Telegram Web
سیاست شناسی
❇️✴️ امام زمین‌خوار و خواننده نیکوکار مجید مرادی رئیس ستاد دیه اعلام کرد: «از ابتدای سال تاکنون محسن چاوشی ۷ میلیاردی تومان برای آزادی زندانیان کمک کرده است که در نتیجه این کمک‌ها ۶۰۰ نفر از زندانیان آزاد شده‌اند.» 🔺در کشوری زندگی می‌کنیم که کسانی که…
✴️✴️ ‏خبر زده محسن چاووشی از ابتدای سال با ۷ میلیارد ۶۰۰ نفر رو از زندان آزاد کرده،دمش گرم.
ولی کسی دقت نکرده میانگین بدهی زندانی ها فقط ۱۱ میلیون تومنه.
خط فقر تو این چیزهاست.ما ملت فقیر نفری ۱۱ میلیون تا زندان فاصله داریم.

جهانگیر شهلایی

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ محمد بحرینیان پژوهشگر:

🔻چین با ۳۲۰ میلیارد دلار ۲۲۰ میلیون شغل ایجاد کرد، ایران با ۲۹۸ میلیارد دلار، فقط ۵.۷ میلیون شغل ایجاد کرد!

🔻جمعیت فقیر ما که در سال ۱۳۸۶ ۱۰ میلیون نفر بوده الان هم فقر در سال ۱۴۰۰ رسیده است  به بیش از ۲۵ میلیون نفر

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
"زمانه‌ای می‌رسد که مردن در رختخواب ،مردن به مرگ طبیعی ، تبدیل به آرزویی دست نیافتنی برای همه‌ی ما می‌شود.این سرنوشتی است که همه‌ی رژیم‌های توتالیتر برای اتباع خویش به ارمغان می‌آورند."

جوزف برودسکی،شاعر و اندیشمند روس برنده ی جایزه‌ی نوبل ادبیات.

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️ بزرگ‌ترین وظایف هر ایرانی

نصر الله پورجوادی


🔰معروف‌ترین و انسانی‌ترین پندی که در فلسفۀ ایرانی به ما داده شده است، همان اندیشۀ نیک، گفتار نیک، کردار نیک است.

این توصیه را که دوست و دشمن مورد ستایش قرار داده‌اند، بالاترین درس اخلاقی برای بشریت دانسته‌اند. علاوه بر این سه پند که مربوط به اعمال هر کس با خودش می‌شود، بزرگان ما سه وظیفۀ خطیر هم برای ما تعیین کرده‌اند که مربوط به اعمال و رفتار ما در جامعه و با دیگران می‌شود و لذا می‌توان آنها را وظایف اجتماعی یا ملی نامید. این سه و وظیفه در دینکرد ششم، بند ۳۲۲ ذکر شده است.

◀️نخستین وظیفۀ بزرگ ما تبدیل دشمن به دوست است؛ پس در فلسفۀ ایرانی، وظیفۀ انسان در قبال دشمن یا دشمنانش، این نیست که با آنان بجنگد و آنان را شکست دهد یا بکشد. و این نیست که در صدد برآید که انواع و اقسام سلاح‌های جنگی و خدای نکرده شیمیایی و غیره را بسازد، تا مردم را بکشد. بلکه وظیفۀ او مهم‌تر از هر چیز ایجاد صلح و دوستی است.

◀️وظیفۀ دوم تبدیل آدم‌های بد و مخرّب و جنایت‌کار به آدم‌های خوب است؛ پس وظیفۀ ما با این قبیل اشخاص، گرفتن و زدن و به زندان افکندن و از کشور و کاشانه تبعید کردن نیست،  بلکه با مسالمت رفتار کردن و اصلاح آنها است. به اصطلاح دینی و قرون وسطایی، ما وظیفه نداریم که با کفار بجنگیم و آنها را از بین ببریم. وظیفۀ ما هدایت آنهاست.

◀️وظیفۀ سوم تبدیل نادان به دانا، یا جاهل به عالم و دانشمند و حکیم است؛ پس کاری که ما بنا بر فلسفۀ عملیِ ایران‌شهری باید انجام دهیم، گسترش آموزش و پرورش و تأسیس مدارس و دانشگاه‌ها و تأمین معلمان و استادان و باسواد کردن بی‌سوادان و آموزش و پرورش نسل‌های آینده برای کشور است. این سه وظیفه خویشکاری مِهِست، یعنی بزرگ‌ترین وظایف خوانده شده است و اگرچه در بیش از هزار سال پیش در کتاب دینکرد ذکر شده، ولیکن امروز هم نه تنها از اهمیت آنها کاسته نشده، بلکه حتی مهم‌تر و خطیرتر از زمان‌های گذشته هم شده است».

📖مجلۀ بخارا، شمارۀ ۱۶۵، آذر و دی ۱۴۰۳، صص ۸ - ۷

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ چرا نرخ دلار در ایران از آمدن ترامپ اینقدر وحشت کرده است؟

#حامد_پاک_طینت

⬇️جهت اطلاع شما عزیزان هزینه های تحریم برای مملکتمان در سه دوره ریاست جمهوری آمریکا:
اوباما : ۵۰۵ میلیارد دلار
ترامپ: ۴۵۳ میلیارد دلار
بایدن: ۲۵۲ میلیارد دلار.
مجموعا: ۱۲۱۰ میلیارد دلار! (تقریبا سالی ۱۰۰ میلیارد دلار)

⬇️و هزینه های تحمیلی به کشور به تفکیک بخش های اقتصادی:
۱-خدمات : ۶۰۲ میلیارد دلار
۲-صنعت : ۴۵۲ میلیارد دلار
۳- کشاورزی: ۱۵۰ میلیارد دلار بوده است

◀️شاید باور نکنید که مجموع هزینه های جنگ و انقلاب ظرف مدت ۱۲ سال (از ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۸)
۱۵۴۴ میلیارد دلار( به دلار ثابت سال ۲۰۱۰)
سال های جنگ: ۱۱۷۴ میلیارد دلار
سال های انقلاب: ۳۷۰ میلیارد دلار بوده

◀️یعنی هزینه های تحریم از هزینه های جنگ  بیشتر بوده و جهت استحضار شما عزیزان در دوره ریاست جمهوری اوباما، ترامپ و بایدن، درآمد سرانه ما، به ترتیب ۱۰۵۰، ۱۳۱۶ و ۱۴۲۸ دلار، افت کرده یعنی به طور میانگین، تحریم‌ها باعث از دست رفتن یک چهارم از ظرفیت اقتصادی ایران شده‌ است.

🔺شما جای دلار بودید بالا نمی رفتید؟


#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
✴️❇️ دیکتاتوری؛ زیر نقاب رهبری سازمان

حسین حسینی پناه


در تاریخ جوامع بشری، همواره افرادی وجود داشته‌اند که خود را به عنوان رهبرانی شایسته و الهام‌بخش معرفی کرده‌اند، اما در عمل، ماهیت دیکتاتوری خود را پشت نقاب رهبری پنهان ساخته‌اند. این افراد به جای پذیرش مسئولیت‌های واقعی یک رهبر و ایجاد تغییرات مثبت، بر تثبیت قدرت شخصی، تحمیل نظرات خود و سرکوب مخالفان تمرکز کرده‌اند.
یک رهبر واقعی، با الهام‌بخشی، چشم‌اندازی روشن برای آینده ترسیم می‌کند، به نظرات مخالف گوش می‌دهد، و به رشد و شکوفایی افراد و سازمان تحت رهبری خود اهمیت می‌دهد. در مقابل، دیکتاتورهایی که نقش رهبر را بازی می‌کنند:

▪️اقتدارگرایی به‌جای الهام‌بخشی: به‌جای تشویق به مشارکت و خلاقیت، تصمیم‌گیری‌ها را متمرکز می‌کنند و دیگران را مجبور به اطاعت می‌کنند.
▪️سرکوب نقدپذیری: به ظاهر ادعا می‌کنند که شنونده نظرات هستند، اما هرگونه انتقاد یا مخالفتی را تهدیدی برای قدرت خود می‌بینند.
▪️خودمحوری پنهان: آن‌ها به‌جای اولویت دادن به منافع جمعی، در پس پرده، تنها به دنبال حفظ منافع شخصی و موقعیت خود هستند.


🔰تاکتیک‌های دیکتاتورها برای حفظ ظاهر:

دیکتاتورهای پنهان با استفاده از روش‌های زیر تلاش می‌کنند تا چهره‌ای مردمی از خود بسازند و قدرت و مشروعیت خود را حفظ کنند:
1⃣ ایجاد کارزارهای تبلیغاتی: این افراد با استفاده از رسانه‌ها و تکنیک‌های روانشناختی، تصویری قهرمانانه و بی‌عیب‌ونقص از خود به نمایش می‌گذارند.
2⃣ به‌کارگیری روش‌های شبه‌دموکراتیک: با برگزاری نشست‌ها، رأی‌گیری‌های نمایشی، و تظاهر به مشارکت‌جویی، ظاهر مردمی خود را حفظ می‌کنند.
3⃣ کنترل روانی و عاطفی: با ایجاد حس گناه، ترس یا وابستگی، دیگران را تحت کنترل خود در می‌آورند و خود را به عنوان تنها منجی معرفی می‌کنند./مدیریت منابع انسانی شایستگی محور

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ رنسانس دینی!

روح دیکتاتوری در یک حکومت دینی فقط در زدوبندهای سیاسی و حفظ قدرت خود را نشان نمی‌دهد!

وقتی در استبداد دینی جزئیات زندگی افراد جامعه از بالا به پائین و با زور و اجبار دخالت و تعیین تکلیف می‌شود!

از سبک زندگی و حریم خصوصی آن‌ها گرفته تا گرایش سیاسی یا امور خانوادگی یا تفکر اجتماعی، از تقلید مناسک دینی گرفته تا تضمین بهشت و جهنم، و بدون اجازه تفکر و انتخاب آزادانه و آگاهانه!

آنگاه انسان‌ها به فطرت حق‌گرائی و آزادگی خود بازگشته و رنسانس و اصلاح دین و فرهنگ رخ می‌دهد، یعنی ایمان‌ قلبی و پاک وصداقت جایگزین آفاتی چون شرک و ریا، نفاق و ظاهرگرائی می‌شود!


مصطفی معین

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ نادیده گرفتن تجارب و واقعیت‌ها و مسیرهای رفته بر خطا!

حبیب رمضانخانی


یکی از انتقاداتی که همواره متوجه حکمرانی دولتمردان و حاکمان فعلی ایران هست، عدم الگوپذیری و استفاده از تجارب جهانی بوده که باعث شده هر مشی و مسیری را با صرف کلی هزینه و وقت خودشان آزموده و تجربه کنند!

در این راستا، این روزها که بحث مذاکره مستقیم با آمریکا در زمینه هسته‌ای و مسایل دیگر مطرح است، یادآوری چگونگی رسیدن به این تصمیم، خود بهترین مثال از نبود واقع بینی و نادیده انگاشتن تجارب دیگران است.

در این راستا، زمانی که در دهه هشتاد، مسأله هسته‌ای تبدیل به یک چالش برای ایران و نیازمند مذاکره شد، حاکمیت برای اینکه نشان دهد قدرت‌های جهانی محلی از اعتبار و توجه نیستند، ابتدا به سر وقت کشورهایی چون ترکیه و برزیل برای مذاکره و توافق رفتند!

وقتی نتیجه نداد و بی‌اعتباری و عدم اثرگذاری این کشورها با صدور قطعنامه‌های مکرر مشخص شد، اینبار سمت پنج قدرت جهانی، منهای آمریکا رفتند و چون آنجا هم توفیقی حاصل نشد و پرونده ایران ذیل منشور هفت سازمان ملل رفت، اینبار دنبال پنج به علاوه یک رفتند و نهایت توافق برجام حاصل شد.

ولی با آمدن ترامپ که نهایت به خروج او از برجام منتهی شد، چندین سال تلاش برای پیشبرد این توافق با پنج قدرت‌ دیگر، عملا ره به جایی نبرد و رسید به مرحله حساس امروز که حاکمیت بعد از دو دهه آزمایش و خطا، ناگزیر متوجه شده که اگر دنبال مذاکره و تعیین تکلیف پرونده هسته‌ای هست، چاره ای جز حل این مشکل با آمریکا، و آن هم نه از طریق واسطه عمان و قطر، بلکه رودرو و مستقیم با این کشور است.

تصمیمی که همان ابتدا برخی به حاکمیت پیشنهاد دادند، ولی چنان مورد عتاب واقع شدند که حتی در حد هاشمی رفسنجانی نیز جرات پافشاری بر پیشنهاد خود نکردند، که حالا بعد از دو دهه و صرف آن همه هزینه، به آن نقطه رسیده‌ایم!

چکیده کلام: برای حاکمیت، دو دهه آزمایش و تجربه، به هزینه صدها میلیارد دلار و ستاندن عمر، جوانی و‌ توسعه ملتی نیاز بود تا به واقعیت و تصمیمی برسد که سایرینی چون ویتنام، چین و ... در همان مرحله اول و نقطه شروع  به آن رسیده بودند!


#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ شاپور بختیار و انحلال ساواک

✍️علی مرادی مراغه ای

🔻به نظرم هنوز تاریخ در مورد شاپور بختیار بدرستی قضاوت نکرده است، کسی که پدرش توسط رضاشاه کشته و خودش به عنوان یکی از یاران مصدق بارها زندان کشید و در یک پیچ تاریخی، پست نخست وزیری را پذیرفت و از طرف دوستان قدیمی اش طرد شد و مانند کرنسکی روسی، دولتش دولت انتقالی گردید و سرانجام خودش نیز مانند پدرش کشته شد...
اما یکی از کارهای بختیار انحلال ساواک بوده که قولش را داده بود و امروز مصادف با انحلال ساواک می باشد، سازمان منفور و مخوفی که یک بختیار(تیمور) آنرا بوجود آورده بود و اکنون یک بختیار(شاپور) دیگر پس از ۲۲ سال آن را منحل می نمود!

🔻در طول ۲۲ سال عمر ساواک، روسای مختلفی در راس آن قرار گرفتند اما جز پاکروان که سه سال ریاست  ساواک را بر عهده داشت تنها در این سه سال، شکنجه سیستماتیک در ساواک معمول نبود و فقط مشت و کتک بود اما شکنجه‌های وحشتناک و مداوم دیگر وجود نداشت.
(یکرنگی، شاپور بختیار...ص۱۰۱)
بر خلاف نعمت الله نصیری که آدمی بی فرهنگ و بی سواد بود و طولانی ترین رئیس ساواک شد، سرلشکر حسن پاکروان آدمی با شعور و با فرهنگ و انسان دوست بود و چندین زبان می دانست؛ چون در فرانسه بزرگ شده بود فرانسه را بهتر از فارسی صحبت می کرد.
وقتی ژنرال دوگل به تهران آمده بود؛ پس از چند لحظه گفتگو با پاکروان، به او گفته بود:
«شما، افسر فرانسوی، در اینجا چه می کنید؟!»
و پاکروان جواب داده بود:
«ژنرال من افسر فرانسوی نیستم»

♦️اما برخلاف پاکروان، نصیری انسان ابلهی بود.
سرهنگ غلامرضا مصور رحمانی که با نصیری همدوره بوده در خاطراتش می نویسد:
«در سیرجان یک گردان پیاده پادگان وجود داشت به فرماندهی سرگرد نعمت نصیری(سپهبد بعدی). او و من یکدیگر را از دبیرستان نظام و دانشکده افسری می‌شناختیم و همدوره بودیم. «نعمت سوسگی» لقبی بود که همدوره‌ای‌ها به مناسبت تیرگی رنگ چهره‌اش به او داده بودند. او بين رفقای همکلاسی به «یخمگی» و بخصوص به «بزدلی» معروف بود».
( کهنه سرباز...ص۳۰)
پس به میزانی که پاکروان، انسانی مدرن و با فرهنگ بود نصیری یک ابله چاپلوس بود تنها کارش، رساندن نامه عزل مصدق با زره پوش در نیمه شبِ آستانه کودتای مرداد بود...
اما تاسف در اینست که در آن سیستم تملق پرور و «غلامِ خانه زاد» پرور، پاکروانِ با فرهنگ، تنها سه سال ریاست ساواک را بر عهده داشت اما نصیری بی فرهنگ به مدت ۱۴سال.
و چه بسا اگر انقلاب شروع نمی شد همچنان رئیس باقی می ماند، در زمان او، شکنجه های وحشتناک ساواک باعث شد که این دستگاه به منفورترین سازمان امنیت تبدیل گردد.
البته آقای خلخالی که خشک و تر را برابر می سوزاند هر دو را اعدام کرد!.

♦️شاپور بختیار در خاطراتش مطلبی را از قول فرح در مورد ساواک می گوید که به اندازه کافی مهم و میزان سرشت وحشتناک و منفور این دستگاه آقای ثابتی را بر ملا می کند!
بختیار می گوید:
در همان روز که برای من  عنوان نخست وزیری پیشنها شده بود. با شهبانو دیدار کردم و او گفت که همانقدر که ساواک دیگران را آزار داده من را هم راحت نگذاشته...!
بعد، شاپور بختیار در ادامه می گوید:
«عقایدش(شهبانو) بر عقاید من نزدیکتر بوده، اگر ساواک مزاحم من بوده، او(شهبانو) را هم آرام نگذاشته است»
(یکرنگی، شاپور بختیار...ص۱۲۰)
برای یک لحظه تصور کنید، هنگامی که فرح پهلوی به عنوان ملکه از دست ساواک آسوده نبوده آن وقت می توان به احوال نویسندگان و اهالی قلم و فرهنگ پی برد!
حالا آقای پرویز ثابتی هر چقدر میخواهد برای تبرئه خویش، تمام شکنجه های ساواک را انکار کند این ممکن است با تبلیغات رسانه ای، در کوتاه مدت، خاک بر چشم نسل جوان پاشید اما در بلند مدت، من معتقدم که هیچ مو، لای درزِ تاریخ نخواهد رفت...


#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ هزینه‌های نفوذ منطقه‌ای

ابوالفضل طریقه دار

یادداشت پانزدهم اسفند ۹۷

برادران عزیز اصولگرا یکی از دست‌آوردهای بسیار برجسته خود را نفوذ منطقه ای می‌دانند. هر عاقلی می‌داند که سوریه و یمن و... به ما وفادار نخواهند ماند، همچنان‌که افغانستان و بوسنی با آن همه پولی که خرج کردیم وفادار نماندند. آن کشورها صاحب دارند، سوریه فقط بشار اسد نیست، مردمان بومی مخالف او هم هنوز بسیارند. نگویید اگر ما نرویم دشمن به تهران و همدان و کرمانشاه می‌آید! باور کنید که چند لشکر از ارتش و سپاه ما در مرزهای خودمان حریف هر دشمنی می‌شوند. مردم ما چوب نیستند که دشمن تا مرکز کشور بیآید. در جنگ با صدام که هیچ‌گونه امکانات و سازماندهی نبود مردم حریف ارتش مجهز صدام شدند.
   ❇️برادران عزیز، بودجه ها را صرف همین مردم کنید، چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است. نفوذ منطقه ای، گره گشا نیست و تبعات و هزینه های زیادی دارد. شوروی در هنگام فروپاشی در 28 کشور نفوذ منطقه ای داشت و رهبرانشان تابع شوروی بودند. اگر مردم کشور خود را امیدوار نگه داریم، انقلاب می ماند. نفوذ منطقه ای، باتلاقی است که ما را می بلعد. اگر جنگ با صدام هشت سال طول کشید، جنگهای منطقه ای دهها سال ادامه خواهد یافت، چون آمریکا با ما جنگ فرسایشی را در منطقه آغاز کرده است. اصلا فرض کنید که همه کشورهای منطقه، مطیع ما شدند و اسرائیل را نابود و کاخ سفید را به قول آن لُمپنِ خودشیفته، به حسینیه تبدیل کردیم و دامنه امپراتوری را گسترش دادیم، آخرش چی؟ فقط عائله خود را زیاد کرده ایم.
     ❇️جالب است که حجت الاسلام غضنفرآبادی، ریئس دادگاه‌های انقلاب تهران، دیروز گفت: اگر ما انقلاب را یاری نکنیم، رزمندگان پاکستانی و افغانستانی و عراقی و یمنی از لشکر زینبیون و فاطمیون و حشدالشعبی، یاری می‌کنند! این حرف عجیبی بود که یک مقام روحانی و قضایی زد. یعنی بی اعتمادی به مردم.
برادران عزیز! ما باید به همین مردم میهن خود تکیه کنیم که همه چیز خود را داده اند. بشار اسد برای ما نمی ماند.



#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ شما که با صدام و آل سعود کنار آمدید با جولانی هم کنار بیایید!

مجید مرادی


از مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران توقع می‌رود در خصوص تحولات سوریه پیام‌های آشتی‌جویانه دولت جدید را جدی بگیرند و موج حمله رسانه‌ای را به سمت اسرائیل معطوف کنند که بخشی از خاک سوریه را اشغال کرده است. پیروان پیامبر اسلام نباید در برابر چشمان دشمن صهیونیست اشغالگر و جنایتکار جنگی به جان هم بیفتند و دشمن را خوشنود کنند. اگر هم روزی ملت سوریه به اعتراض علیه دولت جولانی برخاست باز هم باید جانب ملت را گرفت و نه جانب جولانی را. پس اجازه دهید ملت‌ها خودشان در باره سرنوشت خود تصمیم بگیرند و مسئولیت آن را خودشان گردن بگیرند و حرکتشان متهم به وابستگی به خارج نشود. قرار نیست سیاست خارجی ایران همیشه گزینه اشتباه را انتخاب کند. خوب است محض رضای خدا یک بار هم که شده یک انتخاب درست کند.
رئیس‌جمهور که کمتر توجه به خارج از ایران دارد و گرفتار ناترازی‌هاست اما وزیر خارجه هم متاسفانه نمی‌داند در سوریه چند چند است. اکنون سؤال این است که بالاخره می‌خواهید سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق بازگشایی شود یا منتظرید جوانان سوریه جولانی را لگد کنند و بعد سفارت را بگشایید؟! نمی‌شود هم انتظار سقوط دولت جدید را بکشید هم منتظر رفتار مناسب و چراغ سبز همان دولت برای گشودن مجدد سفارت باشید. این دو انتظار با هم سازگار نیستند.
با صدام حسین و آل سعود کنار آمدید و در آینده نزدیک با ترامپ هم کنار خواهید آمد. با الجولانی هم کنار بیایید! این به صلاح است شما را و ملت سوریه را و خاصه شیعیان سوریه را که اکنون دستشان روی قلبشان است.‌

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ ضعف و ناکارآمدی سیاست خارجی ایران زمینه ساز فشار ژئوپولُتیک ترکیه


✍️شهاب الدین حائری شیرازی


اینجا ببینید رانندگانی که پشت مرز ترکیه به خاطر مالیات  غیرمتعارف 1500 دلاری معطلند.

  الحمدلله به جای انکار مشکلات (که در دولت قبل متداول بود تا خدای نکرده معلوم نشود ما بالای قله نیستیم) مشکل کامیون داران توسط کانال نزدیک به دولت پوشش داده شده است.

این رفتار ترکیه و آذربایجان نشان از ضعف شدید سیاست کلان خارجی ج ا و در نتیجه تضعیف موقعیت بین المللی ایران دارد  که کشوری همسایه به راحتی با یک بحشنامه تصمیم به چنین بستن راه حمل بار سنتی ما را به اروپا بگیرد و ما را تقریبا دچار انسداد ژئوپولوتیک نماید.
ترکیه یکی از مقاصد تجار ایرانی است که با چنین مالیاتی تجارت با این کشور با مشکل جدی مواجه می گردد اما مشکل بزرگتر بحث ترانزیت کالا به اروپاست.
با اعمال مالیاتی چنین، بر ورود کامیونهای حمل بار به ترکیه و نخجوان، تنها راه عبور به اروپا منحصر می شود به ارمنستان که طبعا مشکلات خاص خودش را دارد از جمله دوری مسافت.

این را هم در نظر داشته باشید که اگر دالان زنگزور گشوده شود بین نخجوان و آذربایجان، کلا مسیر حمل و نقل ما به اروپا کلیدش در دست ترکیه و آذربایجان می افتد و احتمالا اگر این فشار ترکیه بر ایران کارساز نیافتد، پروژه راه اندازی دالان زنگزور و خفگی ژئوپولتیک ایران در قفقاز کلید می خورد.

ترکیه از معدود کشورهایی بود که پس از تحریمهای های یکجانبه امریکا با اجازه امریکا می توانست از ایران گاز بخرد و از این راه، در کوران تحریم منافع فراوان برد اما پس از تحریم روسیه وعرضه ارازان تر منابع انرژی توسط این کشور، همچنین کاهش تولید گاز در ایران در اثر فقدان سرمایه گذاری موثر به واسطه تحریمها این بازار فروش هم از کف رفت.

وقتی ایران با سیاستهای غلط نظیر آمریکا ستیزی و حمایت از روسها در تنش روسیه و اروپا، هر روز انزوای بین المللی اش بیشتر می شود و اروپا از شریک سنتی ایران به دشمن خونی ج ا مبدل می گردد.

وقتی مسیرهای ترانزیتی سنتی ایران مثل جاده ابریشم که سابقه هزارساله دارد و نقطه قوت مملکت بود، در اثر تحریم امریکا مرتبا دور زده می شود و این نقطه وابستگی و درهم آمیختگی اقتصاد غرب و دنیا با ایران از بین می رود.

وقتی با اقتصاد دنیا گره نخوردیم و از فشار بر ما، به هیچ جای دنیا و به هیچ کشور مهمی فشار وارد نمی شود.
وقتی روابط ما متعادل نیست و غرب ستیزی ما را وابسته به شرق کرده.
وقتی در قبال این فشار ژئوپولوتیک ترکیه یا اذربابجان هیچ فشاری نمی توانیم به انها بیاوریم چون اقتصاد هیچ کشوری در دنیا به ما وابسته نیست از جمله ترکیه و آذربایجان.

و وقتی انسانهای متملق، امور مملکت را در دست دارند و دلسوزان و منتقدان به جرم نقد یا محکوم و زندانی اند و یا مطرود، نتیجه آن را در ویدئوی رانندگان بیچاره می بینید که چگونه ترکیه با یک بخشنامه داخلی مسیر عبور کالای ما به اروپا را می بندد و کسی هم به این کشور اخم نمی کند که احتمالا مورد تشویق اغلب کشورهای قدرتمند دنیا قرار می گیرد.

آه از این همه نگون بختی
آه از این همه حماقت
آه آه آه

پ ن: چندی پیش و پس از حمایت ترکیه و تصرف سوریه توسط تحریرالشام، در مراسمی در مسجداعظم اردبیل که از شبکه سراسری خبر پخش شد به اردوغان و علیف توسط مداح مجلس  توهین شد.
احتمالا مواضع سران ایران علیه حاکمیت جدید سوریه و جولانی که مورد حمایت ترکیه است نیز در این تضییقات موثر است.

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ رهایی از وضع موجود در گرو شکستن انحصار رسانه‌ای و تقویت نگاه‌های ملی

#اکبر_اعلمی

🔻اشخاص  قبایل و باندهایی که صاحب پول و قدرتند، چندین دهه است که با سلطه و استیلا بر رسانه‌ها و نشریات دیداری، شنیداری، نوشتاری و مجازی به کمک شیفتگان، مریدان و مزدبگیران خود، در قالب شبکه‌های هرمی و به‌صورت منسجم به افکار عمومی که حاصلش وضع موجود است جهت می‌دهند و در گروه‌های سامان یافته و حمایت از هم، ضمن بت‌سازی و تقدیس افراد هدف و تصمیماتشان، کاری می‌کنند که شما یا وارد بازی آنها شده و مطابق با خواست و منویات آنها بیاندیشید و بنویسید و یا کاملا در حاشیه قرار گرفته و دیده نشوید.
این گروه‌ها در برابر هر نقد مستقل و تابوشکنانه معطوف به حقوق مردم و منافع ملی و نافی اهداف و اشخاص و تابوهای موردنظرشان و عدم تمکین از آنها بشدت آشفته‌خاطر شده و اقدام به جوسازی، تخریب و توهین و بایکوت می‌کنند.

🔻بنابراین یا باید سکوت کرد و یا برای دیده شدن باید همرنگ آنها شده و به مجیزگویی، پاچه‌خواری، ماله‌کشی و منازعات مخرّب قبیله‌ای و مچ‌گیری از رقبا روی آورد.
لذا ملاحظه‌ می‌شود که با جابجایی قدرت و تغییر هر دولت و صاحب‌منصبی، بازار پاچه‌خواری، سفیدشویی، ماله‌کشی به نفع مراد خود و تخریب و مچ‌گیری از قبیله رقیب رونق می‌گیرد.

🔻فائق آمدن براین فاجعه ولاجرم خروج از وضع موجود مستلزم شکستن انحصار رسانه‌ای و ایجاد انسجام، همیاری و همراهی اشخاصی است که با نگاه ملی مستقل می‌اندیشند و گرفتار سرسپردگی و بردگی فکری و سیاسی و چاکری برای همنوعان خود نشده‌اند.براین اساس از همه دوستانی که در این مدت نسبت به بازنشر نوشته‌های راقم اقدام کرده‌اند سپاسگزارم.


#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️همبستگی بین شاخص توسعه انسانی و موفقیت‌آمیز بودن دخالت نظامی برای دموکراسی

✍️ علی مرادی


🔻در دنیای معاصر، مفهوم دموکراسی به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه سیاسی و اجتماعی جوامع شناخته می‌شود. اما آیا همه جوامع به یک اندازه آماده پذیرش این مفهوم هستند؟ پاسخ به این پرسش در تحلیل‌های سیاسی و اجتماعی پیچیده‌ای نهفته است که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ارتباط بین شاخص توسعه انسانی و موفقیت‌های دخالت‌های نظامی در راستای برقراری دموکراسی است.

🔻دخالت نظامی آمریکا در دو کشور عراق و افغانستان، نمونه‌هایی بارز از این مسأله هستند. در عراق، این دخالت منجر به سقوط حکومت استبدادی صدام حسین شد و به نظر می‌رسد که این کشور را در مسیری به سوی دموکراسی قرار داد. اما در افغانستان، با وجود هزینه‌های هنگفت و تلاش‌های فراوان، نتیجه‌ای متفاوت حاصل شد و این کشور نتوانست به ثبات و دموکراسی دست یابد.

🔻سوال اینجاست که چرا چنین تفاوتی در نتایج این دو دخالت نظامی مشاهده می‌شود؟

🔻برای پاسخ به این سوال، باید به شاخص توسعه انسانی توجه کنیم. این شاخص، که یکی از منظرهای پنج‌گانه توسعه به شمار می‌آید، که نشان‌دهنده وضعیت رشد فردی در یک کشور است.
منظر انسانی توسعه دارای دو دامنه دسترسی به امکانات اولیه زندگی و دسترسی به امکانات توانمند کننده است که دارای ۵۲ شاخص می‌باشد مهمترین این شاخص‌های این منظر توسعه آموزش، سرمایه انسانی و تخصص منابع انسانی ، آموزش‌های پیشرفته  تخصصی و فنی و تحصیلات تکمیلی و کیفیت آموزش از پیش دبستان تا آموزش عالی  می‌باشد.
که خروجی شاخص توسعه توانمندی افراد آن کشور در حکمرانی کارآمد می‌باشد.

🔻 در حالی که شاخص توسعه انسانی افغانستان تنها ۴۷ صدم و رتبه آن ۱۸۰ در جهان است، عراق با شاخص ۶۷ صدم و رتبه ۱۲۱ در این زمینه قرار دارد. این تفاوت‌ها نمایانگر چالش‌های عمیق‌تری هستند که هر کشور در زمینه استفاده از منابع انسانی برای  حاکمیت کارآمد و دموکراتیک با آن مواجه است.

🔻به‌راستی، آیا می‌توان گفت که هرگاه شاخص توسعه انسانی یک کشور بالای نیم باشد، احتمال موفقیت دخالت نظامی خارجی برای توسعه دموکراسی افزایش می‌یابد؟
پاسخ مثبت است. کشورهایی که دارای زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی قوی‌تری هستند، معمولاً قابلیت بیشتری برای پذیرش تغییرات سیاسی و اجتماعی دارند. شاخص توسعه انسانی می‌تواند نظام حکمرانی دموکراتیک را هدایت و رهبری کند.

🔻نگاهی به وضعیت سوریه نیز نشان‌دهنده همین واقعیت است. با شاخص توسعه انسانی ۵۷ صدم، انتظار می‌رود که دخالت‌های نظامی غرب در این کشور، با هدف تقویت دموکراسی، نتایج مثبتی به همراه داشته باشد.
اما واقعیت پیچیده‌تر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد. در سال‌های اخیر، دخالت کشورهای قدرتمند جهانی، چه مخالف و چه موافق، به نوعی تعادل قدرت در سوریه منجر  و مانع بزرگي برای رسیدن به حکومتی دموکراتیک شده است. اما با شکست شرق و پیروزی غرب، امیدها برای تقویت دموکراسی در این کشور بیش از پیش افزایش یافته است.

🔻هر چه شاخص توسعه انسانی به عدد یک نزدیک‌تر باشد،  کشور  از نظر منابع انسانی توسعه یافته‌تر است شاخص توسعه انسانی در آمریکا ۹۲ صدم و رتبه هفتم در جهان را داراست.

دانمارک با شاخص توسعه انسانی ۹۴ رتبه اول در جهان را داراست.

ایران نیز با شاخص توسعه انسانی ۷۷ صدم و رتبه ۷۴ در بین کشورهای جهان، نشان‌دهنده پتانسیل بالای خود برای تحولات دموکراتیک است. این کشور با زیرساخت‌های قوی‌تر نسبت به افغانستان و حتی عراق، می‌تواند زمینه‌ساز تحولات مثبت سیاسی باشد.

🔻در نهایت، می‌توان نتیجه گرفت که همبستگی معناداری بین شاخص توسعه انسانی و موفقیت‌آمیز بودن دخالت‌های نظامی برای برقراری دموکراسی وجود دارد. جوامعی که از نظر توسعه انسانی در وضعیت بهتری قرار دارند، نه تنها ظرفیت بیشتری برای پذیرش دموکراسی دارند بلکه می‌توانند به عنوان الگوهایی برای دیگر کشورها نیز عمل کنند. بنابراین، توجه به این شاخص در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های بین‌المللی امری ضروری است تا از تکرار تجربیات ناکام جلوگیری شود و راهی برای تحقق دموکراسی پایدار هموار گردد.

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️تحقیق علمی: «همه‌چیزدان‌ها» معمولاً کمتر می‌دانند

این‌بار که درگیر یک بحث داغ شدید و احساس کردید کاملاً از موضع خود مطمئن هستید، به این نکته خوب توجه کنید: محققان دریافته‌اند که هر چه بیشتر نسبت به دیدگاه خود اطمینان داشته باشید، احتمال اینکه اطلاعات شما ناقص باشد، بیشتر است.

این ویژگی روان‌شناختی می‌تواند توضیح‌دهنده طیف گسترده‌ای از مسائل، از مشاجرات خانوادگی گرفته تا مناقشات بین‌المللی باشد.

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ دلم برای کویتی‌ها می‌سوزد، آنها نتوانسته‌اند مثل ما ایرانی‌ها مزه آزادی را بچشند!

✍️محمد سلطانی رنانی


از آنجا که من سال‌ها پیش فهمیده بودم خداوند تبارک و تعالی، ما ایرانیان را آفریده که همه دنیا را آزاد کنیم و این باید تنها هدف ما در زندگی باشد، و البته باید هر کار خیری را اول برای همسایه‌ها انجام دهیم، رفتم تو نخِ کویت. ظرف ده سال گذشته، سه سفر رفتم کویت، تا زمینه را برای آزاد کردن آن دیار فراهم کنم!

🔰 یک کشور مینیاتوری، حدوداً ۱۴۰ کیلومتر در ۱۴۰ کیلومتر. خاکش رمل است، آب و آبادانی هم ندارد، حوصله تجارت و توریست و دبی شدن هم ندارند.

فکر کردم برای آزادسازی کویت، بروم سراغ یک اقلیت قوی و فعال: شیعیان.

با چندتا از بزرگان شیعه کویت صحبت کردم، خواستم نظرشان را درباره حکومت آل صباح بدانم و اگر شد تحریکشان کنم تا انقلاب کنند تا آزاد شوند! ولی همه آنها از امیر کویت راضی بودند؛ چشمانشان برق می‌زد و خاطره‌ای را که با امیر داشتند، با آب و تاب تعریف می‌کردند. ارتشی و معلم و استاد دانشگاه و قاضی و آخوند و دفتردار ازدواج و نماینده مجلس و کاسب و تاجر، همه صنفی را نشستم و باشون حرف زدم.

تهش فهمیدم کویتی‌ها، حتی این اقلیت شیعه، اصلا مایل نیستند که آزاد بشوند!! پول نفتشان به جیب خودشان می‌رود، هر چه که بخواهند دارند. هر یک دینارشان، ۳/۲ دلار است. به هر جا که میلشان بکشد، سفر می‌کنند. میان سه کشور عراق، ایران و عربستان، خودشان را با تدبیر و سیاست نگه داشتند. نه نوکر کسی هستند، نه دشمن کسی.

دلم برای کویتی‌ها می‌سوزد، آنها نتوانسته‌اند مثل ما ایرانی‌ها مزه آزادی را بچشند! کسی که نه گشت ارشاد دیده، نه فیلترشکن خریده، نه پشت کنکور مانده و نه شهریه دانشگاه آزادش سه برابر شده، نه از کارش تعلیق و نه حقوقش قطع شده، نه تورم دارد، نه اختلاس چای دبش شنیده؛ چه زندگی کسالت باری دارند این کویتی‌ها!
 

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ ‍ تداوم سیاست گران سازی، راهکاری تاریخ گذشته و ویرانگر برای اقتصاد ایران

مجیدبهمن زاده

🔸 نمی خواهم با ارایه آمار صعود و جهش وحشتناک تورم و میزان تاثیر سیاست آزادسازی نرخ ارز و تلاش نظام برای نزدیک کردن قیمت دلار و طلا به قیمت های بازار آزاد، ذهن خسته شما را در شرایط بحرانی ایران، بیش از پیش بیازارم و از عواقب ویرانگر گره خوردن سرنوشت کشور به تصمیمات یک شخص و یا اقلیت حامی انحصار ثروت و قدرت در خصوص نپیوستن به شبکه های مالی جهانی و معاهدات بین المللی چون اف ای تی اف، سخن بگویم، چرا که اکثریت محروم و مستضعف کشور که با مصائب بسیار، هزینه های معیشت حداقلی خود را تامین کرده و صورتشان را با سیلی سرخ می کنند، بیش از هر زمان دیگری سنگینی طاقت فرسای اقتصاد فاسد و تورم زای ناشی از سومدیریت های گسترده در کشور را بر دوش خود احساس می کنند و فریادرسی برای آلام و دردهایشان نمی یابند.


🔸 اگر چه در میان سیاست گذاران حوزه اقتصادی در غالب کشورهای توسعه یافته جهان، افزایش قیمت های برنامه ریزی شده  به میزانی ناچیز و محدود (سالیانه بین ۱٪ تا ۲/۵٪ ) طرفداران زیادی دارد و چنین اقدامی در راستای حمایت از تولید کننده و رونق بازار عرضه و تقاضا ارزیابی می شود، اما همین افزایش ناچیز و هدفمند تورم نیز در کنار ارائه بسته های حمایتی با هدف بهبود حوزه درمان، تقلیل مالیات و افزایش اشتغال به انجام می رسد تا فشار مضاعفی بر اقشار آسیب پذیر جامعه وارد نشود.

🔸 اما نمی توان این واقعیت دردناک را کتمان کرد که آزادسازی بدون برنامه و بی ضابطه قیمت ها و گسترش و تداوم سیاست گران سازی در ایران، به سهل الوصول ترین راه برای دستیابی به منابع مورد نیاز از سوی مدیریت کلان و ناتوان کشور مبدل شده است و ازاد سازی قیمتها بدون توجه به توان اقتصادی شهروندان و آستانه تحمل پذیری جامعه در حال اجرا می باشد، اقدامی که موجب ویرانی بنیاد خانواده ها شده و زمینه افزایش انشقاق طبقاتی و گسترش آسیب های اجتماعی نظیر فقر، فساد، فحشا و رانت‌خواری را بیش از پیش فراهم می کند.

🔸 بنده در طی انتخابات اخیر ریاست جمهوری، منتقد تمامی کاندیداهای برآمده از نظارت استصوابی بودم، زیرا با توجه به تجمیع بخش قابل توجهی از اختیارات و قدرت حکمرانی در دستان رهبری و نهادهای موازی حاکمیتی که رییس جمهور اختیارات چندانی در برابر آنها ندارد، وعده های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر آغاز تنش زدایی با جهان، عدالت گستری و مبارزه با فقر و فساد را صرفا در قالب شعارهای پرشور انتخاباتی ارزیابی می کردم، لذا  تداوم سیاست های تک بعدی و رهاسازی قیمت ها از سوی دولت آقای پزشکیان، موید این واقعیت تلخ است که شرایط بحرانی و اقتصادی کشور تشدید شده و زنگ های خطر در خصوص گسترش فقر، فلاکت و تورم افسار گسیخته در ماه‌های پیش رو و کاسته شدن چشمگیر قدرت خرید خانوار و رکود بی سابقه در حوزه صنعت و تولید به صدا درآمده است .

🔸 لذا امروزه بیش از هرزمان دیگری با این واقعیت تلخ مواجه هستیم که تغییر دولت‌ها و مدیران اجرایی در ساختار فعلی، موجب رفع مشکلات و گشایش در امور کشور نخواهد شد و چاره کار را باید در تغییر بنیادین ساختار حکمرانی و قانون اساسی با محوریت ثبات اقتصادی و سیاسی، رفع تنش با جهان و منافع ملی جستجو کرد.


#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
✴️❇️ شاگردان گوبلز

🔹وضعیت سیاست داخلی در ایران از حد تاسف‌بار گذشته و وارد مرحله مضحکه شده است. جماعتی که سراپا اوهام و‌ خیالات بودند و همچنان نیز هستند، دوباره آغاز به تنش‌آفرینی کرده‌اند.

🔹یک زمان مدعی شدند که اگر هیچ کاری هم نکنیم دلار ۱۵ هزار تومان کم می‌شود. رفتند در دولت و اداره اقتصاد کشور را در دست گرفتند هر کاری توانستند کردند و دلار را ۱۵ هزار تومان گران کردند.

🔹گفتند سالی یک میلیون مسکن می‌سازیم رفتند در دولت و آنقدر تعداد ساخته‌ها اندک است که رویشان نمی‌شود اعلام کنند.

🔹حالا که خوشبختانه دستشان از دولت ایران کوتاه شده دوباره فیل‌شان یاد هندوستان کرده و گفته‌اند: «همین امروز می‌توان دلار را به ۲۰ هزار تومان رساند؛ ما حق این ملت را از حلقوم کثیف شما بیرون خواهیم کشید.»

🔹مسئله فقط رانت است. چون رانت آنان که ناشی از تفاوت قیمت ارز است قطع شده می‌خواهند دوباره اقتصاد را به پله رانت‌خواری برگردانند و منتفع شوند. آنان مار می‌کشند و مار نمی‌نویسند. حالا هم دنبال ثبت استیضاح در مجلس هستند.هم میهن


#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ باید ریشه بیماری را جست!

✍️حسین سلاح ‌ورزی

مغالطات سفیهانه جبرائیلی در باب قیمت ارز، بیش و پیش از هر چیز بازتاب وضعیت خجالت‌آور حکمرانی در ایران امروز است.

ایشان که مصداق "نداند و نداند که نداند" است و حرج و شماتتی بر وی نیست؛ ولی قاطبه ایرانیان، حتی آنان که خود دستی بر آتش و پایی در میدان سیاست ندارند، به خوبی می‌‌دانند شان و توجیه گفتگوی سیاستگذاران و اهل نظر در باب شبهات و تردید‌های علمی نسبت به ماهیت و اثربخشی فرآیند سیاستگذاری مربوط به سه حوزه اساسی است:
- آنجا که سیاست با لبه دانش سروکار دارد
- آنجا که سیاست با ریشه‌های معرفت‌شناختی دانش سروکار دارد
- آنجا که سیاست بر اثر ضرورت‌های هنجاری، با ملاحظاتی ورای محدوده دانش سروکار دارد.
آنچه باید پرسید و دانست این است که چرا در مملکتی که روزی امثال ذکاء‌الملک و داور و قوام بر مصادر سیاستگذاری‌اش نشسته بودند؛ بجای گفتگوهای موجه میان اهل اندیشه و سیاستمداران، ژاژخایی گروهی از مفلسان عقلی، نام گفتار سیاستی می‌گیرد و اهل نظر احساس می‌کنند برای حفاظت کشور در برابر انحرافات ناشی از اندیشه‌های آشفته و اذهان تباه، باید در مقام پاسخگویی به شبهات مهملی برآیند که آموخته‌های هر دانشجوی نوپای علوم اجتماعی هم برای رفع آن کفایت می‌کند؟

رفتن کدام مسیر اشتباه ما را در این باتلاق نکبت گرفتار ساخته؟


#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
❇️✴️ در آرزوی امید !

محمدرضا افخمی


رئیس قوه قضائیه فرموده اند با هر کس که مردم را ناامید کند برخورد قاطع می کنیم.

راستش آنقدر حرف بی عمل شنیده ایم که باور این یکی هم برایمان سخت است اما وقتی بدانیم که یک فقیه عادل این حرف را زده به خود اجازه نمی دهیم که به فرمایش ایشان شک کنیم و خدای ناکرده عدالت ایشان را - که قطعا در وجودشان ملکه شده - زیر سؤال ببریم .

با این مقدمه ضمن ابراز شعف بسیار از اینکه اراده ایشان به این امر تعلق گرفته و از آنجا که ناامید کنندگان مردم، هم دنیا و هم دین مردم را به باد داده اند خود را ملزم و موظف می دانم آدرس برخی از این نومید کنندگان را خدمت ایشان عرض کنم تا با حدت و شدت و قاطعیت به حسابشان برسند و ملکه امید را بار دیگر در قلوب ملت زنده سازند .

۱) آن کسانی که با عملکردشان سبب شدند تا وعده زعیم انقلاب ۵۷ دال بر رایگان شدن آب و برق و اتوبوس نه تنها تعبیر نشود بلکه اصلا آب و برق و گازی نباشد که حتی با چندین برابر بها به مردمان مرحمت شود .

۲) آنانی که با تلاش اعجاز آمیز خود باعث گردیدند بیش از هشتاد درصد ایرانیان در آرزوی جلای وطن و سکنی گزیدن در بلاد کفر باشند و با فروش خانه و اثاثه و بر جای گذاشتن بستگان و آشنایان و البته خاطرات و علایق و پیوندها ، جان به سلامت از مهلکه فقر و تبعیض و بی سیاستی و بی آبی و بی برقی و بی گازی و ... بدر برند .

۳) آن نوابغ بی بدیلی که با اندیشه متعالی خود مجازاتی تحت عنوان ممنوعیت خروج از کشور برای فعالان مدنی و سیاسی وضع کردند و به مردمان پیام دادند که زندگی در ایران نوعی مجازات و شکنجه است و آن که هنوز اندک شجاعتی برای اعتراض دارد بیشتر لایق این عقوبت .

۴) آن بزرگوارانی که در به کارگيري افراد برای کار و تحصیل و تدریس به جای آدم های متخصص و شایسته و هوشمند اشخاص بی سواد ، کم‌مایه و اما مطیع و همسو را به کار گرفتند و دستگاه های علمی و اجرایی و تقنینی و ... را از نیروهای خبره و اندیشمند محروم کردند و امید پیشرفت و امکان زندگی آبرومندانه و با عزت را از آنان ستاندند .

۵) آن مذابان در ولایت که ایران را ام‌القرای اسلام و کشور ائمه و محل نزول فرشتگان و بالنهایه مقدس می خوانند اما ترجیح می دهند فرزندان عزیزتر از جانشان را برای تحصیل و زندگی و دریافت اقامت و تابعیت به بلاد کفر بفرستند و از نعمت زندگی در مملکت امام‌ زمان محروم (!) کنند و بدینوسیله خواسته و ناخواسته به ملت پیام می دهند که آی خلائق بدانید که اینجا جای زندگی نیست و ما نیز اگر مانده ایم برای آن است که بر خلاف شما بی عرضگان گرسنه ، همچنان بر سر خوان رنگین نعمت های خدادادی این سرزمین نشسته ایم .

۶)آن بزرگمردان اقتصاد و مدیریت که با هنر بی همتای خود تورم ۵۰ درصدی و فقر و فلاکت و گرسنگی را بر مردم تحمیل کرده اند و از سوی دیگر با مالیات های سنگین بر درآمد ناداشته و سفره های خالی مردم جانشان را به لب رسانده اند و فریادشان را به آسمان .

۷) آن مردان با سیاست و صاحبان کیاست که با تدابیر محیرالعقول خود منابع آب را خشکاندند و طبیعت ایران و جنبندگان کم نظیر آن را نابود کردند و زمین ها را فرونشاندند و نفس کشیدن خلائق را سخت و دشوار کردند و باعث شیوع امراض و ناخوشی های عدیده گردیدند .

جناب رئیس این شما و این برباد دهندگان امید و آرزوهای مردم، این شما و این کسانی که زندگانی در این سرزمین را ناشدنی و غیرممکن جلوه دادند و به آن سوی می روند که واقعا ایران را این‌گونه کنند.

مردم تشنه عدالتند؛ این گوی و این میدان رئیس عدالتخانه !

#سیاست_شناسی
🆔 @Politicology
2025/01/06 12:55:20
Back to Top
HTML Embed Code: