Telegram Web
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دل‌نگرانی‌های یک عاشق دل‌خسته ایران (۱)
#آهنگ_کوثر

بنا به وصیت دکتر آهنگ کوثر، این فیلم‌ها بعد از درگذشت ایشان منتشر می‌شوند.

"در ارتباط با یاری مردم برای کارهای آبی، نخستین گامش فرهنگ هست، که بفهمند این آبی که در زیر زمین هست، محدود است و بی‌انتها نیست، بهینه مصرف کنند، یعنی اینکه برای کار خودشان یک اقتصاد آبی در نظر بگیرند، که از یک واحد آب چه بهره‌ای می‌برند؟ بهره دراز مدت، نه کوتاه مدت، چون که ما خشکسالی‌هایی داریم که بعضی وقت‌ها ۴۰ سال هم طول کشیده…"
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دل‌نگرانی‌های یک عاشق دل‌خسته ایران (۲)
#آهنگ_کوثر

"اگر یک روز آنقدر قدرت پیدا کردند، یعنی آزادی در مملکت حکم‌فرما شد که بتوانند حرف بزنند و تصمیم بگیرند، جلوی ساخت سدهای بزرگ را هم می‌توانند بگیرند!"

“بدتر از همه ما در شیراز نباید سد بسازیم، سدسازی[در اینجا] اصلش غلط است، به خصوص اگر بخواهیم روی گچ[سازند گچی رازک-معادل گچساران] بسازیم…قابل درک نیست…من نمی‌توانم بگویم که چقدر باید بی‌شعور باشیم، بی‌شعور! نه فقط مساله افرادی که بر آب حکومت می‌کنند، نه! خود مردم ما! من تک تک این استادان دانشگاه شیراز را متهم می‌دانم! بخصوص بخش زمین‌شناسی!"
🔺آیا تاکنون نام مخروط امنیت را شنیده‌اید؟

#خدیجه_گلین_مقدم
۱۴۰۳/۶/۱۷

آیا می‌دانید در روزهای بارانی باید از کوه‌پیمایی، جنگل‌پیمایی و قدم زدن در جاهای بلند پرهیز کرد؟
هنگامی که ابرهای سیاه در آسمان ظاهر می‌شوند نشانه رعد و برق است. بارهای منفی و مثبت آن‌ها کنار هم قرار می‌گیرند و تولید الکتریسته‌ با ولتاژ بالا می‌کنند که کشنده است. رعد و برق بیشتر در بهار رخ می‌دهد.
برای آنکه از برق‌گرفتگی به هنگام رعد و برق در امان باشید:
اگر در جنگل هستید، در بین کوتاهترین درختان بایستید. از قرار گرفتن در کنار تک درخت پرهیز کنید. اگر در کوهستان هستید خود را به ناوها و دره‌‌ها برسانید، از پرتگاهها دور شوید، هیچوقت به سمت قله کوه نروید. عینک فلزی، موبایل، انگشتر، داس و هر چیز فلزی را از خود دور کنید.
رعد و برق فواید بزرگی نیز دارد. تولید اکسیژن و تمیز شدن هوای اطراف پس از رعد و برق یکی از فواید آن است.

#کارگاه_مجازی_آموزش_حفظ_محیط_زیست
https://www.tgoop.com/Galyan_Moghaddam
پرسش و پاسخ:
در خصوص پسروی اب دریای خزر نظرتان چیست ؟ علت چیست و چه باید ‌کرد؟

پاسخ کوتاه:
پس‌روی و پیش‌روی این دریاچه در دورهایی اتفاق افتاده است و چندان خطرناک نبود‌. مقوله‌هایی مانند افزایش جمعیت اطراف دریاچه، کاهش بارندگی و تبخیر بیشتر به خاطر خشکسالی‌ها، انحرف آب چشمه‌ها برای تامین آب شرب سکونتگاها در بالادست، سدسازیها در اطراف آن که شریان دریاچه را می‌بندد، کاهش سطوح جنگلی و عدم جایگزینی و تغییر کاربری اراضی عواملی هستند که در این دوره‌ی از پس‌روی، موجب می‌شوند که پس‌روی تا کوچکتر شدن دریاچه همچنان ادامه پیدا کند. تا جایی که براساس جدیدترین تحقیقات بین ۹ تا ۱۸ متر در کمتر از ۱۰۰ سال پسروی کند و بخشهای شمالی و کم عمق آن خشک خواهد شد و بخش عمیق آن با شوری و آلودگی بیشتر ادامه حیات خواهد داد. اگر این روند با بی‌‌توجهی دولتها و مردم ادامه یابد، تا چند دهه دیگر بخش شمالی دریاچه تیدیل به بیابان خواهد شد. برای حفظ دریاچه مهمترین کارها نساختن سد، جلوگیری از تغییر کاربری اراضی و تقویت جنگلهاست.
#خدیجه_گلین_مقدم
http://www.tgoop.com/GalyanMoghaddam
#کارگاه_مجازی_آموزش_حفظ_محیط_زیست
لطفا به این عکس نگاه کنید🙏

#خدیجه_گلین_مقدم
۱۴۰۳/۷/۲۹

یکی از برجستیگهای فضاهای سکونتگاهی روستایی بومی این است که خبری از دیوار‌های بلوکی بین ساختمانها نیست. هر خانه‌ای حریمی دارد تا خانه بعدی یک فضای سبزی. این فضاهای سبز کوچک بسیار چشم‌نوازند و وقتی زیباتر می‌شوند که سبزه‌ها توسط گاوها و مرغها خورده می‌شوند و سگهای گله روی آن لم می‌دهند و از محیط روستا در برابر حیوانات وحشی و آدمهای غریبه محافظت می‌کنند. این سبزها هرگز بلند نمی‌شوند، چون حیوانات اهلی آنها را می‌خورند به طوریکه انگار کسی مامور چمن‌زنی آنهاست. مدیریت روستاها توسط بومیان یکی از بهترین نوع مدیریت برای حفظ آب و خاک و چشم انداز در روستاهاست که چند دهه است با خطر جدی روبرو شده است. برای ترمیم آن لازم است در اداره روستاها از متخصصان و فوق تخصصهای رشته‌های آب و خاک و جغرافیا و جامع‌شناسی، حقوق و ... استفاده شود. وزارت علوم آنها را هیات علمی کند و به جای حضور در کلاسها، به روستاها بروند. همه روستاها غنی از متخصصانی‌ست که می‌توانند با این برنامه به روستاهای خود بروند و منجی روستاهای خود باشند.

#کارگاه_مجازی_آموزش_حفظ_محیط_زیست

@DrGalyanMoghaddam
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
درخت دیر رشد و ارزشمند #بلوط
در زمان قحطی جان مردم لر و زاگرس را نجات داد
و به لحاظ وجود این نعمت خدایی فرسایش خاک کم می شود ذخایر آب زیر زمینی زیاد می شود هوای پاک تولید می شود و...
پس بیائید حافظ و حامی محیط زیست حال و آینده و درختان بلوط باشیم.
نابودی بلوط و زاگرس یعنی نابودی ایران


🇮🇷 @lorgetam_a👈
نای کش

ما لور بلی خورم ....
3 نوامبر روز جهانی ذخیره‌گاه زیست‌کره

روز ۳ نوامبر به عنوان #روز_جهانی_ذخیره‌گاه_زیست‌کره گرامی داشته می‌شود. این روز یادآور اهمیت حفاظت از مناطق طبیعی است که به عنوان ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره شناخته می‌شوند. این ذخیره‌گاه‌ها نقش مهمی در حفظ تنوع زیستی و ارائه خدمات اکوسیستمی مانند پاکسازی هوا و آب، تنظیم آب و هوا، و پشتیبانی از زندگی گیاهان و حیوانات دارند.

این روز فرصتی است تا به تأکید بر اهمیت این ذخیره‌گاه‌ها بپردازیم و تلاش کنیم تا از طریق حفاظت و مدیریت پایدار، این مناطق با ارزش را حفظ کنیم. این ذخیره‌گاه‌ها نه تنها برای نسل‌های کنونی، بلکه برای آیندگان نیز از اهمیت بسیاری برخوردارند.


@GharaareSabz
@ab0lghasemekarimi
💢بیانیه مهم فعالان مدنی: اعلام تجمع اعتراضی در صورت تداوم‌ مازوت‌سوزی


🔰در روزهای گذشته خبر توقف مازوت سوزی با پیگیری نماینده های استان و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور به دستور رئیس جمهور در کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا بطور گسترده در رسانه ها منتشر و مقرر شد از بامداد روز شنبه این دستور اجرایی شود.

❗️اما در کمال تعجب امروز شنبه ۱۹ آبانماه نیروگاه شازند همچنان به سوزاندن مازوت ادامه داد.

⚠️بدینوسیله اعلام میداریم در صورت تداوم این اقدام غیرقانونی و محقق نشدن وعده رئیس جمهور مبنی بر توقف مازوت سوزی با استفاده از حقوق قانونی خود روز سه‌شنبه ۲۲ آبان‌ماه راس ساعت ۱۶ در میدان شهدا (باغ ملی) اراک تجمع اعتراضی برگزار خواهیم کرد.

📝لازم به توضیح است که ما نامه درخواست برگزاری تجمع در باغ ملی را، پس از شروع مازوت سوزی هفته گذشته بصورت رسمی در فرمانداری ثبت کرده‌‌ایم.

🔻در خصوص تحرکات برخی افراد و رسانه‌ها مبنی بر مقایسه استثناء شدن شهر اراک‌ از مازوت سوزی با شهرهایی مانند تبریز و... نیز لازم به توضیح است که شهر اراک با داشتن تنها ۲۷ روز هوای سالم در سال گذشته شهری است که بالاترین غلظت دی اکسید گوگرد کشور در روزهای متعددی در آن ثبت شده و بیشترین روز آلوده ناشی از دی اکسید گوگرد در کشور را دارد که این آلاینده کاملا متاثر از مازوت سوزی نیروگاه است، همچنین مطالعات نشان داده است که منابع ساکن نقش عمده در آلودگی هوای اراک دارند و در بین منابع ساکن نیز نقش عمده مربوط به‌ نیروگاه حرارتی شازند است. لذا از این لحاظ فاصله معنا داری با سایر شهرهای کشور در تاثیر پذیری از مازوت سوزی داشته و دارای شرایط ویژه‌ای میباشد که ما آماده حضور در هر نشست تخصصی برای اثبات این ادعا با مستندات فنی و تخصصی هستیم.

🔹همچنین در خصوص اعلام خبر خاموشی‌های برنامه‌ریزی شده برق به دلیل ناترازی ناشی از عدم مصرف مازوت ذکر این نکته ضروری است که خاموشی برق به هیچ عنوان مورد تایید ما نخواهد بود و مسئولیت هر گونه نارضایتی مردم عزیز بر عهده مسئولین ارشد کشور میباشد.

🔸پیشنهاد ما واردات برق یا گاز در صورت ناترازی و پیشگیری از هر گونه خاموشی و ناترازی برق و گاز است، چرا که هزینه‌ای که برای این مهم پرداخت می‌شود در واقع #هزینه_سلامت ملت شریف ایران خواهد بود. همچنین اگر بنا بر خاموشی برق است اولویت بر اعمال مدیریت مصرف و کاهش ظرفیت تولید صنایع سنگین مانند فولاد و آلومینیوم و... که مصرف کننده عمده برق نیز هستند در کوتاه مدت و بهینه سازی صنایع و ساختمان ها در بلند مدت راهکار مناسب تری است.

در پایان نیز ضمن توصیه بر رعایت صرفه جویی حداکثری توسط مردم عزیز در کنار پیگیری مطالبه بر حق #هوای_پاک و #سلامت شهروندان، بر توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور با حفظ ملاحظات #زیست_محیطی خصوصا در زمینه استحصال #انرژی_پاک و افزایش ظرفیت استخراج و تولید گاز طبیعی و کاهش هدر رفت آن در زمان بندی های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تاکید ویژه می‌شود.

🆔 کانال تلگرام

🆔 صفحه اینستاگرام
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
رییس سندیکای برق ایران:مشکلات را گردن مردم نیندازید، مردم ایران نصف اروپاییان برق مصرف می‌کنند.

گفت‌وگو با نیک‌آهنگ کوثر، تحلیلگر حوزه آب و محیط زیست
@iranintltv
قانون

آلوده ساختن آب ممنوع است، مسئولیت پیشگیری و ممانعت و جلوگیری از آلودگی منابع آب باسازمان حفاظت محیط زیست است 

www.tgoop.com/GalyanMoghaddam

#کارگاه_مجازی_آموزش_حفظ_محیط_زیست
Forwarded from آب و محیط زیست (🍃Arghavan.Mirzaei🍃)
🗣 چین پروژه بلندپروازانه ای را در لیوژو برای ایجاد یک "شهر جنگلی" در امتداد رودخانه لیوجیانگ آغاز کرده است.

این توسعه شهری سبز ۱۷۵ هکتار را پوشش می دهد و دارای دفاتر، آپارتمان ها، هتل ها و مدارس است که در بیش از یک میلیون گیاه و تقریباً ۴۰۰۰۰ درخت پوشانده شده است.
این شهر جنگلی که توسط Stefano Boeri Architetti طراحی شده است، به عنوان یک فیلتر هوای عظیم عمل می کند و سالانه نزدیک به ۱۰۰۰۰ تن کربن دی اکسید و ۵۷ تن آلاینده های ریز گرد و غبار را جذب می کند، در حالی که حدود ۹۰۰ تن اکسیژن تولید می کند.
فضای سبز همچنین باعث ایجاد سایه، کاهش آلودگی صوتی و حمایت از تنوع زیستی محلی خواهد شد.
شهر جنگلی لیوژو که از طریق راه‌آهن برقی به شهر اصلی متصل است، قصد دارد تا سال۲۰۲۰، ۳۰۰۰۰ نفر ساکن را در خود جای دهد.
این پروژه گامی مهم در مبارزه با آلودگی هوا و ترویج زندگی شهری پایدار است که با تلاش‌های گسترده‌تر چین برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و مبارزه با تغییرات اقلیمی همسو است.

🌳  @Wateriran_Env 💧🇮🇷
🔹برترین کانال آب و محیط زیست ایران 👆
Forwarded from Shafaati
سپاسگزارم از توجه شما بزرگوار.
خیر هیچ اداره ای پاسخگو نیست و متاسفانه همین فاضلاب های شهری همگی وارد شالیزارهای منطقه می شوند و برنج آلوده تولید می گردد.
Forwarded from جماران
🔸 پزشکیان: جنگل و فضای سبز جای کارخانه‌سازی نیست/ حفظ منابع طبیعی جزو خط قرمزهای دولت چهاردهم است

🔹رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت حفظ محیط زیست و با بیان اینکه منابع طبیعی به هیچ عنوان نباید آسیب ببیند، اظهار داشت:‌ حفظ منابع طبیعی جزو خط قرمزهای ما است و مقامات دولت و استانداران در هر حالتی باید از حریم منابع طبیعی دفاع کنند. جنگل و فضای سبز جای کارخانه‌سازی نیست و اجازه نمی‌دهیم در حریم جنگل‌ها و فضاهای سبز کارخانه‌سازی شود.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1650106

🕌 @jamarannews
2024/11/18 00:13:56
Back to Top
HTML Embed Code: