Warning: Undefined array key 0 in /var/www/tgoop/function.php on line 65

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/tgoop/function.php on line 65
- Telegram Web
Telegram Web
فریدون راستی
📹 آذرباد مهراسپندان کیست؟ 👤 فریدون راستی 🎥 در یوتیوب: https://youtu.be/HBKPCKrooZI 🍃 @rastih72 🍃
چرا زرتشتیان دستور آذرباد مهراسپندان را به یاد می آورند؟
1) دستور آذرباد مهراسپندان موبدان موبد و وزیر ِ رده بالای ایران در دودمان ساسانی بود. او در دوران ِ شهریاری شاپور ِ دوم (309-379) می زیست. دیگر موبدان موبدهای برجسته در ایران در دوران ِ ساسانی عبارتند از : تنسر، ارداویراف، کرتیر و بزرگمهر.

2) ایشان خدمات ِ بزرگی به دین ِ زرتشتی آنگونه که ما امروز آنرا اجرا می کنیم کرده اند. پس از زرتشت ِ پیامبر و شاگردان ِ درجه یک ِ وی، آذرباد یگانه شخصی است که از جایگاه ِ تنظیم و تدوین ِ نمازها برخوردار بود. تمامی نمازهای پازند همچون اهورامزدا خدای (در اوستای کُشتی بستن)، کرفه مُزد، دعا تندرستی، پَتِت پشیمانی و سی و پنج ستایشن ها توسط وی تهیه و تدوین شده اند.

3) ایشان برجسته ترن و پرکارترین نویسنده ی اندرزنامه ها به زبان پهلوی می باشند. بیشتر اندرزهای عملی وی در این کتاب ها علیرغم اینکه قدمتی هزار و پانصد ساله دارند، حتی امروز نیز کاربردی می باشند.

4) بیش از هر چیز ایشان به موفقیت در آزمایش ِ ور ِ گرم که در طی ِ آن بیست مَن ِ تبریز فلز گداخته بر روی سینه خویش را تحمل کرد تا قدرت و تاثیر نمازهای زرتشتی را ثابت کند، نامور می باشند. زمانی که فلز گداخته بر روی وی ریخته شد، او هیچگونه آسیبی ندید. همین امر عظمت و شکوه نمازهای زرتشتی را درست در زمانی که دین ِ تازه تاسیس ِ ترسایی به شدت در تکاپو در پی ِ کسب ِ نوکیشان ِ جدید بود، تثبیت نمود. بدبختانه، ما هیچگونه تصویر و یا سنگ نگاره ای از دستور آذرباد مهرسپندان در اختیار نداریم.

به قلم موبد دکتر رامیار پرویز کرنجیا، ترجمه به فارسی از فریدون راستی.

🍃 @rastih72 🍃
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 ۱۲ اندرز آذرباد مهراسپندان و ۱۲ پاداندرز مانی در ستیز باآموزه های دین بهی مزدیسنی زرتشتی(دینکرد سوم)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/TqShVPWC9yU

🍃 @rastih72 🍃
فریدون راستی
📹 ۱۲ اندرز آذرباد مهراسپندان و ۱۲ پاداندرز مانی در ستیز باآموزه های دین بهی مزدیسنی زرتشتی(دینکرد سوم) 👤 فریدون راستی 🎥 در یوتیوب: https://youtu.be/TqShVPWC9yU 🍃 @rastih72 🍃
دوازده اندرز که مانی ِ دروج و گجسته درایید پذیره ی اندرزهای اهلایی-آراستار آذرباد ِ مهراسپندان:

پذیره ی آن که اهلایی-آراستار آذرباد اندرز داد که کین ِ وارون به منش نه باید داشتن، مانی ِ دروج و گجسته اندرز داد که : کین و دیگر دروجان، لانه شان تن ِ مردم است.

پذیره ی آن که آذرباد اندرز داد که آزورانه کین نه باید ساختن، مانی با آموزش ِ کشت نه باید ورزیدن، انبار ِ خورش و دارش ِ مردم ِ جهان تباه کردن، و جان ِ کسانی را که نیوشاگان نامید آزورانه انباردن اندرز گفت.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که مهمان خوب باید پذیرفتن، مانی گفت که : حتی خانه ای که مهمان اندر آن توان پذیرفتن، نه باید ساختن.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که زن از تخمه باید کردن، مانی گفت که : برای گزیدگان، زن از تخمه و حتی بیرون از تخمه کردن، برای پیوند رایانیدن، گناه است.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که به پیشمالی و پسمالی دادستان راست باید رایانیدن، مانی گفت که : دادستان، داد و داور از جهان باید برچیدن.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که از بیدادانه کشتن ِ گاوان و گوسپندان پرهیز باید کردن، مانی، با گفتن ِ به جهان کشت نه باید ورزیدن، دارش ِ همه مردمان برچیدن، و گوسپند و مردم از میان بردن اندرز گفت.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که گیتی را بنست (اصل) نه باید پنداشتن، مانی گفت که شالوده ی گیتی پوست ِ دروج کنده (و یا دروج ِ پوست کنده) است؛ و اصل ِ گیتی اش درایید.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که چیز ِ گیتی به یزدان فراز باید هشتن، مانی گفت که چیز ِ گیتی خواستن گناه است و کننده و دهنده اش بزه گر.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که چیز ِ مینو خود برای ِ خویشتن باید خواستن، مانی گفت که : مینوی خوب اندر توقف ِ آراستگی است، و امیدی به نجات نیست.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که دروج از تن بیرون باید کردن، مانی گفت که: تن ِ مردم دروج است.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که یزدان به تن مهمان باید کردن، مانی گفت که: یزدان به تن مهمان نه بود، بلکه اندر تن بسته است.

پذیره ی آنچه آذرباد آندرز داد که این و آن جای اندر این و آن خویشتن باید ویراستن برای ِ ویراستن ِ جهان، مانی گفت که : جهان را هرگز ویراستار نه بود، بلکه به آذر ِ جاویدان سوز به گشوبد.

(دینکرد سوم، در ِ دویستم، گزارش به پارسی از استاد رهام اشه)

🍃 @rastih72 🍃
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 چهار ترفند اهریمن برای فریب دادن مردمان کدامند؟ (دینکرد ششم، ۴۷)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/1gFAzcm6Khc

🍃 @rastih72 🍃
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 تعریفی کوتاه، موجز و مختصر از مفاهیم افراط و تفریط و اعتدال (دینکرد ششم، ۴۲)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/17F3VYh6GNI

🍃 @rastih72 🍃
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 همواره و در همه امور فرمانبردار و پیرو وجدان بیدار خویش باشیم (دینکرد ششم، ۳۰)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/Hs-n_IufELI

🍃 @rastih72 🍃
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 دین هر کس چیست ؟ (دینکرد ششم، ۳۳ و ۳۴)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/d55SPrFZAng

🍃 @rastih72 🍃
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 تعریف محتوایی مفهوم پیمان ( = اعتدال، اندازه، میانه روی، پیمانه داری) چیست؟ (دینکرد ششم، ۴۰)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/QBpotvivQgU

🍃 @rastih72 🍃
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 خرسندی (=قناعت) یک فضیلت و آفت آن کاهلی و تنبلی است (دینکرد ششم، ب ۱۴)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/bmEzHWhX-BU

🍃 @rastih72 🍃
🔥 رَثَه اِشتارِم. اَشَوَنِم. اَشَهِه. رَتوم. یَزَمئیده...

💥 ارتشتار ِ اَشَون و سرور ِ اشویی را می ستائیم.

📚 (اوستای پاک، ائیویسروثرم گاه، بند هفتم)

پانوشت:
ارتشتار اَشَون کسی است که پیشمرگ مردم کشور خویش باشد نه آنکه جنگ افزار را به سوی مردم کشور خویش نشانه بگیرد.

🍃 @rastih72 🍃
شعار زیبا و پر معنای خدا، شاه، میهن دربردارنده ی عمیق ترین مفاهیم مزدایی، ایرانشهری و انسانی می باشد.

کسی که به خداوند (دادار اورمزد)، شهریار نیک و میهن خویش وفادار باشد با پیروی و اطاعت از دستورات دین راستین (دین بهی مزدیسنی زرتشتی)، با کار و کوشش و وظیفه شناسی و جامه ی عمل پوشاندن به مصادیق متعدد ِ اندیشه و گفتار و کردار نیک و نیک تر و نیک ترین، این جهان را برای خود و دیگران مکانی بهتر کرده و بدین واسطه رستگاری خویش در مینو جهان را تضمین می کند.

به امید طنین انداز شدن دگربار این شعار زیبا در جای‌جای میهن عزیزمان ایران به ویژه در ژرفای دل ایرانیان.

✍️ فریدون راستی

🍃 @rastih72 🍃
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 میوه ی نیکی، رامش و میوه ی بدی، درد و رنج است (دینکرد ششم، ۱۹۵)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/xoxIBI0n2mA

🍃 @rastih72 🍃
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 پیراستن عیب و دور کردن شهوت دو کار بسیار نیک است (دینکرد ششم، ۱۹۴)

👤 فریدون راستی

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/AbB0G7QCvfo

🍃 @rastih72 🍃
سخنی کوتاه پیرامون گفتگوی موبد پدرام سروش پور با سایت دیده بان ایران:

۱) سایت دیده بان ایران که یک خبرگزاری رسمی به ظاهر مستقل ولی در عمل نزدیک به حکومت جمهوری اسلامی ایران است، امروز یک گفتگوی اختصاصی با موبد پدرام سروش پور به مناسبت روز کوروش منتشر کرده است.

۲) این موبد محترم، در این مصاحبه با کنایه های متعدد از فرهنگ اسلامی حاکم انتقاد کرده و در مقابل، دین و فرهنگ زرتشتی را ارج می گذارند.

۳) چنین مصاحبه ای و تریبون دادن به یک موبد زرتشتی در فضای رسانه ای ایران امری است که در ذاتش بسیار نیک و خجسته و فرخنده بوده و از یک سو نشان از رشد روزافزون و انکار ناپذیر نفوذ دین بهی مزدیسنی زرتشتی در ایران داشته و از سوی دیگر انعطاف پذیری گریزناپذیر بخشی از حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در برابر این بیداری تمدنی را نشان می دهد.

۴) نکته ی در خور تأمل آنست که از دیدگاه این کهتر موبدان زرتشتی به عنوان متولیان دین باید از هر فرصتی برای گرفتن بیشترین امتیاز از حاکمیت استفاده کرده و کمترین امتیاز را به این حکومت بدهند و با هوشیاری و زیرکی اجازه ندهند که حکومت جمهوری اسلامی ایران از آنها به سود خویش و منافع خویش سو استفاده کند. امری که به روشنی در این مصاحبه ی کنایه آمیز و ستایش برانگیز مشاهده کریم.

۵) این کهتر به سهم خویش از انتقادات تلویحی موبد پدرام سروش پور از حکومت جمهوری اسلامی ایران و فرهنگ اسلامی شیعه که در جایجای این گفتگو مستتر بود، سپاسگزاری می کنم و اذعان می کنم که چنین کوشش هایی باعث سربلندی جامعه زرتشتی در نزد آیندگان خواهد گردید.

فریدون راستی

لینک گفتگو در یوتیوب:

https://youtu.be/QNoE73IrPw8

🍃 @rastih72 🍃
Les livres de l'Avesta
Textes sacrés des Zoroastriens
Textes présentés, traduits et annotés par Pierre Lecoq
Les éditions de CERF


🍃 @rastih72 🍃
فریدون راستی
Les livres de l'Avesta Textes sacrés des Zoroastriens Textes présentés, traduits et annotés par Pierre Lecoq Les éditions de CERF 🍃 @rastih72 🍃
کتاب های اوستا، متون مقدس زرتشتیان
گزارش به فرانسوی از پیر لوکوک


کتاب پیش رو که در سال ۲۰۱۶ ترسایی روانه ی بازار شده است، کامل ترین و جامع ترین ترجمه به همراه مفصل ترین یادداشت ها از متون اوستایی می باشد.
این کتاب دربردارنده ی یک مقدمه ی طولانی (نزدیک به سیصد صفحه) می باشد که به نه بخش تقسیم می شود و در آن پیر لوکوک به ترتیب به معرفی سابقه ی دین بهی مزدیسنی زرتشتی و اوستای پاک در اروپا، متون اوستایی (زبان اوستایی، دبیره ی اوستایی، محتوای اوستا، اوستا در ایران، انتقال و تثبیت اوستا، جغرافیای اوستا)، بغان و دیوان، قهرمانان و موجودات افسانه ای، ستوده فروهر زرتشت پاک، اعتقادات (ایدئولوژی سه گانه، ثنویت، زوروانیسم، کیهان شناسی، انسان شناسی، فرجام شناسی)، آداب دینی (آئین ها و مناسک به طور کلی و یسناخوانی به طور خاص، هوم، آتش، قربانی، تشرف، تطهیرها، آداب درگذشتگان، زمان و جشن ها و تقویم، روحانیون، جامعه، ازدواج)، سرنوشت مزدیسنا، مقدمه ای بر هر بخش از متون اوستایی و در نهایت کتابنامه می پردازد.

بخش های اصلی کتاب شامل گزارش و ترجمه به همراه یادداشت های مبسوط از یشت ها، یسنا، ویدوداد، ویسپرد، خرده اوستا، سیروزه، متون پراکنده ی اوستایی و قطعات (Fragments) می باشد.

پایان بخش این اثر ارزشمند، نمایه فهرست موضوعات و واژه های مهم می باشد که به ترتیب شامل نمایه ی نام های خدایان، زنان و مردان، نام های جغرافیایی، نام های ملل، واژه های اوستایی، نمایه زبانشناسی و در نهایت نمایه ی اشیاء و مفاهیم می باشد.

لازم به یادآوریست که این کتاب حاوی آخرین دستاوردهای عملی در زمینه اوستاپژوهی بوده و از همین رو به روزترین گزارش از اوستای پاک می باشد.

✍️ فریدون راستی

🍃 @rastih72 🍃
فریدون راستی
کتاب های اوستا، متون مقدس زرتشتیان گزارش به فرانسوی از پیر لوکوک کتاب پیش رو که در سال ۲۰۱۶ ترسایی روانه ی بازار شده است، کامل ترین و جامع ترین ترجمه به همراه مفصل ترین یادداشت ها از متون اوستایی می باشد. این کتاب دربردارنده ی یک مقدمه ی طولانی (نزدیک به…
دوستانی که در ایران هستند و به دلیل تحریم های مالی امکان خرید این کتاب را ندارند می توانند با ارسال درخواست خویش به ایمیل بنده، نسخه ی پی دی اف این کتاب را دریافت کنند.

rasti@orange.fr
پرسش :
چرا به رویکرد قهرآمیز، خشن و سخت با دگراندیشان از جمله اسلام گرایان اعتقاد ندارم؟

پاسخ :
۱) یکی از اصول بنیادین جهان‌بینی مزدیسنی و ایرانی، رعایت اصل رواداری است. این اصل در جهان متمدن امروز، یک اصل بنیادین و کمابیش پذیرفته شده است.

۲) همچون هر اصلی البته استثناهایی نیز وجود دارد که استثناهای موید اصل و قاعده می باشند. این استثناها باید توسط قانون پیش بینی شوند و توجیه عقلانی و منطقی داشته باشند و تنها در صورتی قابل پذیرش هستند که زیان آنها کمتر از سودشان باشد.

۳) دین بهی مزدیسنی زرتشتی هیچگاه برای گسترش خویش به اجبار و زور متوسل نشده است و چنین کاری در تضاد با آموزه های مغان و اصل آزادکامی مردمان و هستومندان می باشد. نقض کردن چنین آموزه ای حتی به قصد ترویج دین بهی مزدیسنی زرتشتی خیانت به روح مزدیسنا و هویت ناب زرتشتی می باشد.

۴) اینکه دولت ملی در ترویج فرهنگ ایرانی و مزدایی همت کرده و کوشا باشد یک چیز است و اینکه بخواهد با نفی آزادی مردمان در گزینش سبک زندگی، آنها را مجبور به رها کردن یک اعتقاد و سنت دیرین ولو انیرانی و زیانبار بکند چیز دیگر. رشد مزدیسنا و ایرانگرایی در جامعه باید استوار بر دانش و ایمان باشد تا طبیعی و ریشه دار قلمداد گردد وگرنه با زور و جبر تنها یک جامعه ی به ظاهر ایرانگرا در پوسته و به شدت ریاکار و دورو در باطن خواهیم داشت که آسیب کیفی آن به دین و فرهنگ و جامعه بسی ویرانگرتر از دشمنان سوگند خورده ی بیرونی است.

۵) هر مکتب و اندیشه و مسلکی یک دوران اوج و یک دوران افول دارد و باید اجازه داد تا تاریخ انقضای طبیعی آنها فرا رسد و گرنه با اقدامات سخت و قهرآمیز تنها نتیجه ای که حاصل می شود، به تاخیر افتادن اضمحلال و فروپاشی کامل آن مکاتب است و ایجاد مقاومت نزد باورمندانی که در گمراهی خویش استوارتر می گردند.

۶) موثرترین رویکرد، رویکرد نرم و گفتمان عقلانی است که همچون یک قیچی دو لبه دارد یکی جنبه ی ایجابی (ستایش و ارجگذاری بهدینی) و دیگری جنبه ی سلبی (نقد مستند و مستدل بددینی). در این رویکرد، تبادل و تضارب آراء در بستر رواداری و آزاداندیشی نقشی کلیدی دارند و جزو قواعد بازی قلمداد می شوند.

فریدون راستی

🍃 @rastih72 🍃
پرسش :
پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حزب جمهوری خواه در مجلس نمایندگان و سنای آمریکا چه تاثیری بر سرنوشت کشور ایران خواهد گذاشت؟

پاسخ :
۱) بر خلاف حزب دموکرات آمریکا و سیاست های پیشنهادی نامزد پیشنهادی وی، دونالد ترامپ و متحدان ایشان در حزب جمهوری خواه، دستکم در شعار خواستار پرهیز از گشودن جبهه های جنگی جدید در جهان و پایان دادن به کانون های جنگ کنونی در جهان هستند. اولویت ایشان در ظاهر بر شکوفایی اقتصادی و بالا بردن تراز تجاری کشور آمریکا با اعمال و اجرای سیاست های اقتصادی حمایت گرایانه (protectionniste) از صنایع و شرکت های آمریکایی می باشد.

۲) رویکرد جنگ گریزی دونالد ترامپ البته به معنی عدم صلابت و قاطعیت وی و تعلل و تردید ایشان در دفاع از منافع سیاسی و حیاتی آمریکا نیست، امری که برای نمونه از یکسو در همکاری وی با جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با داعش دیده شد و از سوی دیگر در ترور سردار قاسم سلیمانی پس از تحریکاتی که بر علیه منافع آمریکا در عراق رخ داد، شاهد آن بودیم.

۳) این رویکرد دولت دونالد ترامپ و حزب جمهوری خواه در آمریکا هم یک چالش بزرگ و وجودی برای جمهوری اسلامی ایران می باشد و هم یک فرصت طلایی برای این حکومت برای رهایی از فشارهای کمرشکن در صورت برگزیدن رویکردی عمل گرایانه و واقع بینانه و پرهیز از آرمان گرایی ایدئولوژیک. در صورتی که جمهوری اسلامی ایران به سیاست های اسرائیل ستیزانه و آمریکا هراسانه ی خود ادامه دهد، با تحریم های فلج کننده و فشارهای کمرشکن بیشتر روبرو خواهد شد و ممکن است این روند در صورتی که آمریکا را مجاب کند که نفع سرنگونی جمهوری اسلامی ایران بیش از سود بقای آن برای منافع اسرائیل و آمریکا است، آمریکا را وادار به اقدام جدی در جهت برانداختن حکومت جمهوری اسلامی ایران بکند. در صورتی که جمهوری اسلامی ایران از آرمان گرایی ایدئولوژیک فاصله بگیرد و با بهره گیری از عنصر عقلانیت به سیاستی واقع بینانه و عمل گرایانه روی بیاورد، ممکن است دونالد ترامپ بهترین شریک این حکومت برای بیرون راندن جمهوری اسلامی ایران از زیر ضرب فشارهای بین المللی و بازی دادن جمهوری اسلامی ایران در مناسبات منطقه ای بر اساس وزن واقعی قدرت این حکومت باشد امری که نیازمند و مستلزم گزینش های بسیار سخت و دردآور توسط جمهوری اسلامی ایران می باشد و با توجه به ساختار کنونی قدرت در ایران به دور از واقعیت به نظر می‌رسد.

۴) در صورتی که جمهوری اسلامی ایران به سیاست های گذشته ی خویش استمرار بخشد، بی گمان با بزرگترین چالش وجودی خود چه از درون و چه از بیرون روبرو خواهد گردید و در چنین شرایطی مناسب ترین فرصت برای مخالفان جمهوری اسلامی ایران و اپوزیسیون این حکومت به ویژه شخص شاهزاده رضا پهلوی برای به دست گرفتن قدرت در صورت نشان دادن کمینه ای از جدیت در مبارزات سیاسی و اراده و عزم راسخ برای سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی و جایگزین کردن یک دولت همخوان تر با منافع ملی آمریکا خواهد بود.

خلاصه آنکه می‌توان نتیجه گرفت که سرنوشت ایران بیش از هر چیز در نزد دو بازیگر اصلی رقم خواهد خورد:
بازیگر نخست جمهوری اسلامی ایران و گزینش اجتناب ناپذیرش مبنی بر تداوم و استمرار سیاست های آرمان گرایانه ایدئولوژیک خویش و یا مراجعه به عقلانیت و توافق با آمریکا است امری که بقای این حکومت را تهدید (در صورت گزینش نخست) و یا بیمه (در صورت گزینش دوم) خواهد کرد.

بازیگر دوم، مبارزان و مخالفان جمهوری اسلامی ایران و شاهزاده رضا پهلوی هستند که در صورت نشان دادن توان جدی خود مبنی بر سرنگونی این حکومت، می‌توانند در صورت استمرار و تشدید تنازع و تضاد منافع میان حکومت جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، بیشترین احتمال برای رسیدن به قدرت را نصیب خود کنند.
بی گمان زمان بهترین داور خواهد بود.

فریدون راستی

🍃 @rastih72 🍃
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 نماز زرتشتی با اجرای فریدون راستی

سروش واژ
اوستای کشتی افزون
ستایش یکتا خداوند
برساد

🎥 در یوتیوب:
https://youtu.be/bkDxW6LDZiU

🍃 @rastih72 🍃
2024/11/16 11:29:28
Back to Top
HTML Embed Code: