Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
58745 - Telegram Web
Telegram Web
امروز؛ بارش باران در ۵ استان/ افزایش غلظت آلاینده‌ها در شهرهای صنعتی

🔹 سازمان هواشناسی برای امروز (یکشنبه) در برخی مناطق گیلان، غرب مازندران، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی و شرق خراسان رضوی، بارش باران و در مناطق سردسیر و ارتفاعات این مناطق، بارش برف پیش بینی کرد.

🔹آسمان امروز تهران صاف تا کمی ابری، در برخی ساعت ها همراه با غبار رقیق و گاهی وزش باد است. بیشینه دمای امروز پایتخت ۹ و کمینه دمای آن سه درجه سانتی گراد بالای صفر خواهد بود.

@payamema
بررسی عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در انتشار اطلاعات مالی و مدیریتی

سفیدشویی یا شفاف‌سازی

🔺شفافیت یکی از بنیان‌های پیشگیری از فساد در سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی برخوردار از بودجه و امکانات دولتی است، اما این خطر همیشه وجود دارد که طرح ناقص شفافیت به قصد پنهان کردن انحراف‌ها و مفاسد مالی به‌کار گرفته شود.

🔺مضامین عالی مثل مبارزه با فساد، تولید محیط‌زیستی و کمک به محرومان و مسئولیت اجتماعی در معرض سوءاستفاده بوده‌اند. فلان شرکتی که میلیون دلار به جیب زده است، با دو تا حرکت نمادین کم‌هزینه برای کمک به بچه‌های فقیر نام خود را به‌عنوان شرکت دارای مسئولیت اجتماعی جا می‌زند. یا بهمان شرکت بزرگ چندملیتی که محیط‌زیست کشوری را نابود کرده است، با انجام کاری کوچک برچسب برند محیط‌زیستی می‌گیرد.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120492

#وزارت_ارشاد #شفاف_سازی #بودجه #پیام_ما
@payamema
تمامی خانواده‌های جانباختگان طبس خانه‌های خود را تحویل گرفتند

🔹سرپرست سازمان ملی زمین و مسکن از تحویل واحدهای مسکونی به تمامی بازماندگان حادثه معدن طبس خبر داد.

🔹۵۰ درصد هزینه تامین مسکن بازماندگان معدن طبس توسط دولت پرداخت شد و مقرر شد مابقی این مبلغ در اقساط پلکانی ۲۰ ساله، پس از دوسال، از این خانواده‌ها دریافت شود./ ایسنا

@payamema
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🖥 پرندگان باغ وحش صفادشت به طبیعت برگشتند

@payamema
طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه کشاورزی و منابع‌ طبیعی انجام شد

احکام نامعتبر؛ قوانین معلق
| ستاره حجتی |

🔺«طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی» براساس تکلیف مواد ۱ و ۳ قانون تدوین و تنقیح قوانین و مقررات کشور، از سوی معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی تدوین و با امضای ۴۰ تن از نمایندگان اعلام وصول شد. این طرح عدم اعتبار ۷۹۹ حکم از ۱۴۴ فقره قانون را پیشنهاد کرده است. دفتر مطالعات زیربنایی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی این طرح را بررسی کرده است و در گزارشی از این مطالعه اعلام کرده است که از نظر تعداد احکام، در طرح پیشنهادی ۳۹۲ حکم، کم‌شماری رخ داده است.

🔺یعنی احکام فهرست‌شده در طرح، ۱۱۹۱حکم است. بر این مبنا، مستندات و دلایلی که برای عدم اعتبار ۲۷۹ حکم (۳.۲۵ درصد احکام) ارائه شده است، به‌دلایلی مانند هم‌پوشانی ناقص حکم ناسخ با حکم منسوخ (به‌ویژه در مورد احکام با وضعیت اعتبار نسخ ضمنی)، قابلیت پذیرش ندارد. بیشترین موارد ابهام‌دار با ۱۱۴ حکم که ۹.۵ درصد از کل احکام را شامل می‌شود، مربوط به احکامی است که از نظر طراحان طرح، منتفی با اجرا قلمداد شده‌اند. این مرکز توضیح داده است که البته مقصود این نیست که این احکام معتبر هستند، بلکه باتوجه‌به عدم ارائه مستندات و دلایل کافی و صحیح، نمی‌توان با قطعیت در مورد نامعتبر بودن آنها تصمیم‌گیری کرد. این مرکز برای احکامی که پذیرش بی‌اعتباری آنها به‌دلیل ابهام و ایراد در مستندات و دلایل با تردیدهایی همراه است، پیشنهاد بازنگری داده‌ است تا مستندات و دلایل احکام مربوطه، اصلاح و تکمیل شوند. بااین‌حال، کارشناسان منابع‌طبیعی و کشاورزی معتقدند اگرچه در کیفیت اجرای این طرح از سوی مجلس انتقادهایی وارد است، اما اقدام مجلس یک اقدام ضروری به‌نفع کارآمد شدن قوانین این دو بخش است.


گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120472

#کشاورزی #منابع_طبیعی #اقتصاد #پیام_ما
@payamema
میراث فراموش‌شده هنر زردوزی و سرمه‌دوزی درباری در گفت‌وگو با زینب سادات عارفی ملقب به «محبوب»

احیای زردوزی: از دربار قاجار تا آثار فاخر امروز
| مریم محمودخواه |

🔺نام و عنوان بسیاری از هنرهای سنتی وابسته به جغرافیا، گویش و فرهنگ محلی، مفهومی است و لزوماً بیانگر توضیح دقیق مهارت اهل آن حرفه نیست. زردوزی نیز از این قاعده مستثنا نیست و اگر نام سلطنتی بر این هنر اضافه می‌شود؛ صرفاً نام مرسوم آن را بیان می‌کنیم.

🔺می‌توان گفت تاریخ و جغرافیای این هنر به دوران قدیم و سرزمین‌های باستانی برمی‌گردد؛ اما اسناد دقیق و قابل‌اتکایی برای مشخص‌ کردن مبدأ اصلی آن در دسترس نیست. هنر زردوزی به‌صورت جامع در برگیرنده تمام روش‌های رودوزی و سوزن‌دوزی‌هایی است که در آن از مصالح زرگون برای دوختن و شکل‌ دادن به طرح استفاده می‌شود. این مصالح شامل نخ‌های طلایی و گلابتون، قیطان‌های تنیده از نخ‌ها و سیم‌های طلا، سرمه‌ها، ملیله‌ها و... است.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120472

#زردوزی #مد_پایدار #میراث #پیام_ما
@payamema
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎞️ گزارش تصویری از برنامه سر شماری پاییزه قرقاول (نماد حیات وحش استان اردبیل)

🔹 زیستگاه قرقاول در نوار مرزی شهرستانهای شمالی استان اردبیل است.

🔹قرقاول ایرانی با توجه به ویژگی های زیستی و اکولوژیک جز خالص‌‏ترین نژادهای قرقاول در جهان محسوب می‌‏شود.

🔹 از نقطه نظر ذخیره ژنتیکی از ارزش ملی و بین المللی خاصی برخوردار است.

@payamema
پنج عاملی که باعث بیشترین آلودگی پلاستیکی می‌شوند کدامند و چه کشورهایی درگیر آنها هستند؟

پلاستیک، دشمن زمین

🔺|پیام ما|سال ۱۹۵۰ میزان تولید پلاستیک در جهان دو میلیون تن بود، ۷۳ سال بعد یعنی در سال ۲۰۲۳ این عدد با یک رشد چشمگیر به ۴۵۰ میلیون تن رسیده است. پلاستیک زندگی ما را تغییر داده، از این ماده ارزان برای تهیه لوازم‌خانگی، بسته‌بندی مواد غذایی، ساخت‌وساز و ابزار پزشکی بهره می‌گیریم. مشکل اصلی درباره پلاستیک‌ها به پس از مصرف بازمی‌گردد. اغلب آنها بازیافت و یا به شکل درستی نگهداری نمی‌شوند و چالش جدی برای سلامت انواع و اقسام گونه‌ها و خاک ایجاد می‌کنند.

🔺سالانه ۱۵۰ میلیون تن زباله پلاستیک به شکل غیرتخصصی از بین برده شده و به‌اندازه میزان تولید پلاستیک جهان در سال ۱۹۵۰ یعنی دو میلیون تن تنها وارد اقیانوس می‌شود. کشورهای توسعه‌یافته برای حل این معضل حجم بالایی از زباله‌هایشان را به کشورهای جهان سوم می‌فرستند، همان مناطقی که مردم با انواع و اقسام مصائب ناشی از فقر دست‌به‌گریبان هستند.

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120465

#پلاستیک #بازیافت #بهداشت #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
آنتی‌بیوتیک‌ها؛ ناجیان دیروز، قاتلان امروز
| صادق یوسف‌نژاد |

🔺زمانی نه‌چندان دور، «الکساندر فلمینگ» در آزمایشگاه ساده‌اش نوری از امید به جهان هدیه داد؛ آنتی‌بیوتیکی که قرار بود مرهم زخم‌ها و نجات‌بخش جان‌ها باشد. امروز این اکسیر شفابخش به تیغی دوسر بدل شده است؛ زخمی بر جان بشریت. چه شد که این موهبت عظیم، به کابوسی برای نسل‌ها بدل گشت؟ بی‌دقتی در تجویز، بی‌رویه مصرف کردن و ناآگاهی از عواقب وخیم طی سه دهه گذشته جامعه را به ورطه‌ای هولناک کشانده است.

🔺بیمارستان‌ها آکنده از میکروب‌هایی شده‌اند که دیگر به داروها وقعی نمی‌نهند؛ موجوداتی کوچک اما مرگبار که هرروز قربانیان بیشتری می‌گیرند. این مخاطره نه‌تنها جان انسان‌ها را به خطر انداخته است بلکه اقتصاد، امنیت غذایی و آینده بشریت را نیز تهدید می‌کند.

یاداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120495

#وزارت_بهداشت #امنیت_غذایی #پیام_ما
@payamema
افزایش ۸ میلیون لیتری تولید بنزین در کشور

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی ایران:

🔹میانگین تولید بنزین کشور از ۹۷ میلیون لیتر در روز در پنج‌ ماهه نخست سال به روزانه حدود ۱۰۵ میلیون لیتر افزایش یافته است.

🔹همچنین تولید نفت‌گاز کشور از ۱۱۱ میلیون لیتر در پنج ماه نخست امسال در آبان‌ به ۱۱۸ میلیون لیتر رسیده است./ایسنا

@payamema
تیراندازی به آمبولانس اورژانس در ایرانشهر

سخنگوی سازمان اورژانس کشور:
🔹در پی وقوع یک درگیری طایفه‌ای در شهرستان دلگان که منجر به مصدومیت تعدادی از افراد شد، دو تیم عملیاتی اورژانس به محل اعزام شدند.

🔹در حین انتقال مصدومان به شهرستان ایرانشهر و در محدوده منطقه شمس‌آباد، یک خودرو که از قبل آمبولانس را تعقیب می‌کرد، کابین آمبولانس را به رگبار بست.

🔹در نتیجه این اقدام خصمانه، تکنسین اورژانس، دو مصدوم و همراه بیمار جان خود را از دست دادند و همچنین راننده آمبولانس به شدت مجروح شد.

🔹درست در زمان برگزاری پویش زخم سپید که به منظور ابراز انزجار نسبت به خشونت با همکاران اورژانس راه اندازی شده بود، بار دیگر شاهد تکرار اینگونه اقدامات غیرانسانی هستیم که امنیت کادر درمان و سلامت جامعه را تهدید می کند.

🔹پیگیری حقوقی این موضوع از سوی مراجع ذی‌صلاح در دستور کار قرار دارد.

@payamema
صفحه نخست روزنامه پیام ما
دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳

🔻آینده تاریک هیرکانی با ادامه برداشت چوب
🔷موافقان و مخالفان برداشت درختان شکسته و افتاده چه استدلال‌هایی دارند؟ این گزارش را در صفحه ۴و۵ بخوانید.

🔻گردشگری دریایی ایران بدون نقشه راه
🔷بررسی ملزومات توسعه گردشگری دریا‌محور در گفت‌وگو با «علی شادلو»، کارشناس اکوتوریسم و مدرس گردشگری این گزارش را در صفحه ۳ بخوانید.

🔻وامنان روستای طلای سرخ ایران
🔷چگونه ایده گرفتن از طبیعت باعث دگرگونی در اقتصاد یک روستای استان گلستان شد. این گزارش را در صفحه ۶ بخوانید.

🔻بیشه دالان، گنجی در آستانه نابودی
🔹تالاب‌های لرستان زیر سایه بهره‌برداری بی‌رویه و سوءمدیریت به مرز خشک
شدن رسیده‌اند. این گزارش را در صفحه ۲ بخوانید.

🔻بازار زنجان؛ میراثی در بحران
🔹نماد تاریخی ایران در زنجان در معرض خطرات جدی از آب‌های زیرسطحی تا مشکلات ایمنی. این گزارش را صفحه ۲ بخوانید.

#پیام_ما

🔗 راه‌‌های ارتباطی
https://zil.ink/payamema

🔗وبسایت روزنامه
www.payamema.ir
بارش و رعدبرق در شمال و شمال غرب کشور

🔹امروز در گیلان و شمال اردبیل بارش باران، گاهی رعدوبرق، وزش باد و در مناطق سردسیر و ارتفاعات بارش برف پیش‌بینی شده است.

🔹فردا در برخی مناطق غرب، جنوب غرب و ارتفاعات مرکزی بارش‌های پراکنده روی می‌دهد.

@payamema
😷 هوای تهران در مرز آلودگی

@payamema
موافقان و مخالفان برداشت درختان شکسته و افتاده چه استدلال‌هایی دارند؟

منازعه داغ بر سر جنگل‌های هیرکانی

🔺|پیام‌ما| برداشت درختان شکسته و افتاده از هیرکانی موجی از واکنش‌ها را در جامعه به‌همراه داشته و باعث اظهار نظرهای مختلف از سوی مسئولان شده است. در این گزارش تلاش کردیم دیدگاه‌های مختلف در این زمینه را پوشش دهیم. «حنیف‌رضا گلزار»، کارشناس خاک، سه پرسش را در یادداشت خود مطرح کرده است: «نخست اینکه گزارش کارکرد و دستاوردهای شصت سال استیلای طرح‌های بهره‌برداری چوب از جنگل‌های شمال چرا منتشر نمی‌شود؟ و دوم اینکه درآمدهای حاصل از استخراج، تولید و فروش بیش از ۶۰ میلیون مترمکعب چوب در آن شصت سال چه شد؟ سوم اینکه چرا جامعه متخصصین جنگل تنها نگران اعمال تخصص در تنها هفت درصد از پوشش جنگلی کشور (برابر ۵۰ درصد سطح جنگل‌های شمال) هستند؟» در مقابل «رسول اشرفی‌پور»، مشاور رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری، در یادداشت خود آورده است: «در نظام اجرایی جنگلداری برداشت پایه‌های شکسته‌‌افتاده و ریشه‌کن عموماً مبتنی‌بر ضرورت است تا طرح.

🔺خصوصاً برای جنگل‌های شمال ایران که به‌دلیل شرایط فیزیوگرافی، عمق کم خاک و شرایط اقلیمی پاییز و زمستان درصد بادافتادگی قابل‌ملاحظه است.» «رحیم ملک‌نیا»، عضو هیئت‌علمی دانشگاه لرستان، نیز مانند گلزار چند پرسش را در یادداشت خود مطرح کرده است: «چرا وضعیت سایر جنگل­‌ها و به‌طور خاص در زاگرس که در آن برداشت چوب صنعتی وجود ندارد، بحرانی است؟ آیا می‌­توان برداشت چوب از شمال را در شرایط زوال زاگرس، مهمترین موضوع مدیریت منابع‌طبیعی کشور دانست؟ اگر بهره­‌برداری برنامه­‌ریزی‌شده از شمال برای جنگل خسارت‌­زا است، بهره‌­کشی بی‌برنامه و نظارت‌نشده از جنگل در قالب قاچاق، چرای دام و استفاده سنتی چه تأثیری دارد؟»

گزارش کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120539

#تخریب_جنگل #جنگل_هیرکانی #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
جامعه در انتظار گزارش ۶۰ سال بهره‌برداری از هیرکانی
| حنیف‌رضا گلزار |

🔺کشمکش‌های بی‌سرانجام میان هواداران بهره‌برداری دوباره از جنگل‌های شمال با بخشی از بدنه کارشناسی و کنشگری که همچنان برداشت چوب از این جنگل‌ها را با پشتوانه‌های کارشناسی و مدیریتی برنمی‌تابند بار دیگر با صدور نامه‌هایی از سوی سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور درباره بیرون کشیدن درختان شکسته و افتاده به‌بهانه جلوگیری از بروز سیل و آتش‌سوزی آغاز شد.

🔺 در این میدان غبارآلود، همه آنهایی که از چرایی و چگونگی این برداشت می‌پرسند، با اره دندانه‌شکسته «تخصص» نوازش می‌شوند.

یاداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120539

#تخریب_جنگل #جنگل_هیرکانی #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
سنگ قبرهای قدیمی قشم از موزه‌های قطر سردرآورده‌اند؟ / نماینده دولت: خبر نداریم

🔹برخی ساکنان محلی در جزیره قشم از قاچاق سنگ قبرهای تاریخی گورستان‌های قدیمی قشم به موزه قطر خبر داده و می‌گویند؛ سنگ‌های قبور قدیمی دشت توریان قشم از این جزیره خارج شده و به کشورهای حاشیه خلیج فارس قاچاق شده‌اند.

🔹خبر قاچاق سنگ قبرهای تاریخی گورستان‌های قدیمی اگرچه از یکی از جنوبی‌ترین جزایر خلیج فارس به تهران مخابره می‌شود اما مدیر میراث فرهنگی، گردشگر ی و صنایع دستی منطقه آزاد قشم می‌گوید؛ از قاچاق این سنگ قبرها بی‌اطلاع است.

🔹به گفته ساکنان محلی در دشت توریان قشم بیش از یکصد سنگ قبر قدیمی متعلق به قرن ششم و هفتم هجری قمری وجود دارد که حدود ۵۰ سنگ قدیمی از این گورستان خارج و قاچاق شده است./ ایلنا

@payamema
ملاحظاتی درباره مدیریت پایدار جنگل‌های شمال کشور
| رسول اشرفی‌پور |

🔺به‌عنوان یک کارشناس برنامه‌ریز حوزه منابع‌طبیعی و محیط‌زیست موارد ذیل را درباره مدیریت پایدار جنگل‌های شمال کشور تأیید و تأکید می‌کنم
۱- گستره یکپارچه جنگل‌های هیرکانی ماهیتاً پارک ملی نیست که به‌مثابه پارک ملی با آن رفتار شود.

🔺مدیریت قسمت اعظم جنگل‌های هیرکانی با رویکرد حاکم بر قوانین ملی شدن و حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها و مراتع قابل تحلیل، تفسیر، تصمیم و اقدام است و هرگونه سیاست مدیریتی جز توجه به متون این قوانین برای منطقه رویشی هیرکانی به بیراهه پا گذاشتن است.

یاداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120539

#تخریب_جنگل #جنگل_هیرکانی #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
جنگلداری کشور؛گمشده در هیاهوی هیرکانی
| رحیم ملک نیا |

🔺دوگانه بهره‌­برداری یا عدم بهره‌­برداری چوبی از جنگل‌­های شمال سال‌­ها است که ادامه دارد. تحولات اخیر و جدال بین طرفداران و مخالفان آن، امید برای حل این تضاد را از بین برده است.

🔺با تداوم روند کنونی نمی‌­توان حداقل برای کوتاه‌مدت، اجتماعی را برای شیوه مدیریت هیرکانی تصور کرد. کشمکش در مورد بهره‌­برداری از جنگل، اما تنها محدود به شمال و برداشت چوب برنامه‌­ریزی‌‌شده است.

یاداشت کامل را در سایت «پیام ما» بخوانید.
https://payamema.ir/payam/120539

#تخریب_جنگل #جنگل_هیرکانی #محیط_زیست #پیام_ما
@payamema
تعطیلی کویر مرنجاب و ابوزیدآباد

همزمان با عزاداری فاطمیه


🔹براساس اعلام اداره میراث آران و بیدگل کویر سیازگه ابوزیدآباد و مرنجاب بنا به مصوبه ستاد خدمات سفر شهرستان به جهت حفظ حرمت روز شهادت، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری (۱۴ و ۱۵ آذر ماه) تعطیل است./ایسنا

@payamema
2024/12/04 02:34:58
Back to Top
HTML Embed Code: