Telegram Web
سازمان ملل: باید با موج‌های گرما کنار بیاییم؛ آینده بدتر از اکنون خواهد بود

سوال این نیست که آیا باز هم چنین پدیده‌هایی رخ می‌دهند یا نه، بلکه این است که چقدر بدتر خواهند شد. آنچه در راه است، بدتر از آن چیزی است که تاکنون تجربه کرده‌ایم


در پی افزایش کم‌سابقه دما در نقاط مختلف اروپا، سازمان جهانی هواشناسی وابسته به سازمان ملل هشدار داد که جهان باید خود را با موج‌های گرمای شدیدتر، پرتکرارتر و مرگ‌بارتر سازگار کند؛ چرا که بحران اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی در حال تشدید این پدیده است.

کلیر نولیس، سخنگوی این سازمان، روز سه‌شنبه ۱۰ تیر/ ا ژوئیه در نشست خبری در ژنو گفت: گرمای شدید به درستی به‌عنوان قاتل خاموش شناخته می‌شود. چرا که برخلاف طوفان‌ها یا سیل‌ها، آمار رسمی معمولا نمی‌تواند تمام جان‌باختگان ناشی از آن را ثبت کند.

او تأکید کرد: هر مرگی که به‌خاطر گرما اتفاق می‌افتد، قابل پیشگیری است. ما ابزار و دانش کافی برای جلوگیری از آن را داریم.

به گفته نولیس، موج گرمای کنونی که مناطق غربی و جنوبی اروپا را دربرگرفته، اکنون به سمت شمال گسترش یافته و میلیون‌ها نفر در کشورهایی نظیر پرتغال، یونان، کرواسی، آلمان، اتریش و سوئیس را در معرض دمای بی‌سابقه قرار داده است.

سازمان جهانی هواشناسی هشدار داده که این موج گرمای زودهنگام در تیرماه، اگرچه بی‌سابقه نیست، اما بسیار غیرمعمول است، چرا که معمولا اوج گرمای تابستان در نیمکره شمالی در ماه‌های مرداد یا شهریور رخ می‌دهد.

یکی از عوامل تشدیدکننده موج گرمای فعلی، دمای غیرمعمول بالای سطح آب در دریای مدیترانه است. نولیس گفت:
در حال حاضر مدیترانه با موج گرمای دریایی شدید روبرو است، که موجب تشدید دمای هوا در مناطق خشکی اطراف آن می‌شود.

او افزود که این پدیده با یک سیستم پرفشار قوی همراه شده که باعث حبس هوای داغ شمال آفریقا بر فراز بخش بزرگی از اروپا شده و تأثیر آن را بر سلامت انسان‌ها و فعالیت‌های روزمره دوچندان کرده است.

سازمان جهانی هواشناسی و فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و هلال احمر تاکید کرده‌اند که سیستم‌های هشدار زودهنگام و برنامه‌ریزی پیشگیرانه در سطح شهری و ملی می‌تواند جان هزاران نفر را نجات دهد.

توماسو دیلا لونگا، سخنگوی صلیب سرخ جهانی، اعلام کرد که هزاران داوطلب در سرتاسر اروپا در حال توزیع آب و مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر شامل سالمندان، بی‌خانمان‌ها و کارگران فضای باز هستند.

او تأکید کرد: گرمای شدید لزوما نباید به یک فاجعه منجر شود؛ اگر آگاهی، آمادگی و اقدام زودهنگام در کار باشد، می‌توان از خسارات جانی جلوگیری کرد.

سازمان جهانی هواشناسی در پایان هشدار داد که تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسانی نه تنها دماهای شدید را رایج‌تر کرده، بلکه در آینده‌ای نزدیک با موج‌های گرمای سهمگین‌تری روبرو خواهیم شد.

به گفته نولیس: سوال این نیست که آیا باز هم چنین پدیده‌هایی رخ می‌دهند یا نه، بلکه این است که چقدر بدتر خواهند شد. آنچه در راه است، بدتر از آن چیزی است که تاکنون تجربه کرده‌ایم.

https://www.reuters.com/sustainability/climate-energy/france-shuts-schools-heatwave-grips-europe-sea-off-spain-record-high-2025-07-01/

https://jordantimes.com/news/world/world-will-have-to-learn-to-live-with-heat-waves-un


🆔 @Geographers_Iranian
ناصر کرمی
در این سه روز دامنه جنگ گسترش یافته، اما پیش بینی من کماکان این است که: ۱- به زودی جمهوری اسلامی تسلیم می شود و توافقنامه تحمیلی آمریکا را میپذیرد. ۲- ۴۷ سال منازعه جمهوری اسلامی و اسراییل با پیروزی مطلق فرزندان یهوه تمام می شود. ۳- خامنه ای مثل سگی تیپاخورده…
ظاهرا رسانه‌های اسرائیلی از برگزاری دور تازه مذاکرات هسته‌ای جمهوری اسلامی و آمریکا، هفته آینده در اسلو، خبر داده‌اند.
پیش‌بینی من همان است که مدام در این یک ماه نوشته‌ام: آخوندها تسلیم می‌شوند در حد تضمین امنیت اسراییل و به رسمیت شناختن تلویحی موجودیت آن.
تبهکارانی که دور خامنه‌ای باقی مانده‌اند می‌خواهند چند صباحی بیشتر در پنت‌هاوسهای فرمانیه و الهیه از بخت نامراد ایران کام بگیرند.

@nasserkaramii
🗺 #لذت_جغرافیا
جنبه قانونی پوشش اسلامی در جهان. حجاب فقط در دو جمهوری اسلامی ایران و افغانستان اجباری است.
پانوشت: ملایان دو کشور در بحث شریعت اسلامی برادرانی همزاد هستند. تفاوت فقط در پول نفت است. طالبان نفت ندارند، پس ملایانی پاپتی هستند. آخوندهای ایران روی دریایی از نفت نشسته‌اند. پس ملایانی برندپوش هستند ساکن پنت‌هاوسهایی در دامنه توچال. ذهنیت اما یکی است.

@nasserkaramii
🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
گفته می‌شود که یکی از دلایل هجوم جمهوری اسلامی به پناهندگان افغان و اخراج آنها از کشور افشای همکاری شماری از نیروهای لشگر فاطمیون با اسراییل در جنگ جون است. ظاهرا اسراییل تشخیص داده بود مزدورانی که برای جمهوری اسلامی در سوریه بجنگند قیمت بالایی ندارند و با کمی دستمزد بیشتر داخل ایران می‌توانند در خدمت اسراییل باشند.
به هر رو، این جمهوری اسلامی است که انبوه مهاجران غیرقانونی را به داخل کشور راه داده، از شماری از آنها سوءاستفاده کرده برای تشکیل نیروی نیابتی مزدور، الان هم که با خیانت همانها مواجه شده خشمگین و فله‌ای هجوم برده به همه پناهندگان بی‌پناه افغان. اما این وسط دشنام ماجرا نصیب ملت ایران می‌شود و متهم می‌شوند به نژادپرستی. ملت ایران چکاره‌اند این وسط؟ در ورود یا اخراج افغانیها چه نقشی می‌توانند داشته باشند؟

@nasserkaramii
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🗺️ #راهیاب_ایران
این جنگولک بازیا از کی باب شده در دزفول؟ من هرگز یادم نیست چنین بساطی. نه در دزفول و نه در شهرهای همجوار مثل اندیمشک و شوش و گتوند.

@nasserkaramii
🗺#راهیاب_ایران
‏روز ملی ⁧ #دماوند⁩ گرامی باد.

‏پانوشت۱: به نظر شما از این وطن دوستان 12 روزه چند نفرشان با دماوند عکس دارند؟
‏پانوشت۲: عکس با دماوند برای ما صحراگردها مثل عکس با شورت ورزشی است برای مدعیان ورزش.
‏⁧ #مطایبه_با_رفقا

@nasserkaramii
🔲 #ساباط
خلاصه داستان #تجریش این است که رژیم بعد از دو هفته یک فیلمی پیدا کرده/ جعل کرده یا هرچی (اینش مهم نیست) تا بگوید ببینید ای ملت! اسراییل فقط ما را نکشت، شما را هم کشت. مردم اما باور نمی‌کنند. نه لزوما این فیلم را یا اینکه اسراییل شهروندانی غیر نظامی را هم کشته باشد. بلکه این را که اگر مردمانی داشتند زندگی‌شان را می‌کردند آن لحظه در میدانی در تهران و اینگونه کشته شدند مقصرش کسی باشد جز خود رژیم. هیچ ایرانی نیست که صدها هزار بار در این چهل‌و‌چند سال نشنیده باشد غریو مرگ بر اسراییل را. اساسا دلیلی ندارد که ایرانیان متوقع مدارا و نرمخویی باشند از جانب اسراییل. اگر هم اثبات مرگ شهروندان عادی در حمله اسراییل به دشمنی که دارد علیه او بمب اتم میسازد اینطور به اما‌و‌اگر کشیده از تلاش جریان ایرانگرا است که سالهاست می‌کوشد به جهانیان و البته اسراییل ثابت کند حساب مردم ایران از آخوندها جداست.
به وقتش که برسد خواهیم دید که مردم کیفرخواست همین حادثه تجریش را هم روی پرونده چند میلیون صفحه‌ای آخوندها می‌گذارند. اخوندها و البته خبربمالان مزدورشان که رقت‌انگیز، مضحک و رسوا در فجازی و رسانه‌ها آخرین دست‌و‌پایشان را می‌زنند.

@nasserkaramii
🗺 #لذت_جغرافیا
موضع هرکدام از کشورهای جهان درباره جنگ اسراییل و جمهوری اسلامی.
🗺 #لذت_جغرافیا
هر جای دنیا که هم اکنون یک وسیله الکترونیک به اینترنت وصل است. به واقع جغرافیای دسترسی به اینترنت.
@nasserkaramii
رسانه‌ها کدام ویروس‌ها را منتقل می‌کنند؟

در اینستاگرام به دنبال روش‌های بهینه استفاده از اسپرسوساز، به اکانتی می‌رسم که یک باریستا با شور و هیجان خاصی در حال توضیح این نکته به مخاطب خودش است که برای داشتن بهترین کارکرد در دستگاه اسپرسوساز باید از آب معدنی استفاده کرد چون آب معدنی «آب مقطر»(!!!) است و باعث تشکیل رسوب در دستگاه نمی‌شود.

اسکرول می‌کنم و اکانت یک فروشنده لوازم خانگی دقیقا با همان شور و هیجان تاکید دارد که باید از آب جوشیده استفاده کرد چون آب جوشیده «آب مقطر»(!!!) است و باعث رسوب در دستگاه نمی‌شود.

اندک دانش من در حوزه آب (با مدرک ارشد مهندسی آب) به من فهمانده است که نه آب معدنی و نه آب جوشیده نه تنها آب مقطر نیستند بلکه اصلا تولید آب مقطر به این راحتی نیست و ضمنا اگر تولید آب مقطر به این راحتی بود در کنار پودر آمپول پنی‌سیلین یک واحد آب مقطر تحویل داده نمی‌شد، حالا بماند که آب مقطر اصلا نوشیدنی نیست.

این همان «علم اینستاگرامی» است.

البته اینکه من یا هر کس دیگری فرض بگیریم که آب اسپرسوساز مقطر است یا نه، چندان فرقی در زندگی حال و آینده مردم یک کشور نخواهد داشت، فضای مجازی مملو از این آموزش‌های غلط درباره نگهداری لوزام خانگی‌ است، مشکل زمانی پیش خواهد آمد که این «علم اینستاگرامی» از حوزه «خرمالو نخورید چون دچار انسداد روده خواهید شد» عبور می‌کند و به شکل‌گیری تفکرات و تصورات خاصی منجر می‌شود که هدایت توده جامعه را به همراه دارد.

یونسکو سواد را در یک بازه دوازده‌گانه سواد تعریف می‌کند که یکی از آن‌ها سواد رسانه‌ای‌ست. سواد رسانه‌ای توانایی و قدرت دسترسی، تحلیل، ارزیابی و انتقال اطلاعات و پیام‌های رسانه‌ای‌ست.

مارشال مک لوهان، اندیشمند و مخترع اصطلاح «دهکده جهانی»، جمله مشهوری دارد که می‌گوید: «رسانه، خودِ پیام است». به گفته مک‌لوهان تأثیر یک رسانه بر افراد یا جامعه، به میزان شدت تغییراتی بستگی دارد که هر فناوری جدید در زندگی روزمره به وجود می‌آورد.

مک‌لوهان اعتقاد داشت که رسانه‌ها وسیله‌ای برای بسط و گسترش بدن‌اند. به عنوان مثال، اتومبیل راه رفتن را امتداد می‌دهد و روزنامه نطق را گسترش می‌دهد. رسانه نحوه ارتباط با دنیا را تغییر داده‌است و نگرش را به دنیا عوض می‌کند. در واقع نگاه ما به پیام رسانه و محتوای آن، توجه ما را به خود آن از بین می‌برد. در نگاه مک‌لوهان مهم‌ترین پیام رسانه، تأثیر آن در دیدگاه ما به زندگی است.

مک‌لوهان می‌نویسد: «تاثیرات فناوری الگوهای درک و فهم و ما را، به‌تدیج و بدون هیچ مقاومتی تغییر می‌دهد.»

در نقطه مقابل مک‌لوهان، دیوید سارنوف، بنیانگذار ابرشرکت رادیویی آمریکایی آرسی‌ای و شبکه ان‌بی‌سی، معتقد بود که «محصولات علم مدرن فی‌نفسه نه خوبند نه بد، بلکه روش استفاده از آنهاست که ارزششان را تعیین می‌کند».

اما مک‌لوهان به خوبی فهمیده است که «هر رسانه جدیدی زندگی ما را تغییر می‌دهد و محتوی یک رسانه، صرفا آن تکه گوشت لذیذی‌ست که سارق جلوی سگ نگهبان ذهن ما می‌اندازد تا حواسش را پرت کند».

درواقع همان‌طور که کارل مارکس، فیلسوف، معتقد بود «آسیاب بادی جامعه‌ای با اربابان فئودال و آسیاب بخار جامعه‌ای با سرمایه‌داری صنعتی به بار می‌آورد»، مک‌لوهان هم می‌گوید که رسانه‌ها صرفا کانال‌های اطلاعاتی ما نیستند، آنها فقط خوراک فکری ما را تامین نمی‌کنند، بلکه «فرایند تفکر جامعه ما» را نیز شکل می‌دهند.

باور بسیاری از کارشناسان رسانه و جامعه‌شناسان این است که انتشار اطلاعات نادرست در شبکه‌های اجتماعی به تهدیدی جدی برای منافع عمومی تبدیل شده. نمونه چنین اطلاعات غلطی را در دوران شیوع بیماری کرونا به‌وضوح دیدیم.

اطلاعات غلط آنلاین در حال افزایش است. فناوری‌های جدید ویرایش عکس‌ها و ویدیوها را برای انعکاس واقعیتی که اساسا وجود ندارد، آسان‌تر از همیشه کرده‌اند. هر کسی که یک حساب در یک رسانه اجتماعی دارد می‌تواند به یک منبع «خبر» تبدیل شود. برای افراد و رسانه‌هایی که اخبار را پست می‌کنند، هدف همیشه این است که تا حد امکان توسط افراد بیشتری دیده شوند و برای دیده‌شدن استفاده از هر ابزاری مجاز است چون به قول ماکیاولی «هدف وسیله را توجیه می‌کند».

واقعیت‌های تحریف شده با دکمه «اشتراک‌گذاری» به برداشت‌های اشتباه در شبکه بزرگی از افراد ختم می‌شود، که نه تنها برای دستگاه اسپرسوز ما خطرناک است، بلکه با اطلاعات غلط باعث شیوع بیشتر ویروس‌هایی چون کرونا و تنفر نژادی، قومیتی یا خرافات در جوامع می‌شود؛ و همه این عوامل می‌تواند بستر و زمینه خوبی برای تسلط اقتدارگرایان فراهم کند.
-فاطمه لطفی

@tavaanatech
Forwarded from جغرافیای‌شخصی (Morteza Nemati)
آیا مردم ایران افغان‌ستیزند؟!

مرتضی نعمتی

تنها با تکیه بر انسان دوستیِ پارانوییدیِ جهان‌وطنی است که می‌توان در مسئله «مهاجرت لجام‌گسیخته» و نیز «اخراج غیراخلاقی و غیرانسانی» افغان‌ها انگشت اتهام را به سمت مردم ایران نشانه گرفت. مردمی که هیچ نقش تعیین‌کننده‌ای در این دو رویداد ناخواسته و ناروا نداشته‌اند. چنین دوقطبی و تضاد جعلی میان مردم ایران و مردم افغان در مرتبه‌ی نخست زاییده‌ی سیاست‌های نادرست حکومت در دو کشور همسایه و در مرتبه دوم ساخته‌ی ذهن‌های ناپخته‌ و خود خداپنداری است که با درجاتی رقت‌انگیز و مهرطلبانه از انسان‌دوستی توهمی، درک نمی‌کنند که مهاجرت بی‌در و پیکر افغان‌ها به ایران هم جامعه‌ی ایران را دچار آسیب و تنش می‌کند و هم افغان‌ها را در شرایط غیرانسانی و رقت‌بار قرار می‌دهد.
باید اذعان کرد که به جز مواردی استثنا جامعه‌ی ایران عمدتا رفتاری انسانی و محترمانه با افغان‌ها داشته‌ است. وضعیت کنونی اگر به مرزهای تقابل رسیده محصول سو استفاده حاکمیت از حضور بی مبالات افغان‌ها در ایران است نه پدیده‌ی جعلی «افغان‌ستیزی» مردم ایران!
در همه جای دنیا آنچه سبب ایجاد حاشیه امن برای مهاجران و اقلیت‌ها می‌شود، قوانین حکمرانی است نه دلسوزی‌های شبه‌روشنفکری چپ‌ها! وضعیت مهاجرستیزی جمعیت بومی در اروپا و آمریکا بسیار بغرنج‌تر از ایران است. کافی است نگاهی به رفتارهای غیرانسانی در کمپ‌های پناهندگی در کشورهایی مانند ترکیه و استرالیا بیاندازیم.
شک نکنید اگر مصونیت قانونی نبود بسیاری از مهاجران از بیم جان خود کشورهای غربی را ترک می‌کردند. آنچه جمعیت مهاجر را درین کشورها سرپا نگه داشته است، قوانین محکم در زمینه‌ی مهاجرت و پناهندگی است نه ‌انسان‌دوستی جمعیت بومی! پس مسئله‌ی مهاجران و از جمله مهاجرت افغان‌ها به حاکمیت مربوط است نه مردم و اگر درجاتی از افغان‌ستیزی در ایران وجود دارد، محصول سیاست‌های غلط حکمرانی است. اگر آن مقدار که برخی مدعی هستند ایرانی‌ها افغان‌ستیزند، باید پرسید که چرا شاهد سیل روزافزون تقاضا برای ورود افغان‌ها به ایران هستیم؟ همه‌چیز به فرار از حکومت طالبان مربوط نیست زیرا سابقه‌ی حضور افغان‌ها در ایران بسیار طولانی‌تر از حکومت طالبان است.

مردم ایران افغان‌ستیز نیستند بلکه ایرانی‌ها و افغان‌ها گرفتار درد مشترک «حکمرانی بد» هستند! آنسو طالب‌ و این‌سو برادران خونی طالب! آنها که به بهانه‌ی افغان‌ستیزی انگشت بشردوستی خود را در چشم مردم ایران می‌کنند، عادت دارند که همواره دنیا را «چپکی» ببینند.


https://www.tgoop.com/MortezaNemati1
Forwarded from هفت اقلیم
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔥🌍 گرمای بی‌سابقه در سیاره زمین

ناسا به‌تازگی ویدیویی تایم‌لپس منتشر کرده است که روند تغییرات دمای سطح زمین را بین ۱۵ تا ۳۰ ژوئن (۲۵ خرداد تا ۹ تیر) به‌صورت بصری و تأثیرگذار نمایش می‌دهد.
بر اساس این داده‌ها و نیز اطلاعات سرویس اقلیمی اروپا (کوپرنیکوس)، اروپا اکنون سریع‌ترین نرخ گرمایش را در میان قاره‌های جهان تجربه می‌کند؛ این روند تقریباً دو برابر سریع‌تر از میانگین جهانی است.

📈 موج‌های گرمای شدید دیگر فقط به تابستان محدود نمی‌شوند. آن‌ها هر سال زودتر از قبل آغاز می‌شوند و برای مدت طولانی‌تری ادامه می‌یابند—نشانه‌ای روشن از اینکه بحران اقلیمی با سرعتی بیش از پیش‌بینی‌ها پیش می‌رود.

افزایش گرمایش جهانی و بروز پدیده‌های حدی آب‌وهوایی، هشداری برای تمام جوامع انسانی است که باید جدی گرفته شود.
@Khosravi.mahmood Climatologist
#گرمایش_زمین #بحران_اقلیمی #موج_گرما #ناسا #کوپرنیکوس #اروپا #تغییرات_آب_و_هوایی #علم_اقلیم #محیط_زیست #ClimateCrisis #NASA #Copernicus #ClimateChange #HeatWaves #GlobalWarming
🔲 #یک‌صدم‌ثانیه
اسراییل قرار نیست ما را به بهشت ببرد. نه مسئولیتش را دارد و نه قاعدتا قصدش را. اما در جنگش با جمهوری اسلامی «همچنین» دارد دیوارهای جهنمی را که ما در آن گرفتاریم ویران می‌کند. اینکه به بهشت برویم یا نه بستگی به قصد و توان خودمان دارد.
و البته فروریختن دیوارهای جهنم اگرچه شرط لازم برای رفتن به بهشت است، اما شرط کافی نیست.

@nasserkaramii
یاوه طبقه متوسط پسند!
🗺 #لذت_جغرافیا
اگر به من باشد مبنای تقسیمات اداری در جهان را حوضه‌های آبی می‌گذارم. اتفاقا بر خیلی کانونهای تمدنی و سکونتگاههای کهن بشری منطبق است. این نقشه حوضه‌های آبی اروپا را نشان می‌دهد. هر رنگ قلمروی یک رودخانه است. کشورهای رنگین‌تر رودخانه‌ها و حوضه‌های آبی بیشتری دارند.

@nasserkaramii
دوست دانش آموز من ❤️
میخوای برای گذراندن تعطیلات تابستونت یه کار خوب کنی؟
بیا اینجا خودت ببین👌🌿

https://irwatereducation.com/6544
🟨 #گدار
ریزگرد، تب مختصر یک بیماری بزرگتر

آنچه که ما از بیست سال پیش مکرر در انواع رسانه ها و با استنادات متعدد می گفتیم و بر آن پا میفشردیم تازه امروز به گوش مدیران جمهوری اسلامی رسیده است. حتما شنیده اید که امروز رئیس شرکت کنترل کیفیت هوا اعلام کرده ریزگرد از این به بعد بخشی از سرنوشت ماست و باید به آن عادت کنیم. انصافا چند بار در این بیست سال همین را از من شنیده بودید؟
اما نکته مهمتر: ریزگرد نمایه و نشانه بحران محیطی بزرگتری است. خود بحران نیست. مثل تب که ممکن است نشانه بیماری وخیمتری باشد. برای شناخت آن بحران وخیمتر این چند گزاره را مرور کنیم:

▫️۱- فقط بخشی از ریزگردها داخلی هستند. احتمالا حدود ۳۰ درصد. مابقی عمدتا از غرب و جنوب ایران می آید. قهقرای سرزمینی در عراق و سوریه و تشدید توفانهای گردوغباری با منشاء عربستان و صحرای آفریقا به خاطر تشدید تغییرات اقلیمی از جمله عوامل ورود ریزگردها به ایران هستند.

▫️۲- آن بخش از ریزگردها که خاستگاه داخلی دارند نیز ناشی از قهقرای سرزمینی در ایران هستند. بیابانزایی، فرسایش خاک، خشکیدن تالابها و دشتها و فرونشست زمین از جمله عوامل بروز چنین قهقرایی هستند. و آن بحران محیطی وخیمتر همین قهقرا است.

▫️۳- شاید بن سلمان با طرح شگفت انگیزش برای کاشت ده میلیارد درخت در بیابانهای عربستان بتواند باعث کاهش بخشی از ریزگردها بشود. اما انتظار می رود با تشدید تغییرات اقلیمی توفانهای ریزگردی صحرای آفریقا هم افزایش یابند. سوریه و عراق هم قربانی تغییر اقلیم هستند و هم سیاسیتهای هیدوروپلتیک ترکیه در بالادست و هم البته بی ثباتی و جنگهای داخلی خودشان. از آنجا هم انتظار تشدید ریزگردها را داریم و نه کاهش آنها را.

▫️۴- تشدید ریزگردها با منشاء سوریه و عراق به معنای تشدی بحرانهای سیاسی و اجتماعی این دو کشور نیز هست. و این یعنی تنش سیاسی بیشتر برای خاورمیانه. از جمله ایران. این هم بخشی دیگر از آن بیماری وخیم است.

▫️۵- برای مهار ریزگردها جمهوری اسلامی باید رویکرد میلیتاریستی خودکفایی در کشاورزی را کنار گذاشته و دست کم نیمی از آبهای تجدیدپذیر را اجازه بدهد که مسیر طبیعی خود را طی کرده و وارد دشتها و تالابها شوند. این یعنی گرفتن سالانه ۵۰ میلیارد متر مکعب آب از بخش کشاورزی و تخصیص آن به طبیعت. یعنی تعطیلی نیمی از کشاورزی ایران و نوسازی آن نیمه دیگر و انطباق آن با اقتضائات اقلیمی جدید کشور. جمهوری اسلامی چنین کاری را خواهد کرد؟ البته که نه. این هم بخشی دیگر از آن بحران بزرگ محیطی است.

آری ای دوستان، ریزگرد سرنوشت اجتناب ناپذیر ماست. اما این فقط بخش کوچکی از وجه غمبار این سرنوشت است.

@nasserkaramii
🗺 #لذت_جغرافیا
آسیا از دید مردم سومالی. کلا حوصله حفظ انبوهی اسامی را ندارند و قاره آسیا را از دید خودشان به چند کشور محدود کرده‌اند. ظاهرا به حوزه تمدنی ایران هم باور دارند چون ایران و افغانستان و بخشهایی از آسیای میانه و پاکستان را هم یک کاسه کرده و ایران می‌نامند.

@nasserkaramii
🟢 دقیقتر درباره سهم جمهوری اسلامی در تبدیل ریزگردها به سرنوشت ایران
▫️صددرصد مقصر برای آسیب پذیری ایران در برابر هر بحران محیطی
▫️صددرصد مقصر برای ریزگردها با منشاء داخلی
▫️صددرصد مقصر برای نبود و عدم اجرای برنامه ملی انطباق اقلیمی
▫️هفتاددرصد مقصر برای خشکیدن ایران (۳۰ درصد هم سهم تغییرات اقلیمی)
▫️سی درصد مقصر برای مجموع ریزگردها (هفتاد درصد منشاء بیرونی دارند)
▫️سهم نامشخص اما قابل اثبات در تشدید امپریالیسم هیدروپلتیکی ترکیه به دلیل تضعیف قدرت منطقه ای ایران و تخصیص بی جای منابع ملی
▫️سهم نامشخص اما قابل اثبات حتی برای ریزگردهایی با منشاء سوریه و عراق، به خاطر نقش آن در بی ثباتی سیاسی این دو کشور.

پانوشت: درباره اماواگر درصدهای فوق‌الذکر می‌توانید مقالات قبلی من در باره ریزگردها را در کانال تلگرامم بخوانید.

@nasserkaramii
🟨 #گدار
فتح آخرین سنگر رژیم
ما الان گیر افتاده‌ایم مابین اینها. مشهور به قشر خاکستری.
دهه‌های شصت و هفتاد را باید با حزب‌اللهی‌ها می‌جنگیدیم. مخلوطی از همین اصولگراها و اصلاح‌طلبان الان. دهه‌های هشتاد و نود را درگیر استمرارطلبانی بودیم که البته به خودشان می‌گفتند اصلاح‌طلب. از دی ۹۶ غافلگیر شدیم در این وضعیت که چپها و قومگراها و جمهوری‌خواهان هم در زمین خامنه‌ای بازی می‌کردند و با بدبختی باید گمراهانشان را از آن زمین می‌کشیدیم بیرون.
اما الان و متعاقب جنگ ۱۲ روزه وضعیت کلا تغییر کرده است. جنگ کشیده شده است به عرصه زندگی قشر خاکستری. و آنها خودشان خیلی بیشتر از ما غافلگیر شده‌اند. یک درمیان به ما فحش می‌دهند یا سرگردان و آشفته از ما راه‌حل می‌خواهند.
یک به یک باید از آن خندقها می‌گذشتیم تا به اینجا برسیم: عمق استراتژیک حامیان ناخواسته آخوندها در قشر خاکستری جامعه. نگران نباشید از واکنشهای منفی بسیاری از آنها. عادت ندارند به فضای براندازی. عادت می‌کنند و همراه ما می‌شوند به زودی. این آخرین سنگر دشمن است که باید فتحش می‌کردیم. جمهوری اسلامی اینجا سقوط می‌کند، نه در تاسیسات اتمی فردو و نطنز.

@nasserkaramii
2025/07/08 00:14:33
Back to Top
HTML Embed Code: