Telegram Web
🔹چگونه دعوای بین فرزندان را مدیریت کنیم؟

۹. مشخص کردن زمانی برای خوش‌گذرانی

تفریحات و سرگرمی‌های خانوادگی، فرصت خوبی برای تقویت روابط بین اعضای خانواده است. غیر از سرگرمی‌ها و تفریحاتی که هرکسی با دوستان و همسالانش دارد، زمانی را برای با هم بودن در نظر بگیرید. در این دورهمی‌ها و باهم‌بودن‌ها می‌توانید روابط فرزندان را تقویت کنید و اهمیت خانواده را برای آن‌ها روشن کنید.

👈جمع‌بندی
اختلاف بین بچه‌ها در محیط خانه و دعوای بین فرزندان کاملا طبیعی است و در تمام خانواده‌ها اتفاق می‌افتد. تنها نکته‌ای که باید درباره‌ی دعوای بین فرزندان بدانید این است که راه‌هایی برای مدیریت آن پیدا کنید تا شدیدتر و عمیق‌تر نشود. با همکاری، همدلی، مشورت و تأکید بر اهمیت احترام در خانواده، محیطی گرم و آرام برای فرزندان فراهم کنید تا مهارت‌های حل مسأله را برای زندگی بهتر در آینده یاد بگیرند.
حالا که فرزندت نوجوون شده میدونی چه استعدادی داره ،ایا هوش برترش رو میشناسی ،راستی به نظرت تو‌کدوم رشته و شغلی موفق خواهد بود ؟؟
اگر جوابت نمیدونم یا شک و تردید هست بدون این دوره به خودت به نوجونت و مسیری که در اینده میخواد بره خیلی کمک میکنه .
پول و وقتت رو حروم نکن اول هوش و استعدادش رو پیدا کن بعد براش سرمایه گذاری کن.💵💵
مدت زمان دوره:۸جلسه یک ساعت و نیمه
تاریخ شروع دوره :اواسط تیرماه
رده ی سنی :۱۱تا ۱۸ سال
سرمایه گذاری شما برای فرزندت:۷۹۰ هزار تومان
رده ی
🔆 در پی فرصت هایی باشید تا به کودک تصویر جدیدی از خودش ارائه دهید. 🔆

دو مثال👇

مادر: فکر کردم یخچال خراب شده و می‌خواستم به تعمیرکارِ یخچال تلفن کنم اما تو فهمیدی دوشاخه از پریز در آمده.  آفرین چطور این فکر به سرت خطور کرد!!

پدر: میبینم که در کتاب خوانی خیلی روان شدی معلومه که تمرین کردی که اینقدر پیشرفت کردی.
▫️⁣9 نكته تربیتی کودکان

همیشه به كودك خود سلام كنید و به او احترام بگذارید.

⁣زمانی با كودك بازی كنید كه او مشتاق باشد.

⁣از زورگویی پرهیز كنید.

⁣با كودك رفتار محبت آمیز داشته باشید.

⁣برای آموختن زندگی به كودك عجله نكنید و اجازه بدهید او از كودكی خود لذت ببرد.

⁣ناكامی كودك را محترم بشمارید و او را از شكست نترسانید.

⁣كودك را برای خودش و بر اساس توانایی هایش پرورش دهید و نه برای اینكه تصویری از آرزوهای شما باشند.

⁣با صبر و سكوت با كودك خود ارتباط برقرار كنید.

⁣به سخنان كودك گوش دهید وهرگز سعی درخاموش كردن كودك نكنید.


‌#روانشناسی_کودک
🔹لجبازی کودکان - قسمت اول

در ابتدای مطلب بهتر است این نکته را بیان کنیم که لجبازی کودکان با مصمم بودن آن ها تفاوت های زیادی دارد. بنابراین ابتدا باید در مورد یک کودک به درستی تشخیص داده شود که آیا او یک کودک لجباز است یا یک کودک مصمم؟ 

در تعریف مصمم بودن، سماجت و سخت کوشی به صورت مثبت در راستای رسیدن به یک یا چند هدف مفید و غلبه بر موانع موجود بر سر راه، آورده شده است. لذا تلاش و سماجت کودکی که در یک رشته ی ورزشی فعالیت دارد و برای رسیدن به موفقیت تلاش می کند با سرسختی و اصرار یا همان لجبازی کودکی دیگر بر سر اهدافی بی ارزش و جاهلانه یکسان تلقی نمی شود. 

کودکان لجباز به هیچ وجه آماده ی پذیرش تغییر در شیوه ی خود نیستند. گاهی حتی هدف خاصی را دنبال نمی کنند، بلکه فقط و فقط به دنبال مخالفت و یکه تازی هستند. مثلا بی هدف از انواع غذاها ایراد گرفته و یا حاضر به پوشیدن هیچ کدام از لباس های خود نیستند. 

به زبان دیگر، سرسختی و سماجت دو رو دارد که روی مثبت آن را قاطعیت و اراده ی قوی تشکیل داده و روی منفی را لجبازی و ستیزه جویی پر کرده است. 
👇👇👇
جالب است بدانید که والدینی که در روحیه ی خود از اراده ای قوی و عزمی راسخ بهره مند هستند، بسیار تمایل دارند تا فرزندانشان نیز این روحیه را داشته باشند. لذا به صورت ناخودآگاه این ویژگی را در کودکان خود پرورش می دهند. 

▪️علت لجبازی کودکان:

👈اولین علت لجبازی کودکان را می توان درخواست های غیر معقول آن ها دانست. کودکان به دلیل آن که هنوز درک کاملی از محیط پیرامون و روابط علت و معلولی موجود در نظام زندگی ندارند، نمی توانند بسیاری از مسائل را درک کنند. به عنوان مثال شاید در نیمه شب از شما رفتن به شهر بازی یا سینما را طلب کنند. یا در مثالی دیگر از شما بخواهند که یکی از ستارگان آسمان را برایشان تهیه کنید. گرچه در ذهن بزرگسالان، عدم تامین این موارد کاملا بدیهی است، اما از نظر کودکان این چنین به نظر نرسیده و سبب بروز لجبازی در آن ها می شود. 

👈دومین علت شایع برای لجبازی کودکان را می توان زیاده خواهی آن ها برشمرد. کودکان به دلیل همان درک ناقصی که در بخش قبل اشاره کردیم، برایشان بسیاری از مسائل قابل فهم نیست. لذا بسیار پیش می آید که در مورد غذا، لباس، اسباب بازی و ... میزان زیادی را طلب کنند، گرچه از عهده ی خوردن، پوشیدن و بازی کردن با آن ها برنخواهند آمد، اما در ابتدای کار تمام سعی خود را می کنند تا مالک همه ی آن ها شوند. در اکثر مواقع نیز با ممانعت غیر اصولی اطرافیان مواجه شده و لجبازی در آن ها پرورش می یابد. 

👈سومین علت لجبازی کودکان نیز عدم تمایل به انجام وظایف می باشد. این که کودکان تمایلی به انجام کارهای شخصی خود نداشته باشند و بخواهند که همه ی آن ها را والدینشان به عهده بگیرند کاملا قابل تصور است. مسلما کودکان ترجیح می دهند به جای آن که اتاق خود را مرتب کنند، آن را به هم بریزند. به جای آن که لباس خود را بپوشند، این لباس توسط مادر به آن ها پوشانده شود.

👈در مورد غذا خوردن و سایر مسائل نیز همین امر صادق است. حتی ممکن است هنگام بازی و نقاشی از والدین بخواهند که نقاشی را کشیده و کاملا رنگ کنند و خود تنها تماشاچی باشند. در واقع آن ها ترجیح می دهند تا کارهای راحت تر را انجام داده و همواره مشغول بازی باشند. اما به هیچ وجه پذیرفتنی نیست که همه ی وظایف یک کودک را والدین او به عهده گرفته و او هیچ مسئولیتی را به عهده نگیرد. 

👈اما علت دیگر لجبازی کودکان، بیان خواسته ها به صورت غیر مستقیم می باشد. کودکان در بسیاری موارد به دلیل آن که والدین فرصت کافی برای آن ها ندارند و یا توجه کافی به آن ها نمی کنند از لجبازی و بهانه گیری به عنوان حربه ای برای جلب توجه والدین استفاده می کنند. بنابراین شاید در پس لجبازی کودکان، نیازهای ناشناخته ی آن ها پنهان شده باشد. 

👈در بسیاری از موارد نیز دیده شده کودک لجباز بدون آن که از لجبازی درک درستی داشته باشد و آن را درست یا غلط، خوب یا بد بداند از آن به عنوان سنگ محک واکنش اطرافیان استفاده کرده تا بداند در مواقع مختلف آن ها چه رفتاری از خود نشان می دهند.
↩️ ادامه دارد...

@pedarmadarherfee
❗️چرا والدين و فرزندان زبان هم را نمی شناسند؟

🔸والدينی كه نوجوان دارند، متفق القول مي گويند كه فرزندشان: "حرف گوش نمی كند. با ما يكه به دو می كند. هر چه می گوييم، مخالف آن را انجام می دهد و و و "
🔸نوجوانان هم متفق القول می گويند: "پدر و مادرها گير مي دهند، ما را نمی فهمند، قديمی فكر می كنند و و و ....."
▫️باید سوء تفاهم ها برداشته شود و ما از نسل نو بيشتر بدانيم و با آن ها به زبان خودشان صحبت كنيم باید از دو درب احترام و محبت بتوانیم به آنها نفوذ کنیم.

#تربیت_فرزند
▫️ در تربيت فرزند ، از سه كليد " منطق ، عاطفه و جديت " استفاده كنيد .

💎منطقي بودن ، مثل زماني كه فرزند شما خواسته به جايي دارد و بايد برآورده شود . بنابراين :
دليلي براي جدال و بحث نيست .

💎عاطفي بودن ، مثل زماني كه احساس مي كنيد با كمي ابراز عشق و توجه ، مي شود به اتمسفر ارتباط شما و فرزندتان آرامش منتقل كرد .بنابراين :
دليلي براي استفاده از روش هاي منفي ارتباطي مثل بحث ، توهين ، تحقير نيست .

💎جدي بودن ، مثل زماني كه قانوني را وضع كرده ايد و اطمينان داريد به صلاح فرزندتان است ، بايد با جديت ( بدون عصبانيت ) ، روي حرف تان بايستيد . بنابراين:
دليلي براي بحث هاي طولاني و قوانين بي ثبات نيست .

‌#روانشناسی_کودک
❗️نوجوان بر عکس کودک، نه تنها نمی خواهد با محیط سازگار شود بلکه می خواهد محیط را با خود سازگار کند که معمولاً با مقاومت بزرگسالان و بروز واکنش های ناسازگارانه همراه خواهد بود.

🔸برخی از این واکنش ها عبارتند از:

🔻اضطراب شدید
🔻کشمکش های روانی
🔻دیر به خانه آمدن، در پسران
🔻تمایل به آرایش سر و صورت در دختران



#تربیت_فرزند
#تحقیر_کودک

از جمله بدترین شیوه های غلط تنبیه کودک می توان به تحقیر کودک اشاره کرد.

شاید به جرات می توان گفت که این روش را 80 درصد از خانواده ها برای تربیت کودکشان استفاده می کنند که تقریبا فاجعه است.

زمانی که کودک کار اشتباهی انجام داد اولین جمله ای که از دهان آنها بیرون می آید جمله «خاک بر سرت» یا «خدا لعنتت کند» است.
بعد در ذهن خود می گویید چقدر من مقتدرم و بچه از من حساب برد. ولی در واقع از آثار مخرب آن بی اطلاعید.
نمی دانید استفاده از این جملات تا چه حد بچه را خرد خواهد کرد.
این کودک در برخورد های اجتماعی شخصی ضعیف بار خواهد آمد.
هر کس هر چه از دهنش در بیاید و به او بگوید او سکوت می کند.
🟡 آزادی دادن بیش ازحد و افراطی به کودک زمانیست که به کودک از دو سالگی صبر را نیاموختید

🔴 یا زمانیکه می توانسته کارهایش را با کندی انجام دهد شما به جایش انجام دادید و مسؤلیت مطابق سنش را به او نیاموختید.

🟡 یا با دیدن جیغ و داد وکتک زدن خود شما و دیگری تسلیم شدید.



#تربیت_فرزند
❗️به هر نسبتی که کودك توانایی انجام دادن کاری را پیدا کرد، فرصت انجام آن را به او بدهید.

▫️اگر اشتباه کرد فرصت جبران اشتباه را به او بدهید.



#تربیت_فرزند
❗️برخی اوقات چند کلمه یا نگاهی و یا لحن صدایی کفایت می کند که به کودک بگویید که کند ذهن، احمق و یا اساساً آدم با استعداد و دوست داشتنی است.

▫️طرز فکر والدین می تواند در عرض چند ثانیه به کودکان منتقل شود اگر این ثانیه ها زیادتر شود کم کم کودک با شدت هرچه بیشتر تحت نفوذ قرار خواهد گرفت.
▫️در این مورد نه تنها احساس کودکان بلکه طرز رفتار شان نیز نسبت به خود تحت تاثیر این بینش قرار می گیرد و با تمام وجود می پذیرند که احمق و یا بااستعداد هستند.

#تربیت_فرزند
❗️7 جمله ای که به هیچ وجه نباید به نوجوان تان بگویید:

🔸بزرگ تر که شدی، می فهمی
🔸 وقتی من به سن تو بودم، هیچ وقت ...
🔸چیزی هست که به من نمیگی؟
🔸چرا نمی توانی مثل خواهر/برادرت باشی؟
🔸پول که علف خرس نیست!
🔸چرا همه اش میری توی اتاقت؟




#تربیت_فرزند
❗️از راهکارهای موثر برای تقویت هوش هیجانی کودکان می توان از نقاشی نام برد.

🔸از کودک بخواهيد احساسات خودش را نقاشی کند.
▫️به او بگوييد فکر می کنی وقتی عصبانی هستی چه شکلی می شی؟!




#تربیت_فرزند
💗گوش چپ کودک مرکز احساسات و عشق!

🔅گوش چپ بدلیل اینکه اطلاعات رابه نیمکره راست مغز ارسال میکند، "گوش عشق" نامیده میشود.

بنابراین عبارات احساسی رابرای درک بهتر بایددرگوش چپ کودک نجوا كرد.



#کودک
‼️افسردگی بارداری مانع رشد شناختی کودک میشود

🔅مطالعات نشان میدهد افزایش اضطراب، افسردگی و استرس زنان در دوران بارداری، ویژگی های کلیدی مغز جنین را تغییر داده که متعاقباً رشد شناختی فرزندان را در ۱۸ ماهگی کاهش میدهد. بر اساس یک مطالعه جدید، این تغییرات همچنین باعث افزایش رفتارهای درون گرایانه و بی نظمی میشود

🔅یافته‌ها همچنین نشان می‌دهد که پریشانی روانی مداوم پس از تولد نوزاد ممکن است بر تعامل والدین و کودک و رفتار نوزاد تأثیر بگذارد

#کودک
2024/12/20 01:21:44
Back to Top
HTML Embed Code: