Telegram Web
«ژنرال دلا رُوِره» تجدید چاپ شد.

ایندرو مونتانللی، روزنامه‌نگار و تاریخ‌نویس ایتالیایی، یکی از روزنامه‌نگاران برجستۀ ایتالیا در تمامی قرن بیستم به‌شمار می‌رود. مونتانللی در اوایل دهۀ ۱۹۳۰ از دانشگاه فلورانس در رشتۀ حقوق فارغ‌التحصیل شد. پایان‌نامۀ او دربارۀ اصلاحات انتخاباتی بود که حزب فاشیست موسولینی به‌راه انداخته بود. پایه و اساس نظریۀ او در این پایان‌نامه این بود که فاشیست‌ها، به‌جای هر گونه اصلاحات، کل فرایند انتخابات را از میان برداشته‌اند. اما مونتانللی، طی اقامتی کوتاه در شهر گرونوبل (فرانسه) و تحت تأثیر فضای فرهنگی آن دیار، به این نتیجه رسید که به‌جای حقوق بایستی به کار روزنامه‌نگاری بپردازد.
پس از ۱۹۳۵، وقتی موسولینی دستور توقیف «اونیورساله» و سایر مجله‌ها و روزنامه‌های افشاگر را صادر کرد، مونتانللی از فاشیسم رویگردان شد. با شروع جنگ جهانی دوم از جبهه‌های گوناگون با چند روزنامه به همکاری پرداخت. چندی بعد عازم بالکان و یونان شد و از مشارکت نیروهای ایتالیایی در آن جبهه‌ها گزارش‌هایی فرستاد. اینجا بود که وی تصمیم گرفت به پارتیزان‌ها بپیوندد و علیه فاشیست‌ها سلاح برگیرد.
مونتانللی در آخرین سال حاکمیت موسولینی در میلان به زندان فاشیست‌ها افتاده بود که با شخصیت اصلی این داستان آشنا شد؛ قالتاقِ کلاهبردارِ قماربازی که نازی‌ها می‌کوشند با استفاده از او در صفوف مبارزان آزادیخواه نفوذ کنند، اما نتیجهٔ دیگری می‌گیرند. کلاهبردار نقش قهرمان نهضت آزادی را چنان خوب بازی می‌کند که ناگهان تصمیم می‌گیرد «کار» را قهرمانانه به پایان برساند مبادا که مفهوم «قهرمان» در میان همقطارانی که قرار است در کنارشان اعدام شود خدشه بردارد؛ مثالی از انسان‌های عادیِ عصر ظلمت که در لحظه‌ای از زندگی تحولی ژرف را تجربه می‌کنند و از زندگیِ خود طرحی غیرمنتظره و غیرعادی می‌آفرینند.

ژنرال دلا رُوِره | ایندرو مونتانللی | ترجمۀ وازریک درساهاکیان | نشر نو، چاپ سوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۹۶ صفحه، قیمت: ۱۲۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
از جهات بسیاری، کمونیسم مارکسیستی می‌تواند ایدئولوژی‌ای دینی محسوب شود. این ممکن است حکمی غیرمعمول به نظر برسد، زیرا دشوار است ایدئولوژی‌ای بیابیم که بیش از مارکسیسم به‌شیوه‌ای ستیزه‌جو ضددین باشد. اما کمونیسم مارکسیستی الگوهای آخرالزمانی مسیحی را تکثیر می‌کند: صرفاً خدا با تاریخ و بشریت جایگزین می‌شود. همان‌طور که در یک دکترین بازگشت ثانی مسیح نشانگر پایان آرمانشهری روزگاران است، تفکر کمونیستی پایان تاریخ را در زمانی که جامعه نهایتاً به به‌اصطلاح «والاترین مرحلۀ» خود می‌رسد، انتظار می‌کشد. اما مارکس دربارۀ اینکه این آرمانشهر ممکن است چگونه به‌طور عيني محقق شود، چیزهای اندکی نوشت. این کار او بسیار زیرکانه بود، زیرا مقداری راز آمیزی ایجاد می‌کند. سرنخ‌های انگشت‌شماری البته اینجا و آنجا پراکنده شده‌اند، مثلاً اینکه جامعه از هر کس مطابق توانایی‌اش دریافت خواهد کرد و هر کس را مطابق نیازش تأمین خواهد کرد. نیز آرمانشهر علی‌الظاهر جامعه‌ای خواهد بود که در آن افراد خواهند توانست خود را در جهات مختلفی رشد دهند، نه آنکه به یک شغل مشخص محدود شوند، چیزی که مارکس آن را شدیداً محدودکننده می‌دانست.

فلسفۀ آزادی | لارس اسونسن | ترجمۀ نوید رشیدیان | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۹۱صفحه، قیمت: ۴۰۰.۰۰۰ تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
به‌زودی...

رژیم حاکم بر سرزمینی خیالی در منطقهٔ خلیج فارس سقوط کرده است و دولتی دموکراتیک زمام امور را در دست گرفته است. اوضاع داخلی کشور به هم ریخته و مواضع همسایگان نسبت به استقرار یک نظام دموکراتیک در خاور نزدیک متفاوت است. شاه ایران حامی سرسخت دولت انقلابی است، اما مقامات عربستان سعودی برای زیر سؤال بردن مشروعیت آن از هیچ کوششی فروگذار نمی‌کنند. در چنین شرایطی است که استفانی هیدریش، مشهورترین و پرطرفدارترین مانکن جهان، دعوت می‌شود تا چهره‌ای مدرن از نظام جدید به جهانیان بنمایاند. سفر استفانی به‌خوبی پیش می‌رود و او آماده می‌شود تا به پنت‌هاوسش در منهتن نیویورک بازگردد، اما در آخرین لحظه اتفاق هولناکی رخ می‌دهد که نه‌تنها جان استفانی بلکه حیات دموکراسی نوپا را نیز به خطر می‌اندازد...

@nashrenow
استیون هاوکینگ، فیزیک‌دان و کیهان‌شناس انگلیسی، دربارۀ برخورد احتمالی بیگانگان فضایی با تمدن ما گفته بود: «اگر بیگانگان زمانی به دیدار ما بیایند، به گمانم نتیجه‌اش کمابیش همان چیزی خواهد شد که با رسیدن کریستوف کلمب به آمریکا روی داد، و برای بومیان امریکا خیلی خوب تمام نشد.»
انتخاب طبیعی فقط فردی به وجود می‌آورد که برای تأمین نفع شخصی با دیگران بجنگد، اما اگر آن‌گونه اجتماعی باشد و در گروه زندگی کند، ممکن است بتواند این منفعت‌طلبی را به سطح گروهی ارتقا دهد که برای تأمين منافع خود با گروه‌های مشابه دیگر خواهد جنگید. حتی اگر ائتلافی هم میان دو یا چند گروه شکل بگیرد، می‌توان انتظار داشت که این همکاری برای رقابت با گروه یا گروه‌های دیگر باشد. به همین دلیل بود که کاشفان اروپایی امریکا، در حالی که با خودشان بسیار مؤدبانه رفتار می‌کردند بومیان را از دم تیغ گذراندند. به گفتۀ ریچارد الکساندر، روی دیگر سکۀ «دوستی درون‌گروهی» معمولاً «دشمنی میان‌گروهی» است. با همین منطق می‌توان انتظار داشت که در آن گونۀ بیگانۀ فضایی که خود را به زمین رسانده اتحادی علیه ما شکل بگیرد، و از آنجا که او زودتر به ما رسیده تا ما به او، می‌توان انتظار داشت که از نظر فناوری بسیار پیشرفته‌تر از ما باشد.

حلقۀ گسترنده | پیتر سینگر | ترجمۀ کاوه فیض‌اللهی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، سی + ۲۸۱ صفحه، قیمت: ۴۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
چیزی که فوکو را چنین مورخ مهم و قابل‌توجهی می‌سازد، تعهد او به بازاندیشی و نه تحقیر و دست کم گرفتن گذشته -‌به مثابه‌- تاریخ است. هر چیزی گذشتۀ خود را دارد، همان‌گونه که تاریخی دارد - هر کنش، شخص، اندیشه، رویداد، مکان، فرایند، ایده و متن. اما گذشته -به مثابهٔ- تاریخ برای هر یک قالب‌پذیر، غیرقطعی و متغیر، و نه ثابت است. تاریخ چیزی نیست که یک بار و برای همیشه معین شده یا دائمی باشد. همواره در جریان است همیشه دستخوش چشم‌انداز و دیدگاه و گهگاه در معرض هزل و هجو است. برای اینکه مبادا تردیدی وجود داشته باشد، باید بگویم که به گمان من آثار و نشانه‌های گذشتۀ واقعی همچنان موجود است، اما گذشته و مصداق‌های آن تنها چونان یک متن، قرار گرفته در یک گفتمان، در درون یک اپیستمه، و درک‌شده توسط مورخی درگیر که آن را برای یک خواننده/مؤلف درگیر بازنویسی و تنظیم میکند قابل‌دسترس است. این داوری‌ای است که مایلم به‌عنوان یک خواننده/مؤلف درگیر، از کار فوکو فهمیده شود. گذشته مهم است، اما فوکو مانند نیچه می‌پذیرد که تمام ادعاهای تاریخ، به میزان کم یا زیاد باید ساختگی باشد.

مفهوم‌شناسی تاریخ | آلان مانزلو | ترجمهٔ‌ سیدهاشم آقاجری، بهزاد کریمی | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، چهل و هشت + ۴۰۴ صفحه، قیمت: ۵۰۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
‌‌«خطاب به عشق: دفتر اول» تجدید چاپ شد.

احتمالاً هیچ مخاطبی لحن عاشقانهٔ آلبر کامو را تا پیش از انتشار این نامه‌ها نه خوانده بود نه تصور کرده بود. حالا با انتشار این نامه‌ها پرتوِ تازه‌ای بر همهٔ آثار و بر شخصیت آلبر کامو افکنده می‌شود. کاموی عاشق هم یادآور کامویی‌ست که می‌شناخته‌ایم هم چهره‌ای سراسر تازه از اوست. چهره‌ای که شاید هیچ‌وقت از نویسندهٔ «بیگانه» و «طاعون» تصور نمی‌کرده‌ایم. برعکسِ آیدا و طاهره و چند معشوق دیگر که بیشتر «مخاطب» نامه‌های عاشقان مشهورشان بوده‌اند، «ماریا کاسارس» پاهم‌پای کامو می‌نویسد و افق‌های تازه‌ای نه «به‌واسطهٔ او» که «به‌دست او» پدید می‌آید. گاه چنان جانانه می‌نویسد که از نویسندهٔ مشهور نیز پیش می‌افتد. در دفاع از جمهوری‌خواهان اسپانیا علیه دیکتاتورِ وقت، فرانکو، بیانیه می‌نویسد، کامو ترجمه می‌کند. ناز بنیاد می‌کند، کامو بر باد می‌رود. گاه حسادت کامو را بی‌رحمانه شعله‌ور می‌کند و انگار سرمست می‌شود از اینکه در شعله‌گاه گدازه‌های جانِ او زنانگی‌اش را صیقل می‌زند ــــ کسی که بیش از آنکه معشوقهٔ آلبر کامو یا دختر رئیس‌جمهور اسپانیا باشد، زنی‌ست متکی‌به‌خود و رها از انقیاد. در نامه‌ها، لحظات اختفا و آفرینش مردی سل‌گرفته و مضطرب و دل‌نازک را در پس چهرهٔ افسانه‌ای آلبر کامو می‌بینیم. دقایق ابرآفتابی زنی نازنین را نظاره می‌کنیم جسور و خویشتن‌دار که بیش از هر کس دیگری تداعی‌گر «اُرفه» ژان کوکتو است.


خطاب به عشق؛ نامه‌های عاشقانۀ آلبر کامو و ماریا کاسارس | ترجمۀ زهرا خانلو | نشرنو، چاپ هفدهم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، دوازده + ۲۶۳ صفحه، #تجدید_چاپ

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
◙ سیارۀ ما جایی‌ست بی‌تابانه در جنب‌وجوش، که ریخت و ترکیبش مدام تغییر می‌کند. اگر به‌سرعت در اعماق زمان به عقب برگردیم، قاره‌ها را می‌بینیم که بی‌شمار پیکربندی گوناگون می‌یابند و مکرر در مکرر  بر اثر شکاف خوردن‌های گستردۀ اقیانوس‌ها و بعد کوچک و ناپدید شدنشان به هم می‌پیوندند و جوش می‌خورند تا دیگربار از هم بگسلند.

◙ شاخۀ آدمیزاد از درخت تبارزایی که انسان‌تباران نامیده می‌شود، زیرمجموعهٔ گروه حیوانی گسترده‌تر نخستیان است. نزدیک‌ترین خویشاوندان ما که در قید حیات‌اند شامپانزه‌ها هستند. یافته‌های علم ژنتیک حاکی از آن است که تمایز ما از شامپانزه‌ها فرایندی دیرینه و درازمدت بوده که از حدود ۱۳میلیون سال قبل آغاز شده و با میان‌زادگیری احتمالا تا  میلیون سال پیش ادامه یافته است.

◙ نیم میلیون سال پیش بریتانیا جزیره‌ نبود. هنوز بخشی از اروپای قاره‌ای بود، کاملاً متصل به فرانسه، مثل دوقلوهای به‌هم‌چسبیده، با برزخی پیشرونده در میانۀ دووِر و کاله.

◙ اعتقاد بر این است که ظهور تمدن در مصر باستان نیز نتیجۀ تغییرات اقلیمی بوده است. اساساً در طول دورۀ میان‌یخساری واپسین، شمال افریقا بسیار مرطوب‌تر بوده است: گُله‌به‌گُله دریاچه‌های بزرگ و سامانه‌های رودخانه‌ایِ سخاوتمندانه گستریده، که صحرای بزرگ را با سبزه‌زاران و درختستان‌ها به رنگ سبز درمی‌آوردند.

سرآغازها | لوئیس دارتنل | ترجمۀ سحر یوسفی، مانی پارسا | نشرنو، چاپ چهارم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، ۴۸۰ صفحه، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
شهر گندیده، شهر پست و کریه. شهر مغموم: نورهای مغموم در خیابان‌های مغموم، دلقک‌های مغموم در موزیکال‌های مغموم، صف‌های مغموم در برابر سینماهای مغموم، مبل‌های مغموم در مغازه‌های مغموم، ایستگاه‌های سیاه راه‌آهن، پادگان‌ها، انبارها، میخانه‌های شومی که در امتداد بولوارهای اصلی به دنبال یکدیگر ردیف شده‌اند، ویترین‌های وحشتناک. شهر پرهیاهو یا خالی از رفت‌و‌آمد، رنگ‌پریده یا عصبی. شهر چاک‌چاک، یغمادیده، لکه‌دار، شهری که اینجا و آنجایش علائم ورود ممنوع و میله‌ها و فنس‌ها و قفل‌ها سر برآورده‌اند. شهری که محل انباشت استخوان اجساد است: بازار‌بزرگ‌های فاسد، حلبی‌آبادهایی به هیأت مجموعه‌های مسکونی بزرگ، محدودۀ قلب پاریس، وحشت تحمل‌ناپذیر بولوارهایی که پاتوق مأموران پلیس‌اند: اوسمان، مارانتا، شارون.

مردی که خواب است | ژرژ پرک | ترجمۀ ناصر نبوی | نشرنو،  چاپ سوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۲۷ صفحه، قیمت: ۱۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
دوشیزه کورمون، حرف زدن را یکی از وظایف خود می‌دانست: نه بدین خاطر که وراج بود؛ خوشبختانه فکرش بسیار نارسا بود و برای بحث کردن چیز زیادی در چنته نداشت؛ بلکه می‌پنداشت با این کار یکی از وظیفه‌های اجتماعی خود را ادا می‌کند که مذهب برای خشنود ساختن اطرافیان به آن فرمان می‌دهد. چنین تکلیفی آنقدر در چشم او مهم می‌نمود که دربارۀ این نکته از آداب‌دانی ساده و صادقانه با راهنمای مذهبی خود، کشیش کوتوریه مشورت کرده بود. این کشیش پیر که در مورد فریضه‌های مذهبی بسیار سختگیر بود، با وجود اعتراف فروتنانۀ مرید خود به اینکه ذهن خویش را به تلاش درونی طاقت‌فرسایی وامی‌دارد تا چیزی برای گفتن بیابد، تمامی یک فصل از کتاب فرانسوا دو سال قدیس را در زمینهٔ وظایف زن والاتبار و شادی مؤدبانۀ زنان مؤمن مسیحی برای او خوانده بود، که بایستی سختگیری‌شان را در درون خویش نگاه دارند و در خانۀ خود مهربان باشند و به گونه‌ای رفتار کنند که همنوعشان به هیچ وجه احساس کسالت نکند.

□  پیردختر | اونوره دو بالزاک | ترجمۀ محمدجعفر پوینده | نشرنو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۷۰ صفحه، قیمت: ۱۹۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
ذهن انسان چگونه می‌تواند جهان خارج را بازنمایی کند؟ فکر چیست و آیا مطالعهٔ علمیِ آن ممکن است؟ آیا باید ذهن را نوعی ماشین تلقّی کنیم؟ آیا ذهنْ کامپیوتر است؟ آیا کامپیوتر می‌تواند فکر کند؟ تیم کرین بدون مفروض داشتن هیچ دانش پیشین در فلسفه و رشته‌های مرتبط با آن، پای در راه پاسخ دادن به این پرسش‌ها و برخی پرسش‌های دیگر می‌نهد.

ذهن مکانیکی، از زمان نخستین چاپ، برخی از مهم‌ترین نظرات فلسفهٔ معاصرِ ذهن را به هزاران نفر معرفی کرده است. کرین نظرات بنیادینی را توضیح می‌دهد که بر هر سه حوزهٔ فلسفهٔ ذهن، هوش مصنوعی و علوم شناختی تأثیرگذارند: چیستی مسألهٔ ذهن ـ بدن؛ چیستی کامپیوتر و چگونگی کار کردنِ آن؛ چیستی فکر، و شرایط تحقق فکر در کامپیوتر یا ذهن.

ذهن مکانیکی برای علاقه‌مندان به ساز و کارهای ذهن اثری است مفهوم، و برای آنها که فلسفهٔ ذهن، فلسفهٔ روان‌شناسی یا روان‌شناسی‌شناختی می‌خوانند یک خواندنیِ ضروری.

ذهن مکانیکی | تیم کرِین | ترجمۀ مینو زمانفر، احمد لطفی | ویراستهٔ مصطفی ملکیان | نشرنو، چاپ دوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد نرم، سی و دو + ۴۱۵ صفحه، قیمت: ۲۵۰.۰۰۰تومان، #پیشنهاد_کتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
اصلاح نژاد جنبشی بسیار بلندپروازانه برای بهبود ترکیب ژنی نژاد انسان بود. این واژه را که به معنای «به‌زاد» است در سال ۱۸۸۳ سر فرانسیس گالتون، پسرعموی چارلز داروین، ابداع کرد که روش‌های آماری را در مطالعۀ وراثت به کار برد. وی بر این باور بود که استعداد و شخصیت با وراثت تعیین می‌شود و فکر می‌کرد که می‌توان «با ازدواج‌های حساب‌شده در طول چندین نسل پیاپی، نژادی بسیار بااستعداد از انسان را تولید کرد.» او خواستار این بود که اصلاح نژاد را «همچون دینی جدید در وجدان ملی جای دهند» و افراد بااستعداد را تشویق کنند تا همسران خود را با توجه به اهداف اصلاح نژاد انتخاب کنند. «آنچه را طبیعت کورکورانه، آهسته و بی‌رحمانه انجام می‌د‌‌هد، انسان می‌تواند با تدبیر، سریع و مهربانانه انجام دهد ... به نظر من بهبود این سرمایه عالی‌ترین هدفی است که باید به شیوه‌ای معقول به دنبالش باشیم.»

انسان بی‌نقص: اخلاق در عصر مهندسی ژنتیک | مایکل سندل | ترجمۀ افشین خاکباز | نشر نو، چاپ ششم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۱۴۴صفحه، قیمت: ۱۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
دیگر امر بر این دایر نیست که بدانیم کجا می‌رویم یا اینکه با قوانین درونی پیشرفت تاریخ همگام شویم. به جایی نمی‌رویم و تاریخ مسیر از پیش بوده‌ای ندارد. نباید هیچ‌چیز از تاریخ انتظار داشت یا چیزی را فدای آن کرد. دیگر امر بر این دایر نیست که خود را قربانی راهی برین کنیم که بازخرید رنج‌هامان باشد و بهای فداکاری‌هایمان را با بهره بپردازد. از این پس، برعکس امر بر این دایر است که ما چه می‌خواهیم و در جست‌وجوی چه هستیم. منطق سرمایه ما را تا آستانۀ آزادی هدایت کرده است. اما به شرطی می‌توان از این آستانه گذشت که به‌جای تعقل تولیدی، تعقل دیگری بگذاریم. این کار فقط از خود مردمان ساخته است. هیچگاه قلمرو آزادی از فرایندهای مادی نتیجه نمی‌شود: قلمرو آزادی تنها با عمل بنیادی و خلاق آزادی که آزادی را به‌مثابۀ خودبنیادی مطلق در نظر گیرد، و آن را هدف نهایی هر شخص ببیند، مستقر می‌شود. تنها ناطبقۀ نامولد شایستگی تحقق‌بخشیدن به این عمل خلاق و بنیادی را داراست، زیرا تنها اوست که هم تجسد قلمرو فراتر از اصالت تولید است و هم وازدۀ اخلاق گردآوری ثروت، و هم انحلال تمام طبقات.

وداع با پرولتاریا | آندره گرز | ترجمۀ مصطفی رحیمی | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز،  ۲۳۱ صفحه، قیمت: ۱۳۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
الان احساس می‌کنم یک آدم پست خبیث شیاد هستم. تنها کار شرافتمندانه‌ای که تو عمرم کرده‌ام این است که چند نفری را دوست داشته‌ام. یکی از این افراد همین سلطان بود که حالا فوت کرده. ای وای، ای وای، ای وای. دارم از غصه می‌میرم. شاید وقتش شده که گور خودمان را گم کنیم از این دنیا برویم. کاش لااقل قلب نداشتیم و نمی‌دانستیم این مسئله چقدر غم‌انگیز است. ولی این قلب لعنتی همیشه هست. این انبۀ پر از لک‌وپیس تو سینه می‌تپد و همه‌چیز را لو می‌دهد. مسئله فقط این نیست که از این زن‌ها می‌ترسم. مسئله این است که دیگر کسی را ندارم که باهاش حرف بزنم. من الان به جایی رسیدم که به صداهای انسانی احتیاج دارم. به شعور انسانی احتیاج دارم. تنها چیزی که باقی مانده، عشق است. محبت است.

هندرسون شاه باران | سال بلو | ترجمۀ مجتبی عبدالله‌نژاد | نشر نو، چاپ ششم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز ۴۵۰ صفحه، قیمت: ۴۵۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
مرگ آنها سالخورده‌مان کرده، گویی سال‌های عمرِ نکردهٔ آنها به عمرِ رفتهٔ ما اضافه شده و ما سرخوردگی‌های زندگی‌های کرده و نکرده را متحمل می‌شویم تا آنجا که حتی وقتی تنهاییم و در دستشویی ساکتمان دندان‌هایمان را مسواک می‌زنیم، وقتی بیدار در رختخواب خالیمان دراز می‌کشیم، حتی وقتی روی بچه‌هایمان را در رختخواب خوب پوشانده‌ایم، وقتی دوستانمان دندان‌هایشان را در دستشویی‌های ساکتشان مسواک می‌زنند و بیدار در رختخواب‌های خالیشان دراز می‌کشند، حتی وقتی در بسته است و کسی نمی‌تواند ما را ببیند یا صدایمان را بشنود، تنها نیستیم و همچنان با یک صدای جمعی فکر می‌کنیم.

تزار عشق و تکنو | آنتونی مارا | ترجمهٔ‌ مریم حسین‌زاده | نشرنو، چاپ چهارم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد شومیز، ۳۵۸ صفحه، قیمت: ۳۷۰.۰۰۰تومان، #تجدیدچاپ .

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
ایدۀ توحش حاصل تجمیع همۀ گرایش‌های ضداجتماعی درون ماست که تا این اندازه موجب هراس ما شده و البته تهدیدی دائمی برای زندگی متمدنانه نیز محسوب می‌شود. این یقیناً یکی از دلایل اصلی گرایش مردمان متمدن، و حتی شهرنشین، به شکار و به‌ویژه شکار حیوانات شکارگر است. در این گونه شکار مناسک و اشکال عرفی عملِ کشتن واقعی را احاطه و از تبعات اجتماعی خطرناکی که این شکل از خشونت ممکن است داشته باشد مبرایش می‌کنند. مردم این فرصت را می‌یابند که بخشی از امیال وحشیانۀ خود را به عمل درآوردند و در عین حال احساس کنند که دارند توحش را در دنیای بیرونی نابود می‌کنند. عکس‌های قدیمی شکارچیان حیات وحش در آفریقا که کنار جانور کشته ایستاده‌اند و یک پایشان را ظفرمندانه بر جسد آن نهاده‌اند یقیناً بیان همین حس غلبه بر چیزی آزاررسان بوده است. کله‌های حیوانات بر دیوار اتاق شکارچیان که گاه و بی‌گاه موضوع مزاح بعضی از کاریکار‌توریست‌ها شده است، نیز حامل همین پیام‌اند.

اسطوره‌ها و زندگی ما | مری میجلی | ترجمۀ آرام قریب | نشر نو، چاپ سوم ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد سخت، ۳۷۶ صفحه، قیمت: ۳۲۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
این‌طور اتفاق می‌افتد. چشم‌به‌راه کسی هستی، دیوانه‌وار، جوری که نفست بند می‌آید و حس می‌کنی در آستانۀ جان دادنی. هرجا می‌روی چشمت دنبالش است، به‌عبث، و زندگی‌ات در حسرت تباه می‌شود. از وقتی میهای به رم آمده بود، تمام مدت منتظر این لحظه بود، خودش را آماده کرده بود و کم‌کم داشت باورش می‌شد که هرگز ایوا را نخواهد دید. و بعد بی‌مقدمه ایوا ظاهر شده بود، درست وقتی پیژامه‌ای ارزان به تن کرده‌ای و از اینکه آشفته‌ای و اصلاح نکرده‌ای شرمنده می‌شوی، در حد مرگ از جایی که در آن زندگی می‌کنی خجالت می‌کشی و آرزو می‌کنی کاش همین کسی که آن قدر چشم به راهش بوده‌ای آنجا نبود.

مسافر و مهتاب | آنتال صرب | ترجمۀ فرناز حائری | نشر نو، چاپ اول ۱۴۰۲، قطع رقعی، جلد شومیز، ۲۹۴ صفحه، قیمت: ۲۲۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:
@nashrenow | nashrenow.com
◙ آیا باید به علم اعتماد کنیم؟ اگر چنین است، به چه دلیل و تا چه اندازه؟ اگر چنین اعتمادی مبنای موثقی دارد، این مبنا کدام است؟

◙ قابل اعتماد بودن علم نه به‌واسطۀ شخصیت شخص مشغول به آن، بلکه به‌واسطۀ ماهیتِ فعالیت‌های علمی است. باید از راه مطالعۀ تجربی این‌گونه فعالیت‌ها را بررسی کنیم. پس از نگاه کسانی که برنامۀ کُنتی را دنبال کردند پرسش‌های کلیدی از این قرار بود: این فعالیت‌ها دقیقاً چه هستند؟ آیا چیزی به نام روش علمی وجود دارد؟

◙ گزاره را می‌توان معنادار دانست اگر و تنها اگر بتوان، با رجوع به مشاهده، دربارۀ صدق یا کذب آن تحقیق کرد. یا به بیانی دیگر، «باید مشاهدۀ ممکنی وجود داشته باشد که به تعیین صدق یا کذب [آن گزاره] مرتبط باشد.» کار علم صورت‌بندی گزاره‌های با معنا، و بهره‌گیری از مشاهدات است برای داوری دربارۀ اینکه آیا یک گزارۀ معنادارِ مفروض صحیح است یا خیر.

◙ مشاهده به‌تنهایی نمی‌تواند مبنای منطقی برای حمایت از تعمیم‌های استقرایی به دست دهد، اصل تحقیق‌پذیری هم نمی‌تواند پایۀ روش علمی باشد.

◙ اثبات‌ها همیشه ضرورتاً موقتی‌اند، حال آنکه ابطال‌ها می‌توانند قطعی باشند. پس منِ دانشمند نباید به دنبال مشاهده‌هایی باشم که نظریه‌ام را تأیید کنند، بلکه باید در پی مشاهداتی باشم که می‌توانند نظریه‌ام را باطل کنند.

◙ کارل پوپر بیش از پیشینیان خود بر لغزش‌پذیری معرفت بشری تأکید می‌کرد، و کار را به جایی رساند که می‌گفت ابطال نه‌تنها خصوصیتی اجتناب‌ناپذیر از علم، بلکه هدف آن است؛ می‌گفت از راه ابطال است که علم پیشرفت می‌کند. اما اگر این‌طور است که نظرات علمی ما نه‌تنها قرار است به‌زودی رد شود، بلکه باید رد شوند، پس اصلاً چرا باید به آنها باور داشته باشیم؟

◙ پوپر به این پرسش با معرفی و بسط مفهوم «تأیید» پاسخ می‌داد؛ می‌گفت دلیل موجهی داریم برای اینکه نظریه‌هایی را که آزمون‌های سخت را با موفقیت گذرانده‌اند باور داشته باشیم، مانند انحراف نور ستارگان به‌عنوان آزمونی برای نسبیت عام. آزمون‌های تجربیِ موفق نظریه‌ها را تأیید می‌کنند، حتی اگر اثباتشان نکنند.

◙ وقتی دانشمندان را مشاهده می‌کنیم، درمی‌یابیم آنها مجموعۀ متنوعی از روش‌ها برای سنجش دانش ابداع کرده‌اند. با اینکه این روش‌ها لغزش‌پذیرند، شواهد تجربیِ قابل‌توجهی در اختیار داریم که آنها به‌واقع خطاها و کاستی‌ها را تشخیص می‌دهند. همین روش‌ها دانشمندان را بر می‌انگیزند تا نظراتشان را بازبینی کنند و طوری تغییرشان دهند که با شواهد همخوان باشند. همین است که باعث پیشرفت علم می‌شود.

چرا به علم اعتماد کنیم؟| نیومی اورسکیز | میثم محمدامینی | نشرنو، چاپ سوم ۱۴۰۳، قطع رقعی، جلد سخت، بیست و دو + ۴۳۶ صفحه، قیمت: ۵۸۰.۰۰۰تومان، #ازکتاب.

ــــــــــــــــــــــــــــــــ

سفارش و خرید از وب‌سایت نشرنو:

@nashrenow | nashrenow.com
2025/02/19 04:52:35
Back to Top
HTML Embed Code: