Telegram Web
🔴🔴رئیس‌جمهور علی‌یئو تا دقایقی دیگر به صورت زنده از تلویزیون ملی آزربایجان سخنرانی خواهد کرد

خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
🔴🔴قاراباغ ، افکار در بند را آزاد کرد و آزاد شد!

پروسه ۴۵ روزه آزاد سازی قاراباغ فارق از بحث سرزمین های اشغالی در شمال آراز ، نبردی بود برای آزادسازی افکار اشغال شده در جنوب آراز . نبردی که زمینه ساز یک بلوغ سیاسی و تاریخی در آذربایجان شد و به عبارتی میتوان گفت، راه آزادی افکار اشغالی در جنوب آراز از قاراباغ گذشت.

سیاست رسانه های فاشیزم محور در حمایت آشکار از جنایات و اشغالگری های ارمنستان به مثابه‌ی موشکی بود که موج انفجارش تفکراتی که با لالایی شونیزم فارس به خواب رفته بودند را از خواب پراند تا در برابر هجمه دشمن از موجودیت خود دفاع کنند.

به وضوح شاهد آن بودیم که چگونه ، سالها برنامه ریزی ، تبلیغ و اعمال سیاست های فاشیستی توسط اردوگاه فاشیزم در جهت پاکسازی هویتی در آذربایجان ، در مقابل تلنگری که قاراباغ بر افکار آذربایجان وارد کرد و در مقابل موج بیداری که به سبب آغاز نبرد آزادسازی قاراباغ سرتاسر آذربایجان را فرا گرفت ، بیشتر از یک ماه دوام نیاورد و همین تکان یک ماهه کافی بود تا بنایی که سالها فاشیزم سعی در به ثمر نشاندن آن داشت فرو بریزد .

اولین رئیس جمهور ارمنستان در یکی از آخرین سخنرانی های خود خطاب به مردم ارمنستان ، سیاسیون ارمنی و بخصوص حزب داشناکسیون ارمنستان گفته بود که هرچه سریعتر مسئله قاراباغ را از راه مذاکره به پایان برسانید و در این راه هرچه که به دست بیاورید غنیمت است ، زیرا اژدهایی در جنوب خفته است که اگر این اژدها بیدار شود معلوم نیست که ایروانی هم برای ما باقی بماند یا نه !

و حالا این اژدها بیدار شده است و تحولات جدیدی را در منطقه رقم خواهد زد...

✍🏻⁩ محمد عینی ۹۹/۸/۲۱


خبر و تحلیل در
#اؤیرنجی_سسی:
🆔
@oyrencisesi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴▪️ آخرین اخبار و تحلیل‌های مرتبط با #حرکت_ملی و #جنبش_دانشجویی #آزربایجان را در کانال تلگرام #اؤیرنجی_سسی بخوانید.


🔴▪️#اخبار، #تصاویر، #مقالات و گزارش‌های خود از رویدادهای #سیاسی، #اقتصادی، #فرهنگی، #ورزشی و ... #آزربایجان را برای ما بفرستید.


🔴🔹 پل‌های ارتباطی

🆔 @oyrencisesiadmin

📧 [email protected]



خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
🔴🔴 کتاب «حزب داشناک دیگر کاری از پیش نمی‌برد» به چاپ دوم رسید

🔹اؤیرنجی سسی: کتاب «حزب داشناک دیگر کاری از پیش نمی‌برد» با ترجمه سجاد زینالی با موضوع ادعای دروغین نسل‌کشی ارامنه به چاپ دوم رسید.

🔹به گزارش اؤیرنجی سسی، این کتاب توسط هوانس کاچازنونی، اولین نخست‌وزیر و یکی از رهبران حزب ارمنی داشناکسیون در سال 1923 نوشته‌شده است. هوانس کاچازنونی اولین نخست‌وزیر ارمنستان است که در سال‌های 1918 و 1919 به مدت 13 ماه در مقام نخست‌وزیری ارمنستان فعالیت کرد و از نزدیک شاهد فعالیت‌های گروه‌های مسلح ارمنی بود.


خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
اؤیرنجی سسی | ÖYRƏNCİ SƏSİ
🔴🔴 کتاب «حزب داشناک دیگر کاری از پیش نمی‌برد» به چاپ دوم رسید 🔹اؤیرنجی سسی: کتاب «حزب داشناک دیگر کاری از پیش نمی‌برد» با ترجمه سجاد زینالی با موضوع ادعای دروغین نسل‌کشی ارامنه به چاپ دوم رسید. 🔹به گزارش اؤیرنجی سسی، این کتاب توسط هوانس کاچازنونی، اولین…
🔴🔴 کتاب «حزب داشناک دیگر کاری از پیش نمی‌برد» به چاپ دوم رسید

🔹اؤیرنجی سسی: کتاب «حزب داشناک دیگر کاری از پیش نمی‌برد» با ترجمه سجاد زینالی با موضوع ادعای دروغین نسل‌کشی ارامنه به چاپ دوم رسید.

🔹به گزارش اؤیرنجی سسی، این کتاب توسط هوانس کاچازنونی، اولین نخست‌وزیر و یکی از رهبران حزب ارمنی داشناکسیون در سال 1923 نوشته‌شده است. هوانس کاچازنونی اولین نخست‌وزیر ارمنستان است که در سال‌های 1918 و 1919 به مدت 13 ماه در مقام نخست‌وزیری ارمنستان فعالیت کرد و از نزدیک شاهد فعالیت‌های گروه‌های مسلح ارمنی بود.

🔹کاچازنونی در این کتاب انتقادات اساسی به جنبش ارمنی و تشکیل گروه‌های مسلح ارمنی وارد می‌کند و وقوع نسل‌کشی ارامنه در سال 1915 میلادی را رد می‌کند. وی عنوان می‌کند این ارامنه بودند که جنگ با ترک‌ها را آغاز کردند و کاری که ترک‌های عثمانی انجام دادند، «دفاع از خود» بود و ترک‌های عثمانی هیچ کار اشتباهی در رابطه با جنبش ارمنی انجام ندادند.

🔹ارزش این کتاب ازآن‌جهت است که نویسنده کتاب، خود یکی از رهبران جنبش ارمنی در دوران جنگ جهانی اول بوده و در بالاترین مقام سیاسی ارمنستان از اوضاع خبردار بوده است.

🔹کاچازنونی همچنین در این کتاب به سرسپردگی و تسلیم رهبران ارمنی در دوران قبل از آغاز جنگ جهانی اول در برابر روسیه اذعان می‌کند. وی می‌گوید ارامنه فکر می‌کردند در برابر کارهایی که انجام می‌دهند، قرار است از روسیه یک کشور یا منطقه خودمختار ارمنی دریافت کنند.


خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
🔴🔴 نظرسنجی سایت AFC (کنفدراسیون فوتبال آسیا) برای انتخاب پرطرفدارترین تیم باشگاهی آسیا همچنان ادامه دارد. شما نیز می‌توانید با مراجعه به سایت ای.اف.سی در این نظرسنجی شرکت کرده و به تیم فوتبال تراختور آزربایجان رأی بدهید.

🔹
لینک صفحه نظرسنجی: کلیک کنید


خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
🔴🔴اؤیرنجی سسی: طنز یکی از ابزارهای نقد مسائل اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است که از سال‌های دور در آزربایجان رواج دارد. مجله ملانصرالدین در سال‌های آغازین قرن بیستم از مجلاتی بود که مسائل روز را آزربایجان، قفقاز و ایران را با بیانی طنز به نقد می‌کشید.

🔹گذشته از این در فولکور و ادبیات عامیانه، طنز جایگاه برجسته‌ای در میان مردم آزربایجان دارد. یکی از سرآمدهای طنز عامیانه میرزا باقر حاجی زاده بود که در دوران حکومت ملی مابین سال‌های ۱۳۲۴-۲۵ نقش مؤثری در احیای تئاتر آزربایجان ایفا کرد.

🔹حال برخی از فعالان عرصه هنر در نقد وضعیت کشور با استفاده از ادبیات طنز و عامیانه، گرافیتی «حسن سوخدو دییرمانی» را در خیابان‌های تبریز اجرا کرده‌اند.

🔹«حسن سوخدو دییرمانی» زمانی به کار می‌رود که اوضاع و امور از کنترل خارج شده و آشفته باشد.

خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
🔴🔴 جنگ قاراباغ و تأثیر آن بر غرب آذربایجان

☑️بخش اول

🔹اؤیرنجی سسی: آغاز جنگ آزادسازی مناطق اشغالی قاراباغ از سوی ارتش جمهوری آذربایجان امری که کمتر کسی فکر می‌کرد در این مقطع زمانی روی دهد، بسیاری از تحولات منطقه را دچار تغییر و دگرگونی ساخت. وضعیت سیاسی و نظامی منطقه، تحولات نظامی در لیبی، سوریه، یمن، اوکراین و نیز جابجایی‌های سیاسی در ساختار سیاسی آذربایجان شمالی، حداقل این تحلیل را به دست می‌داد که فعلاً هیچ تحرکی برای پایان اشغال قاراباغ از سوی آذربایجان در برنامه نیست. همین تحلیل نیز سبب می‌شد محور تهران-ایروان-قندیل با حمایت‌های مالی، میدانی و اطلاعاتی فرانسه در فکر گسترش نفوذ خود در مناطق مرزی ترکیه-سوریه و ترکیه-آذربایجان باشند. هدف این پروژه فشار بیشتر بر ترکیه و پیشبرد برنامه قطع ارتباط ترکیه با آذربایجان و به‌تبع آن با جغرافیای ترکستان با ایجاد دیوار حائل بین ترک‌های آذربایجان و ترک‌های آناتولی بود. مناطق شمالی این دیوار حائل توسط ارامنه و مناطق جنوبی آن توسط گروه‌های تروریستی پر می‌شد.

🔹این پروژه در بخش شمالی آذربایجان و بخصوص مناطق اشغالی قاراباغ با سرعت در حال پیشروی بود و شرکت‌های ایرانی با حمایت‌های سیاسی و مالی سپاه و حاکمیت در حال سرمایه‌گذاری، ساخت‌وساز و توسعه این مناطق به نفع ارمنستان بودند. جدای از این وجود بستر مناسب برای پول‌شویی و دور زدن تحریم‌ها از ساختار بانکی ارمنستان در مناطق اشغالی، این مناطق را بیش‌ازپیش برای حاکمت ایران جذاب کرده بود.

🔹این پروژه تا قبل از شروع جنگ قاراباغ در آذربایجان جنوبی نیز گرچه با کندی اما با روندی صعودی در حال پیگیری بود. فعالیت گسترده خبرنگاران علیه سیاست‌های خصمانه جمهوری اسلامی علیه ملت آذربایجان در این منطقه، هوشیاری نیروهای سیاسی آذربایجانی و نیز افشاگری نقشه‌های حکومت برای تغییر بافت جمعیتی و مدیریتی غرب آذربایجان سبب می‌شد از سرعت این پروژه کاسته شود. در سوی دیگر حضور قدرتمند ارتش ترکیه در مرزهای غرب آذربایجان و مبارزه قاطع آن با گروه‌های تروریستی کُرد به‌خصوص پ.ک.ک که یکی از عوامل اجرای پروژه بود عرصه را بر پیشبرد این هدف تنگ‌تر می‌کرد. گرچه حاکمیت سعی کرد با حذف خبرنگاران معترض و افشاگر اقداماتی برای تسریع این پروژه در غرب آذربایجان انجام دهد اما این موضوع نیز تأثیر آن‌چنانی نداشت و در انتخابات سال گذشته مجلس ایران به‌وضوح مشاهده شد. جایی که تمام امکانات استانداری غرب آذربایجانی با مدیریت محمدمهدی شهریاری استاندار غیربومی آذربایجان غربی، بسیج شدند تا در شهرهای اورمیه و سولدوز کاندیدای ترک به مجلس راه پیدا نکند اما آگاهی مردم از این موضوع تمام اقدامات حاکمیت را خنثی کرد.

🔹این شکست برای تیم شهریاری و برنامه‌های حاکمیت غیرقابل‌باور و غیرقابل‌قبول بود و سبب شد پس از انتخابات مجلس، آرایش مدیریتی استان و بخصوص شهر اورمیه به نفع گروه‌های تروریستی تغییر کند. به کار گماردن افراد نزدیک به گروه تروریستی پ.ک.ک در پست‌های مدیریتی در استانداری و فرمانداری‌های مختلف استان، پرونده‌سازی برای افراد نزدیک به جریان فکری حرکت ملی و نیروهای بومی آذربایجانی و به‌تدریج حذف آنان به‌صورت خزنده و بی‌صدا انجام می‌شد.

☑️برای مطالعه بخش دوم کلیک کنید


خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
🔴🔴 جنگ قاراباغ و تأثیر آن بر غرب آذربایجان

☑️بخش دوم

🔹اشتباه مرگبار ارمنستان اما در هدف قرار دادن ژنرال پولاد هاشیم‌اوو که منجر به شهادت وی شد و نیز موشک‌پرانی‌ها به مناطق مسکونی آذربایجان در توووز سبب شد ارتش آذربایجان عملیات گسترده‌ای را برای آزادسازی قاراباغ اشغالی آغاز کند و طی 44 روز جنگ خسارات جبران‌ناپذیری به ارمنستان وارد کند. پیشروی غیرقابل‌باور نیروهای آذربایجانی، انهدام مواضع دشمن و انسداد گذرگاه‌های مرزی غیررسمی ایران به مناطق اشغالی تمامی پروژه‌های سال‌های اخیر محور تهران-ایروان-قندیل را بر آب داد. گرچه پایگاه‌های اصلی گروه‌های تروریستی پ.ک.ک و آسالا در عمق پنجاه کیلومتری خاک ارمنستان است اما انهدام پایگاه‌های فرعی آنان، تلفات گسترده نیروها و نیز حاکمیت دوباره آذربایجان بر خط مرزی با آذربایجان جنوبی ضربه جبران‌ناپذیری بر پیکره این محور بود.

🔹با شکست ارمنستان در جنگ قاراباغ و به‌تبع آن شکست پروژه‌های محور تهران-ایروان-قندیل در این مناطق، جمهوری اسلامی سعی کرد امتداد این پروژه در غرب آذربایجان جنوبی را سرعت ببخشد. برای این کار ابتدا حذف مدیران و اشخاصی که گمان می‌رفت مانعی برای آن شوند استارت خورد. مجموعه شهرداری اورمیه و محمد حضرت پور به‌رغم تمامی اقداماتی که در واگذاری زمین‌هایی به اشخاص تحت حمایت بارزانی داشت اما از عواملی بود که مانعی برای پیشبرد این پروژه محسوب می‌شد. وزارت اطلاعات و بخشی از اطلاعات سپاه که مجری پروژه هستند با همکاری محمدمهدی شهریاری و برخی اصلاح‌طلبان و نیز فعالیت گسترده تیم امنیتی آذری‌ها، محمد حضرت پور را با بازداشت و انتقال به تهران به جرم فساد مالی فعلاً از چرخه خارج کرده‌اند و عملاً مجموعه شهرداری امکان مانور در برابر اقدامات استاندار را ندارد.

🔹پس از حضرت پور نوبت به علیرضا ملامحمدزاده فرماندار اورمیه رسید که نقش بسزایی در خنثی‌سازی برنامه‌های گروه‌های تروریستی در انتخابات سال گذشته مجلس در اورمیه داشت. علیرضا ملامحمدزاده در روز 1 اسفند سال 98 و یک روز مانده به انتخابات مجلس در توییتر نوشت: «چشمان برخی ناپاکان به خاک وطنمان و امیدشان به مشارکت پایین برای رسیدن به مقاصد پلیدشان است. مشارکت بالا خواهیم داشت تا خاکمان از دست هر بیگانه در امان باشد. حضور باشکوه در روز جمعه ۲ اسفند؛ تضمین امنیت». وی از این طریق از توطئه‌ای بزرگ علیه هویت تاریخی استان خبر داد و مردم اورمیه را که در پی تحریم انتخابات بودند به‌پای صندوق‌های رأی کشاند. در طی 11 ماه گذشته بارها و بارها شایعه برکناری ملامحمدزاده در رسانه‌های حامی گروه‌های تروریستی کرد شنیده شد اما این موضوع هفته گذشته رنگ واقعیت به خود گرفت. هم‌زمان با برکناری بدون دلیل ملامحمدزاده و نیز بازداشت حضرت پور عرصه برای قدرت‌نمایی مدیران گمارد‌ه شده از سوی شهریاری و نیز نیروهای اصلاح‌طلب که گوش‌به‌فرمان اوامر حاکمیت هستند، باز شد.

🔹گرچه منتصبین حکومت از سوی مردم اورمیه در مجلس هیچ نفعی برای ملت ترک آذربایجان ندارند و در موضع‌گیری‌های جنگ قاراباغ مواضع ضدونقیضی گرفتند اما همین‌که موضوع نیز نشانگر بافت جمعیتی شهر اورمیه و غرب آذربایجان است. حال تمام تلاش‌های محور تهران-ایروان-قندیل برای تغییر این تصویر است و مهره چینی‌های سیاسی در راستای این امر صورت می‌گیرد تا در انتخابات آتی شوراهای شهر و روستا، تیم مدیریتی شهر به نفع اقلیت کُرد تغییر کند.

🔹در طی سال‌های گذشته با هوشیاری فعالین حرکت ملی آذربایجان و فعالیت‌های افشاگرانه کمیته مردمی دفاع از غرب آذربایجان و با همراهی مسئولینی که به خاک و وطن خود عشق می‌ورزند و نیز روزنامه‌نگارانی که با فعالیت‌های شبانه‌روزی همه خطرات را به جان می‌خرند، بیشتر پروژه‌های تغییر ترکیب جمعیتی غرب آذربایجان یا شکست‌خورده و یا با موانع عمده‌ای روبرو شده است. حال نیز لازم است در این برهه حساس که حاکمیت توان تمام خود را به کار بسته است تا این پروژه را تسریع کند وظیفه ماست تا با فعالیت شبانه‌روزی میدانی و تئوریک مانع از این روند شویم.


خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴▪️ آخرین اخبار و تحلیل‌های مرتبط با #حرکت_ملی و #جنبش_دانشجویی #آزربایجان را در کانال تلگرام #اؤیرنجی_سسی بخوانید.


🔴▪️#اخبار، #تصاویر، #مقالات و گزارش‌های خود از رویدادهای #سیاسی، #اقتصادی، #فرهنگی، #ورزشی و ... #آزربایجان را برای ما بفرستید.


🔴🔹 پل‌های ارتباطی

🆔 @oyrencisesiadmin

📧 [email protected]



خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
🔴🔴تصویر نامه‌ای در فضای مجازی منتشر شده است که نشان می‌دهد علی خامنه‌ای دستور تهیه واکسن فایزر برای واکسیناسیون کارکنان بیت رهبری را صادر کرده است.

🔹این نامه دارای طبقه‌بندی «به کلی سری» برای اولین بار توسط کاوه موسوی وکیل و فعال حقوق بشری منتشر شد.

🔹علی خامنه‌ای پیش‌تر در سخنانی خرید واکسن‌های امریکایی و انگلیسی را ممنوع کرده بود.


خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
🔴🔴آتش‌سوزی گسترده در گمرک مرزی افغانستان با ایران

🔹تأسیسات گمرکی اسلام‌قلعه در خاک افغانستان واقع در جوار گذرگاه مرزی دوغارون ایران در شرق خراسان رضوی ظهر امروز دچار آتش سوزی گسترده‌ای شد.

🔹به گزارش شبکه «طلوع نیوز»، در پی این آتش‌سوزی ده‌ها تانکر حامل مواد سوخت طعمه حریق شده و آتش‌سوزی همچنان ادامه دارد.

🔹سید وحید قتالی، استاندار هرات در این رابطه اعلام کرد: آتش‌سوزی گسترده در گمرک اسلام قلعه همچنان ادامه دارد و برای مهار آن از ایران کمک خواسته شده است.

🔹به گفته وی، هرات امکانات کافی برای مهار این آتش‌سوزی را ندارد.

🔹هنوز علت این آتش سوزی اعلام نشده است.

🔹هنوز مقامات رسمی درباره تلفات جانی این آتش‌سوزی اظهارنظری نکرده‌اند اما می‌گویند که خسارات مالی بسیاری در پی داشته است.

خبر و تحلیل در #اؤیرنجی_سسی:
🆔 @oyrencisesi
فایل نهایی گونش قلم.pdf
16.1 MB
🔴🔴دومین شماره گاهنامه دانشجویی گونش قلم، با موضوعات فرهنگی و اجتماعی زنان در دانشگاه پیام نور تبریز منتشر شد

خبر و تحلیل در
#اؤیرنجی_سسی:
🆔
@oyrencisesi
2025/05/29 21:41:08
Back to Top
HTML Embed Code: