Telegram Web
💢 هشدار پشت هشدار درباره وضع بازار؛
قیمت به آسمان می‌رسد


🔻مدیر بخش کمودیتیز گلدمن ساکس، جفری کوری می‌گوید محدودیت عرضه و سرعت بالای بهبود اقتصاد جهان از گرفتاری‌های پاندمی زمینه را برای قیمت‌های خیلی بالاتر نفت مهیا کرده است.

🔻به گزارش نفت‌خبر، کوری، در جدیدترین یادداشت خود برای مشتریان که روز جمعه منتشر شد می‌نویسد: "در کوتاه مدت ما همچنان میانگین قیمت نفت برای سه ماهه سوم را ۸۰ دلار ارزیابی می‌کنیم اما احتمال بالا رفتن از این سطح نیز به شکل بالقوه وجود دارد."

🔻وی افزود: "تقاضای جهانی نفت احتمالا در روزهای نزدیک از ۹۵ میلیون بشکه هفته‌های گذشته به ۹۷ میلیون بشکه بالا خواهد رفت. آمریکا و اروپا و بازارهای در حال توسعه حتی هند نیز در حال نشان دادن بهبود هستند."

🔻در حال حاضر قیمت نفت برنت به سطحی رسیده است که از پاییز ۲۰۱۸ تاکنون بی‌سابقه بوده و در قیاس با مدت مشابه سال گذشته ۵۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

🔻اداره اطلاعات انرژی آمریکا این هفته گزارش کرد که سطح ذخایر نفت خام این کشور در هفته منتهی به ۱۱ ژوئن ۷.۴ میلیون بشکه کاهش نشان می‌دهد.

🔻کوریِ گلدمن ساکس هشدار می‌دهد: "با چنین رشد تقاضای بالا در مقابل عرضه تقریبا ثابتِ خارج از اوپک، بازار جهانی نفت دچار عمیق‌ترین کسری عرضه خود از تابستان گذشته خواهد شد و به رقمی نزدیک ۳ میلیون بشکه کسری می‌رسد."

🔻این اولین بار نیست که در هفته‌های گذشته هشدار کسری عرضه و افزایش شدید قیمت منتشر می‌شود.

🔻آخر هفته گذشته جمعی از بزرگ‌ترین تجار نفت مستقل جهان، ویتول، ترافیگورا، گلنکور و گانوور در کنفرانسی گرد هم آمدند و از این نگرانی سخن گفتند.

🔻کمترین ارزیابی آن‌ها نفت بین ۷۰ تا ۸۰ دلار در صورت اضافه شدن نفت ایران به بازار بود.

🔻اما کسانی چون مدیر بخش نفت گانور نیز بودند که گفت اگر نفت ۱۰۰ دلار شد شوکه نشوید.

🔻همچنین آژانس بین‌المللی انرژی در آخرین گزارش خود از اوپک خواست هرچه زودتر به تولید خود بیافزاید تا قیمت‌ها از این که هست بیشتر نشود.

🔻در همین حال است که شاهزاده سعودی عبدالعزيز بن سلمان وزیر نفت این کشور اکنون به خود می‌بالد که احتیاط او بود که بازار متزلزل دوران کرونا را با قیمتی معقول سپری کرد.

🔻او گفت هم‌اکنون نیز متعهد به ایجاد توازن در بازار و جلوگیری از ایجاد ابرچرخه جدید قیمت است.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 چین و امارات برای خرید سهام خطوط لوله آرامکو با یک شرکت آمریکایی شریک شدند

🔻به گزارش گروه انرژی نفت خبر به نقل از بلومبرگ، صندوق جاده ابریشم چین، به همراه یک صندوق سرمایه گذاری اماراتی و یک شرکت کره ای با تشکیل کنسرسیومی بین المللی به رهبری یک شرکت آمریکایی ضمن انعقاد قراردادی ۱۲.۴ میلیارد دلاری، ۴۹ درصد از سهام شرکت خطوط لوله آرامکوی عربستان را خریداری کردند.

🔻شرکت حسانه اینوستمنت وابسته به دولت عربستان نیز از دیگر اعضای این کنسرسیوم به شمار می رود.

🔻این کنسرسیوم که ریاست آن بر عهده شرکت آمریکایی ای آی جی گلوبال انرژی آمریکاست، قرارداد خرید ۴۹ درصد از سهام شرکت خطوط نفتی آرامکو را نهایی کرده که یکی از شرکت های زیرمجموعه سعودی آرامکو به شمار می رود.

🔻از دیگر اعضای این کنسرسیوم می توان به صندوق ذخایر ملی مبادله ابوظبی و شرکت مدیریت دارایی سامسونگ اشاره کرد. ابوظبی، پایتخت امارات در کنار عربستان یکی از اعضای کلیدی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به شمار می رود.

🔻شرکت خطوط لوله آرامکو به مدت ۲۵ سال حق دریافت تعرفه حاصل از انتقال نفت از طریق شبکه خط لوله نفت خام آرامکو را در اختیار خواهد داشت. آرامکو، بزرگترین تولیدکننده نفت جهان ۵۱ درصد سهام این شرکت خط لوله جدید را در اختیار خواهد داشت.

🔻به گفته منابع آگاه، ظاهرا آرامکو قصد دارد قرارداد مشابهی نیز برای خطوط لوله انتقال گاز خود منعقد نماید که بخشی از برنامه این شرکت برای فروش دارایی های غیر اساسی اش به شمار می رود. صندوق ها و شرکت های شریک در این معامله به آرامکو در حفظ و تداوم سود سهام سالانه ۷۵ میلیارد دلاری آرامکو که تقریبا تمام آن به جیب دولت ریاض می رود کمک خواهند کرد.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 گزارشی متفاوت:
قیمت سال دیگر می‌افتد


🔻گزارشی کاپیتال اکنونومیکس منتشر کرده است می‌گوید افزایش عرضه از سوی اوپک و نیز کشورهای آمریکایی تولید نفت سال آینده را افزایش خواهد داد و بر قیمت‌ها فشار می‌آورد.

🔻به گزارش نفت‌خبر از یو.اس.ای تودی مطابق این چشم‌انداز میزان تولید نفت جهان در سال آینده به ۹۶ میلیون بشکه خواهد رسید که ۲ میلیون از میزان کنونی بالاتر است.

🔻در نتیجه در سال آینده سطح تولید به میزان قبل از کرونا بازمی‌گردد و تعادل بازار با مازاد مواجه خواهد شد.

🔻تحلیلگران این موسسه باور دارند که قیمت نفت در سه ماهه چهارم به اوج می‌رسد. نفت برنت را ۷۵ دلار و وست تگزاس اینترمدیت را ۷۲ دلار پیش‌بینی کرده و معتقدند پس از این قیمت‌ها سقوط خواهد کرد.

🔻تا پایان سال ۲۰۲۲ قیمت برنت به ۶۰ دلار سقوط می‌کند و وست تگزاس اینترمدیت به ۵۷ دلار.

🔻این درحالی است که عمده گزارش‌ها قیمت‌های بالای ۸۰ دلار برای نفت در نظر گرفته‌اند و معتقدند جهان با وضعیت کنونی با یک ابرچرخه می‌شود.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 بازگشت آمریکا به تنظیمات کارخانه:
نورد استریم ۲ تهدید امنیتی برای ماست


🔻با وجود آن که آمریکا به طور رسمی اعلام کرده بود که مشکلی با ساخت پروژ انتقال گاز نورد استریم ۲ ندارد، اما وزیر امور خارجه این کشور در تماس تلفنی با همتای لهستانی خود آنچه را که تهدیدهای امنیتی ناشی از ساخت این پروژه اعلام کرده مورد بحث قرارداده است.

🔻به گزارش گروه انرژی نفت‌خبر از ایتارتاس، آنتونی یلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در تماس تلفنی با زبیگنیف رائو، وزیر امور خارجه لهستان علاوه بر بحث در باره مسائل فی مابین، به موضوع نورد استریم ۲ نیز پرداخته و تاثیرات امنیتی این خط لوله را بررسی کرده اند.

🔻پروژه نورد استریم ۲، پروژه ای است مربوط به انتقال گاز از سواحل روسیه به قلب اتحادیه اروپا. آمریکا از مدت ها پیش مدعی است که با ساخت و نهایی شدن این پروژه اثر پذیری اتحادیه اروپا از روسیه افزایش یافته و این موضوع تهدیدی امنیتی برایا ین کشور به شمار می آید.

🔻پیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا تحریم هایی علیه اشخاص حقیقی و حقوقی مشارکت کننده در این پروژه را اعلام و در دستور کار قرار داده بود. این تحریم ها دردولت بایدن نیز ادامه پیدا کرد اما دو هفته پیش واشنگتن بیان داشت با وجود نگرانی هایی که نسبت به این پروژه دارد اما قصد ندارد که مخالفت های سابق را تداوم بخشد.

🔻در بیانیه ای که وزارت خارجه آمریکا در پی تماس تلفنی وزرای خارجه این کشور و لهستان منتشر کرده، آمده است که بلینکن ضمن تاکید بر تعهد آمریکا مبنی بر صیانت از شرکای اروپایی اش، تهدیدهای امنیتی ساخت پروژه نورد استریم ۲ را به بحث گذاشته است.

🔻در این نشست بلینکن گفته است که آمریکا خود را متعهد می داند که از شرکای اروپایی اش در مقابل هر نوع تهدید امنیتی دفاع نماید.

🔻جزئیات بیشتری از این جلسه و توافق های احتمالی دو طرف در خصوص پروژه نورد استریم ۲ به بیرون درز نکرده است و مشخص نشده که منظور بلینکن از تهدیدهای امنیتی ناشی از این پروژه چیست و آمریکا چگونه می خواهد کشورهایی همچون لهستان را در مقابل آن صیانت کند.

🔻هفته پیش جو بایدن و ولادمیر پوتین، روسای جمهور آمریکا و روسیه با یکدیگر دیدار کرده و در خصوص افزایش همکاری ها با یکدیگر سخن گفتند. در حالی که چنین پپنداشته می شد که رهبران دو کشور در خصوص پروژه نورد استریم ۳ نیز به طور مفصل بحث و تبادل نظر کنند اما آن چه که از این دیدار به سطح رسانه ها رسیده است، خلاف پیش بینی ها بود.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 هندوستان در اعتراض به اوپک از دیگران نفت می‌خرد

🔻کاهش عرضه از سوی اوپک که باعث افزایش قیمت‌ها شده است، هندوستان را به سمت مذاکره برای عقد قراردادهای بلندمدت با دیگر کشورهای تولیدکننده از جمله آمریکا و روسیه سوق داده است. مطلبی که دو منبع مطلع از موضوع به هندوستان تایمز گفته‌اند.

🔻به گزارش نفت‌خبر یکی از این منابع می‌گوید، هندوستان، سومین مصرف‌کننده بزرگ نفت جهان است و نتیجتا نمی‌شود تولیدکنندگان آن را نادیده بگیرند.

🔻"جالب است بدانید که روسیه برای عقد قرادادهای بلندمدت با ما در تماس است و ما جدا در حال بررسی آن هستیم."

🔻این مقام هندی می‌گوید برخی دیگر از اعضای اوپک از جمله کشورهایی از آفریقا نیز منتظر عقد قرارداد بلندمدت با هندوستان هستند.

🔻هندوستان هم‌اکنون شاهد افزایش قیمت در سوخت خودرو به دلیل افزایش قیمت‌های جهانی نفت است و اصلا از این موضوع راضی نیست.

🔻پیش از این هندوستان در سطح وزیر با اوپک، در واقع با عربستان سعودی بر سر کاهش عرضه و دستکاری قیمت‌ها وارد جدالی لفظی شده بود.

🔻دو کشور بعد از یک جدال لفظی تند حتی به مرحله عمل رسیدند و هندوستان خرید خود از ریاض را به نحوی چشمگیر کاهش داد.

🔻اوپک‌پلاس در آخرین اجلاس خود نیز حاضر به افزایش جدی عرضه نشد و به همان افزایش قطره‌چکانی بسنده کرد.

🔻بسیاری از نهادها و تحلیلگران نسبت به کمبود عرضه نسبت به تقاضا در ماه‌های آینده هشدار داده و قیمت نفت را بالای ۸۰ دلار تخمین زده‌اند.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢سعودی‌ها برای مقابله با نفوذ ایران کمک نفتی به پاکستان را از سرگرفتند

🔻به گزارش گروه انرژی نفت خبر به نقل از فایننشال تایمز، در حالی که ریاض تلاش می کند با گسترش نفوذ منطقه ای ایران مقابله کند، این کشور با از سرگیری کمک های نفتی به پاکستان به ارزش سالانه حداقل ۱.۵ میلیارد دلار موافقت کرده است.

🔻سال گذشته پس از آنکه اسلام آباد ریاض را برای محکوم کردن موضع هند در مورد لغو وضعیت ویژه کشمیر تحت فشار قرار داد، عربستان از پاکستان خواست تا وام ۳ میلیارد دلاری خود را تسویه کند.

🔻اما پس از دیدار عمران خان، نخست وزیر پاکستان با محمد بن سلمان در ماه می ظاهرا تنش بین این دو متحد قدیمی تا حدود زیادی فروکش کرده است.

🔻خبرها از توافق نفتی عربستان و پاکستان در حالی منتشر می شود که ریاض در حال فشار بر آمریکا و قطر برای ایجاد جبهه ای متحد علیه ایران است. ریاض در ماه ژانویه به تحریم ۳ ساله اقتصادی علیه قطر پایان داد؛ اقدامی که از سوی کارشناسان تلاش برای راضی ساختن جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا تعبیر شد.

🔻یک مقام ارشد دولت پاکستان گفت: «روابط ما با عربستان نسبت به قبل بهبود یافته است. حمایت عربستان از ما در قالب تعویق پرداخت (پول نفت) خواهد بود. سعودی ها همچنین به دنبال از سرگیری طرح های سرمایه گذاری در پاکستان هستند.»

🔻پیشنهاد فعلی عربستان کمتر از نصف تسهیلات نفتی ۳.۴ میلیارد دلاری ای است که تا قبل از تیره شدن روابط بین دو کشور به پاکستان ارائه می شد.

🔻اما فهد رئوف، رئیس بخش تحقیقات موسسه اسماعیل اقبال در کراچی در این باره گفت: «هر کمکی به هر میزان می تواند مفید باشد، زیرا ما با بحران حساب جاری مواجه ایم. با توجه به افزایش قیمت نفت به بالای ۷۰ دلار هر میزانی از کمک (نفتی) را باید مغتنم شمرد.»

🔻حجم ذخایر ارزی پاکستان که در سال ۲۰۱۹ به حدود ۷ میلیارد دلار رسیده بود، پس از ورود این کشور به برنامه صندوق بین المللی پول به بیش از ۱۶ میلیارد دلار در ماه ژوئن امسال رسیده است.

🔻رابین میلز، تحلیلگر موسسه مشورتی قمر انرژی گفت: «عربستان و پاکستان متحد یکدیگر هستند، اما روابط آنها همواره با چالش هایی همراه بوده است. روابط ایران و پاکستان مستحکم تر از چیزی است که فکر می کنید.»

🔻وی با جالب توجه توصیف کردن همزمانی اقدام عربستان با افزایش احتمالی صادرات نفت ایران گفت: «سعودی ها به طور کلی در تلاش برای کاستن از اختلافات خود با کشورهای دوست هستند. آنها تلاش هایی را برای تحکیم روابط با آمریکا انجام داده اند و در حال از سرگیری روابط با قطر هستند.»

🔻به گفته احمد رشید، نویسنده کتاب "افغانستان، پاکستان و طالبان" عوامل مختلفی در از سرگیری کمک نفتی عربستان به پاکستان دخیل بوده، اما احتمالا عامل اصلی جلوگیری از غلطیدن ایران به زیر حوزه نفوذ تهران بوده است.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 پایان بهشت چین برای تولیدکنندگان نفت

🔻با وجود کاهش قابل توجه واردات نفت چین از عربستان در ماه می سال جاری اما این کشور خاورمیانه ‌ای همچنان بزرگترین صادر کننده نفت به چین به شمار می آید.

🔻به گزارش گروه انرژی نفت خبر از رویترز، بنا به آمار و ارقام به دست آمده است از گمرکات چین واردات نفت خام به این کشور از عربستان در ماه می سال جاری به نسبت مدت گذشته در سال قبل ۲۱ درصد کاهش نشان می‌ دهد اما ریاض همچنان و برای نهمین ماه متوالی بزرگترین صادر کننده نفت به چین محسوب می شود.

🔻گزارش اداره گمرکات چین نشان می دهد محموله های صادراتی عربستان به چین در ماه گذشته ۷.۲ میلیون تن یا به عبارت دیگر ۱.۶۹ میلیون بشکه نفت در روز بوده است.

🔻این میزان در ماه آوریل ۶.۴۷ بوده و در ماه می سال ۲۰۲۰ نیز رقم ۹.۱۶ میلیون تن را نشان می داده و بیانگر کاهش قابل توجه واردات نفت خام به چین از عربستان تلقی می شود.

🔻واردات نفت خام در چین فقط در قبال عربستان کاهش پیدا نکرده بلکه واردات از روسیه که دومین صادرکننده بزرگ نفت به چین به شمار می‌ آید نیز شیب نزولی داشته است. آمارها می‌ گویند میزان واردات نفت خام چین از روسیه در ماه می سال جاری رقم ۵.۴۴ میلیون تن یا به عبارتی ۱.۲۸ میلیون بشکه نفت در روز بوده است.

🔻با وجود آن که میزان خرید و واردات نفت به چین در سال ۲۰۲۰ و با وجود کاهش قابل توجه تقاضا به دلیل شیوع ویروش کرونا شیب صعودی داشت اما این کشور تصمیم گرفته که در سال جدید از رقم واردات نفت خام خود بکاهد.

🔻مهمترین دلیل در کاهش واردات نفت خام به چین از یک طرف به پر شدن مخازن نفت این کشور مربوط می‌ شود و از سوی دیگر ناشی از افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی است.

🔻به همین دلیل واردات نفت چین از اکثر تولید کنندگان کاهش داشته و بر همین اساس آمارها نشان می ‌دهد که میزان واردات نفت خام چین در ماه گذشته از امارات به نسبت مدت مشابه در سال قبل ۲۵ درصد کاهش داشته است.

🔻این موضوع همچنین نشان دهنده آن است که حجم واردات نفت چین از ایران که در اواخر سال ۲۰۲۰ به اوج خود رسیده بود وارد دوره ای از کاهش شده است.
ایران در اواخر سال ۲۰۲۰ و با پنهان کردن منشاء تولید نفت خود موفق شده بود رکورد جدیدی از صادرات نفت به چین را ثبت کنند.

🔻ایران در جریان این عملیات چنین تظاهر کرده که نفتی که از ایران به چین صادراتی شده در کشورهایی همچون عمان و امارات تولید شده است. به همین دلیل اطلاعات اداره گمرکات چین نشان می دهد که میزان واردات نفت از ایران طی ۵ ماه متوالی صفر بوده است.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 تحلیل| چرا نباید منتظر رفع تحریم های نفتی ونزوئلا بود؟

🔻با وجود گذشت ۶ ماه از ورود جو بایدن به کاخ سفید تحریم ‌های سنگین نفتی آمریکا علیه ونزوئلا که در دوران دونالد ترامپ رئیس ‌جمهور سابق آمریکا وضع شده بودند همچنان ادامه دارد و نشانه ‌ای از برداشته شدن آنها در کوتاه مدت دیده نمی شود.

🔻به گزارش گروه انرژی نفت خبر از بلومبرگ، تنش سیاسی بر سر نتایج انتخابات پارلمانی ونزوئلا در سال ۲۰۱۸ آغازگر موج تحریم‌ های آمریکا علیه صنعت نفت ونزوئلا بود.

🔻این تحریم ها باعث شدند تا با متوقف شدن خرید نفت ونزوئلا از سوی خریداران خارجی و همچنین توقف واردات بنزین به این کشور نه تنها وضعیت اقتصادی ونزوئلا در معرض فروپاشی قرار گیرد بلکه صنعت حمل و نقل این کشور نیز به دلیل کمبودهای ناشی از بنزین وارد بحران بی سابقه شود.

🔻با وجود انتقادهای مختلفی که جو بایدن در ایام کارزار انتخاباتی خود علیه سیاست خارجی دولت ترامپ به عمل آورده بود اما در شش ماهی که او وارد کاخ سفید شده است نشانه‌ای از کاسته شدن از تحریم‌های نفتی ونزوئلا دیده نمی شود.

🔻حقیقت آن است که سخت گیری های واشنگتن علیه کاراکاس به دوره جورج بوش در سال های ۲۰۰۲ به بعد مربوط می شود. بعد از کودتای نافرجام علیه هوگوچاوز که ونزوئلا آن را زیر سر آمریکا می دانست، روابط دو کشور به سطح بی ‌سابقه ‌ای از تیرگی گرایید.
در حالی که انتظار می رفت روابط خارجی آمریکا و ونزوئلا در دوره باراک اوباما بهبود پیدا کند اما این اتفاق رخ نداد در حالیکه روابط آمریکا با دولت های چپگرای منطقه آمریکای لاتین از جمله کوبا بهبود پیدا کرد.

🔻مهمترین مسئله ای که مانع از ترمیم مناسبات میان واشنگتن و کاراکاس در دوران باراک اوباما بود به نگرانی‌ های آمریکا از تغییرات سیاسی در ونزوئلا مربوط می شد.

🔻اگرچه اقدام هوگو چاوز رئیس جمهور سابق ونزوئلا برای تغییر قانون اساسی به قصد تثبیت قدرت سیاسی در این کشور با مخالفت مردم پای صندوق‌های رای مواجه شد اما تقریباً بسیاری از نیروهای مخالف در ونزوئلا از مدار قدرت حذف شدند. این موضوع مانعی مهم در راه احیای روابط سیاسی دو کشور ایجاد کرده بود.

🔻با افزایش تنش ها در ونزوئلا در دوران دونالد ترامپ سخت‌ گیری‌ های آمریکا علیه ونزوئلا وارد دوره جدیدی شد. در این ایام آمریکا خوان گوایدو رهبر مخالفان سیاسی در ونزوئلا را که مدعی پیروزی در انتخابات پارلمانی بود به عنوان نماینده رسمی این کشور مورد شناسایی قرار داد و همزمان صنعت نفت ونزوئلا به عنوان مهمترین منبع درآمد این کشور مورد تحریم قرار گرفت.
با تغییر دولت در آمریکا طراحان سیاست خارجی در این کشور همچنان گوایدو را به عنوان نماینده سیاسی در ونزوئلا به رسمیت می شناسند.

🔻در حقیقت همان موانعی که در دوران اوباما مانع از آن شد که روابط واشنگتن و کاراکاس ترمیم شود در طول زمان ادامه پیدا کرده و بعید به نظر می ‌رسد که دولت جو بایدن سیاست معتدلانه تری نسبت به باراک اوباما در قبال ونزوئلا در پیش گیرد.

🔻سیمون سارا تحلیلگر مسائل ژئوپلیتیک آمریکای لاتین در موسسه مطالعات استراتژیک اروپا می گوید هیچ مولفه ای که دولت بایدن را مجاب کند که تحریم ها علیه صنعت نفت در ونزوئلا را متوقف کند دیده نمی‌ شود.

🔻این تحلیلگر تاکید می‌ کند حتی گمانه ‌زنی ‌های قبلی مبنی بر آغاز مذاکره میان طرف‌ ها به قصد رسیدن به توافق نیز اشتباه از آب در آمده است.

🔻سارا تاکید می کند که در تمامی دوران مناقشه سیاسی میان آمریکا و ونزوئلا هرگز کاراکاس به مانند امروز تحت فشارهای داخلی و خارجی نبوده و به همین دلیل بایدن تصور می کند که فرصتی تاریخی به دست آورده است تا رفتار داخلی دولت در ونزوئلا را تغییر دهد به همین دلیل بعید به نظر می رسد که تا زمان تغییرات بنیادی در چهره سیاست داخلی در ونزوئلا تحریم‌های نفتی آمریکا علیه این کشور برطرف شوند.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 موسسه اعتبارسنجی مودیز:
کشورهای حاشیه خلیج‌فارس حداقل یک دهه دیگر به انرژی وابسته‌اند


🔻کشورهای صادرکننده نفت خلیج‌فارس حداقل تا یک دهه دیگر شدیدا وابسته به درآمدهای نفتی باقی می‌مانند تا اقتصادشان متنوع شود. آخرین برآورد موسسه اعتبارسنجی مودیز.

🔻به گزارش نفت‌خبر از رویترز بخش انرژی مهم‌ترین مهم‌ترین بخش اعتباری کشورهای شورای همکاری خلیج فارس باقی خواهد ماند.

🔻این گزارش می‌نویسد: "اگر قیمت نفت ۵۵ دلار باشد...انتظار ما این است که تولید هیدروکربن تنها درآمد دولت‌های شورای همکاری باقی خواهد ماند و در نتیجه تا یک دهه این کشورها به درآمد نفت وابسته خواهند بود."

🔻در همین حال این گزارش می‌افزاید برنامه برای توسعه بخش‌های جدید اقتصادی موجب رقابت میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس شده و مانعی در راه رشد این بخش‌ها است.

🔻بخشی دیگر از مشکل این کشورها هزینه‌های عمومی دولت و تعهدات آن در قبال شهروندان است؛ نظیر آموزش و بهداشت رایگان، که در ازای عدم مشارکت سیاسی به آن‌ها ارائه می‌شود و این مساله برای کاهش هزینه‌ها و سرمایه‌گذاری در دیگر بخش‌ها یا افزایش مالیات مشکل زا است.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 اس.اند.پی گلوبال چشم‌انداز قیمت نفت را ۵ دلار افزایش داد

🔻به گزارش نفت‌خبر این شرکت اطلاعات اقتصادی و تحلیلی می‌گوید نفت برنت به طور متوسط در سال ۲۰۲۱ به ۶۵ دلار خواهد رسید، در سال ۲۰۲۲ به ۶۰ دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۵۵ دلار.

🔻اس.اند.پی گلوبال می‌گوید تقاضای جهانی برای انرژی در حال بهبود است چراکه کشورها به وضعیت پیش از کرونا باز می‌گردند.

🔻همچنین خاطرنشان می‌کند که برخی جنبه‌های کرونا هست که احتمالا تقاضای سنتی سوخت‌های فسیلی را افزایش می‌دهد. از جمله استفاده بیشتر از وسایل نقلیه شخصی در مقابل وسایل نقلیه عمومی.

🔻با این حال گزارش این بنگاه گوشزد می‌کند که حرکت به سمت منابعرغیرفسیلی در اقتصاد جهانی وجود خواهد داشت و وابستگی جهان به آن را کاهش می‌دهد.

🔻این چندمین گزارشی است که درباره افزایش قیمت نفت در هفته‌های اخیر منتشر می‌شود.

🔻از جمله دیروز بانک‌اوآمریکا پیش‌بینی کرده بود که نفت احتمال ۱۰۰ دلاری شدن دارد. گلدمن ساکس از ابتدا بر این باور بود که نفت امسال ۸۰ دلار به بالاست.

🔻کشورهای مصرف‌کننده، از جمله هند و نیز مشاور اصلی کشورهای مصرف‌کننده آژانس بین‌المللی انرژی از اوپک خواسته‌اند برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت تولید خود را افزایش دهد.

🔻هنوز عکس‌العمل رسمی از سوی اوپک منتشر نشده است، تنها شاهزاده عبدالعزيز بن سلمان با افتخار به احتیاط اوپک در حفظ تعادل بازار گفت اوپک به تعهد خود برای تنظیم بازار پایبند است.

🔻در روزهای اخیر همچنین برخی رسانه‌ها از جمله بلومبرگ با اشاره به نتیجه انتخابات ایران و آینده برجام درباره بازگشت نفت ایران در کوتاه‌مدت ابراز تردید کرده که خود بر پیچیدگی‌های افزایش عرضه خواهد افزود.

🔻تحلیلگران معتقدند برای جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت نفت جهان به زودی محتاج نفت ایران خواهد بود.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 پوزش از تاخیر یک هفته‌ای کارِ "نفت‌خبر" و شروع کار از شنبه

🔻تحریریه نفت‌خبر به دلیل تاخیر در کار خبررسانی حوزه انرژی در یک هفته گذشته، پس از ۵ سال کار مداوم از شما همراهان عزیز عذرخواهی می‌کند.

🔻دلایل این تاخیر در قامت این پوزش کوتاه نیست؛ منت‌پذیر دوستان و همراهان گرامی نفت‌خبر هستیم و امیدوار بخشایش.

🔻کار خبررسانی صحیح و حرفه‌ای در حوزه انرژی وظیفه این رسانه بوده و هست و امیدواریم دوستان به اعتماد آشنایی ۵ ساله این عذر ناگفته را از ما بپذیرند و ملامتمان نکنند.

🔻نفت‌خبر طبق رسالت خبررسانی حرفه‌ای که بر خود مفروض می‌دارد از شنبه طبق روال گذشته کار خود را آغاز خواهد کرد.

💢 تحریریه نفت‌خبر
💢 وداع زنگنه با نفت جهان/ خداحافظ آقای وزیر!

🔻گرچه گفته بودیم که از شنبه کارمان را دوباره شروع می‌کنیم، اما وداع شیخ‌الوزرا با نفت جهان در جلسه امروز اوپک مانع شد که کار را به شنبه واگذاریم.

🔻نفت‌خبر هیچ وقت چک سفید امضا به وزیری و مدیری نداد. مطالب صفحه گواه این است. اما بیژن زنگنه را دوست داریم و از رفتنش ناراحتیم.

🔻چهره بین‌المللی و آبروی نفتی ایران به هیچ عنوان اغراقی درباره آقای وزیر نیست. چه خوب می‌شد اگر دولت ایران هم مثل بسیاری دولت‌های نفتی جهان دست به ترکیب وزارتی و تخصصی نفتش نمی‌زد تا می‌شد. تا جایی که زندگی اجازه می‌داد.

🔻نمونه ذکر کنیم؟ الکساندر نواک اکنون دیگر وزیر نفت نیست و معاون رئیس‌جمهور است. آن هم در کشوری به عظمت روسیه. اما جلسات اوپک را هنوز نواک می‌رود. معاون ولادیمیر پوتین.

🔻دست زدن به ترکیب کارشناسی وزارتخانه‌ای مانند نفت، از وزیر تا پایین‌تر کاری عرفی در جهان نیست‌. چه کنیم که ما عرف‌شکنیم.

🔻خداحافظ آقای وزیر. تعاریف وزرا و دبیرکل اوپک از شما موضوع جدیدی نبود که ما را به وجد بیاورد. به این توصیفات عادت داریم. به امید روزهای بهتر برای نفت ایران و مردم کشور.

https://www.tgoop.com/naft2016
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مرگ هزاران قطعه ماهی در هویزه

🔹فعالین محیط زیست با انتشار این ویدیو از مرگ هزاران قطعه ماهی در «شط‌عِلی» هویزه (غرب استان خوزستان) بر اثر کاهش آب و بستن سدها در بالادست خوزستان خبر دادند./ به نقل از عصر جنوب
⭕️زنگنه و اوپک؛ پایان شانزده سال حضور تأثیرگذار

📝حمیدرضا شکوهی

🔻همواره حسرت می‌خوردیم که ای‌کاش ما هم در کشورمان مدیران و وزیرانی تأثیرگذار در سطح مدیران و وزیران تأثیرگذار در مجامع بین‌المللی داشتیم. وزیرانی همچون زکی یمانی و علی النعیمی که در دنیا شناخته‌شده باشند و در مجامع جهانی، تأثیرگذار. اما شاید ندانیم که باسابقه‌ترین وزیر عضو اوپک در حال حاضر، وزیر نفت ایران است که روز پنجشنبه در یک‌صد و هشتاد و یکمین نشست عادی سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، آخرین حضور خود در اوپک را تجربه کرد. در این نشست با پخش نماهنگی، از حضور چندساله بیژن زنگنه به‌عنوان وزیر نفت ایران در اوپک قدردانی شد؛ نماهنگی که مملو از تعریف و تمجید دبیرکل اوپک و وزرای عضو اوپک از زنگنه بود.

🔻زنگنه نخستین بار به‌عنوان وزیر نفت ایران، پنجم آذرماه ۱۳۷۶ در نشست ۱۰۳ اوپک حضور پیدا کرد و این حضور تا نشست ۱۳۵ ادامه داشت. حضور زنگنه در اوپک در دولت روحانی هم از نشست ۱۶۴ آغاز شد و آخرینش نشست ۱۸۱ اوپک بود؛ پنجشنبه دهم تیرماه ۱۴۰۰. به‌جز هشت سالی که وزارت نفت ایران در دولت محمود احمدی‌نژاد، دوران بی‌ثباتی را پشت سر می‌گذاشت و زنگنه هم در نفت نبود، به مدت شانزده سال به‌عنوان وزیر نفت ایران در اوپک حضور می‌یافت. اسفندماه ۱۳۸۳، در آخرین ماه‌های وزارت زنگنه در دولت سیدمحمد خاتمی هم ایران میزبان نشست وزارتی اوپک بود که در شهر زیبای اصفهان برگزار شد تا در آن دوران باثبات سیاسی – اقتصادی، نام ایران هم به‌عنوان یکی از میزبانان نشست‌های وزارتی اوپک ثبت شود.

🔻کارنامه زنگنه هم مانند هر مدیر دیگری در جمهوری اسلامی، مملو از نقاط ضعف و قوت است. دو دوره هشت‌ساله وزارت زنگنه در نفت هم در دولت‌های سیدمحمد خاتمی و حسن روحانی، چندان شبیه به هم نبود و شاید بتوان دوران اول وزارت او را موفق‌تر دانست. اما یک‌چیز در این دوران تفاوتی نکرد و آن هم نقش تأثیرگذار زنگنه در اوپک بود. زنگنه همواره به‌عنوان یکی از وزرای نفت تأثیرگذار در اوپک شناخته می‌شد. حتی در دورانی که به دلیل تحریم‌های آمریکا، میزان صادرات نفت ایران به حداقل کاهش یافت، باز هم حضور زنگنه در نشست‌های اوپک توجه خبرنگاران و رسانه‌ها را به خود جلب می‌کرد چراکه به‌مرور زمان، زنگنه تبدیل به قدیمی‌ترین و بانفوذترین وزیر اوپک شده بود. جالب است که خود زنگنه، همواره می‌گفت نشانه قدرت هر کشور و هر وزیری در اوپک، بشکه‌های نفت تولیدی آن است. حالا فکر کنید که وزیری در نشست‌های اوپک شرکت می‌کند که کشورش به خاطر تحریم، صادرات اندکی دارد اما باز هم به خاطر نقش تأثیرگذارش، مورد اقبال رسانه‌هاست؛ آن هم خبرنگارانی که غالبا سابقه حضور بیش از ده سال در اوپک دارند و یادم هست یک‌بار زنگنه در اوایل دوران وزارتش در دولت روحانی در جمعی می‌گفت پس از هشت سال که به اوپک برگشته، خبرنگارانی را دیده که هشت سال پیش هم در اوپک بودند و می‌گفت ای‌کاش این ثباتی که خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی در اوپک دارند، خبرنگاران ایرانی هم در حوزه‌های تخصصی خود داشتند. به همین خاطر است که این میزان توجه رسانه‌ها در اوپک به وزیری همچون زنگنه، قابل‌تأمل است.

🔻سخنان و مواضع زنگنه در اوپک همواره مورد توجه رسانه‌ها قرار داشت. شاید مهم‌ترین نقطه قوت کارنامه زنگنه در اوپک، ماه‌ها پیش از برجام ثبت شد؛ زمانی که قرار بود تحریم‌ها لغو شود و زنگنه بارها و بارها از بازگشت قدرتمندانه نفت ایران به بازارها خبر می‌داد و برخی با دیده تردید به سخنان او نگاه می‌کردند. اما گذشت زمان نشان داد تدبیر زنگنه در اعلام چنین برنامه‌ای تا چه حد درواکسینه شدن بازار در مقابل افزایش عرضه نفت مؤثر بود؛ بطوریکه نفت ایران به‌راحتی در بازار جذب شد و این افزایش عرضه موجب سقوط قیمت نفت هم نشد.

🔻حالا دیگر زنگنه وزیر ایران در اوپک نخواهد بود اما صرف‌نظر از هر قضاوتی که درباره کارنامه داخلی زنگنه داشته باشیم، قطعاً نام او به‌عنوان یکی از تأثیرگذارترین و باسابقه‌ترین وزرای نفت اوپک ثبت خواهد شد. ای‌کاش در تمام مجامع بین‌المللی، نام مدیران برجسته ایرانی ثبت می‌شد که افتخاری برای کشورمان است. مدیرانی که در کشورمان بسیارند و ای‌کاش در جهت رشد و تقویت آن‌ها به دور از رویکردهای جناحی تلاش می‌کردیم تا حافظ حقوق و منافع ایران در مجامع بین‌المللی مختلف باشند./روزنامه اعتماد

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 اردوغان باز شاخ‌وشانه کشید؛
در مدیترانه هرکار لازم باشید می‌کنیم


🔻رجب طیب اردوغان امروز گفت ترکیه به اکتشاف نفت‌وگاز در دریای مدیترانه ادامه خواهد داد. ترکیه به این دلیل مدت‌ها است با یونان و قبرس به دلیل حضور خود در دریای مدیترانه سرشاخ است.

🔻به گزارش نفت‌خبر اردوغان با لحن خشن همیشگی خود در در استان ساکاریا گفت: "حقوق ما هرچه که باشد از این راه نشد از یک راه دیگر آن را تامین می‌کنیم."

🔻"اردوغان سپس اضافه کرد "و ما اکتشاف نفت و گاز در شرق مدیترانه، قبرس و تمام این مناطق انجام می‌دهیم."

🔻یونان و قبرس با حمایت اتحادیه اروپا این کار اردوغان را اشغال می‌دانند و سال گذشته میلادی تا پای رویارویی نظامی هم رفتند که با دخالت ناو جنگی فرانسه این مساله فیصله یافت.

🔻اما به هرحال اتحادیه اروپا تهدید کرده است که حضور ترکیه در مدیترانه اگر ادامه پیدا کند تحریم احتمالی اتحادیه را در پی خواهد داشت و از آنکارا درخواست شده که به "قانون" پایبندی داشته باشد.

🔻همچنین آنتونی بلینکن، که در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا سخن می‌گفت گفت که آمریکا در مقابله هر اقدام غیرقانونی در مدیترانه اعتراض خواهد کرد که اشاره صریحی به ترکیه بود.

🔻روابط ترکیه، کشور عضو ناتو به تازگی بر سر مسائل مختلف با غرب به هم ریخته است. از جمله خرید تجهیزات نظامی نظیر سامانه‌های S400 روسی که آمریکا هرکار کرد تر‌کیه راضی به ملغی کردن قرارداد آن نشد.

🔻همچنین برخی رفتارهای مرزی، نظیر مساله مدیترانه و دیگر رفتارهای اجتماعی نظیر خروج از پیمان خشونت علیه زنان انتقادهای بسیاری را در غرب علیه دولت اسلا‌م‌‌گرای اردوغان برانگیخته است.

https://www.tgoop.com/naft2016
🔷بزرگترین افسوس زنگنه

🔻بیژن زنگنه وزیر نفت در گفت‌وگویی کوتاه با شانا، ایرنا و ماهنامه ایران پترولیوم، گفته که دولت سیزدهم هر مشورتی بخواهد از آن دریغ نمی کند. او همچنین دلیل موافقتش با پذیرش مجدد وزارت نفت و بزرگترین حسرت خود را اینگونه بیان کرده است:

🔻من برای تحقق آرزویی بزرگ وزیر شدم و آن این بود که بتوانم تولید نفت و گاز کشور را بالا ببرم تا منابع حاصل از آن صرف توسعه و سرمایه‌گذاری در کشور شود، منتهی نگذاشتند این کار شود و من به آرزویی که برای کشورم داشتم تا به جایگاه نخست اقتصادی، فنی و فناوری در منطقه برسد آن‌گونه که در سند چشم‌انداز آمده، نرسیدم.

🔻دلم می‌خواست کشوری داشته باشیم که دیگران حسرت ما را بخورند. من تمام زندگی‌ام را برای رسیدن به این هدف صرف کردم و هرچه دست و عقلم رسید و استعداد داشتم برای تحقق آن گذاشتم، خودم و همکارانی که بیشتر آنها افراد شایسته، باهوش، توانمند و بااستعداد بودند، اما متأسفانه تقریباً در مقطعی نتوانستیم جلو برویم، من افسوس آن را می‌خورم که البته افسوس فایده‌ای ندارد.

🔻اما ناراحتم از این بابت که از نظر جایگاه جهانی و منطقه‌ای حق ما این نبود و ما خیلی باید جلوتر از این می‌بودیم. یک بار هم گفتم ۴۲ سال است که یک عده آدم در داخل و یک عده دشمن در خارج نگذاشتند تولید نفت ایران حتی به ۴ میلیون بشکه در روز برسد، در حالی که ما به‌راحتی می‌توانیم ۶ میلیون بشکه نفت تولید کنیم، نه اینکه این مقدار تولید به بودجه برود و نه اینکه نفت آن به‌صورت خام صادر شود، بلکه در صنایع پایین‌دستی از آن استفاده و درآمد عظیمی برای کشور ایجاد شود. با افزایش تولید نفت به این مقدار نزدیک ۳۰ میلیارد بشکه نفت تا سال ۱۴۲۰ اضافه می‌شود، این یعنی ۲ هزار میلیارد دلار درآمد جدید برای کشور ایجاد می‌شود که می‌تواند چهره فقر، بدبختی، بیکاری و عدم رشد را تغییر دهد، کشور را از نظر فناوری وارد دوران جدیدی کند، تولید ناخالص و درآمد سرانه را بالا ببرد و دست مردم در جیبشان باشد و با عزت زندگی کنند.

🔻از زنگنه پرسیده شده "شما ۴۲ سال در این کشور مسئولیت داشتید، سهم خود را در نرسیدن ایران به آرمان‌هایی که از آن صحبت کردید چقدر می‌دانید؟" و او اینگونه پاسخ داده است: من خودم را در همه‌ موارد مسئول می‌دانم، این‌گونه نیست که بگویم نبودم. به سهم خودم که بودم مسئول هستم و به‌هیچ وجه نمی‌گویم که مسئول نبودم.

https://www.tgoop.com/naft2016
⭕️سوءمدیریت و کفران نعمت؛ از خوزستان تا تهران

📝حمیدرضا شکوهی

🔻بارها به جنوب رفتم و هر بار غصه مردم جنوب را خوردم. از اهوازی‌هایی که مرکزنشینان خوزستانند تا اهالی آبادان و خرمشهر که هنوز به گذشته باشکوهشان افتخار می‌کنند. از مسجدسلیمان و گچساران که در یکی اولین چاه نفت خاورمیانه کشف شد و آن یکی شد بام نفتی ایران. از هویزه و سوسنگرد گرفته تا ماهشهر و ... نقطه مشترک درددل اهالی همه آنها این است که نفت زیر پایشان است و سهمی از نفت ندارند. یک زمانی به عنوان کسی که در پایتخت زندگی می‌کنم دلم می‌گرفت که مبادا سهم من از نفت خوزستان، بیشتر از آنهایی باشد که در خوزستانند و روی نفت...اما حالا مدتهاست که می‌دانم سهم ما هم بیشتر از آنها نیست. روزهایمان طوری می‌گذرد که در بهره‌گیری از منابع و ثروت‌های خدادادی، تفاوتی بین پایتخت‌نشین و خوزستانی و بوشهری و سیستانی و... نیست.

🔻همه اسیر سوءمدیریت شده‌ایم. سوءمدیریتی که این روزها در کم آبی و بی برقی و حتی در بی‌واکسنی خودنمایی می‌کند. یک سال اسیر سیل می‌شویم و سال بعدش اسیر خشکسالی‌؛ چون بلد نیستیم از سال پربارش استفاده کنیم. برق صادر می‌‌کنیم و از مابهتران، بیت‌کوین استخراج می‌کنند اما ما در خانه‌هایمان حداقل روزی دو بار برق نداریم! هفت نوع‌ واکسن کرونا رونمایی کرده‌ایم، شاید بیشتر از همه کشورهای جهان! اما هفت درصد از جمعیتمان هم واکسن نزده‌اند! اینها اگر سوءمدیریت نیست، اسمش را هر چه دوست دارید بگذارید اما در نتیجه تغییری ایجاد نمی‌شود.

🔻کشوری داریم که منابع نفت و گازش هنوز هم می‌تواند موتور محرکه اقتصاد باشد اما چهار دهه است به جز دو مقطع خیلی کوتاه، تولید نفتمان به روزی ۴ میلیون بشکه هم نرسیده و به عنوان دومین منبع گازی جهان، گازمان هم کفاف نیاز داخلی را هم حتی نمی‌دهد.

🔻دیگر فرقی ندارد در خوزستان و بوشهر، روی دریای نفت و گاز زندگی کنی، در سیستان و بلوچستان باشی که ساحل بینظیرش برای تامین درآمد بخش بزرگی از کشور کفایت می‌کند، یا مثل من در تهران باشی و دلت خوش باشد که در پایتخت زندگی می‌کنی. وقتی قدر داشته هایمان را ندانیم، نتیجه یکسان است. مثلا تحریم هستیم و برداشتن تحریم هم اولویتمان نیست و نتیجه‌اش می‌شود این درجا زدن در تولید نفت. چون نه می‌توانی سرمایه و تکنولوژی جذب کنی و نه میتوانی نفت صادر کنی. رودخانه‌های پرآب داریم اما اولویتهایمان را برای برداشت از منابع آب، منافع قومی و قبیله‌ای و استانی، و نه ملی، تعیین می‌کند که نتیجه‌اش خشکسالی در خوزستانی است که بیشترین رودخانه را دارد.

🔻در قرن بیست و یکم که کشورهای اطرافمان در حال جنگ برای پیشرفت هستند و حتی امارات هم برای حفظ منافع نفتی خود روی دست برادر بزرگترش عربستان بلند می‌شود، ما نه فکری به حال تحریم می‌کنیم و نه شعار داخلی‌سازی را آنگونه که باید عملیاتی کرده‌ایم؛ که اگر ذره‌ای به این شعارها عمل می‌کردیم لااقل در روزهای بی‌برقی، چراغهای راهنمایی چهارراههای شهرهایمان خاموش نمی‌ماند در کشوری که اکثر نقاطش ۳۰۰ روز از ۳۶۵ روز سال آفتاب است و می‌توان از انرژی خورشیدی استفاده کرد.

🔻ما مردمان کشوری هستیم اسیر سوءمدیریت که هنر اغلب مسئولانش نه فقط سوءمدیریت، بلکه کفران نعمت است. نعمتی که در ایران فراوان است و قدرش را نمی‌دانیم؛ از منابع خدادادی گرفته تا نیروی انسانی توانمندی که روز به روز میزان مهاجرتشان از ایران بیشتر می‌شود. اینجاست که فرقی ندارد در کجای ایران زندگی کنی؛ خوزستان یا تهران. هر جا که باشی، سوءمدیریت و کفران نعمت را با پوست و استخوان احساس می‌کنی و تنها می‌توانی آرزو کنی که آن مسئولانی که بالاتر نشسته‌اند و فقط مدام جایشان در صندلی‌ها عوض می‌شود، بیش از آنکه حرف بزنند، عمل کنند تا وضع مملکت از این که هست بدتر نشود؛ چون خسته شده‌ایم از شنیدن حرفهای تکراری و دلخوش بودن به امیدهای واهی...

https://www.tgoop.com/naft2016
⭕️انفجار در خط لوله انتقال نفت چشمه خوش به اهواز

🔻انفجار خط لوله ۲۰ اینچ انتقال نفت چشمه خوش به اهواز در ایستگاه خط لوله انتقال نفت و گاز بین روستاهای بیت عجم (مجاهدین) و مزعل ضمدی در بخش فتح‌المبین شوش حین انجام عملیات پیگرانی، متاسفانه موجب درگذشت سه نفر از کارکنان صنعت نفت و مصدومیت ۴ نفر دیگر که در اتاق مجاور در حال استراحت بودند شد.

🔻گزارشهای اولیه نشان می‌دهد دلیل این حادثه انفجار لانچر در حین عملیات توپک رانی بوده است.

🔻در پی این حادثه، بیژن زنگنه، وزیر نفت در نامه‌ای خطاب به مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران دستور رسیدگی فوری و جدی را برای بهبود حال مجروحان و آسیب‌دیدگان صادر کرد.

https://www.tgoop.com/naft2016
💢 آیا ناسیونالیسم عرب به پایان خود رسیده است؟

🔻 این دو سه رور تمامی تیترهای یک نفتی با موضوع تنش در اوپک بود. رویارویی جدی دو متحد قدیمی، امارات و عربستان که جلسه اوپک را نیمه‌کاره رها کرد و بازار را در ابهام گذاشت و قیمت را چنان بالا برد که در ۷ سال کسی به چشم ندیده بود.

🔻اما جدا از رویا رویی علنی و عددی میان دو متحد دیرینه آیا روابط در خلیج‌فارس در حال تغییر است؟ تکیه بر ناسیونالیسم عرب و ایران‌هراسی بالاخره پایانی دارد.

🔻ناسیونالیسم عرب قدرت خود را از دو تهدید ایران و رژیم اسراییل می‌گرفت. حالا حداقل یکی برطرف شده و با عادی سازی روبط تل‌آویو-ابوظبی یک پای آن می‌لنگد.

🔻ناسیونالیسم عرب در این چند دهه که گلی به سر مردم فلسطین نزد، در مواضع حساس به آن خیانت هم کرد و نمپ به زخم آن پاشید. قطعا عدم حضور آن دردی به مردم مظلوم فلسطین وارد نخواهد کرد، چه بسا دوایی هم باشد و گره‌گشایی را ساده‌تر کند.


🔻مذاکرات ریاض-تهران و عزم دو کشور که به نظر می‌رسد جدی است برای حل مشکلات می‌تواند پایه دوم این این بنا را هم فروبریزد.

🔻در صورت امضای برجام و عادی‌شدن روابط ایران و جهان، پایان دادن سعودی به فاجعه یمن، یا پایان درگیری‌های بی‌شمار منطقه‌ای ناسیونالیسم عرب باز هم تضعیف خواهد شد.

🔻دیگر دوران چهره‌هایی مثل عبدالناصر و صدام هم گذشته است که بر آتش قو‌م‌گرایی بدمند. کشوری مثل کویت از آغاز جنگ یمن و عدم مشارکت فعال در آن هم یکی دیگر از این عوامل موثر است.

🔻اردن و لبنان و سوریه که از ابتدا وارد این بازی نبودند. حالا با درگیری جدی و علنی امارات-عربستان که به قول خبرنگار بلومبرگ تا به حال اگر هم بود در پستو بود و امروز به شکل "شخصی و عمومی" درآمده است آدم وسوسه می‌شود فرض شکست ناسیونالیسم عربی را تقویت کند.

🔻چه بسا خاورمیانه جای بهتری بشود. چه بسا ناسیونالیسم عرب که این همه سال از سرچشمه‌هایی آبشخور داشت که در حال خشک شدن است در حال احتضار است و اگر این چنین است، خوش به حال خاورمیانه و مردم آن.

🔻خاورمیانه مدرن، بدون درگیری‌های رمانتیک قومی و قبیله‌ای قطعا جای بهتری برای سازش، گفتگو و رفتار عادی برحسب منافع واقعی ملت‌های آن است.


https://www.tgoop.com/naft2016
💢 قرض‌الحسنه؛ حربه ریاض برای کنترل "اقمار"
سعودی ۳ میلیارد دلار دیگر به پاکستان کمک نفتی می‌کند

🔻کشور تا خرخره در قرضِ پاکستان با سعودی قراردادی امضا کرده است تا وامی 4.5 میلیارد دلاری از بانک توسعه اسلامی ریاض در یافت کند. هدف از این کار کاهش کمبود نفت و گاز در پاکستان عنوان شده است که موجب قطعی برق و اختلال در تامین بنزین دارد.

🔻به گزارش نفت‌خبر از رسانه‌های پاکی این وام برای خریداری نفت خام، محصولات پتروشیمی، گاز مایع و دیگر محصولات صنعتی شیمیایی طی ۳ سال آینده درنظر گرفته شده است.
 
🔻این قرارداد را سازمان همکاری تجارت اسلامی، بازوی تجاری بانک توسعه اسللامی واقع در جده نهایی کرده است.

🔻احزاب مخالف بحران بدهی پاکستان را محصول سوءمدیریت نخست‌وزیر کشور، عمران خان می‌دانند. در سال ۲۰۲۰ بدهی پاکستان به رقم باورنکردنی ۲۳۳.۶۴ میلیارد دلار رسیده است.

🔻فرخ سلیم، استاد سیاست در پاکستان عدم برنامه‌ریزی و بی‌توجهی به زنجیره مکانیسم‌های عرضه را عامل این بحران می‌داند.

🔻همچنین مفتاح اسماعیل وزیر پیشین اقتصاد پاکستان دو لت عمران خان را مسئول مستقیم این بحران شدید می‌داند.

🔻کمبود انرژی تولید برق کشور را به شدت تحت‌تاثیر قرار داده است و همچنین خشکسالی موجب شده است پاکستان با کمبودی بیش از ۴۰۰۰ مگاواتی روبه‌رو باشد.

🔻سعودی همواره به کشورهای مسلمان نزدیک به عقاید و گرو‌های مورد پسند ریاض کمک‌های مالی عمده می‌کند و به این ترتیب آن‌ها را جزو اقمار خود نگه می‌دارد. از جمله در همین پاکستان در سال 2018 یک کمک 3 میلیارد دلاری به این کشور کرد.

🔻همچنین در سال ۲۰۱۹ به پاکستان قول سه سال تامین نفت کشور را داد تا هر وقت توانست هزینه آن پرداخت کند. البته به ظاهر این قرارداد بدون ذکر دلیل عمومی پس از یک سال از سوی سعودی ملغی شد.  

https://www.tgoop.com/naft2016
2025/01/03 09:49:36
Back to Top
HTML Embed Code: