Telegram Web
مدیران و کارکنان فلسفه بخوانند.. 


پل تامسون در کتاب فلسفی "تردید در باورهای رایج" به یک دیالوگ جالب اشاره می کند که خواندنش بد نیست.

واقعیت این است که خیلی از امور در کشور ما از جمله اداره یک سازمان و یک اداره کل یا بیمارستان می بایست با نگاه فلسفی دیده شود؛ نگاه تکنیکال بسیار نگاه خوب و لازمی است اما اگر با اندیشه جامع و فلسفی همراه نشود بسیار خطرناک است.
همراه کردن ادم ها با این همه پیچیدگی و تفاوت با بخشنامه ها و قوانین میسر نیست؛ باید به یک اندیشه و تصور درست از کارکردن باهم برسیم و این واقعیت را بپذیریم که تفاوت ها تا جایی که چوب لای چرخ امور نگذارند باید تحمل شود.

اگر امکانش و قدرتش را داشتم خواندن فلسفه را برای همه ایرانی ها الزامی می کردم


کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi
👍21👏3
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یادش بخیر.. یه روزی شب یلدا تلویزیون می دیدیم...می خندیدیم...



کانال"نه به عوامفریبی"

@nabeavamfaribi
🤣225👍4👏1😢1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تفسیر زیبای فال حافظ توسط پزشک اورژانس بیمارستان شهید دکتر معیری تامین اجتماعی شهر تهران


امشب به همت و هزینه شخصی ریاست و دفتر پرستاری و سرپرستاران تمامی بخش ها و دفتر بهبود کیفیت این بیمارستان؛ سفره یلدا برای پرسنل زحمتکش شبکار چیده شد و غذای شب با افزودن یک منو کمی تغییر کرد؛ این تفسیر زیبای قرآنی دکتر اذری پور پزشک اورژانس اختتام زیبای مراسم بود.


کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi
34👏9👍4
علم الهدی و.... دین و اقتصاد و سیاست؟!


حجت الاسلام علم الهدی امام جمعه مشهد این هفته سخنانی بر زبان اورد که ادمی به شدت در شک و شبهه می رود که به راستی آیا مقصودی از این سخنان درکار است؟!


علم‌الهدی: اول باید دین مردم و بعد دنیای مردم را مدیریت کنیم.

این در حالی است که
‏رسول خدا(ص) می فرمایند: «خدايا در نان ما بركت ده و ميان ما و آن جدايى ميانداز؛ زیرا اگر نان نبود ما نماز نمى‌خوانديم و روزه نمی‌گرفتیم و واجبات پروردگارمان را به‌جا نمی‌آوردیم.»

ایضا امیرالمومنین
علی(ع) می فرمایند: «فقر دین انسان را ناقص و عقل و اندیشه او را مشوش می‌کند.»

و صاحب فقه جعفری حضرت
امام صادق(ع) می فرمایند: «كَادَ اَلْفَقْرُ أَنْ يَكُونَ كُفْراً؛
‏ نزدیک است که فقر به کفر بیانجامد.»
و باز امام صادق ع می فرمایند: «تورم و گرانی، اخلاق و رفتار مردم را بد می‌کند، امانت‌داری را از بین می‌برد و فرد مسلمان را به‌ستوه می‌آورد.



این سخنان به راستی کدام اندیشمند یا دانشجو و دانش اموز پرسشگر امروز را قانع می کند؟!



کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi
👍35👏32
حمله به دولت هوراااااا....




این روزها؛ چقدر راحت برخی صفحات ایرانیان خارج نشین با خوش خیالی هرچه تمام تر فکر می کنند ارتش اسرائیل که نامش را دفاعی گذاشته و در تمام دوران ظهورش جز تجاوز و جنگ طلبی نداشته کاری نکرده؛ قرار است منجی کشورمان باشد؟!
زهی خیال باطل که نقشه شوم انها جز تصویری از یمن و سوریه و به خاکستر نشاندن ایران و کشاندن ان به تاریکی مطلق هیچ برنامه ای ندارد.



من امید دارم که عقلانیت در داخل و اجماع واقعی و تمرکز بر ارای همه ملت ایران از ترک و کرد و بلوچ و فارس و... به عنوان تنها راه وحدت ملی در دستور کار قرار گیرد و این تنها راه استحکام کشور در برابر تهدیدات دشمن است آنهم درحالیکه دشمنان یکپارچگی این کشور بیش از هر زمانی دیگر باهم متحد شدند؛ اسرائیل سرمست از دست آوردهای نظامی و سقوط سوریه (که با سکوت و همراهی بسیاری از کشورهای همسایه و مسلمان به دست امده) این روزها یمن را مورد اماج حملات خود قرار داده و... برای کشورمان شاخ و شانه می کشد اگرچه خوب می داند که در مواجه با ایران و ایرانیان هرگز نخواهد توانست کامیابی های قبل را تکرار کند؛ تنها مسائل مهم امروز ایران

۱_عدم اجماع داخلی
۲_تخریب و تضعیف دولت اگرچه قطعا به ان نقد وارد است
۳_تمرکز روی مسائل غیرضروری و گاها مخرب است.


مهدی اسفندیار

کانال" نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi
21👌5👍4👎2
توهم متخصصان تک بعدی مانع توسعه مملکت شده است؟!


تمرکز نوشتن برنامه های توسعه ای یا اصلاحات اقتصادی بر پایه اندیشه متخصصین اقتصاد و سیاست یکی از سخت ترین اشتباهات حکمرانی این مملکت است که ظاهرا دست بردار کشور نیست.

بزرگترین غفلت آنجاست که متخصصین تک بعدی حوزه های اقتصاد و سیاست یادشان می رود که قرار است که برنامه ها توسط انسان های جامعه و افراد حاضر در مملکت اجرا شود؟؟

صحبت از برنامه و اصلاحات در کشور و وزارتخانه ها و سازمان ها و ادارات کردن صحبت بسیار گزافی است اگر نتوانیم درک کنیم کیفیت کارکنان و قدرت کار تیمی و الزام به وجود مولفه هایی چون فرهنگ دلبستکی سازمانی و گفتگو و.... تا چه حد مهم است؛ اینکه گمان کنیم به صرف اینکه فلج اطفال را ریشه کن کردیم می توانیم مثلا پزشک خانواده را هم اجرا کنیم را باید بزرگترین توهم تاریخ بدانیم؛ من به قطع می گویم سرنوشت پزشک خانواده محکوم و محتوم به شکست است زیرا جامعه شتاب زده؛ مستعد ویژه خواری و اقتصاد و سیاست محصور در دستان مقامات دارای تعارض منافع؛ قلم ها و اراده های هرکسی که پا در مسیر پزشک خانواده بگذارد را له و حیثیت او را تاراج می گذارد. دقت کنید که قدرت فساد و ویژه خواری در کشور به حدی بالاست که طی یک ماه اخیر ۹ نفر شهروند بیگناه با چشمانی سالم و با پای خودشان به یک مرکز چشم پزشکی رفتند و با چشمان کور به شرایط نابینایی مطلق دچار شدند و مالکان بیمارستان از قانون گذاران کشور هستند؟!؟ ما همین الان حداقل پنجاه سال از فهم بدیهی ترین اصول حکمرانی مثل منع فعالیت همزمان شاغلان حقوق بگیر از بودجه عمومی در بخش خصوصی و دولتی عقبیم؟!؟ در تمامی سطوح اجرایی کشور و حتی کارشناسی کشور امکان و استعداد قرار گرفتن و اولویت یافتن منافع گروهی و شخصی بر منافع ملی وجود دارد؛ این مساله اگر هم حل شود تازه شروع ماجراست؛ قانع کردن جامعه به اینکه سعادت جمعی اولی بر سعادت فردی است؛ متقاعد کردن مسئولان به بازنشستگی قبل از مرگ و شایسته گزینی و چرخش نخبگان و پذیرش رسانه های آزاد و نقاد و.. از الزامات توسعه است که اوضاعشان در کشورمان نیازی به بیان ندارد.

لذا در این شرایط برای ثبت در تاریخ می نویسم ایران محال الامر است که رنگ واقعی توسعه را به خود ببینید تا روزی که نهاد آموزش و پرورش مورد توجه قرار نگیرد تا نیازهای فرهنگی توسعه را فراهم کند و نهاد قانون گذاری درک نکند؛ که محال الامر است که برنامه ای در کشور اعم از نهضت مسکن و خودرو و محیط زیست و سلامت و دارو.... در دستور کار قرار گیرد و با این سطح از تعارض منافع و خویشاوندسالاری و صنفی گرایی و.... به نتیجه ای جز فساد و سرخوردگی حادث شود. همانطور که نتایج سند بیست ساله که قرار بود در صنعت و کشاورزی و قدرت پول ملی و خانواده و... یکی از سه تای منطقه باشیم در پیش روی ماست و بعد از ۱۹ سال سعی می کنیم اسمی هم از آن برنامه و وعده ها نبریم. به هر روی معتقدم تا اموزش و پرورش محور نشود و نهاد قانون گذاری حاضر نباشد پیش نیازهای قانونی توسعه کشور را تصویب کند؛ پرداختن به برنامه ها و سندهای توسعه ای امری کاملا خطا و متوهمانه است؛اگر جز این است مصداقی از یکی از کشورهای توسعه یافته بیابید که نماینده مجلسش درگیر بیزینس بخش خصوصی و آموزش و پرورش ان کشور دارای معلم هایی باشد که بیش از نود درصد انها زیر خط فقر حقوق بگیرند.



مهدی اسفندیار

@nabeavamfaribi
👍183🔥1🥰1😢1🙏1👌1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
حاضرم نون خشک بخورم پیش زن و بچه ام باشم

ای وااای برما

امام صادق ع می فرمایند: «تورم و گرانی، اخلاق و رفتار مردم را بد می‌کند، امانت‌داری را از بین می‌برد و فرد مسلمان را به‌ستوه می‌آورد.



کانال"نه به عوام فریبی"

https://www.tgoop.com/nabeavamfaribi/6513
😢27👍6👏2😱1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
من معذرت میخام....

خدایا.. اکنون ۴۳ سال از حرف های امام خمینی رحمت الله گذشته؛ این روزها به عنوان مدیر سیستم احساس شرم می کنم؛ تهران به دلیل آلودگی تعطیل میشه و....

شرم باد بر کسانیکه به جای عذرخواهی با وجود چنین ویدیوهایی که نشان می دهد یکی از اهداف انتقلاب رفع محرومیت و فقر و.. بوده می گویند هدف از انقلاب اصلا رفاه نبوده، ما به قطع شرمنده شهدایی هستیم که حتی به نامشان رحم نکردیم؛ شرمنده خانواده های آنها؛ شرمنده جوانان و مردان و زنانی که خسته از باندبازی ها و سهم خواهی ها لابه لای وعده های ما گم شدند...

من معذرت میخوام😔😔😔


کانال"نه به عوام فریبی"
@nabeavamfaribi
👍335🥱2😁1😢1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آری دنیا راه خود را به طرف تکنولوژی و تسلط بر دیگران با ابزار علم با سرعت مافوق تصور ما طی می کند.


پ. نوشت: ساده انگاری است که تصور کنیم تهدیدی از تکنولوژی متوجه ما نیست اما حکمرانی قرن ۲۱ هم هیچ سنخیتی با فیلترینگ و سانسور ندارد؛وحدت ملی و حمایت حداکثری مردم از سیاست های حکمرانان و پاسخگویی هرچه بیشتر حاکمان تنها راه غلبه بر تهدیدهاست.

@nabeavamfaribi
👍20😱1
وقتی جنازه از خودت نباشه؛ حلوا به دهنت شیرین میاد



این روزها عده ای دنبال فیلترینگ و تحریم و جنگ و... هستند؛ به نظر شما با این تورم وحشتناک که حقوق کارگر ایرانی زیر صد دلار در ماه است و کفاف ده کیلو گوشت رو درماه نمی کنه(اجاره و لباس و سایر خوراکی ها و شوینده و حمل و نقل و احیانا امر خیر و شر را گذاشتم کنار)؛ چه کسانی می توانند بی خیال همه چیز و با بی عاری و بی خیالی هرچه تمام تر بر تداوم شرایط دلار هشتاد تومانی و.... اصرار کنند.

در حالیکه کارگر ایرانی و بازنشسته ایرانی با تمام درامد فرضا دو جاکاری و یارانه و.. زیر ۱۵ میلیون درامد داره یکی گفته ساعتی ۶٠ میلیارد تومان به جیب قاچاقچیان سوخت میره... این وضعیت رو چه کسانی بر این مردم تحمیل کردند تازه خسارت تحریم ها فقط در حوزه انتقال پول بخاطر مشکل FATF سالی بیست میلیارد دلار براورده میشه که عده ای با این هم موافقند که ماهیانه بر هر ایرانی ۱۵ میلیون تومان خسارت وارد می کند. اری وقتی زن و بچه ها و سرمایه ها و اینده یک عده ای خارج از ایران باشد و فیلترینگ و تحریم و.. نانشان را سکه کند؛ چرا تحریم و فیلترینگ و عدم تصویب FATF و جنگ و... بد باشه براشون؛ درست گفتند وقتی جنازه از خودت نباشه حلوا به دهنت شیرین میاد؛میگن که به یکی گفتند اگر این درخت صنوبر رو بکنی تو حلقوم همسایه بهت صد میلیون می دیم، پرسید با شاخه یا بدون شاخه؟! گفتند با شاخه بکنی ۲٠٠ میلیون می گیری؛گفت آهان پس با شاخه می کنم، بعضی ها اینجوری در مورد دیگران انصاف و عدالت و منطق دارند.



کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi
👍318
رنگ باختن مفهوم مدیریت در کشور

بیشتر از کشتار در خاورمیانه مرگ انسان ها در این کشور بخاطر آلودگی هوا و سوانح جاده ای صورت می گیرد.
در مورد آلودگی هوا اعتماد در گزارشی سی هزار نفر در سال و هزینه پنجاه هزار میلیاردی برای وزارت بهداشت و قطعا با توجه به سهم پرداختی مردم عددی در حدود پنجاه هزار میلیارد تومان هم مردم پرداخت می کنند و اگر غرامت بیمه ها و اثار محیط زیستی این آلودگی ها و رشد بیماری هایی چون سرطان و... را در نظر بگیریم اوضاع مافوق تصور بحرانی است.

تجارت نیوز در گزارشی خسارت آلودگی هوا را در حدود ۱۱/۳ میلیارد دلار از نظر خسارت جانی براورد کرده است که برابر با چهل درصد بودجه سالانه کل کشور است.

در مورد حوادث جاده ای رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی سال پیش هزینه مالی مستقیم و غیرمستقیم مرگ یک نفر را هشت میلیارد تومان و با توجه به مرگ ۲٠٠۴۵ نفر در سال کذشته بالای ۱۶٠ هزار میلیارد تومان خسارت مالی مرگ حوادث جاده ای در ایران است و در سال ۴٠۲ تعداد ۱۱۵ هزار نفر مصدوم جاده ای داشتیم که ۲۶ هزار نفر انها به پزشکی قانونی مراجعه کردند.

تازه از این میزان باید به فوت یا از کارافتادکی افراد و هزینه های مستمری و ایام استعلاجی و بیمه بیکاری و درمان بعد از مرخص شدن را هم اضافه کرد که سالانه دست کم صد هزار میلیارد تومان بر بیمه های بازنشستگی تحمیل می شود.

یعنی راحت بگوییم فقط در دو مورد الودگی هوا و حوادث جاده ای کشور ما دست کم ۱۵ میلیارد دلار هر سال هزینه مادی پرداخت می کند.

حالا نگاهی بیانداریم به ارزش خودروسازهای بزرگ دنیا که می توانیم بخریم و بیاوریم در ایران عبارتند از:

فولکس واگن۱۵/۱ میلیارد دلار_ فورد۱۴/۸ میلیارد دلار_ نیسان ۱۲/۶ میلیارد دلار_ فراری ۱٠/۸ میلیارد دلار و کیا ۷ میلیارد دلار

و در مورد خودروسازی چینی هم

جیلی ۱۲/۴ میلیارد دلار و فاو بسترن ۶ میلیارد دلار و دانگ فنگ ۴ میلیارد دلار قیمت دارند.


حالا تصور کنید که به مصلحتی یا هرچه اسم ان را بگذاریم سالانه نزدیک پنجاه هزار نفر انسان را به کام مرگ می کشانیم و بالای صد هزار نفر مصدوم روی دست کشور می گذاریم و چند برابر دنیا یارانه بخاطر مصرف بالای سوخت می دهیم و سالیانه چهل هزار میلیارد تومان زیان انباشته خودروسازی بر ایرانیان تحمیل می کنیم تا این صنعت را حفظ کنیم.

متاسفانه هزینه های معنوی و روحی و روانی فوت پدر و مادر و عزیزان قابل احصا نیست. این ها مشکلاتی است که اگر استراژی درستی برای آنها باشد ظرف سه سال نه که کاملا حل شود اما حداقل می تواند نصف شود؛ به هرحال دولت های ایران در طی این چهار سال اگر هم می خواستند کاری بکنند بخاطر نبود منابع و فقدان اولولیت یا ناتوانی در برخورد با قاچاق و کلونی های فساد در خودرو و... تحریم و.. نمی توانند کاری کنند، لذا پیش بینی میشود در این شرایط باید بپذیریم که سالانه پنجاه هزار مرگ هموطنان و داغدار شدن خانواده ها را... در واقع مفهوم مدیریت از دست رفته و آنچه امروز می بینیم کم شدن یارانه ها و افزایش تورم و گذر از امروز با دعا و نیایش به فرداست در حالیکه برای تولید رضایت عمومی کار سختی نیست اگر بخواهیم اجازه بدهیم که همان سیاست هایی که در کشورهای اروپایی و خاورمیانه در مورد خودروسازی هست در ایران هم باشد.


مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

@nabeavamfaribi
👍352😢2🥰1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سوال ۲٠ سال پیش علی اکبر اعلمی از وزیر اطلاعات

سال ۱۳۸۳:چرا جلوی قاچاق روزانه ۶میلیون لیتر سوخت گرفته نمی شود؟!

سال ۱۴٠۳:چرا جلوی قاچاق روزانه ۲۵ میلیون لیتر سوخت گرفته نمی شود؟!

نکته۱: مصرف بنزین در سال ۸۳ حدود ۷۵ میلیون لینر در روز بوده که در سال ۱۴٠۳ به حدود ۱۲٠ میلیون لیتر رسیده که نشان می دهد سهم ۸۵ میلیون ایرانی از افزایش ۵٠ میلیون لیتری طی این بیست سال برابر با سهم قاچاقچیان بنزین است؟!

نکته ۲:طی این سال ها پنج دوره مجلس دست اصول گرایان و دولت هم تقریبا ده سال دست اصول گرایان و ده سال دست اصلاح طلبان و اعتدالیون بوده است و هیچ وزیر یا مقامی بخاطر قاچاق بنزین استیضاح نشده؟!؟

نکته ۳:دیروز ۱۳۶ نفر از نمایندگان مجلس با صدور بیانیه ای نسبت به رفع فیلتر وانساپ و گوگل پلی اخطار داده و ابراز نگرانی شدید کردند؟!؟


@nabeavamfaribi
👍29🤔5🔥2😢2👏1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اولین قربانی دولت مشخص شد.


میدری قربانی خواهد شد؛ او یا درک نکرده است که این فسادهایی که بر شمرده ناشی از تعاملات سیاسی فاسد است که قدمتی چند ده ساله دارد  یا اینکه به سیم آخر و اصطلاحا به انتحار رسیده است.

او را خواهند زد اتفاقا با فریاد شفافیت و با صدای حمایت از بازنشسته ها و کارگران....

او قربانی خواهد شد؛ برای سال بعد قطعی می دانم منتظر نعره هایی باشید که به ظاهر در دفاع از حقوق بازنشستگان و... بلند خواهد شد...


اینستاگرام ما:

http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال"نه به عوام فریبی"

https://www.tgoop.com/nabeavamfaribi/6519
👍342🤔1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نهایت فهم غلط با ادبیات هیجانی

۱_وزارت بهداشت متولی تعرفه خودرو نیست و مانع واردات خودرو با کیفیت نیست
۲_اکثر بیمارستان های تهران در الوده تربن نقاط شهر هستند و سرطان پزشکان را هم نابود می کندـ

۳_اداره شهر و خیلی امورات دیگر با مالیات طرح ترافیک هست و.....


جناب اقای حسینی؛ قبلا بابت فرار مالیات پزشکان هم حرف هایی زذند که عذزخواهی کردند؛ در مورد نیت ایشان پیش داوری نمی کنم و حمل بر خیرخواهی می کنم اما به عنوان دانش اموخته مدیریت عرض می کنم این حرف ها بغالیت و نهایت ظلم است به جامعه پزشکی کشور و بخشی از چرخه انتقال خشم....

مهدی اسفندیار

کارشناس ارشد مدیریت.


کانال"نه به عوام فریبی

@nabeavamfaribi
👍26
مثل سگ می زدمت...



فکر کنم حدود یک سال پیش، یکی از روزهای کاری در حیاط یکی از بیمارستان های کشور در حال تردد بودم که بگو مگوی یک نگهبان با یک خانم مسن نظرم را جلب کرد؛ الفاظ بسیار زشتی از سوی پیرزن نثار نگهبان می شد که واقعا ناپسند بود؛ نگهبان هم حوصله اش سر رفت و جواب او را با ملایمت اما خوب با الفاظ نامناسب می داد؛ یک جمله ای هم نگهبان گفت که در ذهنم نقش بست "اگر توی بیمارستان نبود و بیرون بودی مثل سگ می زدمت" جلو رفتم و از محل پرس و جو؛ نگهبان توضیح داد که این خانم خارج از ضابطه قصد تردد دارد و به جای تمکین به قانون فحاشی می کند. کمی دقت کردم دیدم پیرزن همچتان بدون توقف الفاظ رکیک می زند و اما توالی جملات او چندان مناسب نیست؛ خلاصه کمی نگهبان را دور کردم و با پیرزن که می خواست وقت فیزیوتراپی بگیرد همراهی کردم و سر صحبت را کمی خونسردانه تحت عنوان مادر و فرزندی باز کردم و متوجه شدم که بنده خدا داروی اعصاب مصرف می کند و به کل به شدت هیستریک است و.... بعد از گرفتن وقت و جلب اعتماد او که برایش خیرخواهی می کنم او را متوجه سختان نامناسب کردم؛ دیدم به شدت از آن طرف بام افتاد که واای چه اشتباهی کردم جوان مردم را بی جهت مورد توهین قرار دادم و... به طرف نگهبانی راه افتاد و از نگهبان عذرخواهی کرد و با ندامت رفت.

این خاطره برایم از آن بعد اهمیت داشت که تاسفی عمیق را برایم ایجاد کرد که چند دهه است که در اروپا و امریکا و استرالیا و ژاپن یک رشته تخصصی به نام health security تاسیس کردند و با دروس اختصاصی روانشناسی و تربیت بدنی و حقوق بیمار و.... افراد را خیلی تخصصی برای بیمارستان تربیت می کنند تا امنیت فیزیکی و روانی بیماران و کادر درمان را حفظ کنند؛نه خبری از نیروی انتظامی در بیمارستان است و نه کلانتری... اما انگار متولیان وزارت بهداشت ما با این همه مشکل و درگیری و نزاع و قتل؛ ضعف قانون در حمایت از کادر درمان؛ جز صدور بیانیه و ابراز تاسف قرار نیست حرکتی برای اصلاح این مشکلات عملا انجام دهند. پرسنل خدمات و اشپزخانه و افراد با تحصیلات دیپلم که هیچ دوره اختصاصی ندیدند در قسمت حفاظت فیزیکی بکارگیری می شوند و کمی ضمن خدمت آموزش می بینند؛ این مشکل جایی تاسف برانگیز تر می شود که بدانیم وزارت بهداشت ما بر خلاف ۱۷٠ کشور دیگر دنیا متولی آموزش پزشکی و رشته های مرتبط با بهداشت و درمان هم هست.


مهدی اسفندیار

کانال"نه به عوام فریبی"

https://www.tgoop.com/nabeavamfaribi/6521
👍497🤔3🔥1😁1😢1
نامه شگفت انگیز علی بن ابیطالب ۱۴ قرن پیش... و اخراج به خاطر طلاق ۱۴٠٠ سال بعد.



به نام خداوند بخشاینده مهربان
این فرمانی است از "بنده خدا" علی امیرالمؤمنین به مالک بن حارث اشتر نخعی در پیمانی که با او می نهد، هنگامی که او را فرمانروایی مصر داد.
او را به ترس از خدا و برگزیدن طاعت او بر دیگر کارها فرمان می دهم. او را فرمان می دهم که زمام نفس خویش در برابر شهوت ها به دست گیرد و از سرکشی هایش باز دارد، زیرا نفس همواره به بدی فرمان دهد، مگر آنکه خداوند رحمت آورد.
ای مالک! مهربانی به مردم و دوست داشتن آن ها و لطف در حق ایشان را شعار دل خود ساز.
چونان حیوانی درنده مباش که خوردنشان را غنیمت شماری، زیرا آنان (مردم) دو گروهند يا در دين با تو برادرند و يا در آفرينش با تو برابر.
از مردم خطاها سر خواهد زد و لغزش هایی کنند، پس، از عفو و بخشایش خویش نصیبشان ده، همان گونه که دوست داری که خداوند نیز از عفو و بخشایش خود تو را نصیب دهد.
هر گاه کسی را بخشودی، از کرده خود پشیمان مشو و هر گاه کسی را عقوبت نمودی، از کرده خود شادمان مباش.
هرگز به خشمی، که از آن، امکان رهایی هست، مشتاب و مگوی که مرا بر شما امیر ساخته اند و باید فرمان من اطاعت شود. زیرا، چنین پنداری سبب فساد دل و سستی دین و نزدیک شدن دگرگونی ها در نعمت هاست.

هرگاه، از سلطه و قدرتی که در آن هستی در تو نخوتی یا غروری پدید آمد به عظمت ملک خداوند بنگر که برتر از توست و بر کارهایی تواناست که تو را بر آن ها توانایی نیست.
هیچ چیز چون ستمکاری، نعمت خدا را دگرگون نکند و خشم خدا را برنینگیزد، زیرا خدا دعای ستمدیدگان را می شنود و در کمین ستمکاران است.
باید که محبوب ترین کارها در نزد تو، کارهایی باشد که با میانه روی سازگارتر بود و با عدالت دم سازتر و خشنودی مردم را در پی داشته باشد زیرا خشم توده های مردم، خشنودی نزدیکان را زیر پای بسپرد و حال آن که، خشم نزدیکان اگر توده های مردم از تو خشنود باشند، ناچیز گردد.
خواص و نزدیکان کسانی هستند که به هنگام فراخی و آسایش بر دوش والی باری گران اند و چون حادثه ای پیش آید کمتر از هر کس به یاری اش برخیزند و خوش ندارند که به انصاف درباره آنان قضاوت شود.
اینان همه چیز را به اصرار از والی می طلبند و اگر عطایی یابند، کمتر از همه سپاس می گویند و اگر به آنان ندهند، دیرتر از دیگران پوزش می پذیرند.
در برابر سختی های روزگار، شکیبایی شان بس اندک است. اما ستون دین و انبوهی مسلمانان و ساز و برگ در برابر دشمنان، عامه مردم هستند، پس، باید توجه تو به آنان بیشتر و میل تو به ایشان افزونتر باشد.
 تا توانی عیب های دیگران را بپوشان، تا خداوند عیب های تو را که خواهی از مردم مستور بماند، بپوشاند. و از مردم گره هر کینه ای را بگشای و از دل بیرون کن و رشته هر عداوت را بگسل و خود را از آنچه از تو پوشیده داشته اند، به تغافل زن و گفته سخن چین را تصدیق مکن. زیرا سخن چین، خیانتکار است، هر چند،خود را چون نیک خواهان وانماید.
با بخیلان رای مزن که تو را از جود و بخشش باز دارند و نه با حریصان، زیرا حرص و طمع را در چشم تو می آرایند.

باید که برگزیده ترین وزیران تو کسانی باشند که سخن حق بر زبان آرند، هر چند، حق تلخ باشد و در کارهایی که خداوند بر دوستانش نمی پسندد کمتر تو را یاری کنند، هر چند، که این سخنان و کارها تو را ناخوش آید. به پرهیزگاران و راست گویان بپیوند، سپس، از آنان بخواه که تو را فراوان نستایند و به باطلی که مرتکب آن نشده ای، شادمانت ندارند، زیرا ستایش آمیخته به تملق، سبب خودپسندی شود و آدمی را به سرکشی وادارد.

(پایان بخش اول)

پ. نوشت: حالا ۱۴٠٠ سال بعد توی مملکت ما مدیریت اتوبوسی و خویشاوند سالاری و.. راه افتاده که نه در اسلام که اگر این کارها در کفرترین دیار هم دیده شود کف هزینه برای انها انفصال و زندان و بی آبرویی است؛ چندی پیش در خدمت یکی از دوستان بودم و از او پرسیدم که مهندس فلانی چرا اخراج شد؛ پاسخ داد "برادرزاده مدیرعامل رو گرفته بود و چون طلاقش داد مدیرعامل اخراجش کرد؟!؟


اینستاگرام:

http://Instagram.com/mehdiesfandyar5


کانال" نه به عوام فریبی"

https://www.tgoop.com/nabeavamfaribi/6522
👍262👏1🤔1
سیمان استخوان نیست؟!؟


امروز یکی دیگر از روزهای تلخ کاری را تجربه کردم؛ سیمان استخوانی که یکی از وسایل ضروری اعمال جراحی ارتوپدی است یافت نمی شود و به بازار سیاه کشیده شده؟!

یعنی نه فاکتوری به شما می دهند و نه رسیدی ارایه می دهند که پولی دریافت کرده اند؛ ستادمرکزی و وزارت بهداشت هم قطعا زورشان به چالش های حوزه دارو و تجهیزات پزشکی نمی رسد؟!

خوب چه باید کرد راه نخست تعطیلی اعمال جراحی است که مردم را بیچاره می کند و انها را گرفتار زیرمیزی و هزینه های وحشتناک بخش خصوصی می کند؟!

راه دوم دل به دریا زدن و دستور خلاف دادن است که قطعا نهادهای نظارتی و دادگاه و آبرو ریزی است؟!

راه سوم پرداخت هزینه از سوی خیرین و... است که انهم در این مملکت کم حاشیه نیست؟!؟


حالا پرسش اینجاست که چرا سیمان استخوانی سر از بازار ازاد درآورد؛ اگر سیستم های نظارتی و سیاست گذاری و مدیریت کلان به درستی وظایف خود را انجام دهند اصلا امکان قرار گرفتن مدیران صف؛ در دو راهی تخلف یا توقف ارائه خدمات به این مردم گرفتار وجود دارد؟

معتقدم ریشه همه این مشکلات به این بر می گردد که اصطلاحا بازی آدم های موثر و سازمان ها و نهادها بازی مردم نیست وگرنه کسی از این غصه ها خوابش نمی برد؛ مصلحت های دروغین و تعارض منافع و ناکارامدی و نفی شایسته سالاری و نبود سیستم کنترل و ارزیابی و.. به حدی برای مردم کشور هزینه درست کرده است که فقط پول صادرات نفت با قیمت بالا و در سطح چهارمیلیون بشکه در روز می تواند آن را جبران کند وگرنه با این اوضاع صادرات نفت و تحریم و... تنها و تنها پرداخت کننده این هزینه ها مردم هستند و لاغیر و لاغیر..



مهدی اسفندیار

اینستاگرام ما:

http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال"نه به عوام فریبی"

https://www.tgoop.com/nabeavamfaribi/6523
👍22😢12🔥2🤔1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
کبد چرب و سرطان


سخنان پرفسور سید موید علویان از چهار منظر شنیدنی و تامل برانگیز است:

۱_ایشان به جای تبلغیات مطب و درآمدزایی بخشی از درامد شخصی را صرف آموزش به مردم می کند تا مردم کمتر بیمار شوند.


۲_سبک زندگی سالم در طب نوین بیش از همه چیز تاکید شده است

۳_ بیمه ها باید بخشی از تمرکز خود را بر آموزش عمومی متمرکز کنند.

۴_نقش ارگان های فرهنگی و خبری دولتی در آموزش مردم چرا پر رنگ نیست؟


اینستاگرام ما:
http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال"نه به عوام فریبی"

https://www.tgoop.com/nabeavamfaribi/6524
👍24🔥1🤔1
وقاحت طالبان و زاد و ولد بالای افغان ها در ایران.....


امروز روزنامه فرهیختگان در صفحه اول خود با عنوان "وقاحت طالبان ته ندارد" به ماجرای افتتاح سد دیگری بر هریرود که منجر به خشکاندن کامل بخش هایی از سیستان شد واکنش نشان داد. پیرو این واکنش کانال خبری "صدای افغانستان" ضمن کنایه به مقامات ایرانی نوشت که در حالی مقامات ایرانی پیروزی طالبان را بر آمریکا و اخراج انها از این کشور جشن گرفتند که تیم رهبری طالبان با یک هواپیمای نظامی ارتش امریکا از دوحه قطر به کابل رسیدند و روز استقرار انها ویلیام بارنز رئیس سازمان CIA در دیدار با ملابرادر دستورات هفتگی را به آنها صادر کرد و حتی مخارج هفتگی آنها را به میزان ۶٠ الی ۷٠ میلیون دلار برنامه ریزی و تضمین کرد.

اسماعیل خان والی هرات که به ایران نزدیک بود سلاح خود و بیست هزار جنگجو را تحویل داد و با هماهنگی بین طالبان و دولت ایران وارد مشهد شد و احمدمسعود پسر احمدشاه مسعود که تنها مبارز افغان بود که با وجود فرار جنگ سالاران خائنی چون ژنرال دوستم و عطا محمد نور..... در دره پنجشیر مانده بود با وجود فریاد کمک خواهی؛ دست تنها ماند و عرصه نظامی را با وجود رشادت های فراوان مردم پنجشیر تا حدود زیادی واگذار کرد.

از آن روز تا حالا زمین های هزاره جات عمدتا شیعی با کوچ اجباری و.. از آنها گرفته شد؛ عزاداری امام حسین در افغانستان تهدید و تحدید شد و فارسی زدایی از افغانستان شروع شد و....

حالا پشتون ها از شمال تهران تا کرج و شهر ری مستقر شدند و با سرعت باور نکردنی در حال زاد و ولد هستند. این گروه توسط ترکیه و امریکا و عربستان به شدت حمایت می شوند و نه تنها که خ
حاضر نیستند به اندازه آب مصرفی شهروندان خودشان به سمت ایران آب آزاد کنند که حتی حق آبه قانونی که از معاهده دو طرفه است را آزاد نکرده و رئیس جمهور فقیدمان را بابت اولتیماتوم درخواست آب مورد تمسخر و استهزا قرار دادند و گاه و بیگاه فرماندهان و علمای تکفیری آنها فرمان کشتار و قتل ایرانیان را در شبکه های اجتماعی صادر می کنند و آنها نه تنها که کمترین همکاری برای جلوگیری از مهاجرت افغان ها به ایران را نمی کنند؛ بلکه در سایه غفلت سیاستمداران ما و برخی از جریان های متوهم و ساده و شاید هم خائن که تهدیدات را می بیینند و گمان می کنند چند نفر ادم با دمپایی و موتورسیکلت بر ارتش امریکا غلبه کردند و جنبش اصیل مملکت هستند؛خیلی زیرپوستی برنامه های آمریکایی را در ایران پیش می برند. بسیاری از فعالان فارسی زبان افغان از خواب بد طالب ها برای کشورمان با حمایت امریکایی ها و جریانات سلفی تکفیری در این دو سال هشدار دادند و گفتند.



مهدی اسفندیار

اینستاگرام ما:
http://Instagram.com/mehdiesfandyar5

کانال"نه به عوام فریبی"

https://www.tgoop.com/nabeavamfaribi/6525
👍42👏3🤔2
2025/07/09 15:24:05
Back to Top
HTML Embed Code: