Telegram Web
♦️تبعات مصرف بیش از حد «استامینوفن» برای کبد

کارشناس امور خدمات بستری سازمان غذا و دارو:
🔹سالانه حدود ۵۰هزار تا ۶۰هزار مورد مسمومیت ناشی از استامینوفن گزارش می‌شود.
🔹اکثر موارد مسمومیت ناشی از مصرف تصادفی و یا خودسرانه داروها است.
🔹افراد باید از ترکیب استامینوفن با داروهای دیگر خودداری کنند.
🔹عوارض اولیه مسمومیت ناشی از استامینوفن تهوع، استفراغ و درد شکم است که ممکن است به آسیب شدید کبدی منجر شود.
🔹در موارد حاد، نارسایی کبد و حتی مرگ نیز ممکن است اتفاق افتد.
🔹مردم باید از دوز مجاز استامینوفن آگاه باشند و برچسب‌های دارو را به دقت بخوانند.

@psarayedaneshjo
نحوه_آماده_سازي_داروهاي_تزريقي_شايع.pdf
1.4 MB
#داروشناسی

🔹نحوه آماده سازي داروهاي تزريقي
شايع

☑️بسیار عالی و کاربردی

🆔 @psarayedaneshjo
FileHandlerashx_241020_144530.pdf
2 MB
⭕️منابع کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۴ وزارت بهداشت⭕️
🔴کیس PLEVA


پسر 6 ساله بدون PMH خاصی از ده روز قبل به صورت ناگهانی دچار ضایعات پوستی (ماکول به همراه پلاک های نکروتیک) با درگیری مخاطی به همراه تب و سوزش شدید بود

بیمار در مرکز اولیه با تشخیص SJS تحت درمان قرار گرفت (بیمار ده روز قبل از تظاهرات پوستی دچار گلودرد شده بود و برای بیمار آموکسی کلاو شروع شده بود) و با همین تشخیص به تهران اعزام گردید

از بیمار بیوپسی پوستی گرفته شد و تشخیص PLEVA گردید منتهی با توجه به تب بیمار Mucha-Habermann disease برای بیمار گذاشته شد. و تحت درمان با ارتیرومایسین، کورتیکواسترویید موضعی، متوتروکسات و کورتیکواسترویید سیستمیک قرار گرفت، بعد ده روز از بستری سوزش و علائم بیمار بهتر شد و بیمار ترخیص شد


آقای دکتر علی غیاثی (اینترن)

@psarayedaneshjo
👍1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰Kussmaul breathing


تنفس کاسمال که به صورت تنفس های عمیق و تند می باشد در اسیدوز متابولیک شدید مشاهده میشود. بیمارانی که این مدل تنفس را دارند: بیماری های متابولیک، کتو اسیدوز دیابتی شدید ، نارسایی کلیه و… می باشند.

برای این نوزاد که در nicu بستری شده ، بیماری متابولیک مطرح می باشد.


 خانم دکتر گلناز بابایی (متخصص کودکان)

@psarayedaneshjo
این جدول رو اگه خوب مطالعه کنید میفهمید که چرا در بیمارهایی که فشارشون میفته،از نوراپی‌نفرین استفاده میکنیم و بعدش چرا وقتی همه میگن این تکیکارد بودنش بخاطر نوراپی هست میگیم نه این‌ طور نیست معمولاً.

منبع؛ جزوه محاسبات دارویی مجموعه
خلق جنین انسان بدون اسپرم و تخمک

◽️محققان ژاپنی در تلاشند تا تخمک و اسپرم انسانی رو در آزمایشگاه تولید کنند که می‌تواند در رحم مصنوعی رشد کند. این روش که به نام «گامت‌زایی آزمایشگاهی» (IVG) شناخته می‌شود، شامل تبدیل سلول‌های پوست یا خون به سلول‌های بنیادی پرتوان هست.

◽️ این پیشرفت‌ها می‌تواند به افراد نابارور کمک کند و در درمان بیماری‌های ژنتیکی موثر باشد. با این حال، نگرانی‌های اخلاقی مانند طراحی کودکان با ویژگی‌های خاص، مسائل هویتی و نگرانی‌های مربوط به سلامت بلندمدت این کودکان وجود دارد.

@psarayedaneshjo
توانایی تولید ویتامین C در انسان‌های نخستین و حیوانات: یک بررسی جامع


ویتامین C یا اسید اسکوربیک، یکی از ویتامین‌های حیاتی و ضروری برای موجودات زنده، نقش‌های متعددی در متابولیسم بدن دارد، از جمله تقویت سیستم ایمنی، سنتز کلاژن، و عمل به عنوان یک آنتی‌اکسیدان. بسیاری از جانوران قادرند این ویتامین را به طور طبیعی در بدن خود سنتز کنند؛ اما برخی دیگر، از جمله انسان‌ها، این توانایی را از دست داده‌اند.

1⃣. توانایی تولید ویتامین C در انسان‌های نخستین

در انسان‌های نخستین (هومینیدها)، توانایی سنتز ویتامین C مانند بسیاری از پستانداران دیگر، وجود داشت. این توانایی به واسطه وجود آنزیمی به نام گولونو-گاما-لاکتون اکسیداز (GULO) امکان‌پذیر بود که آخرین مرحله از بیوسنتز ویتامین C را انجام می‌داد. اما طی تکامل، انسان‌های نخستین این آنزیم را به دلیل یک جهش ژنتیکی غیرفعال از دست دادند. این جهش در ژن GULO در حدود 40 تا 60 میلیون سال پیش در اجداد اولیه نخستی‌ها رخ داده است.

این رویداد تکاملی باعث شد که انسان‌های نخستین، مانند دیگر نخستی‌ها و برخی از گونه‌های پرندگان و ماهی‌ها، برای تأمین ویتامین C به رژیم غذایی وابسته شوند. نظریه‌های تکاملی پیشنهاد می‌کنند که این جهش به این دلیل حفظ شده است که نخستی‌ها به‌طور طبیعی در زیستگاه‌هایی با دسترسی زیاد به میوه‌های غنی از ویتامین C زندگی می‌کردند و این وابستگی از لحاظ بقای گونه تأثیر منفی نداشت.

2⃣. توانایی تولید ویتامین C در سایر حیوانات

اکثر گونه‌های جانوری، به استثنای برخی از نخستی‌ها، خفاش‌ها، خوکچه‌های هندی، و برخی ماهی‌ها و پرندگان، قادر به سنتز ویتامین C در بدن خود هستند. در این گونه‌ها، آنزیم GULO فعال است و این فرآیند در کبد (در بیشتر پستانداران) یا کلیه‌ها (در پرندگان و خزندگان) انجام می‌شود.

- پستانداران:

بسیاری از پستانداران مانند سگ‌ها، گربه‌ها و جوندگان می‌توانند ویتامین C را به طور طبیعی در بدن خود سنتز کنند و نیاز به دریافت این ویتامین از رژیم غذایی ندارند. در این حیوانات، کبد آنزیم GULO را برای تبدیل گولونو-گاما-لاکتون به اسید اسکوربیک فراهم می‌کند.

- پرندگان و خزندگان:

در پرندگان و خزندگان، سنتز ویتامین C در کلیه‌ها انجام می‌شود. این جانوران نیز به دلیل دسترسی محدودتر به منابع غذایی حاوی ویتامین C، به این توانایی برای بقا وابسته هستند.

- خفاش‌ها و خوکچه‌های هندی:

خفاش‌های میوه‌خوار و خوکچه‌های هندی دو گروه جانوری دیگر هستند که توانایی سنتز ویتامین C را از دست داده‌اند. خفاش‌های میوه‌خوار به دلیل رژیم غذایی سرشار از میوه، این توانایی را از دست داده‌اند، در حالی که خوکچه‌های هندی به دلایل تکاملی مشابه با نخستی‌ها، نیازمند دریافت ویتامین C از طریق رژیم غذایی خود هستند.

3⃣. پیامدهای فقدان تولید ویتامین C در انسان

فقدان توانایی تولید ویتامین C در انسان‌ها تأثیرات عمده‌ای بر سلامت داشته است. اگرچه انسان‌ها از طریق رژیم غذایی غنی از میوه‌ها و سبزیجات این نیاز را تأمین می‌کنند، اما در صورت کمبود آن، بیماری‌هایی نظیر اسکوروی (Scurvy) رخ می‌دهد. اسکوروی یک بیماری ناشی از کمبود ویتامین C است که منجر به اختلال در تولید کلاژن، خونریزی لثه‌ها، ضعف عمومی و مشکلات دیگر می‌شود.

4⃣. دلایل حفظ جهش ژنتیکی در انسان‌ها

یکی از سوالات مهم در این زمینه این است که چرا جهش از دست دادن GULO در انسان‌ها طی تکامل باقی مانده است. چندین نظریه برای این موضوع وجود دارد:

زیستگاه طبیعی: اجداد انسان در مناطقی زندگی می‌کردند که منابع غنی از ویتامین C مانند میوه‌ها به راحتی در دسترس بود، بنابراین از دست دادن این توانایی تأثیر زیادی بر بقا نداشت.

انتخاب طبیعی: برخی پیشنهاد می‌کنند که از دست دادن تولید ویتامین C می‌تواند با دیگر مزایای تکاملی مرتبط باشد. برای مثال، کاهش تولید برخی از رادیکال‌های آزاد در طول سنتز ویتامین C ممکن است از بروز آسیب‌های اکسیداتیو جلوگیری کرده باشد.


نتیجه‌گیری

توانایی تولید ویتامین C در جانوران به عنوان یک فرآیند حیاتی حفظ شده است، اما در برخی از نخستی‌ها از جمله انسان، به دلایل تکاملی این توانایی از دست رفته است. این امر باعث شده که انسان‌ها و برخی دیگر از گونه‌های جانوری نیازمند دریافت ویتامین C از رژیم غذایی خود باشند. این وابستگی به رژیم غذایی تأثیرات عمیقی بر سلامت انسان داشته و نقش ویتامین C به عنوان یک ماده مغذی ضروری برجسته شده است.


https://www.genecards.org/cgi-bin/carddisp.pl?gene=GULOP


آقای دکتر بابک الیاسی (متخصص کودکان)

@psarayedaneshjo
👍31
نیازمندیهای دندانپزشکی🦷


https://www.tgoop.com/niazdent
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
همایش رایگان ریدینگ زبان ارشد علوم پزشکی

شروع رسمی کد سوم قدرتمندترین دوره جامع زبان انگلیسی ویژه کنکور ارشد علوم پزشکی (وزارت بهداشت) 1404به سبک دکتر حیدری

💪💯درصد زبانت رو تضمین کن💪💯

📆زمان همایش : چهارشنبه نهم آبان ماه رأس ساعت 17

آیدی و شماره تماس جهت رزرو همایش به صورت رایگان:
🆔 @heydari_languagecenter9636
☎️ 09120779636

📣 دوستان خود را مطلع کنید📣
🆔Telegram: https://www.tgoop.com/joinchat-SZ9gj2GspcOwUkPU
💡امبولی ریه

❗️انسداد شریان ریوی به وسیله لخته خون
❗️شایع ترین منشا امبولی ران و لگن

⚠️دو تفاوت مهم:
❗️شایع ترین علامت:تاکی پنه
❗️شایع ترین نشانه:تنگی نفس

❗️شناخت و تشخیص زودرس در اولویت قرار دارد


❗️ا ABG این بیماران طبیعی است

❗️بهترین روش تشخیصی👈🏻 آنژیوگرافی ریه
❗️بهترین روش تشخیصی غیر تهاجمی👈🏻اسکن تهویه به پرفیوژن

❗️آزمایش D_dimmer اگر زیر ۵۰۰ باشد رد کردن PE(امبولی ریه)

❗️مهم ترین روش پیشگیری👈🏻پیشگیری از DVT

❗️هدف فوری👈🏻تثبیت وصعیت قلبی عروقی


❗️بعد از درمان اولیه و تثبیت وضعیت بیمار هدف از بین بردن لخته است

❗️ا PTو PTT برابر حفظ می شوند  ۱.۵ تا ۲.۵

💡درمان جراحی:

❗️امبولکتومی

❗️قطع ورید اجوف تحتانی(در مواقع عود یا زمانی که ضد انعقاد را تحمل نکند)

💡پوزیشن:نشستە

🆔 @psarayedaneshjo
روش صحیح ساکشن ترشحات .pdf
173.7 KB
✴️🔘 روش صحیح ساکشن تراشه💫


🆔 @psarayedaneshjo
چیزی را برای بعد نگذارید.
بعدا قهوه سرد می شود.
بعدا علاقه خود را از دست می دهید.
بعدا روز به شب تبدیل می شود.
بعدا آدم ها زود بزرگ می شوند.
بعدا آدم ها پیر می شوند.
بعدا آدم ها پیر می شوند.
بعدا پشیمان می شوید برای کاری که نکردید...
وقتی فرصتش را داشتید.


Do not leave anything for later. Later, the coffee will be cold. Later you lose interest. Later, day turns into night. Later, people grow up quickly. Later, people get old. Later, people get old. Later you will regret what you didn't do... When you have the chance.
1
شناسایی نخستین فرد مبتلا به آبله میمونی در انگلیس

◽️وزارت بهداشت انگلیس از شناسایی فرد مبتلا به آبله میمونی در پایتخت این کشور خبر داد.

@psarayedaneshjo
شایعترین محل‌های ICH در مغز
مقیاس پیش بیمارستانی استروک سینسیناتی
👍1
🔰مراقبت‌های پرستاری در بیماری نارسایی حاد کلیه شامل موارد زیر می‌باشد
❗️کنترل علایم حیاتی خصوصاً فشار خون ،سطح الکترولیت‌های سرم ،جذب و دفع مایعات ،کنترل وزن ،و وجود ادم به دقت بررسی شود

❗️برنامه مراقبت از اختلال اولیه (مانند؛ شوک ،سوختگی ،تروما و غیره )ادامه می‌یابد

❗️به وجود علایم بالینی مانند :اتساع ورید ژوگولار، تاکی کاردی ،و تنگی نفس در بیمار توجه شود .این علائم بالینی نشانه هایپر ولمی می‌باشند

❗️در مرحله حاد بیماری برای کند کردن سرعت متابولیسم ،استراحت در بستر ضروری است .تب و عفونت هر دو باعث افزایش سرعت متابولیسم می‌شود که باید سریعاً کنترل شوند

❗️پوست به دلیل خشکی و ادم گاهی ترک برمی‌دارد. همچنین به علت رسوب مواد سمی دچار خارش شدید و پوسته ریزی می‌شود. تغییر وضعیت و استحمام با آب خنک مانع بروز زخم‌های پوستی می‌گردد

❗️در مرحله دیورز بیمار حتماً از نظر تعادل آب و الکترولیت کنترل شود ،مایعات و املاح از دست رفته جبران شود در صورت نیاز به دیالیز آموزش‌های لازم به بیمار و خانواده وی داده شود

❗️عفونت یکی از شایع‌ترین عوارضARFاست به طوری که در ۷۰ درصد موارد رخ می‌دهد و از علل شایع مرگ و میر در این بیماران می‌باشد .برای به حداقل رساندن احتمال عفونت باید از کتترهای داخل وریدی با دقت زیاد مراقبت نموده و در صورت امکان از کتترهای داخل مجاری ادراری استفاده نشود

@psarayedaneshjo
1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌀کیس Hypermobility Syndrome


توضیح کیس: در مبتلایان به Hypermobility Syndrome حتما باید اکو‌ انجام شود زیرا بافت نگهدارنده مفاصل که شل است یعنی بافت نگهدارنده قلبی از جمله دریچه هم ممکن هست شل باشد


آقاي دكتر عبداله صداقت (فوق تخصص قلب کودکان)

@psarayedaneshjo
👍1
2025/07/12 19:22:52
Back to Top
HTML Embed Code: