Telegram Web
Forwarded from سیتنا / CITNA
🔺 شائبه ها به اجرای پروژه اینترنت طبقاتی و دسترسی تبعیض‌آمیز به اینترنت

🔹 علی رغم تکذیب مقامات مسئول در اجرای طرح #اینترنت_طبقاتی در کشور، فعالان فضای مجازی بر اساس شواهد معتقدند که طی سال‌های اخیر شکل خاصی از دسترسی تبعیض‌آمیز به #اینترنت در حال اجراست که همزمان با اختلاف در سطح دسترسی مناطق مختلف جغرافیایی و کاربران اپراتورهای مختلف، نشان از پیاده سازی نوعی #تبعیض_دیجیتال است./#سیتنا

خبر در لینک👇
https://citna.ir/node/321946
🆔Telegram
🤬71👏1
گذری بر وضعیت اینترنت و فناوری در ایران در روزهای اخیر

پویا محمدی: نقشه راه استارتاپ تو ایران:
ایده -> MVP -> قطعی اینترنت -> فیلترینگ -> زندان -> مهاجرت -> شروع از صفر

حامد: در این وضع #فیلترنت یکی از نگرانی‌ها رو بگم.
سوال از هوش مصنوعی به تدریج جای گوگل کردن برای عموم می‌گیره. این بزرگواران که نتونستن موتور جستجو ملی بسازن، به جاش ممکنه برن سراغ سرویس هوش مصنوعی ملی.
ممکنه اون سرویس پروکسی OpenAI یا هر سرویس دیگه خارجی باشه با یک تفاوت.
هر سرویس بزرگی در کشور احراز هویت با شماره همراه (متصل به کد ملی) داره. شما ممکنه سوالی از سرویس هوش مصنوعی داخلی بپرسین، اما قبل ارسال درخواست به سرویس خارجی، اون سوال شما می‌تونه لاگ بشه و کاملاً به هویت شما متصله.
این خیلی با جستجو در گوگل متفاوته.
حتی اگر احراز هویت هم در چنین سرویسی الزامی نباشه با فرض اینکه (به دلایل معلوم خدای نکرده) با همون IP که سرویس‌دهنده اینترنت در داخل به شما داده به شبکه وصل هستید اتصال بین درخواست‌های جستجو و هویت افراد ممکنه. در هر حال درصدی خطا هم داره مثلاً‌ به دلیل استفاده اشتراکی از اینترنت

وحید فرید: خبرهای موثقی دارم که وزارت قطع ارتباطات به جد دنبال راه‌اندازی #اینترنت_طبقاتی با عناوین فریبنده‌ هست و دور از چشم رسانه‌ها دارن پروژه رو جلو میبرن. البته این چیزی از کار زشت و خلاف حقوق عمومی انجمن بلاکچین کم نمیکنه.
اگه قرار باشه هر کی اینترنتش قطع شد بره تقاضای اینترنت طبقاتی کنه فردا همگی قطع میشیم به جز همون لیست سفید.
انسان آگاه به منافع عمومی نگاه میکنه ولی فرصت‌طلب‌ها همیشه به منافع شخصی و کسب و کارشون توجه میکنن. حداقل شماها دیگه نباید فردا از بدی‌های ارز ۴۲۰۰ تومانی برای خواص و اختلاس چای دبش و فساد حرفی بزنید.

هادیستان: امروز هم وضع سرویس ها درون دیتاسنترهای ایران و ارتباط بین الملل افتضاح بود. وزیر و ارتباطات زیر ساخت که گزارش نرمال بودن وضعیت میدهند همه دروغگو هستند و این بی آبرویی هیچ موقع از چهره آن ها پاک نخواهد شد.
یک روز هم در کوچه این مردم عروسی خواهد شد. #فیلترنت

امیرپارسا: اینم وضعیت اینترنت ثابت که مثلا بهتره #آسیاتک
یه دامنه یک Dns سالم نزاشتید این ربطی به حمله نداره دیگه این خود خودزنیه! (اسکرین‌شات)

هادی فرنود: به بهانه امنیت اینترنت رو ملی کردین. توی این مدت چندین بانک و سازمان و صرافی رمز‌ارز هک شدند

فقط به استارتاپ‌ها ضربه زدین! هیچ نهاد صنفی هم صداش در نمیاد نه انجمنی نه اتحادیه‌ای...
👍7🤬4
Forwarded from ITiran
بیانیه جدید داتین: حمله اینترنتی به دو بانک کشور سخت‌افزاری بود و در همان دقایق نخست باعت از بین‌رفتن سخت‌افزارهای ذخیره‌سازی بانک‌ها در سه مرکز داده مختلف از بین رفتند و غیر قابل استفاده شدند.

☑️ ITIRAN



😌Telegram
📱Instagram
🤖X
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔥7😨3
Forwarded from فیلتربان
مرور نقض حق دسترسی به #اینترنت در هفته اول #حمله_اسرائیل به ایران، در گزارش جدید فیلتربان:
🔻قطع کامل اینترنت برای بازه‌هایی، از جمله مسدود سازی پورت‌های SSH که پیش‌تر برای حفظ دسترسی مورد استفاده قرار می‌گرفتند.
🔻قطع ورودی ترافیک اینترنتی که حتی در آبان ۹۸ اتفاق نیفتاده بود.
🔻دسترسی صرفاً محدود به شبکه ملی اطلاعات.
🔻اختلال جدی در سیستم‌های بانکی و دستگاه‌های خودپرداز.
🔻قطع پیامک‌ها و تماس‌های ورودی از خارج کشور و اختلال در ابزارهای VoIP به دلیل فشار بالا.
🔻غیرقابل‌دسترس شدن فروشگاه Galaxy Store و Google Play. برنامه‌ها دیگر قابل دریافت نیستند.
🔻افزایش هشدارهای امنیتی به شهروندان، از جمله ارسال پیام‌هایی مبنی بر خطر انفجار موبایل‌ها (ارجاع احتمالی به وقایع لبنان).

این گزارش را در بخش دیده‌بانی وبسایت فیلتربان بخوانید:
https://filter.watch/2025/06/19/network-monitoring-june-iran-internet-status-week-1-of-israel-iran-war/

@Filter_Watch
🤬52👍1
در ماه اخیر بسیاری با قطعی اینترنت در ایران مواجه بودیم. این قطعی تبعات اقتصادی زیادی داره و آثارش کم‌کم داره پدیدار می‌شه.
مقاله‌ای از مجمع جهانی اقتصاد که به آسیب‌های اقتصادی کسب‌وکارها و مردم به خاطر قطعی اینترنت در بعضی کشورهای آفریقایی می‌پردازه.
بد نیست در شرایط فعلی نگاهی بهش بیندازیم.

ترجمه خلاصه مقاله:
چگونه خاموشی کامل اینترنت، اقتصاد آفریقا را تحلیل می‌برد

قطع اینترنت در کشورهای آفریقایی نه‌تنها صداها را خاموش می‌کند، بلکه ضربه‌های سنگینی به اقتصاد وارد می‌سازد. بر اساس مدل «NetLoss»، حتی خاموشی‌های کوتاه‌مدت می‌توانند میلیون‌ها دلار زیان به همراه داشته باشند.

با گسترش اقتصاد دیجیتال در آفریقا، این خسارت‌ها نگران‌کننده‌تر می‌شوند: تا سال ۲۰۲۵، تعداد خریداران آنلاین در قاره به ۵۰۰ میلیون نفر می‌رسد و بازار تجارت الکترونیکی تا ۲۰۳۲ به ۹۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید. همچنین پیش‌بینی می‌شود صادرات خدمات دیجیتال تا ۲۰۴۰ به ۷۴ میلیارد دلار و بازار پرداخت‌های فرامرزی تا ۲۰۳۵ به یک تریلیون دلار افزایش یابد.

این خاموشی‌ها کسب‌وکارهای کوچک، تراکنش‌های موبایلی، بانک‌ها و زنجیره‌های تأمین را فلج می‌کنند و اعتماد عمومی و سرمایه‌گذاری خارجی را کاهش می‌دهند. اما در عوض، دادگاه‌هایی در آفریقا از جمله در سنگال و کنیا احکام تاریخی علیه قطع اینترنت صادر کرده‌اند و قطعش را غیرقانونی اعلام کرده‌اند.

نویسنده این مقاله چهار راهکار پیشنهاد می‌کند:
- ممنوعیت حقوقی قطع خودسرانه
- ایجاد پروتکل‌های شفاف
- مشارکت ذی‌نفعان در سیاست‌گذاری
- سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های مقاوم برای تضمین اتصال پایدار
👍31
Forwarded from Milad Nouri(ツ) میلاد نوری
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔥 اپلیکیشن اندروید “مطمئن باش” منتشر شد!‌

🛡 ابزار ساده و کاربردی برای محافظت در برابر پیامک‌های فیشینگ، لینک‌های کلاهبرداری و اپلیکیشن‌های مشکوک و مخرب

📱 دریافت از گوگل‌پلی - دریافت از کافه بازار


📱 "مطمئن باش" به صورت رایگان و متن‌باز (اوپن سورس) منتشر شده است.
‌در صورتی که این پروژه رو مفید می‌دونید، می‌تونید با حمایت مالی (دونیت)، به توسعه و بهبود مستمر این پروژه کمک کنید:

🪙 حمایت مالی از پروژه "مطمئن باش"
‌‌
من ساختمش. بازنشر و معرفیش با شما 🤝 تقدیم به مردم ایران 👍

📱 مشاهده و به اشتراک‌گذاری در اینستاگرام

📱 مشاهده در یوتوب

توضیح بیشتر در ویدیو، اطلاعات کامل‌تر در وب‌سایت:
وب‌سایت مطمئن باش - سوال‌های پرتکرار - سیاست حریم خصوصی

از این به بعد موقع دریافت پیامک، نصب اپلیکیشن یا باز کردن سایت فیشینگ و کلاهبرداری، در صورت شناسایی، اپلیکیشن "مطمئن باش" به شما هشدار می‌ده. اگر هم به مورد جدیدی برخورد کردید از طریق دکمه گزارش در سایت یا اپلیکیشن ارسال کنید تا با کمک شما روز به روز کلاهبرداری‌های بیشتری شناسایی بشه.

‌برای تست سپر وب‌گردی می‌تونید به جای سایت‌های کلاهبرداری واقعی، این لینک که فقط برای تست این قابلیت برنامه ساخته شده و هیچ خطری نداره رو باز کنید.

کلیه بررسی‌ها و پردازش‌های اپلیکیشن به صورت آفلاین و روی گوشی کاربر انجام می‌شود و اطلاعات اپ‌های نصب شده، پیامک‌ها و... هیچ کدام به سرور ارسال نمی‌شود. در بازه‌های زمانی مختلف دیتابیس برنامه از یک مخزن (ریپازیتوری) گیت‌هاب بروزرسانی می‌شود.


⚙️ از طریق تنظیمات هم می‌توانید موارد مختلف مثل بازه بروزرسانی دیتابیس، تم برنامه، نمایش/عدم نمایش پنجره پیامک جدید و... را تغییر دهید.

🖥 @MiladNouriChannel
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
7👍7
Forwarded from Ceno-Iran
یک تلاش جمعی برای آزادی دیجیتال

سنو علاوه بر این که ابزاری برای عبور از فیلترینگه یک شبکه هم هست؛ شبکه‌ای که با حضور هر کاربر، جون بیشتری می‌گیره و قوی‌تر می‌شه.

💡 وقتی شما از حالت یا زبانه‌ی عمومی (Public) در سنو استفاده می‌کنین، وب‌سایتی که روی گوشی شما باز شده به صورت کَش (یا همون حافظه‌ی پنهان) در شبکه ذخیره می‌شه و به دست کاربران دیگه می‌رسه؛ یعنی هم خودتون از فیلتر رد می‌شین، هم راه رو برای بقیه باز می‌کنین.

🔁 هرچه تعداد کاربران سنو بیشتر باشه، دسترسی افراد به محتوای وب سریع‌تر، پایدارتر و گسترده‌تر می‌شه.

📵 حتی در زمان خاموشی اینترنت بین‌الملل، این شبکه‌ی توزیع‌شده می‌تونه اخبار و اطلاعات رو بین کاربرها دست‌به‌دست کنه.

بنابراین سنو صرفا یه اپ نیست، یک تلاش جمعیه برای دسترسی و آزادی بیشتر. با نصب و استفاده ازش شما هم بخشی از این شبکه می‌شین.

🔗 سنو رو دانلود کنید:
گوگل‌پلی
وب‌سایت سنو

به امید آزادی
@Ceno_Iran
👍82🤡1
پروژه‌ی متن‌باز RelaySMS این امکان رو می‌ده که در صورت #قطعی_اینترنت از طریق پیامک با جاهایی تلگرام، جیمیل و X (توییتر) مرتبط بمونی.

پس برای کار کردنش نیازی به اینترنت نیست. پیام‌ها با گوشی معمولی و از طریق SMS رد و بدل می‌شن، ولی با کمک این سیستم به مقصد آنلاین‌شون می‌رسن. ارتباط‌ها هم با رمزنگاری امنِ پروتکل Signal محافظت می‌شن.

وب‌سایت پروژه:
https://relay.smswithoutborders.com/
👌5
Forwarded from BBCPersian
🔻رانندگان و کاربران دیگر در ایران و به‌ویژه تهران، در چند روز گذشته برای پیدا کردن مسیر دچار مشکل شده‌اند. اپلیکیشن‌های مسیریابی داخلی مانند «بلد» و «نشان» یا بین‌المللی مانند «ویز» به آنها نقشه‌های اشتباه نشان می‌دهد، یا موقعیت آنها را در نقطه‌هایی عجیب مانند ایسلند، کانادا و غرب آمریکا ثبت می‌کند.

زندگی بسیاری از رانندگان یا پیک‌های موتوری با سردرگمی و افزایش زمان سفر و مصرف بیشتر سوخت دشوار شده است. دلیل این اتفاق مختل شدن شبکه جی‌پی‌اس است که می‌تواند تاثیرات جدی‌ و مخرب‌تری داشته باشد.

متن کامل خبر را از لینک زیر بخوانید:
https://bbc.in/3GrAX7p

📷 شهرآرانیوز / NURPHOTO / Getty Images / NurPhoto via Getty Images / AFP via Getty Images / Anadolu via Getty Images / ایرنا
@BBCPersian
🤬8🥰1
2025/07/11 22:38:40
Back to Top
HTML Embed Code: