Telegram Web
مؤسسهٔ رحمان
مادر شدن چگونه بر انتخاب‌ها و تصمیم‌های زنان اثر می‌گذارد؟ سیاستگذاری‌ها، شرایط فرهنگی و اجتماعی چه تاثیری در تعریف مادری دارد؟ زنان امروز چگونه مادری می‌کنند و با چه مسائلی مواجه هستند؟ داستان «سفر مادری» را از زبان زنانی که این نقش را تجربه کردند در این…
«حلم و قناعت و بی‌زبانی و سِرنگهداری از واجبات زندگی زناشویی است که مخصوصا در زبان­بستگی زن نسبت به شوهر تا آن حد سماجت می‌کنند که هر دختری را قبل از شوهر دادن، نُخودی را چشم و ابرو کشیده، عروسک کرده، در اسباب جهازی او قرار می‌دهند و سخن گفتن در خانه شوهر را منوط به سخن گفتن نخود می‌کنند. که ایضا چنین داستانی در تاکید هر خانواده می‌باشد: دختری دو شکم در خانه مردی زایید و شکم سوم را هم حامله می‌شود و چون از نخودِ خود حرفی نمی­شنود او نیز سخنی بر زبان نمی‌آورد تا آنکه شوهرش که او را لال تصور می‌کند همسر دیگری به خانه می‌اورد. در شب عروسی زنِ بی‌زبان که نیم­تنه­‌ اَرخَلیقی به تن داشته و مشغول خدمت بوده برای پای سفره دوغ می‌زده است، عروس جدید نزدیکش آمده و به­ طَعن به او می‌گوید: اَرخَلیق تنِ­تون، دوغ میزِ نون.»*

▫️بخشی از اپیزود «سفر مادری» رادیو رحا را خواندید. نظر شما درباره نگاه جامعه به مادر چیست؟ عرف و ارزش‌های رایج نسبت به نقش مادر در خانواده چه آسیب‌هایی به مادر و فرزند وارد می‌آورد؟

*شکر تلخ، جعفر شهری
@rahmaninstitute
2
مؤسسهٔ رحمان
🎧فایل صوتی پنل گفت‌وگو رویکرد و روش 🎙احمد شکرچی مهدی سلیمانیه افسانه کامران 🔖به مناسبت هفته پژوهش 📍موسسه رحمان 📆۲۵ آذر۰۳ @rahmaninstitute
رویداد از روش تا تغییر، پنل روز دوم
🎧فایل صوتی پنل گفت‌وگو پژوهش در میدان

🎙آزاده بیزارگیتی
اصغر ایزدی‌جیران
مرضیه رسولی

🔖به مناسبت هفته پژوهش
📍موسسه رحمان
📆۲۶ آذر ۰۳

@rahmaninstitute
2👍1
📣مخاطبان گرامی

▫️نشست ماهانه موسسه رحمان فردا سوم دی برگزار نمی‌شود. زمان نشست دی ماه به زودی اعلام خواهد شد.


@rahmaninstitute
👍1
▫️انجمن جامعه‌شناسی ایران(گروه جامعه‌شناسی آموزش و پرورش) با همکاری موسسه رحمان برگزار می‌کند:
عدالت آموزشی بایدها و نبایدها

غلامرضا لشکربلوکی
سمیه فریدونی
محمدعلی قائم‌پور

📆چهارشنبه۵ دی ۰۳
ساعت: ۱۶:۳۰ تا ۱۸:۳۰
📍میدان توحید، خیابان نصرت غربی، پلاک ۵۶، واحد ۱

🌐پخش زنده از اینستاگرام موسسه رحمان

@rahmaninstitute
2
مؤسسهٔ رحمان
🎧فایل صوتی پنل گفت‌وگو رویکرد و روش 🎙احمد شکرچی مهدی سلیمانیه افسانه کامران 🔖به مناسبت هفته پژوهش 📍موسسه رحمان 📆۲۵ آذر۰۳ @rahmaninstitute
▫️رویکرد و روش
نیاز به تغییرات اساسی

«ما باید یک نقد درون‌گفتمانی انجام دهیم. مخصوصاً در رشتۀ جامعه‌شناسی دستورکارهای جامعه‌شناسی به یک سری دستورکارهای محدود تبدیل شده. این محدودیت در دستور کار علوم اجتماعی و مشخصاً جامعه‌شناسی  انگار انگیزۀ کافی به ما نمی‌دهد که در این روش‌های موجود تجدیدنظر اساسی کنیم. گویی همین روش‌ها کافی است. پیش خود می‌گوییم ما که داریم حرف‌مان را می‌زنیم و کارمان را می‌کنیم و این بازار و دولت هستند که به حرف ما گوش نمی‌دهند.» این بخشی از صحبت‌های احمد شکرچی در اولین روز از رویداد از روش تا تغییر موسسه رحمان بود. این رویداد به مناسبت هفتۀ پژوهش و فناوری ۲۵ تا ۲۷ آذر برگزار شد.

🔻گزارش پنل روز اول را در ادامه بخوانید:

@rahmaninstitute
👍32
عدالت آموزشی: بایدها و نبایدها
🎧فایل صوتی نشست عدالت آموزشی: بایدها و نبایدها

🎙غلامرضا لشکربلوکی
سمیه فریدونی
محمدعلی قائم‌پور

📆۵ دی ۰۳
📍انجمن جامعه‌شناسی ایران و موسسه رحمان
@rahmaninstitute
4
صلح اجتماعی چیست و جامعه مدنی چگونه در تحقق آن نقش ایفا می‌کند؟

▫️شبکه کمک، با همکاری جمعی از نهادهای مدنی با درک اهمیت موضوع صلح اجتماعی در بستر جامعه، همایش صلح اجتماعی و جامعه مدنی را برگزار می‌کنند.

در این همایش جمعی از پژوهشگران اجتماعی و فعالان مدنی دیدگاه‌هایشان را ارائه خواهند کرد و امیدواریم فرصتی برای گفت‌وگوی جمعی و حل جمعی مسائل در جامعه مدنی و فراتر از آن ایجاد کنیم.

شبکه کمک از فعالان سازمان‌های مردم نهاد، شبکه‌های تخصصی سازمان‌های مردم نهاد، انجمن‌های علمی و صنفی و دیگر تشکل‌های مدنی برای مشارکت در این همایش دعوت می‌کند.

🗓۱۸ دی۰۳
ساعت ۱۵ تا ۲۰
📌سالن همایش‌های سندیکای شرکت‌های ساختمانی

@komaknetwork
@rahmaninstitute
1👍1
مؤسسهٔ رحمان
🎬ویدیوی پنل نهم آینده پژوهی اجتماعی در یوتیوب رحمان قرار گرفت. 🔻جامعه ایران و‌ آینده همبستگی یا چندپارگی دبیر علمی: مقصود فراستخواه اعضای پنل: سمیه توحیدلو غلامرضا غفاری 📆 ۲۷ آبان ۱۴۰۳ 🔻از لینک زیر ببینید: https://youtu.be/PxwP9c4veWk?si=ZzjCpfWfzAqv_ezh…
آینده ایران: همبستگی و چندپارگی

نهمین پنل از مجموعه پنل‌های آینده‌پژوهی اجتماعی با عنوان «جامعه ایران و آینده همبستگی و چندپارگی» در آبان ۰۳ با حضور مقصود فراستخواه، سمیه توحیدلو_عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی_و غلامرضا غفاری_دانشیار گروه برنامه‌ریزی و رفاه دانشگاه تهران _ برگزار شد.

🔻گزارش این پنل را در ادامه مطالعه کنید.
@rahmaninstitute
3
مؤسسهٔ رحمان
🎧فایل صوتی پنل گفت‌وگو پژوهش در میدان 🎙آزاده بیزارگیتی اصغر ایزدی‌جیران مرضیه رسولی 🔖به مناسبت هفته پژوهش 📍موسسه رحمان 📆۲۶ آذر ۰۳ @rahmaninstitute – رویداد از روش تا تغییر، پنل روز دوم
دشواری‌های پژوهش در میدان
گزارش پنل دوم از رویداد سه‌روزه «از روش تا تغییر»: پژوهش در میدان


رویداد سه‌روزه «از روش تا تغییر» به مناسبت هفته پژوهش با مشارکت انجمن جامعه‌‌شناسی ایران، بنیاد توسعه و کارآفرینی زنان و جوانان و انجمن علمی سیاستگذاری دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در آذرماه ۱۴۰۳ در رحمان برگزار شد.

پنل دوم این رویداد با موضوع پژوهش در میدان با حضور آزاده بیزارگیتی _کارگردان مستند_، اصغر ایزدی جیران _مردم‌شناس_ و مرضیه رسولی_تولیدکننده پادکست رادیو مرز_در رحمان برگزار شد.

🔻گزارش این نشست را در ادامه بخوانید:
@rahmaninstiute
4
مؤسسهٔ رحمان
🎧فایل صوتی رویداد «از روش تا تغییر» پنل روز سوم 🎙فاطمه جواهری آرش نصر اصفهانی سیاوش صفاریان‌پور 🔖به مناسبت هفته پژوهش 📆۲۷ آذر ۰۳ 📍موسسه رحمان @rahmaninstitute – رویداد از روش تا تغییر، پنل روز‌ سوم، بخش دوم
گزارش پنل سوم رویداد «از روش تا تغییر»: تاثیر و تغییر 

«ما تا به حال ندیده‌ایم کسی تحقیقی انجام داده باشد که بتواند فشار فزاینده‌ای را که روی زن‌ها در مورد انواع انتخاب‌ها و تصمیم‌گیری‌های زندگی‌شان هست بسنجد. ندیده‌ایم تشکل‌های علوم اجتماعی دسترسی آزاد به آمار و اطلاعات را مطالبه کنند و کمتر دیدیم پژوهشگرانی را که با چشم‌پوشی از منافع خود زنجیرۀ نامرئی همدستی با ساختار قدرت حاکم را قطع کنند.» این بخشی از صحبت‌های مطرح شده در پنل سوم از رویداد «از روش تا تغییر» بود. فاطمه جواهری (پژوهشگر اجتماعی)، آرش نصر اصفهانی (پژوهشگر اجتماعی) و سیاوش صفاریان‌پور (ژورنالیسم علم) سخنرانان این پنل بودند و از مهم‌ترین موانع پیش روی تحقیقات اجتماعی و ضرورت تغییر سخن گفتند.

🔻گزارش این پنل را در ادامه بخوانید:

@rahmaninstitute
1👍1
مؤسسهٔ رحمان
هادی صمدی/خشایار داوودی‌فر/ مرضیه مددی دارستانی – در بند بدن
🎬ویدیوی نشست «در بندِ بدن» در یوتیوب رحمان قرار گرفت.

▫️هادی صمدی و مرضیه مددی دارستانی در این نشست سخنرانی کردند. نشست «در بند بدن» ۱۲ آبان۰۳ با همکاری کارگروه جنسیت و سکسوالیته انجمن انسان‌شناسی در موسسه رحمان برگزار شد.

🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/UXvgVnCPevM?si=kS1u1UMKwayfLJd8

@rahmaninstitute
2👍1
«زندگی‌نامه سه مواجهه در سه کشور: تجربه‌ورزی در مرزهای انسان‌شناسی فرهنگی و مطالعات فرهنگی در آمریکا، آلمان و ایران» عنوان سخنرانی نهال نفیسی در نشست بازنمایی مطالعات فرهنگی در ایران است.

🔻این سخنرانی را در لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/YBjrOUTM2Wo?si=hlUHjRAfZC6RVLGZ

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
▫️رویکرد و روش نیاز به تغییرات اساسی «ما باید یک نقد درون‌گفتمانی انجام دهیم. مخصوصاً در رشتۀ جامعه‌شناسی دستورکارهای جامعه‌شناسی به یک سری دستورکارهای محدود تبدیل شده. این محدودیت در دستور کار علوم اجتماعی و مشخصاً جامعه‌شناسی  انگار انگیزۀ کافی به ما نمی‌دهد…
🎬ویدیوی پنل گفت‌وگو رویکرد و روش در یوتیوب رحمان قرار گرفت.

🎙سخنرانان:
احمد شکرچی
مهدی سلیمانیه
افسانه کامران

▫️این پنل به مناسبت هفته پژوهش ۲۵ آذر۰۳ با همکاری بنیاد توسعه و کارآفرینی زنان و جوانان، گروه روش‌شناسی و روش تحقیق انجمن جامعه‌شناسی ایران و انجمن علمی دانشجویی سیاستگذاری اجتماعی دانشگاه تهران در موسسه رحمان برگزار شد.

🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/mywFD1lPxto?si=ZVvybDThxg8DiTaI

@rahmaninstitute
👍31
2025/07/09 19:13:06
Back to Top
HTML Embed Code: