Telegram Web
دسته دارویی #SSRIs
(#مهارکننده_های_انتخابی_بازجذب_سروتونین)
#تداخلات_دارویی:

#فلوکستین و #فلووکسامین مهار کننده های آنزیم #CYP450_2C9 هستند و این ایزوآنزیم در متابولیزه کردن داروهایی مانند #گلی_بنگلامید، #گلیپیزید و #روسیگلیتازون نقش مهمی دارد و این تداخل ها باید مد نظر قرار گیرد.
به عنوان مثال اگر بیماری دیابتی که در حال استفاده از #گلی_بنگلامید می باشد و برای درمان افسردگی مراجعه کند بهتر است #فلوکستین تجویز نشده و از داروی دیگری مثلا #سرترالین استفاده شود و اگر هم بیمار از قبل فلوکستین مصرف می کرده و الان کاندید دریافت گلی بنگلامید شده است می توان داروی دیگری را جایگزین فلوکستین کرد ولی در صورتی که شرایط بیمار به گونه ای است که امکان تعویض داروها وجود ندارد می توان داروی ضد دیابت را تعویض کرد و یا در صورت عدم تعویض داروها و اطمینان از عدم دچار شدن بیمار به #هایپوگلایسمی علائم هایپوگلاسمی را به بیمار توضیح داده و مصرف دارو ادامه پیدا کند و بیمار تحت نظر باشد.
مصرف داروهای دسته #SSRIs همزمان با داروهای ضد افسردگی #سه_حلقه_ای توصیه نمی شود چون احتمال بروز عارضه #سندرم_سروتونی وجود دارد ولی در صورت تجویز این داروها با هم باید بینار چک شده و علائم سندرم سروتونینی از بیمار سوال شود و در صورت وجود علائم مصرف دارو قطع شود و در صورت عدم وجود علائم با تحت نظر داشتن بیمار می توان به مصرف دارو ادامه داد. (در صورت مصرف این دو دسته دارویی باهم ترجیحا از مصرف #دسیپرامین خودداری شود زیرا که احتمال وقوع سندرم سروتونینی بالایی دارد.
تداخل بعدی برای داروی فلوکستین به این صورت می باشد:
فلوکستین با #وارفارین و #ضد_پلاکت تداخل دارد که باید برای بیمار INR چک شود و به جای فلوکستین از داروهای دیگر این دسته استفاده کرد.
همچنین #SSRIs مانند فلوکستین می توانند #برادی_کاردی ناشی از #بتا_بلاکر ها را تشدید کنند.

با ما همراه باشید.🌹

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍3
معرفی دارو

#بایوکید

👶بایوکید تک ژن فارما موجب رفع اسهال ناشی از ویروس یا باکتری در کودکان،  نفخ و یبوست کودکان و بهبود عملکرد سیستم ایمنی می شود. بایوکید برای کودکان  بالای 2 سال است که حاوی مقادیر بالایی از باکتری سودمند از جمله سویه (strain) خاص کودکان "بیفیدوباکتریوم انیمالیس" به همراه پری بیوتیک فروکتوالیگوساکارید (کمک کننده به رشد و فعالیت پروبیوتیک ها) است و فرمول آن   ویژه کودکان تهیه شده تا آن را به آسانی مصرف کنند. این مکمل غذایی برای تقویت سیستم گوارش کودکان بسیار مناسب است.

موارد مصرف 👇👇

❗️رفع نفخ و یبوست کودکان

❗️ انواع آلرژی کودکان 

❗️عفونت های تنفسی

❗️پیشگیری و بهبود اسهال ناشی از مصرف آنتی بیوتیک

❗️بهبود کولیت و انتروکولیت نکروتیک

❗️ بهبود عملکرد سیستم ایمنی

❗️ پیشگیری و بهبود اسهال عفونی


مشخصات👇

- پروبیوتیک

- ساشه

- 15 ساشه یک گرمی

روش مصرف👌

روزانه 2-1 ساشه با آب، آبمیوه، شیر یا غذای کودک مخلوط کرده و یا طبق دستور پزشک مصرف شود (آب، شیر یا غذا نباید خیلی گرم باشد.)

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍51
👈 رابطه معکوس آبرسانی و کاهش تعریق

🔹️وقتی دمای بدن‌تان زیادی بالا می‌رود، غدد تعریق از خود آب خارج می‌کنند تا آن را دوباره خنک کنند. بدن‌تان را دوباره با مایعات آب‌رسان پر کنید. در طول روز مقدار زیادی آب بنوشید و دمای بدن‌تان را با نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در روز تنظیم کنید. آبی که می‌نوشید از گرمای بیش از حد بدن و نیاز به عرق کردن جلوگیری می‌کند. همچنین باعث دفع سموم تولید بو از بدن از طریق ادرار می‌شود. آکادمی ملی پزشکی توصیه می‌کند که مردان روزانه حداقل ۱۳ فنجان آب بنوشند.
🔹️هر روز یک تا دو فنجان دمنوش مریم‌گلی میل کنید. گیاهان، درمانی طبیعی برای تسکین فیبرهای عصبی هستند که موجب تعریق بیش از حد می‌شوند. چای مریم‌گلی یکی از درمان‌های گیاهی است که به خاطر خواص
🔹️خشک‌کنندگی‌اش برای تعریق مفرط استفاده می‌شود. قهوه را کنار بگذارید. نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌توانند منجر به تعریق بیش از حد شوند.

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍1
تداخل دارویی یعنی چه ؟؟؟؟

منظور از تداخل دارویی عوارض ناخواسته ای است که از ترکیب و مصرف هم‌زمان دو یا چند دارو ناشی می‌شود، تداخل دارویی می‌تواند بین داروهای مختلف، داروهای تجویز شده توسط پزشک یا داروهای بدون نسخه، داروهای گیاهی، داروهای مکمل و حتی مکمل های ویتامینی، داروها و برخی خوارکی ها و غذاها رخ دهد.

تداخل دارویی زمانی که فرد داوریی بدون نسخه را همراه با داروی تجویز شده توسط پزشک مصرف می‌کند، اتفاق می‌افتد و یا تجویز دارویی جدید توسط پزشک است، بدون آنکه از داروهایی که بیمار مصرف می‌کند خبر داشته باشد صورت میگیرد.

تداخل دارویی مضر
یک دارو می‌تواند از اثر بخشی داروی دیگر بکاهد، برای مثال قرص‌های جلوگیری از بارداری می‌توانند اثر برخی آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش دهند.
تداخل دارویی از راه‌های دیگری هم می‌تواند رخ دهد، آهن و کلسیم موجود در خوارکی ها، مکمل‌های ویتامینی و داروهای ضد اسید معده، در معده به آنتی‌بیوتیک‌ها چسبیده و جذب آن‌ها به داخل خون جلوگیری می‌کند، مثال ساده این موضوع، ممنوعیت مصرف آنتی بیوتیک خوارکی همراه با شیر است.
👈🏽وقتی فردی داروهای ضد انعقاد مصرف می‌کند و خود سرانه به مصرف دارویی گیاهی که تقویت کننده اثر انعقادی است، بپردازد، احتمالا دچار خونریزی داخلی می‌شود.
👈🏽  فردی که الکل مصرف می‌کند باید از عدم تداخل آن با داروها مطمئن شود، این مسئله بسیار مهم است و هر چه فردا تعداد بیشتری دارو مصرف کند، خطر این تداخلات افزایش می‌یابد.

تداخل دارویی مفید هم داریم؟
بعضی تداخلات دارویی می‌تواند مفید باشند، در واقع بعضی داروها می‌توانند قدرت داروی دیگر را افزایش یا عوارض آن را کاهش دهند، گاهی برای کاهش عارضه در گروهی از داروهای ضد درد، آن را با یک داروی ضد تهوع ترکیب می‌کنند البته در برخی تداخلات دارویی نیز یک دارو می‌تواند اثر بخشی داروی دیگر را کاهش دهد.

🗣لبنیات اثر آنتی بیوتیک را کم می‌کند

آنتی بیوتیک‌ها از جمله خانواده (کینولون) مثل (سیپروفلوکساسین) و (لواکوبین) در معده به کلسیم و آهن متصل می‌شوند و نمی‌توانند جذب بدن شوند، باید پس از مصرف لبنیات، مکمل‌های حاوی آهن، کلسیم و کپسول همزمان خودداری شود.

👈🏽ویتامین k موجود در خوارکی هایی مانند کلم، کاهو، بروکلی، نخود، اسفناج، آووکادو و ... می‌تواند برای کسانی که داروهای رقیق کننده خون از جمله وارفارین استفاده می‌کنند خطرناک باشد در واقع نوسانات این ویتامین در بدن می‌تواند وارفارین را بی اثر کند و آثار انعقادی آن را کاهش دهد و احتمال لخته خونی بالا می‌رود.

بعضی از مواد غذایی منبع پتانسیل هستند مانند سبزیجات و موز که مصرف زیاد آن‌ها باعث کاهش اثر وارفارین می‌شود.

💪سیر از تشکیل لخته خون جلوگیری می‌کند
سیر از تشکیل لخته خون جلوگیری می‌کند و باعث افزایش رقت خون می شود، بیمارانی که وارفارین مصرف می کنند نباید از یک حبه سیر در روز مصرف کنند زیرا ممکن است باعث رقیق شدن بیش از حد خونشان و احتمال خونریزی در بدن شان شود.

👈🏽 شیرین بیان حاوی گلیسیریزین است، ماده‌ای که فشار خون را افزایش می‌دهد بنابراین مصرف هم زمان آن با داروی کاهنده فشار خون می‌تواند تاثیر دارو را کاهش دهد و فشار خون را در سطح خطرناکی بالا نگه دارد.

👈🏽 مصرف همزمان قرص ضد بارداری با داروی ریفامپین، ترکیبات پنی سیلین، تتراساکلین، بسیاری از ضد صرع و ضد میگرن باعث کاهش اثر این قرص می شود.

👌قهوه و چای استامینوفن را قوی‌تر می‌کند
مصرف چای 20دقیقه قبل از خوردن استامینوفن باعث افزایش اثر بخشی این دارو می‌شود، کافئین موجود در قهوه و چای میزان جذب استامینوفن را افزایش می‌دهد، البته این را باید در نظر گرفت که دوز بالای این ترکیب باعث آسیب کبدی می‌شود برای مثال نباید داروی ضد آسم مانند تئوفیلین را با نوشیدنی های حاوی کافئین مصرف کرد این در حالی است که استامینوفن با داروهای بی حس کننده باعث افزایش اثر می‌شود.

قرص آهن قبل شام مصرف شود
قرص آهن بستگی به سیستم فیزیولوژی بدن فرد دارد، بعضی از افراد با خوردن این قرص حساسیت دارند و با خوردن این دارو حالت تهوع و استفراغ به آن ها روی می دهد، بهتر است قرص آهن قبل شام مصرف شود.

🍊 میوه گریپ فروت باعث افزایش جذب بسیاری از داروها می‌شود، مصرف این میوه برای کسانی که پیوند کلیه انجام می دهند فواید زیادی دارد.

کسانی که فشار خون دارند پتانسیل بدنشان بیشتر دفع می‌شود، این افراد باید با تغییر تغذیه رژیم غذایی پتاسنیل بدن را تنظیم کنند.

تداخلات دارویی به سه دسته تقسیم می شوند
؛
دسته اول تداخل دارو با دارو  که ممکن است دو یا چند دارو با هم مصرف شود و در بدن واکنش منفی داشته باشند،
دسته دوم تداخل دارو با بیماری فرد است
دسته سوم تداخل دارو با مواد خوارکی است

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍32
ادامه👇

💊 آسپرین بهتر است با معده پر و همراه با آبمیوه و یا شیر مصرف شود،  آسپرین چون سبب کاهش جذب ویتامین "ث" می‌شود بهتر است با آبمیوه مصرف شود و چون خود محرک معده است باید همراه با سیر، زنجبیل و چای سبز مصرف نشود.

💊داروهای کاهنده چربی مانند آتروستاتین و لوواستاتین باید بلافاصله بعد از غذا مصرف شوند و نباید همراه با دارچین یا گریپ فروت خورده شود.

💊 مصرف داروی متفورمین با نان جو نباید همزمان باشد بلکه باید دارو را حداقل یک ساعت بعد از مصرف نان جو مصرف کنند.

💊 داروهای آهن یا فروسولفات با چای، قهوه، حبوبات، تخم‌مرغ و لبنیات تداخل دارند، این درحالی است با مرکبات به دلیل وجود ویتامین "ث"، موجب جذب بهتر آهن می‌شوند.

برای اکثر قرص و کپسولها، آب بهترین نوشیدنی برای مصرف است

نکته مهم 👇

توصیه می شود که بیماران هنگام مراجعه به پزشک، سایر داروهای مصرفی خود را همراه برده و به پزشکشان نشان دهند و همچنین توضیحات برشورهای داروها را مطالعه کنند.

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍4
داروی #نسینا ( #آلوگلپتین) و نگاهی به ویژگی های این داروی ضد دیابت

داروی #نسینا (آلوگلپتین) یکی از داروهای مورد استفاده در درمان بیماری #دیابت نوع دوم است. مکانیسم تأثیر گذاری این دارو که به فرم خوراکی مصرف می‌شود، از طریق تنظیم میزان انسولین در خون بعد از میل کردن وعده‌های غذایی است. لازم به ذکر است این دارو کاربردی در درمان بیماری دیابت نوع ۱ نداشته و در مورد دیابت نوع دوم به مانند دیگر داروها باید برای اثرگذاری لازم به همراه رژیم غذایی و ورزش منظم مورد استفاده گیرد. همچنین گاها این دارو به صورت ترکیبی با دیگر داروها و به همراه آنان برای درمان بیماری دیابت نوع دوم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

💊اطلاعات مهم مربوط به داروی نسینا

💟اگر فرد تا قبل از استفاده از این دارو دچار مشکلاتی در کلیه یا کبد خود بوده است باید حتماً این دارو را با مشورت پزشک معالج خود مشورت کند چون استفاده از این دارو ممکن است سبب بروز مشکلاتی در قلب و لوزالمعده (پانکراس) فرد استفاده شود.

💟با توجه به خطراتی که ممکن است زندگی فرد را تهدید کند لذا اگر فرد استفاده کننده از این دارو با نشانه‌های ابتلا به پانکراتیت ( #التهاب‌پانکراس) نظیر درد شدید در قسمت بالایی معده که به سمت پشت گسترش می‌یابد و یا علائم نارسایی قلبی و تنگی نفس در حالت خوابیده، افزایش وزن، تورم در پاها روبرو شد نیاز است که در این زمینه به پزشک معالج خود اطلاع داده و مشورت کند.

👇نکاتی  که باید  قبل از استفاده از این دارو  بدانید

🚫اگر فرد به این دارو  حساسیت دارد، و یا اگر کتواسیدوز دیابتی دارد (در زمینه درمان این بیماری نیاز است که به پزشک معالج خود مراجعه نماید)، نباید از این دارو استفاده کند.

💯برای اطمینان از اینکه این دارو برای شما خطری را در پی ندارد، به پزشک خود اگر موارد زیر را داشتید مشورت کنید:

ابتلای به بیماری‌های کبدی؛ابتلای به بیماری‌های قلبی – عروقی؛ابتلای به بیماری‌های کلیوی (یا اگر فرد به طور منظم در حال انجام عمل دیالیز است)؛پانکراتیت (التهاب پانکراس)؛سنگ صفرا یااعتیاد به الکل و نوشیدنی‌های الکلی.

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍21
💢دستور مصرف یکسری از شربت هایی که زیاد مصرف میشوند👇👇👇


شربت اکسپکتورانت:
کودکان ۲ تا ۶ سال👈حداکثر هر ۶ ساعت ۱.۲۵ تا ۲.۵ سی سی
کودکان ۶ تا ۱۲ سال👈حداکثر هر ۶ ساعت ۲.۵ تا ۵ سی سی
بالغین👈حداکثر هر ۶ ساعت ۵ تا ۱۰ سی سی


شربت گایافنزین:
کودکان ۲ تا ۶ سال👈حداکثر هر ۶ ساعت ۲.۵ تا ۵ سی سی
کودکان ۶ تا ۱۲ سال👈حداکثر هر ۶ ساعت ۵ تا ۱۰ سی سی
بالغین👈حداکثر هر ۶ ساعت ۵ تا ۲۰ سی سی


شربت برم هگزین:
کودکان زیر ۵ سال👈هر ۱۲ ساعت ۵ سی سی
کودکان ۵ تا ۱۰ سال👈هر ۶ ساعت ۵ سی سی
بالغین👈حداکثر هر ۸‌ ساعت ۱۰ تا ۲۰ سی سی


شربت دکسترومتورفان:
کودکان ۲ تا ۶ سال👈حداکثر هر ۶ ساعت ۲.۵ سی سی( نصف قرص)
کودکان ۶ تا ۱۲ سال👈حداکثر هر ۶ ساعت ۵ سی سی( ۱ قرص)
بالغین👈حداکثر هر ۶ ساعت ۱۰ سی سی( ۲ قرص)


شربت سرماخوردگی کودکان:
کودکان ۶ تا ۱۲ ماه👈هر ۶ ساعت ۲ سی سی
کودکان ۱ تا ۶ سال👈هر ۶ ساعت ۴دسی سی
کودکان ۶ تا ۱۲ سال👈هر ۶ ساعت ۸دسی سی


شربت دیفن هیدرامین:
در کودکان👈(فقط با نظر پزشک) هر ۶ یا ۸ ساعت به ازای هر یک کیلو وزن ۰.۲۵ سی سی
در بالغین👈هر ۴ یا ۸ ساعت ۱۰ تا ۲۰ سی سی


شربت کتوتیفن:
کودکان ۶ ماه تا ۳ سال👈 هر ۱۲ ساعت ۲.۵ سی سی
بالغین👈هر ۱۲ ساعت ۵ سی سی


🔔(نکته قابل توجه: حتی قبل از مصرف با دکتر داروساز خود مشورت کنید و در صورت باردار بودن یا بیماری خاص به او اطلاع دهید)

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من


🆔👇
@pharmed_science
🔥41
قرص #لوزامیکس‌اچ

این قرص ترکیبی از دارویی قرص لوزارتان و هیدروکلروتیازید است، که دارای اشکال دارویی قرص #لوزارتان + #هیدروکلروتیازید ۱۰۰/۲۵mg و قرص لوزارتان + هیدروکلروتیازید ۵۰/۱۲.۵mg می باشد.


💊قرص لوزامیکس اچ

لوزامیکس اچ با داروهای نظیر
Olmesartan ،Irbesartan ،Losartan ،Eprosartan ،Valsartan  Telmisartan+Hydrochlorothiazide ،Telmisartan
 هم گروه می باشد.

👇موارد مصرف لوزامیکس اچ:

کاهش فشار خون کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی درمان هایپرتروفی بطن چپ(بیماری قلبی_عروقی)


عوارض جانبی لوزامیکس اچ:

ایجاد دردهای روده ای و شکمی ایجاد اختلالات الکترونیک در بدن بروز مشکلاتی برای جنین بروز آنژیوادما


👨‍⚕توصیه های پزشکی #لوزامیکس‌اچ:

بدون توصیه پزشک مصرف قرص لوزامیکس اچ را قطع نکنید.
دور از دسترس اطفال نگهداری شود.
بدون نظر پزشک همزمان با این دارو، دارویی دیگر مصرف نکنید.
دارو را در جای خشک و خنک با دمای کمتر از ۲۵ درجه سانتیگراد نگهداری نمایید.
در صورتی قصد بارداری دارید، پیش از مصرف لوزامیکس اچ حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
استفاده از این قرص در دوران بارداری ممنوع می باشد، مگر این که پزشک متخصص تجویز کرده باشد.
مقدار مصرف دارو برای افراد متفاوت می باشد.

💯قابل ذکر است، که در کنار استفاده از هر نوع قرص فشار خون، باید #تغذیه‌سالم  داشته باشید، از #استرس و#اضطراب دوری نمایید و #ورزش کردن را فراموش نکنید
💯 مصرف لوزامیکس اچ برای کاهش خطر ابتلا به #سکته‌قلبی در افراد سیاه پوست مبتلا به بیماری HTN/LVH موثر نمی باشد.
از مصرف خودسرانه این دارو خوداری نمایید و آن را نیز به دیگران توصیه نکنید.
چون این دارو مستقیما بر تنظیم فشار خون  تاثیر می گذارد، لذا از مصرف دوز بالای این قرص بپرهیزید و آن را مطابق با دستور پزشک مصرف نمایید.

🔰طبقه بندی درمانی لوزامیکس اچ:

داروهای قلبی، عروقی داروهای مهارکننده سیستم رنین، آنژیوتانسین، آلدوسترونآنتاگونیست گیرنده آنژیوتانسین II 

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من
     

🆔👇
@pharmed_science
👍2
#آمیودارون (به انگلیسی: #Amiodarone)

رده درمانی: ضد آریتمی قلبی.انتی تیرویید

💊اشکال دارویی: آمپول، قرص

🤰مصرف در بارداری:گروه D

👑نام تجاری:  #Cordarone

موارد مصرف

آمیودارون از راه خوراکی فقط در درمان تاکی کاردی بطنی گهگیر و غیر پایدار از نظر همودینامیکی و فیبریلاسیون بطنی گهگیر زمانی که سایر داروها موثر نمی باشند، مصرف می شود. این دارو از راه تزریقی جهت تخفیف و پیشگیری از آریتمی فوق بطنی گهگیر که به سایر داروها پاسخ نمی دهد، بویژه هنگامی که همراه سندرم ولف پارکینسون وایت (w-p-w)باشد، از جمله فیبریلاسیون دهلیزی، فلوتر دهلیزی، تاکی کاردی دهلیزی نابجا و تاکی کاردی فوق بطنی مصرف می شود.

🔰مکانیسم اثر

آمیودارون با اثر مستقیم بر بافت ها، بدون تاثیر بارز بر پتانسیل غشاء، طول مدت پتانسیل عمل و دوره تحریک ناپذیری را در تمام بافت های قلب طولانی می کند. همچین در بیماران مبتلا به سندرم w-p-w ، تحریک پذیری بافت مسیر فرعی را طولانی کرده و سرعت هدایت را در این بافت ها کند می کند.

عوارض جانبی

اختلال در بینایی، نوروپاتی و میوپاتی محیطی، برادی کاردی و اختلالات هدایتی قلب، حساسیت به نور و بندت تغییرات رنگ پوست، کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، فیبروز آلوئولیت ریوی، هپاتیت، تهوع، استفراغ، احساس طعم فلزی در دهان، لرزش، کابوس، سرگیجه، سردرد، بی خوابی، افزایش فشار داخل جمجمه، التهاب اپی دیدیم، بی نظمی حرکات عضلانی، بثورات جلدی، التهاب عروق، کاهش پلاکت خون، افزایش زمان پروترومبین، آنافیلاکسی (با تزریق سریع)، اسپاسم برونش و آپنه از عوارض جانبی دارو هستند

موارد منع مصرف

این دارو در انسداد دهلیزی -بطنی درجه 2 یا 3 که از قبل وجود داشته است (بدون ضربان ساز مصنوعی)، حملات برادی کاردی که منجر به سنکوپ می شود (مگر اینکه از ضربان ساز مصنوعی برای کنترل آن استفاده نشود) و عیب عملکرد گره سینوسی مگر اینکه توسط ضربان ساز مصنوعی کنترل نشود و حساسیت شدید به دارو نباید مصرف شود.

هشدار! تجويز و تعيين دوز دارو به عهده پزشک می باشد و کانال داروشناسی پايه هيچگونه مسئوليتی در خصوص مصرف خود سرانه دارو ندارد.

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍2
#رزوواستاتین

💊دسته دارویی : داروهای قلبی عروقی (ضد چربی خون)

💊شکل دارویی :قرص روکشدار خط دار ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلی گرمی

🔰مورد مصرف

هایپرلیپیدمیا، هایپرتری گلیسیریدمیا، آترواسکلروزیس، پیشگیری از بیماری های قلبی


مکانیسم اثر:

این دارو با مهار آنزیم HMG-CoA ردوکتاز، تولید کلسترول در کبد را کاهش می دهد.

مقدار مصرف:

مقدار مصرف هر دارو را پزشک معالح تعیین می کند ولی مقدار مصرف معمول این دارو به شرح زیر می باشد:

👵🧓بزرگسالان

هایپرلیپیدمیا، هایپرتری گلیسیریدمیا و آترواسکلروزیس

دوز اولیه:

🗣۱۰ تا ۲۰ میلی گرم یکبار در روز

دوز نگهدارنده: ۵ تا ۴۰ میلی گرم یکبار در روز

عوارض جانبی:

در صورت بروز عوارض زیر فورا به پزشک خود اطلاع دهید:

واکنش های آلرژیک، ادرار خونی یا تیره رنگ،تغییر حجم ادرار، درد قفسه سینه، گیجی، افسردگی، مشکلات حافظه، درد و سفتی عضلانی، تورم مفاصل، مشکلات کبد، اشکال در تکلم

سایر عوارض شایع:
سردرد، یبوست،تهوع، درد شکمی، ضعف

🤱🤰بارداری و شیردهی:

منع مصرف مطلق

💯تداخلات دارویی:

در صورت مصرف مصرف همزمان این دارو با #کلشی‌سین، #سیکلوسپورین، #فیبرات ها، #نیاسین، داروهای ضد #ایدز، #کتوکونازول، #ایتراکونازول، #تاکرولیموس، #اسپیرونولاکتون، #سایمتیدین و ضد #انعقادها حتما پزشک خود را مطلع کنید.

احتیاط مصرف:

قبل از مصرف دارو پزشک خود را در صورت وجود موارد زیر مطلع کنید:

مصرف الکل یا سابقه سوء مصرف الکل
سابقه مشکلات عضلانی
مشکلات کبد
مشکلات کلیه
مشکلات تیروئید دیابت
سابقه تشنج
فشار خون پایین
اختلالات متابولیک یا الکترولیت ها

🚫موارد منع مصرف:

سابقه حساسیت به آتورواستاتین، بیماری فعال کبدی، تست های عملکرد کبد غیر طبیعی و غیر قابل توضیح

🔰توصیه هایی برای مصرف کنندگان:

در صورت مصرف آنتی اسیدها، این دارو ها را حداقل دو ساعت بعد از رزوواستاتین مصرف کنید.

این دارو معمولا به صورت یک بار در روز همراه یا بدون غذا مصرف می شود. دارو را به طور منظم و در ساعت مشخص مصرف کنید.

اگر یک نوبت مصرف دارو را فراموش کردید، به محض یادآوری آن را میل کنید؛ مگر اینکه کمتر از ۱۲ ساعت تا زمان مصرف دوز بعدی مانده باشد.

🔴شرایط نگهداری:

در دمای کمتر از ۳۰ درجه سانتی گراد، روز از نور و رطوبت و دور از دسترس اطفال نگهداری شود.

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من


🆔👇
 @pharmed_science
👍2
#رایج_ترین_داروها

💊داروهای دل درد و معده درد💉

🔵 #هیوسین
🔹طریقه تزریق:عضلانی(IM) و وریدی(IV)

🔹این دارو برای دل درد از جمله دیس منوره یا درد قاعدگی استفاده می شود.عوارض این دارو خشکی دهان، تاری دید و دو بینی است.

🔶 #دی سیکلومین

🔸طریقه ی تزریق:فقط IM

🔵 #سایمتیدین:

🔹طریقه تزریق: IM  و IV. اما هیچگاه به صورت مستقیم وریدی نمیزنیم و آن را به صورت انفوزین (داخل سرمی) به بیمار تزریق می کنیم.

🔶 #رانیتیدین:

🔸طریقه تزریق: IM و IV. اما تزریق وریدی آن ممکن است باعث تاکی کاردی يا همان افزایش ضربان قلب شود.

🔵شربت آلمینیوم ام جی.

🔴قرص #هیوسین، #رانیتیدین، #سایمتیدین، #دایمتیکون، #دیسیکلومین

📌برای اسهال از #هیوسین، #دیفنوکسیلات و #یدوکینول استفاده می شود.

💊داروهای حالت تهوع و سرگیجه💉

🔵 #متوکلوپرامید یا #پلازیل
🔹طریقه تزریق: IM  و IV

🔹عوارض: ممکن است بیمار دچار بی قراری چرخش چشم به سقف، لرزش شدید، سفتی اندام و گردن شود.
‼️اگر بیماری دچار این حالت شد با تزریق دیازپام یا بی پیریدین عوارض جانبی دارو از بین می رود.

🔶 #ويتامين ب٦
🔸طریقه تزریق: IM  و IV

🔵 #پرومتازین
🔹عوارض احتمالی: افت فشار خون و خواب آلودگی

🔶 #اوندانسترون(Ondansetro)
🔸طریقه تزریق:  IV داخل رگ یا سرم

🔵قرص #دیمن‌هیدرینات، #پلازیل و #B6


💊داروهای ضدحساسیت،ضدالتهاب💉

🔶 #دگزامتازون

🔸طریقه تزریق: تزریق عضلانی و تزریق وریدی.اما وریدی مستقیم داخل رگ نمیزینیم چون گر گرفتگی شدیدی می دهد به خاطر همین این دارو را انفوزیون می کنیم.

🔵 #بتامتازون
🔹این دارو دو نوع شیری و معمولی دارد. که معمولی آن به صورت عضلانی و وریدی؛؛
و شیری آن به صورت عضلانی تزریق می شود.

🔶 #هیدروکورتیزون:
🔸طریقه تزریق:عضلانی و وریدی

#کلورفنیرامین(Chlorpheniramin)
🔹طریقه تزریق: تزریق عضلانی

🔶 #کلماستین
🔸طریقه تزریق: عضلانی

🔵#متیل‌پردنیزولون

🔴این داروها برای نیش حشرات مثل زنبور، هزارپا، عقرب هم استفاده می شود.

🔶قرص #لوراتادین، #آنتی‌هیستامین و #سیتیریزین


💊داروهای رايج مسکن💉

🔷 #دهیدرواورگوتامین: این دارو برای میگرن و سردرد استفاده می شود و به صورت عضلانی تزریق می شود.

🔶#دیکلوفناک:تزریق به صورت عضلانی

🔷#دگزامتازون: تزریق به صورت عضلانی

🔶#ترامادول: تزریق به صورت عضلانی

🔷 #رباکسین یا #متوکاربامول: این دارو برای گرفتگی عضلانی، کمردرد و اسپاسم عضلانی استفاده می شود.

🔶 #بتامتازون: تزریق به صورت وریدی و عضلانی

🔷 #دیازپام : این دارو آرام بخش است و فقط به صورت عضلانی تزریق می شود چون در تزریق وریدی آن احتمال آپنه وجود دارد.

🔴از جمله دیگر داروهای رایجا که بهتر است با آن ها آشنا شوید به شرح زیر است:

🔸#بی‌پیریدین:
برای افرادی که دچار تنش های عصبی شده اند استفاده می شود.

🔹اپی نفرین و آتروپین:
داروهای احیا می باشند.

🔸#آمینوفیلین:
دارویی است که باعث اتساع برونش های ریه و مجراها می شود. این دارو برای افرادی که دچار سنگ کلیه و آسم هستند استفاده می شود.

🔹#ونوفر:
این دارو برای افرادی که کم خونی دارند استفاده می شود.تزریق عضلانی این دارو بسیار خطرناک ایت باعث شوک و مرگ می شود.این دارو را به صورت انفوزیون  طی ۴ ساعت به بیمار تزریق می کنند.

🔸داروهای #پروژسترون:
این دارو برای افرادی که دوره ی قاعدگی آنها به تاخیر افتاده است استفاده می شود. که پس از تزریق این دارو بیمار ۳ تا ۱۰ روز بعد به خونریزی می افتد. نکته مهم این است که این دارو برای زنان باردار تاثیر عکس دارد و به سفت شدن جفت کمک می کند.

🔹#استراویول:
این دارو برای افرادی استفاده می شود که دچار خونریزی قاعدگی شده اند و خونریزی آن ها بند نمی آید.این دارو را در ۲ مرحله به فاصله ۱۲ ساعت تزرییق می کنند، ظرف ۲۴ ساعت خونریزی قطع می شود.

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍5
🔰 آشنایی با عوارض سه داروی پرمصرف بخش قلب

#کاپتوپریل

اگر در بخش قلب بیمار بدون علت مشخصی شروع به #سرفه کردن کند و بیمار از سرفه شدید خود شاکی باشد اولین اقدام چک کردن داروهای بیمار می باشد، در صورت تحت درمان بودن بیمار با #کاپتوپریل این احتمال را در نظر بگیرید که به علت عارضه داروی کاپتوپریل می باشد.

درمان جایگزین #کاپتوپریل:

برای پیشگیری از عارضه سرفه در بیمارانی که از ACEI ها مثل کاپتوپریل استفاده میکنند داروی انتخابی ARA ها مثل #لوزاتان است.
داروی انالاپریل نیز مثل کاپتوپریل عارضه سرفه را همراه دارد.

#وراپامیل

شایعترین شکایت بیمار قلبی یبوست می باشد که علت اصلی آن گروه دارویی کلسیم بلوکرها می باشند که علت زیادی از یبوست های بیمار قلبی استفاده از وراپامیل می باشد.

درمان و پیشگیری یبوست:

مصرف داروی گیاهی #سی‌لاکس می باشد که بهترین روش مصرف آن 2 روز در هفته می باشد(شنبه-سه شنبه) جهت پیشگیری از یبوست


#لازیکس

از عوارضی که ممکن است بیمار تحت در مان با لازیکس از آن به شما شکایت کند وزوز گوش می باشد که به علت خاصیت اتوتوکسیسیته می باشد.

درمان جایگزین #لازیکس:

مصرف #تریامترن‌اچ به جای لازیکس

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍5
معرفی دارو
#بیزوپرولول

نام های تجاری
#Bisoprolol
#Zebeta®

دسته دارویی بیزوپرولول

#بتابلاکر انتخابی Beta 1

🔰مصرف بیزوپرولول در بارداری

 رده: C امکان در نظر گرفتن خطر نیست چون مطالعات کافی بروی انسان موجود نیست.

🔰مصرف بیزوپرولول در شیردهی

ترشح این دارو در شیر مشخص نشده است بنابراین با احتیاط مصرف کنید.

توصیه مصرف بیزوپرولول

Bisoprolol#

موارد استفاده بیزوپرولول

قرص بیزوپرولول جهت کنترل و درمان پرفشاری خون (فشار خون بالا) تجویز می گردد.

توصیه مصرف بیزوپرولول

قرص بیزوپرولول می توانید با غذا یا بدون غذا مصرف شود.

روزانه نبض خود را قبل از مصرف دارو کنترل کرده و راهنمایی های درمانگر خود را در خصوص مصرف دارو دنبال کنید.

در صورتی که دیابت دارید، قند خون خود را به دقت کنترل کنید، دارو ممکن است باعث تغییر دادن تحمل به گلوکوز شد یا علایم افت قند خون را بپوشاند.

عوارض جانبی قرص بیزوپرولول

این دارو ممکن است خستگی، گیجی، افت فشار وضعیتی، تغییر عملکرد جنسی (بصورت قابل برگشت) یا اسهال ایجاد کند.

اما موارد ذیل را به پزشک معالج خود گزارش دهد:

تورم دست و پا که برطرف نشودسخت نفس کشیدن
سرفه های جدیدخستگی که برطرف نشود
افزایش وزن غیر عادی

یبوست که برطرف نشودضعف عضلانی غیر عادی



🚫تداخلات دارویی بیزوپرولول

#Bisoprolol

گیاه/مواد مغذی دارویی:
در صورتی که دنگ کویی را برای پرفشاری خون استفاده می کنید، از مصرف آن اجتناب کنید (دارای خواص استروژنیک می باشد).
از مصرف افدرا، یوهمب، جینسینگ اجتناب کنید (ممکن است باعث بدتر شدن پرفشاری خون شود).
از مصرف سیر اجتناب کنید (ممکن است باعث افزایش اثرات کاهندگی فشار خون شود).


📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
3
#زیپتین
#ZIPTIN

💊اجزا فراورده/نام ژنریک :
#Sitagliptin

💊طبقه بندی مارتیندل :

داروهای ضد دیابت

💊طبقه بندی درمانی :
هورمون ها و جایگزین های سنتزی > داروهای ضد دیابت > مهارکننده های دی پپتیدیل پپتیداز

💊موارد مصرف:

داروی سیتاگلیپتین از داروهای جدید در درمان دیابت نوع دو می باشد.
-به همراه رعایت رژیم غذایی و ورزش جهت کنترل دیابت نوع 2 ( غیر وابسته به انسولین ) به عنوان تک دارویی و یا همراه با سایر داروهای ضد دیابت استفاده می شود.

💊اشکال دارویی:

SITAGLIPTIN 100MG TAB
[قرص سیتاگلیپتین]

SITAGLIPTIN 50MG TAB  
[قرص سیتاگلیپتین]

SITAGLIPTIN 25MG TAB
[قرص سیتاگلیپتین]


مصرف در بارداری:
گروه B
قابل استفاده در بارداری

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍2
📍ویتامین ها :
📘ویتامین B1:

🔴ساختار : حلقه تیازول و پیریمیدین
🔴کوآنزیم : TPP
🔴گروه انتقال یافته : آلدهید
🔴نقش بیو شیمیایی :
پیروات دهیدروژناز
آلفا کتو گلوتارات دهیدروژناز
دهیدروژناز کتواسید شاخه دار
پیروات دکربوکسیلاز
ترانس کتولاز
🔴بیماری مربوطه :
بری بری
ورنیکه کورساکوف

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍51
📍ویتامین  ها :
📘ویتامین B2 یا ریبوفلاوین:

🔴ساختار : حلقه ایزوآلوکسازین و قند ریبیتول
🔴کوآنزیم : FMN و FAD
🔴گروه انتقال یافته : الکترون و پروتون
🔴نقش بیوشیمیایی :
    آمینواسید اکسیداز
    گزانتین اکسیداز
    سوکسینات دهیدروژناز
    آسیل کوآ دهیدروژناز

🔴بیماری :
التهاب زاویه دهان
ترک خوردگی گوشه لب
التهاب زبان
ترس از نور
افزایش عروق خونی قرنیه

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍4
📍ویتامین ها :
📘ویتامین B3  یا نیاسین :

🔴ساختار : حلقه پیریدین

🔴کوآنزیم : NAD و NADP

🔴گروه انتقال یافته: یون هیدرید

🔴نقش بیوشیمیایی : دهیدروژناز ها و ردوکتاز ها

🔴بیماری : پلاگر
(پلاگر در افرادی روی میدهد که غذای اصلی آنها ذرت است)

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍3
📍ویتامین ها :
📘ویتامین B5 : پانتوتنیک

🔴ساختار : اسید آمینه بتا آلانین

🔴کوآنزیم : کوآنزیم آ و ACP

🔴گروه انتقال یافته : آسیل

🔴بیماری : سندرم پای سوزان

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍3
📍ویتامین ها :
📘ویتامین B6 یا پیریدوکسین

🔴ساختار : حلقه پیریدین

🔴کوآنزیم : PLP

🔴گروه انتقال یافته : آمین

🔴نقش بیوشیمیایی :
آمینوترانسفراز ها
آمینواسید دکربوکسیلاز ها
آمینواسید راسماز ها
گلیکوژن فسفوریلاز عضله
سنتتاز ALA

🔴داروی ضد سل ایزونیازید و داروهای ضد بارداری موجب کمبود میشوند.

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
3
📍ویتامین ها :
📘ویتامین B7 یا بیوتین

🔴ساختار : حلقه های ایمیدازول و تیوفن
🔴کوآنزیم : کربوکسی بیوتین

🔴گروه انتقال یافته : کربوکسیل

🔴نقش بیوشیمیایی :
پیروات کربوکسیلاز
استیل کوآ کربوکسیلاز
پروپیونیل کوآ کربوکسیلاز
کورتونیل کوآ کربوکسیلاز

🔴توضیحات :
سنتز توسط باکتری  روده
سوجذب توسط آویدین
با اتصال آمید به آنزیم ها متصل میشود .

📚منبع : اپلیکیشن دکتر آباد قسمت داروخانه من

🆔👇
@pharmed_science
👍5
2025/07/10 09:30:02
Back to Top
HTML Embed Code: