Telegram Web
#پندهمیشه

دشمن چو از همه حیلتی فرو مانَد، سلسله‌ی دوستی بجنبانَد،پس‌آنگه به دوستی کارهایی کند که هیچ دشمن نتواند.*

*گلستان سعدی

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍174
#کوتابلندآه

برای له‌شدن ما
دو سنگ لازم بود
سنگی به زیر پا
- خداسوزان خائن بی‌شرم بی‌حیا
و صخره سنگ‌های صما
بالای سرهای مان
- آدم‌کشان پست برده‌فروشان
یکی به نام خدایان
دیگری به نام نامی انسان..

#محسن_بارانی
@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍112😢2
#لاطالائیل ،

وقتی که غرب و طوطی‌های پرورده‌شده در قفس‌های خوش رنگ و لعاب‌شان چیزی را مطرح می‌کنند و بدآن می‌تازند یا چیزی را بایکوت‌می‌کنند تا فراموش شود، تو به شدت به آن امور توجه‌کن و ببین در آن‌ها چیست که غرب را به دردآورده تا بدیشان بتازد...

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
4👍4
#نوسروده

آی مومنان همیشه حق به‌جانب زیبا،
اینک منم تنها
من، نه «این‌وری»ام نه «آن‌وری»
اگر قرار باشد «یک‌وری» باشم،
«خودوری»بهتر نیست به‌نظر شما؟

من انسانم
معنای عدل جهانم
در رنج آفریده شدم
و دوست دارم
در همین میانه بمانم
اما،
شما فرشته‌کگان
- خوشا به حال و سعادت‌تان..

#محسن_یارمحمدی ۴تیرماه ۱۴۰۴

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
10👍3
#عبرت‌ستان
⭕️⭕️طنز یا ....

این‌که حاکمان و تصمیم‌گیران این سرزمین به طرز شگفت‌آوری پرت‌اند واقعن مایه‌ی حیرت است‌. البته اگر مسندنشینان ِ یک جامعه را میوه‌ی طبیعی آب و خاک و هوای همان جامعه (عموم مردم و نظامات حاکم بر ذهن و رفتارشان) بدانیم تعجب‌ما بیش‌تر هم
خواهد شد. و این یعنی از این عوام آن خواص پدید می‌آیند.
این روزها در خواندن دوباره‌ی آثار قدیمی «در خدمت و خیانت روشن‌فکران» جلال آل احمد را می‌خوانم در صفحه ی ۸۰جلد نخست یادداشتی از نخست وزیر وقت، هویدا ، و نیز وزیر آب و برق درسال ۱۳۴۶حدود شصت سال پیش نقل شده که بی خبری و جهل مرکب مسندنشینان گذشته و البته حال این سرزمین را درباره‌ی همه چیز نشان می‌هد.
وقتی طی سده‌ها امور و زمام کارها در دست افرادی این‌چنین ایران‌نشناس ، توسعه نفهم، بی‌سواد ، متوهم و... باشد نتیجه اش همین احوال ماست.

اردیبهشت ۱۳۴۶ وزیر نیرو

در کشور ۳۵هزار قنات دایر وجود دارد.قنوات در اقتصاد آینده‌ی ایران نقشی ندارند و خشک شدن آن‌ها قطعی‌ست. پیرو خشک شدن قنوات [دست کم] ۳۵هزار روستا محکوم به تغییر شکل وادغام در قطب‌های توسعه‌ی کشاورزی است. در سال ۲۰۰۰ به جای ۶۸/۵۰۰ روستا حد اکثر ۲۰۰۰ روستای به هم پیوسته به وجود می‌آید.

نخست وزیر وقت

طرحی در نظر داریم که ۳۰هزار روستای کمتر از ۲۵۰ نفر جمعیت را به نقاط پرآب انتقال دهیم.چون این دهکده‌های کوچک با چنین جمعیت‌هایی قابل توسعه نیستند و باید آن‌ها را از بین برد.

توجه کنید در فقره‌ی اول مطلب جابه‌جایی میلیونها نفر و در فقره‌ی دوم حرف از تبعید حدود ۷۰۰ هزار انسان است‌.

یادم هست در دهه‌ی شصت که من کودکی جست‌وجوگر بودم و روزنامه خوان، ابلهی به نام #بهزادنبوی می‌گفت: «جمعیت روستایی ما زیاد است آنها را باید به شهرها بیاوریم و ...»
بله ؛
گمان مبر که به پایان رسیده کار خران
هزار جفتک ناخورده در لگد مانده...

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍91👎1
⭕️⭕️تکرارستان

هم‌راهان به ویژه عزیزان جوان‌تر پیام داده‌اند یادداشتی درباره‌ی وقایع اخیر(تجاوزات اسراییل و غرب به سرزمین ایران) بنویسید.
طبعن می‌توان این اتفاق شوم را(حمله و ترور، توسط نژادپرست‌ترین رژیم تاریخ که دست کثیف غرب است برای کارهای کثیف)از مناظر گوناگون نظامی، امنیتی،اجتماعی، سیاسی، روان‌پژوهی فردی و جمعی و.. بررسی‌کرد. من صرفن از منظر یک انسان متاثر از این اوضاع چند نکته بیان می‌کنم که طبعن برآمده از اندوخته‌ها و #موقف و #موضع و.. من است
حملات و ترورهای اخیر اسراییل بیش از پیش بر من آشکار کرد؛
۱- حتا شلیک یک گلوله به سوی ایران(در همین مرزهای جغرافیای سیاسی) از سمت هر نیروی خارجی، شر و اهریمنی‌ست و عاملان و خواهنده‌گانش یاری‌گران شر.
۲- علیرغم همه‌ی چیزها(مثلن تلاش برای تعدیل چهره‌‌ی غرب و شر مطلق ندانستنش از سوی کسانی مانند من) هنوز در زمین، دوگانه‌ی غرب و شرق و خیر و شر وجود دارد و در تشدید این دوگانه‌گی، غربی‌ها تلاشی بیشتر و اصرار فراوان‌تری دارند تا شرقیان.
(حرفهای بوش در اوایل قرن اخیر و احیای جنگهای صلیبی و حرفهای اخیر مسندنشین آلمانی)
۳- پروژه‌ی نفوذ که بارها و بارها از سوی مسندنشینان داخلی عنوان شده، نفوذ در چند معلم مدرسه و دانش‌گاه یا چند منتقد تند و تیز یا حتا مخالفان نیست.اتفاقن این دل‌سوزان سرمایه‌های هر کشور و حکومتی هستند که حاکمیت فعلی از درک و جذبشان ناتوان است. باید پذیرفت«نفوذ بخشی از حاکمیت است» که من نامش را #نفوذ_ساختاری نهاده‌ام.
گروهی از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان مستقیم و غیرمستقیم مجری سیاست‌های دشمنان ایران‌اند.خائن و مزدور بیش‌تر و پیش‌تر از آن‌که در میان مردم باشد در میان حاکمان است.
۴- قدرت نظامی و دفاعی این سرزمین به هیچ بهانه‌ای نباید محدود شود و در کنار صنایع موشکی ( دفاعی)صنایع هوایی (تهاجمی) باید تقویت شود.
زیستن در منطقه‌ای که عملن غرب تبدیلش کرده به میدان جنگ‌های بی‌پایان. ضرورت چنین تقویتی را دو چندان می‌کند.
این سرزمین بدخواه زیاد دارد عللش هم بسیار است و فقط مربوط به عمل‌کرد آقایان جاهل و کوته‌فکر نیست.موقعیت بسیار مهم تاریخی ، جفرافیایی، فرهنگی و.. اش صدها سال است دیگران را به سودای فتح و ویرانی‌اش کشانده
۵- هر حاکمیتی در ایران باشد اولویت من ایران است. اگر سال‌هاست در حد خود و دانسته‌هایم به صدر ذیل آقایان غرمیزنم و اعتراض میکنم و گاه تذکر هم میگیرم، از بابت آسیب‌هایی‌ست که به این دیار و مردمانش می‌زنند پس غرزدن‌هام بر سر بیرونیانی که به این دیار و مردمانش آسیب می‌رسانند فریاد است نه غر
۶- پناه بردن #صدسیم ج‌الف به چاوشی‌ها و شجریان‌ها و... نشان می‌دهد نماینده‌گان‌ واقعی‌تر مردم همچنان اقبال بیشتری دارند از برکشیده گان اغلب فرومایه‌‌ای که به درستی نامشان را #کیف‌اللهی نهاده‌اند
۷- ج‌الف مانند همیشه نشان داده تا این‌جا اصلن اهل عبرت نیست و کسی که اهل عبرت نیست اعتبار ندارد.
دادن تریبون رسمی ملت به تمام کسانی که نزد مردم چهره‌هایی منفورند یکی از نشانه‌های پندناپذیری ایشان است.
۸- علیرغم بیان برخی اعترافات در کوتاهی و... ج‌الف همچنان نشان داده که همیشه #حق‌به‌جانب است او از هر اتفاقی سوءاستفاده می‌کند تا چماق «دیدید حق با من بود»را بکوبد در سر مردم
۹- مردم و اکثریت‌شان باز نشان دادند نسبت به مسندنشینانشان از سطح درک و دریافت بالاتری بهره‌برده‌اند
۱۰- حضور و هجوم مهاجران افغانستانی و..(به ویژه در سه چهار سال اخیر) معضلی بسیار بزرگ است و تبعات سنگین‌تری از این اوضاع خواهدداشت. باید برایش به دور از هیاهوها و هیجان‌ها، درمانی مناسب یافت و این حضور را بسیار قاعده‌مند کرد.
۱۱- مردم مردم مردم اصل همه‌چیزند و برای مردم این روزگار اوضاع اقتصادی بسیار بسیار مهم است.بزرگ‌ترین کار مسندنشینان شمال شهر نشین این است در جهت ثروتمند شدن مردم تلاش کنند.(دهه‌ی شصت صدام بیشتر انقلاب به پایین را می‌زد در حملات اخیر ونک به بالا بیشتر زده شد نامها را ببینید زعفرانیه ، اقدسیه، اندرزگو، کامرانیه و..فاعتبروا یا اولی الابصار)
۱۲-گویا این سرزمین در باب حکومت‌ها و حاکمیت‌هاش نه از پوزیسیون بخت و اقبالی داشته نه از اپوزیسیون. اکثریت هر دو طرف هم قد قواره‌ی هم و پشت و روی یک سکه.
۱۳- علیرغم سال‌ها تلاش برای نفی مفهوم ایران و ایرانیت و ایجاد واگرایی‌های مهیب، این اوضاع(به لطف حق=مردم ) اثبات کرد ایران هنوز زنده و پوینده است و اقوام رنگارنگش ذیل پرچم سه‌رنگش( سوای این‌که آمده‌گان و رفته‌گان چه نقشی برش می‌زنند) بسیار یک‌دل و هم‌گرایند.
و سرانجام این‌که؛
۱۴- حملات دردناک و ناجوانمردانه‌ی غرب به ایران نتایج بسیاری دارد یکیش دادن مشروعیت و ابقای بیشتر همین نظامی است که بسیارانی از مردم منتقد و مخالفش هستند..
۱۵- ..و هم‌چنان می‌توان نوشت

#محسن_یارمحمدی

@niyazestsnbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍74🤔2😢1
#رنج‌سروده‌های_همیشه

- لوسیفر گوته
شهوت بی پایان تکه تکه کردن انسان
و چسب‌ناکی خون
در دست‌های‌مان
با دست‌های تمیز صدر اعظم عظمی
در کثافت‌خانه‌ی آلمان -

یادم هست ، همین اواخر بود
پیش از تکمیل کولوسئوم خاورمیانه با دست‌های انگل‌ستان
یکی دو بار
با شکمی پاره
روده‌هایم را در دست گرفتم
و نشستم زیر آسمان آبی منچوری
زیرا
مردانی با چشم‌های تنگ
از سرزمین آفتاب آمده‌‌بودند برای جنگ
تا مرا ببرند
و با روده‌های من
مرزهای تمدن و علم را
در قلم‌رو انقلاب آفتاب بگسترند...

پس از زانو زدن فرزند آفتاب
با دو گوی انسان سوز
و برشته کردن صدها هزار انسان
دیگر نیاز نبود به شرق جهان

شرق نزدیک‌
کولوسئوم جذاب تری می‌شد
ومن
در پیکر پسرکی یا دخترکی دانش آموز
این‌بار با شکمی پاره
باید بارها روده‌هایم را در دست می‌گرفتم
در بروجرد،
میانه
بهبهان
یا همین زنجان خودمان..

#محسن_بارانی تیرماه ۱۴۰۴

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
😢4
#لاطالائیل،

زین‌هار لاطالائیل زین‌هار،
ببین کِه‌ای
و بر چه خشم می‌گیری؟ چه‌‌ای و با که قهر می‌کنی..
اگر تشنه‌‌ای، چشمه‌ای را چه ضرر از خشمت؟ و اگر ظلمتی، آفتابی را چه خطر از قهرت ..

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍72
#پندستان

وقایع چندین ماهه‌ی اخیر منطقه‌ی غرب آسیا ابطال دوباره‌ی بسیاری از افسانه های کهن و نو بود. این وقایع نشان داد؛
نه امة اسلام وجود دارد ، نه امة عرب، نه جهان متمدن و آزاد معنا دارد نه کرامت انسان.
جهان امروز ، جهان ِ اکثریتی‌ست با وجدان اما پراکنده ، بی‌سلاح و دست بسته. و اقلیتی بی‌وجدان تا بن دندان مسلح و سگهای هار را رها کرده.

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍143🤔1😢1
⭕️⭕️ یادداشتهای پریشانی

#ایران_حمید_هامون_و....

همچنان معتقدم هنر چنانچه از ریشه و معنایش برمی‌آید #فرارفتن از هر چیز است و مهم‌ترین‌چیزها #زمان/مکان و #تعیّن و #تشخُص است.
در این‌جا تشخص در معنای خودش مد نظر است #بدن‌مند_بودن. پذیرش #تنومندی تنی که یگانه است.
در پیدایش این #شاخصه‌ هنرمند هم دقیقن نمی‌داند چه شده‌است. هرگز مهم نیست چه می‌بافد یا درباره‌ی اثرش چه تحلیلی دارد. اثر هنری اگر هنری شود دیگر ربط چندانی با پدیدآورنده‌اش نخواهد داشت.
#هامون مهرجویی پس حدود پنجاه سال از طرحش و چهل سال از ساختنش برای من نمونه‌ی اعلای یک کار هنری در گونه‌ی سینمایی‌اش آن هم سینمای ایران است.
این یگانه‌ترین فیلم‌های ایرانی را مثل بسیارانی ده‌ها بار دیده‌ و در ذهن و دل مرور کرده‌ام و هربار چیزی از آن بر من آشکار شده.
هامون برای من فیلمی کاملن پر است و نمونه‌ی اعلای پیش‌گویی‌های پیامبرانه است چیزی از جنس آن‌سو..
به این جملات که سخنان حمید هامون خطاب به مهشید است دوباره دقت کنید:
تو می خوای من اونی باشم که واقعا تو می خوای من باشم؟
اگه من اونی باشم که تو می‌خوای پس دیگه من،من نیست یعنی من ِخودم نیستم

اینجا داستان را از مساله‌‌ی زندگی شخصی مهرجویی یا براهنی و... همه‌ی آنها که گفته‌اند کارگردان کار را از روی زنده‌گی‌شان ساخته فراتر می‌رود. هامون و مهشید به ویژه حمید، نماد ایران این دویست سال است.
هامون خود را از آویخته‌گان می‌داند. کجا؟جایی میان سنت و مدرنیته
قبای کپک زده و پاره‌پوره و...را کجا بیاوزیم؟
مهشید هم شخصی امروزی‌ست با آن لباس‌ها و تیپبی که در دهه‌ی شصت نماد روشن‌فکران مدرن‌انگار است که او هم سرگردان است و برای این‌‌که بتسد و اثری به‌جا بگذارد همه کار می‌کند، نقاش آوانگارد است. اهل بریز بپاش است طراح لباس است برای آرامش یوگا می‌کند و در دوره‌ای دل‌داده‌ی سنتی است که حمید هامون یتیم نمادش است حمیدی که آسیا را در برابر غرب می‌بیند و ابراهیمی را در آتش که شبانه می‌خواند و از مرداب مدرنیته می‌گوید. مهشید هم دلش برای سنت رفته اما نمی‌تواند با آن هم‌بستر بماند. از جایی تاب ادامه ندارد و خود را تفویض ‌می‌کند به یک #بسازبفروش.در دادنامه‌‌اش هم سخن از عنین بودن حمید آورده.
ایران دیگر فاعلیت ندارد و نمی‌تواند زمینش را بارور کند هرچند پای فرزند پسری نیز در میانه هست.
در سفر آخر علی عابدینی هم مشغول ساختن یک برج است. علی رفته آن بالا.
( کدام بالا؟! این علی چه می‌سازد و چه‌گونه که نقطه مقابل آن مرتیکه‌ی... است ؟!) آیا این یک امیدواری از سر استیصال و دل خوش‌کنک است؟ برای هامونی که اگر قرار باشد چیزی باشد که جهان می‌طلبد باید خودش نباشد؟
راه چاره چیست؟
مرگ هامون و احیای دوباره‌اش؟!
آیا این‌جا هم مهرجویی از زمان/مکان رسته دارد غیب‌گویی می‌کند یا در ناخودآگاه خود دنبال التیامی است حتا به فریب؟!
باز هم از هامون خواهم نوشت.
#محسن_یارمحمدی
دانش‌آموخته‌ی دکتری زبان و ادبیات فارسی

@niyazestsnbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍6😢1
⭕️⭕️دردستان

- بخشی از شعر بلند اسماعیل*
#رضابراهنی

*مخاطب این شعر شگفت اسماعیل شاه‌رودی است که زنده‌گی بسیار بسیار غریبی داشت و...

..و آنوقت، یکی‌مان می‌شود اسماعیل، -دیوانه‌ای دوقبضه
که هم «استالین» را خدا می‌داند، و هم به زنش،به پسرش،به برادرش، به دوستانش بدگمان است
و می‌خواهد استالین بیاید و او را از دست همه نجات دهد

خندق درشت تر از تن تو می‌شود اسماعیل،ای چهره برخاک نرم جهان نهاده تا پایان ابدیت!
حقیقت تو چیزی جز این نیست
من نباید حرفی از گل نازک‌تر به تو می‌زدم،ولی حقیقتِ تو چیزی جز این نیست
چشم‌بندت را برداری می‌فهمی، چشم‌بندت را بردار...
من «استالین» و «چرچیل» را نابود شده می‌خواهم، اسماعیل!
دوای چپ فلج تو در جیب آن «رفقا» نیست
شاش‌بندِ تو تلمبه‌ای دیگر می‌خواهد اسماعیل، اسماعیل!
چشم‌بندت را از روی چشمت بردار، اسماعیل!
شعر تو مشتی‌ست که در سینه‌ی تو گره شده است
ازل و ابد آنجاست
دوزخ و فردوس آنجاست
سینه را گشاده کن
آن مشت را به جهان هدیه کن،
اسماعیل!...

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍6😢1
#شگفتانه

حسین ابن علی (ع)

‏إنّ هذهِ الدُّنيا قَد تَغَيَّرَت و تَنَكَّرَت
وأدبَرَ مَعروفُها.

-------------------ترجمه؛

‏همانا كه دنيا دگرگون گشته و زشت‌رخسار و خوبى‌هايش از آن رخت بربسته به ادبار...



@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
12👎4👍3😢1
🛑🛑 عصر عاشورا

#حسین_منزوی

ای خون اصیلت به شتک‌ها ز غدیـــران
افشانده شرف‌ها به بلنــدای دلیـــــران

جـاری شده ازکرب‌وبلا آمــده آنگــــاه
آمیختــه با خون سیــــاووش در ایـــــران

تو اختـــر سرخی که به انگیزه‌ی تکثیر
ترکیــد بر آیینه‌ی خورشیـــد ضمیــــران

ای جوهـــر سـرداری سرهای بــریـــــده
وی اصل نمیــــرندگــــی نســل نمیـــران

خرگاه تو می سوخت در اندیشه ی تاریخ
هربار که آتش زده شد بیشه‌ی شیران

آن شب چه شبی بود که دیدند کواکـب
نظــــم تو پراکنـــــده و اردوی تو ویــــــران

و آن روز که با بیـــرقــی از یک سر بی‌تن
تا شام شـــدی قافلـــه سالار اسیــــران

تا باغ شقــــایــــق بشوند و بشکـــوفنــــد
باید کـــه ز خـــــون تو بنوشنـــد کویـــــران

تا اندکـــــی از حـــــق سخن را بگزارنــــد
بایــــد کــه ز خونــت بنگـــارند دبیـــــــران

حد تو رثا نیست،عزای تو حماسه است
ای کاسته شأن تو از این معرکه گیـــــران..

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
8👍2👎2
#لاطالائیل ،

در برابر امور بزرگ و پیچیده، در مواجهه با پدیده‌های غامض و پر رگ و ریشه، اکثر انسان‌ها - بدون در نظر گرفتن نان و نام‌شان یا جاه و مقام‌شان - احمقانه رفتار می‌کنند.
انسان‌های احمق پدیده‌های بغرنج و بزرگ را ساده و کوچک می‌کنند و احمق‌ترهاشان اساسن راحت ترین واکنش را انتخاب می‌کنند؛ « حذف و انکار »....

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍6
#لاطالائیل،

برای انسان به‌ویژه انسان سالم بسیار سخت است زیستن در این سرزمین‌. سرزمینی که معیار نیک و بد یا خیر و شر، نه معانی و مفاهیم که افرادند.
من از فلانی نفرت دارم (حتا به حق) پس هرچه گوید و کند زشت است و سزاوار لعن و نفرین.
فلانی را خوش دارم. پس هرچه گوید و کند عالی‌ که نه اعلاست.
در امریکا سیل ‌می‌آید عده‌ای از مرگ انسانها(غالبن بی‌پناه بی‌گناه)خوش‌حال می‌شوند.
کثیف‌ترین حاکمان جهان بر سر مردم یمن و غزه و... بمب می‌ریزند. عده‌ای دگر شاد می‌شوند.
فقط بنویس، بنویس #ایران، گروهی همچون ورزا خشم‌گین می‌شوند بدون این که اصلن فهمیده باشند یعنی چه.. بنویس #حسین فرقه‌ای قهر میکنند بی‌آن‌که ذره‌ای درک داشته باشند از این نام.
بنویس آزادی، زن، زنده‌گی، عشق‌ و... همین‌طور...
سخت نه، کشنده است زیستن در سرزمینی که خرد و کلانش چنان ادعا می‌کنند که قطب عالم امکانند و چنان رفتار می‌کنند که از بیخ و بن وجود نادانند.
زیستن در سرزمینی که باید یا مثل من فکر کنی یا ساکت شوی وگرنه حذفت می‌کنیم...

@niyazesranbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
👍143👎2
#لاطالائیل ،

خطرات و ویران‌گری‌های اقلیت متوهم دانستن،اما متعصب، قدرتمند و ذی‌نفوذ به مراتب بسیار بیش‌تر از اکثریت کم‌اطلاع و نادان است.

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
4👍1
#غزل‌سروده

دلی گرفته تر از ابر آذری دارم
غروب جمعه و پایان دیگری دارم

چه فرق میکند امروز شنبه باشد یا..
که جمعه از پی هرجمعه برسری دارم

هزار سال گذشت و اسیر یمگانم
ولی هنوز هوای دُر دَری دارم

هزار سال سترون گذشت و من هرشب
امید زایش فردای بهتری دارم

دراز میکشم از درد روی ساقه‌ی رنج
ببین چه بزم پراز شور محشری دارم

اسیر عاقبتی گشته ام که از من نیست
کجاست قاضی این شهر، داوری دارم

شراب من به جوانی اگرچه خام نبود
شراب پخته و دیرینه ساغری دارم

اگرچه ساغر دل صدهزار بار شکست
هنوز میل به لبهای دلبری دارم...

#محسن_بارانی تیرماه۱۳۹۹
@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
5👍3
🛑🛑جنگ_دوازده...

#موشکهای_ایرانی_ازمنظری_دیگر...

اگر اندک اطلاعی از برنامه‌ی موشکی ایران داشته‌باشیم به یاد می‌آوریم که تلاش ایران برای به دست آوردن موشک‌ های دفاعی و بازدارنده، در دهه‌ی پنجاه (دست کم پنجاه سال پیش) شدت گرفته بود.
علتش هم مشخص است؛ علیرغم تجهیز رقبا و دشمنان بالقوه‌ی ایران توسط قدرتهای بزرگ، هیچ‌کدام به ویژه امریکا تمایلی به فروش موشک‌ به ایران نداشتند و این کار دقیقن در راستای هدف قدرت‌های جهانی بود؛
«ایران ضعیف به نفع همه است.»
متولدین سالهای پنجاه و پیش از آن نیز به یاد دارند؛ در حالی‌که صدام با انواع هواپیماها و موشک‌ها پیش رفته، شهرهای ایران را ویران می‌کرد و خرد و کلان مردم بی پناه را می‌کشت، هیچ کشوری حاضر نبود موشک های زمین به زمین به ایران بدهد.
من به عنوان یک شهروند معمولی دو استثنا را به یاد دارم؛
موشک‌های موسوم به کرم ابریشم که کره‌ی شمالی چندتایی به ایران داد و به گمانم ساحل به دریا بود و نیز هفت عدد آری هفت عدد موشک زمین به زمین که قذافی به ایران داد تا حال صدام را بگیرد، زیرا احساس میکرد او باید رهبر جهان موهوم عرب شود نه صدام.
باری موشکها همراه پرسنل لیبیایی به ایران آمدند تا ایرانیان از هیچ چیز موشکها مطلع نشوند.
در آن سال‌ها گویا عده‌ای جوان با تمام توان و دانش خود هم‌سوگند شدند که دست بر زانوی خود بگذراند و کار را به جایی برسانند که کشور از «گدایی موشک» نجات یابد.
و شدآن‌چه دیدیم.
چندین لایه‌ی پدافندی بزرگ‌ترین ارتش‌های جهان، مات و مبهوت توانایی شگفت فرزندان ایران شدند.
این مقدمه‌ی مفصل را صرفن از این جهت یادآوری کردم تا آن نکته‌ی پنهان از چشم را بگویم و آن این‌که:
وقتی کاری را به اهلش بسپاری و آن اهل، دانایی و توانایی خویش را بروز دهد نتیجه تحسین برانگیز خواهد شد.
حال نگاهی به اوضاع آموزش، نهاد علم و فرهنگ و رسانه و... بیندازید. چه نتیجه‌ای می‌گیرید؟
نگاهی به نتیجه‌ی رفتار قوات سه گانه ( اجرا و تقنین و قضا ) بیفکنید، چه پیش روی ماست؟! نیروهای انتظامی و امنیتی چه قدر این‌کاره بوده اند؟! و... قس علی هذا ...
باری کار چو در دست کاردان باشد چنان شود و چون به بی‌خبران و جاهلان و... سپرده شود چنین...

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
11👍3😡2🤔1
#درنگ_عربی

#محموددرویش

أول ما رأيتُ عيناها!
قُلت يا الله
‏حُزنها يشبه حُزني صامتٌ وعنيد!

--------برگردان: محسن یارمحمدی

نخست‌بار که چشم‌هایش را دیدم
گفتم: خدایا
اندوهش مثل اندوه من است
خاموش و لجوج

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
6👍1
⭕️⭕️عاشقانه

#بگذار_بخوابم

اگر در آن پاییز
آن غروب غم‌آلود
که شهر خالی بود
تو را در خم خیابان خاکی شهر نمی‌دیدم
حتمن می‌گفتم:
«مرا اشتباهن به این جهنم سوزان
تبعید کرده‌اند.»

بگذار درکنج دنج آغوش کوچک تو بخوابم

فقط گاهی هم‌چون نسیم امیدی دور
بر من جاری شود

تنت را سایه بانی کن
بر فراز تنم
و بگذار تنها خوشه‌ی انگور جهان را
چونان کهن ترین شراب جهان
از غارهای غفلت و لذت مانده یادگار
بنوشم
و باز
دوباره بخوابم

هنوز پاییز است
بیا
بهاری شو

#محسن_بارانی تیرماه ۱۴۰۴

@niyazestanbarani
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
7
2025/07/12 19:57:40
Back to Top
HTML Embed Code: