Telegram Web
⭕️ #تفکرسیستمی و #آینده_پژوهی

📌آینده‌پژوهی و تفکر سیستمی دو سنت فکری متمایز هستند، اما همپوشانی فراوانی بین آن‌ها وجود دارد. آینده‌پژوهان همواره باید با نگاهی سیستمی به جهان بنگرند تا بتوانند روابط متقابل میان متغیرها و چگونگی تغییر کل سیستم مورد مطالعه در گذر زمان را به درستی درک کنند. این قابلیت به قدری در آینده‌پژوهی اهمیت دارد که عده‌ای حتی ادعا می‌کنند که «پارادایم» حاکم بر آینده‌پژوهی، تفکر سیستمی است.

حتی اگر این گفته اغراق‌آمیز باشد، حداقل می‌توان گفت که تفکر سیستمی عینکی است که آینده‌پژوهان با آن به جهان نگاه می‌کنند.
نگاه کردن به جهان از پشت این عینک به تقویت حداقل پنج قابلیت کلیدی نیاز دارد:


1️⃣ تفکر پویا :
تفکر ایستا باعث می‌شود که افراد بر «رخدادها» متمرکز شوند و الگوهای بلندمدت‌تر را نبینند. اما تفکر پویا به ما اجازه می‌دهد موضوع مورد مطالعه را در قالب الگوهای رفتاری در گذر زمان مشاهده کنیم و رخدادها را محصول فعالیت مداوم یک سیستم بدانیم. برای مثال، یک آینده‌پژوه با افزایش ناگهانی نرخ ارز همچون یک پدیده‌ی مجزا برخورد نمی‌کند، بلکه آن را محصول فعالیت بلندمدت یک سیستم اقتصادی می‌بیند و به دنبال کشف الگوها یا «روند»های حاکم بر آن می‌گردد.

2️⃣ علّت را درون سیستم جستجو کردن :
آینده‌پژوه، علّت شکل‌گیری روند را درون سیستم جستجو می‌کند، اما تفکر غیر سیستمی باعث می‌شود که افراد تنها بر علل خارج از سیستم متمرکز شوند. آینده‌پژوه می‌خواهد بداند که «ما» چطور در به وجود آمدن مشکلات خومان نقش داشتیم و چطور می‌توانیم با اقدام‌های سنجیده مشکلاتمان را حل کنیم. در مقابل، افراد عامی معمولاً به دنبال متهم کردن دیگران و انداختن مشکل به گردن «آن‌ها» هستند. آینده‌پژوه، ساختار سیستم را علّت بروز رفتار آن می‌داند، اما فرد عامی افراد را علّت رفتار سیستم می‌داند. برای مثال، فرد عامی در موضوع نوسانات قیمت ارز، همه چیز را به دسیسه‌چینی دشمنان و نیروهای مافیایی نسبت می‌دهد. اما آینده‌پژوه می‌پرسد که اشتباه ما در طراحی ساختار این سیستم اقتصادی چه بوده و چطور می‌توانیم آن را با تغییر در قسمت‌هایی از سیستم که تحت کنترل ما قرار دارد، اصلاح کنیم؟

3️⃣ کل‌نگری:
متخصصان رشته‌های معمول دانشگاهی به جزءنگری گرایش دارند، اما آینده‌پژوهان می‌دانند که تقسیم‌بندی پدیده‌ها به سیاسی/اجتماعی/اقتصادی/… تنها یک انتزاع ذهنی است. بسیاری از مسائل به سادگی در یک حوزه‌ی دانشی جزءنگر قرار نمی‌گیرند. برای مثال، تحریم ایران یک موضوع اقتصادی است یا سیاسی یا اجتماعی؟ کل‌نگری و توجه به همه‌ی جوانب موضوع فارغ از دغدغه‌های رشته‌های خاص یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های یک آینده‌پژوه است.

4️⃣ تفکر علّی:
ذهن انسان به طور طبیعی در بررسی مسائل مختلف گرایش به «فهرست کردن» عوامل اثرگذار دارد. آینده‌پژوه موفق کسی است که بتواند بر این گرایش طبیعی غلبه کند و به جای تهیه‌ی فهرستی از عوامل اثرگذار، «روابط ساختاری» میان آن عوامل را مشخص کند. ما با نگاه «عاملی» (نام بردن از عامل اثرگذار)، تنها می‌فهمیم که آن عامل به نحوی در موضوع مورد مطالعه مؤثر است یا با آن همبستگی دارد. اما چیزی درباره‌ی روابط علّی حاکم بر موضوع نمی‌فهمیم. در مقابل، تفکر علّی با شناسایی ساختار علّی حاکم بر موضوع، ماهیت آن را آشکار می‌کند.

5️⃣ تفکر بازخوردی:
یکی دیگر از گرایش‌های طبیعی ذهن انسان، تفکر خطی است. این گرایش موجب می‌شود که رابطه‌ی علّی را رابطه‌ای یکسویه از علّت به معلول بدانیم. در صورتی که در جهان واقع، معمولاً حلقه‌های بازخوردی فراوانی وجود دارند. برای مثال، تفکر خطی موجب می‌شود برای کاستن از میزان تلفات جاده‌ای بر کیفیت جاده‌ها بیفزاییم، غافل از اینکه افزایش کیفیت جاده‌ها، بدون سرمایه‌گذاری بر دیگر روش‌های حمل‌ونقل منجر به افزایش گرایش مردم به حمل‌ونقل جاده‌ای می‌شود و دوباره پس از مدتی میزان تلفات جاده‌ای افزایش پیدا می‌کند. آینده‌پژوه موفق با در نظر گرفتن حلقه‌های بازخوردی، این پیامدهای بلندمدت‌تر را هم آشکار می‌کند.


منابع:
Linda Groff and Rima Shaffer, (2008). Complex Adaptive Systems and Futures Thinking. Barry Richmond. (2000) The “Thinking” in Systems Thinking.

🍁🍂🍁🍂🍁🍂🍁
☑️ سیستم مدیریت کیفیت | QMS
🌐 http://qmsdp.com/
💎
https://www.tgoop.com/qmsdp
📌۸ درس از کتاب عادت های اتمی

🌐 http://qmsdp.com/
💎
https://www.tgoop.com/qmsdp
💡 دوره جــــامع OKR

🗣 سرفصل ها:
آشنایی با OKR
انواع طرز فکر
از مدیریت علمی تا آشنایی با MBO و OKR
اهداف و نتایج کلیدی موثر
مدیریت چرخه OKR
شناسایی و پیادهسازی KPI در سازمان
مربیگری OKR

🏛 موسسه آموزش عالی آزاد توسعه
با گواهینامه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

📌 مشاوره رایگان و مشاهده جزئیات دوره:
httb.ir/5ElWf
httb.ir/5ElWf
httb.ir/5ElWf
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
یک شرکت معتبر در حوزه فعالیت نیروگاه و نفت و گاز برای عنوان شغلی «کارشناس تضمین کیفیت و تعالی» در کرج دعوت به همکاری می نماید. از علاقمندان با تجربه کاری مرتبط دعوت می شود در صورت تمایل، رزومه خود را به آدرس ایمیل زیر ارسال بفرمایند.
[email protected]
https://www.tgoop.com/+PAWKvApNmgChqhYN
📌 مروری بر تاریخچه کنترل کیفیت در ژاپن

یکی از پیشرفته ترین کشورهای جهان در زمینه کنترل کیفیت ژاپن است. ژاپنی که پس از جنگ به ویرانه ای تبدیل شده بود، بدون در اختیار داشتن منابع معدنی از جمله نفت با تولید بهینه کالا در سطح بسیار ممتاز توانست در یکی دو دهه بعد از سالهای 1945 به یکی از بزرگترین صادر کنندگان فرآورده های نفتی و کالاهای گوناگونی تبدیل شود که در نوع خود زبانزد خاص و عام شده است. یکی از عوامل مهمی که در سطح رقابت های جهانی بازار توانسته ژاپن را به این درجه از موفقیت برساند، کنترل کیفیت در تولید و خدمات است. برای رسیدن به این هدف ژاپن راهی طولانی و بسیار دشواری را طی کرد. در گزارش زیر، با تاریخچه کنترل کیفیت در ژاپن و تحولات این پدیده در این کشور آشنا می شویم.

برای کنترل کیفیت تعاریف بسیاری شده است از جمله: کیفیت شامل آندسته از مشخصاتی است که نیازهای مصرف کننده را تامین و برای او تولید رضایت کند. تعریف دیگر می گوید: کیفیت عبارتست از عدم وجود نقص. برای آشنایی بهتر باید با برخی از مفاهیم کلیدی آشنا شویم. محصول و مشخصات آن، روند تولید، مصرف کننده (داخلی و یا خارجی) و نیازهای او، رضایت مشتری، سطح کیفی کالا، مطابقت با مشخصات و نیازها، عیوب کالا و نارضایتی از محصول است (در این جا رضایت از محصول با عدم آن دو معنی متعارض نیستند). و بسیاری دیگر، اجزاء تشکیل دهنده کنترل کیفی هستند. برای هر یک از این واژه ها، شرح بسیاری وجود دارد و می توان برای یکایک آنها به صورت کامل بحث و بررسی نمود که بسیاری از مدیران و تولید کنندگان کم و بیش با بیشتر آنها آشنا هستند.
رابطه کیفیت با فرهنگ ملی هدف از رسیدن به کیفیت در اکثر کشورها یکی است، اما این به تنهایی کافی نیست بلکه باید شرایط و هدف های اقتصادی، سیاسی، ساختار فرهنگی، توانایی و ناتوانی های آنرا نیز مدنظر قرار داد.
در جهان امروز برخی طبقه بندی ها برای هر یک از سیستم های اقتصادی به صورت کلی انجام گرفته است. در این جا سیستمهای سرمایه داری، و در حال توسعه تعریف شده ولی نمی توان همه آنها را در گروه خود یکسان تصور کرد. به طور مثال در یک سیستم اداری، رقابت آزاد، مالکیت خصوصی، تشکیل واحدهای جدید در اثر رقابت. بهبود کالا بطور مستمر، تولید محصولات جدید، دستیابی آزاد به یازارهای داخل و خارج، قوانین و مقررات حمایت از مصرف کننده و وجود شرکت های چند ملیتی را می توان از جمله مختصات آن دانست.
هر یک از این عوامل می توانند هدف های بلند مدت کیفیت را رقم زنند.

🔰 🔰 🔰 🔰 🔰 🔰
☑️ مشاوره و آموزش سیستم های مدیریتی
qmsdp.com | @qmsdp
https://www.tgoop.com/+PAWKvApNmgChqhYN
☯️ دوره آموزشی «هوش تجاری (Business Intelligence)»

🟢 مناسب کلیه رشته‌ها و استخدام در #ایران
🟢 مناسب برای مهاجرت شغلی یا تحصیلی به #آمریکا، #اروپا و #استرالیا
👈 آموزش #آنلاین و با موردکاوی‎های واقعی و پروژه

⭐️ مخاطبان:
دانشجویان کلیه رشته‌های تحصیلی
علاقمندان به تحلیلگری داده و کسب و کار
مدیران و کارشناسان شرکتها در تمامی لایه ها

🏛 موسسه آموزش عالی آزاد توسعه
با گواهینامه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

🔔 مشاوره رایگان و مشاهده جزئیات دوره از لینک زیر👇
httb.ir/W2LG7
httb.ir/W2LG7
httb.ir/W2LG7
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
جذب مدیر بهره وری و تعالی در استان سمنان
مهارت ها: مدل تعالی _ پیاده سازی سیستم های مدیریت کیفیت-آشنایی با مدل های تولید پایدار
حداقل سابقه ۱۰ سال مرتبط
لطفا رزومه خود را به شماره تماس ۰۹۱۲۸۳۲۵۲۴۴ از طریق واتساپ ارسال بفرمایید.
https://www.tgoop.com/+PAWKvApNmgChqhYN
پیام تبریک تویوتا به یک ایرانی، به مناسبت روز جهانی دختر
تویوتا به سنت هر ساله خود، ۱۱ اکتبر که روز جهانی دختر است را با تبریک به بانوان تاثیرگذار مشغول به کار در این کمپانی، جشن می‌گیرد.

امسال، پیام تبریک روز جهانی دختر بخش اروپایی #Toyota به خانم لیلا شریفیان بوده، دانش‌آموخته مهندسی مکانیک که در این رشته، مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد را در کشورمان اخذ کرده و سپس در زوریخ کشور سوئیس، مدرک دکترای این رشته را گرفته. وی پس از اخذ مدرک PHD به بلژیک رفته تا در یکی از مراکز تحقیق و توسعه تویوتا در اروپا که در این کشور قرار دارد، مشغول به کار شود و حال، ۱۲ سال است که در تویوتا کار می‌کند.

در پیام تبریک روز جهانی دختر بخش اروپایی تویوتا که در لینکداین رسمی تویوتا اروپا منتشر شده، آمده که خانم شریفیان کار در تویوتا را با بخش پیشرانه های این گروه خودروسازی و با تمرکز بر موتور بنزینی و دیزل و تاثیر آنها بر محیط زیست آغاز کرده اما با تغییر مسیری که صنعت خودروسازی به سمت خودروهای الکتریکی داشته، خانم شریفیان نیز حال بر روی موتور های برقی و باتری های خودرو های برقی کار می‌کند.

🌐 http://qmsdp.com/
💎
https://www.tgoop.com/qmsdp
مشاوره و آموزش سیستم های مدیریتی
🌐 www.qmsdp.com
🅱️
https://www.tgoop.com/qmsdp
📷
instagram
روز جهانی #استاندارد گرامی باد

🌀مشاوره و آموزش سیستم های مدیریتی
🌐 www.qmsdp.com
🅱️
https://www.tgoop.com/qmsdp
📷
instagram
💡 دوره آموزشی «هوش تجاری (Business Intelligence)»

🟢 مناسب کلیه رشته‌ها و استخدام در #ایران
🟢 مناسب برای مهاجرت شغلی یا تحصیلی به #آمریکا، #اروپا و #استرالیا
👈 آموزش #آنلاین و با موردکاوی‎های واقعی و پروژه

⭐️ مخاطبان:
⏺️ دانشجویان کلیه رشته‌های تحصیلی
⏺️ علاقمندان به تحلیلگری داده و کسب و کار
⏺️ مدیران و کارشناسان شرکتها در تمامی لایه ها

🏛 موسسه آموزش عالی آزاد توسعه
با گواهینامه مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

🔔 مشاوره رایگان و مشاهده جزئیات دوره از لینک زیر👇
📌 httb.ir/uGa51
📌 httb.ir/uGa51
📌 httb.ir/uGa51
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📌تکنیک های #حل_مسئله
🔰 🔰 🔰 🔰 🔰 🔰
☑️ مشاوره و آموزش سیستم های مدیریتی
qmsdp.com | @qmsdp
https://www.tgoop.com/+PAWKvApNmgChqhYN
🟣 انواع تیم:

Diverse Team
📌تیم متنوع تیمی است که اعضای آن دارای ویژگی های متمایز و متنوع باشند؛ از قبیل نژاد، سن، ملیت، رشته تحصیلی، علائق شخصی، گرایش سیاسی، مذهب و ...

Homogenous Teams

📌تیم همگن تیمی است که اعضای آن فاقد ویژگی های متمایز بوده و همه از یک زمینه مشترک برخوردارند.

Inclusive Team
📌تیم فراگیر تیمی است که ضمن داشتن اعضای متنوع، دارای اثر اطلاعات مشترک و به اشتراک گذاری اطلاعات و تجربیات در کل تیم است.

Common Information Effect
📌اثر اطلاعات مشترک اثری است که به دلیل ویژگی های مشترک افراد و اعضای یک تیم ایجاد می شود.

🖊🖊رهبران موفق مهارت عجیبی در ایجاد تیم فراگیر دارند.

هاروارد بیزینس ریویو در اعتمادسازی رهبران- می و ژوئن 2020
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
☑️ سیستم مدیریت کیفیت | QMS
☑️
تلگرام | اینستاگرام | وبسایت
🌐 www.qmsdp.com
🆔
https://www.tgoop.com/qmsdp
ویرایش جدید استاندارد ایزو‌ ۹۰۰۱ در سپتامبر ۲۰۲۶ منتشر خواهد شد.
Revised ISO 9001 will be published in September 2026


گروه کاری ISO/TC 176/SC 2/WG 29  هفتمین جلسه خود را در رابطه با بازنگری نظرات دریافتی در سپتامبر ۲۰۲۴ برگزار نمود و قرار بر آن شد. که ویرایش جدید استاندارد ایزو ۹۰۰۱ را در سپتامبر ۲۰۲۶ منتشر نماید. این بیانیه گمانه زنی های قبلی مبنی بر انتشار آن در سال ۲۰۲۵ را رد می کند.

https://lnkd.in/dp__Ykss


🔰 🔰 🔰 🔰 🔰 🔰
☑️ مشاوره و آموزش سیستم های مدیریتی
qmsdp.com | @qmsdp
https://www.tgoop.com/+PAWKvApNmgChqhYN
🌀شش پایه و اساس برای پیاده سازی مدیریت جانشین پروری
۱.برنامه ریزی جانشین پروری را با ارزشها و اهداف کسب و کارتان پیوند بزنید.
۲.فرهنگ شفافیت ایجاد کنید.
۳.نگاهی جامع به استعدادهای داخلی سازمان داشته باشید.
۴. بر توسعه هدفمند متمرکز شوید.
۵.مدیران برای هر حرکتی در زمینه جانشین پروری باید به کارکنان پاسخگو باشند.
۶.یک چارچوبی برای منتورینگ یا مربی گری ایجاد کنید.

#جانشین_پروری
#succession_planning
🔰 🔰 🔰 🔰 🔰 🔰
☑️ مشاوره و آموزش سیستم های مدیریتی
qmsdp.com | @qmsdp
https://www.tgoop.com/+PAWKvApNmgChqhYN
کارشناس خانم bpmS
🌀مسلط به مستند سازی فرآیندها
🌀مسلط به استاندارد bpmn2
🌀تحلیل سیستم های نرم افزاری bpms
🌀تجزیه و تحلیل و عارضه یابی و بهبود فرآیند ها
💢جذب در یک شرکت هواپیمایی معتبر و بزرگ در محدوده اکباتان).
💢ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه ۸:تا ۱۷:۳۰
[email protected]
https://www.tgoop.com/+PAWKvApNmgChqhYN
☑️ مشاوره و آموزش سیستم های مدیریتی
qmsdp.com | @qmsdp
https://www.tgoop.com/+PAWKvApNmgChqhYN
2025/07/03 13:00:33
Back to Top
HTML Embed Code: