Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي زيباازتلاوت سوره مدثرباصداي مرحوم استادصديق السيدتائب المنشاوي
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
#معرفی_امامان
#امام_هفتم

🌸امام هفتم ما شیعیان حضرت امام موسی کاظم علیه السلام 🌸

📝خلاصه زندگینامه حضرت امام موسی کاظم علیه السلام از ولادت تا شهادت

#قسمت_دوازده

🌼🌿اصحاب و وکلا

درباره اصحاب امام کاظم(ع) آمار دقیقی در دست نیست و درباره تعداد آن‌ها اختلاف وجود دارد:

شیخ طوسی تعداد آنان را ۲۷۲ نفر ذکر کرده است.
برقی آن‌ها را ۱۶۰ نفر شمرده است.
قرشی سخن برقی که شمار آنان را ۱۶۰ تن ذکر کرده، مردود دانسته و خود از ۳۲۰ تن به عنوان صحابه او نام برده است.
علی بن یقطین، هشام بن حکم، هشام بن سالم، محمد بن ابی‌عمیر، حماد بن عیسی، یونس بن عبدالرحمن، صفوان بن یحیی و صفوان جمال از اصحاب امام کاظم بودند، که برخی از آنان در شمار اصحاب اجماع ذکر شده‌اند. پس از شهادت امام کاظم(ع)، شماری از اصحاب او از جمله علی بن ابی حمزه بطائنی، زیاد بن مروان و عثمان بن عیسی امامت علی بن موسی الرضا (ع) را نپذیرفتند و در امامت موسی بن جعفر توقف کردند. این گروه، با عنوان واقفیه مشهور شدند. البته بعدها برخی از آنان امامت حضرت امام رضا(ع) را پذیرفتند.

🌹🍃سازمان وکالت

امام کاظم(ع) برای ارتباط با شیعیان و تقویت توان اقتصادی آنان، سازمان وکالت را که در زمان امام صادق(ع) پایه‌گذاری شده بود، گسترش داد. او برخی از اصحاب خود را به عنوان وکیل، به مناطق مختلف می‌فرستاد. گفته شده در منابع به نام ۱۳ نفر از وکلای او اشاره شده است.بنابر برخی منابع، علی بن یقطین و مفضل بن عمر در کوفه، عبدالرحمان بن حجاج در بغداد، زیاد بن مروان در قندهار، عثمان بن عیسی در مصر، ابراهیم بن سلام در نیشابور و عبدالله بن جندب در اهواز وکالت او را بر عهده داشتند.

گزارش‌های مختلفی در منابع آمده است که شیعیان خمس خود را به امام کاظم یا نمایندگان او می‌رساندند. شیخ طوسی نیز دلیل پیوستن برخی از وکلای آن حضرت به واقفیه را، فریفته‌شدن به اموالی می‌داند که نزد آنان جمع شده بود.در گزارش علی بن اسماعیل بن جعفر به هارون که منجر به زندانی شدن امام کاظم شد، آمده است: «مال‌های فراوانی از شرق و غرب برای او فرستاده می‌شود و دارای بیت‌المال و خزانه‌ای است که سکه‌های مختلف به حجم بسیار در آن یافت می‌شود.»

نامه‌نگاری، شیوه دیگر ارتباط وی با شیعیان بود که در مورد مسائل فقهی، اعتقادی، وعظ و دعا و مسائل مربوط به وکلا انجام می‌گرفت. حتی نقل شده است که او از داخل زندان برای اصحاب خود نامه می‌نوشت و به مسائل آنان پاسخ می‌داد.

#ادامه_دارد...

📚منابع:

ابن ابی الحدید، عبدالحمید. شرح نهج البلاغه. قم: کتابخانه عمومی حضرت آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی، بی‌تا.
ابن اثیر. الکامل فی التاریخ. بیروت: دارالصادر، ۱۳۸۵ق.

و......

💐💖الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج💖💐
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🌼🍃🌸🍃🌼🍃🌸🍃🌼🍃

#معرفی_امامان
#امام_هفتم

🌸امام هفتم ما شیعیان حضرت امام موسی کاظم علیه السلام 🌸

📝خلاصه زندگینامه حضرت امام موسی کاظم علیه السلام از ولادت تا شهادت

#قسمت_سیزده(آخر)

🍃🌹جایگاه نزد #اهل‌_سنت

اهل‌سنت به امام هفتم شیعیان، به عنوان یک عالم دینی احترام می‌گذارند. برخی از بزرگان آنان علم و اخلاق امام کاظم(ع) را ستوده و از بردباری، سخاوت، کثرت عبادت و دیگر ویژگی‌های اخلاقی او سخن گفته‌اند. همچنین مواردی از بردباری و عبادت امام کاظم (ع)در منابع اهل‌ سنت گزارش شده است.برخی از عالمان اهل‌ سنت مانند سمعانی به زیارت قبر امام کاظم می‌رفته و به او #متوسل می‌شده‌اند. ابوعلی خلال از علمای اهل‌ سنت گفته است هر گاه برایش مشکلی پیش می‌آمده به زیارت قبر موسی بن جعفر می‌رفته و به او توسل می‌کرده و مشکلش برطرف می‌شده است. از شافعی نیز نقل شده که قبر او را «داروی شفابخش» توصیف کرده است.

🍃🌼کتاب‌شناسی

آثار زیادی درباره امام کاظم در قالب کتاب، پایان‌نامه، و مقاله به زبان‌های مختلف نوشته شده که تعداد آن‌ها تا ۷۷۰ اثر شمرده شده است. کتاب‌های کتابنامه امام کاظم علیه السلام و کتاب‌شناسی کاظمین و مقاله کتاب‌شناسی امام کاظم علیه السلام به معرفی این آثار پرداخته‌اند. موضوع بیشتر این آثار ابعاد زندگی و شخصیت امام هفتم شیعیان است. همچنین همایشی با عنوان سیره و زمانه امام کاظم در بهمن ۱۳۹۲ش در ایران برگزار شد که مقالات آن با عنوان مجموعه مقالات همایش سیره امام کاظم علیه السلام منتشر شده است.

مسند الامام الکاظم، باب الحوائج الامام موسی الکاظم و حیاة الامام موسی بن جعفر از جمله آثاری است که درباره امام کاظم نوشته شده است.

#پایان

📚منابع:

ابن ابی الحدید، عبدالحمید. شرح نهج البلاغه. قم: کتابخانه عمومی حضرت آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی، بی‌تا.
ابن اثیر. الکامل فی التاریخ. بیروت: دارالصادر، ۱۳۸۵ق.

و......

💐💖الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج💖💐
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي زيباازتلاوت سوره دهرتوسط مرحوم استادشعبان عبدالعزيزالصياد
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🟠انواع ما درلغت زبان عربي
🆔https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🔻چند نوع ما در زبان عربی وجود دارد؟
حدود ۱۰ نوع ما در زبان عربی وجود دارد که مای استفهام، مای موصول، مای نافیه، مای شبیه به لیس، مای شرطیه، مای کافه و مای زائده پر کاربردترین آن هستند.
🔻کدامیک از انواع ما در زبان عربی اسم و کدام‌ها حرف هستند؟
از انواع ما، فقط مای موصول، اسم و معرفه است. مابقی آنها حرف و نکره هستند.
حدود ۱۰ نوع ما در زبان عربي وجود دارد که مای استفهام، مای موصول، مای نافیه، مای شبیه به لیس، مای شرطیه، مای کافه و مای زائده از جمله پر کاربردترین انواع ما در عربی محسوب می‌شود. از میان آنها مای موصول اسم موصول و معرفه است. مابقی انواع ما در دسته حروف نکره قرار می‌گیرد. همچنین یاد گرفتیم برخی از انواع ما در عربی، می‌توانند عملکرد برخی کلمات مثل حروف مشبهه بالفعل را خنثی کنند.
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🔻ما» از جمله کلماتی است که نقش مهمی در زبان عربی بازی می‌کند. این کلمه دو حرفی با ظاهر شدن در قسمت‌های مختلف جمله می‌تواند معنای کلی آن را تغییر بدهد. با در نظر گرفتن کارکردهای مختلف کلمه در جمله، انواع ما در عربی شامل موارد زیر می‌شود:
1 مای استفهام عربی
2 مای موصول عربی
3 مای نافیه عربی
4 مای شبیه به لیس عربی
5 مای کافه عربی
6 مای مصدریه عربی
7 مای نکره موصوفه عربی
8 مای نکره تامه عربی
9 مای شرطیه عربی
10 مای زائده عربی

این نوشته تنها تعدادی از انواع ما که در بالا نام برده شد از جمله مای استفهام، مای موصول، مای نافیه، مای شبیه به لیس، مای شرطیه، مای کافه و مای زائده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🔸مای استفهام
مای استفهام اسمی است که از آن برای پرسش درباره چیستی استفاده می‌شود و معمولا آن را با کلمه «چه...» ترجمه می‌کنند. عموما به عنوان اولین کلمه در جملات پرسشی عربی ظاهر می‌شود اما ممکن است گاهی حرف عطف «و» قبل از آن قرار بگیرد. به مثال زیر توجه کنید.
وَ ما لي لا أَعْبُدُ اَلذي فَطَرَني؟

و مرا چه می‌شود که کسی که مرا خلق کرده نمی‌پرستم؟

🔻مای استفهام عموما در ابتدای جملات اسمیه عربی ظاهر می‌شود. یعنی قبل از مبتدا و خبر می‌آید. اما گاهی هم در ابتدای جملات فعلیه می‌توان اثراتی از این نوع ما دید، یعنی در جملات پرسشی که بلافاصله پس از آنها فعل آمده‌باشد. در چنین جملاتی «ما» نقش مفعول مقدم بر فعل و فاعل را بازی می‌کند. به مثال زیر توجه کنید.
ما تَعبُدونَ مِنْ بَعدي؟

چه کسی را بعد از من پرستش می‌کنید؟
گاهی‌اوقات در برخی از جملات پرسشی میان مای استفهام و فعل، کلمه «ذا» قرار می‌گیرد و کلمه پرسشی «ماذا» را می‌سازد. در این جملات ما، مبتدای جمله محسوب می‌شود. برای درک بهتر به مثال زیر توجه کنید.
ماذا تَأْکُلُ الآن؟

الان چه چیزی می‌خوری؟

همچنین، ممکن است در برخی موقعیت‌ها حرف الف در کلمه مای استفهامی حذف و تلفظ میم آن به صورت مشدد انجام شود. این اتفاق بیشتر در برخورد ما با یکی از حروف یرملون (ی ر م ل و ن) و ایجاد قاعده ادغام اتفاق می‌افتد. برای درک بهتر به مثال زیر توجه کنید.
عمَّ (عن + ما) یَتَساءَلونْ؟

درباره چه چیز از یکدیگر می‌پرسند؟

در این آیه حرف نون در انتهای کلمه «عن» حذف شده و با افتادن الف، «ما» میم آن به صورت مشدد به عین چسبیده‌ و تلفظ می‌شود.
نکته: مای استفهام از جمله کلمات «مبنی» و «نکره» است.
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🔸مای موصول
فلسفه استفاده از کلمات موصول عربی این است که دو جمله را به وسیله این اسم‌ها به یکدیگر وصل کنیم. مای موصول از جمله حروف پرکاربرد موصول است که برای اشیاء و عوامل بی‌جان در جمله به کار گرفته می‌شود. مای موصول را معمولا به صورت حرف اضافه «که» یا «آنچه که» در فارسی ترجمه می‌کنند. به مثال زیر توجه کنید.
إتَّبِعْ ما أُوحِیَ إِلَیْکَ.

از آنچه که بر تو وحی شده تبعیت کن.

به جمله‌هایی که بعد از اسم‌های موصول می‌آیند «جمله‌های صله» می‌گویند. این جمله، نقش خاصی در کلیت متن ندارد و تنها با همان عنوان جمله صله شناخته می‌شود. معمولا در جمله صله یک ضمیر عربی یافت می‌شود که مرجع آن اسم موصول است. با توجه به آن می‌توان به تفاوت مای موصول و مای استفهام پی برد و این دو را از یکدیگر تشخیص داد.
نکته: مای موصول از جمله کلمات معرفه و مبنی است.

اگر بعد از کلمه «کلَّ» یک کلمه ما به آن اضافه شود، باید آن را به عنوان مای موصول در نظر بگیریم. مثال این نکته را نیز در ادامه می‌خوانید.
کُلَّ ما عَرَفتُهُ عَنکَ کانَ حَقیقَةْ.

همه آنچه را که درباره تو دانستم عین حقیقت بود.

نکته: هرگاه بعد از حروف استفهام «هل و أ» کلمه ما ببینیم باید دقت کنیم که آن ما غیر موصولی است و از جمله ادات استفهام عربی است که در جمله ذکر شده. مانند مثال زیر:
هّلْ تَعَلَّمُ مَنْ نَجَحَ في الصَفِّ مِنْ بَینِنا؟

آیا می‌دانی چه کسی از کلاس، در بین ما موفق شده‌است؟
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي ناب ازتلاوت آياتي ازسوره طه باصداي ملكوتي مرحوم استادكامل يوسف البهتيمي
⭕️به مااستفهام درفرازاول دقت فرمائيد
🆔https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي ازتلاوت زيباي سوره انفطارتوسط مرحوم استادمحمدالليثي
🆔https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي زيباازتلاوت سوره عاديات
توسط استادحجاج هنداوي
⭕️به ماي موصول درآيات آخرسوره دقت بفرمائيد

🆔https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🔸مای نافیه
مای نافیه قبل از فعل ماضی مطلق یا ماضی ساده عربی استفاده می‌شود. کاربردش برای این است که معنی فعل را منفی کنیم. همچنین حضور آن قبل از فعل ماضی تغییری در ساختار آن فعل ایجاد نمی‌کند. به مثال زیر توجه کنید.
ما رَأَیتُ إِلا جَمیلاً.

به جز زیبایی چیزی ندیدم.

🔻اگر چه بعد از مای نافیه همیشه فعل می‌آید اما به این معنا نیست که هر مای قبل از فعل، مای نافیه باشد. ممکن است آن ما، از نوع موصولی باشد. برای تشخیص آنها از یکدیگر می‌توانیم از ترجمه جملات استفاده کنیم. به مثال زیر توجه کنید.
فَلَهُنَّ ثُلثاً ما تَرَكَ

پس برای آنها یک سوم از چیزی که باقی گذاشته (قرار دهید)
(در این جمله «ما ترک» آنچه که باقی گذاشته ترجمه شد. در نتیجه ما نمی‌تواند از نوع نافیه باشد.)

گاهی‌اوقات از مای نافیه برای منفی کردن جمله اسمیه نیز استفاده می‌شود.
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي ازتلاوت آيات ١-٥سوره ضحي توسط مرحوم استادشيخ عبدالباسط محمدعبدالصمد

⭕️به ماي نافيه درآيه سوم توجه فرمائيد
🆔https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي شنيدني ازآيه٣٢سوره نمل باصداي خوش طنين وزيباي مرحوم استادشحات محمدانور
⭕️به ماي نافيه درآيه دقت بفرمائيد
🆔https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
🔸
🔸مای شبیه به لیس
این «ما» نیز از جمله کلماتی است که معنی منفی به جمله می‌بخشد با این تفاوت که به جای فعل ماضی مطلق، بر سر جملات اسمیه عربی ظاهر می‌شود و به لحاظ عملکرد همانند فعل ناقصه عربی «لیس» عمل می‌کند. یعنی مبتدا را مرفوع و خبر را منصوب می‌کند. به مثال زیر توجه کنید.

ما هَذَا بَشَراً.

این یک انسان نیست.
🔻همانند لیس، هرگاه خبر مای شبیه به لیس، یک کلمه یا عبارتی کوتاه باشد، یک «ب» جر اضافی قبل از آن می‌آید تا بر جنبه منفی جمله تاکید کند. برای فهم بهتر مثال زیر را در نظر بگیرید.
ما أَنَا عَلَیْکُمْ بِحَفیظْ.

من اصلا مسئول اعمال شما نیستم.

همچنین ممکن است در برخی مواقع بعد از مای شبیه به لیس و قبل از مبتدا، حرف جر «من» قرار بگیرد. این مورد همانند مورد بالا برای ایجاد تاکید بر جنبه منفی جمله است. در چنین جملاتی معمولا خبر عربی حذف می‌شود. به مثال زیر توجه کنید.
و ما مِنْ دابَّةِ إِلا هُوَ أَخَذَ بِناصِیَتِها.

هیچ جنبنده‌ای (وجود ندارد) مگر آنکه خداوند پیشانی او را گرفته باشد.
(در این جمله خبر که کلمه «موجودة» هست حذف شده‌است.)
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي دلنشين ازتلاوت آيه١٧سوره يوسف(ع)باصداي مرحوم استادمحمدالليثي
⭕️به ماي شبيه به ليس دقت بفرمائيد
🆔https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
👌فرازي زيباازآيه٤٠سوره احزاب باصداي مرحوم استادمحمدالليثي
⭕️به ماي شبه ليس درابتداي آيه دقت بفرمائيد
🆔 https://www.tgoop.com/pourzargari_ir
2025/01/27 03:07:14
Back to Top
HTML Embed Code: