Telegram Web
Theme From "Schindler's List"/Conductor: Mathieu Herzog
Camille Thomas
روح‌نواز هم‌چون ریاضی . . ..

@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اَبَر سیاه‌چاله‌ای در مرکز راه‌شیری


@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
^ کجای بازگشت؛
نامی از
پیله شدن بود؟


^ پروانه شدن
انتهایی ست؛
برای پایان.


¶ ترانه‌های فلسفه
} سعید گراوندی (زاحل)



@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
اکنون کجایی
ای خودِ دیگرِ من؟!
آیا در این سکوتِ شب،
بیداری...؟


@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
اکتشاف تازه جیمز وب از سیاره‌ای فراخورشیدی / ارسال اطلاعات جَو آسمانی دوردست به زمین

🔻تلسکوپ فضایی جیمز وب در تازه‌ترین رصد خود موفق به شناسایی مشخصات تقریبا کاملی از مولکول‌ها، اتم‌ها و مواد شیمیایی موجود در آسمان‌ِ جهانی دوردست شد.

🔻سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا (ناسا) اعلام کرد که جیمز وب در جریان رصد یک سیاره فراخورشیدی به نام WASP-39 b) که در حال چرخش به دور ستاره‌ای در فاصله ۷۰۰ سال نوری از زمین است و پیشتر از سوی سایر تلسکوپ‌های فضایی، از جمله هابل و اسپیتزِر نیز شناسایی شده بود، به این اطلاعات بی‌سابقه دست یافته است.

@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
از منظر کل‌گرایی؛
هر کل برابر مجموع اجزا آن نیست.

به همین ترتیب:
مجموع اجزا نیز کل را تبیین نمی‌کند.

بنابراین!
نه می‌توان با شناخت «کل» مدعی شناخت «اجزا» شد و نه می‌توان ادعا کرد که شناخت «اجزا» ما را به شناخت «کل» نایل خواهد ساخت.

@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
∞ عاشقانه‌های ریاضی ∞

سکانسی زیبا از فیلم
«دو بار زندگی کن! یک بار عاشق شو!»
به کارگردانی ماریا ریپول
محصول اسپانیا 2019

@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
#37 🎶

@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
فیزیکدانان کوانتوم معتقد هستند که اگر نقطه‌ای از فضا را کوچک و کوچک‌تر کنید تا آن‌جا که به اصطلاح به «هیچ» برسید؛ ناگهان چیزی را می‌بینند.

آن چیز یک مجموعه‌ای درهم تنیده از ذرات مجازی است که به طور کلی کف کوانتومی (Quantum Foam) نامیده می‌شود.

بر اساس گفته فیزیک‌دانان کوانتومی، ذرات مجازی به طور خلاصه در اثر نوسانات کوتاه مدت و گذرا در فضا زمان وجود دارند.

(چیزی مانند حباب های موجود در کف های ماءالشعیر!)

این نوسانات به خاطر اصل عدم قطعیت وجود دارند. مکانیک کوانتومی، اصل عدم قطعیت هایزنبرگ به انرژی اجازه می‌دهد تا به صورت مختصر به ذره و پادذره تبدیل شده و دوباره با فرایند نابودی به انرژی بدل بشود بدون آنکه قوانین پایستگی را خدشه‌دار کند


@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
Forwarded from اتچ بات
‍ ‍ جهان‌های درهم‌تنیده:

در رهیافت جهان‌های متعدد اِورت، گیتی در حالت‌های موازی متعددی قرار می‌گیرد که همگی با یک تابع‌موج اصلی موسوم به «تابع‌موج گیتی » تعریف می‌شود.
درکیهان‌شناسی‌کوانتومی فیزیک‌دان‌ها با معادله‌ی شرودینگر شروع می‌کنند که تابع‌موج الکترون‌ها و اتم‌ها را تعریف می‌کند. با این وجود فیزیک‌دان‌ها از معادله‌ی دویت- ویلر برای کل گیتی، موسوم به تابع‌موج گیتی استفاده می‌کنند که بر روی تمام گیتی‌های ممکن تعریف می‌شود. چنان‌چه تابع‌موج گیتی وقتی برای یک گیتیِ خاص تعریف شود و بزرگ از آب درآید، این بدان معناست که شانس خوبی هست که گیتی مذکور در آن حالت خاص قرار داشته باشد. از زاویه‌ای دیگر، در کیهان‌شناسی کوانتومی و هم‌چنین تورمی، گیتی به صورت اُفت‌وخیزهای کوانتومی خلاء سر برآورده است؛ یعنی به صورت حبابی کوچک در کفِ جوشان فضا-زمان. استیفن هاوکینگ در گسترش ایده‌ی تابع‌موج گیتی تلاش نمود. وی ادعا کرد که در بین گیتی‌ها، گیتی‌ِ ما ویژه است. تابع‌موج گیتی برای گیتیِ ما در واقع خیلی بزرگ است و تقریباً برای بیش‌تر گیتی‌ها برابر صفر می‌باشد. بدین ترتیب احتمالی اندک و متناهی هست که سایر گیتی‌ها (مینی-گیتی‌ها) بتوانند در بس-گیتی وجود داشته باشند. در واقع هاوکینگ می‌کوشد به این شیوه تورم را استنتاج کند. در این تصویر، هر گیتی، که متورم می‌شود به سادگی از آنی که متورم نمی‌شود محتمل‌تر است؛ بنابراین گیتیِ ما تورم یافته است. در سال 2011، پروفسور ساسکیند و رافائل بوزو پیشنهاد جالبی را عرضه کردند. این پیشنهاد برای اتحاد نظریه‌ی جهان‌های موازی در تورم ابدی و تعبیر جهان‌های متعدد مکانیک کوانتومی طراحی شده است. آن‌ها در ایجاد این اتحاد، هم‌ارز دیگری از تعبیر کپنهاگی به نام «واهمدوسی» را نیز مطرح کردند. هدف آن دو عرضه‌ی تصویر سازگاری از گذارهای کوانتومی بود؛ گذارهایی که از ایده‌ی فروپاشی صرف نظر کند، با وجود این‌که در بحث احتمالات و دیگر نتایج مربوط به این ایده هم‌چنان سازگارند.ساسکیند و بوزو، واهمدوسی را برای حالت کوانتومی کل عالم یا همان تابع‌موج گیتی در نظر گرفتند. به نوعی اگر واهمدوسی نتواند رخ دهد، عالم برای همیشه در برهم‌نهیِ یکسانی از حالت‌ها باقی خواهد ماند. جهان بدون مشاهده‌گر یا مشارکت‌کننده، هم‌چون تابع‌موجی شبح‌وار می‌ماند. شبیه گربه شرودینگر که برای همیشه در حالت دوگانه‌ی مرگ و زندگی باقی می‌ماند. جهان بدون مشارکت‌کننده تا ابد محکوم به «همدوس » ماندن است؛ یعنی کاملاً در حال برهم‌نهی باقی می‌ماند. چیزی که شخص بنده توانستم از ادغام جهان های حبابیِ ناشی از تورم و جهان‌های متعددِ اِورتی برداشت کنم، آن‌که است گیتی ما بخش کوچکی است در فضای بس-گیتی، که به نوعی با گیتی‌های موازی دیگری درهم‌تنیده شده است. در این رهیافت، وقتی دانشمندی دیوانه‌ که در حال انجام آزمایش گربه شرودینگر است، هنگام بازکردن جعبه، باعث انشعاب عالم به دو عالم نخواهد شد. بلکه باعث فرواُفت درهم‌تنیدگی عالم ما با عالم دیگر-که درست نسخه‌ای دیگر از ماست- می‌شود. به عبارتی عالم‌های حبابی حاصله از تورم ابدی، که در حالت درهم‌تنیدگی به سر می‌برند نسخه‌هایی درست شبیه عالم ماست. اگر گربه را در این عالم زنده یافتید، در عالم بقل‌دستی، نسخه‌ی دیگر شما با مرده‌ی گربه مواجه می‌شود. این ادغام تنها برای رفع‌ابهام انشعاب عالم کاربرد دارد؛ دیگر عالم منشعب نمی‌شود بلکه درهم‌تنیدگی خود را با عالم‌های دیگر به‌هم ‌می‌زند- عالم‌هایی که هر لحظه بواسطه‌ی تورم ابدی در حال تولد هستند.

از کتاب "به دنبال جهان های موازی"
نوشته سعید گراوندی(زاحل)
انتشارات آب خست 96


@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
کشتی‌های غول‌آسای را؛
دریای عمیق می‌بایست!

در چاله‌آبی کوچک،
پیمانه‌ای نیز به گل خواهد نشست؛

چرا که همسنگی‌ای می‌بایست؛
آب و قطعه‌ی شناور را . . ..

✓ جوانگ‌دزی (حکیم و فرزانه‌ی چینی)

@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
article_242662_4ef31c47f75a07f33323be5698937149.pdf
577.5 KB
درهم‌تنیدگی کوانتومی؛ رویکردی علمی به سوی دورنوردی (تله‌پورتیشین) انسان

تدوین: شکراله کریمیان
دانشگاه مهندسی برق شهید بهشتی



@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
می‌دوند
به دنبال سایه‌ها . . ..
هاشورهای سرنوشت!

¶ زاحل


@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
نیلز بور استدلال کرد که فرض اول هایزنبرگ بر این اساس که الکترون خواص ذاتی دارد اشتباه است. جمله‌ی «الکترون مکان و سرعت دارد» فقط در دنیای بزرگ‌مقیاس معنا دارد. در واقع مفاهیمی مانند علیت، مکان، سرعت و مسیر فقط در فیزیک بزرگ‌مقیاس کاربرد دارند. نمی‌توانیم از آن‌ها در دنیای کوانتومی استفاده کنیم.


استدلال بور به قدری نیرومند بود که حقیقتا هایزنبرگ را به گریه انداخت. هایزنبرگ استدلال می‌کرد که عمل مشاهده‌ی جهان خواص کوانتومی را مختل می‌کند، اما موضع بور بسیار هوشمندانه‌تر بود.

او گفت «اندازه‌گیری» یعنی پرسش از جهان.

پاسخ این پرسش به چگونگی طرح این پرسش بستگی دارد، یعنی چگونگی اندازه‌گیری. خصوصیاتی که مشاهده می‌کنیم بیان‌گر یک خصوصیت کوانتومی بنیادی نیستند، بلکه به نوعی محصول خودِ عمل اندازه‌گیری‌اند.

برگرفته از کتاب «از یقین تا تردید»
نوشته‌ی اف. دیود پیت


@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
ما تکه‌هایی از ستاره‌ها هستیم که به طور تصادفی سرد شدند، تکه‌هایی از ستاره‌هایی که به غلط رفتند!

✓ آرتور ادینگتون


@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
4_5931582592938674955.docx
16.7 KB
¶¶ صفرهای خطرناک
✓ به بهانه‌ی حذف صفر از پول ملی

🖋 سعید گراوندی (زاحل)
📑 اسفند ۱۳۹۹

@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
چیزی نیست؛
اعدامم کنید!
همین ستون فرج است.

📓 ترانه‌های فلسفه
🖋️سعید گراوندی (زاحل)


@parallel_worldss 🏴
کانال جهان‌های موازی
2025/07/13 03:48:03
Back to Top
HTML Embed Code: