Telegram Web
Forwarded from Aban
به کلیه دوستان توصیه میکنم فیلم « زمین را ببوس » تولید سال ٢٠٢٠
را ببینند. در این فیلم روشهای کاملا قابل اجرا برای معکوس نمودن روند تغییر اقلیم نشان داده شده.

«بازگرداندن کربن از هوا به خاک »
راز اصلی احیای زمین است. در مورد چگونگی این کار در این فیلم بطور مفصل صحبت شده است.👇👇👇👇👇
Forwarded from Alireza Shabani
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
زمین را ببوس با دوبله اختصاصی - کیفیت متوسط
🛡 پاسداشت میراث کهن برکه های سی سر؛ مطالبه سمن های خراسان رضوی

جمعی از نمایندگان سازمان های مردم نهاد استان خراسان رضوی با حضور در محوطه تاریخی مجموعه برکه های (تالاب) سی سر از توابع شهرستان نیشابور، خواستار پاسداشت و حفاظت از این میراث کهن شدند.

🔸 تالاب های سی سر با قدمتی بالغ بر ۲ میلیون سال، از چند برکه طبیعی در دامنه کوه هایی زه همین نام تشکیل شده که اگرچه در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در فهرست میراث طبیعی کشور قرار گرفته، اما توسعه فعالیت های معدنی در حریم و محدوده این برکه ها؛ این میراث طبیعی گرانقدر را در معرض خطر نابودی قرار داده است.

#تالاب_سی_سر
#NGO
#جمعیت_ناجیان_آب

@NajianAbNGO
♦️ علی بیت اللهی، مدیر بخش مرکز زلزله‌شناسی مرکز تحقیقات راه، در گفت و گو با «انتخاب»:

🔹 استان قم خیلی کوچک است و نسبت مساحت پهنای فرونشستی به کل استان؛ این استان جز استان‌های خطرناک فرونشست است

🔹کاشان یک آزمایشگاه بزرگ فرونشست است؛ شکاف‌های طاهر آباد و زندان جدید کاشان واقعا ترسناک است

🔹راه آهن سریع السیر اصفهان-تهران در مسیر فرونشست است؛ در ده سال عدد فرونشست در این منطقه به ۱ متر می‌رسد؛ هیچ مسیری نمی‌تواند در برابر ۱ متر فرونشست تحمل داشته باشد

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003V52
🆔 @Entekhab_ir
♦️ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی:

🔹 از نظر تعدد پهنه‌های فرونشست و وسعت درگیری سکونتگاه‌های شهری و روستایی، ایران رتبه اول جهانی را دارد

🔹از نظر عدد فرونشست هم جزو سه کشور اول دنیا هستیم

🔹۵۰ درصد سکونتگاه‌های جمعیتی کشور روی پهنه‌های فرونشست هستند

🔹زیرساخت‌های اصلی کشور شامل خطوط انتقال نفت، پتروشیمی، گاز، جاده‌ها، راه‌آهن‌ها و فرودگاه‌ها به طور گسترده‌ای در تلاقی با پهنه‌های فرونشست زمین واقع شده‌اند

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003VOV
🆔 @Entekhab_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
درود بر همه عزیزان گروه دیدن این کلیپ امیدوار کننده را توصیه میکنم
Forwarded from کانال کتاب
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎬فیلم کوتاه The Turning Point
کارگردان: Steve Cutts

انیمیشن «نقطه عطف» آخرین ساخته استیو کاتس به شکل تأمل برانگیزی انقراض بشر، گونه‌های جانوری و نابودی محیط زیست را از چشم‌اندازی دیگر به تصویر می‌کشد.

@ketab📚✏️
Forwarded from اسکان نیوز
🔻فشار برای انصراف شهرداری از ادامه رودپارک چهل‌بازه!

۱۵ دی ماه تجمعی اعتراضی نه چندان بزرگی در مقابل شهرداری مشهد تشکیل شد.

مدیران شرکت فلات توس با دعوت از سهامداران این شرکت با راه اندازی این تجمع قصد داشتند به شهردار فشار بیاورند تا تن به خواسته‌هایشان بدهد.

علت این تجمع و سردادن شعارهایی علیه شهردار، عدم همکاری شهردار با تصاحب و‌تملک رودخانه غیر قانونی رودخانه چهل بازه
فساد فلات توس در چهل بازه
شرکت فلات توس سالها در فساد پرونده چهل بازه نقش دست پشت پرده را بازی می‌کرد.

حسب اطلاعات موجود، این شرکت ادعا کرده است که در سال ۱۳۸۲ میزان ۱۱۵ هکتار از بستر سیلابی رودخانه چهل بازه مشهد را از شخصی به نام عبدالجواد محمدیان خراسانی خریداری نموده است.

این در حالی است که این ادعا با هیچ یک از مسلمات منطقی همخوان نیست، آنها ادعا کرده‌اند ۸ میلیارد تومان از تعدادی از کارکنان جهاد کشاورزی استان جمع‌آوری کرده‌اند و پول معامله را از این طریق بدست آورده‌اند در حالی که حقوق کارمندی در آن سال‌ها ماهانه حتی به ۲۰۰ هزارتومان هم نمی‌رسید که البته بیستم ماه تمام می‌شد پس برای تامین این مبلغ توسط پس انداز حقوق کارمندی احتمالاً پس انداز کل کارمندان کشورمان هم کافی نبوده! نکته دیگر اینکه محمدیان از سال ۱۳۵۷ طی حکم دادگاه انقلاب تهران ممنوع‌المعامله بوده و کلیه اموالش مصادره بود. اخیراً نیز ورثه مرحوم محمدیان طی نامه‌ای به محسنی‌اژه‌ای، رییس قوه قضائیه نسبت به این ادعا شکایت کرده و صراحتاً بیان کرده‌اند که هیچ‌گاه مالکیت یا ادعایی نسبت به بستر سیلابی رودخانه چهل بازه نداشته و ادعای خرید رودخانه از مرحوم را کذب محض اعلام نموده‌اند.

بهر تقدیر با حمایت‌های مصدق کهنمویی، معاون اول سابق قوه قضائیه و برخی دیگر از مقامات حوزه ستادی قوه قضائیه و با یک دستور اداری بسیار پر ابهام و سئوال برانگیز سند مالکیت رودخانه بنام نهاد‌های حکومتی ( ۷۰ درصد بنیاد شهید و امور ایثارگران و ۳۰ درصد ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی ره) صادر شد.

این اقدام برخی مقامات قوه قضائیه، با اعتراض مجامع و محافل علمی و فعالان محیط زیستی کشور مواجه شد و البته هنوز هم ادامه دارد. همچنین حملات فراوانی از سوی نمایندگان وقت مجلس و مردم و دوست داران محیط زیست به علی اکبر محرابیان وزیر نیروی قبلی وارد شد و این ابهام ایجاد شد که وی عمداً چشمانش را نسبت به این فاجعه بست و اجازه داد بستر رودخانه به تاراج برود تا خوش خدمتی به همکاران سابق خود در ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ره کرده باشد، که البته با فرایندی که اتفاق افتاد، چندان هم دور از ذهن نبود.

شرکت فلات توس به‌عنوان بازیگر اصلی این فاجعه که در پشت پرده فعالیت می‌کرد هیچ‌گاه هیچ دعوایی طرح نکرد بلکه طی یک ائتلاف مخفیانه بنیاد شهید و ستاد اجرایی را با خود شریک کرد و هرسه باهم اتحادی قدرتمند را برعلیه وزارت نیرو تشکیل دادند، نهادهای حکومتی طرح و پیگیری موضوع در دادگاه انقلاب اصل ۴۹ قانون اساسی را برعهده گرفتند و شرکت فلات توس هم راه‌اندازی تجمعات خیابانی و فشار نقطه‌ای به مدیران مربوطه را. اینگونه، احتمال شکست خوردن ائتلاف برای رودخواری به صفر رسید.

مسئولان از ترس مشکلات امنیت اجتماعی سعی بر آرام کردن آنها داشته و هر از گاهی امتیازاتی نیز به آنها دادند.

شامخ‌ترین آنها «محسن داوری» فرماندار بسیار تندروی مشهد بود که کمتر از ۲۰ روز پس از انتسابش و در اولین مواجهه با تجمعات شرکت فلات توس بلندگوی آنها را بدست گرفت و وعده داد رودخانه را از شرکت آب منطقه‌ای گرفته و به آنها بدهد و متأسفانه سنگین‌ترین ضربات ممکن را بر پیکره نیمه جان این پرونده وارد کرد.

نهادهای حکومتی آنگونه که پیش‌بینی می‌شد به مصلحت عموم مردم عمل نکرده و اقدام به انتقال مالکیت رودخانه به شرکت فلات توس کردند. اما رودخواری مراحل خاص خود را دارد، نخست بدست آوردن سند مالکیت، سپس تغییر کاربری، پس از آن انبوه‌سازی و …

اکنون پس از مغلوب شدن شرکت آب منطقه‌ای نوبت شهرداری مشهد است که آماج حملات ائتلاف آهنین قرار گیرد تا تن به تاراج رودخانه و رودپارک چهل بازه دهد!

اما به نظر نمی‌رسد فشارها بر شهرداری همچون گذشته عمل کند چرا که شهرداری میلیاردها تومان هزینه کرده و رودخانه چهل بازه را مبدل به رودپارک نموده و کوچکترین اهمالی در مواجهه با آنها می‌تواند منجر به از دست رفتن این ثروت ملی گردد.

مطابق اصل ۴۵ قانون اساسی رودخانه‌ها از زمره مشترکات عمومی و متعلق به مردم بوده و صرفاً مدیریت این ثروت‌های ملی به دولت سپرده شده است، از این رو به هیچ عنوان قابلیت تصاحب و‌تملک توسط اشخاص و نهادهای حکومتی را ندارد و هرگونه تجاوز و تعدی به بستر رودخانه‌ها جرم شناخته شده و مجازات قانونی دارد./صبح امروز

@eskannews_com
instagram.com/eskannews
🔵 اکران مستند تالان در پایتخت فرهنگ و ادب

به مناسبت هفته هوای پاک، صبح امروز مستند "تالان" روایتی از آب های زیرزمینی ایران در سالن همایش شرکت تعاونی دامداران در شهرستان نیشابور اکران شد.

🔺 در این آیین که با حضور جمعی از کشاورزان، مسئولان جهاد کشاورزی، امور آب، محیط زیست، دانش آموزان و معلمان نیشابوری برگزار شد، مهدی جمشیدی مدیرعامل سازمان مردم نهاد جمعیت ناجیان آب و فرشته تقی زاده عضو هیات مدیره شبکه سمن های محیط زیستی خراسان رضوی به ارائه توضیحاتی در خصوص دغدغه و هدف از ساخت این مستند پرداختند.

🔻 گفتنیست مستند تالان به کارگردانی محمدصادق دهقانی، به سفارش سازمان مردم نهاد جمعیت ناجیان آب ساخته شده که علاوه بر اکران در سینمای مستند کشور موفق به کسب جوایز متنوعی در جشنواره های هنری شده است.
#مستند_تالان

@NajianAbNGO
2025/01/27 02:13:36
Back to Top
HTML Embed Code: