‌خواهند آخرین هماهنگی‌ها را با اسراییل داشته باشند و به دلیل اینکه یکی از مهم‌ترین اختلافات در گفتگوهای وین، نحوه و چگونگی بازگشت ایران به تعهدات هسته‌ای خود است و این موضوع چالش برانگیز شده و اسراییل خودش را تاثیرپذیر از احیای برجام یا عدم احیای آن می‌گیرد، نظرات و ملاحظات رژیم صهیونیستی برای امریکایی‌ها اهمیت زیادی دارد و این هماهنگی‌ها و این سفر به خاطر چنین مساله‌ای صورت گرفته است.

🌿به نظر می‌رسد که سفری که جیک سالیوان به تلاویو داشته پیامدهایی برای مذاکرات برجام و ایران داشته باشد. اما این پیامدها کدامند؟

🌿بستگی دارد که ما نگاه خوشبینانه داشته باشیم یا بدبینانه. اگر نگاه بدبینانه داشته باشیم و فکر کنیم که این سفر برای هماهنگی های اولیه جهت یک نوع حرکت نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران صورت گرفته، طبیعی است که این می‌ تواند تهدیدی امنیتی برای ایران تلقی شود و در تصمیمات آینده کشور و به ویژه در دور هشتم گفتگوهای وین اثرگذار باشد. اما اگر نگاه خوشبینانه داشته باشیم، تاثیر مثبتی خواهد داشت. بعد از اینکه نتانیاهو از نخست وزیری خارج شد، آن اختلافات قبلی که بین نتانیاهو و بایدن وجود داشت و در ادامه اختلافات او با اوباما بود، کاهش پیدا کرده و واشنگتن و تلاویو به یک هماهنگی‌های پایدار و منظمی در رابطه با احیای توافق هسته‌ای با ایران دست پیدا می‌کنند.

🌿همانطور که شما هم اشاره کردید ما در آستانه دور هشتم گفتگوهای وین هستیم. این سفر تا چه اندازه و چطور می‌تواند بر این گفتگوها بین ایران و 4+1 تاثیر بگذارد؟

🌿تاثیر مثبت این سفر این است که نقش تحریک کنندگی یا اسپویلری که اسراییل در مذاکرات بازی می‌کند قابل کنترل می‌شود. نمی‌خواهیم بگوییم که اقدامات منفی این رژیم برای مانع تراشی و از بین بردن زمینه‌های توافق و احیای برجام به کلی متوقف می‌شود. اما این هماهنگی‌ها می‌تواند تا حدودی بخشی از نگرانی‌های تلاویو را برطرف کند. موضوع و مساله اصلی اسراییل این است که نسبت به تحولاتی که در وین اتفاق می افتد بی اطلاع است.

🌿 بنابراین از این جهت می‌شود تاثیر مثبت را پیشبینی کرد. اما اینکه فکر کنیم اسراییل می‌تواند متغیر مستقل باشد، یعنی تاثیر بسیار تعیین کننده‌ای داشته باشد، اینطور نیست.

🌿یک مساله‌ای که مطرح است اینکه دولت امریکا معمولا قول‌هایی را به تلاویو می‌دهد که تا این رژیم را با خود همراه کنند. البته دولت ترامپ بیشتر از این دست رفتارها داشت. اما امکان تکرار چنین تکنیکی برای اینکه تلاویو تبدیل به مهره سنگ‌انداز در روابط بین امریکا و ایران نشود، وجود دارد؟

🌿در یک حوزه‌هایی که اشتراک نظر یا مورد اتفاق بین امریکا و اسراییل مثلا در رابطه با به عقب برگرداندن برنامه هسته‌ای ایران و کاهش کمی و کیفی برنامه بعد از احیای توافق هسته‌ای اختلاف نظری وجود نداشته و نیازی به وعده و وعید نیست. اما بیشتر مسائل بین این دو مسائلی است که در برجام اصلی وجود داشته و ممکن است الان موضوع اختلاف بین رژیم صهیونیستی و دولت بایدن باشد و تلاویو بخواهد در مورد برخی از موارد اعمال نفوذ کند.

🌿در این رابطه طبیعتا ممکن است هماهنگی‌هایی اتفاق بیفتد. اما اینکه وعده‌ها محقق خواهد شد دیگر اسراییل در آن نقشی نخواهد داشت و ریش و قیچی دست دیپلماتهای امریکایی میفتد تا چطور بتوانند به قول‌های خود عمل کنند.

اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶 ناتوانی اسرائیل از حذف برنامه هسته‌ای ایران

#گزارش_کوتاه

#اندیشکده_تبیین

🌿تارنمای شورای آتلانتیک در یادداشتی به قلم دنی سیترینوویز، مسئول سابق بخش ایران در واحد تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی، بیان داشته که این رژیم توان نابودی برنامه هسته‌ای ایران را ندارد. به نظر وی دلایل ناکامی گزینه نظامی بدین ترتیب است:

1️⃣ سامانه S300 روسیه و سامانه‌های موشکی سوم خرداد و باور که در برابر حملات هوایی مقاومت می‌کنند.

2️⃣ تکثر تأسیسات غنی‌سازی در نطنز و فردو برخلاف تمرکز تأسیسات هسته‌ای عراق و سوریه.

3️⃣ تعمیق دانش بومی غنی‌سازی توسط دانشمندان ایرانی در مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی.

4️⃣ حضور نیروهای نیابتی ایران در منطقه با هدف پاسخ‌گویی نظامی به حملات اسرائیل.

👈 نویسنده معتقد است هر حمله‌ای که موجب حذف این برنامه نشود، آن را تسریع خواهد کرد. پس گزینه نظامی تنها زمانی توجیه‌پذیر است که برنامه‌ای برای ساخت تسلیحات اتمی در جریان باشد و این حمله مانع آن شود. پس بهتر است اسرائیل از فشارهای جامعه جهانی برای مهار برنامه هسته‌ای ایران حمایت کند.

👈حتی یک حمله موفقیت‌آمیز نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند بلکه موجب تشدید تنش می‌شود. علاوه بر اینکه برخلاف حمله به تأسیسات عراق و سوریه، حمله به ایران مورد حمایت کشورهای غربی نیز نخواهد بود. به تعبیر نویسنده «برای اسرائیل هیچ گزینه خوبی وجود ندارد، فقط گزینه‌های بد وجود دارد.» از بین این گزینه‌ها آن موردی که کمتر بدتر است، فشار دیپلماتیک و اقتصادی است.

🌿 یادداشت فوق این احتمال را تقویت می‌کند که لفاظی‌های اخیر مقامات رژیم صهیونیستی، در راستای ایفای نقش «پلیس بد» برای فشار در مذاکرات وین می‌باشد و فعلاً طرحی جدی برای حمله نظامی در جریان نیست. گرچه به نظر می‌رسد این رژیم همچنان به اخلال و خرابکاری در برنامه هسته‌ای ایران چشم دوخته است.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶 اسرائیل در صفحه شطرنج مذاکرات برجامی بدنبال ایزوله سازی ایران است

علی ترابی، کارشناس ارشد مطالعات آمریکای شمالی

🌿 این روزها که دور تازه‌ای از گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و غرب آغاز شده، اسرائیل با روش‌های ویژه خود در حال بازیگری و فشارآوری بر طرف‌های مذاکره‌کننده با ایران است و مرزهای جدیدی از کری‌خوانی و تهدید علیه ایران را شاهد هستیم‌.

🌿 برای درک بهتر این شرایط پیچیده و چندوجهی به بررسی بازیگری اسرائیل پرداخته می‌شود. این نوشته کوتاه بر سر آن است تا به بررسی سرشت تهدیدات این روزهای اسرائیل و سرشت و وضعیت صفحه شطرنج قدرت جهانی بپردازد. 

🌿 در سنت یهودی بز بلاگردان (Scapegoating) یک بز است که بعنوان علت اصلی تمامی گناهان بنی‌اسرائیل معرفی می‌شد و به‌ازای بخشش گناهان آن قوم در بیابان‌ها رها می‌شد تا طعمه گرگ‌ها شود.

🌿 در زمان ترامپ، این سنت بعنوان الگوی رفتاری آن دولت و اسرائیل در برابر ایران به کار گرفته شد. اگر‌چه هم‌اکنون بخش‌هایی از گفتمان بز بلاگران فرو ریخته؛ ولی بخش‌هابی از آن همچنان بعنوان ابزار مهار و فشار بر ایران به کار بسته می‌شود.  

🌿 با بررسی کوتاهی از گفتمان سیاسی و امنیتی حاکم بر اسرائیل، می‌توان دریافت که آن رژیم نه‌تنها ایران را بعنوان بزرگترین منبع تهدید علیه امنیت خود می‌شمارد؛ بلکه در خودآگاه و ناخودآگاه سیاسی خود در حال جنگیدن همه‌جانبه با ایرانی است که در تصور اسرائیل بعنوان بزرگترین چالش و مانع بر سر راه گذار اسرائیل از موجودیت و هویت پیشین آن بازیگر سیاسی به هویت در حال شکل‌گیری کنونی شناخته می‌شود.

🌿 ویژگی و نمود اصلی در هویت پیشین گرفتار بودن آن رژیم در تاروپود بحران عدم مشروعیت و نداشتن اقتدار (ماسک اخلاقی قدرت) در مقیاس بین‌المللی است. در هویت نوین و کنونی اسرائیل در پی پیشبرد پروژه پوست‌اندازی خود و رفتن به سوی هویت نوین خود است.

🌿 الگوی مرکزی در این هویت نوین ایده آل چنین است: "اسرائیل کشوری توسعه‌یافته با اقتصاد قدرتمند و حفظ دست بالا در بازارهای فن‌آوری‌های روز جهان که کشورهای دیگر در پی برقراری پیوندهای اقتصادی با آن هستند".

🌿 نمود تقلای اسرائیلی برای برساختن هویت نوین را می‌توان در برقراری روابط اقتصادی در کالاهای استراتژیکی چون تراشه‌های به‌کاررونده در مکان‌یابی و... با کشورهایی چون چین و درهم‌تنیدگی اقتصادی با روسیه و به‌تازگی امارات و... دید. 

🌿 اسرائیل می‌داند برای رهایی از کابوس‌های ناشی از بحران عدم مشروعیت و دفن هویت پیشین، باید تمام توان خود را در جلوگیری از "عادی‌سازی ایران در نظام بین‌الملل" به کار گیرد.

🌿 چنین است که اسرائیل تمام تلاش خود را می‌کند تا ایران در باکس و چنبره ایزوله و تحریم بماند. از سویی، باید توجه داشت که امروز طرف‌های مذاکره با ایران خواسته و ناخواسته در حال بهره‌مندی و برخورداری از بازیگری و هراس‌افکنی اسرائیل علیه ایران بعنوان کارت بازی در راستای مهار ایران در میز مذاکره هستند.

🌿 به عبارت دیگر، تهدیدات و کری‌خوانی‌های اسراییل تغذیه‌کننده بخشی از بازیگران مناقشه اتمی ایران است.

🌿 باید این را نیز مدنظر داشت که با توجه به واقعیت‌های روابط تعدیل‌شده اسرائیل- آمریکا در عصر پساترامپ و شرایط موجود جهانی، اسرائیل نخواهد توانست تا در موازنه‌سازی و معادله‌سازی یکه‌تازی محض کند و همه معادلات را به نفع خود رقم بزند.

🌿 با توجه به شرایط گفته‌شده، تیم مذاکراتی جدید ایران باید در تصمیم‌گیری و بازیگری خود تقلاهای خرابکارانه اسرائیل را زیر نظر بگیرد و با نگاهی کامل و جامع به پیچیدگی‌های "مساله" اتمی ایران، دست به بازیگری خردمندانه در حل معضله پرونده هسته‌ای زند. 



اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶 پشت پرده مذاکرات مشاور امنیت ملی کاخ سفید در اسرائیل درباره ایران

#جیک_سالیوان
👈 در دیدار با مقام‌های ارشد#اسرائیل سه وضعیت احتمالی کوتاه‌مدت را در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران ترسیم کرد

🌿 چهار مقام اسرائیلی که در دیدارهای جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، با مقام‌های ارشد اسرائیل در اورشلیم حضور داشتند، می‌گویند با اطمینان خاطر از این که ایالات متحده آمادگی دارد در صورت لزوم رویکرد سخت‌تری در مورد ایران اتخاذ کند و نظرات اسرائیل را در نظر بگیرد، آن جلسات را به پایان برده‌اند.

🌿 پایگاه خبری تحلیلی #اکسیوس در گزارشی با این مقدمه، نوشت که سالیوان در آن جلسات سه وضعیت احتمالی کوتاه‌مدت را در مورد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی #ایران ترسیم کرد: توافقی ظرف چند هفته آینده برای بازگشت به پیروی کامل از #توافق_هسته‌ای ۲۰۱۵، که او نسبت به دست یافتن به چنین توافقی تردید دارد، توافق موقت «توقف در برابر توقف» برای متوقف شدن پیشرفت بیشتر ایران در برنامه هسته‌ای‌اش، و نرسیدن به توافق، و در نتیجه تحریم‌ها و فشارهای جدید بر ایران.

🌿 باراک راوید، نویسنده گزارش مذکور، در ادامه می‌نویسد که با ازسرگیری گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین، نگرانی و دلواپسی در دفتر نخست‌وزیری اسرائیل در مورد این نظریه بالا گرفت که دولت جو بایدن در پی یک توافق جزئی با ایران باشد که تحریم‌ها علیه ایران را بدون آن که تهران برنامه هسته‌ای خود را عقب براند، کاهش دهد.

🌿به گفته منابع اکسیوس، در جریان دیدارهای مشاور امنیت ملی جو بایدن با نفتالی بنت (نخست‌وزیر)، یائیر لاپید (وزیر امور خارجه) و بنی گانتز (وزیر دفاع اسرائیل)، در مورد نظریه توافق «توقف در برابر توقف» بحث شد و هر سه مقام ارشد اسرائیلی به او گفتند که با این گام مخالفند.

🌿به گفته این منبع، «برای نخستین بار هر دو طرف واقعا یکدیگر را درک کردند. در طول زمان، دو طرف به نوعی اشراف رسیدند و ما بعد از امروز کمی بیشتر احساس اطمینان خاطر می‌کنیم.»

🌿یک منبع دیگر اکسیوس نیز گفته است که به این نتیجه رسیده که دولت بایدن «در موقعیت بهتری از آنچه ما فکر می‌کردیم» قرار دارد و شکاف بین ما در این زمینه، از آنچه قبلا فکر می‌کردیم، کوچک‌تر است.

🌿نویسنده گزارش از قول دو مقام اسرائیلی که در آن دیدارها حضور داشتند، نوشته است که مشاور امنیت ملی کاخ سفید روشن کرده که دریچه برای مذاکرات بیشتر در وین می‌تواند تا پایان ماه ژانویه یا فوریه بسته شود، و او در مورد امکان رسیدن به یک توافق کامل تا آن زمان، ابراز تردید کرده است.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶قطع همکاری دانشگاه آلمانی با دانشگاه اصفهان به دلیل «تبلیغات یهودستیزانه»

🌿روزنامه اسرائیلی «جروزالم‌پست» روز چهارشنبه اول دی، گزارش داده است که دانشگاه آلمانی فرایبورگ همکاری خود با دانشگاه اصفهان را به دلیل تبلیغات «یهودستیزانه» و بازنشر مطالبی در مورد «نابودی اسرائیل» متوقف کرده است.

🌿به نوشته این روزنامه، دولت اسرائیل تائید کرده است که برای منزوی کردن همه نهادهای ایرانی و قطع همکاری غرب با آن‌ها، تلاش می‌کند.

🌿روزنامه جروزالم پست روز اول دی گزارش داد که دانشگاه فرایبورگ از سال ۲۰۱۹ عملا برنامه تبادل دانشجو با دانشگاه اصفهان را متوقف کرده است.

🌿باستین اشتراوخ، سخنگوی دانشگاه فرایبورگ گفته است که اکنون دیگر تعداد بسیار اندکی دانشجوی ایرانی در فرایبورگ حضور دارند و هیچ دانشجویی از فرایبورگ بر اساس برنامه پیشین تبادل دانشجو به اصفهان اعزام نشده است.

🌿بر اساس این گزارش، دانشگاه اصفهان در وبسایت خود گزارش‌هایی درباره تظاهرات «روز قدس» منتشر کرده بود.

🌿جمهوری اسلامی ایران هر سال در آخرین جمعه ماه رمضان، تظاهراتی با عنوان حمایت از فلسطینیان به اسم «روز قدس» همراه با شعارهای «نابودی» و «مرگ بر اسرائیل» ترتیب می‌دهد.

🌿#جروزالم_پست دانشگاه اصفهان را یک #دانشگاه_دولتی و منتشرکننده تبلیغات رسمی حکومتی نامیده است.

🗣سخنگوی #دانشگاه #فرایبورگ افزوده است در سال ۱۳۹۵ که برنامه تبادل دانشجو در جریان بود، به صراحت از #دانشگاه_اصفهان خواسته شد از بازنشر مطالبی در مورد برگزاری مسابقه «#کاریکاتور #هولوکاست» خودداری کند و این خواسته عملی شد.

🌿#فرایبورگ در ایالت
#بادن-وورتمبرگ در جنوب غرب آلمان و نزدیک به فرانسه، تنها شهر این کشور است که با شهری در ایران پیمان خواهرخواندگی دارد. این پیمان ۲۱ سال پیش در زمان ریاست جمهوری #محمد_خاتمی امضا شد.

اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران به این دلایل دیگر فایده ندارد

#شورای_آتلانتیک

#انتخاب

#بخش_اول

🌿"دنی سیترینوویچ" که به مدت بیست و پنج سال در واحدهای مختلف فرماندهی در اطلاعات ارتش اسرائیل (IDI) از جمله به عنوان رئیس میز ایران در بخش تحقیق و تحلیل (RAD) فعالیت کرده، در یادداشتی تحت عنوان «من قبلا رئیس میز ایران در اطلاعات ارتش اسرائیل بودم؛ تل اویو به این دلایل نمی تواند برنامه اتمی تهران را نابود کند» در اندیشکده «شورای آتلانتیک» نوشت:

🌿در هفته‌های اخیر، اظهارات مقامات فعلی و سابق اسرائیل در مورد لزوم آماده‌سازی برای حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران تشدید شده است. نیاز اسرائیل برای بازدارندگی ایران، وادار کردن آن به توقف پیشرفت هسته‌ای‌اش، و نشان دادن اهمیت برداشتن گام‌های عملی برای توقف پیشرفت هسته‌ای ایران، به دولت جو بایدن واضح است.

🌿با این حال، علاوه بر چالش‌های عملیاتی در اجرای چنین حمله‌ای نظامی، به‌ویژه با توجه به استقرار یگان‌های زمین به هوا توسط نیروهای ایرانی که میزبان اس-300 روسی و سامانه‌های بومی مانند باور 373 و سوم خرداد است، اسرائیل با چالش های راهبردی بیشتر نیز روبرو است.

🌿برخلاف عراق و سوریه که برنامه‌های هسته‌ای شان متکی بر یک راکتور هسته‌ای بود که اسرائیل به ترتیب در سال‌های 1981 و 2007 نابودشان کرد، برنامه ایران بر پایه دو تأسیسات غنی‌سازی بسیار محافظت شده و غیرمتمرکز پیش می رود. علاوه بر این، در حالی که زیرساخت‌های هسته‌ای عراق توسط فرانسه و سوریه توسط کره شمالی ساخته شده بود، ایران طی سال‌ها توانسته است، برنامه ای بر اساس دانش دانشمندان هسته ای ایرانی راه بیاندازد.

🌿به عبارت دیگر، حتی اگر سایت‌های هسته‌ای ایران نابود شوند، دانش هسته‌ای بومی دانشمندان ایرانی را قادر می‌سازد تا برنامه هسته‌ای را به سرعت بازسازی کنند.علاوه بر این، برخلاف حملات اسرائیل به سایت های هسته‌ای عراق و سوریه، که هیچ واکنشی به دنبال نداشت، ایران و نیروهای نیابتی منطقه‌ای آن به حمله علیه ایران پاسخ خواهند داد.

🌿به عبارت دیگر، 1.5 میلیارد دلاری که به نیروهای دفاعی اسرائیل برای تدارک حمله نظامی احتمالی به ایران داده شده، تنها آغاز هزینه های اسرائیل است، چرا که پاسخ «محور مقاومت» عواقب نجومی برای اسرائیل خواهد داشت.

🌿نتیجه این است که برخلاف حملات قبلی اسرائیل به تأسیسات هسته‌ای، حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران تنها به ماجرای توانایی ضربه زدن به نیروگاه های هسته ای به شدت مستحکم‌ و پاسخ ایران محدود نمی شود. حملات اسرائیل منجر به راه افتادن یک کارزار سنگین و شاید غیرقابل تحمل در مواجهه با سایر عناصر محور مقاومت، مانند گروه حزب الله لبنان که در سال های اخیر به طور قابل توجهی توانایی های خود را ارتقا داده است، می شود.

🌿این اشتباه است که تصور کنیم در صورت وقوع حمله هوایی، ایران این ماجرا را انکار  می کند و اسرائیل را برای چنین حمله‌ای مقصر نمی‌داند. به عبارت دیگر، سیاستمداران اسرائیلی روی یک حمله نظامی قمار می‌کنند که حداکثر برنامه هسته‌ای ایران را به تأخیر می‌اندازد اما در نهایت به تسریع و افزایش بیشتر قدرت هسته‌ای ایران بدون نظارت و محدودیت‌های بین‌المللی منجر می شود و همچنین اسرائیل را از ناحیه جبهه شمالی اش در یک جنگ بسیار دشوار مقابل ایران قرار می‌دهد.

🌿با توجه به تنش های کنونی بین اسرائیل و ایران، اظهاراتی که هیچ تاثیری بر استراتژی ایران ندارد، تنها طرفین را به سمت درگیری نامطلوب سوق می دهد.البته اسرائیل حق دارد نگران برنامه هسته ای در دست کشوری باشد که آشکارا خواهان نابودی آن است، اما باید واقع بینانه نیز باشد.

🌿گزینه نظامی باید برای شرایطی باقی بماند که در آن ایران تصمیم به تولید رسمی بمب هسته ای بگیرد. به گفته نهادهای اطلاعاتی اسرائیل و حتی ویلیام برنز مدیر سیا، چنین سناریویی امروز برای ایران روی میز نیست.



اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران به این دلایل دیگر فایده ندارد

# شورای_آتلانتیک

#انتخاب

#بخش_پایانی

🌿بنابراین، کار درست چیست؟ اسرائیل باید مبارزه با ایران را از پشت رهبری کند. یعنی اجازه دهد جامعه بین‌الملل کمپین جلوگیری از دستیابی ایران به بمب هسته‌ای را رهبری کند و بر همکاری با دولت بایدن و سایر قدرت‌های جهانی برای ایجاد یک استراتژی جامع تمرکز کند. به عنوان مثال، تشدید نظارت و رژیم بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) که تضمین می کند برنامه هسته ای ایران ماهیت غیرنظامی دارد. این امر به ویژه با توجه به اینکه به گفته تامیر هیمن، رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل، ایران حداقل دو سال با بمب فاصله دارد، اهمیت دارد.

🌿نتيجه این است که حتی یک حمله موفقیت آمیز به سایت های هسته ای ایران نیز مشکل را حل نمی کند. یک حمله، در بهترین حالت، برنامه ایران را به تأخیر می اندازد اما در ادامه تهران را مجاب می کند تا برنامه اتمی خود را را با مشروعیت بین المللی بازسازی کند. در بدترین حالت، می‌تواند منجر به تشدید تنش شود که ارزش آن، از نظر توانایی‌های نظامی نیابت‌های ایران، ممکن است غیرقابل تحمل باشد.

🌿در نهایت، اشتباه است که اسرائیل فکر کند از چنین اقدامی حمایت بین المللی خواهد داشت. جهان، از جمله ایالات متحده، از طریق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد، به رسمیت شناخته اند که ایران می تواند اورانیوم را در خاک خود غنی سازی کند البته تا زمانی که زیر نظر آژانس بین المللی انرژی اتمی باشد و برای اهداف صلح آمیز باشد.

🌿بنابراین، رویکرد اسرائیل برای "غنی سازی صفر" دیگر واقع بینانه نیست. تا زمانی که ایران بمب هسته‌ای نسازد و تا زمانی که این تاسیسات هسته ای تحت نظارت باشند، هیچ کشوری از حمله اسرائیل حمایت نخواهد کرد، حتی ایالات متحده.علاوه بر این، مقامات اسرائیلی باید در نظر داشته باشند که تهدید به حمله نظامی ممکن است دولت بایدن را سمت بازگشت به برجام – بر خلاف منافع ایالات متحده – سوق دهد، زیرا ایالات متحده احتمالاً می‌ترسد که حمله اسرائیل به ایران و نتیجه آن، این کشور را وادار کند برنامه های خود را برای کاهش حضور نظامی در خاورمیانه متوقف کند.

🌿باید این واقعیت را درک کرد که هیچ راه حل جادویی برای برنامه هسته ای ایران وجود ندارد، به خصوص از طریق حمله، که یک دهه پیش ممکن بود، یعنی زمانی که برنامه اتمی تهران خیلی پیشرفته نبود.

🌿برای اسرائیل هیچ گزینه خوبی وجود ندارد، فقط گزینه های بد وجود دارد. این امر ناشی از اتخاذ یک سیاست شکست خورده در قبال ایران است که توسط دولت بنیامین نتانیاهو و دولت دونالد ترامپ به بهانه‌های واهی پیگیری شد. متعاقبا، اسرائیل این سیاست و سایر اقدامات از جمله خرابکاری در تاسیسات هسته ای و ترور دانشمندان را مرتکب شد که فقط ایران را وادار کرد تا به جای به تعویق انداختن برنامه هسته ای، برنامه های خود را با سرعت بیشتری پیش برد.




اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶مخالفت اسرائیل با نزدیک شدن ایران و آمریکا به یکدیگر؛

👈نفتالی بنت هم مثل نتانیاهو می‌خواهد توافقی صورت نگیرد تا تهران همیشه منزوی بماند

#نشنال_اینترست

#انتخاب

#بخش_اول

🌿"نشنال اینترست" در مطلبی به قلم"پل پیلار" نوشت: دوستان واقعی اسرائیل رفتار‌های خود ویرانگر را ممکن نمی‌سازند و از سیاست‌هایی حمایت نمی‌کنند که اسرائیل را مجبور می‌کند همیشه در جنگ و ناامنی به سر ببرد و هرگز طعم صلح و امنیت واقعی را نچشد.

🌿بیانیه مهمی در مورد اینکه منافع اسرائیل و شهروندانش چیست، در قالب نظرات کارشناسانه‌ی مقامات ارشد امنیتی سابق اسرائیل در مورد برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام به عنوان توافق چندجانبه‌ای که برنامه هسته‌ای ایران را محدود می‌کند، مطرح شده است. کسانی که در مورد این موضوع اظهارنظر کرده اند، افرادی هستند که زندگی حرفه‌ای خود را وقف امنیت اسرائیل کرده اند. بر هر کسی که در مورد امنیت اسرائیل نگرانی دارد، واجب است که به این نظرات گوش دهد. قضاوت آن‌ها در مورد برجام این است که نادیده گرفتن توافق توسط دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ یک اشتباه بزرگ بود. آن‌ها ارزیابی می‌کنند که برجام هر قدر هم که معایب داشته باشد، بهتر از جایگزینی است که در حال حاضر وجود دارد. آنچه جایگزین برجام شد، برنامه بدون محدودیت و رو به رشد ایران برای غنی‌سازی اورانیوم است.

🌿ژنرال "اسحاق بن اسرائیل"، رئیس آژانس فضایی اسرائیل و رئیس سابق اطلاعات نیروی هوایی می‌گوید: تلاش‌های بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر سابق برای متقاعد کردن دولت ترامپ به منظور خروج از توافق هسته‌ای بدترین راهبرد اشتباه در تاریخ اسرائیل بوده است. آموس یادلین، رئیس سابق اطلاعات نظامی اسرائیل می‌گوید:

🌿آنچه پیشرفت ایران را به سمت دستیابی به تسلیحات هسته‌ای به تعویق انداخت، توافق هسته‌ای بود، نه اقدام نظامی. از طرف دیگر، این واقعیت که ایران اکنون بسیار به دستیابی به چنین سلاح‌هایی نزدیک است، به دلیل سیاست بسیار اشتباه دولت اسرائیل است.

🌿"دنی سیترینوویچ"، رئیس سابق شعبه ایران اطلاعات نظامی اسرائیل، خروج از برجام را فاجعه خواند. تامیر پاردو، رئیس سابق سازمان اطلاعات غیرنظامی موساد، عقب نشینی از برجام را تراژدی می‌نامد و تلاش دولت اسرائیل برای عقب نشینی ایالات متحده از این توافق را اشتباهی استراتژیک قلمداد می‌کند. بسیاری از اسرائیلی‌های دیگر که قبلاً مسئولیت‌های مهم امنیتی بر عهده داشته اند نیز اظهارات مشابهی ارائه کرده اند.

🌿چنین قضاوت‌هایی از سوی چنین متخصصان اسرائیلی تازگی ندارد. به عنوان مثال،"افرایم هالیوی"، رئیس سابق موساد، در مورد تلاش‌های نتانیاهو برای برهم زدن این توافق، پرسید: لغو توافقی که ایران را از بمب اتم دور می‌کند، چه فایده‌ای دارد؟ آمی آیالون، رئیس سابق سرویس امنیت داخلی شین بت، تقریباً در همان زمان گفت که برجام در مورد توان هسته‌ایخ ایران بهترین گزینه است.

🌿هیچ یک از این قضاوت‌ها نباید تعجب آور باشد. یک لحظه تأمل می‌تواند ما را به این نتیجه برساند که کنترل شدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران یعنی همان کاری که برجام انجام می‌داد به مراتب بهتر از نبود چنین محدودیت‌هایی است.

🌿اگر متخصصان امنیتی نگران در اسرائیل اکنون بیش از گذشته در مورد این موضوع صحبت می‌کنند، احتمالاً به دلیل تجربه‌ی شش سال گذشته در غیاب برجام است. ایران در طول سه سال اجرایی شدن این توافق، محدودیت‌های شدید برجام را در مورد فعالیت‌های هسته‌ای خود به طور کامل رعایت کرد و در نتیجه هر مسیر احتمالی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را بسته نگه داشت.

🌿در مقابل، سه سال دیگر نشان داد که سیاست فشار حداکثری ترامپ به طور کامل شکست خورده است، به طوری که ذخایر اورانیوم با غنای پایین ایران در حال حاضر ده‌ها برابر بیشتر از چیزی است که در زمان اجرای برجام بود، اورانیوم غنی سازی شده‌ی ایران با سطوح بالاتر نیز نسبت به آن زمان افزایش زیادی داشته است. به همین ترتیب، زمان گریز هسته‌ای ایران کاهش یافته است. به طوری که اگر ایران قصدی برای ساخت بمب اتم داشته باشد، زمان مورد نیازش برای تولید آن نسبت به آنچه در توافق بود، بسیار کاهش یافته است.

👌ریشه‌های سیاست اسرائیل

🌿سیاست دولت اسرائیل منعکس کننده هیچ یک از این ارزیابی‌ها و این درس‌ها از تاریخ نیست. دولت نفتالی بنت همچنان مخالف مذاکرات هسته‌ای یا هر گونه مذاکره با ایران است. در این راستا، بنت در حال ادامه سیاست بنیامین نتانیاهو، سلف خود است که در تلاش برای خرابکاری در برجام و مذاکراتی که منجر به آن شد، از هیچ تلاشی دریغ نکرد و حتی در مقابل کنگره آمریکا سیاست واشنگتن را محکوم کرد.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
🧶مخالفت اسرائیل با نزدیک شدن ایران و آمریکا به یکدیگر؛

👈نفتالی بنت هم مثل نتانیاهو می‌خواهد توافقی صورت نگیرد تا تهران همیشه منزوی بماند

#نشنال_اینترست

#انتخاب

#بخش_پایانی

🌿ایالات متحده با رهبران سیاسی‌ای که قضاوت‌های سرویس‌های امنیتی خود را نادیده می‌گیرند، غریبه نیست و همین الگو می‌تواند در دولت های دیگر نیز ایجاد شود. اما مخالفت‌های اسرائیل با برجام نیاز به توضیح بیشتری دارد.
سیاست‌های بنت و نتانیاهو تا حدودی منعکس‌کننده تنفر اسرائیل از هر چیزی است که به ایران مربوط باشد.

🌿چنین خصومتی می‌تواند با این تمایل که اغلب در ایالات متحده به وجود می‌آید مبنی بر اینکه مذاکره یا گفتگو با یک دشمن خارجی به عنوان پاداشی برای آن دشمن است، ترکیب شود. در واقع، مخالفت قاطعانه با هرگونه توافق با ایران که با چنین احساسات و تمایلاتی تغذیه می‌شود، به یک عادت ملی در اسرائیل تبدیل شده است.

🌿همچنین یک هدف استراتژیک‌تر که ربطی به اشاعه تسلیحات هسته‌ای ندارد، پشت سیاست اسرائیل وجود دارد. نگه داشتن ایران به عنوان یک کشور منفور، تحریم شده و منزوی که هیچ کس با آن توافق نمی‌کند، چیزی است که چندین هدف دولت اسرائیل را همچین می‌کند. این اقدام، رقیب بالقوه‌ی تل آویو را برای نفوذ در منطقه تضعیف می‌کند.

🌿منزوی نگه داشتن ایران، هرگونه نزدیکی بین ایالات متحده و ایران را منتفی و در نتیجه به حفظ این تصور که اسرائیل تنها دوست و شریک مهم ایالات متحده در منطقه است، کمک می‌کند. مهمتر از همه اینکه تل آویو به دنبال حفظ ایران به عنوان یک هدف به منظور سرزنش برای هر چیز نامطلوب در منطقه است. به طوری که هر زمان موضوعی پیش بیاید که رهبران اسرائیل ترجیح دهند درباره آن صحبت نکنند، به ویژه موضوع اشغال سرزمین فلسطین، به سرزنش ایران می‌پردازند و افکار عمومی را از اصل موضوع منحرف می‌کنند.

👌دوستان بی فایده

🌿مطمئناً هرکسی در ایالات متحده که می‌خواهد به عنوان طرفدار اسرائیل مطرح شود، باید حداقل به اندازه سایر اهداف اسرائیل، امنیت آن را هم ارتقا دهد. در این ارتباط، امنیت اساسی اسرائیل و شهروندانش می‌تواند به طور مشروع به عنوان منافع ایالات متحده در نظر گرفته شود.

🌿علاوه بر این، حتی برای کسی که به جای منافع ایالات متحده به منافع اسرائیل فکر می‌کند نیز امنیت باید در اولویت باشد. این مسئولیت اصلی هر دولت به شمار می‌رود و همه چیز بر آن استوار است. اما در ارزیابی مقامات امنیتی بازنشسته اسرائیل، کسانی که در ایالات متحده به عنوان بخشی از مواضع فرضی خود در چارچوب طرفدار اسرائیل بودن، با چیزی مانند برجام مخالفت کرده و نادیده گرفتن توافق توسط ترامپ را تحسین کردند، در تضاد با منافع امنیتی تل آویو عمل کرده اند.

🌿این طرفداران فرضی اسرائیل، با چشم پوشی از سیاست‌های تل آویو در سرزمین‌های اشغالی نیز به منافع تل آویو ضربه می‌زنند. عدم برقراری صلح با فلسطینی‌ها هزینه‌های قابل توجه مالی برای اسرائیل دارد. علاوه بر این، پروژه شهرک سازی اسرائیل در کرانه باختری به طرق مختلف امنیت اسرائیل را کاهش می‌دهد. همانطور که اندیشکده مستقل اسرائیلی Molad به درستی بیان می‌کند، زندگی غیرنظامیان اسرائیلی در سراسر کرانه باختری کمکی به دفاع از آن نمی‌کند.

🌿در عوض، نیرو‌های امنیتی را تحت فشار قرار می‌دهد، بودجه دفاع ملی را می‌بلعد و با طولانی کردن خطوط دفاعی، کار ارتش را پیچیده می‌کند. نیرو‌های امنیتی به جای تمرکز بر مبارزه با تروریسم علیه اسرائیل، باید منابع قابل توجهی را برای حفاظت از شهروندانی که در قلب سرزمین فلسطین زندگی می‌کنند، صرف کند.

🌿بنابراین، سازمانی مانند کمیته روابط عمومی آمریکا اسرائیل (AIPAC) که خود را در وب سایتش به عنوان لابی طرفدار اسرائیل معرفی می‌کند، از جنبه‌های مهمی علیه منافع، به ویژه منافع امنیتی تل آویو، اقدام کرده است. همین امر در مورد بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها نیز که خود را طرفدار اسرائیل می‌نامد، صدق می‌کند. به نظر می‌رسد، مهمترین هدف این نهاد‌ها حمایت از جنگ با ایران است که این موضوع نیز در تضاد با منافع اسرائیل قرار دارد.


اسرائیل را با کانال تخصصی
#مطالعات_اسرائیل بشناسید⚡️

🌏 ️کانال #مطالعات_اسرائیل

⭕️   https://www.tgoop.com/motaleatesraeil
2025/01/27 03:54:16
Back to Top
HTML Embed Code: