Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
Channel created
Channel photo updated
چرا نوروز؟
برای هر کس معناهای محوری محدودی وجود دارند که محرک وی در تمام فعالیت های اجتماعیش محسوب می‌شوند. به تعبیری دغدغه‌هه های اصلی‌ یا شاخص های اصلی هویتی وی هستند که هم خود را به آنها معرفی می‌کند و هم دیگران وی را به آن خواهند شناخت.
برای من نیز یکی از آن معناهای محوری از همان دوران نوجوانی مفهوم ایران بوده است. همان که هر گاه از آن گفته یا شنیده ام، قلبم تندتر زده و احساساتم بر من غلبه کرده است.
در تمام دهه های پیشین فهم ایران و خدمت به آن برایم اصالت داشته است.
اما شاید سالها گذشت تا مفهوم ایران بزرگ فرهنگی برایم معنای عمیقی پیدا کرد.
و بی شک یکی از شاخص های ایران بزرگ فرهنگی مفهوم نوروز است که گستره تمدنی وسیعی را شامل می شود. لذا این نام را که از قضا نزدیکی لفظی با نام خانوادگی هم دارد برای این فضا که بنا دارم زین پس در آن از دغدغه ها، برداشت ها و خاطراتم بنویسم، انتخاب کرده ام.
به امید آبادی مام میهن
#دغدغه
#ایران
#نوروز
بدون شرح بیشتر.
#دغدغه
#فرهنگ
#توسعه
وقتی موجودیت و هویت هر جریان اجتماعی را گفتمان آن جریان تعریف می‌کند. فهم گفتمانی جریان ها به فهم پایداری موجودیت یا هویت آن جریان کمک شایانی خواهد کرد. طالبان با سه شعار یا سه دال اصلی به مصاف نظام سابق افغانستان رفته بودند: جدایی حکومت از آموزه های اسلام (البته با خوانش طالبانی که نزدیک تر بود به فرهنگ قبایلی پشتونی)، اشغال کشور توسط کشورهای بیگانه و فساد عیان حاکمان در سطوح مختلف.
این گفتمان به خوبی گفتمان جمهوریت را به چالش کشید و هویتی برای خود ایجاد کرد به عنوان مسلمان مستقل پاک.
حال اگر بنا باشد موجودیت طالبان با مخاطره جدی مواجه شود یا دست کم دچار قلب هویت شود، باید اجزای این گفتمان در برابر گفتمان سازی های رقیب زیر سوال برود. امری که به نظر می رسد جریانات رقیب نسبت به آن غفلت دارند.
#برداشت
#طالبان
#گفتمان
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این ویدیو را دوستان شبکه جام جم در حاشیه نمایشگاه کتاب سال قبل برای معرفی کتاب دولت ملت سازی در افغانستان ضبط کرده بودند که با تاخیر فراوان به دستم رسید.
#کتاب
#دولت_ملت_سازی
#خاطره
Forwarded from ایراف
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥کلکین قسمت سوم؛ سیاست‌های مهاجرتی ایران و مسایل اقتصادی و اجتماعی مهاجرین افغانستانی

✔️سلسله برنامه‌های کلکین، کاری از پایگاه خبری تحلیلی ایراف و رسانه تصویری آن به بررسی مسایل افغانستان و نسبت آن با ایران از منظری نو می پردازد.

✔️در این بخش، مهمانان کلکین به ارزیابی کارشناسانه و انتقادی سیاست‌ها و راهبردهای مهاجرتی جمهوری اسلامی ایران و زمینه‌شناسی بهره‌برداری از ظرفیت‌های مهاجرین می‌پردازند.

✔️مهمانان: آقای دکتر رسول صادقی و آقای دکتر فرجادی

📱 تماشای ویدئوی کامل

🔺پایگاه خبری تحلیلی ایراف
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Balkh01_19-04_2025C.pdf
53 MB
بعد از ماه ها تلاش و همراهی و‌ همکاری جمع قابل توجهی از عزیزان شماره نخست فصلنامه بلخ منتشر شد.
نمیدانم این کار چند شماره دوام خواهد آورد، اما به نظرم در همین شماره مطالب ارزشمند فراوانی که ارزش خواندن دارند درج شده است. پس لطفا هم بخوانید، هم با انتشار و نقد آن مجموعه همکاران ما را در ارتقای کیفیت کار در شماره های پسین یاری کنید.
#دغدغه
#بلخ
امروز به مناسبتی کمی به تامل در این موضوع گذشت که برای طراحی یک مدل فهم به نسبت جامع از شخصیت ها و جریانات سیاسی و اجتماعی در افغانستان باید نسبت هر یک را با چند مفهوم بررسی کرد؟
با یک مقدمه تفصیلی در باب شکاف های اجتماعی فعال در دل جامعه افغانستان به شش مفهوم به شرح زیر رسیدم:
۱. قومیت
۲. زبان
۳. دین و مذهب
۴. جنسیت
۵. سنت و مدرنیته
۶. بازیگران بیرونی
هر یک از این مفاهیم و چگونگی توصیف نسبت شخصیت ها و جریانات نیاز به شرح مفصل دارد و تقدم و تاخر و ضریب اهمیت هر یک هم جای بحث خواهد داشت.
حتما نظر صاحبان رای می‌تواند در اصلاح این فهرست کمک کننده باشد.
#برداشت
در یادداشتی که امروز به مناسبت سفر وزیر امور خارجه به کابل برای ایرنا نوشتم، تلاش کردم تا ضمن تشریح اهمیت این سفر نگاهی به دو رویکرد متفاوت کارشناسی در موضوع تعامل با حکومت سرپرست افغانستان داشته باشم و در عین حال پیچیدگی های رابطه را در سه سطح گستره وسیع مسایل دو جانبه، لزوم شناخت عمیق طالبان و جایگاه روابط دوجانبه در سپهر معادلات منطقه ای و بین المللی را در حد امکان یک یادداشت متذکر شوم.

https://www.irna.ir/news/85730125

#برداشت
#روابط_دوجانبه
#دیپلماسی_عزت
هرچند بنا نداشتم بیش از همان یادداشت منتشر شده در ایرنا به موضوع سفر آقای دکتر عراقچی به کابل بپردازم اما ادامه بحث ها در مورد این سفر در فضای رسانه ای کشور باعث شد لینک حضور در برنامه چراغ سرخ شبکه سحر و همچنین مصاحبه با روزنامه فرهیختگان را که هر دو در همان روز سفر انجام شده است را اینجا به اشتراک بگذارم.
اما نکته مهمی که این بار هم برایم تکرار شد این بود که در بسیاری از موارد اظهار نظرهای رسانه ای از مدار کارشناسی که ضرورت آن دیدن همزمان نکات مثبت و منفی است خارج شده و معطوف به منافع و خط کشی های جناحی می شود که در حوزه سیاست خارجی آسیب آن مضاعف خواهد بود.

https://af.sahartv.ir/tv/programs-i40221

https://farhikhtegandaily.com/amp/201149

#برداشت
#روابط_دوجانبه
#جایگاه_کارشناسی
2025/02/03 13:22:04
Back to Top
HTML Embed Code: