Telegram Web
مؤسسهٔ رحمان
🔻« در تمام کشورها، نظام آموزش و پرورش رکن اساسی آموزش همگانی کودکان تلقی می‌شود. اما در سال‌های گذشته، روند جذب و نگهداشت کودکان در نظام آموزش و پرورش ایران تغییراتی داشته، به طوری که یکی از پیامدهای این تغییرات افزایش آمار بازماندگی از تحصیل بوده است. بازماندگی…
📌تخفیف به مناسبت ماه مهر

▪️به مناسبت آغاز سال تحصیلی کتاب «راه و بیراهه آموزش و پرورش در ایران» را با ۱۲درصد تخفیف تهیه کنید.

▪️مخاطبان این کتاب چه کسانی هستند؟
معلمان، والدین، سیاستگذاران حوزه آموزش و پرورش، علاقمندان به حوزه آموزش و پرورش

📚گفتارها و نوشتارهایی از سمیه فریدونی، فریبا عدلی، مهدی نویدادهم، مقصود فراستخواه، رحمت‌الله خسروی، محمود امانی، محمود میرمحمدی، اردشیر منصوری، مرتضی نظری، شهین ایروانی، مصطفی قادری، محمد حسنی، فاطمه مقدسی، سیامک زندرضوی، جلال کریمیان و سپیده اکبرپوران

📥برای تهیه کتاب به آیدی زیر پیام دهید:
@rahman_inst

⭕️مهلت استفاده از تخفیف ۱مهر
 @rahmaninstitute
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس از بررسی روند ترک تحصیل و بازماندگی تحصیل کودکان، آمار دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل طی ۷ سال ۲۶ درصد افزایش یافته و فقط در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰، بیش از ۹۱۱ هزار نفر از چرخه تحصیل جا ماندند و در مقابل، نرخ جذب کودکان به چرخه آموزش همواره ناچیز بوده است.

▪️ رضا امیدی - پژوهشگر سیاستگذاری اجتماعی - در این ویدئو درباره تاثیر کیفیت پایین آموزش در روند بازماندگی از تحصیل کودکان می‌گوید.

▪️نشست «بررسی موانع رو به گسترش تحصیل کودکان در ایران» با سخنرانی طاهره پژوهش، علی اکبر اسماعیل‌پور، رضا شفاخواه، رضا امیدی ۲۰ شهریور ۱۴۰۲ در رحمان برگزار شد.

📹 ویدئوی کامل این نشست را از یوتیوب رحمان ببینید.

@rahmaninstitute
⭕️دعوت از پژوهشگران، مستندسازان و نویسندگان حوزه سالمندی

▪️اگر پژوهش و یا فیلم مستندی در حوزه‌های زیر دارید و علاقمند هستید اثر شما در پژوهشی با موضوع سالمندی معرفی شود لطفا چکیده و توضیح کوتاهی درباره آن به ایمیل زیر ارسال کنید. لطفا در قسمت موضوع/ subject ایمیل عبارت elderly درج شود.

حوزه‌های پژوهش:
۱.ابعاد اجتماعی و روانی سالمندی
۲.نیازهای سالمندان
۳.خانه سالمندان و مشکلات آن

📥نشانی ایمیل: [email protected]
 
📌مهلت ارسال: ۸ مهر ۰۳

@rahmaninstitute
▪️مخاطبان گرامی

📌نظرها، انتقادها و پیشنهادهای شما درباره رحمان می‌تواند در بهبود عملکرد فعالیت‌های رحمان موثر باشد.
لطفا اگر نقد یا پیشنهادی درباره رحمان دارید در کانال گفت‌وگو درباره فعالیت‌های موسسه رحمان عضو شوید و نظر خود را بیان کنید.

https://www.tgoop.com/rahmaninstitutechat

📌خوشحال خواهیم شد این گروه بستری برای ارتباط موثر با مخاطبان و بحث و تبادل نظر درباره پژوهش‌ها، کتاب‌ها، نشست‌ها، پادکست‌ها و دیگر فعالیت‌های رحمان باشد.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
🔻تمام ایرانیان به طور متوسط فقیرتر شده‌اند ▪️مسئله فقر و نابرابری ابعاد گسترده‌ای دارد و می‌توان در بهداشت، در مسکن، در تغذیه، در انرژی و … این مسئله را بررسی کرد. وضعیت در تمام این حوزه‌ها ضرورتا یکسان نیست. فقر تابع علت‌های متفاوتی مانند وضعیت سیاست خارجی،…
🔻چه بر سر ۳۰ درصد جمعیت زیر خط فقر خواهد آمد؟

▫️طبق آمارهای رسمی، از سال ۹۶ تا به حال ۳۰ درصد از جمعیت ایران زیر خط فقر به سر می‌برند. تداوم روند فقر درآمدی نه تنها به خودی خود آسیب‌زاست و پیامدهای اجتماعی دارد بلکه در جنبه فقر چندبعدی سرریز می‌کند و کودک بازمانده از تحصیل را فقیر آینده‌ می‌کند، چرخه فقر را تعمیق می‌کند و فقر بین نسلی به وجود می‌آورد.بنا بر این پیش‌بینی می‌شود با تداوم وضعیت در آینده شاهد آمار بیشتری از فقرا و علاوه بر آن، وخامت وضعیت رفاهی آنان خواهیم بود. اما با توجه به روی کار آمدن دولت چهاردهم و یک تیم اقتصادی جدید چه سناریوهایی پیش روی جمعیت فقیر و سیاستگذاری‌ فقر و نابرابری پیش‌بینی می‌شود؟

🔻گزارش جلسه دوم پنل «آینده‌پژوهی فقر و نابرابری» از مجموعه پنل‌های آینده‌‌پژوهی اجتماعی را از لینک زیر بخوانید:
https://rahman.org.ir/povertyandinequality2/

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
📣جدیدترین کتاب موسسه رحمان منتشر شد. «در ایران، بیشترین تحولات سالمندی جمعیت از دهه‌ی ۱۴۲۰ش به بعد به وقوع خواهد پیوست و کشور در میانه‌ی این دهه وارد فاز سالخوردگی جمعیت می‌شود. از آنجا که جمعیت ایران در مسیر گذار ساختار سنی از جوانی به سالخوردگی است و با…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻«در ایران، بیشترین تحولات سالمندی جمعیت از دهه‌ی ۱۴۲۰ش به بعد به وقوع خواهد پیوست و کشور در میانه‌ی این دهه وارد فاز سالخوردگی جمعیت می‌شود. از آنجا که جمعیت ایران در مسیر گذار ساختار سنی از جوانی به سالخوردگی است و با توجه به اهمیت تغییراتی که سالخوردگی جمعیت در سطوح خرد، میانی و کلان جامعه ایجاد خواهد کرد، این حوزه از اهمیت مطالعاتی زیادی برخوردار است».

▪️کتاب آینده‌پژوهی سالمندی جمعیت در چند فصل، کلان‌روندهای جهانی سالمندی جمعیت، پاسخ‌های سیاستی در تجارب بین‌المللی، مرور اسناد و داده‌های وضعیت سالمندان در ایران و سناریوهای پیش روی سالمندی جمعیت در ایران را مورد بحث قرار داده است.

▪️برای سفارش کتاب به آیدی زیر پیام دهید:
@rahman_inst

@rahmaninstitute
📣 پژوهش «نگاهی به مسئله بازماندگی از تحصیل کودکان از دید سازمان‌های مردم‌نهاد» منتشر شد.


▫️ربع قرن از اولین موج تأسیس سازمان‌های مردم‌نهاد در ایران می‌گذرد. در این زمان تجربۀ فعالیت‌های مدنی در کشور نه آنقدر نوپاست که از آن توقع اثرگذاری بر فضای سیاستگذاری اجتماعی کشور نرود و نه آنقدر ریشه‌دار و جاافتاده است که انتظار عملکردی کم‌نقص، کارآمد و پرنفوذ را داشته باشیم.
ایدۀ مطالعه «نگاهی به مسئله بازماندگی از تحصیل کودکان از دید سازمان‌های مردم‌نهاد» با هدف شنیدن و به گوش رسانیدن تجربیات سازمان‌های مردم‌نهاد فعال در حوزۀ آموزش کودکان و تلاش برای پرکردن خلأهای علمی و اجرایی این حوزه گرفته شده و در آن تلاش شده است تا ابعاد مختلف بازماندگی از تحصیل به‌عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی مهم امروز و پیش‌رو برای جامعۀ ایران در تعریف و تحلیل مسئله و از منظر سازمان‌های مردم‌نهاد کشور مورد بررسی قرار گیرد. مخاطبان این پژوهش سیاستگذاران حوزۀ آموزش عمومی کشور، معلمان، مشاوران و مدیران آموزشگاه‌ها، فعالان سازمان‌های مردم‌نهاد، دانشجویان، دانشگاهیان و هر کدام از علاقمندان و دغدغه‌مندان این حوزه است.

▫️پژوهشگران: مریم آشور، صبورا سمنانیان،صبا قدیمی
▫️مشاور علمی: رضا امیدی

🔻فایل پی‌دی‌اف این پژوهش را از سایت رحمان دانلود کنید:
https://rahman.org.ir/childrens-education/

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
▫️رحمان در بهار ۱۴۰۳ ▫️کدام فعالیت‌ رحمان در فصل بهار۰۳ را بیشتر دوست داشتید؟ 📚کدام کتاب منتشر شده رحمان در فصلی که گذشت را خریدید؟ ▫️مباحث مطرح شده در کدام نشست برای شما مفید بود؟ ▫️دوست دارید در ماه‌های آینده به سراغ چه موضوعی در نشست‌ها، پنل‌های آینده‌پژوهی،…
▫️رحمان در تابستان ۱۴۰۳

▫️کدام فعالیت‌ رحمان در تابستان ۰۳ را بیشتر دوست داشتید؟
▫️مباحث مطرح شده در کدام نشست برای شما مفید بود؟

▫️دوست دارید در ماه‌های آینده به سراغ چه موضوعی در نشست‌ها، پنل‌های آینده‌پژوهی، پادکست رادیو رحا و فصلنامه هایا برویم؟

🔻برای آشنا شدن با فعالیت‌های رحمان در تابستانی که گذشت وارد این لینک شوید.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
▫️در شرایط نابرابر، گروه‌هایی از جامعه صدایی بلندتر و دسترسی گسترده‌تر دارند و به همین دلیل، می‌توانند منابع بیشتری را جذب کنند. حال آنکه گروه‌هایی که صدای ضعیف‌تری دارند، کمتر امکانی برای رساندن صدای خود دارند. 🎧 در فصل اول رادیو رحا با عنوان «نابرابری»…
🔻 لینک اپیزودهای پادکست #رادیو_رحا در کانال رحمان

🔴 فصل اول: نابرابری

قسمت اول: نابرابری و جنسیت

قسمت دوم: نابرابری و جنسیت (۲)

قسمت سوم: نابرابری و سلامت

قسمت چهارم: نابرابری و حاشیه‌نشینی

قسمت پنجم: نابرابری و آموزش

قسمت ششم: نابرابری و طلاق

قسمت هفتم: نابرابری و دانشگاه

قسمت هشتم: نابرابری و آب

قسمت نهم: نابرابری و اشتغال

قسمت دهم: نابرابری و اشتغال زنان

🔴 فصل دوم: توسعه‌ی انسانی

قسمت اول: چرا توسعه

قسمت دوم: ناامنی غذایی

قسمت سوم: مهاجرت

قسمت چهارم: امنیت

قسمت پنجم: کودکی

قسمت ششم: جوانی

قسمت هفتم: آزار خیابانی

🔴 فصل سوم: اعتراضات

قسمت اول: آتش خاموش

قسمت دوم: مظاهرات سلمیه

قسمت سوم: صد سال و صد روز

🔴فصل چهارم: زنان

قسمت اول: سفر مادری

قسمت دوم: دانشگاه، رویای‌ناتمام

قسمت سوم: تن در ویترین

قسمت چهارم: رای،اجبار، حق انتخاب

قسمت پنجم: بر ویرانه‌های یک زندگی

@rahmaninstitute
«برای مایی که در جغرافیای ایران زندگی می‌کنیم، تبدیل شدنِ یک رویداد ساده معمولی به بحرانی بزرگ، تجربه غریب و کم‌یابی نیست؛ زلزله، سیل، آتش‌سوزی جنگل‌ها، حوادثی مثل فروریختن متروپل، آتش گرفتن ساختمان پلاسکو، مرگ هزاران تن بر اثر کرونا، نمونه‌هایی از این دست است. از زبان فعالان محیط‌زیست هم فراوان شنیده‌ایم که بسیاری از سیل‌ها و زلزله‌ها در کشور ما دقیقا یک سانحه «طبیعی» به حساب نمی‌آیند چون‌ به عوامل انسانی و مدیریتی برمی‌گردند.»*

▪️درگذشت هم‌وطنان عزیزمان در معدن زغال‌سنگ طبس را تسلیت عرض می‌کنیم. کارگران معدن زغال‌سنگ طبس قربانیان سیاست‌های غلطی هستند که حقوق کار، امنیت کارگران و… را در اولویت ندارند.
امید که در آینده با ریشه‌یابی علل این حادثه و در اولویت قرار گرفتن حقوق انسانی کارگران شاهد چنین حوادثی نباشیم.

*از دیباچه شماره ششم هایا

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
📣 پژوهش «نگاهی به مسئله بازماندگی از تحصیل کودکان از دید سازمان‌های مردم‌نهاد» منتشر شد. ▫️ربع قرن از اولین موج تأسیس سازمان‌های مردم‌نهاد در ایران می‌گذرد. در این زمان تجربۀ فعالیت‌های مدنی در کشور نه آنقدر نوپاست که از آن توقع اثرگذاری بر فضای سیاستگذاری…
▫️حذف‌شدگان نامرئی کلاس درس

▫️زنگ آغاز سال تحصیلی برای همه کودکان به صدا در نمی‌آید. کودکانی که اگر چه در سن تحصیل هستند اما به دلایل مختلف امکان درس خواندن را ندارند. در ادامه نگاهی به ۳ دلیل طرد از تحصیل کودکان داریم:

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

📚منبع:
«نگاهی به مسئلۀ بازماندگی از تحصیل کودکان از دید سازمان‌های مردم‌نهاد» به کوشش موسسه رحمان، مریم آشور، صبورا سمنانیان و صبا قدیمی نویسندگان این پژوهش هستند.

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
«برای مایی که در جغرافیای ایران زندگی می‌کنیم، تبدیل شدنِ یک رویداد ساده معمولی به بحرانی بزرگ، تجربه غریب و کم‌یابی نیست؛ زلزله، سیل، آتش‌سوزی جنگل‌ها، حوادثی مثل فروریختن متروپل، آتش گرفتن ساختمان پلاسکو، مرگ هزاران تن بر اثر کرونا، نمونه‌هایی از این دست…
▪️انفجار معدن زغال سنگ طبس بحث‌هایی را درباره ایمنی محیط کار و ضعف تشکل‌های کارگری برای پیگیری مطالبات کارگران شکل داد.

▫️فعالان کارگری معتقدند در نبود تشکل‌های کارگری مستقل، زنجیره‌ی تراژدی‌ها پایانی نخواهد داشت.

🔻صحبت‌های یاشار دارالشفا درباره فقدان تشکل‌های کارگری مستقل در ایران را در این ویدیو ببینید.
https://youtu.be/EI5bHLmSjrk
00:40:45

@rahmaninstitute
مؤسسهٔ رحمان
📣جدیدترین کتاب موسسه رحمان منتشر شد. «در ایران، بیشترین تحولات سالمندی جمعیت از دهه‌ی ۱۴۲۰ش به بعد به وقوع خواهد پیوست و کشور در میانه‌ی این دهه وارد فاز سالخوردگی جمعیت می‌شود. از آنجا که جمعیت ایران در مسیر گذار ساختار سنی از جوانی به سالخوردگی است و با…
👨🏼‍🦳👵🏼به مناسبت روز جهانی سالمند

📚معرفی و نقد کتاب «آینده‌پژوهی سالمندی جمعیت در ایران»

🎞️همراه با پخش مستند کانون جهان‌دیدگان گرگان

📆یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳
ساعت ۱۷:۰۰

🔻با سخنرانی
نسیبه زنجری
رسول صادقی
نسرین قوامی
فرشته سلیمانی
و با حضور نویسندگان کتاب

📍نشانی: میدان توحید، نصرت غربی، پلاک۵۶، طبقه دوم
🌐پخش زنده از اینستاگرام موسسه رحمان

@rahmaninstitute
2024/09/27 20:08:07
Back to Top
HTML Embed Code: