Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
‼️سقراط، فیلسوفی که پرسشگری را به اوج رساند


🟡سقراط (Socrates) یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان یونان باستان و از بنیانگذاران فلسفه غرب است. او در حدود سال ۴۷۰ پیش از میلاد در آتن به دنیا آمد و در سال ۳۹۹ پیش از میلاد به اتهام "گمراه کردن جوانان" و "بی‌احترامی به خدایان" توسط دادگاه آتن به مرگ محکوم شد و جام شوکران نوشید.

🟡درباره زندگی سقراط اطلاعات دقیقی در دست نیست و بیشتر دانسته‌های ما از طریق نوشته‌های شاگردانش، به ویژه افلاطون و گزنفون، به ما رسیده است. سقراط از خانواده‌ای متوسط بود و ظاهراً در جوانی به شغل سنگ‌تراشی پدرش مشغول بود. او سپس به فلسفه روی آورد و به تدریج به عنوان یک متفکر برجسته در آتن شناخته شد.

🟡سقراط چهره‌ای متمایز داشت: کوتاه قد، چاق، با بینی پهن و چشمانی برآمده. او معمولاً لباس‌های ساده می‌پوشید و پابرهنه راه می‌رفت. سقراط شخصیتی جذاب و کاریزماتیک داشت و با شوخ‌طبعی و هوش سرشار خود، مخاطبانش را مجذوب می‌کرد. او در گفتگوهای فلسفی خود بسیار ماهر بود و با پرسش‌های پی‌درپی و روش دیالکتیکی خود، مخاطبانش را به چالش می‌کشید و آن‌ها را به تفکر وامی‌داشت.


🟡سقراط هیچ اثر مکتوبی از خود به جای نگذاشت. فلسفه او بیشتر از طریق گفتگوها و پرسش و پاسخ‌های شفاهی با مردم آتن منتقل می‌شد. روش سقراطی، هسته اصلی فلسفه او را تشکیل می‌دهد. این روش شامل مراحل زیر است:

🔢پرسش از تعریف یک مفهوم: سقراط از مخاطب خود می‌خواست تا یک مفهوم اخلاقی یا فلسفی (مانند عدالت، شجاعت، فضیلت) را تعریف کند.

🔢نقد تعریف ارائه شده: سقراط با پرسش‌های پی‌درپی و بررسی مثال‌ها و موارد نقض، نشان می‌داد که تعریف ارائه شده ناقص یا متناقض است.

🔢رسیدن به یک تعریف دقیق‌تر: سقراط با کمک مخاطب خود سعی می‌کرد تا به یک تعریف دقیق‌تر و جامع‌تری از مفهوم مورد نظر برسد.

🟡هدف سقراط از این روش، صرفاً یافتن تعاریف دقیق نبود، بلکه مهم‌تر از آن، وادار کردن افراد به تفکر درباره باورها و ارزش‌های خود و رسیدن به خودشناسی بود. او معتقد بود که "زندگی نیازموده، ارزش زیستن ندارد."


💛مهم‌ترین آموزه‌های سقراط:

🟡اهمیت خودشناسی: سقراط معتقد بود که شناخت خود، پیش‌شرط هرگونه دانش و فضیلت است. او می‌گفت: "خودت را بشناس."

🟡فضیلت، دانش است: سقراط باور داشت که فضیلت (arete) همان دانش (episteme) است. به عبارت دیگر، اگر کسی واقعاً بداند که چه چیزی خوب است، به آن عمل خواهد کرد و هیچ‌کس آگاهانه مرتکب شر نمی‌شود.

🟡نادانی سقراطی: سقراط ادعا می‌کرد که تنها چیزی که می‌داند، این است که چیزی نمی‌داند. این "نادانی سقراطی" نشان‌دهنده فروتنی و تواضع او در برابر عظمت دانش و همچنین تأکیدی بر اهمیت پرسشگری مداوم بود.

🟡اهمیت فضیلت‌های اخلاقی: سقراط بر اهمیت فضیلت‌هایی مانند عدالت، شجاعت، اعتدال و حکمت تأکید می‌کرد و معتقد بود که این فضیلت‌ها برای داشتن یک زندگی خوب و سعادتمند ضروری هستند.


💛محاکمه و مرگ سقراط:

🟡سقراط در سال ۳۹۹ پیش از میلاد به اتهام "گمراه کردن جوانان" و "بی‌احترامی به خدایان" محاکمه شد. این اتهامات بیشتر ریشه در نارضایتی برخی از شهروندان آتن از روش پرسشگری سقراط و انتقادات او از سنت‌ها و باورهای رایج داشت.

🟡سقراط در دادگاه از خود دفاع کرد، اما در نهایت توسط هیئت منصفه به مرگ محکوم شد. او می‌توانست با پذیرش تبعید یا پرداخت جریمه، از مرگ نجات یابد، اما ترجیح داد به اصول خود وفادار بماند و حکم دادگاه را بپذیرد. سقراط در زندان، در حالی که دوستان و شاگردانش در کنارش بودند، جام شوکران را نوشید و جان سپرد.

🟡سقراط با زندگی و مرگ خود، تأثیری عمیق بر فلسفه غرب گذاشت. او با روش پرسشگری خود، راه را برای تفکر انتقادی و فلسفی هموار کرد. شاگردان او، به ویژه افلاطون، اندیشه‌های او را گسترش دادند و فلسفه او را به نسل‌های بعدی منتقل کردند. سقراط به عنوان نمادی از فضیلت، شجاعت و استقلال فکری شناخته می‌شود و آموزه‌های او همچنان الهام‌بخش متفکران و فیلسوفان در سراسر جهان است.


🟡#فلسفه
◀️#سقراط

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
راه رسیدن به رابطه ی آرامش بخش تر، لزوما حذف کردن نقاط اختلاف نظر و مشاجره ها نیست.بلکه راهش این است که پیشاپیش بپذیریم مشکلات اتفاق می افتند و به ناچار نیازمند فکر و زمان بسیار زیادی برای رسیدگی به آنها هستیم.


👤
#آلن_دوباتن
📚
#آرامش

🟠#بریده_کتاب

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
آیا دانشمندان می‌توانند نتایج علمی را دستکاری و جعل کنند؟


🟣آیا دانشمندان این امکان را دارند که داده های علمی را جعل کرده و مطابق میل خود منتشر کنند؟ آیا می توان آزمایش های علمی را با سوگیری و با غرض و قصد قبلی پیش برد؟

🟣 پاسخ به این پرسش ها متاسفانه مثبت است. بله! دستکاری داده های آزمایشی و پیش بردن آزمون های علمی با غرض قبلی کاملا ممکن است. البته روش شناسان علم؛ دانشمندان و منطق دانان و فیلسوفان علم هم بی کار ننشسته اند و روش هایی معتبر عقلی طراحی کرده اند که در آن دستکاری عمدی یا غیرعمدی داده ها غیرممکن شود.

🟣پروتکل های آزمایشگاهی و آزمون های علمی بسیارند اما مهم ترین آن را شاید بتوان آزمونهای کور دانست. طبق تعریف آزمایش کور (Blind) یک سنخ تئوری آزمایش علمی است که افراد شرکت‌کننده در آن از داشتن اطلاعاتی که منجر شود به صورت خودآگاه یا ناخودآگاه به سمتی متمایل شوند که نتیجه پژوهش را تحت تاثیر قرار دهند، منع می‌شوند.

🟣مثلا فرض کنید می خواهیم در یک مطالعه، طعم و مزه دو محصول غذایی را با یکدیگر مقایسه کنیم. در یک آزمایش کور؛ زمانی که از مصرف‌کننده خواسته شود طعم و مزه محصولات مختلف را چشیده و با هم مقایسه کند، نام سازنده هر دو محصول باید پوشانده شود. در غیر اینصورت معمولاً مصرف‌کننده به سمت محصولی که از قبل نسبت به آن شناخت دارد متمایل می‌شود و ممکن است با سوگیری و به صورت جهت دار یکی از دو محصول را با کیفیت تر اعلام کند.

🟣این مساله در مورد صنایع دارو از اهمیت فزاینده ای برخوردار است. در مورد دارو ها هم به همین شکل وقتی قدرت تاثیر یک دارو مورد آزمایش قرار می‌گیرد، هم بیماران و هم پزشکان شرکت‌کننده در آزمایش از دوز مصرفی یا اینکه اصلا چه کسی دارد داروی واقعی می گیرد و چه کسی دارونما بی‌اطلاع هستند. این مساله باعث خواهد شد شانس هرگونه تأثیر تلقینی یا فریب هوشیارانه از بین برود.

🟣زمایش کور ابزار بسیار مهم و کاربردی در شاخه‌های مختلف علوم از جمله علم پزشکی، روانشناسی، عصب شناسی و بیولوژی و … است و به گواه دانشمندان و پژوهشگران، به کارگیری روش علمی آزمایش کور در برخی رشته‌ها مانند آزمون دارو ضروری است.

🟣 آزمون های کور چند روش دارند و همه آنها به یک شکل و به یک میزان سختگیرانه نیستند و اقسام گوناگونی دارند: آزمایش کور یکطرفه single blind و آزمایش کور دوطرفه (دوگانه double blind) و آزمایش کور سه طرفه یا Triple-blind.


🟣آزمون کور یکطرفه از همه ساده تر است وطی آن اطلاعاتی که بالقوه می‌تواند باعث منحرف شدن نتیجه آزمایش شود از دید شرکت‌کننده آزمایش مخفی می‌ماند ولی مسئول انجام آزمایش از آنها مطلع است. مثال کلاسیک این آزمایش در بین فیلسوفان علم؛ چالش پپسی است. آزمونی را در نظر بگیرید که کمپانی نوشابه‌سازی پپسی آن را برگزار می‌کند. در این آزمون دو لیوان نوشیدنی که یکی کوکاکولا و دیگری پپسی است در اختیار شرکت‌کنندگان قرار می‌گیرد.

🟣مسئول بازاریابی پپسی از شرکت‌کنندگان می‌خواهد پس از نوشیدن، از بین دو لیوان نوشیدنی روی میز، آن را که به لحاظ طعم و مزه و کفیت بیشتر می‌پسندند انتخاب کنند. شرکت‌کنندگان که اطلاع ندارند کدام لیون پپسی و کدام لیوان کوکاکولاست تنها پس از اتمام آزمایش از محتوی لیوانها مطلع می‌شوند. نقطه ضعف آزمایشی که به شکل یک‌طرفه انجام شود یعنی آزمایش کور یکطرفه این است که چون مسئول برگزاری آزمون، از محتوای آزمایش مطلع است کاملاممکن است به صورت خواسته یا ناخواسته شرکت‌کنندگان را به سمت خاصی که دلش می خواهد یا منافع اش ایجاب می کند سوق بدهد.


🟣دقیق تر از آن آزمایش کور سه طرفه یا همان آزمون سه‌سو کور (Triple Blind) است که در آن هم شرکت‌کننده، هم خود پژوهشگر و هم تحلیلگر داده‌ها هرسه از اطلاعات اصلی مورد مطالعه بی اطلاع هستند. این نوع آزمون ما را مطمئن می کند که هیچکسی امکان دستکاری سلیقه ای داده های آزمایشی را نداشته و بنابراین می توان با خیال راحت به نتایج مطالعه اطمینان کرد.

🟣از دید فیلسوفان علم؛ اگر آزمایشگران در هر جا با تکرار شرایط به نتایج مشابه برسند دقیقا جایی است که این روش مطالعه و آزمایش را می توان یک آزمون علمی استاندارد نامید.

👤
#عرفان_کسرایی

🟣#علم


#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟨 مغالطه‌ی هوچی گری



🔵افراد و گروههای زیادی به یکدیگر اتهام هوچی‌گری می‌زنند ، اما از کجا بدانیم واقعا کدام شان هوچی گرند ؟! دو حالت مغالطی را می‌توان بعنوان تبلیغات هوچی‌گرانه تعریف کرد :


💙حالت اول


🔵در این حالت مغالطه‌گران به طرف مقابل اتهامی بی اساس وارد می‌کنند یا اتهامی ثابت نشده ،‌ قابل بحث یا بی ربط را مطرح و در بوق و کرنا می‌کنند.آنچه که در این‌جا مهم ست شلوغ کاری است و الا به صرف دروغ بودن یا بی ربط بودن استدلال نمی‌توان شخص را هوچی‌گر خطاب کرد.هرچند که آن موضوعات هم مهم هستند. تجربه نشان داده اتفاقا کسانی بیشتر اهل شلوغ کاری در این موارد هستند که اساسا اتهام و استدلالی که مطرح می‌کنند ثابت نشده ، بی ربط و یا حتی از اساس دروغ‌ست.

🔵رفتار منطقی این‌ست که هر اتهامی حتی الامکان در دادگاهی صالح بررسی و در صورت اثبات جرم طبق قانون مجازات متخلف اجرا شود و اگر دادگاهی با شرایط لازم تشکیل نمی‌شود ممکن‌ست لازم باشد موضوع به اطلاع افکار عمومی برسد ، اما شلوغ کاری اضافی مشکلی را حل نمی‌کند.ممکن‌ست جرم طرف مقابل ثابت شده باشد اما نسبت به فسادهای شخص هوچی‌گر ناچیز باشد ، در این صورت بزرگ‌نمایی فساد یا ضعف طرف مقابل و راه انداختن غوغای تبلیغاتی می‌تواند از مظاهر هوچی‌گری محسوب شود.

🔵مثالی کلی برای این حالت از تبلیغات هوچی‌گرانه ، برنامه‌ها و گزارش‌های رسانه‌های وابسته به حکومت های مستبد ، هنگام افشای یک فساد در کشوری دموکراتیک است ، این رسانه ها که در برابر تاراج ثروت و منابع کشور خود و هدر رفت فرصت های پیشرفت ، برخوردهایی گذرا دارند اما تا حد ممکن سعی می‌کنند هر تخلف مسئولان کشورهای دموکراتیک را اصطلاحا کش بدهند و در این حالت جنجال به پا شده در کشور دموکراتیک و برکناری احتمالی مسئول متهم  که نشانه‌ی حساسیت و قدرت افکار عمومی ست را نشانه‌ی عمق فاجعه‌ی فساد در کشور آزاد ، تفسیر می‌کنند.


💙حالت دوم


🔵در این حالت مغالطه کاران شروع به تخریب و ایراد تهمت علیه یک شخص یا یک دستگاه ایدیولوژیک می‌کنند و سپس هرکس را که می‌خواهند بی آبرو کنند به آن نسبت می‌دهند، بخش اول این عملیات ، همان مغالطه‌ی تکرارست.
چرا که در این مرحله چنان تکرار تهمت زیادست که که شنوندگان گمان می کنند حتما این اتهامات بطور کامل ثابت شده است. بی آن که طرف مقابل اجازه‌ی دفاع عادلانه‌ای داشته باشند و در مرحله‌ی بعد آن واژه خود بخود بار ارزشی می‌گیرد و افراد با شنیدن آن واژه حس منفی می‌گیرند.


🔵مثال : این بوق های تبلیغی غرب ... ( مگر شرق بوق ندارد ؟! بوق‌های شرق که بیشترست و یک طرفه تر )

🔵این لیبرال های ... ( انگار همه‌ی مظالم و مفاسد از ابتدای بشر تقصیر لیبرالها بوده و اصولاً لیبرال یعنی شیطان پرست یا چیزی شبیه این ، معمولا افراد نمی‌دانند لیبرال یعنی چه ؟)

🔵سکولارهای فلان ...تروریست های تکفیری - آمریکایی ، مدرنیستی ، غربی ، پوزیتیویستی - صهیونیستی ( انگار نه انگار که ظاهر بدنی ، ادعاهای دینی و بسیاری رفتارهای تروریست های بنیادگرا ، خیلی به بنیادگراهای ظاهرا کمتر- تروریست می‌ماند و علی القاعده این دوستان باید ثابت کنند که با آنها مناسبتی ندارند.)


👤
#فرهاد_طحانی

🔵#تفکر_نقادانه

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟨 افلاطون


🟡افلاطون (به یونانی: Πλάτων، تلفظ: Plátōn) (زادهٔ حدود ۴۲۸/۴۲۷ – درگذشتهٔ ۳۴۸/۳۴۷ پیش از میلاد) یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان یونان باستان و از چهره‌های کلیدی در تاریخ فلسفهٔ غرب بود. او شاگرد سقراط و استاد ارسطو بود و این سه تن را به عنوان سه ستون اصلی فلسفهٔ یونان باستان می‌شناسند.


🟡افلاطون در خانواده‌ای اشرافی در آتن به دنیا آمد. نام اصلی او آریستوکلس بود، اما به دلیل هیکل درشت و شانه‌های پهنش، به او لقب «افلاطون» (به معنی پهن شانه) دادند.

🟡او در جوانی به شعر و ادبیات علاقه داشت، اما پس از آشنایی با سقراط، به فلسفه روی آورد و حدود بیست سال شاگرد او بود.

🟡محاکمه و اعدام سقراط در سال ۳۹۹ پیش از میلاد تأثیر عمیقی بر افلاطون گذاشت و او را به این نتیجه رساند که دموکراسی آتن فاسد است و تنها راه نجات جامعه، حکومت فیلسوفان است.


🟡پس از مرگ سقراط، افلاطون آتن را ترک کرد و به سفرهای طولانی پرداخت. او در این سفرها به مصر، ایتالیا و سیسیل رفت و با مکاتب فلسفی و ریاضی مختلف آشنا شد.

🟡در حدود سال ۳۸۷ پیش از میلاد، افلاطون به آتن بازگشت و آکادمی را تأسیس کرد. آکادمی به مدت حدود ۹۰۰ سال به عنوان یکی از مهم‌ترین مراکز علمی و آموزشی در جهان باستان فعالیت کرد. افلاطون در سال ۳۴۸ یا ۳۴۷ پیش از میلاد در آتن درگذشت.


🟡نظریهٔ مُثُل (Theory of Forms): بر اساس این نظریه، جهان مادی سایه‌ای از یک جهان حقیقی و ابدی است که از مُثُل یا ایده‌ها تشکیل شده است. مُثُل‌ها کلیات کامل و ابدی هستند که اشیاء مادی تنها نمونه‌های ناقصی از آن‌ها هستند.

🟡روح جاودان: افلاطون معتقد بود که روح انسان جاودان است و پس از مرگ بدن به جهان مُثُل بازمی‌گردد.

🟡حکومت فیلسوفان: افلاطون معتقد بود که تنها فیلسوفان، که به حقیقت و عدالت دست یافته‌اند، صلاحیت حکومت بر جامعه را دارند.

🟡عدالت: افلاطون عدالت را به عنوان هماهنگی و تعادل میان قوای سه‌گانهٔ روح (عقل، شهوت و غضب) و طبقات سه‌گانهٔ جامعه (حاکمان، نگهبانان و تولیدکنندگان) تعریف می‌کرد.

🟡شناخت: افلاطون شناخت حقیقی را از طریق عقل و استدلال ممکن می‌دانست و حواس را منبعی برای شناخت گمراه‌کننده می‌دانست.


🟡افلاطون یکی از تأثیرگذارترین فیلسوفان در تاریخ فلسفهٔ غرب بوده است. اندیشه‌های او بر فیلسوفان و متفکران بسیاری در طول تاریخ، از جمله ارسطو، فلوطین، آگوستین قدیس، توماس آکویناس، دکارت، اسپینوزا، کانت و هگل، تأثیر گذاشته است. همچنین، آکادمی افلاطون به مدت قرن‌ها به عنوان الگویی برای مراکز علمی و آموزشی در سراسر جهان مورد استفاده قرار گرفت.


🟡#فلسفه
◀️#افلاطون

عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مفهوم غیرت و ناموس در ایران امروز چیست؟


🔴در این ویدئو تعریضی است به مفهوم غیرت و ناموس در ایران امروز که در سال‌های گذشته منتهی به جنایت‌های مختلفی شده است. مفاهیمی که معنای مشخصی هم ندارند.

👤
#صابر_صادقی

🔴#سیاست

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
💚روان‌درمانی اگزیستانسیال در پنج مورد خلاصه می‌شود: ‌


🔢درک اینکه گاهی زندگی بی‌انصاف و ستمگر است.

🔢درک اینکه در نهایت از بعضی از رنج‌های زندگی و از مرگ نمی‌توان گریخت.

🔢درک اینکه هر قدر هم به دیگران نزدیک شوم، باز باید به‌تنهایی با زندگی مواجه شوم.

🔢مواجهه با مسایل اساسی زندگی و مرگ تا بتوانم صادقانه‌تر زندگی کنم و کمتر خود را درگیر جزئیات کنم.

🔢درک اینکه هر چقدر هم از دیگران راهنمایی و حمایت گرفته باشم، در نهایت مسئولیت شیوه‌ی زندگی‌ام برعهده خودم است.


👤
#اروین_یالوم
📚
#روان_درمانی_اگزیستانسیال

🟢#روانشناسی

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‼️جوامع دیکتاتور ساز

🔴در جوامع دیکتاتور زده، اینگونه نیست که یک دیکتاتور وجود داشته باشد و مردم دموکراتیک باشند، بلکه همین مردم (دیکتاتورهای کوچک) هستند که مسیر را برای دیکتاتور بزرگ هموار میکنند !!

👤
#محمدرضا_ابراهیمی

🔴#سیاست
◀️#دیکتاتور

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟠هزارپایی بود وقتی می رقصید جانوران جنگل گرد او جمع می شدند تا او را تحسین کنند؛ همه، به استثنای یکی که ابداً رقص هزارپا را دوست نداشت: یک لاک پشت حسود...‌

🟠او یک نامه به هزارپا نوشت : ای هزارپای بی نظیر! من یکی از تحسین کنندگان بی قید و شرط رقص شماهستم. و می خواهم بپرسم چگونه می رقصید. آیا اول پای ۲۲۸ را بلند می کنید و بعد پای شماره ۵۹ را؟ یا رقص را ابتدا با بلند کردن پای شماره ۴۹۹ آغاز می کنید؟ در انتظار پاسخ هستم. با احترام تمام، لاک پشت.

🟠هزار پا پس از دریافت نامه در این اندیشه فرو رفت که بداند واقعا هنگام رقصیدن چه می کند؟ و کدام یک از پاهای خود را قبل از همه بلند می کند؟ و بعد از آن کدام پا را؟
متاسفانه هزار پا بعد از دریافت این نامه دیگر هرگز موفق به رقصیدن نشد.

🟠سخنان بیهوده دیگران ازروی بدخواهی وحسادت؛ می تواند بر نیروی تخیل ماغلبه کرده ومانع پیشرفت وبلند پروازی ما شود.


👤 #یوستین_گردر
📚
#دنیای_سوفی

🟠#بریده_کتاب

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
‼️ضرورت وجود دشمن برای یک دیکتاتور


🔴همیشه کاری کن که کشورت حداقل یک دشمن، یا اگر امکانش بود یک دشمن خارجی داشته باشد.

❤️دشمنان به دو دلیل مفیدند:

🔢اول، اگر کسی را داشته باشی که بتوانی علیه او فحش و ناسزا بگویی، از این طریق میتوانی قدرت «رهبری‌ات» را نشان دهی و در واقع ثابت کنی مردم فقط با «هدایت» و «راهنمایی» تو میتوانند از خطرات مهلکی که آن هارا تهدید میکند، نجات یابند.

🔢دوم، تو می‌توانی گناه و تقصیر هر نارسایی و کمبودی، از جمله خطاهایی که خودت مسببش بوده‌ای، را به گردن دشمن بیندازی.

🔴مردم ذاتاً ثنویت‌گرا هستند و همه چیز را سیاه و سفید می‌بینند و به همین دلیل مایلند درباره هر چیزی بر اساس الگوی «ما علیه آنها» یا «خوب علیه بد» بیندیشند. تو با مطرح کردن و قبولاندن خودت به عنوان «ما/خوب» می‌توانی به این گرایش دامن بزنی و کاری کنی که آنها تو را قطبِ «خوب» و دیگری یا همان دشمن را قطبِ «بد» ماجرا تلقی کنند.

🔴جورج واکر بوش رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا در جریان یکی از سخنرانی‌هایش در سازمان ملل متحد، از ایران، عراق و کره شمالی به عنوان «محور شرارت» نام برد. این مصداق بارزی از دشمن سازی و سیاه‌و‌سفید کردن قضایاست.

🔴نیکاراگوئه ای ها و کاستاریکایی ها از دیرباز دشمن یکدیگر بوده اند و رهبران این کشور ها با دامن زدن به این دشمنی ها، پایه های قدرتشان را مستحکم تر کرده اند. کوبای کمونيست نیز آمریکای امپریالیست را دشمن خود میداند. از نظر هوگو چاوز، گرینگوها آمریکای شمالی، دشمن اصلی ونزوئلا و مردم آمریکای لاتین هستند. در کره شمالی هیچ دشمنی خبیث تر از کشور کره جنوبی نیست و در مراتب بعدی ایالات متحد امریکا و ژاپن قرار دارد. در یک نظام دیکتاتوری فایده داشتن دشمن خارجی آن قدر زیاد است که حتی اگر چنین دشمنی وجود نداشته باشد، باز باید آن را ساخت.

🔴همیشه به مردم کشورت یادآوری کن نیروهایی در حال برنامه ریزی برای بی ثبات کردن کشور و ایجاد ناامنی اند و تنها نیرویی که میتواند جلوی این دشمنان بد‌‌‌اندیش را بگیرد، تویی. ترساندن مردم از این دشمنان نامشخص اغلب منجر به ابراز همدلی ملت با تو و رژیمت میشود.


👤#رندال_وود و #کارمینه_دولوکا
📚
#خودآموز_دیکتاتورها

🔴#سیاست

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🚩‌فقط زمان حال حقیقت و واقعیت دارد. زمان حال، آن چیزی است که به طور واقعی محقق شده است و زندگی ما در آن جای دارد. بنابراین، بهتر است که پیوسته با شادمانی، قدر آن را بدانیم و در نتیجه، از هر دمی که قابل تحمل و فارغ از زشتی یا رنج است، آگاهانه لذت ببریم. یعنی دم را با یاد آرزوهای از دست رفته در گذشته با نگرانی‌ها درباره‌ی آینده با ترشرویی تیره و تار نکنیم، زیرا از خود راندنِ لحظه‌های نیک حال برای ناراحتی‌های گذشته یا نگرانی‌های مربوط به آینده ابلهانه است.🚩


👤
#آرتور_شوپنهاور
📚
#در_باب_حکمت_زندگی‌

🟠#بریده_کتاب

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
وقتی که او رفت - @pdfhayeketab (3).pdf
26 MB
🔴دختری پانزده ساله گم میشود، خانواده او به دنبال او میگردند، چیزی پیدا نمیکنند، سال ها میگذرد، همچنان بی خبرن، مادر او به شدت پریشان است، اوضاع خانواده تعریف چندانی ندارد، پس از ده سال پلیس شواهدی پیدا میکند و ...


👤
#لیزا_جوئل
📚
#وقتی_که_او_رفت

🔴#معرفی_کتاب

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟨 مغالطهٔ پنجرهٔ شکسته و اثر کبرا



‼️تحریم‌ها و جنگ برای ایران نعمت هستند.

🔵در این ادعا یا گزاره که بارها از زبان مقامات و سیاست‌مداران کشورمان شنیده‌ایم، مغالطهٔ پنجرهٔ شکسته یا مغالطهٔ شیشه‌بر وجود دارد.

🔵مغالطهٔ پنجرهٔ شکسته یا شیشه‌بر زمانی اتفاق می‌افتد که فرد تصور کند نابود کردن چیزی و پول خرج کردن برای بازسازی یا تعمیر آن برای جامعه مفید و سودمند است.

پنجرهٔ شکسته تمثیلی برای توضیح این ایده است که اگر کودکی به‌طور تصادفی یا عمدی شیشهٔ مغازه‌ای را بشکند، پدر کودک خسارت آن‌را به مغازه‌دار پرداخت می‌کند. مغازه‌دار آن پول را به شیشه‌بر می‌دهد، شیشه‌بر هم به خیاط، و خیاط به کفاش ... . و این روند باعث رونق اقتصادی می‌شود.

💙الگوی منطقی این مغالطه عبارت‌است از:

فاجعهٔ "الف" رخ داده است.

فاجعهٔ "الف" خوب و خیر است، چون "ب" بدست آورده‌ایم.



سوالی‌که دراینجا مطرح می‌شود این است که: از کجا معلوم می‌شود که شیشه‌بر آن‌‌را به خیاط بدهد؟ یا اگر بدهد دقیقاً معادل همان مبلغی‌ست که مغازه‌دار به او داده است؟

🔵پدر کودک می‌توانست آن‌را مستقیماً برای رفع نیاز پوشاک فرزند خود به خیاط بدهد. بنابراین، اگرچه شیشه‌بر سود برده است؛ اما هم پدر کودک و هم خیاط ضرر کرده‌اند.

🔵این مغالطه با اثر مار کبری ارتباط دارد. اثر مار کبری یک خطای شناختی است که در آن یک راه‌حل برای حل مسئله باعث بدتر، پیچیده‌تر، و بغرنج‌تر شدن آن مسئله می‌شود. این خطای شناختی در اقتصاد، سیاست، مذهب، اجتماع، و آموزش پیامد‌های منفی جبران‌ناپذیری دارد.

🔵اثر کبری از یک داستان سرچشمه می‌گیرد. زمانی که هند مستعمرهٔ بریتانیا بود، دولت بریتانیا متوجه مارهای سمی زیادی در دهلی شد. دولت پیشنهاد داد به هر فردی که مار مرده‌ای بیاورد پاداش داده می‌شود.‌ در ابتدا این سیاست موفقیت آمیز بود و مارهای سمی زیادی کشته شدند. اما نهایتاً این سیاست باعث شد افراد شجاع و سودجو به پرورش مارهای سمی به‌منظور پاداش بیشتر روی بیاورند. زمانی که دولت متوجه این کار شد، پاداش را قطع کرد و باعث شد که پرورش دهنده‌ها، مارها را در شهر رها کنند. در نتیجه، جمعیت مارها چند برابر شد.


👤#محمدرضا_سلیمی

🔵#تفکر_نقادانه

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
گفتم تو مگه اسلام رو قبول داری که تولد فاطمه رو به عنوان روز مادر به مامانت تبریک میگی؟

گفت نه، ولی روز مادره به هر حال همه تبریک میگن، ربطی به فاطمه نداره

گفتم خب روز مادر به چه مناسبت؟ این همه روز های دیگه، چرا دقیقا روز تولد فاطمه تبریک میگی؟

گفت چون روز مادره و بقیه میگن

گفتم چرا انقدر مقاومت میکنی؟ روز مادره چون تولد فاطمس. اگه تولد اون نبود روز مادر هم نبود. پس نگو ربطی به مناسبت نداره، چرا که دقیقا روزی رو تبریک میگی که تولدشه

گفت باشه راست میگی اما خب که چی؟

گفتم خب که چی نداره، دورو و دروغگویی، پیش من به فاطمه فحش میدی، ولی از اونور تولدش رو به مامانت تبریک میگی

گفت آره میگم، چون خوشحال میشه و منم دوست دارم خوشحالیشو ببینم

گفتم واقعا دوست داری خوشحالی مامانت رو ببینی؟

گفت اره چرا که نه

گفتم توی 364 روز دیگه چیکار میکنی واسش؟

گفت نه بحث رو عوض نکن، این یه بحث دیگس

گفتم اتفاقا بحث همینه. تو اگه خوشحالی مامانت واست مهم بود، تو یکی از این روزهای سال واسش کادو میخریدی و ازش قدر دانی میکردی

گفت خب مامانم تو این روز از من انتظار داره اگه تبریک نگم ناراحت میشه

گفتم یعنی مثلا سه ماه پیش واسش کادو میگرفتی و ازش قدردانی میکردی، ناراحت میشد و میگفت صبر کن روز موعود برسه بعد کادو بده؟

گفت نه اخه ...

گفتم آخه نداره که، تو و امثالت یه مشت دورو و دروغگویین. شما حتی کادو گرفتنتون هم فیکه، شما به خاطر خود طرف محبت نمیکنید، شما اصلا طرف رو دوست ندارید. فقط میخواید مثل بقیه باشید بدون اینکه بفهمید اصلا دارید چیکار میکنید. آره شما تکلیف خودتون با خودتون هم معلوم نیست. 364 روز کاری نمیکنید بعد دقیقا روز تولد یکی که اتفاقا بهش فحش میدی رو به مامانت تبریک میگی

گفت دوست دارم اصلا، به تو چه

گفتم آره، راست میگی به من چه، هر غلطی میخوای بکن. من تمام هدفم اینه که به تو و بقیه دورو ها بفهمونم که تناقض و دورویی تاوان داره، نمیتونید از مسئولیت حرفتون شونه خالی کنید. تاوانش اینه که در وهله اول بهتون میگم که چقدر دورو و کثافتین و بعد باهاتون بر اساس چیزی رفتار میکنم که در ظاهر دارید تاییدش میکنید، و اونم فرهنگ مرد سالاره. تولد فاطمه روز مادره چون فاطمه کسی بوده که کارهای خونه رو میکرده و از بچه ها مراقبت میکرده و به نوعی هدفش فقط خدمت به شوهر و بقیه بوده، اصلا نیاز های خودش مهم نبوده، باید در خدمت مرد میبوده، درست چیزی که امروزه در جوامع مدرن زن ستیزی حساب میشه، تو با تبریک تولد این شخص به مامانت، در واقع داری به مامانت میگی که تو هم مثل فاطمه ای، وظیفت اینه که نیاز های مارو براورده کنی، فقط باید تو خونه باشی و ظرف بشوری، لباست هم شوهرت تعیین میکنه که چی بپوشی و نپوشی. خلاصه که از این به بعد من هم بر اساس این ایدئولوژی باهات رفتار میکنم چرا که میبینم در عمل باهاش موافقی !!

وی مکان را ترک میکند.

***

ما نشان میدهیم دیگری را دوست داریم چون بقیه هم همینکار را میکنن.
چرا عشق و محبت ما وابسته به مناسبت ها است؟
364 روز را فراموش میکنیم و فقط در آن روز مثلا خاص، یادمان میاید باید محبت کنیم؟
اگر کسی را دوست داریم، چرا زمانی ابراز علاقه میکنیم که دیگران میکنند؟
محبت ما، محرک بیرونی دارد یا درونی؟
آیا ما محبت میکنیم که دیگران ببینند و نزد آنها انسان خوب تلقی بشویم؟، یا محبت میکنیم به این هدف که تجربه دیگری را از زندگی بهتر کنیم؟
اگر اولی است پس محبت ما مشروط است، تایید بیرونی نباشد محبت هم نیست.
حال، چگونه میتوان فهمید که این تبریک ها و کادو ها، به خاطر خودمان است یا رسم و رسوم و عادات؟

👤
#وکو
◀️#دروغ

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
بر هر چه دین ریدم

لعنت بر محمد، بر ذات و دینِ کثیفش ریدم

آورندهِ قرآن، از فرق سرش تا به لبانش ریدم

خواندم متون سراسر کذب و ریاِ کتابِ او

بر هر سوره، هر آیه و کل صفحاتش ریدم

گفته خدایش از غیب با وی سخن گفت

بر راویِ شیاد، محمد و بر خدایش ریدم

سرتاسر اسلام نباشد جز تهدید و کشتار

بر نماز و روزه و خمس و ذکاتش ریدم

هیچ دین و پیامبرانِ دروغین ثمر ندارند

فریاد زن که بر همه ادیان و کتابشان ریدم

فرقی نیست میانِ مسجد و گنیسه و کلیسا

بر خاخام و کشیش و بر آخوندِ ریاکار ریدم

بودا و زرتشت، هندو و بهاالله و هر چه دین

سودی ندارند برایت، بر آیینِ تمامشان ریدم

موجودی کثیف، آخوندِ مفتخورِ ستمگر

بر عمامه و عبایش، بر جانمازش ریدم

ضحاکِ ماردوش که کُشتی جوانانِ وطنم را

بر تو و اجدادِ جاکشِ تو علی و حسین ریدم

بر لشکر دزدانِ فرقهِ تبهکار که مجیزت گویند

سپاه و بسیج٫ جانیانِ آتش به اختیارت ریدم

پاینده ایران وطنم که گرفتار اهریمنان است

بر دجالِ هندی که آورد این بلا بر سر ما ریدم


👤
#آزاد_فارسانی

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
عصیانگر
بر هر چه دین ریدم لعنت بر محمد، بر ذات و دینِ کثیفش ریدم آورندهِ قرآن، از فرق سرش تا به لبانش ریدم خواندم متون سراسر کذب و ریاِ کتابِ او بر هر سوره، هر آیه و کل صفحاتش ریدم گفته خدایش از غیب با وی سخن گفت بر راویِ شیاد، محمد و بر خدایش ریدم سرتاسر…
دوستان این شعر به هیچ عنوان نقد منطقی، تحلیلی و خلاصه چیزی نیست که در ساحت اندیشه باشه، صرفا خشم برخاسته از یک ایرانی هست، بهتر هست این متن رو صرفا با دید تخلیه خشم بخونید.
گاهی خشم رو باید به رسمیت شناخت.

تشکر از همراهی❤️
🚩تازه‌مسلمان مومنِ دوآتشه کسی است که به امید لذتهای موهوم شهوانی و شکم‌پرستیِ آن دنیا با فقر و فلاکت و بدبختی عمر را بسر برد و وسایل عیش و نوش نمایندگان مذهبش را فراهم بیاورد. همه‌اش زیر سلطه اموات زندگی می‌کنند و مردمان زنده امروز از قوانین شوم هزار سال پیش تبعیت می‌نمایند، کاری که پست‌ترین جانور نمی‌کند.🚩


👤
#صادق_هدایت
📚
#توپ_مرواری

🟠#بریده_کتاب

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
چه چیزی علم را از شبه علم جدا میکند؟


🟣علم از روش علمی استفاده می‌کند که شامل مشاهده، فرضیه‌سازی، آزمایش، تجزیه و تحلیل داده‌ها و نتیجه‌گیری است. روش علمی بر شواهد تجربی و آزمون‌پذیر بودن فرضیه‌ها تأکید دارد. فرضیه‌ها باید قابل ابطال باشند، یعنی بتوان آن‌ها را از طریق آزمایش رد کرد.

🟣شبه‌علم اما اغلب فاقد روش‌شناسی دقیق و نظام‌مند است. ادعاهای شبه‌علمی معمولاً بر اساس حکایات، شهادت‌های شخصی، باورهای غیرقابل اثبات و تفسیرهای دلبخواهی از شواهد بنا شده‌اند. فرضیه‌ها در شبه‌علم معمولاً به گونه‌ای طراحی می‌شوند که قابل ابطال نباشند.


🟣علم دارای رویکردی انتقادی و شک‌گرایانه است. دانشمندان همواره در حال بررسی و نقد نظریه‌ها و فرضیه‌های موجود هستند و به دنبال شواهد جدید برای تأیید یا رد آن‌ها می‌گردند. علم به دنبال کشف حقیقت است، حتی اگر این حقیقت با باورهای قبلی در تضاد باشد.

🟣شبه‌علم اما معمولاً رویکردی غیرانتقادی و جزم‌اندیشانه دارد. طرفداران شبه‌علم اغلب به دنبال شواهدی هستند که باورهای آن‌ها را تأیید کند و شواهدی را که با باورهایشان در تضاد است نادیده می‌گیرند یا رد می‌کنند. آن‌ها معمولاً نسبت به انتقاد مقاوم هستند و تغییر عقیده نمی‌دهند.

🟣بنابراین علم یک فرایند پویا و در حال پیشرفت است و شبه علم ایستا و بدون پیشرفت


🟣علم از زبان دقیق و اصطلاحات تخصصی استفاده می‌کند که به طور واضح تعریف شده‌اند. این امر به دانشمندان کمک می‌کند تا به طور دقیق با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و از ابهام جلوگیری کنند.

🟣شبه علم اما اغلب از زبان مبهم، اصطلاحات نامشخص و تعاریف متناقض استفاده می‌کند. این امر باعث می‌شود که ادعاهای شبه‌علمی به راحتی قابل فهم و ارزیابی نباشند.


💜نمونه‌هایی از شبه‌علم:

🟣طالع‌بینی: ادعا می‌کند که موقعیت ستارگان و سیارات بر زندگی انسان‌ها تأثیر می‌گذارد.

🟣هومیوپاتی: ادعا می‌کند که مواد بسیار رقیق‌شده می‌توانند بیماری‌ها را درمان کنند.

🟣کف‌بینی: ادعا می‌کند که می‌توان از روی خطوط کف دست، آینده افراد را پیش‌بینی کرد.

🟣انرژی‌درمانی: ادعا می‌کند که می‌توان با دستکاری "میدان‌های انرژی" بیماری‌ها را درمان کرد.


🟣تمایز بین علم و شبه‌علم برای تفکر انتقادی و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه ضروری است. با شناخت ویژگی‌های علم و شبه‌علم می‌توانیم ادعاهای مختلف را به طور دقیق‌تر ارزیابی کنیم و از پذیرش باورهای غیرمستند و مضر خودداری کنیم. به یاد داشته باشید که علم بر شواهد تجربی، روش‌شناسی دقیق و نگرش انتقادی استوار است، در حالی که شبه‌علم فاقد این ویژگی‌هاست و بر باورهای غیرقابل اثبات و شواهد غیرقابل اعتماد متکی است.


🟣#علم

#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بسیار قابل درکه که بعد از دیدن این ویدیو عصبانی بشید و فحش بدید. اما بیاید فکر کنیم که چی میشه شخضی همچین حرفایی بزنه؟ چه چیز هایی باعث میشه یک انسان، همچین باور و خواسته ای داشته باشه؟ در مغز این آدم چی میگذره؟


#عصیانگر | OSIANGAR
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/01/01 16:56:46
Back to Top
HTML Embed Code: