Telegram Web
🔴 #ظرفیت_تکمیل_شد 🔴

با سلام و احترام

گروه تکامل فیزیکی، ضمن تبریک میلاد حضرت علی اکبر علیه السلام و روز جوان،از استقبال پرشور شما در دوره مقدماتی آموزش  پایتون، کمال تشکر و قدردانی را دارد.

با توجه به تکمیل ظرفیت دوره در اولین ساعات نشر اطلاعیه و درخواست بیش از ظرفیت متقاضیان،  ظرفیت دوره را تا دوبرابر افزایش دادیم. اما متاسفانه به دلیل پروژه محور بودن ، مدیریت دوره با نفرات بیشتر مقدور نیست و موجب کاهش کیفیت آموزشی خواهد شد.

امیدواریم در دوره ها و کارگاه های آینده بتوانیم میزبان حضور گرم شما باشیم. 💐🙏

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
😭74💔4
#ترجمه_مقاله #لیزر #نور #پرتو #فوتون #امواج #همدوسی

📄ترجمه مقاله

🔴A Brief Introduction to Lasers and Applications: Scientific Approach

🟠مقدمه ای کوتاه بر لیزرها و کاربردها: رویکرد علمی

🟢 قسمت ۳:

همدوسی فضایی معمولاً از طریق خروجی یک پرتو باریک که پراش محدود است، اغلب به‌ اصطلاح به آن ها پرتو می‌گویند. پرتوهای لیزر را می توان به نقاط بسیار ریز متمرکز کرد و تابش بسیار بالایی را به دست آورد یا می توان آن‌ها را به پرتوهایی با واگرایی بسیار کم تبدیل کرد تا توان خود را در فاصله زیادی متمرکز کند.
همدوسی زمانی دلالت بر یک موج پلاریزه در یک فرکانس دارد که فاز آن در یک پرتو فاصله نسبتاً بزرگ همبسته است. یک پرتو تولید شده توسط یک منبع نوری حرارتی یا غیر همدوس دیگر، دارای دامنه و فاز آنی است که به طور تصادفی با توجه به زمان و موقعیت تغییر می کند و بنابراین طول همدوسی بسیار کوتاهی دارد.
اکثر لیزرهای با طول موج تک در واقع در چندین حالت با فرکانس های کمی متفاوت، اغلب نه در یک قطبش، تابش تولید می کنند. و اگر چه همدوسی زمانی دلالت بر تک رنگی دارد، حتی لیزرهایی وجود دارند که طیف وسیعی از نور را ساطع می کنند، یا طول موج های مختلف نور را به طور همزمان ساطع می کنند. لیزرهایی وجود دارند که حالت تک مد فضایی ندارند و در نتیجه پرتوهای نور آنها بیش از حد نیاز واگرا می شوند. با این حال، همه این دستگاه‌ها بر اساس روش تولید نور و گسیل تحریکی به عنوان لیزر طبقه‌بندی می‌شوند. لیزرها در کاربردهایی استفاده می‌شوند که نور همدوسی مکانی یا زمانی مورد نیاز را نمی‌توان با استفاده از فناوری‌های ساده‌تر تولید کرد.(شکل۳)

اساس عملکرد لیزر

طبق نظریه کوانتومی، هر اتمی تنها در حالت‌های گسسته یا سطوح انرژی می‌تواند انرژی داشته باشد. به طور معمول، اتم ها در پایین ترین حالت انرژی یا حالت پایه قرار دارند. هنگامی که نور یک منبع قدرتمند مانند یک لامپ پر نور یا یک قوس جیوه روی یک ماده می افتد، اتم ها در حالت پایه می توانند برای رفتن به یکی از سطوح بالاتر برانگیخته شوند. این فرآیند جذب نامیده می شود.
اتم پس از ماندن در آن سطح برای مدت زمان بسیار کوتاهی حدود ۸_۱۰ ثانیه، به حالت اولیه اولیه خود باز می گردد و در این فرآیند فوتونی ساطع می کند که به این فرآیند گسیل خود به خودی می گویند. دو فرآیند، یعنی جذب و گسیل خود به خودی، در یک منبع نور معمولی اتفاق می‌افتند، در صورتی که اتم، که هنوز در حالت برانگیختگی قرار دارد، توسط یک فوتون خارجی که دقیقاً انرژی لازم برای گسیل خود به خودی را دارد برخورد کند بنابراین با اتم برانگیخته شده تقویت می‌شود، علاوه بر این، هر دو فوتون از یک حالت برانگیخته در یک فاز آزاد می‌شوند، این فرآیند، که گسیل تحریکی نامیده می‌شود اساس عملکرد لیزر است . بنابراین، اتم تحریک می شود یا وادار می شود تا فوتون خود را زودتر از آنچه که معمولاً تحت گسیل خود به خودی انجام می داد، رها کند.
درنتیجه لیزر مشابه فنری است که پیچ خورده و خمیده شده است، برای رها شدن به یک کلید نیاز دارد، در این فرآیند، کلید فوتونی است که دقیقاً همان طول موج نوری که باید گسیل شود را داشته باشد. شکل۴ نمودار سطح انرژی پایه لیزر را نشان می دهد.



لینک این مقاله

🖋مترجم: نرگس رسولی

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
1👍1
🟡تصویر مربوط به ترجمه مقاله(قسمت ۳)
شکل۳👆

کانال تکامل فیزیکی

@physical_evolution
🟡تصویر مربوط به ترجمه مقاله(قسمت ۳)
شکل۴👆

کانال تکامل فیزیکی

@physical_evolution
امام مهدی علیه‌السلام:

من مایه آرامش و ایمنی اهل زمین هستم، همانطور که ستارگان سبب ایمنی اهل آسمان هستند.

ولادت امام مهدی، حضرت صاحب الزمان عج الله تعالی فرجه الشریف بر جهانیان مبارک باد. 🍃💐🍃

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
33👎8🕊3
#انقلاب_علمی #نسبیت #دستگاه_لخت #اصل_هم‌ارزی #انیشتین #گرانش #هندسه

🟡 انقلاب‌های فیزیک (قسمت ۱۴):

🟢 هندسه‌ی نااقلیدسی

در ادامه‌ی داستان کشف نسبیت عام، به هندسه‌های نااقلیدسی رسیدیم. گاوس و لباچوفسکی اولین ایده‌های این نوع هندسه‌ها را طرح کردند. بعدها، ریمان، توانست ساختاری جامع از هندسه‌های نااقلیدسی بسازد که امروزه معروف هستند به هندسه‌های ریمانی.

هندسه‌های ریمانی، توصیف‌کننده‌ی رویه‌هایی هستند که به صورت موضعی اقلیدسی هستند. ما در اینجا مجال این را نداریم که این گفته‌ها را به بیان دقیق ریاضی بیان کنیم، و علاقه‌مندان می‌توانند به کتب تخصصی مراجعه کنند.

به یاد آورید که به این نتیجه رسیدیم که برای توصیف گرانش اطراف یک سیاره، نیاز داریم که ساختاری از فضا-زمان بسازیم که به صورت موضعی مینکوفسکی باشد. رویه‌های ریمانی،‌ به صورت موضعی اقلدیسی هستند. ما تبدیل هندسه‌ی اقلیدسی به مینکوفسکی، کار پیچیده‌ای نیست. به این ترتیب، می‌توان رویه‌های به اصطلاح شبه‌ریمانی تعریف کرد، که تفاوتشان با رویه‌های ریمانی این است که به صورت موضعی مینکوفسکی هستند.

در زمانی که انیشتین درگیر اندیشه‌هایش درباره‌ی گرانش و فضا-زمان بود، این کشفیات ریاضی انجام شده بود. ولی انیشتین دانش ریاضی گسترده‌ای در این حوزه‌ها نداشت. به همین دلیل، گراسمان، دوست ریاضی‌دان انیشتین، او را با رویه‌های ریمانی آشنا کرد. به این ترتیب، ابزارهای کار انیشتین برای ارائه‌ی نظریه‌ای هندسی از گرانش کامل است. تنها کاری که انیشتین باید انجام دهد این است که به صورت مناسبی این ایده‌ها را کنار هم قرار دهد.

💭 این داستان ادامه دارد...

🖋 نویسنده: مهدی فراهانی


⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍64
#ترجمه_مقاله #لیزر #نور #پرتو #فوتون #امواج #همدوسی

📄ترجمه مقاله

🔴A Brief Introduction to Lasers and Applications: Scientific Approach

🟠مقدمه ای کوتاه بر لیزرها و کاربردها: رویکرد علمی

🟢 قسمت ۴:

خواص لیزر
لیزر دارای خاصیت "تک رنگی" است.  برای درک این اصطلاح، "نور سفید" را بررسی کنید. وقتی "نور سفید" از طریق یک منشور منتقل می شود، به رنگ های مختلف در آن تقسیم می شود درحالی که تابش لیزر همه آن رنگ ها را ندارد، زیرا فقط یک طول موج و فاز یکسان دارد.
همچنین تک رنگ بودن، به این معنی است که لیزر در طول موج بسیار کوچک شدت نور بالایی دارد. بنابراین می تواند سطح انرژی بالایی در ناحیه میکروسکوپی داشته باشد.
در واقع دمای تابش لیزر بالاتر از خورشید است. تابش از لیزر در جهت خاصی خارج می شود و با زاویه واگرایی مشخص پخش می شود. این گسترش زاویه ای پرتو لیزر در مقایسه با سایر منابع تابش الکترومغناطیسی بسیار کوچک است و با یک زاویه واگرایی کوچک توصیف می شود.
از آنجایی که واگرایی تابش لیزر در حد میلی رادیان است، یعنی تقریباً ناچیز است، پرتو تقریباً موازی است و می تواند در فواصل طولانی ارسال شود. بنابراین، تابش لیزر بسیار جهت دار است. تابش لیزر از امواجی با طول موج یکسان تشکیل شده است که همان زمان شروع می شوند و با پیشروی فاز نسبی، خود را حفظ می کنند. بنابراین، زمانی که دو یا چند تابش لیزر می توانند تداخل منظمی با یکدیگر ایجاد کنند، یک همدوسی دارند.



لینک این مقاله

🖋مترجم: نرگس رسولی

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
📖 نام اصلی کتاب: A Brief History of Time

📚 نام فارسی کتاب: تاریخچه مختصر زمان

🖋 نام نویسنده: استیون هاوکینگ

📆 تاریخ انتشار: ۱۹۸۸

✏️ زبان اصلی کتاب: انگلیسی

⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍3
👨‍🏫 معرفی بر نویسنده‌ی کتاب:‏

استیون ویلیام هاوکینگ فیزیکدان نظری، کیهان شناس، نویسنده و مدیر تحقیقات مرکز کیهان شناسی در دانشگاه کمبریج بود.
او زاده‌ هشتم ژانویه ۱۹۴۲ در آکسفورد است. تحصیلات ابتدایی‌اش را در شهر سنت آلبنز آغاز کرد و از همان ابتدا نبوغ خود را در عرصه یادگیری به نمایش گذاشت. هاوکینگ به شدت علاقمند به ریاضیات بود و سعی می‌کرد مطالعاتی فراتر از دروس مدرسه داشته باشد، اما تصویر مدرسه از او دانش‌آموزی خودسر و بد خط بود که مدام با معلم‌هایش بحث می‌کرد و از متون کتب درسی ایراد می‌گرفت.
وی در سن ۱۷ سالگی وارد کالج دانشگاه آکسفورد شد و مطالعات خود را در زمینه فیزیک نظری آغاز کرد. علاقه بی‌اندازه او به اخترفیزیک و کیهان‌شناسی مطالعات او را به این سمت کشاند.
در اواخر دوره تحصیلش در آکسفورد و در سن ۲۱ سالگی، هاوکینگ به بیماری نادر ALS مبتلا شد و توانایی هر گونه حرکت را از دست داد. این دوره از تاریک‌ترین دوران های زندگی هاوکینگ بود اما طولی نکشید تا وی تحقیقات علمی‌اش را از سر بگیرد.
عمده فعالیت او در زمینه نسبیت عام و فیزیک سیاهچاله ها بود و توانست نظریات بسیاری در این زمینه ارائه کند.
در سال ۱۹۷۴ هاوکینگ پیشنهاد کرد که بر اساس پیش‌بینی های نظریه کوانتوم، سیاه‌چاله‌ها ذرات زیراتمی را منتشر می‌کنند تا تمام انرژی خود را از دست بدهند و در نهایت منفجر شوند. اهمیت این نظریه بیشتر از این جهت بود که هاوکینگ توانست رابطه این خواص را با اصول ترمودینامیک کلاسیک و مکانیک کوانتومی نشان دهد
این مطالعات در زمینه سیاه‌چاله‌ها بسیاری را بر انگیخت تا سیاه‌چاله را بهتر بشناسند، مسئله‌ای که تا کمی قبل‌تر چندان به آن پرداخته نمی‌شد.



📚 معرفی بر کتاب:‏
«تاریخچه مختصر زمان» از محبوب ترین کتاب های هاوکینگ در زمینه کیهان‌شناسی است. آنچه این اثر را به محبوبیت رسانده روایت متفاوت نویسنده از موضوعی جذاب یعنی کیهان است.
شما برای خواندن این کتاب به پیش‌زمینه خاصی نیاز ندارید. تنها کمی شوق دانستن و میل به یادگیری!
این کتاب تا کنون به ۳۳ زبان زنده دنیا ترجمه شده و از جمله پرخواننده ترین کتاب های حوزه کیهان‌شناسی به شمار می‌آید.
نسخه فارسی این کتاب نیز با عنوان «تاریخچه زمان، از انفجار بزرگ تا سیاه‌چاله ها» به چاپ رسیده است.
هاوکینگ در این کتاب که در ۱۱ فصل تعبیه شده به بررسی مفاهیم اساسی مانند فضا، زمان و آنچه که اساس ساختار جهان را شکل می‌دهد(مانند کوارک‌ها) و نیروهایی اساسی مانند گرانش به بحث می‌پردازد.
از دیگر موضوعات هیجان انگیز این کتاب پدیده‌های کیهانی چون بیگ‌بنگ و سیاه‌چاله ها هستند که به تفضیل به آنها پرداخته شده است.




⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍5
#سخن_بزرگان

اگر همواره مانند گذشته بیندیشید، همیشه همان چیزهایی را بدست می آورید که تا به حال کسب کرده اید.

🖋:ریچارد فاینمن

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍54
#انقلاب_علمی #نسبیت #دستگاه_لخت #اصل_هم‌ارزی #انیشتین #گرانش #هندسه

🟡 انقلاب‌های فیزیک (قسمت ۱۵):

🟢 و بالاخره، نسبیت عام

در قسمت قبلی، دیدیم که مباحثات انیشتین با گراسمان، او را با رویه‌های ریمانی آشنا کرد و اکنون انیشتین ابزاری کامل برای توسعه‌ی نظریه‌اش در دست دارد. اما ترکیب این ابزارها تا رسیدن به نظریه‌ی گرانش،‌ اصلاً ساده نبود.

انیشتین سال‌های زیادی را صرف این کار کرد. مقاله‌های اشتباه زیادی منتشر کرد تا در نهایت توانست به معادله‌ی درست برسد. سرانجام در سال ۱۹۱۵، در مقاله‌ای، معادله‌ی توصیف‌کننده‌ی گرانش را معرفی کرد. این معادله امروز معروف است به معادله‌ی انیشتین.

این معادله ساختار بسیار جالبی دارد. در یک طرف از این معادله،‌ اطلاعاتی راجع به هندسه‌ی فضا-زمان وجود دارد. در طرف دیگر این معادله، اطلاعاتی راجع به ماده‌ی موجود در جهان. با استفاده از این معادله،‌ کافی است که ماده‌ی موجود در جهان را در یک طرف این معادله قرار دهیم و با حل این معادله، هندسه‌ی فضا-زمان را به دست آوریم.

این نظریه، توصیف بسیار جالبی از جهان خواهد داد. دیگر خبری از گرانش به عنوان یک «نیرو» نیست. گرانش چیزی نیست جز هندسه‌ی فضا-زمان. مثلاً در ناحیه‌ی اطراف خورشید، فضا-زمان خمیده شده و سیاره‌ها در این خمش گیر می‌افتند و مجبور می‌شوند که در مسیرهای بیضوی در اطراف خورشید حرکت کنند. بنبراین، دیگر خبری از نیروی گرانش خورشید نیست که سیارات را مجبور به حرکت در مسیری بیضوی می‌کند. بلکه خمیدگی فضا-زمان اطراف خورشید این کار را موجب می‌شود.

همین تصویر،‌ کندشدن زمان را در ناحیه‌هایی با گرانش قوی (خمیدگی زیاد) توصیف می‌کند. دیگر خبری از ناظرهای لخت به عنوان ناظرهای مرجح نیست. همه‌ی ناظرها، چه لخت و چه شتابدار، قوانین فیزیک را یک جور خواهند دید. و به این ترتیب ما می‌رسیم به نظریه‌ی نسبیت عام. یکی از زیباترین نظریه‌های فیزیک.

💭 این داستان ادامه دارد...

🖋 نویسنده: مهدی فراهانی


⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
4😍2🕊1
#ترجمه_مقاله #لیزر #نور #پرتو #فوتون #امواج #همدوسی

📄ترجمه مقاله

🔴A Brief Introduction to Lasers and Applications: Scientific Approach

🟠مقدمه ای کوتاه بر لیزرها و کاربردها: رویکرد علمی

🟢 قسمت ۵:

انواع لیزر

لیزرهای گازی: لیزر هلیوم نئون (He-Ne):
لیزر He-Ne پرمصرف ترین لیزر است که از نوع گاز نجیب می‌باشد.. پمپاژ با تخلیه الکتریکی حاصل می شود. هلیوم در اثر برخورد الکترون برانگیخته می شود. سپس انرژی در اثر برخورد به نئون منتقل می شود.. لیزرهای He-Ne در بسیاری از کاربردها مانند تداخل سنجی، هولوگرافی، طیف سنجی، اسکن بارکد، تراز و نمایش نوری استفاده می شود.

لیزر یونی آرگون و کریپتون: مشابه لیزر He-Ne، لیزر گاز یون آرگون با تخلیه الکتریکی پمپ می شود و کاربردهای مختلفی درزمینه فتوتراپی شبکیه برای دیابت، لیتوگرافی و پمپاژ سایر لیزرها دارد.
هنگامی که لیزر گاز یونی کریپتون با آرگون مخلوط می شود، می توان از آن به عنوان لیزر "نور سفید" برای نمایش نور استفاده کرد.
لیزر دی اکسید کربن: در لیزر گازی دی اکسید کربن (CO2) انتقال لیزر مربوط به تحریکات ارتعاشی- چرخشی است. لیزرهای CO2 بسیار کارآمد هستند. آنها توسط تخلیه الکتریکی عرضی یا طولی پمپ می شوند. این به شدت در صنعت پردازش مواد برای برش و جوش فولاد و در حوزه پزشکی برای جراحی استفاده می شود. آنها در پردازش مواد مانند حکاکی، جوشکاری و در طیف سنجی آکوستیک نوری استفاده می شوند.

لیزرهای اگزایمر: لیزرهای شیمیایی ساطع کننده در UV: 193 نانومتر (ArF)، 248 نانومتر (KrF)، 308 نانومتر (XeCl)، 353 نانومتر (XeF) اگزایمر.
اینها مولکول هایی هستند که تنها در صورتی وجود دارند که یکی از اتم ها به صورت الکترونیکی برانگیخته شود. بدون تحریک دو اتم یکدیگر را دفع می کنند.
بنابراین حالت پایه الکترونیکی پایدار نیست و درنتیجه  پر نخواهد بود که برای عملیات لیزر مناسب باشد. این لیزرها برای لیتوگرافی فرابنفش در صنایع نیمه هادی و جراحی لیزر استفاده می شود.

لیزرهای رنگی: محیط کسب لیزر رنگ های آلی در محلول اتیل، متیل الکل، گلیسیرین یا آب است. این رنگ‌ها را می‌توان به صورت نوری با لیزرهای آرگون تحریک کرد و در 390-435 نانومتر، 460-515 نانومتر، 570-640 نانومتر و بسیاری دیگر منتشر کرد. این لیزرها به دلیل محدوده تنظیم گسترده در تحقیقات و طیف سنجی به طور مبسوطی مورد استفاده قرار گرفته اند. متأسفانه رنگ‌ها سرطان‌زا هستند و به محض اینکه رسانه‌های لیزر حالت جامد قابل تنظیم در دسترس قرار گرفتند، لیزر رنگی منقرض شد.

لیزرهای حالت جامد:

لیزر یاقوتی: اولین لیزر در واقع یک لیزر حالت جامد یاقوت بود و با 694.3 نانومتر تابش می کند. یاقوت سرخ از بلور طبیعی تشکیل شده از اکسید آلومینیوم (Al2O3) به نام کوراندوم تشکیل شده است. در آن کریستال برخی از یون های Al3+ با یون های Cr3+ جایگزین می شوند. این یون‌های کروم هستند که به یاقوت رنگ صورتی می‌دهند، یعنی فلورسانس آن، که مربوط به انتقال لیزر است. امروزه برای ساخت یاقوت به عنوان ماده لیزری از کریستال های رشد یافته مصنوعی از مواد مذاب که به شکل یاقوت کبود متبلور می شود استفاده می شود. طول عمر سطح لیزر بالایی 3 میلی ثانیه است. پمپاژ معمولاً با لامپ های فلش به دست می آید.

لینک این مقاله

🖋مترجم: نرگس رسولی

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍1
📖 نام اصلی کتاب: The Elegant Universe

📚 نام فارسی کتاب: جهان زیبا

🖋 نام نویسنده: برایان گرین

📆 تاریخ انتشار: ۱۹۹۹

✏️ زبان اصلی کتاب: انگلیسی

⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
3👍2
👨‍🏫 معرفی بر نویسنده‌ی کتاب:‏

برایان گرین متولد ۹ فوریه ۱۹۶۳ در نیویورک، فیزیکدان آمریکایی و از نظریه پردازان به نام در حوزه نظریه ریسمان است.
گرین از دوران نوجوانی استعدادی شگرف در حوزه ریاضیات داشت، چنان که یکی از اساتید دانشگاهی این رشته تعلیم او را بر عهده گرفته بود.
گرین در سال ۱۹۸۰ وارد دانشگاه هاروارد شد و تحصیل در رشته فیزیک را آغاز کرد، پس از اخذ لیسانس نیز مدرک دکتری خود را از دانشگاه آکسفورد دریافت کرد.
او هم اکنون به عنوان استاد فیزیک و ریاضیات دانشگاه کلمبیا مشغول به کار است.
حوزه اصلی تحقیقات او نظریه ریسمان است.
از شگرفی های این نظریه آن است که جهان را مستلزم داشتن بیش از سه بعد فضایی می‌داند و بیشتر تحقیقات گرین نیز روی مفاهیم و خواص فیزیکی این ابعاد متمرکز شده است.



📚 معرفی بر کتاب:‏

کتاب دارای پنج بخش است. گرین در ابتدا با مروری بر فیزیک کلاسیک و بازگویی برخی رخداد های تاریخی کتاب را آغاز می‌کند و ذهنیتی برای مخاطب در راستای پذیرش نظریه ریسمان به عنوان راه حلی احتمالی در جهت وحدت فیزیک ذرات و فیزیک کلاسیک ایجاد می‌کند.
در بخش های بعدی گرین به یکی از بزرگ‌ترین چالش های پیش روی فیزیک مدرن یعنی وحدت مکانیک کوانتومی و نسبیت می‌پردازد.
در آخر نیز نظریه ریسمان را به عنوان راه حلی برای وحدت بخشیدن به آن‌ها معرفی می‌کند و شرح می‌دهد.
گرین سعی دارد با استفاده از قیاس ها و آزمایش های فکری مخاطب غیر متخصص در حوزه فیزیک را قانع کند که نظریه ریسمان راه حل وحدت این دو رویکرد متضاد است.



⚛️ کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍6
#ترجمه_مقاله #لیزر #نور #پرتو #فوتون #امواج #همدوسی

📄ترجمه مقاله

🔴A Brief Introduction to Lasers and Applications: Scientific Approach

🟠مقدمه ای کوتاه بر لیزرها و کاربردها: رویکرد علمی

🟢 قسمت ۶:

ادامه انواع لیزر:

لیزر نئودیمیم YAG: نئودیمیم YAG از ایتریوم-آلومینیوم-گارنت (YAG) Y3Al5O12 تشکیل شده است که در آن برخی از یون های Y3+ با یون های Nd3+ جایگزین می شوند. نئودیمیم یک عنصر خاکی کمیاب است که در آن حالت‌های الکترونیکی فعال از حالت‌های 4f داخلی محافظت می‌شوند. Nd: YAG یک لیزر چهار سطحی است. انتشار اصلی Nd: YAG در 1.064μm است.

لیزر ایتربیوم یاگYAG: ایتربیوم یاگ یک لیزر شبه سه سطحی است که در 1.030 میکرومتر ساطع می‌کند. سطح لیزر پایین‌تر فقط 500 تا 600 سانتی‌متر بالاتر از حالت پایه است و بنابراین در دمای اتاق به شدت گرما جمع‌شده است. لیزر در 941 یا 968 نانومتر با دیودهای لیزر پمپ می شود تا پمپ روشنایی بالایی که برای دستیابی به بهره لازم است را فراهم کند.

لیزرهای نیمه هادی: دسته مهمی از لیزرهای حالت جامد، لیزرهای نیمه هادی هستند. بسته به مواد نیمه هادی مورد استفاده، طول موج انتشار را می توان با استفاده از مهندسی ساختار نواری، 0.4 میکرومتر (GaN) یا 0.63-1.55 میکرومتر (AlGaAs، InGaAs، InGaAsP) یا 3-20 میکرومتر (نمک سرب) اصلاح کرد. لیزرهای مبتنی بر AlGaAs در محدوده طول موج 670 نانومتر تا 780 نانومتر در پخش‌کننده‌های دیسک فشرده استفاده می‌شوند و بنابراین رایج‌ترین و ارزان‌ترین لیزر در جهان هستند. در لیزر نیمه هادی از ساختار نوار الکترونیکی استفاده می شود که از پتانسیل کریستالی دوره ای ناشی می شود.

لیزرهای آبشاری کوانتومی: شکل جدیدی از لیزرهای نیمه رسانا در دهه 70 توسط دو فیزیکدان روسی کازارینوف و سوریس پیش‌بینی شد که تنها بر اساس یک نوع حامل الکتریکی است. اینها اغلب به دلیل تحرک بالاتر به عنوان الکترون انتخاب می شوند. بنابراین، این لیزر برخلاف لیزر نیمه هادی معمولی که از الکترون ها و حفره ها استفاده می کند، یک دستگاه تک قطبی است. انتقال ها، انتقال های درون باندی هستند. مانند لیزرهای نیمه هادی، این لیزرها به صورت الکتریکی پمپ می شوند. اولین لیزر از این نوع در سال 1994 توسط گروه فدریکو کاپاسو در آزمایشگاه‌های بل، 23 سال پس از پیش‌بینی نظری انجام شد. دلیل این امر رشد دشوار لایه است که تنها با استفاده از قابلیت های پیشرفته رشد نیمه هادی مانند اپیتاکسی پرتو مولکولی (MBE) و اخیراً رسوب شیمیایی بخار اکسید فلز (MOCVD) امکان پذیر است. لیزرها در محدوده چند THz تا منطقه 3.5μm نشان داده شده اند.


لینک این مقاله

🖋مترجم: نرگس رسولی

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
1
رسید مژده که آمد بهار و سبزه دمید

💐سال نو، بر شما مبارک باد.💐


تکامل فیزیکی
@physical_evolution
6
#ترجمه_مقاله #لیزر #نور #پرتو #فوتون #امواج #همدوسی

📄ترجمه مقاله

🔴A Brief Introduction to Lasers and Applications: Scientific Approach

🟠مقدمه ای کوتاه بر لیزرها و کاربردها: رویکرد علمی

🟢 قسمت ۷:

کاربردهای لیزر

تابش لیزر در کاربردهای مختلف بلافاصله پس از عملیاتی شدن اولین لیزر مورد استفاده قرار گرفت. لیزر یاقوتی توسط تئودور میمن در سال 1960 طراحی و ساخته شد و در اوایل سال 1961 از تابش آن برای درمان بیماری های چشم و پوست استفاده شد.از سی سال پیش تا الان که لیزر طراحی شد، در بسیاری از زمینه ها کاربرد پیدا کرده است. به عنوان یک دستگاه، اکنون در پزشکی، نجوم، زمین شناسی، مترولوژی، شیمی، زیست شناسی، طیف سنجی، هولوگرافی، مهندسی قدرت، در فرآیندهای مختلف در مهندسی، و همچنین در فناوری ارتباطات، اتوماسیون و کنترل از راه دور و فناوری نظامی، استفاده می شود. لیزر یاقوت بلافاصله پس از عملیاتی شدن، یعنی در عمل چشم پزشکی و درماتولوژی تأیید شد. پزشکان جذب توانایی آن در متمرکز کردن انرژی تابش نوری در یک منطقه کوچک و امکان برش و تبخیر بافت ها شدند.
به دلیل همین ویژگی‌ها است که لیزر در جراحی لیزر اهمیت زیادی پیدا کرده است، مزیت آن امکان انجام برش بافت تیز بدون تماس و برداشتن ساختارهای کوچک بدون آسیب به بافت اطراف و هرگونه عفونت احتمالی برش است.
بنابراین جراحی لیزری از تبدیل تابش به گرما در بافت استفاده می کند و در نتیجه هم برش و هم انعقاد را انجام می دهد. تک رنگی بودن و پیوستگی، دو ویژگی پرتو لیزر، عمدتاً در تشخیص پزشکی استفاده می شود. با توجه به پیشرفت های بیشتر در فیزیک لیزر و انواع جدید دستگاه های لیزر، لیزر به تدریج وارد بسیاری از شاخه های جدید پزشکی مانند چشم پزشکی، پوست، عمومی، جراحی پلاستیک و قلب و عروق، جراحی مغز و اعصاب، گوش و حلق و بینی، اورولوژی، زنان، دندانپزشکی، انکولوژی، گوارش، ارتوپدی و...شده است.کاربردهای صنعتی در حال حاضر شامل بسیاری از روش های جدید مانند جوشکاری لیزری، حفاری، برش، بازپخت، کندوپاش و غیره است.



لینک این مقاله

🖋مترجم: نرگس رسولی

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍1
📚مفاهیم فیزیک

🟠جرم لختی:
هرگاه به جسمی، نیرویی وارد کنیم آن جسم شتاب می‌گیرد. این بیان قانون دوم نیوتون است. اما سوال این جاست که چقدر شتاب می‌گیرد؟ می‌دانیم که هر چه نیرو را بیشتر کنیم، شتاب هم بیشتر خواهد شد، و بنابراین این دو کمیت رابطه‌ی مستقیم با هم دارند. اما ضریب تناسب آن‌ها چیست؟

یک جسم به ازای یک نیروی مشخص، دقیقاً چقدر شتاب خواهد گرفت؟ همین جاست که مفهوم «جرم لختی» معنی پیدا می‌کند. بسته به اینکه جرم لختی جسم چقدر باشد، میزان این شتاب متفاوت خواهد بود. هر چه جرم لختی جسمی، بیشتر باشد، شتابی که خواهد گرفت، تحت اثر نیرویی یکسان، کمتر خواهد شد.

به بیانی، جرم لختی، میزان مقاومت درونی یک جسم را در مقابل تغییر حرکت نشان می‌دهد. این همان جرمی است که در رابطه‌ی قانون دوم نیوتون می‌نویسیم:
🔹F=ma

#مفاهیم_فیزیک
#جرم_لختی
#نیرو
#شتاب


کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍10
#ترجمه_مقاله #لیزر #نور #پرتو #فوتون #امواج #همدوسی

📄ترجمه مقاله

🔴A Brief Introduction to Lasers and Applications: Scientific Approach

🟠مقدمه ای کوتاه بر لیزرها و کاربردها: رویکرد علمی

🟢 قسمت ۸:

مزیت اصلی عملیات لیزر عبارت است از ماشینکاری محصول بدون هیچ گونه تماس مکانیکی، به عنوان مثال، ماشینکاری یا ماشینکاری از راه دور در یک فضای محافظ، در ماشینکاری قطعات محصول که دسترسی به آنها دشوار است، و همچنین در عملیات فنی موادی که نمی توانند تحت تأثیر قرار گیرند. روش های کلاسیک جوشکاری لیزری از تشعشعات نوری برای ذوب مواد تا عمق مورد نظر استفاده می کند و در عین حال تبخیر سطح را به حداقل می رساند. در عمل، این فرآیند عمدتاً از لیزرهای پیوسته طیف CO2 مادون قرمز و لیزرهای Nd: YAG با طول موج 10.6 نانومتر استفاده می کند.
در جوشکاری برخلاف سایر فرآیندها، از پرتو نوری با شدت کمتر و پالس لیزر طولانی‌تر استفاده می‌شود. مزیت جوشکاری لیزری در عدم تماس فیزیکی با الکترود، در گرمایش و سرمایش موضعی، در جوشکاری قطعات در یک فضای محافظ یا مهر و موم شده به مواد شفاف نوری است. لیزرها می‌توانند مانند سپرهای هواگیر رله‌های مینیاتوری، ضربان‌سازها، کنتاکت‌ها در میکروالکترونیک و ورق‌های فلزی در صنعت خودرو یا هواپیما را جوش دهند.
از رادارهای لیزری زمینی در محیط زیست برای اندازه گیری آلودگی هوا استفاده می شود. آنها همچنین در هواشناسی استفاده می شوند. در این مورد هم بازتاب و هم پراکندگی است که در اندازه گیری ها مورد استفاده قرار می گیرد. با عبور از جو، پالس لیزر توسط مولکول ها و ذرات معلق در هوا پراکنده می شود و باعث پراکندگی Mie، Raleigh یا Raman می شود. بخشی از تشعشعات پراکنده شده به سمت عقب توسط تلسکوپ متمرکز شده و از فیلتری عبور می کند که توسط یک آشکارساز عکس شناسایی می شود. سیگنال دریافتی، که دامنه آن در هر لحظه متناسب با شدت تابش پراکنده است، به عنوان تابعی از زمان ثبت می شود، به همین دلیل می توان فاصله بدنه پراکنده و عرض فیلتر و طیف سنج متصل را به دست آورد و طیف سیگنال دریافتی را تعیین کنید.

لینک این مقاله

🖋مترجم: نرگس رسولی

کانال تکامل فیزیکی
@physical_evolution
👍1
مشهور  به  هفت آسمان  است علی
محبوب قلوب  شیعیان  است  علی
بر دین رسول روح و جان است علی
مولای جمیع انسان و جان است علی
تجدید  حیات  مردگان  است علی
توحید و  معاد عارفان است علی
آگاه  ز  راز  کهکشان  است  علی
حقا  که  امیرمومنان  است علی


شهادت مولای متقیان امیرمومنان بر تمام آزادگان جهان تسلیت باد. 🥀

⚫️تکامل فیزیکی
@physical_evolution
16👍1
2025/07/12 17:34:04
Back to Top
HTML Embed Code: