Telegram Web
#معرفی_کتاب

📖 نام اصلی کتاب: 
The End of Discovery

📚 نام فارسی کتاب: 
پایان عصر اکتشاف

🖋 نام نویسنده: 
راسل استانارد (Russell Standish)

📆 تاریخ انتشار: 
2010

✏️ زبان اصلی کتاب: 
انگلیسی

کانال تکامل فیزیکی 
@physical_evolution
9👍1
#معرفی_کتاب

👨‍🏫 معرفی نویسنده کتاب: 
راسل استنارد یک فیزیکدان ذرات با انرژی بالا است که در حال حاضر مقام استاد فیزیك را در دانشگاه اُپِن دارد. در سال 1986 ، او به دلیل "مشارکتهای مهم در زمینه ارزشهای علم ؛ به ویژه برای کمک به درک بیشتر علم و دین" ، جایزه پروژه تمپلتون انگلستان را دریافت کرد. مدال و جایزه براگ "انستیتوی فیزیک" نیز از دیگر افتخارات او می‌باشد.

📚 معرفی کتاب: 
کتاب "پایان عصر اکتشاف" (The End of Discovery) به بررسی محدودیت‌ها و چالش‌هایی می‌پردازد که در مسیر پیشرفت‌های علمی و فناوری وجود دارد. نویسنده با نگاهی عمیق به تاریخ علم و تکنولوژی، به سوالاتی درباره آینده کشف‌های علمی پاسخ می‌دهد و بررسی می‌کند که آیا واقعا به نقطه‌ای رسیده‌ایم که دیگر نمی‌توانیم چیزهای جدیدی کشف کنیم یا هنوز افق‌های جدیدی برای اکتشاف وجود دارد. این کتاب به خوانندگان کمک می‌کند تا درک بهتری از روندهای علمی و فلسفی مرتبط با کشف‌های جدید پیدا کنند.

کانال تکامل فیزیکی 
@physical_evolution
8😍2
ما در عصری هستیم که قوانین بنیادین طبیعت را کشف می‌کنیم، فرصتی بی‌نظیر مثل کشف قاره‌ای جدید. این هیجان روزی تمام می‌شود و جای آن را کاوش‌های دیگر می‌گیرد. وقتی همه چیز شناخته شود، تأمل عمیق کمرنگ شده و ایده‌ها رو به زوال می‌روند.این عصر، لذت پیش‌بینی و کشف چگونگی کارکرد طبیعت در موقعیت‌های جدید را به ما هدیه داده است.

👤ریچارد فاینمن

#سخن_بزرگان

تکامل فیزیکی
@physical_evolution
17
📰مروری بر اخبار برگزیده دو هفته پایانی ماه ژوئن

1. گزارش QED-C راه‌هایی را برای تقویت استعدادهای کوانتومی و پر کردن موقعیت‌های حساس مرتبط با کوانتوم توصیه می‌کند.
📌 گزارش وضعیت صنعت کوانتومی QED-C نشان داد که امروزه بیش از 7000 شغل کوانتومی در سطح جهان وجود دارد. سایر داده‌های اخیر نشان می‌دهد که تا سال 2035، حدود 175000 تا 190000 شغل کوانتومی تنها در غرب میانه ایالات متحده پیش‌بینی می‌شود.

2. پرتوهای کیهانی در حال از کار انداختن کامپیوترهای کوانتومی هستند - و دانشمندان چینی اکنون در حال ردیابی این آسیب هستند.
📌 پرتوهای کیهانی بیت‌های کوانتومی شکننده درون پردازنده‌های ابررسانا را مختل می‌کنند و مانعی جدی برای ساخت رایانه‌های کوانتومی قابل اعتماد ایجاد می‌کنند. محققان آکادمی علوم اطلاعات کوانتومی پکن و موسسات چینی همکار، با استفاده از یک پردازنده ۶۳ کیوبیتی، با نظارت بر تغییرات برابری بار و رویدادهای بیت-فلیپ در چندین کیوبیت، اثرات ذرات پرانرژی را شناسایی کردند.

3.چین با تمرکز بر هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی، تولید تراشه‌های فوتونی را افزایش می‌دهد.

📌 چین اولین خط تولید تراشه‌های فوتونیک نسل بعدی خود را راه‌اندازی کرده است که نشان‌دهنده جهشی در تلاش این کشور برای رقابت در بخش‌های فناوری جهانی مانند هوش مصنوعی، محاسبات کوانتومی و شبکه‌های 6G است.

4. محققان از کامپیوتر کوانتومی یون به دام افتاده برای مقابله با مشکلات پیچیده تاخوردگی پروتئین استفاده می‌کنند.
📌 دانشمندان علاقه‌مند به درک مکانیسم تاخوردگی پروتئین هستند زیرا شکل یک پروتئین عملکرد بیولوژیکی آن را تعیین می‌کند و تاخوردگی نادرست می‌تواند منجر به بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون شود. اگر محققان بتوانند تاخوردگی را بهتر درک و پیش‌بینی کنند، این امر می‌تواند به طور قابل توجهی توسعه دارو را بهبود بخشد و توانایی مقابله با اختلالات پیچیده را در سطح مولکولی افزایش دهد.

5. آکادمیا سینیکا از پیشرفت‌های علمی در ساخت تراشه کوانتومی خبر داد و دو فضای تحقیقاتی را رونمایی کرد.

📌آکادمیا سینیکا  از پیشرفت علمی بزرگی در علم ساخت تراشه‌های محاسبات کوانتومی، از جمله تولید موفقیت‌آمیز کیوبیت‌های ابررسانا با کیفیت بالا با استفاده از تجهیزات پردازش ویفر هشت اینچی و رونمایی از اولین فضای ساخت تراشه کوانتومی (QC-Fab) و فضای آزمایش محاسبات کوانتومی (QC-Test) در تایوان خبر داد.

6. محققان مزیت کوانتومی را در محاسبات انرژی پیوند هدف قرار می‌دهند.

📌 یک تیم بین‌المللی از محققان گزارش می‌دهند که یک خط محاسباتی می‌تواند به طرح اولیه‌ای برای استفاده از رایانه‌های کوانتومی برای محاسبه انرژی‌های اتصال مولکولی، که یک کار حیاتی در کشف دارو و بیوشیمی است، تبدیل شود. این روش جدید که در یک مقاله پیش‌چاپ در arXiv شرح داده شده است، مکانیک کوانتومی، یادگیری ماشین و شبیه‌سازی کلاسیک را در یک چارچوب مقیاس‌پذیر و مدولار پیوند می‌دهد که می‌تواند روزی از قابلیت‌های بهترین ابررایانه‌های امروزی پیشی بگیرد.

7.شوک بزرگ در فیزیک و جهان کوانتومی؛ زمان هم به جلو می‌رود هم به عقب!

📌کشف پیکان‌های دوقلوی زمان، پرسش‌های عمیقی درباره چیستی واقعیت و نقش زمان در آن مطرح می‌کند. هرچند پژوهش حاضر به دنبال اثبات امکان سفر در زمان یا ساخت ماشین زمان نیست، اما بر این نکته تأکید دارد که مسیر‌های زمانی دوگانه، از منظر نظری، قابل تصور و تحلیل هستند. به‌محض آن‌که یکی از این مسیر‌ها در طبیعت شکل بگیرد، پدیده‌هایی، چون آنتروپی، بار دیگر جریان برگشت‌ناپذیر زمان را تحمیل می‌کنند.

🔎برای مشاهده کامل هر خبر روی عنوان آن ضربه بزنيد.

🖋نویسنده خبر:فاطمه نگهبان

#اخبار_مروری_هفتگی
#اخبار_کوانتوم
#کوانتوم
#فناوری_کوانتوم

⚛️کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍102
#معرفی_کتاب

📖 نام اصلی کتاب: 
The Quantum Story: A History in 40 Moments

📚 نام فارسی کتاب: 
داستان کوانتومی: تاریخچه‌ای در ۴۰ لحظه

🖋 نام نویسنده: 
جیم باگوت(Jim Baggott)

📆 تاریخ انتشار: 
2011

✏️ زبان اصلی کتاب: 
انگلیسی

کانال تکامل فیزیکی 
@physical_evolution
6😍1
#معرفی_کتاب

👨‍🏫 معرفی نویسنده کتاب:
جیم باگوت (Jim Baggott) یکی از نویسندگان برجسته در حوزه علم و فلسفه است که به خاطر توانایی‌اش در ساده‌سازی مفاهیم پیچیده علمی برای مخاطبان عام شناخته می‌شود. او با مدرک دکتری در شیمی‌فیزیک از دانشگاه آکسفورد، سال‌ها در زمینه ترویج علم فعالیت کرده و کتاب‌های متعددی درباره فیزیک مدرن، مکانیک کوانتومی و فلسفه علم نوشته است. باگوت با نثر روان و داستان‌گویی جذابش، مفاهیم عمیق علمی را به شکلی قابل فهم و هیجان‌انگیز ارائه می‌دهد.

📚 معرفی کتاب:
این کتاب، روایتی جذاب و جامع از سیر تکامل مکانیک کوانتومی است. این کتاب با مرور ۴۰ لحظه کلیدی در تاریخ علم، از ایده‌های اولیه تا پیشرفت‌های مدرن، خواننده را به سفری در دنیای شگفت‌انگیز کوانتوم می‌برد. باگوت با زبانی ساده و در عین حال دقیق، مفاهیمی مانند اصل عدم قطعیت، درهم‌تنیدگی کوانتومی و دوگانگی موج-ذره را توضیح می‌دهد و نشان می‌دهد چگونه این اکتشافات جهان‌بینی ما را تغییر داده‌اند.
این کتاب نه تنها برای علاقه‌مندان به فیزیک، بلکه برای هر کسی که به تاریخ علم و تأثیر آن بر درک ما از واقعیت علاقه‌مند است، اثری خواندنی و الهام‌بخش است. باگوت با ترکیب داستان‌گویی و اطلاعات علمی، خواننده را به تأمل درباره اسرار جهان و قوانین حاکم بر آن دعوت می‌کند.

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
6
2025/07/13 18:23:24
Back to Top
HTML Embed Code: