Telegram Web
#مقاله
#روان‌شناسی‌_رشد

تنبیه بدنی

بنجامین اسپاک (متخصص اطفال) می‌گوید ما می‌توانیم فرزندانی متفکر، باهوش و فوق‌العاده‌ بزرگ کنیم بدون آنکه آن‌ها را تنبیه کنیم.

تنبیه بدنی اینگونه تعریف شده است: استفاده از زور از طریق ایجاد درد و ناراحتی در فرد (کودک) به منظور اصلاح و تنبیه رفتار او. تنبیه بدنی شامل به پشت زدن، ضربه زدن، نیشگون گرفتن، فشار دادن، مجبور کردن کودک به نشستن و برخاستن و ... می‌شود.

طبق یافته‌های پژوهشی، تنبیه‌ بدنی با افزایش بزهکاری، رفتار ضداجتماعی و پرخاشگری همراه است. همچنین رابطه‌ی والد-فرزندی، سلامت روان و توانایی کودک در درونی کردن رفتارهای جامعه‌پسند را کاهش می‌دهد. بزرگسالانی که خود، زمانی مورد تنبیه قرار گرفته‌اند بیشتر احتمال دارد بچه‌ها و همسران خود را مورد بهره‌کشی قرار بدهند و تنبیه کنند.

کتک زدن کودک دقیقاً احساس‌هایی را در او بوجود می‌آورد که کمتر کسی می‌خواهد در او ایجاد شود: پریشانی، خشم، شرم و نفرت.

موثرترین جایگزین‌های‌ تنبیه بدنی:
جایگزین‌های‌ مناسبی وجود دارد که تحمل سرخوردگی، معیارهای اخلاقی، عزت نفس و قاعده‌مندی را در کودکان بهبود می‌بخشند. این راهبردها میزان پرخاشگری در کودک و بزرگسال را کاهش داده و باعث آگاهی و فهم وسیع‌تر از رشد کودک می‌شوند.

گوش‌ دادن و صحبت کردن( گفتگو):
- استفاده از کلمات به جای برخورد فیزیکی: درباره‌ی اینکه چه چیزی امن و چه چیزی خطرناک است چه رفتاری پسندیده و کدام نیست بحث کنید
- حرف‌های کودک را بشنوید: درک کنید که چرا کودک رفتار خاصی را انجام می‌دهد (یا نمی‌دهد).
- دلایل خود را توضیح دهید: توضیح دادن دلایل، باعث افزایش ظرفیت تصمیم‌گیری در کودک می‌شود.

نظم را به او آموزش دهید: رفتار کودکان معنی‌دار است و در واقع آن‌ها احساس‌های درونی خود را با رفتارشان نشان‌ می‌دهند. نظم، فرآیندی است که بر رفتار و احساسات پشت آن متمرکز می‌شود. انتظارات معقول و متناسب با سن کودک در مورد خود-کنترلی، صبوری و قضاوت درست، نظم را بهبود می‌بخشد.

احساسات کودک را شفاف کنید: به کودک کمک کنید هر چه زودتر حس‌‌هایش را با کلمات بیان کند. احساس‌هایی مثل علاقه، خشم، ترس، شرم و نفرت باید با کلمات مشخص شوند و این کار به کنترل تنش و کشف راه‌های پخته‌تر برای مدیریت هیجان‌ها کمک می‌کند.

تقویت مثبت: معیار رفتارهای خوب را تعیین کنید، زمانیکه معیارها تعیین شد، تشویق و پاداش دادن به آن رفتارها میزان اعتمادبه‌‌نفس را زیاد می‌کند. تقویت مثبت در دستیابی به تغییرات رفتاری کوتاه‌مدت و بلندمدت، بسیار مؤثرتر از تنبیه است.

آموزش با الگو: یک الگوی خوب رفتاری برای کودک خود باشید. کودکان می‌خواهند شبیه‌ والدین‌شان باشند و از آنها پیروی کنند. رفتار والدین تأثیر عمیقی روی رشد آنان دارد.

به عنوان والد مراقب خودتان باشید: افراد خسته، غمگین و مضطرب، صبر خود را در تربیت کردن از طریق راهبردهای غیرجسمی از دست می‌دهند. به طور مثال مصرف الکل تحمل ناکامی را کاهش داده و همچنین تکانشی‌بودن و خشونت را افزایش می‌دهد. تعامل با دیگران و کمک گرفتن از آن‌ها باعث کاهش استرس والدین می‌شود.

🖊ترجمه: تارا نجاری (متخصص روانشناسی کودک و نوجوان)
@Tara_Najari

🔗 لینک منبع
@ravan_ideh | روان‌ایده
@ravan_ideh | روان‌ایده
Audio
#موسیقی

🎼نام آهنگ: نوشین‌لبان

🎙نام خواننده: محسن نامجو

@ravan_ideh | روان‌ایده
#روان‌پرسش

▫️پرسش شماره 15

سلام وقت بخیر ممنون از کانال خوبتون
یه سوال داشتم یا بهتر بگم یه راهنمایی میخواستم ازتون
من ۳۵ سالم متاهل و دارای یک فرزند زندگی من طوری که به شدت درگیر مسائل خانواده خودم یعنی مادرو برادرام هستم از یه طرف آدم بیخیالی نیستم که بخوام پام و از زندگیشون بکشم کنارو به زندگی خودم فکر کنم از طرفیم خیلی این حد مسئولیت و درگیری داره روانم و بهم میریزه آخه مادرم عزیزم مریض و تقریبا مسئولیتش با خودم و از طرفی برادری دارم که کاملا بی مسئولیت طوری که زندگی همه مارو یعنی من و مادرم و برادرام و بهم ریخته و هیچکارش هم نمیتونیم بکنیم جز تحمل
حالا سوال من اینه من با این حجم دلواپسی و استرس که امان و بریده و نه راه پس دارم نه راه پیش فقط چیکار کنم خل نشم چیکار کنم افسرده نشم چیکار کنم آروم شم چون احساس میکنم اینهمه فشار بیش از ظرفیت منه ولی چاره ای ندارم تروخدا بگین چیکار کنم

@ravan_ideh | روان‌ایده
Audio
#روان‌پرسش

🔷 پاسخ پرسش شماره 15

@ravan_ideh | روان‌ایده
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#روان‌فیلم


🔸وقتی عشق‌مان تَرک‌مان می‌کند و به دنبال یار دیگری می‌رود، داغی بر دل می‌نشیند. یار جدید او چه دارد که من ندارم؟...

🔹برای تماشای فیلم‌های جذاب و خواندن مقاله‌های علمی در زمینه روانشناسی به کانال روان‌ایده بپیوندید.

🌐 تلگرام روان‌ایده

🌐 اینستاگرام روان‌ایده

@ravan_ideh | روان‌ایده
@ravan_ideh | روان‌ایده
#کتاب‌نبشت

زندگی خیلی شبیه به ساختن خانه است. برای ساختن خانه، به مصالح ساختمانی مثل آجر نیاز داری و تعداد زیادی از اینها را دوروبر خودت داری که همان تجربیاتت هستند. در زندگی‌ات متوجه شده‌ای که بعضی آجرها نزدیک‌تر از بقیه به نظر می‌رسند. بعضی از آجرها جدید و تمیزند که نشانه‌ی حس‌ها، افکار، خاطرات و احساسات خوشایند هستند. بعضی از آجرها شکسته و کثیف‌اند یا به اندازه‌ی کافی محکم به نظر نمی‌رسند. این‌ها نشانه‌های تجربه‌های دشواری هستند که آن‌ها را از سر گذرانده‌ای، مثل علائم جسمانی و افکار و احساسات منفی.
اگر انتخاب کنی خانه‌ات را فقط با آجرهای جدید و خوب بسازی، چه اتفاقی می‌افتد؟ احتمالاً خانه‌ای بسیار کوچک از آب درمی‌آید، نه؟
اگر آجرهای خوب نزدیک آجرهای بد یا حتی زیر تلی از آن‌ها باشند، چه؟ آیا این‌طور نیست که آن‌قدر مشغول تلاش برای پرهیز از آجرهای بد بوده‌ای که آجرهای خوبِ پنهان را از دست داده‌ای؟ آیا این کار فضای زندگی‌ات را بیش‌ازپیش محدود نمی‌کند؟
شاید بگویی از زندگی در یک خانه‌ی کوچک راضی هستی؛ اما هر بار پایت را از خانه بیرون می‌گذاری، آجرهای بد هنوز آنجا منتظرت هستند و سر راهت قرار می‌گیرند، طوری‌که نمی‌توانی به آجرهای جدید خوب بیشتری برسی. ممکن است نهایتاً به جایی برسی که دیگر حتی از خانه خارج نشوی.

🖋ترجمه: شیوا جمشیدی

@ravan_ideh | روان‌ایده
@ravan_ideh | روان‌ایده
#مقاله
#روان‌شناسی‌_رشد

پدیده‌ی خودزنی

خود زنی رفتاری است که به صورت عمدی صورت می‌گیرد و سبب لطمه زدن و آسیب‌رساندن به بدن می‌شود. اغلب شامل بریدن، سوزاندن، یا خراش قسمتی از بدن می‌شود، ولی می‌تواند اشکال دیگری هم داشته باشد مثل: مصرف زیاد مشروبات الکلی یا مواد مخدر و یا داشتن رابطه جنسی خطرناک.

تصور افرادی که این کار را انجام می‌دهند این است که با انجام این اعمال از عصبانیت، اضطراب و ناراحتی‌ها رها می‌شوند اما شواهد نشان داده که این‌گونه رفتارها احساس گناه و شرمساری‌ای ایجاد می‌کنند که به مرور زمان بدتر می‌شود.

ریشه‌ی رفتار خودزنی اغلب به آسیب‌های دوران کودکی همچون سوءاستفاده جنسی، جسمی، احساسی، کمبود توجه و محبت بر می‌گردد. یا نشانه‌ای است از بیمارهای روانشناختی مثل اختلال شخصیت و افسردگی و... . خودزنی بیشتر بین نوجوانان و جوانان دیده می‌شود. بررسی‎‌‌های عصب‌شناختی نشان داده که آستانه‌ی درد در این افراد بالاتر است و به جای واکنش منفی نسبت به درد، این افراد احساس آرام‌شدن و تسکین موقت را تجربه می‌کنند.

برای کمک کردن به این افراد بهتر است از یک درمانگر متخصص در این زمینه کمک خواست. همچنین دوستان، والدین و عزیزان مورد اعتماد هم می‌توانند کمک بزرگی برای این افراد باشند. صحبت کردن در مورد احساس‌ این افراد حتی اگر مستقیماً به خودزنی اشاره نشود، می‌تواند به کاهش تمایل به خودزنی و تحمل هیجان‌های دشوار این افراد کمک کند. جایگزین کردن رفتار خودزنی با کارهای آرامش‌بخشی همچون نقاشی، ورزش، دوش آب‌گرم نیز می‌تواند به این افراد کمک شایانی کند.

🖊ترجمه: تارا نجاری (متخصص روانشناسی کودک و نوجوان)
@Tara_Najari

🔗 لینک منبع
@ravan_ideh | روان‌ایده
#مقاله

✦کمال‌طلب‌ها بدون اینکه بدانند افسرده می‌شوند

✦اگر کمال‌طلب باشید، خودتان را می‌کشید تا کارها را به‌ بهترین شکل انجام بدهید: کارهای نصفه‌نیمه اعصابتان را خرد می‌کند؛ هر چیزی، اگر عالی نباشد، آزارتان خواهد داد؛ احساس شرم و گناه هرگز دست از سرتان برنمی‌دارد و چون اغلب اوقات زورتان به واقعیت نمی‌چربد، نهایتاً پژمرده می‌شوید. مارگارت راثرفورد روان‌شناسی است که می‌گوید کمال‌طلبیِ ناسالم آن‌قدر پیش می‌رود که خیلی پنهان و بی‌سروصدا صاحبش را دچار افسردگی می‌کند. او به این اختلال می‌گوید «افسردگی نقاب‌دار». راثرفورد که سال‌هاست دربارۀ کمال‌طلبیِ منفی تحقیق کرده راهنمایی عملی برای درمان آن پیشنهاد می‌کند. ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

🔗 لینک منبع

@ravan_ideh | روان‌ایده
#روان‌پرسش

▫️پرسش شماره 16

من ۳۸سالمه متاهلم ودوتا بچه دارم.تو سن ۲۲سالگی ازدواج کردم بعد ۶سال دخترم به دنیا اومد وتوسن ۴سالگی پدرشو از دست داد وبعد دوسال من باعموش ازدواج کردم و حالا بعد ۴سال یه پسر از شوهر دومم دارم.شوهرم ۷سال از من کوچیکتره از همون روز اول مشکلات فراوانی باهم داشتیم و همچنان داریم.دچار افسردگی شدیدی شدم.از صبح تا شب ذهنم درحال گفتگو و مرور حرفها و حرکات و تک تک اتفاقات زندگیمه،خودمو مدام دارم سرزنش میکنم بخاطر همه چی،رفتارم باشوهرم بادخترم باخودم.احساس شکست عمیقی تو درونمه،احساس تنهایی شدید میکنم.حس میکنم مثل طفل بی پناهی شدم که نیاز شدید به آعوش امن ومقتدری داره.از طرف خانواده پدری هم هیچ تکیه گاهی ندارم.شوهرم آدم به شدت بددهن وعصبیه،سر کوچکترین موضوع دادوهوار راه میندازه و بدوبیراه و رکیک ترین کلمات رو بکار میبره.قبلا دست بزن داشت حتی.ظاهرا خیلی متین و معقول و محجوبه اما توی زندگی مشترک من هیچ حیا و ادبی ازش ندیدم.این وسط اقرار میکنم که منم بخاطر توقعاتی که ازش داشتم و همه رو یکی یکی نابود کرد خیلی عصبی شدم. خیلی خیلی نگران دخترمم،تمام مشکلات مارو دیده و لمس کرده باهاش درد دل کردم که میدونم بدترین کار ممکنو کردم.اونم حساس و زود رنج شده،اعتماد بنفسش اومده پایین،بی انگیزه و بی حوصله س.

یه مشکل عمده که با شوهرم دارم اینه که از همون روز اول متوجه شدم هر اتفاقی بینمون میفتاد با زن برادرش درمیون میذاشت واین منو خیلی ناراحت کرد.اعتمادمو کلا نسبت بهش از دست دادم و همینم باعث شد نسب به ارتباطشون حساس بشم گاهی از شدت ناراحتی شاید حرفهایی بهش زدم که ازم کینه به دل گرفته وهمینو بهونه ای کرد برا اینکه بره سمت یه خانوم دیگه که از طریق یه گروه باهاش آشنا شد و یک رابطه کاملا عاشقانه باهاش برقرار کرد ومن متوجه شدم وهنوزم فک میکنم مدام بهش فکر میکنه.همه این چیزا باعث شد حساسیت من نسبت خودش و گوشیش بیشتر بشه،مدام سرش تو گوشیه مدام درحال چت کردنه و هروقت از نزدیکش رد میشم از چتش بیرون میاد وتمام این حرکاتش مثل خوره ذهنمو آزار میده.
خیلی چیزها هست که باید بگم اما فک میکنم از یه سوال و راهنمایی بیشتر شد.ببخشید🙏🏻

@ravan_ideh | روان‌ایده
Audio
#روان‌پرسش

🔷 پاسخ پرسش شماره 16

@ravan_ideh | روان‌ایده
#مقاله

✦بله، بچه‌ها پورن می‌بینند، آیا کاری از دست پدر و مادرها ساخته است؟

✦بچه‌ها امروزه به شکل بی‌سابقه‌ای در معرض انواع محتواهای جنسی نامناسب قرار دارند. تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که اکثر کودکان، اولین بار، پیش از ده‌سالگی با محتواهای هرزه‌نگارانه روبه‌رو می‌شوند. این مسئله نگرانی‌های گسترده‌ای میان پدر و مادرها و معلمان ایجاد کرده است، و در واقعیت نیز در موارد گوناگون، مشکلاتی جدی برای بچه‌ها به وجود آورده است. شی‌فیا زلوم، محقق و مدرس برجستۀ مسائل جنسی، می‌گوید اولین کاری که از دستمان برمی‌آید، صحبت‌کردن با فرزندانمان و دادنِ اطلاعات حیاتی دربارۀ این موضوع به آن‌هاست. ادامۀ مطلب را در لینک زیر بخوانید:

🔗 لینک منبع

@ravan_ideh | روان‌ایده
#روان‌پرسش

▫️پرسش شماره 17

من پرستارم و طرحم رو تقریبا دوماه میشه شروع کردم. توی محل کارم،یکی از همکارام ک مث خودم خانومه و اون یک سالی هس که اونجا مشغوله، این آدم حس خوبی ب من نمیده،
حضورش باعث میشه تمرکزم بریزه بهم و اعتماد بنفسم بیاد پایین. و تقریبا میشه گفت بی احترامی هم میکنه مثلا من وارد بشم سلام کنم به همه،ایشون اونقدر بی ادبه جواب نمیده.
نمیدونم با من مشکل داره یا چی.
بنظرتون چیکار باید بکنم که تاثیری روی من نداشته باشه.؟
واینکه از خودش بپرسم آیا با من مشکل داره بنظرتون کارو بدتر میکنه؟؟واقعا ذهنمو مشغول کرده.
نمیدونم کلا شخصیتش اینجوریه یا هرچی
این حسو بهم میده که با من مشکل داره و از من خوشش نمیاد
واقعا ذهنمو مشغول کرده.


@ravan_ideh | روان‌ایده
Audio
#روان‌پرسش

🔷 پاسخ پرسش شماره 17

@ravan_ideh | روان‌ایده
2024/10/01 19:20:16
Back to Top
HTML Embed Code: