Telegram Web
#شفافیت #مشارکت #مطالبه_گری #دانش_و_کنش #نشست_هم_اندیشی

🔴📣 فـــراااخـــوانـــ 🔴📣

✳️ دبیران/رابطین محترم شبکه‌های استانی
✳️ ناظرین محترم طرح مردمی کیمد
✳️ مدیران محترم تشکل‌های تخصصی حوزه منابع طبیعی

⬅️ با احترام، به اطلاع می‌رساند:

🔸 نخستین نشست هم‌اندیشی تشکل‌های مردم‌نهاد و فعالان حوزه منابع طبیعی، محیط زیست و توسعه پایدار کشور با آقای دکتر علی تیموری، معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در نیمه دوم دی ۱۴۰۳، برگزار خواهد شد.

🔹 این جلسه که شانزدهمین جلسه مکرر شبکه ملی با مدیران ادوار سازمان و نخستین جلسه در دولت چهاردهم خواهد بود، با هدف:

• بیان انتقادات، پیشنهادها، مطالبات و نظرات مدیران تشکلها و فعالان این حوزه،
• ارائه دیدگاه‌های رئیس محترم سازمان و سیاست‌ها و برنامه‌های سازمان در دوره جاری و
• بررسی و تبادل نظر در خصوص برنامه‌ها، ظرفیت‌ها و موانع فعالیت‌های مشارکتی و اقدامات مشترک،

برگزار خواهد شد.

⬅️ همانگونه که مستحضرید، بر اساس شیوه‌نامه برگزاری نشست‌های کشوری شبکه ملی، حاضران این جلسه، طبق فرایند تعیین‌شده، از فهرستی متشکل از نمایندگان شبکه‌های استانی، ناظرین استانها و اعضاء فعال دبیرخانه‌های تخصصی منابع طبیعی سراسر کشور دعوت خواهند شد و در سهمیه فعالان و کنشگران هم، از فهرست این بخش، دعوت صورت خواهد گرفت.
🔸 با این حال، با هدف رعایت شفافیت حداکثری و ایجاد بستر عادلانه جهت حضور فعالان این حوزه و بهره‌مندی از نظرات ارزشمند عزیزان فعال، بدینوسیله ضمن اطلاع‌رسانی برگزاری این نشست، از کلیه عزیزانی که علاقمند به حضور در این جلسه هستند، درخواست میشود، مشخصات خود را شامل:

• نام و نام خانوادگی
• نام تشکل مردم‌نهاد یا اجتماع‌محور
• شماره تماس
• کد ملی

حداکثر تا پایان وقت اداری چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳، به شناسه تلگرامی ذیل:

@padash_gorgan

ارسال نمایند. بدیهی است امکان پذیرش عزیزانی که پس از این مهلت، اطلاعات خود را ارسال نمایند، وجود ندارد.

🔸 لازم به ذکر است که شورای هماهنگی شبکه ملی، مشخصات دریافتی را پس از بررسی، به فهرست فعالان، اضافه خواهد نمود و با توجه به محدودیت فضای برگزاری جلسه، در هر نشست، بخشی از کنشگران محترم را به جلسات دعوت خواهد نمود.

🔹 با احترام دوباره؛ شورای هماهنگی شبکه ملی، ۳ دی ۱۴۰۳

🆔 @IranENGOs
✔️ *اسناد جدیدی دال بر تخلف در انتقال آب سد خرسان و ماندگان در سرشاخه های کارون منتشر شد*

سندی که نشان می دهد احمد لاهیجان زاده مدیر کل محیط زیست استان اصفهان و معاون دریایی کنونی سازمان حفاظت محیط زیست؛ خارج از صلاحیت های قانونی خود مجوز ماده ۲۳ پروژه انتقال آب سد خرسان و ماندگان را صادر کرده است. نکته آن است که لاهیجان زاده با علم به این تخلف تن به صدور مجوز ماده ۲۳ استانی داده است به تاریخ مکاتبات دقت کنید.

رونوشت نامه مدیر دفتر ارزیابی به سازمان برنامه و بودجه نشان می دهد این سازمان از فرایند متخلفانه صدور مجوز استانی ماده ۲۳ آگاه بوده است و تا این لحظه از توقف تخصیص بودجه به این پروژه خود داری کرده است.

گفتنی است سازمان برنامه و بودجه عضو کمیته پایش ؛ در خصوص تخصیص بودجه به پروژه های مشمول مولد سازی است. بر همین اساس طرح پروژه سد ماندگان در هیات عالی مولد سازی خلاف قانون بوده است.

#اپوش
#نشان_اپوش
#سد_ماندگان
#انتقال_آب

https://www.instagram.com/p/DENh6sbygol/?img_index=3&igsh=cjdjeGZlZjFiM2tv
#درختکاری #احیاء_جنگل #درختداری

🔴📣 یادداشت روز 🔴📣

✳️ آیا پویش‌های مردمی و تب‌وتاب درختکاری می‌توانند به احیای عرصه‌های تخریب‌شده کمک کنند یا تنها به آمارسازی و تبلیغات محدود می‌شوند؟

#امید_سجادیان
دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار استان کهگیلویه و بوراحمد و عضو شورای هماهنگی شبکه ملی

🗞 روزنامه #پیام_ما؛ ۴ دی ۱۴۰۳

ــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــ

✳️ مردم قلب جنگل‌اند

🔺جنگل‌کاری نامی‌ آشنا در واژگان این روزهای محیط‌زیست است؛ چه در قالب نهضت یک میلیارد درخت سازمان منابع‌طبیعی و چه پویش‌های مختلف دولتی، خصولتی، خصوصی و مردم‌نهاد! البته پیشینه این فعالیت به هزاره‌های قبل و تمدن‌های بزرگ باستان برمی‌گردد،‌ فارغ از پیشینه،‌ آیا آنچه امروز انجام می‌شود صحیح و اصولی است؟ سال‌ها است اقداماتی در جهت ایجاد جنگل یا احیای جنگل‌های تخریب‌شده در قالب طرح‌های دولتی یا در قالب فعالیت‌های مردمی‌ انجام می‌شود.

🔺 در یک دوره زمانی این طرح در قالب پویش جنگلانه در بسیاری از نقاط کشور با هدف احیای جنگل و فرهنگسازی انجام می‌گرفت. پویشی که با استقبال خوب مردم و گروه‌های مردمی‌ همراه شد. البته پیش از آغاز «جنگلانه»، در سال ۱۳۹۱ ‌تشکل دوستداران ایلام در استان ایلام، نهضت سبز زاگرس در کهگیلویه‌وبویراحمد برنامه‌های کاشت بلوط را شروع کرده بودند. حتی سال‌های قبل نیز اقداماتی صورت گرفت، اما آنها عمومی نبودند.

متن کامل این یادداشت را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/121752

@nehzatsabzzagros
@payamema

🆔 @IranENGOs
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔺دنا، رشته‌کوهی با افسانه‌ها و داستان‌های حماسی، نمادی از تاریخ و فرهنگ ایران است.

🔻از نام‌های شاهنامه تا روایت‌های پهلوانی، هر گوشه‌ای از این منطقه با دلاوری‌ها و فداکاری‌های اساطیری آمیخته شده است. قلل و غارهای دنا، همچون قله راه آسمانی و غار کیخسرو، داستان‌های پهلوانی را زنده می‌کنند.

🔻با ساخت سدهای متعدد در این منطقه حفاظت‌شده، اکوسیستم رودخانه خرسان در معرض خطر قرار گرفته و ارزش اکولوژیک دنا به تهدید افتاده است. این سدها، با ایجاد مشکلات اکوسیستمی و بارگذاری بیش‌ازحد بر منابع طبیعی، دارایی‌های طبیعی و تاریخی این سرزمین را تهدید می‌کنند. حفظ دنا به معنای حفظ تاریخ، فرهنگ و طبیعت ایران است و توسعه‌ای که به قیمت نابودی این ارزش‌ها باشد، قابل قبول نیست. 🌍🏞️

@nehzatsabzzagros

#دنا_پاره_تن_ایران
📝دنا پاره تن ایران

ساخت سد های بزرگ و دست درازی به یک دیوار حفاظتی ۹۰ کیلومتری با ۵۰ قلعه بالای ۴۰۰۰ متر قماری است که اثرات ان یک ایران را درگیر می کند.

🔺به نام شرب ولی به نام صنعت، صنعتی که می بلعد هر آنچه جلویش باشد، فرقی نمی کند شهری به تاریخ قدمت به نام اصفهان باشد یا رشته کوهی به نام دنا

🔺دنا پر از اسرار و داستان های حماسی است اساطیر و داستان های زیبایی با این خطه ایران پیوند خورده است. از نام های شاهنامه که بر روی گردنه ها و غار ها وجود دارد همچون شهر سی سخت که نامش برگرفته از نام سی پهلوان نامی کی خسرو کیانی و کشته شدن آن ها در گرده بیژن است. گرنه بیژن هم برگرفته از نام سردار پادشاه کیخسرو است تا چشمه میشی که طبق داستان ها کیخسرو در این چشمه سر و تن خود را شست.بسیاری از قلل و غار ها در دامنه دنا متاثر از افسانه است. از جمله قله های راه آسمانی، غار کیخسرو، قلعه کهزاد وجود دارد. دنا محل سحر امیز داستانهای حماسی است. نام دنا برگرفته از شهری باستانی دهنار (ده انار)در دامنه غربی جنوبی است که بقایای آن دیده می شود تا معدن های مسی که در روستای خونگاه وجود دارد. دنا کنجینه گیاهان دارویی و درخت های جان سخت است.

🔺 دنا اولین ذخیره گاه زیست کره پس از انقلاب است که در یونسکو ثبت شده. با چه مجوزی و براساس چه استدلال علمی و فنی، محیط زیستی و منطقی باید ۴ سد در این منطقه حفاظت شده با فاصله کم از هم ساخته شوند؟ محاسبات فنی نشان می دهد با ساخت سدهای تنگ سرخ، ماندگان و خرسان۳ و جدیدا شهید عملا اکوسیستم رودخانه خرسان (بشار و ماربر) را از بین خواهد رفت.این چه رسم نامیمونی است که هر روان آبی که می بینند می خواهند منتقل کنند یا سد بسازند؟

🔺کلید واژه بیشتر طرح هایی با آلایندگی مخرب و حتی انتقال آب، توسعه و در نهایت شرب است. اما چه توسعه ای؟ آیا توسعه به قیمت نابودی دارایی طبیعی یک سرزمین و آینده یک سرزمین مجاز است؟ یا توسعه ای که در آن همه افراد در گروه های مختلف مشارکت داشته باشند
 🔺ارزش اکولوژیک دنا با هیچ مبلغ رقمی قابل مقایسه نیست؛ حتی با آورد چندمیلیون دلاری صنعتی که قرار است با این آب‌های انتقالی محصول تولید کند. بر فرض اینکه آب برای احیای زاینده‌رود باشد، می‌شود یک دیوار حفاظتی ۹۰ کیلومتری را با چالش مواجه کرد تا یک جریان طبیعی را که اتفاقاً خود از همین مسئلهٔ بارگذاری بیش‌ازحد ضربه خورده است، به‌صورت کوتاه‌مدت احیا کرد؟!
@nehzatsabzzagros
 
‍ ‍ 🔺رضا کیانیان بازیگر و کنشگر محیط زیست از مستند "کارون" می گوید.

کارون فقط یک رود نیست، کارون یکی از رگهای حیاتی زندگی ماست.
📍تمامی عواید حاصل از فروش این فیلم از سوی تهیه کننده، به تشکل زیست محیطی "نهضت سبز زاگرس" تعلق خواهد گرفت.
برای آشنایی با این نهاد مردمی و فعالیت های آن، صفحه اینستاگرام  nehzatsabzzagros@ را ببینید.

🌱"با دیدن این فیلم، به رویش جوانه های بلوط و حفظ جنگل های زاگرس کمک می کنید."
مستند "کارون" به کارگردانی محمد احسانی را در بخش مستند هاشور ببینید.
♦️سایت هاشور:
www.hashure.com/movies/4964

#مستند_کارون 
#هاشور_مستند
#مرجع_مستند_ایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

برنامه‌ریزی مردم‌محور یکی از کلیدی‌ترین ارکان حفاظت مشارکتی و پیشگیری از آتش‌سوزی‌هاست. نقش و مشارکت فعال مردم در شناسایی و پیشگیری از دلایل آتش‌سوزی‌ها می‌تواند تأثیر بسزایی در کاهش خطرات و حفظ منابع طبیعی داشته باشد. با همکاری تمامی ذینفعان، از مسئولان محلی تا افراد جامعه، می‌توان به تدوین راهکارهای مؤثرتر و عملی دست یافت. این نوع برنامه‌ریزی، از آموزش عمومی تا مشارکت مستقیم مردم در اقدامات پیشگیرانه، می‌تواند موجب کاهش آتش سوزی طبق یک ساختار و شبکه منسجم شود.

#نهضت_سبز_زاگرس #آتش_سوزی #پیشگیری_از_آتش_سوزی #محیط_زیست #حفاظت_از_منابع_طبیعی #مشارکت_مردم #برنامه_ریزی_مردم_محور #نهضت_سبز
🔺فرهاد توحیدی فیلمنامه نویس از مستند "کارون" می گوید.

یکی از بزرگترین خواستگاه های تمدن ایران باستان بی اقراق رودخانه بزرگ و زیبای کارونه،
متاسفانه امروز کارون ما از آسیبهای فراوان رنج میبرد.
مستند "کارون" به کارگردانی محمد احسانی را در بخش مستند هاشور ببینید.

🌱"با دیدن این فیلم، به رویش جوانه های بلوط و حفظ جنگل های زاگرس کمک می کنید."
📍تمامی عواید حاصل از فروش این فیلم از سوی تهیه کننده، به تشکل زیست محیطی "نهضت سبز زاگرس" تعلق خواهد گرفت.
برای آشنایی با این نهاد مردمی و فعالیت های آن، صفحه اینستاگرام nehzatsabzzagros@ را ببینید.


♦️سایت هاشور:
www.hashure.com

#مستند_کارون
#هاشور_مستند
#مرجع_مستند_ایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔺تهدید دنا با ساخت سد ماندگان

🔻ماندگان در منطقه حفاظت شده دنا، بدون مجوز محیط زیست، همچنان در حال احداث است. در این گزارش صدیقه ترابی معاون سازمان حفاظت محیط زیست و امید سجادیان، دییر تشکل نهضت سبز زاگرس، عضو شورای هماهنگی شبکه تشکل‌های‌ ملی محیط زیست و منابع طبیعی کشور درباره ممنوعیت‌ها و تبعات این سد توضیح می‌دهند.

@nehzatsabzzagros
@IranENGOs
@gharaaresabz

#تشکل_نهضت_سبز_زاگرس_استان_کهگیلویه_و_بویراحمد
#شبکه_تشکل_های_محیط_زیست_و_منابع_طبیعی
#قرار_سبز

🔻🔺🔻🔺
www.irna.ir/xjSCxH
#سد_سازی#سد_خرسان۳

📣🔴یاداشت/باز نشر📣🔴

🔸 سازه‌هایی روی آب

#امید_سجادیان
تسهیلگر، فعال محیط زیست دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار استان کهگیلویه و بوراحمد و عضو شورای هماهنگی شبکه ملی

سازه‌های جدید در منطقه سادات محمودی در مخزن سد خرسان ۳، ماجرای مردمی است که مجبور به کوچ اجباری شده‌اند. این مردم، به دلیل ترس از تبعات کوچ و هزینه‌های سنگین آن، به دنبال دریافت خسارت بیشتری هستند. در این میان، ضوابط مهندسی در ساخت بناها کمتر رعایت شده است. این بناها هر کدام داستانی از مردمانی سختکوش را روایت می‌کنند؛ مردمانی که با فروش دام‌های خود، گرفتن وام و قرض، این سازه‌ها را بنا کرده‌اند.

🔴📣🔗 متن کامل:
لینک مطلب

روزنامه ایران
———————————————
@nehzatsabzzagros

#سد_خرسان_۳
#استان_کهگیلویه_و_بویراحمد
#نه_به_سد_خرسان۳
#قطع_۲_میلیون_درخت_بلوط
#سایت_تاریخی_ایلامی
#امید_سجادیان
نهضت سبز زاگرس pinned «#سد_سازی#سد_خرسان۳ 📣🔴یاداشت/باز نشر📣🔴 🔸 سازه‌هایی روی آب #امید_سجادیان تسهیلگر، فعال محیط زیست دبیر شبکه تشکل‌های محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار استان کهگیلویه و بوراحمد و عضو شورای هماهنگی شبکه ملی سازه‌های جدید در منطقه سادات محمودی در…»
🔻۱۵ طرح برای انتقال آب از سرشاخه‌های کارون تاکنون برنامه‌ریزی شده است

کارون، زخم‌خورده سدها
| نادره وائلی زاده |

🔺گزارش کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در مورد طرح‌های فاقد مجوز زیست‌محیطی که ۱۸ دی‌ماه در صحن علنی قرائت شد، حاکی از این بود که برخی از طرح‌ها در سال‌ها و دهه‌های اخیر بدون مجوز محیط‌زیستی، فازهای اجرایی خود را طی کرده و به بهره‌برداری رسیده‌اند. این کمیسیون فهرستی از طرح‌های وزارتخانه‌های نیرو و راه‌وشهرسازی که فاقد مجوزهای زیست‌محیطی و قانونی بودند را بررسی کرده که ۸۴ طرح از آنها مربوط به وزارت نیرو است. طبق بررسی‌ها بیش از ۸۰ درصد پروژه‌های وزارت نیرو فاقد مجوز محیط‌زیستی اعلام شدند؛ مشکلی که به‌نظر می‌رسد دامن کارون را هم گرفته است.

🔺 حالا قرار است سد شهید (سد ماربر) روی رودخانه ماربر از سرشاخه‌های کارون ساخته شود. همچنین، سد ماندگان نیز از قرار معلوم بر روی رودخانه ماربر و در ذخیره‌گاه زیست‌کره و منطقه حفاظت‌شده دنا احداث می‌شود. طرح‌هایی که واکنش‌های زیادی به‌همراه داشته است و علاوه‌بر کارشناسان در رسانه‌ها، کارزاری با دو هزار امضا نیز ار رئیس‌جمهوری می‌خواهد در مورد این طرح‌ها مداخله کند. طرح‌های انتقال آبی که شاید زخم‌های ترمیم نشدنی بر پیکر کارون باشد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/124388

#انتقال_آب #محیط_زیست #خوزستان #پیام_ما
#خرسان۳ #ماندگان #تنگ_سرخ
#شهید
#کهگیلویه_و_بویراحمد #نهضت_سبز_زاگرس

تشکل نهضت سبز زاگرس
✔️ @nehzatsabzzagros

———————————————-
🌎یک قدم سبز برای زاگرس

💫دوستان همیشه می‌پرسند: برای جنگل‌های زاگرس چه کاری می‌توانیم انجام دهیم؟
جواب ساده است: قرار نیست همیشه کار سختی انجام دهیم!

همین که فقط ۱۰٪ از مصرف انرژی‌مان را کاهش دهیم، می‌توانیم این بخش را به احیای زاگرس هدیه کنیم.

🤝با شرکت در طرح #هزاران_متر_مکعب_عشق و مراجعه به لینک زیر، می‌توانید با چند اقدام ساده، انرژی خانه‌تان را تبدیل به یک کار خیر کنید:

🔸 کمی شعله بخاری را کوتاه کنید
🔸 درجه پکیج را متعادل کنید
🔸 لباس گرم‌تر بپوشید
🔸 پرده‌ها را در هوای سرد بکشید

✔️همین تغییرات کوچک، کمک بزرگی به جنگل‌های زاگرس خواهد کرد.

📣از طریق لینک زیر با صرف ۶۰ ثانیه، ۱۰٪ صرفه‌جویی در مصرف گاز خود را به احیای جنگل‌ها اختصاص دهید:

👇🏻 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

🔗 https://nabzenergy.ir/plans/3?referralId=sajjadian

👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻👆🏻

❤️این پیام را به کسانی که دوستشان دارید هدیه دهید.

#یک_مترمکعب_گاز
#هزاران_مترمکعب_عشق
#انرژی_می‌رسونم
یک قدم سبز برای زاگرس 🌱

برای کمک به احیای جنگل‌های زاگرس، کافیست ۱۰٪ از مصرف انرژی‌تان را کاهش دهید!

شعله بخاری را کمی کم کنید
درجه پکیج را متعادل کنید
لباس گرم‌تر بپوشید
پرده‌ها را در هوای سرد بکشید

همین تغییرات کوچک می‌تواند کمک بزرگی به زاگرس کند. برای شرکت در طرح
#هزاران_مترمکعب_عشق، کافیست روی لینک زیر کلیک کنید و با صرف ۶۰ ثانیه، به جنگل‌های زاگرس کمک کنید:

🔗
https://nabzenergy.ir/plans/3?referralId=sajjadian

#انرژی_می‌رسونم #هزاران_مترمکعب_عشق
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
درماندگان…

در این سرزمین، طبیعت کمترین اهمیتی ندارد. رودها را پشت سدها اسیر می‌کنند، جنگل‌ها را تشنه می‌گذارند، تالاب‌ها را خشک می‌کنند و سرزمین‌های پرباران را ویران، تا بیابان‌ها را با صنایع آلاینده سیراب کنند. ماربر دیگر به کارون نمی‌رسد، دنا زخم می‌خورد و ماندگان… نامی بیش نیست…
نمادی از یک فاجعه ای تاریخی برای یک اکوسیستم بی‌نظیر چون‌ دنا

#محیط‌زیست #طبیعت #زمین #توسعه_نابودگر
@nehzatsabzzagros
2025/02/01 15:46:34
Back to Top
HTML Embed Code: