Telegram Web
مؤسسهٔ رحمان
🎬ویدیوی نشست «در بندِ بدن» در یوتیوب رحمان قرار گرفت. ▫️هادی صمدی و مرضیه مددی دارستانی در این نشست سخنرانی کردند. نشست «در بند بدن» ۱۲ آبان۰۳ با همکاری کارگروه جنسیت و سکسوالیته انجمن انسان‌شناسی در موسسه رحمان برگزار شد. 🔻از لینک زیر ببینید: https://…
📸گزارش تصویری نشست‌های «جنسیت و نابرابری»

▫️مجموعه نشست‌های «جنسیت و نابرابری» از تیر ماه امسال آغاز شد. پژوهشگران، فعالان اجتماعی، روانشناسان، مستندسازان و هنرمندان در این نشست‌ها حضور داشتند و از نابرابری‌های جنسیتی در حوزه‌های اقتصاد، سیاست، زبان، روان، سینما و… گفتند.

▫️شما کدام‌ یک از حوزه‌ها را دوست داشتید؟ از کدام یک از این نشست‌ها بیشتر بهره بردید؟

▫️نظرها، انتقادها و پیشنهادهای خود را با ما در میان بگذارید.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
haya 7.pdf
Haya - 7 - 1fi fi.pdf
855.4 KB
🔖هفتمین شماره هایا «من از نزدیک بودن‌های دور می‌ترسم» نام داشت. ما در این شماره به پیوندهایی میان محیط زیست و علوم انسانی پرداختیم؛ به طور خاص: اکوتوریسم، اکوفمینیسم، اکوسوسیالیسم، اکوفشن و پساتوسعه با رویکرد اکولوژی. به شما پیشنهاد می‌کنیم در ادامه شماره هفتم، متن کوتاهی را که به این پست سنجاق شده است، مطالعه کنید. این متن، تجربه یک کنش خودانگیخته جمعی زنانه را در حفاظت از زیست بوم منطقه‌ای در هند روایت می‌کند: «جنبش چیپکو»

✍🏼نویسنده: واندانا شیوا
📝مترجم:مائده سبط‌نبی
👩🏻‍🎨طراح: مریم آقامیری


@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
🎬چگونه دوره سالمندی می‌تواند دوره‌ای پرثمر برای فرد باشد؟ چگونه می‌توان از ظرفیت‌های سالمندی در جامعه استفاده کرد؟ رسول صادقی_جمعیت‌شناس_ در این باره در نشستی به مناسبت روز جهانی سالمند توضیح می‌دهد. این نشست ۸ مهر ۰۳ برگزار شد. 🔻ویدیوی کامل آن را از اینجا…
▫️سالمندی و نابرابری در ایران:
از فرصت‌های نابرابر تا اصلاحات اجتماعی

▫️سالمندی مفهومی است که در سطح جهانی با افزایش میانگین سال‌های زنده‌ماندن و امید به زندگی تعریف می‌شود. در قرن‌های گذشته که افراد در سنین کم براثر بیماری‌ها، ‌قحطی، سوء تغذیه، شرایط بهداشتی نامناسب و نظایر آن درمی‌گذشتند، سالمندی به معنای فعلی وجود نداشت. در سال ۲۰۱۸ برای اولین بار در تاریخ تحول جوامع، تعداد افراد بالای ۶۵سال، بیشتر از کودکان زیر ۵ سال شد.
مهمترین اولویت و چالش در میان سالمندان چیست؟  چگونه می‌توان شرایط بهتری را برای سالمندان ایجاد کرد؟

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

📚منبع:کتاب آینده‌پژوهی سالمندی جمعیت در ایران

🔻برای سفارش کتاب به آیدی زیر پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
«آسیب‌پذیری تهدیدی برای توسعه‌ی انسانی است و اگر به طور نظام‌‎مند و از طریق تغییر سیاست‌ها و هنجارهای اجتماعی هدف قرار نگیرد، پیشرفت در آینده عادلانه و باثبات نخواهد بود. در حالی که همه‌ی کشورها سطح توسعه‌ی انسانی خود را طی دهه‌های گذشته بهبود داده‌اند، دستاوردهای…
▫️آسیب‌پذیری چیست؟

▫️آسیب‌پذیری توصیف وضعیتی است که نشان می‌دهد افراد در برابر خطر و در جهت مدیریت خطر، از جمله حفظ خود در برابر شوک‌ها و تهدیدات و حفظ درآمد و دارایی قادر به دفاع از خود نیستند.
از دریچه توسعه انسانی، آسیب‌پذیری بر احتمال و خطر از دست دادن دستاوردهای توسعه انسانی در طی دهه‌های اخیر تاکید دارد و قاطعانه جوامع و دولت‌ها را به آمادگی در برابر تحدید دستاوردهای کنونی و کاهش سرعت بهبود توسعه انسانی فرا می‌خواند.

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

📚منبع کتاب وضعیت توسعه انسانی در ایران

🔻برای سفارش کتاب به آیدی زیر پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
haya 5.pdf
▫️«هرقدر که عشق حقیقی کمیاب باشد، دوستی حقیقی از آن هم کمیاب‌تر است.» مَری وولستون کرفت_فیلسوف_

▫️در فرهنگ مدرن، ولنتاین با خرید هدایایی خاص برگزار می‌شود. اما آیا استانداردسازی‌ عشق و احساسات می‌تواند رابطه‌ای برابر را رقم زند؟

▫️مری وولستون کرفت معتقد است هنگامی‌که نابرابری جنسیتی شدیدی در وضعیت‌های اجتماعی، سیاسی، آموزشی و اقتصادی وجود دارد، زنان نمی‌توانند در موضعی برابر با مردان قرار بگیرند و چون رابطۀ دوستی میان نابرابرها ممکن نیست، رابطۀ آنان نیز به رابطۀ ارباب‌ـ‌برده میل می‌کند. از دید او، زنان به‌گونه‌ای اجتماعی می‌شوند که، به‌جای قابل‌احترام‌بودن، تشویق می‌شوند تا یک‌سره دل‌مشغول ظاهر خود، چاپلوسی و قدرتی که این ظاهر به آن‌ها می‌بخشد باشند. این شیوۀ تربیتی آنان را از دل‌مشغولی به عقلانیت و اخلاقیات بازمی‌دارد. همان رابطه‌ای که میان ارباب مستبد و بردۀ چاپلوس در عرصۀ سیاست برقرار است در خانواده نیز جاری است.

🔖منبع شماره پنجم فصلنامه هایا

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
▫️نحوه‌ی سفارش کتاب از طریق تلگرام 🔻برای سفارش و خرید کتاب‌های رحمان از طریق تلگرام مراحل زیر را انجام دهید. ▫️فهرست کتاب‌های موسسه را در پست کتاب‌های رحمان ببینید. ▫️موجودی کتاب درخواستی را از طریق آیدی زیر بپرسید: @rahman_inst ▫️مبلغ کتاب را به شماره…
📚فهرست کتاب‌های رحمان،
🔻به ترتیب زمان انتشار

@RahmanInstitute
▪️در جست‌وجوی عدالت؛ گفتارهایی در باب رفاه اجتماعی در ایران: گفتارهایی از سیروس امیدوار، علی دینی‌ترکمانی، سمیه توحیدلو، جواد خوانساری و…

▪️پایان دادن به کار کودک در خیابان: جلوه جواهری، پیام روشنفکر، کاوه مظفری، دلارام علی و نیکزاد زنگنه

▪️ جامعه‌ی ایران و مسئله همبستگی: گفتارهایی از جواد کاشی، آرمان ذاکری، عمادالدین باقی، محمد فاضلی و ...

▪️ آینده‌پژوهی سالمندی جمعیت در ایران: نسیبه زنجری، سیده زهرا کلانتری بنادکی، رسول صادقی، احمد دلبری

▪️خشونت و تاب‌آوری: گردآوری: اشرف سادات موسوی

▪️کودکی در دنیای مدرن: مدیر طرح: اسما صارمی

▪️راه و بیراهه آموزش و پرورش: مجموعه سخنرانی‌ها

▪️جوان و جوانی در ایران: جمعی از نویسندگان

▪️مظاهرات سلمیه؛ گزارش اعتراضات آب در خوزستان، بررسی موردی یک خیزش: سعید مدنی و همکاران

▪️حل مسئله اجتماعی؛ رویکردهای میان‌رشته‌ای: جعفر قوام‌دوست و همکاران

▪️آتش خاموش؛ نگاهی به اعتراضات آبان ۹۸: مدیر طرح: سعید مدنی

▪️در جست‌وجوی اعتماد اجتماعی در ایران: جمعی از نویسندگان

▪️امید اجتماعی؛ چیستی، وضعیت و سبب‌شناسی: به کوشش هادی خانیکی

▪️معلولیت، چالش‌ها و سیاست‌ها در ایران: جمعی از نویسندگان

▪️گزارش وضعیت اجتماعی کودکان در ایران (۱۳۸۵-۱۳۹۵): مدیر طرح: پیام روشنفکر

▪️جستاری در مطالعات کودکی: جمعی از نویسندگان

▪️دومین گزارش وضعیت اجتماعی ایران (۱۳۸۸-۱۳۹۶): مدیر علمی: میرطاهر موسوی

▪️گزارش وضعیت اقشار آسیب‌پذیر و آسیب‌دیدگان اجتماعی: جمعی از مقالات، مدیر طرح: سعید معیدفر

▪️جامعه آرمانی، جامعه بحرانی: جمعی از نویسندگان

▪️دولت و تجربه‌های مدنی در ایران: جمعی از پژوهشگران

▪️گزارش وضعیت توسعه انسانی در ایران؛ آسیب‌پذیری و تاب‌آوری:  سعید مدنی قهفرخی

▪️درآمدی بر مطالعات کودکی در ایران:  گردآوری محمدسعید ذکایی

▪️گزارش وضعیت اجتماعی زنان (۱۳۸۰-۱۳۹۰): مدیر طرح فاطمه جواهری

▪️گزارش وضعیت اجتماعی ایران (۱۳۸۰-۸۷) : سعید مدنی



https://www.tgoop.com/RahmanInstitute

#فهرست_کتاب‌_های_رحمان
مؤسسهٔ رحمان
▫️چه عواملی باعث مهاجرت ایرانی‌ها به خارج از کشور می‌شود؟ مهاجران ایرانی ارتباط‌شان به چه شکل است؟ ▫️علی خورسندی_عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبائی_ در پنل آینده‌پژوهی مهاجرت در این باره توضیح می‌دهد. ▫️این پنل دی ۰۲ توسط موسسه رحمان برگزار شد. 🎬ویدیوی…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
▫️مهاجرت فی‌نفسه بد نیست اما ما غریب‌ماندگی در وطن داریم، می‌گفت «منم که در وطن خویشتن غریبم و زین/ غریب‌تر که هم از من غریب‌تر وطنم» ، از یک طرف غریب‌ماندگی در وطن داریم، از آن طرف دور و در وطن بودن را داریم. محمد علی جمالزاده زیر ۲۰ سال در کل عمر ۱۰۶ ساله‌اش در ایران نبود، ایرانی‌تر از هر ایرانی بود.

▫️بخشی از صحبت‌های حمیدرضا نمازی در پنل آینده‌پژوهی مهاجرت نخبگان

▫️این پنل دی ۰۲ در موسسه رحمان برگزار شد. ویدیوی کامل این پنل را از یوتیوب ببینید.
🎞تدوین: سارا زارع
@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
<unknown> – episod 4
▪️مرگ دردناک امیرمحمد خالقی_دانشجوی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران_ بحث‌هایی را درباره امنیت در شهر شکل داد.

🎙در اپیزود امنیت #رادیورحا روایت محمد از دزدی اموالش را شنیدید. محمد علی نجفی_جرم‌شناس_ هم از پیامدهای طرح‌های فعلی برخورد با مجرمان گفت
00:14:43

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
🎬ویدیوی پنل «سازمان‌های مردم‌نهاد و آینده اجتماعی ایران» در یوتیوب رحمان قرار گرفت. دهمین پنل میز آینده‌پژوهی اجتماعی دی ۰۳ در موسسه رحمان برگزار شد. ▫️مقصود فراستخواه، مصطفی معین، فیروزه صابر، خسرو منصوریان،محیا واحدی و فرامرز معتمد دزفولی در این نشست آرا…
▫️جامعه مدنی در ایران در گذار:
سازمان‌یافتگی، مطالبه‌گری و تاب‌آوری


▫️نهاد مدنی اساساً سه کارکرد دارد. یکی حمایتگری هست؛ یکی روشنگری و آگاهی‌بخشی هست؛ و یکی هم مطالبه‌گری است.
ما در شرایطی هستیم که حکومت مشروعیتش را از دست داده‌است و دیگر خیلی هم نمی‌تواند اصلاحش کند. کنشگری سیاسی هم نیست. یعنی ما در خلاء کنشگری سیاسی هستیم. در این شرایط، کنشگری اجتماعی یک فرصت است. نه اینکه چون کسی نمی‌تواند کار سیاسی بکند بیاید در نهاد مدنی، اتفاقاً این خیلی خطاست و اصلاً حرفه‌گرایی نیست. یک نفر می‌تواند هم سیاسی باشد و هم کار اجتماعی کند اما اساس نهاد مدنی کار اجتماعی و حرفه‌گرایی هست. اما با توجه به بحران‌های موجود و آینده، به نظرم باید سه اتفاق بیفتد. یکی ظرفیت‌سازی هست. یعنی یک نهاد مدنی باید خودش را از درون تجهیز کند و مجهز به یک سری استانداردها و کار کارشناسی شود. در نهاد مدنی رابطۀ مرید و مرادی نباید باشد.

▫️بخشی از صحبت‌های فیروزه صابر در پنل دهم آینده‌پژوهی اجتماعی را خواندید.

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

@rahmaninstitute
Haya -7 - 2fi fi.pdf
546.3 KB
🚮همۀ ما عادت کرده‌ایم وسایلی را که دیگر نمی‌خواهیم دور بیندازیم؛ مثلاً لباس‌هایی که برایمان کوچک شده‌اند آسیب دیده‌اند یا از آن‌ها خسته شده‌ایم. اما بعد از اینکه لباس‌هایمان خانه را ترک می‌کنند کجا می‌روند؟
خرید لباس هیچ‌وقت تا این حد راحت نبوده است. هر سال ۸۰ میلیارد لباس تولید می‌شود و اکثر آن‌ها درنهایت از محل‌های دفن زباله سر در می‌آورند. «صنعت پوشاک به یکی از صنایع آلوده‌کنندۀ جهان تبدیل شده است. ما محصولاتی تولید می‌کنیم که مردم واقعاً به آن‌ها نیاز ندارند و با ایجاد این حس که اگر همین حالا آن را نخری ممکن است دیگر در دسترس نباشد، این وضعیت را تشدید می‌کنیم.»
ما واقعاً به این‌همه چیز نیاز داریم، یا به خریدن چیزهای جدید اعتیاد پیدا کرده‌ایم؟ می‌توانیم راهی برای تغییر این وضعیت بیابیم؟

 ▫️«فرهنگ دورریز» در ادامهٔ شماره هفتم #هایا منتشر می‌شود. این متن، سیاستی را توصیف کرده است که سرعت و تنوع و فراوانی و انباشت را تشویق می‌کند بی‌آنکه نگاهمان را به سمت هزینه‌های واقعی و رویت‌ناپذیرِ چیزهای مصرفی به‌ویژه لباس‌ها بچرخاند.
@rahmaninstitute
2025/05/19 11:41:20
Back to Top
HTML Embed Code: