Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
1522 - Telegram Web
Telegram Web
ارتشی‌ها می‌گفتند به خدا قسم ما خائن نیستیم!

📌 به مناسبت ۲۹ فروردین‌ماه، روز ارتش، قسمت‌های ابتدایی پروندهٔ روایت سال‌های جنگ را بازخوانی کردیم:

۵ روز بود که از جنگ می‌گذشت و با اینکه ارتش در مناطق عملیاتی غرب و جنوب تلفات هم کم نداده بود، اما هنوز دستور حرکت برخی لشکرهای پیاده و زرهی به منطقه داده نشده بود. دلیلش هم همان جو حاکمی بود که بعد از کودتای نقاب علیه ارتش وجود داشت. یک جا هم این بی‌اعتمادی به صحنه‌ای شدیداً تراژیک ختم می‌شود که شرحش را در تصاویر بالا گفتیم. ورق بزنید و بخوانید.

🎙قسمت اول و دوم پادکست روایت سال‌های جنگ را می‌توانید در کست‌باکس یا کانال تلگرام رادیو مضمون بشنوید.

🔗 کست‌باکس
🔗 تلگرام

@radiomazmoon
🎙 نمرهٔ نخست گفت‌وگوی رادیو مضمون با محمدکاظم کاظمی را [با فیلترشکن روشن] از پیوند زیر بشنوید:

https://castbox.fm/vb/693178805
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
فلاحی یا کوتوزوف جنگ و صلح؟ حسن باقری یا ژنرال ژوکوف؟

🎙️احمد دهقان در گفتگو با رادیو مضمون:

جنگ ایران و عراق فضای بسیار خوبی برای الهام گرفتن دارد و رمان‌های خوبی می‌شود از دل اتفاقات آن درآورد. مثلا تیمسار فلاحی، کسی است که کمتر به او پرداخته شده و برای خیلی‌ها ناشناخته است. او را می‌شود به ژنرال کوتوزوف در رمان جنگ و صلح تولستوی تشبیه کرد.

یا مثلاً حسن باقری ژنرالی بود که واقعا پیروزی و شکست ایران در عملیات‌ها به وجود او وابسته بود. حسن باقری را می‌شود به ژوکوف یا رومل تشبیه کرد. وقتی متفقین در ساحل نورماندی پیاده شدند، رومل به برلین رفته بود که به پیشوای آلمان‌ها گزارش دهد. تا پیش از برگشتن رومل، متفقین پیشروی کردند و پیروز آن نبرد تاریخی شدند؛ چون می‌دانستند که اگر رومل برگردد، نتیجه مطابق دلخواه آن‌ها نخواهد شد. حسن باقری هم برای ایران چنین جایگاهی داشت!

@radiomazmoon

🎧 گفتگوی کامل رادیو مضمون با احمد دهقان رو با فیلترشکن روشن از پیوند پایین بشنوید 👇

https://castbox.fm/va/4920209
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ما کتاب‌باز‌ها با نویسنده کاری نداریم!

🎙️ رضا امیرخانی در گفتگو با رادیو مضمون:

ما کتاب‌بازها با نویسنده کاری نداریم؛ من تعجب می‌کنم که می‌بینم امروزه افراد به دنبال نویسنده‌ها می‌روند. من و امثال من با نویسنده‌ها کاری نداشتیم و کتاب برایمان خیلی مهم بود. البته من هم از معاشرت با برخی نویسنده‌ها حتماً استقبال می‌کنم؛ اما اولویت برایم محتواست.

@radiomazmoon

🎧 گفتگوی رادیو مضمون با رضا امیرخانی را از پیوند پایین با فیلترشکن روشن بشنوید 👇

https://castbox.fm/vb/683218539
🎙 نمرهٔ دوم گفت‌وگوی رادیو مضمون با محمدکاظم کاظمی را [با فیلترشکن روشن] از پیوند زیر بشنوید:

https://castbox.fm/vb/693449076
🎙 نمرهٔ سوم گفت‌وگوی رادیو مضمون با محمدکاظم کاظمی را [با فیلترشکن روشن] از پیوند زیر بشنوید:

https://castbox.fm/vb/693794148
▫️روایت حیرت‌انگیز یک نویسنده از خاطره‌بازی دو فرمانده ایرانی و عراقی سال‌ها پس از جنگ تحمیلی

🔴 چرا حسن باقری نمی‌خواست فرمانده عراقی کشته شود؟!


🎙️ احمد دهقان در گفت‌وگو با رادیو مضمون روایتی قابل توجه از دیدار سردار فتح‌الله جعفری فرمانده زرهی ایران در دفاع مقدس و فرمانده لشکر یکم عراق در عملیات فتح المبین گفته که در ادامه می‌خوانید:

🔹 فرمانده عراقی کاملاً با دیسیپلین نشست و شروع به حرف زدن کرد و گفت: «من در عملیات فتح‌المبین می‌‌دانستم ایران می‌خواهد حمله کند» و داشت برگ‌برنده‌هایش را برای فرمانده ایرانی رو می‌کرد.

🔹 فرمانده عراقی ادامه داد: «آن شبی که می‌خواستید حمله کنید، سکوت بود و من به معاون عملیات خودم گفتم سکوت ایرانی‌‌ها خیلی خطرناک است و اینها امشب حمله می‌کنند. بعد به نیروهایی که در شوش داشتیم، آماده باش دادیم و گفتم آماده باشید که ایرانی‌ها می‌خواهند حمله کنند و کشتار راه بیندازید و خلاصه آن کشته‌هایی که شما دادید بخاطر پیش‌بینی من بود».

🔹 آقای جعفری هیچ چیزی نمی‌گفت و این حالت داشت مرا دیوانه می‌کرد! جنگی سر میز شام بود و این جنگ کاملا به سمت عراقی‌ها تمایل پیدا کرده بود.

🔹 آقای جعفری شامش را قشنگ خورد و بعد گفت: «تو حسن باقری را می‌شناسی»؟ فرمانده عراقی گفت: «بله؛ در عملیات فکه شهید شد و اگر او بود، احتمالاً جنگ شما متحول می‌شد».

🔹 آقای جعفری ادامه داد: «حسن باقری دهم اسفند مرا صدا زد و هنگامی که من به قرارگاه رفتم، عکس های تو را به من نشان داد» فرمانده عراقی جا خورده بود!
آقای جعفری ادامه داد: «حسن باقری به من گفت روی تپه سبز برو (تپه سبز مقابل شوش است) و تمامی آتش منطقه را در دست بگیر؛ طوری که هیچ کس بدون اجازهٔ تو حق تیراندازی نداشته باشد.

🔹 حسن باقری گفت که فرمانده گردان مقابل شوش، دیروز با شلیک خمپاره کشته شده و امروز فرمانده لشکر یکم عراق خواهد آمد تا فرمانده گردان جدید را در خط معرفی کند. این فرمانده لشکر آدم ترسویی است و این باید زنده بماند تا ما عملیات خودمان را انجام بدهیم. این باید سالم برود و سالم برگردد؛ چون که معاون او یک بعثی است و اگر فرمانده فعلی کشته شود، او را فرمانده لشکر می‌کنند؛ پس این فرمانده لشگر باید زنده بماند.»

🔹 آقای جعفری گفت: «من آمدم روی تپه؛ تو با دو تا ماشین به خط آمدی؛ فرمانده ها را جمع کردی. بعد فرمانده‌ جدید را معرفی کردی و دم غروب با همان ماشینی که آمده بودی، برگشتی من غروب آمدم به حسن باقری گفتم تو سالم آمدی و برگشتی»!

@radiomazmoon

🎧 گفتگوی کامل رادیو مضمون با احمد دهقان را با فیلترشکن روشن از پیوند زیر بشنوید 👇

https://castbox.fm/va/4920209
تاج‌گذاری رضاخان
<unknown>
چهارم اردیبهشت؛ سال‌روز تاج‌گذاری افسر جزئی که تا مقام شاهی بالا رفت

🎙️ بعد از کش و قوس‌های بسیار و بعد از کودتای ۳ اسفند ۱۲۹۹، بعد از تصدی مقام وزارت جنگ و پس از تحمیل خودش به عنوان نخست‌وزیر به آخرین شاه قاجار یعنی احمدشاه جوان، رضاخان توانست با جلب نظر مخالفان سرسختی که داشت، با دادن وعده و وعیدهای بسیار مبنی بر اعطای پست و ثروت و البته با زور خارجی و قدرت ارعاب خودش، رضاخان بالاخره رضاشاه شد.

🎙️ مراسم تاج‌گذاری در تالاری در کاخ گلستان برگزار شد. رضاشاه بر خلاف پادشاهان قبلی که تاج شاهی را علما بر سرشان می‌گذاشتند، خودش تاج را بر سر گذاشت. این افسر جزء که قطعا بخش زیادی از موفقیت خود در مسیر براندازی حکومت قاجار را مدیون خارجی‌ها بود، تا مقام شاهی ایران بالا رفت و البته پادشاهی پرماجرایی داشت.

@radiomazmoon

🎧 برشی از قسمت نخست پروندهٔ شطرنجِ بدون شاه
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📌 گفتگوی رادیو مضمون با محسن مؤمنی شریف؛ امشب چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳؛ ساعت ۲۱ از کست‌باکس رادیو مضمون

🎙️ محسن مؤمنی شریف نامش با حوزهٔ هنری و‌ مدیریت آن گره خورده است، خاطرات خاص و و‌یژه‌‌ای دارد از روزهایی که آنجا حضور داشت.

خاطراتش از مرتضی آوینی و سیدحسن حسینی و قیصر امین‌پور برایمان گفت. از روزهایی که همه با حوزهٔ هنری قهر کرده بودند و‌ تلاش‌های بسیاری شد تا درهای حوزه به روی همه باز باشد.

@radiomazmoon
🎙 نمرهٔ نخست گفت‌وگوی رادیو مضمون با محسن مؤمنی شریف را [با فیلترشکن روشن] از پیوند زیر بشنوید:

https://castbox.fm/vb/695278298
🎙️ نمرهٔ دوم گفت‌وگوی رادیو مضمون با محسن مؤمنی شریف را [با فیلترشکن روشن] از پیوند زیر بشنوید:

https://castbox.fm/vb/695660118
🎧 نمرهٔ سوم و پایانی گفت‌وگوی رادیو مضمون با محسن مؤمنی شریف را [با فیلترشکن روشن] از پیوند زیر بشنوید:

https://castbox.fm/vb/696056612
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دانشگاه پادگان شد!

🛑 حتما شما هم در روزهای اخیر تصاویر سرکوب شدید تظاهرات دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا و دیگر نقاط جهان را دیده‌اید؛ غربی‌ها که خود مدعی آزادی بیان و تشکیل اجتماعات بودند، عملاً دانشگاه‌ها را به پادگان تبدیل کرده اند!

@radiomazmoon

🎧 همهٔ نمره‌های پروندهٔ «گجستگان؛ فلسطین سپس اسرائیل» رادیو مضمون رو از پیوند پایین بشنوید 👇

https://www.tgoop.com/radiomazmoon/1480
پسر نجف دریابندری مترجم آثار آیت‌الله خامنه‌ای

🎙️ محسن مؤمنی شریف، رئیس سابق حوزهٔ هنری در گفتگو با رادیو مضمون:

🔹شاید باورتان نشود که پسر آقای دریابندری (آرش دریابندری) مترجم کتاب های آیت‌الله جوادی آملی و آیت‌الله خامنه‌ای به زبان انگلیسی است. بعد از فوت آقای دریابندری از طرف آقای خامنه‌ای به ایشان تسلیت گفتیم. ایشان مادری ارمنی دارند و در کودکی خواهرش او را به انگلیس می‌فرستد و بعد هم برای ادامه تحصیل به آمریکا می‌رود و خدا برایش مسئله می‌شود و شروع به تحقیق می‌کند.

🔹خودش می‌گوید قبل از این در شناسنامه مسیحی بودم؛ ولی کاری به دین نداشتم. در انگلیس با پروفسور حامد الگار ارتباط می‌گیرد و بعد به توصیهٔ پروفسور الگار، شرق‌شناسی و مطالعات شیعه را می‌خواند. آدم جدیدی می‌شود و کاملاً معتقد و استاد می‌شود و اکنون سال‌هاست که ایران است.

🔹ارتباط من با پسر آقای دریابندری از جلسات غیررسمی که دیدارهای خصوصی آیت‌الله خامنه‌ای با بعضی اصحاب فکر و هنر بود شروع شد. در یکی از این جلسات که مترجم‌ها حضور داشتند، ایشان را شناختم. باورم نمی‌شد پسر نجف دریابندری مترجم کتاب ولایت فقیه آیت الله جوادی آملی باشد!

@radiomazmoon
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
اهالی ادبیات خود را از اهالی سینما برتر می‌دانند!

🎙️هوشنگ گلمکانی در گفتگو با رادیو مضمون:

📌 اصولاً اهالی ادبیات خود را برتر از اهالی سینما می‌دانند! علتش آن است که معتقدند ادبیات تم روشنفکرانه دارد؛ ولی سینما با عوام سروکار دارد؛ بنابراین منزلت ادبیات از سینما بالاتر است.

📌 عاقلانه‌ترین کار را در این زمینه هوشنگ مرادی کرمانی انجام داده است. او کار خود را به کاشت میوه و کار اهالی سینما را به تولید کمپوت از آن میوه تشبیه می‌کند. به همین خاطر است که بیشترین اقتباس سینمایی و تلویزیونی در میان اهالی ادبیات از آثار او صورت گرفته است.

@radiomazmoon

🎧 گفتگوی رادیو مضمون با هوشنگ گلمکانی را با فیلترشکن روشن از پیوند پایین بشنوید 👇

https://castbox.fm/vb/686274631
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گفتگوی رادیو مضمون با محمدصادق علیزاده؛ امشب چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳؛

ساعت ۲۱ از کست‌باکس رادیو مضمون

🎙️ خبرنگاری کتاب جذابیت‌های خودش را دارد و انگار آدم را وارد دنیای دیگری می‌کند‌. سراغ محمدصادق علیزاده، خبرنگار و کارشناس حوزهٔ کتاب رفتیم؛ کسی که خبرنگاری کتاب، روابط‌عمومی در این حوزه، برنامه‌سازی کتابی، کتابفروشی و... در کارنامهٔ تجربه‌های اوست. همهٔ این تجربه‌ها آنقدر برایش دوست‌داشتنی بوده که وقتی از آنها صحبت می‌کند، هیجان در صدایش موج می‌زند و معتقد است که همیشه دوست داشته تا تجربه‌های جدید را داشته باشد.

از نشر خصوصی و دولتی صحبت می‌کنیم و ایرادهای حوزهٔ نشر که خیلی‌ها از آن غافلند. از تبعیدگاهی که در حوزهٔ نشر رقم می‌خورد و هر کسی را به آن وارد می‌کنند و انگار برای هیچ کس این حوزه مهم نیست و شاید مهم‌ترین نکته این باشد که دلسوز ندارد. از جوایز ادبی مخصوصاً جایزهٔ ادبی جلال آل‌احمد صحبت می‌کند و حواشی‌ای که نسبت به آن وارد است.

@radiomazmoon
🎙 نمرهٔ نخست گفت‌وگوی رادیو مضمون با محمدصادق علیزاده را [با فیلترشکن روشن] از پیوند زیر بشنوید: 👇

https://castbox.fm/vb/697243280
2024/10/07 19:27:17
Back to Top
HTML Embed Code: