Telegram Web
🌳 یک فعال محیط زیست: مهم‌ترین چالش دولت در زمینه محیط زیست، برنامه هفتم توسعه است/ دولت مکلف است بسیاری از طرح‌های مخرب محیط زیست را اجرایی کند


محمد الموتی فعال محیط زیست و دبیر شبکه محیط زیست و منابع طبیعی کشور:
▫️قانون برنامه هفتم توسعه بزرگترین چالش دولت پزشکیان است، علی‌رغم این‌که ما سند امنیت غذایی داریم و در آن تاکید شده باید میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی کاهش پیدا کند! قانون هفتم توسعه تکالیفی را برای دولت تعیین کرده که تقریبا سند امنیت غذایی و گزاره‌های مدیریت منابع آبی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

▫️دولت جدید این انتظار را به‌ وجود آورد که جلو طرح‌های مخرب محیط زیستی گرفته می‌شود؛ اما امروز دولت مکلف است بسیاری از طرح‌هایی که مخرب محیط زیست هستند را اجرا کند!

▫️یکی از مسائل مورد مناقشه در سال‌های اخیر در اسناد بالادستی، بحث آمارهاست که هیچ توافقی بین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی وجود ندارد./اصلاحات نیوز


@KhabarOnline_ir | Khabaronline.ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✔️ *رکنا گزارش می دهد*

🔵🔵🔵 *فعالان و تشکل های محیط زیست از پروژه انتقال آب سد ماندگان در منطقه حفاظت شده دنا شکایت کردند*

*مستندات کمپین مردمی حمایت از زاگرس مهربان، نهضت سبز زاگرس کهگلویه و بویر احمد، انجمن زیست بوم اسماری، انجمن آوای زمین شهر جنت مکان و انجمن مدافعان محیط زیست خوزستان در خصوص تخلفات ‎#سد_ماندگان در سرشاخه های ‎#کارون واقع در شهرستان سمیرم روی میز معاونت حقوق عامه دادستان قرار گرفت*


رکنا:سازمان های مردم نهاد محیط زیستی«کارزار جلوگیری از احداث سد ماندگان» در منطقه پادنا را به راه انداختند.

👈 *یوسف فرهادی بابادی،دبیر اجرایی نشان ابوش و فعال زیست محیطی از سازمان محیط زیست کهگیلویه و بویر احمد سوالاتی را مطرح کرده است و از مراجع قضایی خواسته تا در این موضوع دقت لازم را داشته باشد.*

فرهادی بابای می گوید: همانگونه که واقف هستید 411 پروژه فاقد هرگونه مجوز قانونی بر اساس ترک فعل به صورت غیر قانونی پادار شده است. با تلاش های فعالان و تشکل های محیط زیستی این روند پیگیری و اطلاع رسانی شد .امری که با ورود کمسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی به این موضوع امید می رفت که این چالش مرتفع شود اما متاسفانه بر خالف قانون در امتداد رویه های گذشته شاهد هستیم که شرکت کارفرمایی آب صفه بدون اخذ مجوزهای قانونی و حتی بدون اخذ تاییدیه های فنی مطالعات این پروژه اقدام به تجهیز کارگاه سد ماندگان در منطقه حفاظت شده دنا و همچنین عملیات اجرایی به منظور احداث سامانه انتقال آب کرده است.

 *این فعال محیط زیستی گفت: از آنجا که پیگیری های سازمان محیط زیست نزد دادستان اصفهان برای توقف عملیات اجرایی این پروژه به سرانجام نرسیده است تقاضا داریم قوه قضائیه در موضوع جرایم مترتب بر سد ماندگان ورود کرده و با متهمان برخورد قانونی صورت گیرد.*

این فعال مدنی ادامه می دهد: از طرفی دیگر به نظر تخصیص آب اولیه صادر شده از سوی معاون آب و آبفای وزارت نیرو بر خلاف نظام نامه تخصیص آب وزارت نیرو است.

@sedayepayeab1


https://www.rokna.net/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C-95/1033879-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AD%DB%8C%D8%B7-%D8%B2%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%D8%B1%D9%88%DA%98%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D8%A2%D8%A8-%D8%B3%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%D9%87-%D8%AD%D9%81%D8%A7%D8%B8%D8%AA-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AF%D9%86%D8%A7-%D8%B4%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86%D8%AF
🔸ماموریت برای چانه‌زنی
به قلم سارا سبزی
مصاحبه👇
علی بیت‌اللهی
محمد الموتی
امید سجادیان

📝پروژه‌های انتقال آب بررسی شود


@nehzatsabzzagros
#نهضت_سبز_زاگرس
#استان_کهگیلویه_و_بویراحمد
#امید_سجادیان
#مدیریت_یکپارچه_دنا


متن کامل👇
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-19866
Forwarded from اتچ بات
#فیلم

در نخستین نشست هم‌اندیشی خانم دکتر انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی کشور مطرح شد

رشته کوه دنا پاره تن ایران

🔹 یکی از موضوعاتی که در استان ما خیلی مطرح است، متاسفانه خیلی هم چالش شده، دو تیکه کردن منطقه حفاظت شده دناست که این بحث یکپارچگی منطقه دنا مسأله‌ای است که واقعا روی اکوسیستم دنا تاثیر می‌گذارد.
🔹 دنا یک اثر ملی هست، پاره تن ایران است متعلق به یک شهر و یه استان نیست، اگر ما داریم روی این موضوع تاکید می‌کنیم روی یکپارچگی دنا تاکید می‌کنیم، دنا ۵۰ قله بالای ۴۰۰۰ متر دارد، منبع خیلی از رودخانه‌ها مثل کارون و دز است و زندگی می‌تونم بگویم میلیون‌ها نفر وابسته به این اکوسیستم است.
🔹 تصمیمات این شکلی واقعا خیلی نمی‌تواند در ساختار مشارکتی سازمان دخیل باشه، ما می‌گیم مدیریت یکپارچه باشد. این طور نباشه که ما دو تکه کنیم که می‌دونیم چه معضلاتی داره و می‌دونیم چه اتفاقاتی داره میفته و باید قید دنا رو بزنیم.
🔹 بحث دیگر، سدسازی که در اطراف همین اکوسیستم داریم، سد خرسان از یک سمت، سد ماندگان از سمت دیگه، سد تنگ‌سرخ از یک سمت دیگه. داریم اطراف این یک استخرهای آبی درست می‌کنیم با میلیون‌ها مترمکعب آب.

🔹 با دنایی که برف نداشته باشد قرار است چه تاثیری داشته باشد، اصلا دیگر دنایی وجود ندارد، باید میلیون‌ها آدمی‌که تحت تاثیر این کوه مهم هستن، مهاجرت کنند؛ امیدواریم این موضع در دستور کار شما قرار بگیرد چون الان ما نزدیک به ۲ ماهه در خیابانها اعتراضات مردمی را داریم، اگر این مساله حل نشود به سمت مناقشات منطقه‌ای می‌ریم و بهتره از همین الان جلوی این موضوع گرفته شود.

بخش اول

دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس استان کهگیلویه و بویراحمد

📍 https://www.tgoop.com/nehzatsabzzagros

#تشکل_نهضت_سبز_زاگرس
#امید_سجادیان
#مدیریت_یکپارچه_منطقه_حفاظت_شده_دنا
#نه_به_سد_سازی
نهضت سبز زاگرس pinned «https://www.karzar.net/152508 🔺لطفا امضا کنید👆🏻 🔻سد ماندگان ذخیره‌گاه زیست‌کره دنا در تیرماه سال ۱۳۹۰ با حضور نمایندگان یونسکو و مقامات کشوری و استانی به عنوان دهمین ذخیره گاه زیست‌کره کشور و پانصدوپنجاهمین ذخیره گاه زیست‌کره دنیا با وسعت ۲۵۵ هزار و ۵۳۷…»
🔺چرا نباید مدیریت منطقه حفاظت شده دنا را دو تکه کرد؟
🔺ضرورت مدیریت یکپارچه زیست بوم حفاظت شده زاگرس
#امید_سجادیان
تسهیلگر اجتماعی و جوامع محلی


📝 در روزهای گرم تابستان خبری منتشر شد که شورای‌عالی محیط زیست دراردیبهشت 1402 مصوب کرده که بخشی از منطقه شکار ممنوع سمیرم در بخش حفاظت شده دنا ارتقا یافته وبه منطقه حفاظت تبدیل شده است. تا اینجای خبر خوب است، زون حفاظتی این منطقه بالاتر رفته است. ولی ادامه این مصوبه منطقه حفاظت شده و ذخیره‌گاه زیست کره را که تحت مدیریت یک پارچه قرار داشت دو تکه کرده است. هم زمان با این مصوبه، خبر رسید تجهیز کارگاه برای سد ماندگان روی رودخانه ماربر، یکی از اصلی‌ترین رودخانه‌های دنا، خرسان و در نهایت رودخانه کارون است سرعت می‌گیرد. این اخبار به طرح پرشش‌های هشداردهنده‌ای منجر شد. چرا نباید مدیریت منطقه حفاظت شده دنا را دو تکه کرد؟ آیا منطقه حفاظت شده دنا تنها منطقه‌ای در میان دو استان است که مدیریت آن یکپارچه است؟

متن کامل 👇
https://irannewspaper.ir/8555/10/100917

@nehzatsabzzagros

#تشکل_نهضت_سبز_زاگرس
#نه_به_سد_سازی
#مدیریت_یکپارچه_منطقه_حفاظت_شده_دنا
#دنا_پاره_تن_ایران
#یادداشت #دنا #ماندگان #زاگرس

✳️ ساخت سد «ماندگان» و دو تکه کردن مدیریت منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ دنا، اکوسیستم ارزشمند ایران را در معرض خطر جدی قرار داده است

⬅️ دنا زیر تیغِ ماندگان

#امید_سجادیان

🔺تسهیلگر اجتماعی و توسعه محلی
🔺عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی کشور
🔺دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد

✳️ شورای‌عالی محیط زیست در اردیبهشت ۱۴۰۲ مصوبه‌ای تصویب کرد که بخشی از منطقهٔ شکارممنوع سمیرم به منطقهٔ حفاظت‌شده تبدیل شد، اما این تغییر باعث دو تکه شدن منطقهٔ حفاظت‌شده دنا و تسریع در ساخت سد ماندگان در دل آن شد.

🔺همه‌چیز در «اما و اگر» و بی‌اطلاعی پیش می‌رود تا بقای یک ذخیرهٔ جهانی بیش‌ ازبیش تهدید شود. حالا سؤال اینجاست که براساس چه استدلال علمی-فنی، زیست‌محیطی و منطقی‌ای باید در اطراف یک اکوسیستم کوهستانی با اقلیم سرد، سه سد ساخته شود که دوسر آن در منطقهٔ حفاظت‌شده و با فاصلهٔ کم از هم قرار دارند؟

یکی از دلایل این تغییرات،‌ ایجاد سه مخزن بزرگ آب با حجم میلیون‌ها مترمکعب بر این چرخهٔ کوهستانی است؛ مخصوصاً که دو سد از این سدها هیچ‌گونه ارزیابی محیط‌زیستی ندارد و در دل منطقهٔ حفاظت‌شده و ذخیره‌گاه زیست‌کره قرار دارند. طبق مختصات و نقشه‌های رسمی از محدودهٔ سد ماندگان و ذخیره‌گاه دنا، این سد هیچ‌کدام از ضوابط حفاظتی را ندارد و خلاف قوانین است. همین مسئله باعث ایجاد مشکل در چرخهٔ تمدیدی این سد در ارزیابی یونسکو می‌شود. چرا باید یک ذخیره‌گاه مهم ایران و دنیا براساس تصمیم‌های غیراصولی با مشکل مواجه شود؟ بهانهٔ سد ماندگان آب شرب و احیای زاینده‌رود است، هدف خرسان شرب و صنعت است و سد تنگ سرخ نیز بهانهٔ آب شرب دارد (ولی شما بخوان باغ شهر، کشاورزی، صنعت و …). این، درحالی‌است ارزش اکولوژیک دنا با هیچ مبلغ رقمی قابل مقایسه نیست؛ حتی با آورد چندمیلیون دلاری صنعتی که قرار است با این آب‌های انتقالی محصول تولید کند. بر فرض اینکه آب برای احیای زاینده‌رود باشد، می‌شود یک دیوار حفاظتی ۹۰ کیلومتری را با چالش مواجه کرد تا یک جریان طبیعی را که اتفاقاً خود از همین مسئلهٔ بارگذاری بیش‌ازحد ضربه خورده است، به‌صورت کوتاه‌مدت احیا کرد؟!

متن کامل در نشانی زیر:

https://payamema.ir/payam/116483

#سد_ماندگان #پیام_ما #امید_سجادیان #منطقه_حفاظت_شده_دنا #توسعه_نامتوازن #محیط_زیست #آموزش #خرسان۳ #تنگ_سرخ #کهگیلویه_بویراحمد #بویراحمد #دهدشت #یاسوج #سی_سخت

🆔 @nehzatsabzzagros

🆔 @IranENGOs
Forwarded from محمد درویش
✍️ مطابق مفاد سند ملی امنیت غذایی ایران، باید تا افق ۱۴۱۱ میزان ناتراری آبخوان‌ها به ۱۰۵ میلیاردمتر مکعب کاهش یابد. این کاهش از محل صرفه‌جویی آب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات حاصل خواهد شد. یعنی: دست‌کم سالی شش میلیارد متر مکعب صرفه‌جویی باید رخ دهد که معادل آب مورد نیاز سالانه ۶۰میلیون نفر ایرانی است. به عبارت ساده‌تر، مطابق این سند راهبردی و مهم، ساخت هیچ سد، طرح انتقال آب و شیرین‌سازی از آب دریا حتی به بهانه تامین آب شرب دیگر توجیه ندارد و غیرقانونی است. آب شرب باید از محل صرفه‌جویی در بخش‌های دیگر تامین شود. سازمان حفاظت محیط‌زیست باید قاطعانه ورود کرده و اجازه هدررفت سرمایه‌های ملی را به چنین طرح‌هایی ندهد. در عوض اولویت باید به تصفیه فاضلاب‌ها و بازچرخانی آب داده شود، مانند الگوی هرمزگان و بندرعباس.

📚 @darvishnameh

#سند_ملی_امنیت_غذایی
#محمد_درویش
#یاداشت #زاگرس

نفس جنگل‌های ایران به شماره افتاد/ آژیر خطر برای محیط زیست کشور


#امید_سجادیان
🔺دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس
🔺تسهیلگر اجتماعی و توسعه محلی
🔺عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی کشور

خبرگزاری مهر، گروه جامعه: جنگل‌ها به عنوان یکی از مهم‌ترین اکوسیستم‌های زیستی زمین شناخته می‌شوند و نقش حیاتی در حفظ تنوع زیستی، تولید اکسیژن، جذب دی‌اکسید کربن، کنترل آب و هوا، حفظ خاک و جلوگیری از رسوب‌گذاری دارند. جنگل‌ها می‌توانند به صورت سرسبز، خشک یا نیمه‌خشک باشند و در انواع مختلفی از مناطق جهان یافت می‌شوند. جنگل‌ها به عنوان یکی از ثروت‌های طبیعی ارزشمند زمین شناخته می‌شوند که نقش حیاتی در حفظ تنوع زیستی و تعادل اکولوژیکی دارند و اهمیت بسزایی در حفظ محیط زیست و حیات انسان دارد.

🔻امید سجادیان فعال و عضو شورای هماهنگی سازمان محیط زیست کشور در گفت‌وگو با مهر بیان داشت: در چرخه اکوسیستم طبیعی جنگل اگر یک رکن دچار آسیب یا نابودی شود رکن‌های دیگر تحت تأثیر قرار گرفته و در نتیجه اکوسیستم جنگل تضعیف می‌شود. در چرخه طبیعی جنگل‌ها آب، خاک، پوشش گیاهی، حیوانات و پرندگان ساکن جنگل، عوامل انسانی از جمله آتش سوزی‌ها، شکار، چرای دام و.... همه با هم در ارتباط اند و حیات آن‌ها تحت تأثیر یکدیگر است. یکی از مهم‌ترین معضلات امروز جنگل‌های زاگرس تغییر کاربری اراضی در مناطق مختلف و سو استفاده از بستر جنگل جهت ایجاد حوزه‌های صنعتی از جمله سد سازی، معادن و… است.

🔺فعال و عضو شورای هماهنگی سازمان محیط زیست کشور افزود: از دیگر معضلات آتش سوزی در عرصه جنگل، کشاورزی و کشت زیر اشکوب، تبدیل اراضی و مراتع به باغات است که این امر علاوه بر صدمه به منابع و آب‌های زیرزمینی که توسط درختان جنگل حفظ و حراست می‌شود باعث تغییر اکوسیستم طبیعی در جنگل خواهد شد زیرا استفاده از آفت کش‌ها و سموم صنعتی باعث آلودگی اب، خاک، هوا، پوشش گیاهی و در نتیجه تضعیف و نابودی درختان می‌شود.

متن کامل🔽🔽🔽

http://mehrnews.com/x35MDD

◀️تشکل نهضت سبز زاگرس

#آتش_سوزی #مهر #امید_سجادیان #منطقه_حفاظت_شده_دنا #توسعه_نامتوازن #محیط_زیست #آموزش #خرسان۳ #تنگ_سرخ #کهگیلویه_بویراحمد #بویراحمد #دهدشت #یاسوج #سی_سخت

🆔 @nehzatsabzzagros

🆔 @GharaareSabz

🆔
@IranENGOs
🔺کارگاه هم‌اندیشی اطفاء حریق جنگل با حضور امید سجادیان، دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس از کهگیلویه و بویراحمد و مسئول دبیرخانه اطفا حریق شبکه ملی و فعالان محیط‌زیست گیلان در تاریخ ۲۲ مهر به دعوت تشکل سبزکاران در دفتر تشکل در رشت برگزار شد.

در این نشست، امید سجادیان بر اهمیت مشارکت جوامع کحلی، نحوه مشارمت، مدیریت صحیح آتش‌سوزی‌های جنگل تأکید کرد و به لزوم آمادگی در سه مرحله پیش از آتش‌سوزی، حین وقوع آن و پس از آن اشاره نمود. وی همچنین یادآور شد که باید به آموزش نیروهای انسانی و توسعه زیرساخت‌ها برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها توجه بیشتری شود.

🔺گوهر یوسف‌زاده، مدیر پروژه بانی جنگل، در این کارگاه به چالش‌های احیای ۹۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی اشاره کرد و بر اهمیت برگزاری چنین نشست‌هایی برای انتقال تجربه و همکاری تأکید نمود.

🔺نسیم طواف‌زاده، مدیرعامل سبزکاران، نیز به آتش‌سوزی‌های عمدی در منطقه لیشک و لزوم شفافیت در مدیریت منابع طبیعی پرداخت. او بر اهمیت برگزاری این نوع نشست‌ها برای تبادل تجربیات و تلاش در راستای حفاظت از جنگل‌ها تأکید کرد.


@nehzatsabzzagros

@IranENGOs
نهضت سبز زاگرس pinned «#یاداشت #زاگرس نفس جنگل‌های ایران به شماره افتاد/ آژیر خطر برای محیط زیست کشور #امید_سجادیان 🔺دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس 🔺تسهیلگر اجتماعی و توسعه محلی 🔺عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی کشور خبرگزاری مهر، گروه جامعه: جنگل‌ها به عنوان…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مظلومیت اگر تصویر داشت، بدرقه پیکر شهید مصطفی عبدالهی بود. در آتش سوزی بام خرم آباد دچار سوختگی شد، مظلومانه به تهران اعزام شد، جان باخت و مظلومانه تر پیکرش بدرقه شد، مدت زمانی دیگر هم خودش و هم خانواده اش فراموش می شوند، با انبوهی از مشکلات!
‏جنگل اولویت ندارد!
‏⁧ #زاگرس_در_آتش
@nehzatsabzzagros
#یادداشت #دنا #ماندگان #خرسان۳ #زاگرس

✳️ یک تلخی بی پایان

#امید_سجادیان

روزنامه ایران
تاریخ انتشار ۱۱ مهر ۱۴۰۳

♻️با دو تکه شدن مدیریت منطقه حفاظت‌شده دنا، سرعت ساخت سد ماندگان در دل این منطقه حفاظت‌شده افزایش یافته است. اما آیا قانون اجازه می‌دهد در دل یک منطقه ذخیره‌گاه زیست‌کره سد ساخته شود؟ طبق قوانین، ساخت سد تنها با مجوز زیست‌محیطی ممکن است و باید حداقل یکصد متر از مرز منطقه حفاظت‌شده فاصله داشته باشد، اما سد ماندگان نه‌تنها در مرز بلکه در دل این منطقه واقع شده است و مصوبه اخیر شورای عالی محیط زیست به نوعی این قانون را دور زده است.

🔻این پروژه‌ها با شعار “توسعه و تامین آب شرب” آغاز می‌شوند، اما هدف واقعی چیست؟ آیا این توسعه با نابودی دارایی‌های طبیعی و تهدید معیشت بومیان منطقه قابل توجیه است؟ توسعه‌ای که باید بر ظرفیت سرزمینی استوار باشد، اکنون در ایران به پروژه‌های بی‌رویه‌ای تبدیل شده که بدون برنامه‌ریزی اقلیمی و زیست‌محیطی در حال اجرا هستند و دست به تغییرات گسترده‌ای می‌زنند. به نام تأمین آب و شرب، اما در عمل این آب به صنایع تشنه کویر منتقل می‌شود.

🔺اکنون سه سد - خرسان 3، ماندگان و تنگ‌سرخ - به جان منطقه دنا افتاده‌اند؛ زیستگاهی که به عنوان ذخیره‌گاه زیست‌کره در یونسکو ثبت شده است. چگونه می‌توان با توجیهاتی مثل توسعه پایدار، چنین منطقه‌ای را قربانی ساخت سدهای متوالی کرد؟ در شرایط خشکسالی، بارها دیده شده که رودخانه بشار خشک شده است. آیا ساخت این سدها واقعاً منطقی است؟ حق‌آبه زیستی رودخانه‌ها و معیشت مردم پایین‌دست چه می‌شود؟ چرا استان‌های مقصد که آب را برای صنعت خود می‌خواهند، میزان مصرف خود را به‌دقت اعلام نمی‌کنند؟

🔻توسعه نامتوازن و ناپایدار در مناطقی مانند دنا، بدون توجه به ظرفیت‌های سرزمینی و شرایط اقلیمی، به تخریب منابع طبیعی و تغییرات مخرب در اکوسیستم منجر می‌شود. این نوع توسعه، با فشار بر منابع محدود مانند آب و زمین، نه‌تنها زیستگاه‌های طبیعی را در معرض خطر قرار می‌دهد بلکه به بهای از دست رفتن سرمایه‌های ملی و جهانی، زندگی و معیشت مردم بومی را نیز تهدید می‌کند.

🔺برای مثال، پروژه‌های انتقال آب و ساخت سدهای جدید بدون رعایت اصول زیست‌محیطی می‌تواند رودخانه‌ها و تالاب‌های حیاتی را خشک کند، حق‌آبه زیستی را از بین ببرد و فشار مضاعفی بر منابع آب وارد آورد. در چنین شرایطی، نیازهای آبی صنعت و شهرهای بزرگ‌تر به قیمت از دست رفتن حق‌آبه کشاورزی و معیشت مردم پایین‌دست و خشک شدن منابع طبیعی، تأمین می‌شود؛ نتیجه این روند، فشار و آسیب بر زندگی مردم محلی و تهدید مهاجرت اجباری آنان از سرزمینشان است.

🔻در کنار این، وقتی پروژه‌های توسعه‌ای بدون مطالعه کافی و برنامه‌ریزی درست انجام می‌شوند، نیاز به انتقال بیشتر آب ایجاد می‌شود و در این میان ارزش مناطق حفاظت‌شده و ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره نیز قربانی می‌شوند. این مناطق باید برای نسل‌های آینده حفظ شوند، اما توسعه ناپایدار نه‌تنها به اکوسیستم آسیب می‌زند بلکه به ایجاد دور باطلی منجر می‌شود که بدون توجه به تبعات طولانی‌مدت، تنها به منافع کوتاه‌مدت برخی صنایع پاسخ می‌دهد.

🔺به‌راستی آیا این توسعه به نفع همه است یا تنها به کام صنایعی که هیچ سیرابی ندارند؟

▶️ https://www.magiran.com/article/4548802

▶️ https://irannewspaper.ir/8568/10

🔖امید‌ سجادیان
🔺تسهیلگر اجتماعی و توسعه محلی
🔺عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی کشور
🔺دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد
🔺دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس


#آتش_سوزی #مهر #امید_سجادیان #منطقه_حفاظت_شده_دنا #توسعه_نامتوازن #محیط_زیست #آموزش #خرسان۳ #تنگ_سرخ #کهگیلویه_بویراحمد #بویراحمد #دهدشت #یاسوج #سی_سخت

@nehzatsabzzagros

@IranENGOs
#یاداشت#زاگرس_در_آتش

🔖 مظلومیت اگر تصویر داشت، بدرقه پیکر شهید مصطفی عبداللهی بود. در آتش‌سوزی بام خرم‌آباد سوخت، به تهران اعزام شد، جان باخت و پیکرش مظلومانه‌تر بدرقه شد. بعد از مدتی هم خود و هم خانواده‌اش فراموش خواهند شد، با انبوهی از مشکلات!

#امید_سجادیان
روزنامه ایران

🔻 آتش‌سوزی‌های جنگلی در زاگرس شاید با بارش‌های پاییزی کاهش یابد، اما واقعیت تلخ‌تر و عمیق‌تری در انتظار جنگل‌بانان و نیروهای داوطلب است. جان‌هایی که بی‌دلیل و به خاطر کمبود تجهیزات، ضعف برنامه‌ریزی و بی‌توجهی مسئولان از دست می‌روند.

💥 ۱۷ داوطلب در سال‌های اخیر جان خود را از دست داده‌اند. هنوز هیچ تغییر ملموسی در سیستم حمایتی و پیشگیرانه ایجاد نشده است. در کشورهای دیگر، اگر یک نفر جان خود را از دست بدهد، مسئولان فوراً وارد عمل می‌شوند. اما در ایران، برخی مسئولان و افرادی که هرگز آتش را از نزدیک ندیده‌اند، واقعیت تلخ این بحران را نادیده می‌گیرند. آیا مرگ‌های بیشتر باید اتفاق بیفتد تا تغییرات واقعی در راه باشد؟

❗️ مرگ‌های متوالی جنگل‌بانان و محیط‌بانان، آینه‌ای از سیاست‌های ناکارآمد و ضعف مدیریت بحران است. هر بار که چنین فاجعه‌ای رخ می‌دهد، مسئولان تنها تسلیت می‌فرستند، ولی هیچ اقدامی پیشگیرانه صورت نمی‌گیرد. چرا هنوز هیچ اقدامی برای اصلاح این وضعیت انجام نشده است؟

⚠️ این وضعیت باید تغییر کند! جان جنگل‌بانان و حامیان محیط زیست ما در خطر است. این عزیزان بدون تجهیزات کافی، آموزش مناسب، و حتی امنیت شغلی، جان خود را در میدان نبرد با آتش می‌گذارند. آیا وقت آن نرسیده که مسئولان واقعی وارد میدان شوند و اقدامات پیشگیرانه را آغاز کنند؟

📢 پرسش ساده است: چرا پیش از وقوع این حوادث، هیچ تدبیری برای پیشگیری از آن‌ها اندیشیده نمی‌شود؟
چرا فراخوان‌های عمومی صادر می‌شود اما مردم بدون آموزش و تجهیزات در آتش حضور پیدا می‌کنند؟ چرا نیروهای متخصص و پایگاه‌های اطفای حریق ایجاد نمی‌شوند؟

🔻 برای رسیدگی به این بحران و جلوگیری از تلفات بیشتر، باید مسئولان فورا دست به کار شوند. اصلاح زیرساخت‌ها، پیشگیری از آتش‌سوزی، آموزش نیروهای متخصص، تجهیز پایگاه‌های اطفای حریق و حمایت از جنگل‌بانان و محیط‌بانان امری ضروری است.

🚨 آیا این فاجعه باید تکرار شود؟ یا وقت آن نرسیده که اقدامات واقعی شروع شوند؟

📝 برای جزئیات بیشتر و بررسی وضعیت بحرانی جنگل‌بانان، متن کامل را در لینک زیر مطالعه کنید:👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

🔻 متن کامل

#امید_سجادیان
#محیط_زیست #حفاظت_طبیعت #جنگل‌بانان #نهضت_سبز #کهگیلویه_و_بویراحمد
#تسهیلگر_اجتماعی #توسعه_محلی

🔻 دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس کهگیلویه و بویراحمد
🔻 عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی کشور

@nehzatsabzzagros
@IranENGOs
2024/12/03 08:05:42
Back to Top
HTML Embed Code: