Telegram Web
🗞 بازتاب

#دکتر_ارسیا تقوا. روان‌‌پزشک

در پاسخ به یک توییت

جناب آقای هیرش سعیدیان
سلام
در پایان توییت خود درباره به هم‌ریختگی عملکرد مقامات دولتی به طعنه نوشته بودید: قشنگ دیوونه‌خونه‌اس!
به عنوان یک روان‌پزشک خواستم اشاره کنم اگر منظورتان از دیوانه‌خانه آن‌جایی است که بیماران اعصاب، غرق در دنیای خود، بی‌خبر از پیرامون، آن‌جا بستری می‌شوند، بهتر است تشریف بیاورید و ببینید این جماعت دردمند چطور به‌فکر چای و سیگار بقیه بیمارانی هستند که از خودشان پریشان‌حال‌ترند، حواسشان به کمک کردن به تخت بغل دستی است که مبادا از تخت بیافتد، ملحفه تمیز داشته باشد، شام‌نخورده، نخوابد، حمام رفت، چیزی کم داشت به او بدهند، دلش هوای خانواده‌اش کرد به او موبایل بدهند و یا چطور غذای خود را با پرنده و گربه‌ی بیمارستان تقسیم کنند. پیش‌نهاد می‌کنم در حیاط بیمارستان‌های اعصاب و روان چرخی بزنید و در کنار آدم‌هایی که کوه غم را در وجودشان جا داده‌اند، عمق صفا و یک‌رنگی را ببینید؛ و اگر بیشتر بگردید شاید رحم و شرف و خدا را آن گوشه‌کنارها دیدید.
به‌نظرم جایی که آدم‌هایش برغم این همه گرفتاری و درد، این‌طور لطف و کرم نثار همدیگر می‌کنند، اسمش دیوانه‌خانه نیست؛ اما اگر اصرار دارید جایی که بیماران روان در آن بستری هستند را این‌گونه بنامید، پس بگردید برای عوالم خاصی که این آقایانی که گفتید، در آن سیر آفاق می‌کنند، اسم دیگری پیدا کنید


#تجربه‌های_روان‌پزشکانه
بیماریِ عجيبى در جهان هست،
و آن خواستنِ چیزهايى است که نداریم!
و اين چرخه هيچگاه پايان ندارد!

🖋آندره ژید

🍃@abadispsych
🍃https://instagram.com/abadis.psych
Live stream finished (2 hours)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Audio
🎙وبینار
مادران بردرلاین


🍀____

🆔️ @psychotherapy1
Forwarded from Nameh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آکـــادمی رواندرمـــانی
Video
پرسش: همجنس خواهی دال بر چیست؟!

همجنس خواهی چیست و چرا با همه سمپتوم‌ها ارتباط دارد؟! آدمی چه زمانی قرار است بالاخره با جنس متفاوت ارتباط برقرار کند؟!…

🎙📌دکتر مهدی ربیعی، عضو هیات علمی دانشگاه


🍀____

🆔️ @psychotherapy1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ارسیا تقوا (روان‌پزشک و متخصص اعصاب و روان)🖋... شاید به ‌نظر برسد سینمای ایران فقط تصاویری کلیشه‌ای و مخوف از روان‌پریشی نمایش داده؛ تصوری که می‌گوید بیماران روانی خطرناک و غیرقابل‌درمان هستند و فقط به این درد می‌خورند که با کمک آن‌ها ترس و تعلیق روایت را بیش‌تر کنند. اما «برادرم خسرو» نگاهی واقع‌بینانه‌تر به دنیای بیماری‌های روانی داشت.
در این فیلم خسرو مبتلا به بیماری دوقطبی است. اختلالی که برگرفته از آموزه‌های سینمایی کلیشه‌ای گمان می‌کنی که دیگر بهبود نمی‌یابد. در فرآیند فیلم متوجه می‌شویم که پریشانی او غیرمرتبط با بیماری و متأثر از عدم درک دیگران است که شدت گرفته. مشکلش چیزی نیست که از آن بترسیم یا فرار کنیم و یا قرار باشد که درمان‌شدنی نباشد و لازم باشد که او را در آسایشگاه‌هایی شبیه درۀ جذامیان رها کنیم. احسان بیگلری، سازندۀ اثر، برای نزدیک شدن به دنیای بیماران مدت‌ها به بیمارستان‌های روان‌پزشکی رفت‌وآمد کرد و با بیماران و روان‌پزشکان معاشرت داشت.
دو فیلم «رگ‌ خواب» و «شعله‌ور»، تصویری درست و سنجیده از آدم‌هایی روان‌نژند با اختلال شخصیت را به نمایش گذاشت. مینا در «رگ خواب» و فرید در «شعله‌ور» ترسیمی جامع و تمام‌عیار از دو شخصیت شکننده و مالامال از زخم‌های ترمیم‌نشده بودند...*
@filmemrooz_official
*متن کامل این مقاله را در صفحات 28و29 بیست‌ونهمین شمارۀ «فیلم امروز» بخوانید.
ویدئو: «برادرم خسرو» (احسان بیگلری، 1394)

#فیلم_امروز #فیلم #برادرم_خسرو #شهاب_حسینی #سینمای ایران #روانشناس #روانشناسی #دوقطبی #اختلال_دوقطبی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تصویر واقع‌بینانۀ اختلال دوقطبی
در «برادرم خسرو»
@filmemrooz_official
2024/06/30 00:10:57
Back to Top
HTML Embed Code: