Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
رویای ما.
شادمهر؛
من رویایی دارم از
دنیایی که بمب و موشک نمی سازه
موشک روی خواب کودک نمی‌اندازه💔

@qazaltherapy
🔲روانشناسی جنگ و گریز!
چرا تو این شرایط، «آرامش» به معنای «بی‌خیالی» نیست؟


🔺این روزها خیلی از ما درگیر نگرانی‌ها و استرس‌های ناشی از وضعیت کنونی کشور هستیم و احتمالا خواهیم بود. شاید این سوال برای شما هم پیش اومده باشه که وقتی ما روانشناس ها از "مدیریت اضطراب" یا "حفظ آرامش" صحبت می‌کنیم، دقیقاً منظورمون چیه؟ آیا تو شرایطی که تهدید واقعی وجود داره، نباید ترسید؟ مگه سیستم عصبی سمپاتیک ما برای همین مواقع خطر، طراحی نشده؟

🔻باید بگم درسته، ترس و اضطراب واکنش‌های طبیعی و حیاتی هستن. بدن ما هوشمندانه برای محافظت از ما در برابر خطر، این احساسات رو تولید می‌کنه. این واکنش‌ها برای بقای ما ضروری ان و به ما کمک می‌کنن سریع و مؤثر عمل کنیم.

🔺اما نکته کلیدی اینجاست:
تو شرایطی که تهدیدها طولانی‌مدت، مبهم یا خارج از کنترل ما هستن، فعال بودن مداوم سیستم جنگ و گریز می‌تونه خیلی فرسایشی باشه. این فعال‌سازی بی‌وقفه به جای کمک، تو بلندمدت به سلامت جسمی و روانی ما آسیب می‌رسونه.

🔻پس وقتی می‌گیم "مدیریت اضطراب"، دقیقاً چه هدفی داریم؟
هدف ما این نیست که به شما بگیم "نترسید" یا از واقعیت خطر غافل بشید. این حرف منطقی نیست.
در واقع، هدف ما کمک به شما برای:

تمایز بین اضطراب سالم و ناسالم:
درک کنید چه زمانی اضطراب شما یک سیگنال هشداردهنده مفیده که به شما کمک می‌کنه هوشیار باشید، و چه زمانی به یک چرخه معیوب و آسیب‌رسان تبدیل شده که فقط انرژی‌تون رو تحلیل می‌بره.

تنظیم واکنش‌ها، نه سرکوب اون‌ها:
بیاموزید چطور با وجود آگاهی از خطرات، واکنش‌های فیزیکی و ذهنی خودتون رو مدیریت کنید. این به معنای نادیده گرفتن یا سرکوب احساسات نیست، بلکه به معنای پردازش و ابراز اون‌ها به گونه‌ای هست که به سلامت روان شما لطمه‌ای وارد نشه.

تقویت تاب‌آوری روانی:
ما به شما ابزارهایی می‌دیم تا با استرس‌های شدید و طولانی‌مدت مقابله کنید. این شامل تکنیک‌های آرامش‌بخش، تقویت شبکه‌های حمایتی، و تمرکز بر فعالیت‌هایی هست که حس کنترل و امیدواری رو در شما تقویت می‌کنن.

کاهش آسیب‌های بلندمدت:
مدیریت صحیح استرس تو زمان بحران می‌تونه خطر ابتلا به اختلالات اضطرابی، افسردگی و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) رو تو آینده به شکل چشمگیری کاهش بده.

◀️در نهایت، وقتی از "آرامش" تو این شرایط صحبت می‌کنیم، منظورمون "بی‌خیالی" یا "عدم آگاهی از خطر" نیست. منظور ما پرورش تاب‌آوری و توانایی‌های مقابله‌ایه تا بتونیم در دل بحران، هم از خودمون محافظت کنیم و هم سلامت روانمون رو حفظ کنیم.

#روانشناسی #غزل_تراپی
@qazaltherapy
‏این قسمت از تاریخ همونجاست که در آینده دانشجوها حذفش میکنن میگن سخته ولش کن.

_ IcanfiIr
خودمون که توش هستیم نفهمیدیم چی شد، اونا چجوری میخوان بفهمن🫠
سلام دوستان امیدوارم حال همگی خوب باشه 💚
موافقید فعالیت کانال به روال قبل برگرده؟
میتونید از طریق نظرسنجی زیر نظرتون رو بگید
موافقید فعالیت کانال به روال عادی خودش برگرده و پست های علمی رو دنبال کنید؟
Anonymous Poll
68%
بله موافقم
20%
خیر، فعلا شرایط یا حوصله خوندن مطالب درسی و علمی ندارم
16%
برام فرقی نمیکنه/دیدن نتایج
🌱🧠 qazaltherapy 🧠🌱 pinned «موافقید فعالیت کانال به روال عادی خودش برگرده و پست های علمی رو دنبال کنید؟»
#غزل_تراپی: باید یکی از مراجع هامو برای جدایی از مادرش آماده می‌کردم💔 تمام شب تو فکر این کودک بودم، حدس زدن تک تک واکنش‌هاش، درکش از حرف‌ها و جملاتم، بغضش، ترس‌هاش، درجه اضطرابش، حتی مقاومت‌هاش؛ با توجه به دنیای درون روانی که ازش شناختی نسبی پیدا کرده بودم…
من تو ذهنم بارها کودک شش‌ساله‌ای شدم که قرار بود این اتفاق رو تجربه کنه؛ با همون گلو، بغضم رو قورت دادم؛ با همون چشم‌ها، ترس رو حس کردم؛ با همون قلب کوچیکش شدت ضربان و‌علائم بدنیش رو تصور کردم و با همون لب‌ها، سکوتی رو چشیدم که از فریاد بلندتر بود.
و به این فکر کردم که چه لحظات حساسی وجود دارن که نقش ما به عنوان درمانگر در دنیایی فراتر از تکنیک‌ها و پروتکل‌ها می‌ره.
ما باید بتونیم پامون رو بذاریم تو کفش اون بچه، از دریچه نگاه اون دنیا رو ببینیم و حس کنیم. این درک عمیق، این همدلی ریشه‌ای، همون چیزیه که بهمون کمک می‌کنه تا کلمات رو با ظرافت انتخاب کنیم، بازی‌ها رو با دقت طراحی کنیم و فضایی امن بسازیم که کودک بتونه توش، حتی سخت‌ترین احساساتش رو هم بیان کنه.
اونجا که کلمات یاری نمی‌کنن، زبان بازی گویاترینه و اینجاست که ما باید با تمام وجود گوش جان بسپاریم. توی سکوت‌ها، توی بازی‌ها و حتی توی مقاومت‌هاشون، بچه‌ها رازهای وجودشون رو آشکار می‌کنن. هر کودک، با روحیات خاص خودش و ظرافت‌های کم‌نظیرش، یه کتاب ناگشوده‌ست که باز کردن هر صفحه‌اش، نیاز به مهارت، همدلی و از همه مهم‌تر، عشق و صبوری بی‌حد و حصر داره.
این چالش، این غرق شدن توی دنیای کوچیکشون، عمیق‌ترین لایه‌های حرفه مونو به کار می‌گیره؛ اونجا که علم و هنر درمان با هم گره می‌خورن تا راهی به سمت آرامش و شکوفایی باز بشه🌱💚

راستی یادتونه اینجا گفتم اگر صرفا عاشق کار با بچه هایید روانشناس کودک نشید، بازم میگم .

@qazaltherapy
استفاده از رفتار های مخربی چون؛
باج گیری، تهدید، تنبیه، سرزنش، شکایت و قهر شما را وارد بازی قدرت می کند و وقتی بازی قدرت شروع می شود، صمیمیت و  شادی تمام می شود.

#سواد_رابطه
@qazaltherapy
📝 #نکته_کلیدی
سن شروع #وسواس معمولا بین ۶ تا ۱۱ سالگی هست ، با توجه به تشخیص های افتراقی که dsm برای تشخیص گذاری اختلالات تاکید میکنه ،یه بیماری هم داریم به نام PANDAS که یه بیماری عفونی هست که تقریبا در همین بازه سنی (۳سالگی تا بلوغ)شروع میشه ، ناگهانی شروع میشه و علائم شدیدی از وسواس یا تیک یا هردو ایجاد میکنه. پس اگر کودکی مراجعه کرد با علائم وسواس که شروع ناگهانی و شدید داشت حواسمون به این بیماری باشه و ارجاع به متخصص مغز و اعصاب رو در اولویت بزاریم .

@qazaltherapy
‏یادت باشه نظم( Discipline) می‌تونه تو رو به جاهایی برسونه که انگیزه هرگز نمی‌تونه. انگیزه بهت استارت می‌ده، ولی این نظمِ که باعث می‌شه همیشه در حال رشد باشی🌱

@qazaltherapy
🌱🧠 qazaltherapy 🧠🌱
‏یادت باشه نظم( Discipline) می‌تونه تو رو به جاهایی برسونه که انگیزه هرگز نمی‌تونه. انگیزه بهت استارت می‌ده، ولی این نظمِ که باعث می‌شه همیشه در حال رشد باشی🌱 @qazaltherapy
نظم به معنای تعهد به انجام کارها، حتی وقتایی که انگیزه نداری یا حسش رو نداری، هست. این یعنی خودکنترلی و پایبندی به اصول یا عادت‌هایی که برای رسیدن به اهدافت تعیین کردی
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
توی سریال وضعیت سفید، دیشب شهناز چند تا دیالوگ با مادرش که افسردگی شدید داره داشت که خلاصه ای از پرسش و پاسخ سفراطی جهت فعال سازی رفتار بود و چقدر حرفه ای بود و من ذوق کردم براش💚
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2025/07/06 15:14:56
Back to Top
HTML Embed Code: